hannuaro1

Paljastuksia tuulivoima puhalluksen takaa

Ilmastonsuojelun nimissä tuetaan valtavilla summilla tuulivoima rakentamisia, EU on tuhlannut jo kymmeniä miljardeja eikä ilmastonsuojelusta näy merkkejäkään vielä..

Minnekään ei maailmassa ole vielä rakennettu Porin Peittoon kaltaisia tuulivoima laitoksia, yksittäisiä protoja lukuunottamatta. Ainoat valmistajat, ovat Gamesa ja Nordex, ja jälkimmäiseltä löytyi ainoastaan N150/6000 Offshore-versiona. Gamesa (lähde Gamesa) on kuitenkin tehnyt jo sopimukset Simoon, ja Korpi-Matille Merikarvialle ollaan lupailemassa 5MW voimaloita.  (Porin rakennuslupa heltisi puolet pienemmistä tuulivoimaloista saaduilla melumallinnos tiedoilla, nyt luvan antaneet toivovat hiljaisuutta, jota ei ole)

http://www.sunwindenergy.com/news/gamesa-starts-selling-its-5-mw-turbine

Nämä on siis aivan PILOTTIPROJEKTEJA, kuten Porissa Peittoo! Niin että Porin Kellahden väki on etuoikeutettuna pakotettu olemaan labrarottina.
Tuotannosta yleisesti sen verran, että Gamesalla on Kanarialla yksi (1) 5 MW:n protovoimala, nämä Suomeen tulevat on siis pilottierää. Sen jälkeen näistä saatujen vuosien kokemusten jälkeen voidaan tehdä ns. beetta-versio, jonka jälkeen tehdään vasta ns. tuote.

Tuuliwatilla ja muilla suomalaisilla on ilmeisesti rajaton luottamus espanjalaiseen laatuun!

Proto valmistui vasta maaliskuussa!
http://www.windpowermonthly.com/article/1287784/gamesa-5mw-onshore-prototype-complete
Paljonkohan tuo on saanu maistaa jo lunta ja jäätä? siis Espanjan kesän aikana?

Todennäköisesti Gamesa on myynyt voimalat ja O&M-paketin pilkkahintaan että saa suoraa palautetta kentältä.

http://en.wind-turbine-models.com/turbines?manufacturer=55

Gamesalta löytyy kolme eri mallia 5 MW:n turbiineille, yksi erikseen mainittu offshore-malliksi. Nopeasti tarkasteltuna kaikista löytyi tismalleen samat tiedot, mitä nyt tornin korkeudet vaihtelivat..

Sinänsä tässä tavassa ei ole mitään uutta että valmistaja maksatuttaa tuotekehityksen asiakkaillaan. Tässä tapauksessa lähiasukkaat joutuvat kärsimäään haitoista, tukipaketti veloitetaan veronmaksajilta. Politiikan moraali katsoo läpi sormien näitä pikkujuttuja, todellisuudessa saastutetaan jatkuvasti enemmän, vaikka tuulivoimaloita rakennetaan lavasteeksi saastuttajille, ja juhlapuheissa ilmastoa suojellaan päästöiltä.

Tanska tuo maailmanmarkkinoilta ja erityisesti Venäjältä kuusi miljoonaa tonnia kivihiiltä vuodessa. Paljonkohan Saksa käyttää kivihiiltä ja ruskohiiltä sähköntuotantoon. - Saksan fossiilisten polttoaineiden päästö nousi 5,5 prosenttia 843 miljoonaan tonniin neljän vuoden seurannassa v. 2013, BP:n tiedot osoittavat. Maailman hiilen kulutus on noin 6 miljardia tonnia vuodessa ja sen kulutus kasvaa.

Tuulivoimalat on lavasteita ilmastonsuojelussa tukirahan keräykselle. Pekkarinen "viisaana" poliitikkona hyödynsi heti lumebisneksen Suomeen ja omalle "perheelle".

https://www.tem.fi/files/26643/UE_lo_velvoitepaketti_Kesaranta_200410.pdf

• Tuulivoiman tuotanto nostetaan 6 TWh:iin vuoteen 2020 mennessä. 

• Lisäystä nykytilanteeseen 5,7 TWh

• Otetaan käyttöön markkinaehtoinen takuuhintajärjestelmä,

• Tukea maksetaan takuuhinnan ja toteutuneen sähkön markkinahinnan erotus"  = syöttötariffi, Pekkarinen kirjoittaa "markkinaehtoisesta", joka itsessään kuulostaa reilulta mutta kun siihen lisätään se julkinen raha, homma muuttuu rikolliseksi, vai mitä mieltä olette tuulivoiman ja biokaasun tasapuolisesta tukipaketista.

"Tukitaso vuonna 2020

• Tuulivoiman ja biokaasun syöttötariffi 200 M€

• Biokaasun käyttöä lisätään 0,7 TWh:iin takuuhintajärjestelmällä"

• Tuulivoiman lisäys nykytilanteeseen 5,7 TWh Pekkarisen "takuuhintajärjellä"

- Tässä se tasapuolisuus tulee hyvin esiin. Paskaa meillä on ja tulee jatkuvasti jota ei Biovoimaloissa hyödynnetä. Tuulet on puuskaisia ja ajoittaisia, ilmasto ei sovi tuulivoimaloille, joita Pekkarisen koplaus suosii.

Vihreät ovat jo huomanneet tuulivoiman suosimisen järjettömyyden jota ei Suomen pidä jatkaa:

http://leostranius.fi/2014/09/saksan-energiakaanteen-monet-kasvot-uusiut...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Hyvä, että jaksat yrittää, vaikka tuulivoiman kannattajat hallitsevatkin mielipideilmastoa - vielä. Tietoa tuulivoiman haitoista ja kalleudesta pitää vain saada enemmän leviämään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Gamesa toivoo pääsevänsä taloudellisesti irti selvitystila uhasta, joka on kolkutellut jo jonkun aikaa tappiollisten tilikausien jälkeen.

http://www.gamesacorp.com/en/communication/news/th...

Suomesta löytyy nyt EU:n korkein tukimuoto ns. "markkinaehtoinen takuuhintajärjestelmä", tämä neron leimaus, - "markkinaehtoinen" on hyvä hämäys nollan arvoisesta tuulivoimalla tuotetusta ajoittaisesta sekundasähköstä jonka muu sähköntuotanto tasaa tuki ja säätövoimaa lisäämällä/vähentämällä verkkoon sopivaksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Bioenergialla olisi mahdollisuus Suomessa tuottaa yli 20 TWh energiaa Suomessa.

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/1234567...

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Jos muuta energiaa ei ole saatavilla, on paikoin pärjättävä jopa tuulienergialla. Paikoissa, joissa tuulee jatkuvasti, on tuulivoimalalla hyvä jauhaa energiaa, jos ympäristövahingot ovat vain pieniä. Asutuksen lähelle ei nykyisenkaltaisia myllyjä saa tuoda, ne häiritsevät ja aivan kiistatta haittaavat ihmisten ja eläinten elämää.

Juuri luin että tuulivoimalalla voidaan tasoittaa jakeluverkoston häiriötilanteita, mutta onneksi maassamme on kylliksi vesivoimaa, jolla sama säätövaikutus on aikaansaatavissa. Jopa silloinkin kun vaan kertakaikkiaan ei tuule.

Ihmiskunnan teknisen osaamisen kehittymisen vauhti on kiihtyvä, ja jokainen uusi innovaatio ruokkii toisia. USAn sotateollisuuden rahoja käyttävä Lockheed Martin on kertonut hankkeestaan kehittää patentoimansa uuden tekniikan avulla fuusiovoimala, suunnilleen ison rekan suuruusluokkainen.

"In a nutshell, Lockheed's Skunk Works team developed a process — patenting pending — that it believes will result in a compact fusion reactor within the next decade. That process involves literally bottling fusion energy, which results from colliding ions and is a million times more powerful than chemical energy, then releasing it in a controlled fashion. That, in turn, enables Lockheed to make a reactor that is 10 times smaller than what can be created now — the size of a large truck, rather than a building, McGuire said."

Lähteestä:
http://www.bizjournals.com/washington/blog/fedbiz_...

Myöskään muita energiantuoton selviä mahdollisuuksia ei voida enää väittää epätodeksi, ja tällä tarkoitan LENR-reaktioita (kylmäfuusio) jonka tutkimusta Ruotsin Akatemia ja Elforsk -tutkimuslaitoksensa ovat rahoittaneet, ja jota kehoittavat lisää tutkimaan:

"If it is possible to safely operate and control these reactions that are now believed to be nuclear reactions, we may see a fundamental transformation of our energy system. Electricity and heat could then be produced with relatively simple components, facilitating a decentralization of energy supply that could be both inexpensive and part of a solution for global climate change.

More research is needed to understand and explain. Let us engage researchers in trying to validate and then explaining how it works.

Magnus Olofsson, CEO Elforsk – Swedish Electrical Utilities' R & D Company"

Lähteestä:
http://www.elforsk.se/LENR-Matrapport-publicerad/

Biokaasulaitoksia ja LENR-tutkimusta kotimaassamme nyt pitäisi tukea, eikä todellakaan tuulimyllyjä.

Rähinänaapurimmekin toimet alkavat näyttää johdonmukaisilta em. tietoja vasten. Jos ja kun energiakenttä mullistuu aivan täysin, on muutos juuri heidän tilanteessaan suuri.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuinka menetetään 500 miljardi euroa (puoli biljoonaa = 500 miljardia)
Euroopan sähköntuotannossa vallitsee eksistentiaalinen uhka (olemassa olon)

http://www.economist.com/news/briefing/21587782-eu...
Suomella on vielä pienet summat menossa hukkaan tuulivoimarakentamisen takia, kun verrataan rikkaan Saksan töppäykseen. Ei ihmiset luonnonvoimia voi säädellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset