hannuaro1

Korruptio ja tuulivoimateollisuus

Syöttötariffi ja esteiden raivaus tuulivoimaloiden rakentamisen tieltä on tehty vahvoilla siteillä toimijoihin jotka tienaa miljoonia "nerokkaasta tariffista" joka on se Pekkarisen mainostama "fiksu tapa" rahoittaa kannattamaton sähköntuotanto tuulivoimaloilla.

Selityksenä on kuultu hiilidioksidipäästöjen vähentäminen johon Suomi on sitoutunut ilmastonmuutoksen estämiseksi. Pekkarinen on laskenut suomalaisten käyttävän kolme kertaa enemmän energiaa kuin keskivertoihminen muualla maailmassa. Siksi Pekkarisen mielestä suomalaisten pitää olla mukana samalla suhteella vähentämässä päästöjä. Päästöjen vähentäminen hoituisi tuulivoimaloita pystyttämällä - metsiin? -Onko kukaan kuullut hölmömpää väitettä muualta kuin poliitikon suusta.

Suomi hoitaa muun maailman ihmisten päästöjen talteenoton kymmenkertaisen metsäpinta-alan  johdosta asukasta kohden muun maailman keskivertoihmiseen verrattuna, - meille pitää maksaa päästöjen puhdistustyöstä. Pekkarisen pitää mennä metsään vähäksi aikaa puhdistamaan keuhkonsa, eikä masinoida yhteiskunnalle tappioita tuottavia syöttötariffeja. Muualla maailmassa ei tuulivoimaloita rakenneta metsiin, vaan maaston karumpaan ja tyhjään paikkaan. Suomi ei ilmastollisesti ole hyvä paikka tuulivoimaloille, - on puuskittaisia tuulia joskus ja pitkä talvi, metsän hävitys tuulivoimaloilla on järjetöntä, lyhytnäköistä ja kalliiksi käyvää toimintaa. Jos hiilidioksidipäästöt halutaan vähentää sähköntuotannosta, pitää sulkea hiilivoimaloita. 

Energiapolitiikka jossa syöttötariffi edistää tuulivoiman rakentamisia on "perusteellisesti virheellinen". Sähköntuotannon epävakaus on vakava riski, joten ajoittaisen tuulivoiman tuottaminen verkkoon on "järjetöntä" , valtion takuu tariffi tuulisähköstä joka on itsessään kannattamatonta ja ajoittaista sähköntuotannossa ei voi jatkua ilman vakavaa vaaraa sähköverkon kaatumisesta, joka voi vain viivästyä. Hidastuksena kehitykselle on kestämättömät kustannukset.  

Poliittisella päätöksellä voidaan toteuttaa energiapolitiikkaa jossa markkinatoimijat eivät kärsi tappioita. Tähän on Suomessa suunniteltu "nerokas tariffi" sillä hallitus pakottaa kaikki yritykset ja kotitaloudet noudattamaan määrättyä politiikkaa. Siten hallituksen kömmähdys kantaa paljon raskaampaa hintalappua kuin yrityksen virhe joka jää rajatulle alueelle, eikä koske koko yhteiskuntaa.

Keskeinen tekijä sähköverkon hallinnassa  on kysyntä ja tarjonta minuutti minuutilta ympäri vuoden. Sähkön toimittajien epävarma pätkätuotanto sähköverkkoon johtaa sähkökatkoksiin. Tässä yhteydessä on tärkeää erottaa toisistaan ​​toimitusvarmuus ja ajoittaiset muodot sähköntuotannossa. Toimitusvarmoja generaattoreita voidaan käyttää vastaamaan kysyntään, kun se syntyy. Ydin-, hiili-ja kaasuvoimalat tarjoavat kaikki toimitusvarmaa tuotantoa, samoin kuin vesivoimalat jos on varastoaltaat. Sitä vastoin useimmat uusiutuvat sähköntuotannot ovat ajoittaista eikä toimitusvarmuutta ole koska ne tuottavat sähköä vain silloin, kun tuulee tai aurinko paistaa eikä silloin, kun on kysyntää sähköstä. Koska on tosiasia, että sähkön kysyntä vaihtelee päivittäin ja vuodenajoista johtuen, yksi megawattitunti tuotettuna klo 9. joulukuun aamuna ei yksinkertaisesti ole sama tuote kuin yksi megawattitunti joka syntyy klo 02 kesäkuun puolivälissä.

Tuuli-ja aurinkovoima ovat siis itse asiassa vakava energiantuotannon turvallisuusriski, koska ne ovat ajoittaisia ​​ja siten epäluotettavia.

Kyky tuottaa ajoittaista uusiutuvaa energiaa verkkoon saa yhä vaarallisempia mittakaavoja. Ajoittaisen sähköntuotannon tuottaminen verkkoon saa aikaan sähköjärjestelmän kaatumisen riskin. Nykyisen ja edellisen hallituksen poliittinen päätös edistää tuulipuistojen rakentamista tariffi rahoituksella on virhe. Ongelmana on mahdollisuus horjuttaa sähköverkkoa, se voi olla myös tulipalojen syntymisen syynä..

Markkinatalous edustaa kansanvallan syvintä olemusta. Kannattamattomuus puolestaan tarkoittaa ettei yhteiskunnan enemmistö halua tuhlata varojaan sellaiseen, vaan suosii jotain muuta.

Tuuli on halpaa, tuulivoiman käyttöönotto on liian kallista ja ongelmallista. Tämä on poliittisten päättäjien ymmärrettävä.

Suomen väkirikkain maakunta Uusimaa ei ole ottanut tuulivoimaloita sähköntuotantoon, ne on työnnetty riittävän etäälle Länsirannikolle. Tuulivoimalat on terveys- ja ympäristöhaitta lähelle asuntoja metsään rakennettuna. Tuulivoiman tukemiseen yhteiskunta käyttää verorahaa n. 5 miljardia, kun otetaan mukaan voimalinjat, tietyöt, metsien tuhot jne.. 

Tuulivoimaa Jari Suominen mainostaa kannattavaksi bisnekseksi: eurolla saa jo yli kymmenen euroa takaisin. Tällainen mainonta ei ole markkinalain mukaista kun tiedetään ongelmat jotka se tuo tullessaan. Mainontaan pätee ohjeeksi aina vanha sanonta: Jos jokin asia kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta. Tämä on asia joka pitää varmasti aina paikkaansa kertovat poliisin petostutkijatkin.

Väkirikkain Uusimaa jyrää ylivoimallaan poliittiset  virhe päätökset syrjäseuduille ja aiheuttaa ne asumiskelvottomaan kuntoon, syrjäseutujen tuottama sähkö kelpaa, mutta pitkät ja kalliit sähkön siirtoihin rakennetut voimalinjat tuottavat pitkällä matkalla suuren hävikin, - lisää tappioita. EU:n alueella on arvioitu olevan 125 miljoonaa ihmistä jotka ei pysty maksamaan kohonneita sähkölaskujaan tuulivoiman kalliin talteenoton takia.

Suomi elää metsästä joka on koko maailman keuhkoina toimiva ilmanpuhdistus systeemi. Päästöjen hinnoittelussa Suomen tulisi saada hyvitystä EU:ssa tästä syystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman takuuhinta on järjetön - Helsingin Sanomat

Poliittinen vastuu on naurettava sanonta kun puhutaan tuulivoimalle säädetystä "nerokkaasta tariffista" ja Pekkarisen mainostamasta fiksusta tavasta jolla saadaan itsessään tappiollinen tuulivoiman talteenotto hyväksi ja voitolliseksi bisnekseksi.

Fiksu tapa markkinoilla on se että tappiota tekevä maksaa itse laskunsa eikä työnnä niitä veronmaksajien maksettaviksi. Nyt tämä poliittinen vastuu pakottaa päätöksessään meidät maksamaan 12v., (kaksitoista vuotta) tappiollisesta tuulisähkön tuotannosta laskut ja toimijoille vielä hulppeat voitot toiminnastaan. - politiikka on ihmeellistä.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Tiedätkö, onko Pekkarinen sukulaisineen( ja rahoineen ) vielä vallan ytimessä ?

Keskustan kannattaisi vetää pitempi ero ao. mieheen, jos aikovat menestyä EK-vaaleissa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #5

Homma jatkuu, "nerokas tariffi" hoitaa "fiksusti" kannattamattoman tuulivoimateollisuuden rahat kotiin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u...

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/587051/Tuulivoima...

"– Honkajoen tuulipuistossa sijaitsevat yhdeksän voimalaamme ovat tuottaneet kuluvan pakkasjakson eli kahden viikon aikana yli 2 250 megawattituntia sähköä eli keskimäärin 30 prosentin teholla. Tämä vastaa yli 20 000 kerrostalokaksion sähkönkulutusta samana aikana. Tänään pakkasta on yli 20 astetta ja voimalat tuottavat täydellä teholla. Nyt viimeistään on todistettu, että tuulivoima sopii mainiosti talvisiin olosuhteisiimme, iloitsee Taamir Fareed Tuulivoimayhdistyksestä."

Viime tammikuun pakkasilla ei Suomessa tuullut muualla kuin Honkajoella joka on taaleritehtaan tuulipuisto, muualla Fingridin verkkoseuranta ilmoitti tuulivoiman tulokseksi nollaa tai miinus merkkistä, - tuulivoimalan konehuone on pidettävä lämpimänä.
Honkajoen tuulipuiston valvomo on Hampurissa ja valtio maksaa syöttötariffin mukaisen markkinahinnan ja takuuhinnan erotuksen yhtiön ilmoittamasta tuotetusta tuulisähköstä.. ja hyvin ainakin Honkajoki tuotti tuulivoimaa tyynellä 30 asteen pakkasella.
En osaa sanoa kuinka tämä Honkajoella tuotettu sähkö Suomessa valvotaan jos valvomo on Saksassa. Ei tuulivoimaloissa ole mitään etälukumittareita, josta asiat olisi helppo katsoa netistä mistä tuotetusta sähköstä me maksamme.
Olen muuten sitä mieltä että koko filunkilta vaikuttava homma olisi palautettava maan pinnalle ja markkinahinta saa riittää myös tuulivoimalle.
Pekkarinen puhuu nyt Radiossa ja kertoo Suomen "talouden syöksyvän pöpelikköön", - huvittavaa kun hän on itse vetänyt sitä pöpelikköön risuenergia tuotolla ja loput tuulivoimalla, - Porin Suomi Areenassa esim..

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Lahjonta ja harhaanjohtava markkinointi on kovin yleistä tällä kyseisellä liiketoiminnan alalla, syöttötariffi on mahdollistanut hyödyn jakamisen -käsitteen, esim. tuulivoimalat lämmittävät niin ja niin monta kotia, ja kun pieni osa syöttötariffista ohjautuu maksuina yhteisöille niin kyse on tietenkin lahjonnasta! "However, opponents say it is misleading for the company to suggest it has community support for the windfarm and have suggested the community benefit amounts to a “bribe”." http://www.thecourier.co.uk/news/local/fife/little...

Yllättäen paljastuukin tuulivoimaloiden aiheuttavan ympäristöhaittaa kuten pohjavesien pilaantumista. "Residents have documented oil leaks at over 40% of all turbines on the project. Now, they are voicing concerns voice concerns that oil leaks could contaminate the town’s only supply of drinking water." http://eastcountymagazine.org/investigation-launch...

Tuotetta markkinoitaessa ei ole tuotu riittävästi esille haittapuolia, vaan on pikemminkin pimitetty nämä haittapuolet päättäjien ja yhteisöjen ulottumattomiin. Kunnassa päättäjät ovat aina vastuussa kuntalaisten terveyteen, turvallisuuteen ja asumisviihtyvyyteen liittyvistä kysymyksistä.

Tuulivoimaloilla voidaan aiheuttaa ennakoimatonta haittaa ympäristölle ja alueen asukkaille! YVA:n tarkoituksena on ollut kartoittaa haittoja ennakolta! Kenen vastuulla on ympäristövaikutusten arviointi, mikäli sellaista ei olisi missään vaiheessa tehty! Ympäristölle ja asukkaille aiheutetuista vahingoista vastuuseen voidaan asettaa maanomistaja, kunnan päättävä virkakoneisto, terveyslautakunta, kaavoittaja...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa tuulivoimalasta valuvan öljyn kerrottiin olevan ilmansaastetta joka värjäsi valkoisen tornin yläosan mustaksi. No nyt se tuulivoimala on pois käytöstä ja hyvä ettei kukaan loukannut kun siivet hajosi kappaleiksi kun ei jarru enää toiminut ja koneisto hajosi Reposaaren tien reunassa.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Purjehtiessani pitkin Portugalin/Espanjan länsirannikkoa näin siellä olevista lukemattomista maisemaa pilaavista tuulimyllyistä melkein joka viides oli jotenkin viallinen. Siivet lennelleet pitkin rantoja tai koko hötöskä kaatunut.

Tuen täytyy Eteläeuroopassa olla vähintään yhtä suuri kuin Suomessa, jotta homma kannattaa.

Kuka muuten omistaa nuo Porin puolen myllyt ?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa Peittoon tuulipuisto = Peittoonkorvessa Kellahden kylän takana n. 500m lähimmistä taloista. Rakentaja on Tuuliwatti Oy, Vuonna 2009 perustettu TuuliWatti Oy on energiayhtiö St1 Oy:n ja S-Voima Oy:n omistama teollisen tuulivoiman osakkuusyritys. S-Voiman omistavat SOK ja alueosuuskaupat. Voimalat näkyy kymmenien kilometrien päästä merellä.
Porin Energia on sähköverkon rakentajana myös keräämässä nerokkaasta tariffista oman osuutensa.
Peittoon tuulipuisto on Porin kaupungin omistamalla alueella ja kaupunki järjesti rakennusluvan valehtelemalla ettei mitään häiriöitä, ongelmia. melua ole tulossa, YVA selvitykset tehtiin jälkikäteen.
Nyt on ongelmat näkyvissä, - TV kuvaa ei ole saatu toimimaan kaikissa asunnoissa, melu on sietämätön, lentoestevalot, ym..

Reposaaren ympärillä Suomen Hyötytuuli Oy on vuonna 1998 perustettu tuulivoimayhtiö. Yhtiöllä on kaksi tuulipuistoa, toinen Porin Reposaaren ympäristössä ja toinen Raahessa Rautaruukin tehdasalueella. Ne tuottavat tuulisähköä yhdeksälle omistajayhteisölle, jotka ovat Helsingin Energia, Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen sähkölaitos, Turku Energia, Vantaan Energia ja Viikinki Energia.

Porin Reposaaren ympäristössä sijaitseva tuulipuisto koostuu 10 voimalasta: kahdeksasta 1 MW:n Bonus Energy A/S:n valmistamasta tuulivoimalasta, yhdestä saman valmistajan 2 MW:n tuulivoimalasta sekä yhdestä Winwindin 3 MW:n tuulivoimalasta. Tuulipuistoa laajennettiin Tahkoluodon edustalle vuonna 2010 Suomen ensimmäisellä offshore tuulivoimalalla.

Nyt Reposaaren maantien reunalta puretaan yhtä 15 vuotta pystyssä ollut tuulivoimala ja maantie reposaareen on ollut osittain ja kokonaan suljettu maanantaista alkaen, siivenkappaleet lensi ympäriinsä keväällä hyvällä tuurilla ei kukaan loukkaantunut, mylly on ihan maantien vierellä ja siivet pyörii tien päällä. 3kpl on vielä ko. paikalla rivissä jäljellä.
Korjauksessa nekin on vähän väliä, pari, muutama pyörii kymmenestä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Espanjan talous on kuralla ja nyt on pakko lopetella tuulivoiman tukipolitiikka, sähkön hinta on noussut niin korkealle ettei osa kansasta pysty sähkölaskujaan maksamaan.
Työttömyys on kasvanut jo yli 26%..

http://www.talouselama.fi/uutiset/ikava+yllatys+es...

Tuulivoima on hyvä bisnes muutamille, Tanskassa Vestas on vaikeuksissa talousrikoksien takia jota poliisi tutkii Intiaan kadonneiden miljoonien takia. Joku johtaja on erotettu ja pidätettynä.
Suomi jatkaa härkäpäisesti järjetöntä rahan kylvämistä syöttötariffilla "muutamille".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset