hannuaro1

STY ja TEM yrittävät ohittaa asiantuntemuksen ulkomelu-asetuksessa

STY ja TEM ovat nyt jättäneet eriävän mielipiteensä tuulivoimaloiden ulkomelu-asetusta koskevaan ehdotukseen.Tilanne on nyt ajautunut pattitilanteeseen.

Kompromissia yritetään nyt etsiä Ympäristöministeriön ja TEM:in ylempien johtajien toimesta. Käytännössä tämä tarkoittanee, että Saarinen on syrjäytetty jatkotyöryhmän vetäjän paikalta, ja neuvottelua tilanteen ratkaisemiseksi käydään seuraavassa portaassa eli ylijohtaja- ja ministeritasolla. TEM:in energiaosaston ylijohtaja on Esa Härmälä, ja YM:n ylijohtaja on Helena Säteri. Ministerit ovat Jan Vapaavuori (TEM)  ja Pia Viitanen (YM), joka YM:ssä vastaa kaavoitus-asioista ja siten myös tuulivoimamelusta. STM:n puolelta vastaava ministeri on peruspalveluministeri Susanna Huovinen. Työryhmässä STM:n puolelta oli nimettynä johtaja Jari Keinänen, mutta ilmeisesti ylitarkastaja Vesa Pekkola osallistui enemmän työryhmän työskentelyyn. 

Uutta työryhmää ei ole kuitenkaan vielä nimitetty. Nykyisen työryhmön työ oli kompromissi, ja nyt siis haetaan "kompromissin kompromissia".

TEM:in liittoutuminen STY:n eli yhden energia-alan kanssa on aika erikoista. Eriävissä mielipiteissä on aika erikoisia vaatimuksia jotka ääniteknisesti ovat huonosti perusteltavissa. Mm. vaatimus oli että yöajan tuulivoimamelussa tulisi sallia 20 desibelin hetkelliset ylitykset raja-arvoista. (Kukahan niitä muuten pystyisi valvomaan?). Meluasiantuntemus ei ole hallussa eriävissä mielipiteissä. Todettakoon että Saarinen on tehnyt töitä mm. VTT:ssä ja kirjoittanut julkaisuja meluun liittyvistä asioista n. 25 vuoden ajan. ("työstä mies tunnetaan, eikä suurista sanoista")

 STY:n uuden jäsenlehden (linkki on alla) pääkirjoituksessa "Totta vai tarua" puheenjohtaja Jari Suominen mollaa sekä Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry:tä, että erityisesti äänityöryhmän tekemisiä ja varsinkin sen vetäjää Ari Saarista. Suomisen kielenkäyttö Saarista kohtaan kyllä lyö kaikki ällikällä, vaikka hänen röyhkeytensä onkin hyvin tiedossa. ("ei miestä töistä kiitetä vaan suurista sanoista")

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/sites/www.tuulivoimayhdistys.fi/files/tuulivoima_2014_2.pdf

Melutyöryhmän lausunto ja siihen jätetyt eriävät mielipiteet on tarkoitus (tai ainakin on ollut) julkaista YM:n nettisivuilla, mutta ainakaan heti ne eivät taida sinne ilmestyä.

Nyt siis ollaan tilanteessa, jossa politiikoille näyttää siirtyvän vastuu sopivien melurajojen määrittelemisestä, sen sijaan että niitä laatisivat ympäristö- ja terveysasioihin perehtyneet alan ammattilaiset.

Tässä riittää taas töitä, että saadaan taottua järkeä päähän. Joka tapauksessa asetuksen laatiminen viivästyy edelleen. Aikanaan siitä päättää valtioneuvosto, eduskuntakäsittelyyn asti se ei olisi menossa.

Nyt tilanne on pohjalaisen sananlaskun mukainen: ”Ei oo aikaa teherä asioota hyvin, mutt on aikaa teherä ne monehen kertahan”.

Hyviä demo kohteita on valmiiksi rakennettuna joihin kaikilla on mahdollisuus tutustua ja havaita olemassa olevat haitat ja ongelmat, - ei ihmiset maakunnissa tyhjästä valituksia tee. Tutustukaa vaikka Porin "Peittoon tuulivoima puistoon".

https://dl.dropboxusercontent.com/u/12844832/Turun_Sanomat%20180414.pdf

 Tosiasioihin perustuvan mittaustiedon manipulointi poliittisilla tarkoitushakuisilla keinoilla on järjetöntä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Aamun SK:n mielipideosastolla Porissa, Peittoon tuulivoimaloiden naapurina asuva kertoi kokemuksiaan ikävistä kumppaneista, -tuulivoimaloista.
Kuvassa tuulivoimalat esitettiin yli kymmenen kilometrin päästä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, otettiin näin käyttöön.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Mielipidepalstoilta kannattaa nostaa joitakin kirjoituksia esille, http://www.hs.fi/koti/Kaukol%C3%A4mp%C3%B6+kallist...

Erityisesti nostaisin esille kohdan, joka kuvastaa nykyhetken tilannetta ja poliitikkoja, jotka ovat päässeet valtaan lupaamalla asioita kuten uusiutuvan energian syöttötariffiasetus, joiden maksamiseen tarvitaan veronmaksajien rahoja, OK, mutta siihen liittyvä korruptio ja väärinkäytökset vaativat puuttumista asioiden kulkuun lujalla otteella? ;)

[Niin kauan kun muiden rahojen jakamisella uransa tehneet poliitikot, idealistit ja virkamiehet ovat vallassa, jos luulette että asiat ovat nyt huonosti niin "you ain't seen nothing yet"... Muiden rahojen jakaminen nimittäin johtaa väistämättä korruptioon. Esimerkiksi tuulivoimatukiaisia kärkkyvät "yritykset" saunottavat mielellään Lapin kelomökkikylissä poliitikkoja jotka päättävät tukien maksamisesta."]

"Oikeiston kundi

8:21
Ehkä jotkut eivät vielä ole huomanneet, mutta Suomen talous on jo tuhottu. Tänä kesänä ja syksynä on sellainen tunnelma kentällä ja sama välittyy myös uutisista että kaikki saavat (yksityisellä sektorilla) kenkää hitaasti mutta varmasti.

Eräs USA:n presidenttiehdokas sanoi joskus vaalikampanjassaan että laskusuhdanne on sitä kun naapurisi menettää työpaikkansa, lama on sitä kun menetät oman työpaikkasi ja noususuhdanne alkaa siitä kun nykyinen presidentti menettää työpaikkansa.

Muu ei tule auttamaan kuin äänestää ydinvoima- ja yrittäjämyönteisiä + valtion byrokratian leikkaamista tukevia poliitikkoja valtaan. Niin kauan kun muiden rahojen jakamisella uransa tehneet poliitikot, idealistit ja virkamiehet ovat vallassa, jos luulette että asiat ovat nyt huonosti niin "you ain't seen nothing yet"... Muiden rahojen jakaminen nimittäin johtaa väistämättä korruptioon. Esimerkiksi tuulivoimatukiaisia kärkkyvät "yritykset" saunottavat mielellään Lapin kelomökkikylissä poliitikkoja jotka päättävät tukien maksamisesta."

Uusiutuva energia aiheuttaa hinnankorotuspaineita kaikkialla, Saksassakin, ja nyt on tarkoitus jäädyttää uusiutuvien tukien maksamista kahdeksi vuodeksi! Kustannusten rajoittaminen uusiutuvan energian suhteen koskisi myös syöttötariffia, joka muutettaisiin pitkäaikaisiksi tuotantosopimuksiksi.

"Renewable power – mostly wind, solar and biomass – made up a formidable 22 per cent of Germany’s electricity generation last year.
But, with the levy added to German power bills to help pay for this growth nearly doubling to €0.053 per kWh – and an election looming in September – environment minister Peter Altmaier has unveiled plans to freeze renewable subsidies for two years. He has also said future rises would be limited to 2.5 per cent a year after that.
Other proposals to reduce costs include a requirement for renewable generators to sell their electricity to buyers under long- term power purchasing agreements – a far less attractive option than the current system of selling power to the grid and getting paid a set tariff." http://www.ft.com/cms/s/0/5f615850-9ddd-11e2-bea1-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset