hannuaro1

Kilpailulaki ja tuulivoiman syöttötariffi ristiriidassa

 Kilpailulaki 948/2011

"Tämän lain tarkoituksena on terveen ja toimivan taloudellisen kilpailun turvaaminen vahingollisilta kilpailunrajoituksilta."

"Tätä lakia sovellettaessa on erityisesti otettava huomioon markkinoiden toimintaedellytysten ja elinkeinon harjoittamisen vapauden suojaaminen niin, että myös asiakkaat ja kuluttajat hyötyvät kilpailusta."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110948

"Kilpailupolitiikan tavoitteena on luoda ja ylläpitää sellaista toimintaympäristöä, jossa yrityksillä on tasapuoliset toimintaedellytykset. Tavoitteena on, että toimiva kilpailu koituu viime kädessä asiakkaiden ja kuluttajien eduksi. Kilpailupolitiikalla on keskeinen ja kasvava merkitys hyvinvoinnin ylläpitämisessä."

https://www.tem.fi/kuluttajat_ja_markkinat/kilpailupolitiikka

Toiminta tuulivoiman ympärillä on epäeettistä, syöttötariffista muodostui ulkomaisten tuulivoimaloiden tuontituki. Olisi todellakin tilaus sille, että päätöksenteko tuulivoimaloiden rakentamisesta Suomessa nojautuu tutkimukselliseen tietoon, eikä ideologiaan. Täyskäännös energiapolitiikassa on joka tapauksessa tehtävä ennemmin tai myöhemmin. Nykymenon jatkaminen on täysin kestämätöntä ja vastuutonta, ja se vasta kalliiksi tuleekin.

"Kyllähän me rahat pois haemme, kun niitä meille tyrkytetään." Kertoo tuulivoimaan sijoittanut tuulivoimaprojekteista. Tämä on nyt  niin mukavan muodikasta ja eettistä sijoittamista. Nyt tehdään tällä tyhmyydellä helppoa rahaa julkisia varoja kuluttamalla tehotaseessa nollan arvoisen sähkön tuottamiseen. Valtion takuuhinta on ylivoimainen etu tuulivoimatuotannon toimintaedellytyksissä ja - ilman kilpailua.

Mitkä tuet EU-komissio hyväksyy tai kieltää? - "sopivaa olisi tuki tietyn taloudellisen toiminnan tai talousalueen kehityksen edistämiseen, jos tuki ei muuta kaupankäynnin edellytyksiä yhteisen edun kanssa ristiriitaisella tavalla. Kiellettyä on ns. toimintatuki, jolla katetaan yritysten operatiivisia juoksevia menoja." - Kuka näitä sääntöjä valvoo? Syöttötariffi ei täytä ko. sääntöjä. 

Nykyisen ulkomaisen teknologian tuontituen väittäminen työllistäväksi on osoitus matalasta etiikan tasosta. 

Teollisen kokoluokan tuulivoimalat on terveys- ja ympäristöhaitta aina alueellaan, kaikki haitat on noteerattu vahingolliseksi.

Vertaisarvioituja melututkimuksia tuulivoimaloista  on tehty vuosien varrella useita. Yhteistä näille vertaisarvioiduille tutkimuksille on, että teollisuusluokan tuulivoimaloiden infraäänet muodostavat ongelman yhdessä amplitudimodulaation kanssa. Tuulivoimateollisuus käyttää esim. A -painotettua mittausta, jolloin infraäänet leikkautuvat kokonaan pois mittauksista. Myöskään amplitudimodulaatiota ei huomioida kaikissa mittauksissa.

Puolueeton tutkimus tuulivoimaloiden melusta pitää tehdä yhteisen edun nimissä, eikä tuulivoimatoimijan mittareilla ristiriitaisella tavalla. Julkisten viranomaisten on varmistettava moitteeton toiminta ja se, että kaikki toimijat noudattavat pelin sääntöjä, tärkeä yleinen etu ja etenkin kansalaisten perustarpeet vaativat yhteiset oikeudelliset puitteet. Nyt ei yhteisiä yleisiä etuja syrjäseuduilla ole, ne on naureskellen ohitettu toisarvoisina, tuulivoimaloiden melu ei ole mielipidekysymys, "jääkaapin hyrinää" tms.

Porin Peittoonkorvessa tuulivoimaloiden kaikki ongelmat on ja ne pysyy siellä, ei niitä millään lumemittauksilla pois saada. "Petoksista kaikkein typerin on itsepetos". Siellä on tehtävissä melututkimus, jossa kaikki painotukset ja suodatukset jätetään pois. Tutkimuksissa tulisi siten esille ongelmallinen matalataajuusmelu kuten myös ihmisille ja eläimille haitalliset infraäänet ja amplitudimodulaatiot eri taajuuksilla ja sääoloissa esiintyen. Tällaista tutkimusta Porin kaupunki ei teetä. Kellahden – Lyttylän kylätoimikuntien on nyt kokoonnuttava ja hankittava akustiikan asiantuntemusta kyläläisten puolelle. Myös perehtymällä ennakolta muualla tehtyihin tutkimuksiin johdattelee lähemmäksi ongelman ratkaisua. Kyseiset teollisuusluokan tuulivoimalat sijoittuvat liian lähelle asutusta. Porin kaupunki ei tietenkään tule tätä asiaa myöntämään. Kukas nyt omia kaavoitukseen liittyviä päätöksiä lähtisi kyseenalaistamaan.

Kts. linkit.

https://www.masterresource.org/wind-turbine-noise-issues/ambrose-vs-cca-wind-health/?utm_source

http://docs.wind-watch.org/Bell-tonal-infrasound.pdf

http://consultations.nhmrc.gov.au/public_consultations/submissions/WIND/2922

http://www.cureus.com/articles/2457-systematic-review-2013-association-between-wind-turbines-and-human-distress#article-information-publication-history

https://www.wind-watch.org/news/2015/05/12/wind-farm-noise-limit-regulation-reform/?utm_medium=facebook&utm_source=twitterfeed

https://www.wind-watch.org/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

”Au Québec, un deuxième groupe de citoyens veut intenter un recours collectif contre des promoteurs éoliens. Ils se plaignent du bruit et de la poussière, et craignent que leurs maisons ne perdent de la valeur.” http://ici.radio-canada.ca/nouvelles/societe/2015/...

”Quebecissä, Kanadassa ryhmä kansalaisia haluaa nostaa ryhmäkanteen tuulivoimarakentajaa vastaan. He valittavat melusta ja pölystä, ja pelkäävät, että heidän kotinsa menettää arvoa.”

Lyttylä-Kellahden asukkaat päätyvät mahdollisesti hankkimaan akustiikan asiantuntemusta käyttöönsä (VTT:ltä tai muulta puolueettomalta taholta), ja teettävät kunnollisilla ja asianmukaisilla mittalaitteilla tarpeelliset melututkimukset Peittoonkorven alueella ja kyläläisten kotona sisätiloissa (infraäänet useinkin ongelma sisätiloissa, ei niinkään ulkosalla tutkimukset selvittävät), kannattaisi myös selvittää onko Suomessa ja EU:ssa mahdollista nostaa ryhmäkannetta, tässä tapauksessa Tuuliwatti Oy:tä ja Porin kaupunkia vastaan. https://www.dropbox.com/s/uwauofoq3jj06c5/Huomautu...

Kiinteistöjen arvoja kannattaa arvioittaa myös ja mikäli olisi vielä käytettävissä arvioita ennen tuulivoimaloiden rakentamista, olisi vertailu ennen – jälkeen rakentamisen mahdollista?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei nuo tuulivoimalat mitään maiseman kaunistuksia ole, pieni videopätkä Peittoonkorvesta ja 150 metrin päästä lähimmästä asunnosta. Linnut on alueelta vähentyneet kuulemma selvästi.
https://www.youtube.com/watch?v=lXTHPRLwDDw

Jouko Silvennoinen

Täytyy vain ihmetellä jos uusi hallitus jatkaa tätä mieletöntä tuulitukemista, voi jopa sanoa että velkaantuminen on paskapuhetta jos tämä jatkuu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kaiken lisäksi tuulivoiman huipputuotannon ajaksi ajetaan Suomessa alas kaikkein halvinta energian tuotantoa, eli vesivoimaa. Touhu vaikuttaa hölmöläisten tavalta kantaa päivänvaloa säkillä pimeään huoneeseen.
Vesivoimaa tuntuu ainakin vielä olevan liiankin paljon, runsaita sateita pelätään Pohjoisessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tähän sen verran, että tuossa on yksi tuuli- ja aurinkovoiman paradoksi. Niillä korvataan päästötöntä vesivoimaa! Jos tuuli- ja aurinkovoimaa rakennetaan merkittävästi lisää, joudutaan säätö- ja varavoimaksi rakentamaan fossiilisia, jolloin hiilidioksidipäästöt kasvavat, eivät laske. Nykytilanteessa tuuli- ja aurinkovoima nostavat Suomen hiilidioksidipäästöjä vähän, lähinnä rakentamiseen menneen energian kautta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hommassa ei ole päätä eikä häntää, mutta tätähän tämä ns. vihreä talous just on. Tehotonta, taloudellisesti raskaasti tappiollista, resursseja tuhlaavaa ja ympäristön kannalta vahingollista. Kaiken tämän hölmöilyn kustantamiseksi veronmaksajilta pakko-otetaan rahat taivaallisen avokätisiin tukiaisiin pääosin ulkomaisille yrityksille ja sijoittajille.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Nerokas tariffi" ei näy budjettikehyksissä, - se kerätään pääasiassa kotitalouksien sähköverossa. Älykkäästi suunniteltu tuulivoiman kannustin eli syöttötariffiasetus valtion takuulla on energiamarkkinoilla järjenvastainen markkinakupla. Kupla syntyi tuulisähkölle annetusta 105,30 euroa/MWh takuuhinnasta. Tästä johtuu nyt tuulivoiman järjetön rakentaminen Suomessa. Ulkomaisen teknologian tuontitueksi muodostunut syöttötariffi on järjenvastainen säädös.

Tuulivoima itsessään ei ole kannattava sähköntuotantomuoto, tämä on fakta, eikä mielipide.

Nyt älykäs järjettömyys synnytti vahvalla lobbauksella Suomelle anteliaan syöttötariffin, tämä on vaarallista yhteiskunnan hyvinvoinnille.
Tämä virhe johtaa jatkuvaan sähköveron korotukseen, nyt jo sähkövero on noussut 255% vuoden 2010 tasosta kun tuulivoiman syöttötariffi otettiin käyttöön v.2011. Nousu rokottaa kotitalouksia suhteellisesti eniten, meilläkin alkaa toteutumaan pian ns. energiaköyhyys taloudellisesti huonossa asemassa elävien kansalaisten keskuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset