hannuaro1

Ideologinen tuulisähkö = hömppää

Porissa epäonnistui surkeasti Peittoonkorpeen sijoitettu "Peittoon tuulivoimapuisto" 12 kpl 4,5 MW:n tuulivoimalaa, lähimpien asuntojen Kellahden kylässä jäädessä alle 500m päähän. Nyt kun tuulee  niin voimaloita on pyöritettävä ns. jarru päällä ettei se melu haittaa meneillään olevia lähikuntien suurhankkeita tuulivoimaloiden rakentamisessa. Melua tulee liikaa pienemmälläkin melu moodilla pyörivistä propelleista.

Poriin on tekeillä uusi LNG terminaali, tuulivoimaloihin tuhlatuilla rahoilla olisi saatu Wärtsilän toimittamalla voimalalla varmasti edullisemmin sähköä kuin terveys- ja ympäristöhaittoja tuottavilla tuulivoimaloilla.

Eikä tarvitse kierrättää dieselin käryistä sähköä tuulivoimaloiden kautta valtion syöttötariffi hintaan, niinkuin on tehty monessa muussa paikassa ja sekin on takuuvarma bisnes..

 http://www.bbc.com/news/uk-england-devon-22845487

Wärtsilän voimala toimii kaasulla, se sähkö tulee varmasti silloin kun halutaan..

 http://www.organisaatio-sanomat.fi/wartsila-toimittaa-uuden-voimalan-yhdysvaltoihin-tasapainottaa-tuuli-ja-aurinkovoimaa/

"Tuulivoiman menestystarina Saksassa onkin itsepetosta - energiaköyhät kansalaiset eivät pysty maksamaan sähkölaskujaan." Kirjoittaa Taloussanomat ko. ideologian hölmöydestä.

Pekkarisen "nerokas tariffi" tuulivoimalla tuotettuun sähköön ajaa Suomen väkisin konkurssiin, tehotaseessa tuulivoima on nollan arvoinen sekundasähkö jota toiset sähköntuotantomuodot tukee ja säätää verkkoon sopivaksi. Pieni piiri saa 200% kalliimman hinnan tuulisähköstä valtion takuulla. Näin on ilmastomuutos ideologiaan perustuva poliittinen päätös säätänyt.

Koska tuulivoima ei millään tavalla vähennä CO2- ja kasvihuonekaasupäästöjä ja maksaa vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin muut sähköntuotantomuodot, miksi ihmeessä me käytetään sitä? Miksi vahingoitetaan teollisuuden kilpailukykyä ja käytetään miljoonia nollan arvoiseen sekundasähköön saamatta mitään hyötyä ilmastonmuutokseen?

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201213/cmselect/cmenergy/writev/517/m59.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Vai 300%, 35 euroa vs. 105 euroa,
korotetun tuen päättyessä edelleen 85 euroa, eli 250% verrattuna sähkön nykyhintaan.

Mikähän noiden kate silti on, aika huono veikkaan kun tuuliolosuhteet on laskettu ja siten kannattavuuslaskelmatkin päin persettä ja ilmeisen tahallisesti, eikai ne noin tyhmiäkään voi olla, vai voiko?

kun ainakin Saksassa hurjasta tuesta huolimatta tuottavat omistajilleen tappiota, samoin on aurinkovoiman laita, eikös siellä suurin ja kaunein firma jo mennyt nurin.

Mie olen vahvasti sitä mieltä, että tuulimyllyfirmat on suunniteltu menemään selvitystilaan,
siellä vaan otetaan mahollisimman pitkä laina ja eteen maksuvapaita vuosia ja sillä välin kotoutetaan se mikä ehditään ja toteemeista aiheutuva taakka jää kokonaisuudessaan veronmaksajan kannettavaksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Italian mafia pesee huumerahoja tuulimyllybisneksellä - Italia ...
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1377753095947
30.8.2013 - Italian tuulivoimakuningas Vito Nicastri rikastui Cosa Nostran avulla. ... eli mafioita ei kiinnosta vihreä energia viherpesun vaan rahanpesun vuoksi. ... Italia on tuulivoiman neljänneksi suurin tuottajamaa EU:ssa, kertoo ...
Italian valtio otti haltuunsa osan Italian tuulivoimaloista rahanpesu ongelman takia. Suomen pitää myös selvittää mistä sähköstä sitä takuu hintaa maksetaan ja minne rahat menee. Tuulivoimaloiden valvonta hoidetaan etätyönä, esim. Honkajoen "tuulipuiston" valvomo on Hampurissa. Tuulivoimaloiden tuottoa ei saada selville kun ne tiedot ovat ns. "liikesalaisuuksia". Todellista tuottoa ei voida seurata esim. yksittäisestä tuulivoimala ryppäästä. Kun ei laki velvoita, vaikka yhteiskunta maksaa niiden ylläpidon takuuhinnan muodossa. Honkajoen "tuulipuisto" on ns.Pekkarisen perheen etuja ajava (Taaleritehdas, Taamir Fareed).
Taloushuijareita on nähty maailman sivu. Suomessa tuulivoimalle säädetty syöttötariffi on nyt EU:n paras tuki, tänne sijoitetaan rahaa yhtiöihin joita on perustettu 2700 euron pääomalla keräämään rahat pois niin kauan kuin sitä maksetaan.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ihan saletisti alalla on väärinkäytöksiä.

Fingrid:hän julkaisi aiemmin Suomen tuulivoiman tuoton reaaliajassa ja antoi tehdä monenlaisia käppyräanalyysejä haluamalleen aikavälille,
mutta ilmeisesti "denialistinen" vaikkakin aiheellinen kritiikki herätti aiheesta ihan liikaa tuulihypetystä hillitsevää datalla perusteltavissa olevaa keskustelua, joten ei anna enää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #3

http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/itpomot+pelkaava...

Kaikki tiedot ovat nykyään netissä, ne saa noukittua sieltä jos hallitsee tämän data-osaamisen, tuulivoimalat olisi helppo liittää etäluku mittareilla nettiin niin jokaisella olisi tuotto/kulutus lukemat omalla päätteellä luettavissa. Ettei vaan polta lamppuja hiilivoimalla jos on tuulivoima sopimus eikä tuule.

"Suomalainen, numeroilla mitattava tehokkuusajattelu ei kestä millään alueella kriittistä tarkastelua, professori Jaana Erkkilä sanoo Ylelle. Hänen mukaansa kiihtyvä työtahti, kiivas elämänrytmi ja tehokkuustempoilu on lähtenyt käsistä. Se tappaa myös luovuuden." (niin kuin tuulivoimalan rakentamisessa)

"On mennyt överiksi melkein kaikilla elämänalueilla ja koko yhteiskunnassa. Kuvitellaan, että mitä nopeammin ja enemmän tehdään, sitä tehokkaampia ollaan ja sitä enemmän syntyy myös arvokasta tulosta", Erkkilä sanoo.
(nyt vaan olisi jo kiire kun korotettu tariffi päättyy 2015 vuoden lopulla, työn jälkiä voidaan tarkastella sitten myöhemmin..- Peittoon tapaus)

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/suomalainen%20te...

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Kun nyt käydään keskustelua tarpeettomien tukien lopettamisesta, tuulivoima on siihen sopivin mahdollinen kohde. Seuraavaksi tuet pitää poistaa metsähakkeelta ja turpeelta ja sen jälkeen pitää siilata tarkasti, mitkä teollisuuden nauttimat tuet ovat todella tarpeen. Pysyviä tukien ei saa missään tapauksessa olla.

Käyttäjän TuukkaLahdenpohja kuva
Tuukka Lahdenpohja

Ihan pieni korjaus. Tarpeettomin tuki on puoluetuki, ja se pitäis lopettaa ensimmäisenä.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Tällä foorumilla alkaa käsittääkseni ´pajatso´ olla aika tyhjä tuuli/aurinkosähköenergian osalta ; ei ole löytynyt teknisesti, taloudellisesti , ympäristön kannalta ja jopa ihmisten terveyden kannalta pitäviä perusteluja omaavaa sattumavoiman puolustajaa .

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Missä ihmeessä ne luuraa??

Paikallisetkin asiantuntijana esiintyneet hoippuvat köysissä jo toisessa erässä teknisen tyrmäyksen jäljiltä( esim. alla olevan kirjoituksen viestiketju).

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

Nyt tuli uutinen , että tuuliennusteet on laskettu päin peetä.

Täällä Kotkassa suuressa viisaudessa hankittiin kunnallisen energiayhtiön omistukseen kaksi saksalaista myllyä:

http://www.kymensanomat.fi/Online/2014/03/12/Kotka...

Ne myytiin lähes 40%:n käyntiasteella, joka olisi sensaatio alallaan ;uskaltauduin jopa kysymään moista ihmettä Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajalta . On kuulemma ihan validit ennusteet.

Nyt en tiedä itkeäkö vai nauraako.

Jos myllymme eivät saavuta tuota huimaa käyttökerrointa , teen tappiota kunnallisen energiayhtiön kautta ; hukka investointi.

Jos myllyt tekevät ihmeen saavuttamalla huiman käyntiasteen, teen tappiota valtionveronmaksajana maksaessani tuulisähköstä huimaa ylihintaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarisen "nerokas tariffi", syöttötariffilaki on se auki oleva hana joka syöttää pajatsosta tuulivoima sijoittajille voittoja niin että kolina käy. Raha virtaa veronmaksajilta, nyt on tuulivoimatoimijat hiljaa niin kauan kuin ei hanaa suljeta.
Syöttötariffilaki on saatava nurin, ei tämä peli muuten ole tasapuolista.
Laki koplattiin pienen piirin edun mukaiseksi, ei siihen muita järjellisiä selityksiä ole. Yhteiskunta kärsii mittavan tappion rahalla mitattuna ja terveys- ja ympäristöhaitat vielä lisäksi.

Suomessa tukia on nyt maksettu kts.Linkki, huom.tuotantomäärä/hinta:
http://tuotantotuki.emvi.fi/Summary

"Suomi kannattaa markkinalähtöisiä toimintatapoja energiainfrastruktuurin rakentamisessa ja markkinasignaalien ulottamista myös erilaisiin tuotantotukiin."
Näin lupaa TEM tiedotteessaan, mutta lupaukset ja käytäntö ovat sitten jo ihan eri juttu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset