hannuaro1

Tuulivoimalat aiheutti pettymyksiä

Suomalaiset on luottaneet perinteisesti lääkärin, poliisin, tuomarin ja virkamiesten ammattitaitoon työn tekemisessä. Viranhaltijat kantavat vastuun oman työn tuloksista. Virkamies vastaa itse siitä, että hänen virkatoimensa ovat lainmukaisia. Tähän on luotettu ja kunnioitettu auktoriteetteja niin kuin koulussa on opetettu. Meidän tulee kunnioittaa lakeja ja virkamiehiä ja myös maksaa veromme, sen jo Jeesuskin opetti.

Maailma on muuttunut noista ajoista, mutta vaikka tuntuu, että kunnioitus olisi kadonnut, se on yhä olemassa. Haittaa aiheuttavat tuulivoimalat synnyttää nyt epäilyjä, mihin enää voi luottaa? Ei niiden pitänyt mitään haittaa aiheuttaa, näin meille kerrottiin, ääni on kuin "jääkaapin hyrinä" kertoi ministeri poliittisella vastuulla.

”Poliittinen vastuu” -ilmaus on varmaankin otettu käyttöön erotukseksi taloudellisesta vastuusta, josta ministerit on erikseen vapautettu perustuslain tasoisen ministerivastuulain nojalla. Valtioneuvosto saa siis tehdä vaikka kuinka tyhmiä päätöksiä, esimerkiksi myöntää vaikka "syöttötariffin" tuulivoimalla tuotettuun sähköön ilman, että ministerit joutuisivat korvausvastuuseen valtiolle aiheutetusta vahingosta. - Alan toimijat haistoivat rahan ja nyt on valtio lirissä miten irtaannutaan töppäyksestä. - Vastuun kantaa virkamiehet, ei poliitikot.

Miten kansa voi selviytyä oman työnsä ohella vaikeista lähiympäristön rauhaa uhkaavista suurten yli 200 metrin korkeuteen ulottuvien tuulivoimaloiden haittavaikutuksista? Asiassa luotetaan viranomaisten ammattitaitoon, entä jos sitä ei ole, tai se pettää.

- Mitä me tiedetään äänestä ja sen etenemisestä, entä  desibeleistä (dB), hertseistä (Hz). 

- Mitä ihmisen korva kuulee, miten ääni/värähtely vaikuttaa ihmiseen?

Äänestä mitataan useimmiten kahta sen ominaisuutta. Äänenpainetta kuvataan desibeleinä (dB) ja värähtelynopeutta hertseinä (Hz).

Ihmisen kuulokynnys on äänenpainetta mitattaessa noin 0 dB ja kipukynnys on n.120 dB. Kuulovaurioriskiraja on 85 dB. Normaali puhe vaihtelee 50 - 60 dB välissä.

Värähtelynopeuden perusteella ääni jaetaan erilaisiin luokkiin, matalataajuiseen (infraääneen 0 - 20 Hz), kuuloaistein havaittavaan alueeseen (20 - 20 000 Hz), ultraääneen (20000 - 200 000 Hz) ja "hyperääneen" (>200 000 Hz).

Ääniaallon paine saa tärykalvon värisemään ja siitä kuuloluiden ja simpukan kautta ärsytys välittyy kuulohermoon ja syntyy ääniaistimus. Jos äänen paine on liian suuri, se vahingoittaa simpukassa olevia aistinsoluja ja saa aikaan kuulovaurion.

Matalataajuisten äänten, infraäänten eli < 20 Hz taajuisten värähtelyjen hallinta on vaikeampaa. Se etenee lähes vaimentumattomana kymmeniä kilometrejä. Normaaleista seinärakenteista ei ole infraäänen vaimentajaksi. Sen on todettu olevan vahingollista luonnolle, eläimille ja myös ihmisille, jos vaikutusaika on pitkä. Tätä "ääntä" ihminen ei kuule, mutta värähtely aiheuttaa häiriötilan elimistössä. Infraääni on myös sotilaallisessa ja lääketieteellisessä käytössä.

Koska tiedetään, että n. 18 - 19 Hz alueella silmämuna resonoi, voidaan aiheuttaa näkövääristymiä. Tutkimuksissa on myös todettu, että ihmisen sisäelinten pehmytkudokset resonoivat 5 -7 Hz taajuusalueella. Tämä alue on erittäin vaarallinen, sillä värähtelypaineen (dB) ollessa riittävän suuri voidaan repiä sisäelimiä ja aiheuttaa kudosvaurioita. Vaikka värähtelypaine ei olisikaan kovin suuri, niin pitkäaikainen altistuminen resonoinnille häiritsee solutason toimintaa niin, että syntyy merkittäviä terveydellisiä seuraamuksia.

 Pitkäaikaiseen infraäänen altistukseen joudutaan tuulivoimaloiden vaikutusalueilla.

Lääkäri kantaa vastuun hoitovirheistä, mutta kuka kantaa vastuun tuulivoimaloiden aiheuttamista terveysvaikutuksista? Kaavoitusta suunniteltaessa ja rakentamislupia myönnettäessä on isojen tuulivoimaloiden aiheuttamat infraäänet ja niiden terveysvaikutukset ehdottomasti otettava huomioon. Asia on painoarvoltaan suuri, joten sen vähättely ei ole viisasta. 

Tuulivoimalat synnyttää infra- ja matalataajuista-ääntä ja amplitudimoduloituna se on ihmisten ja eläinten terveydelle vaarallista, A-painotteisella mittauksella vaaralliset äänet suodatetaan pois. Tämä mittaustapa on tuulivoimamelulle soveltumaton.

http://oto2.wustl.edu/cochlea/wt4.html

A -painotettu mittaus, C -painotettu, G -painotettu..., miksi tuulivoimateollisuus on valinnut A -painotetun mittaustavan määrittelemään tuulivoimalasta lähtevää melua? Yllä olevasta linkistä selviää sekin asia.

"Jokainen rakentamatta jätetty tuulivoimala edistää Suomen taloustilannetta ja kansallismaisemiemme säilymistä."

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/valtion-miljardis%C3%A4%C3%A4st%C3%B6t-ja-tuulivoiman-miljardituet-1.121513

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä noin ON! Virkamiehet tulisi saattaa vastuuseen koko tämän maan rakentamisesta aina rautateistä maanteihin ja kaiken maailman tehtaiden ja tuotantolaitosten saattamien ääni- ja hajuhaittojen aiheuttajina. Haluamme asua rauhassa ja kuunnella lintujen laulantaa.....

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ala-arvoinen vähättely ei ollut viisasta, tuulivoimaloiden äänimaailmaa ei voi verrata minkään muun tuotantolaitokseen tai auto- ja junaliikenteen meluun. Suurten tuulivoimaloiden vaikutusalueilta on alkanut enenevässä määrin tulla hälyttäviä merkkejä pitkäaikaisen resonoinnin vaikutuksista eläimiin ja ihmisiin. Näiden voimaloiden käyttöönoton jälkeen on voimaloiden vaikutusalueella hoidettavilla eläimillä ilmennyt tilastollisesti merkittävää lisäystä mm. käyttäytymishäiriöissä, kuolleena ja epämuodostuneina syntyneiden poikasten määrissä jne. Ihmisillä on todettu lisääntyneitä sydän- ja verisuonitauteja, kohonnutta verenpainetta jopa infarkteja, lisääntynyttä diabetekseen sairastumista, unihäiriöitä, levottomuutta, kognitiivisten taitojen heikentymistä, kuvotusta, huimausta, väsymystä, haluttomuutta, tasapainohäiriöitä jne. Myös naisten kuukautiskierto on häiriintynyt ja keskenmenot lisääntyneet. Vaivat ovat pitkälti samoja, joita suomalaisten suurvoimaloiden lähialueilla asuvat ovat kokeneet.

Argumenttina terveys on huomattavasti rahaa voimakkaampi.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kaima hyvä ; nyt on teknisesti, taloudellisesti, luonnon ja ihmisen kannalta yksiselitteisesti todistettu, että tuulivoima on totaalinen huijaus ja haitta ; jopa " Saksan energiaministeri Sigmar Gabriel, joka on myös varaliittokansleri ja sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja,teki jokin aika sitten sellaista, mitä johtavassa asemassa oleva saksalaispoliitikko ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Hän antoi
Greenpeacen kuulla kunniansa.."

Sivu 21 "Energiakäänne - Saksan likainen valhe"

http://www.katterno.fi/assets/Publikationer/Katter...

Seppo hyvä, peli pelattu ja hävitty ; jopa tuulivoiman Mekassa Saksassa se on oivallettu.

Liitän vielä oheen aikaisemmin kirjoittamani kommentini :

Kun on muutaman vuoden seurannut tätä surku-hupaisaa vai pitäisikö sanoa tragikoomista tuulinäytelmää, jossa ´kirkasotsaiset´, täysin harhaanjohdetut tytön-tylleröt ja pojan-pallerot ovat julistaneet tuuli/aurinkovoima-uskonnon maailmaa mullistavaa ilosanomaa , perustelleet sitä valheellisiksi osoittautuneilla ympäristöarvoilla ja nyt kun se paljastuu lopulta pelkäksi kyyniseksi rahastukseksi, herää kysymys:

Ymmärtävätkö nämä tuulenkansanedustajat edes hävetä tekemisiään?

Ymmärsivätkö 70-luvun taistolaiset Neuvostoliiton mädännäisyyden paljastuttua hävetä ?

Osa ymmärsi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima-toimijat sijoittavat veronmaksajien rahaa, jonka eteen eivät ole tehneet kuin vääristeltyjä konsulttiraportteja ja lobbausta valheilla.
Ja nyt on tuulispäillä kova itku ja paniikki kun rahahanoja käännetään kiinnipäin.

Jos asioita mitataan rahalla, toisessakin vaakakupissa on PALJON investointeja monenlaiseen rakentamiseen, maanomistamiseen ja yhteiskunnan pyörittämiseen arjessa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Toiseksi: Suomen luonto, maisema ja suomalaiset arvot on jotain sellaista, jota ei rahalla saa. Kaikkea ei voi mitata rahassa.

On tärkeää säilyttää usko hyvän voittamiseen panikoinnin - ja paniikin lietsomisen keskellä. Me rakennamme jotain paljon kestävämpää kuin hetken huuman investoijat, totuus on alkanut jo näkyä tuuli-kuplan puhkeamisena.

Käyttäjän NiiloValtuustoonKrki kuva
Niilo Kärki

Saksalaiset lääkärit haluaisivat pysäyttää tuulimyllyujelluksen - terveydellisistä syistä. Ja tutkia asiaa kunnolla.

"The 118th German Medical Assembly in 2015 therefore calls for the federal government to close the gaps in knowledge about the health effects of infrasound and low frequency sound from wind turbines (WEA = Windenergianlagen = wt’s, MJ) through scientific research and to clarify open questions in the field of measurement methods and, where appropriate, adjust regulations to allow the expansion and the operation of wind turbines wisely, carefully, with integrated expertise, sustainability and overall societal responsibility.
Justifications:
Particularly the health effects of infrasound (<20 Hz) and low-frequency sound (<100 Hz) are in relation to emissions and immissions from wind turbines still open questions. So are the effects of noise below the hearing threshold or lower frequencies with increasing exposure duration. Furthermore, a need for adjustment in measuring methods and regulations should be checked for. As on the portability of noise radiation sources and propagation models from smaller wind turbines to large turbines as well as binding rules for measurement and assessment of low frequencies (0.1 to 20 Hz)."

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Moni lääkäri on halunnut kieltää tupakin polton ja alkoholin nauttimisen ja jopa suolan ja lihan syönnin terveydellisistä syistä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tupakille ja viinalle on jo lisätty haittavero. Elimistö tarvitsee suolaa, natrium on veriplasman ja muiden solunulkoisten nesteiden pääasiallinen suola. Veriplasmassa natriumia on noin 3,2 grammaa litrassa. Sopiva elimistön nesteiden natriumpitoisuus on välttämätön aineenvaihdunnan toiminnalle.

Lihan syönnistä olet väärässä. Kohtuullinen lihansyönti on sekä eettistä että terveellistä, kuten kolme entistä vegetaristia todistavat The Atlantic -lehden webbisivuilla.

Teuraseläinten pito tarjoaa paitsi lihaa, maitotuotteita, vaatteita sekä muita oheistuotteita, mutta se myös antaa maanviljelijöille luonnollisia lannoitteita. Karjan lanta on huomattavasti parempi ja ympäristöystävällisempi lannoite kuin kemianteollisuuden tuotteet. Lihansyönti edesauttaa ekologista vihannestuotantoa.

Tuulivoimaloiden pystyttämiseen on saatava myös haittavero, joka korvaa meluhaittojen aiheuttamat sairastumiset ja melu-alueelta pois muuttamisen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"EU:n energiaministerit tapaavat maanantaina 8.6.2015 Luxemburgissa neuvoston kokouksessa.
Energianeuvostossa ministerien on tarkoitus keskustella niistä toimenpiteistä, jotka vahvistavat toimitusvarmuutta.
– Energiaturvallisuutta parannetaan parhaiten luomalla toimivat energian sisämarkkinat. On myös tärkeää, että EU:n energiavarmuutta parannetaan mahdollisimman markkinaehtoisin toimin. Mikäli turvaudutaan tukiin tai erityissääntelyyn, tulee lähtökohtana olla markkinoita vääristävien vaikutusten minimointi, toteaa elinkeinoministeri Rehn."

Tuulivoima ei ole itsessään kannattava sähköntuotantomuoto. Tuulivoimalat on terveys- ja ympäristöhaitta, ei vähennä päästöjä eikä tuo työpaikkoja, miksi yhteiskunta haaskaisi rahojaan tämän huijauksen tukiaisiin. Kupla on jo puhjennut, eikä kuplaa saa enää paikattua vaikka itkisi ja taas yrittäisi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Toukokuussa voimaan tullut uusi kuntalaki velvoittaa kunnat edistämään asukkaidensa hyvinvointia. Lain mukaan kunnalla on oltava kuntastrategia, jossa tulee ottaa huomioon kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen."
Tuulivoimalat ei sovi kuntalaisten hyvinvoinnin kanssa samalle alueelle.
http://www.fcg.fi/fin/ajankohtaista/blogit/konsult...

"Tukia on jo myönnetty noin 1400 megawatille, josta toimivaa voimaa on tuhat megawattia ja loput rakenteilla.
Jos kaikki nyt hakeneet saavat myönteisen vastauksen, tulee 2 500 megawattia jo täyteen.
Tukisuman purkaminen vie kuitenkin virkamiehiltä aikaa useita kuukausia. Siksi uusi hallitus kiirehtii lainmuutosta, joka pudottaa tuettavan tuulivoimatehon 2 000 megawattiin.
Jos se onnistuu saamaan lain eduskunnassa läpi jo syyskuussa, tuettava kapasiteetti ei ehkä pääse ylittämään uutta tavoitetta.
Hallitusneuvos Anja Liukko työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo, että lakimuutoksen lausuntokierros pyritään saamaan liikkeelle jo ennen juhannusta, jolloin eduskunta voisi saada sen käsittelyyn heti lomien jälkeen.
Hallitus lähti tuulitukien leikkauksiin, koska tuesta on tulossa odotettua kalliimpaa sähkön markkinahintojen alentuessa."

http://www.hs.fi/talous/a1433482271645

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valtion rahakirstu on auki vielä, vaikka kohtuuton tuki tuulivoimalle on jo ylittänyt kipurajan, 8,36€ tämän päivän hinta (7.6.2015) sähkölle pörssissä. Sekunda sähkön (tuulisähkö) valtion takuuhinta 105,3€?? - Tämä on ihan järjetöntä julkisen rahan tuhlausta.

Realismi on julma herätyskello. Suomi joutuu nyt tosipaikan eteen kun se hysteerisesti alkoi tukemaan tuulivoima bisnestä. Kupla on jo revennyt puhki, ongelmana on nyt vain miten voidaan irrottautua järjettömästä tukimuodosta ja säilyttää kasvot.
Kasvojen menetys ei poliitikkoja kauaa haittaa, mutta nyt kun tuulivoiman syöttötariffi on todettu virheeksi, ainoa oikea ratkaisu on sulkea valtion apu terveys- ja ympäristöhaittoja tuovalta tuulivoimalta heti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset