hannuaro1

Tuulivoimayhtiöt rakentavat ilman rakennuslupaa

Kuulin Yle Satakunta radiosta Porin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemen (vihr) haastattelun, hän vetosi siihen että jos tuulivoimaloita ei saisi rakentaa lähelle asutusta niin homma laajenisi koskemaan kaikkea muutakin rakentamista josta aiheutuisi ääntä.

http://yle.fi/uutiset/poliitikot_rajoittaisivat_tuulivoimarakentamista_p...

- Ympäristöjohtajalla ei ole tosiasiat hallussa, tai ei hän välitä niistä. Tuulivoimalat ovat ihan oma äänimaailma jonka yksi tai esim. Peittoon 12 kpl 4,5 MW:n tehoiset voimalat yhdessä kehittävät, tuulivoimaloista lähtevät äänet on ihmisten terveydelle vaarallisia, samoin kuin eläimillekin. Esimerkkejä tästä on jo liikaa ympäri maailman, ja kaikki todetut vahinkotapaukset on kiistatta osoitettu johtuvan tuulivoimaloista, - tällaisia häirikköjä ei ole syytä palkita yhteiskunnan tuilla.

Tämä pitää kyllä julkisesti oikaista, Lankiniemi on virkavastuulla toimiva virkamies! - Ei virkamies voi heitellä paikkaansa pitämätöntä propagandaa tuulivoima rakentajien hyväksi. Yleinen turvallisuus on vaarassa jos Lankiniemen ajatukset ohjaa vaarallisten tuulivoimaloiden rakentamisen asuntoalueiden lähelle.

Peittoon tuulivoimala-alue Porissa oli jo paha virhe jota ei voi katsoa läpi sormien, siellä hyväksyttiin Fuhrländer 2,5 MW:n tehoisten voimaloiden tilalle 4,5 MW:n Gamesat, vaikka tiedetään voimaloiden koon kasvun aiheuttavan melun lisääntymisen. 

Päätöksessä naapuruston maankäyttö, terveellisyys ja viihtyvyys on sivuutettu. Alue on maakunnallisesti merkittävä Suomenselän maisema-alue ja se sijoittuu muuttolintujen päämuuttoväylälle. Tuulivoimalarakentaminen pilaa alueen ja sen ympäristön kulttuuriarvot. Ei naapuri asukkaat antaneet näille tuulivoimaloille lupaa, ne tehtiin ilman naapureiden hyväksyntää.

Melumittauksia ja sitä koskevia mallinnuksia ei ole tehty asianmukaisesti. Käytännössä testatut mittaustulokset melun osalta puuttuvat. Maaston muotoja ja alle 50 Hz alittavia taajuuksia ei ole huomioitu.

Kyllä virkamiehillä jonkinlainen vastuu asioiden laillisuudesta kuuluu, tämä peli ei vetele enää. Saksassakin rahaa kuluu  liikaa ns. "puhtaaseen energiaan", mainos ei pitänyt paikkaansa:

"Die Weltin mukaan energiakäänne on jo vuosia niellyt kaiken ympäristötyöhön käytettävissä olevan poliittisen energian, rahat, innovatiivisuuden Saksassa." 

Kts. sivut 40-42, ja E-J Korholan juttu ilkeästä ilmastosta sivulla 43.

http://www.katterno.fi/assets/Publikationer/Katterno-1.2015/katterno-1.2015.FI.pdf

Hallitusohjelmassa tuulivoiman syöttötariffi jätettiin koskemattomaksi kasvattamaan "lahjusrahastoa", veronmaksajilta vaaditaan lisää kohtuutonta venymistä, tämä on kestämätöntä ympäristön ja ihmisten terveyden kannalta. Kirveellä on vielä töitä liian korkean tuulisähkön takuuhinnan karsimiseen markkinahinnan tasolle.

Meillä on huoli huomisesta, niin kuin Presidentti Niinistö sen sanoi. Tosiasioita ei voi ohittaa, rahat ei riitä..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

"Ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi toivoo, että porilaispoliitikot eivät toteuttaisi kahden kilometrin rajaa tuulivoimaloille vaan luottaisivat viranomaisten kykyyn säädellä rakentamista ja asettaa sille riittäviä rajoituksia."

Onkos Lankisella näyttöä siitä, että viranomaisten kykyyn voi luottaa?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa on hyvä esimerkki tuulivoimapuiston suunnittelusta, kaikki velvoitteet ja lupaukset ohitettiin. Melun eteneminen piti pysähtyä tontin rajalle, alle 500 metriä lähimmästä voimalasta, TV- lähetykset pitäisi näkyä TV-lähettimestä joka on suoraan tuulivoimalan takana, jne.. kaikki meni pieleen.
Rahantuloa se ei estänyt, Peittoon tuulivoimalat kerää syöttötariffista huipputuloksen.
Tuo ehdotettu 2 km on liian lyhyt matka, ei sekään vielä kaikissa tapauksissa estä niitä meluongelmia. Nämä nyt jo 5 MW:n tehoiset ovat maalle rakennettuna niitä mitä ei muualla hyväksytä kuin kauas avomerelle rakennettuna. Pori on tästäkin esimerkkinä, aikovat rakentaa ns. avomerelle n.600m rannasta demonstraationa tuulivoimapuiston, suunnitteluun viime hallitus antoi 20 miljoonaa euroa?? - valtava summa tuulivoimaloiden tilaukseen ulkomaiselta tehtaalta.
Suomessa rakennetaan maalle maailman ensimmäisiä 5 MW:n tehoisia Gamesan tuulivoimaloita, välimatka asuntoihin haluttaisiin pitää mahdollisimman lyhyenä alle 2 km, pitää olla vähintään 5 km.

Tapani Lahnakoski

"Pori on tästäkin esimerkkinä, aikovat rakentaa ns. avomerelle n.600m rannasta demonstraationa tuulivoimapuiston, suunnitteluun viime hallitus antoi 20 miljoonaa euroa?? - valtava summa tuulivoimaloiden tilaukseen ulkomaiselta tehtaalta."

Antoiko siis pelkkään suunnitteluun, vai kuuluuko siihen jo rakentamistakin? Ulkomaille menevät rahat kuitenkin, kun kotimaista kokemusta ei ole. Mistä sitten löytyy ulkomailta kokemusta Selkämeren jääoloihin, on toinen juttu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kyllä siinä samalla on toteuttamisen investointitukea, hukkaan menee rahat, ulkomeriolosuhteet ei löydy rantakiviltä Selkämeren kansallispuiston suojelu saarten suojasta..
"Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut Suomen Hyötytuuli Oy:n Porin Tahkoluotoon suunnitteleman tuulivoimapuiston merituulivoiman kokeiluhankkeeksi. Ministeriö myönsi tänään keskiviikkona hankkeen toteuttamiseen 20 miljoonaa euroa investointitukea.
Tuki voi kuitenkin olla enintään 18,5 prosenttia hankkeen toteutuneista hyväksyttävistä kustannuksista. Lisäksi hanke voi saada tuotantotukea tuotetun sähkön määrän mukaan 12 vuoden ajan."

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194941982...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset