hannuaro1

Hallitus suosii nepotismia

Olli Rehn: "Emme
 lähde eräiden 
muiden maiden tielle, jossa ehtoja venkslataan 
takautuvasti."  - Tuulivoimasta maksetaan kolminkertaista ylihintaa ja kotitalouksien sähkövero saa nousta pilviin. Kaikki muut poliittiset sitoumukset voidaan keskeyttää ilman mitään ehtoja.

Syöttötariffi on poliittinen päätös joka voidaan lopettaa ilman että perustuslaki sitä estää. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

Prosessi alasajolle on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/tuulivoima...

Suurten tuulivoimaloiden (yli 2,5 MW) terveysvaikutuksista ei ole olemassa yhtään tieteellistä tutkimusta. Uuden teknologian käyttöönotossa kansainvälinen oikeus edellyttää ainakin 10 vuoden tieteellistä tutkimusta, useita ja laajoja seurantatutkimuksia kaiken lisäksi.

On käytettävä hyvin laajaa riskimarginaalia, kun ilman minkäänlaista tieteellistä taustaa aletaan sijoitella suuria teollisen kokoluokan 2,5 - 5 MW:n tuulivoimaloita ihmisasutuksen viereen. Eihän terveysvaikutusten tutkimusta voi olla olemassa, kun esim. 5 MW:n tuulivoimalat ovat maailmassa Suomessa ensimmäisenä maalle rakennettuna ja ollut toiminnassa vasta muutamia kuukausia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Ei luulisi olevan suuri uhraus, jos rakennettaisiin laboratorio, jossa on painekammio, mihin on helppo generoida infraääniä, joiden vaikutusta voitaisiin testata mallinukeilla ja jopa vapaaehtoisilla koehenkilöillä.

Jonkin valtion piikkiin tämä tietysti menisi, kun mylläreitä se ei kiinnosta, mutta pikkusumma. Voi tietysti olla, että myllärit keksivät tämän ensin ja saavat haluamiaan tuloksia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimateollisuudella on MIT:n tutkimus, jossa todetaan, ettei ole tuulivoimaloiden infraäänistä terveyshaittoja.

Suomessa Työterveyslaitoksen kyselytutkimus vahvistaa MIT:n tutkimustuloksen ja muistavat vielä mainita, että jokaiselle tuulivoimala-alueelle pitää tehdä oma tutkimus. Peittoonkorvestakin on tehty oma tutkimus, syöttötariffista kun riittää nyt jaettavaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kopsan ja Peittoon suuren teholuokan (4,5 MW) voimaloiden lähistön asukkaiden kokemukset osoittavat, että tuulivoimalan melu kantaa voimakkaasti häiritsevänä vaikka ’lausunnon mukaan tuulen huminan tulisi peittää melu’. Kun ei peitä ja pelkkä arviointi ei riitä asiasta varmistumiseksi. Vrt. tuntematon sotilaan lause ”ei voi olla nälkä, kun kalorit on laskettu”. Kaava lähtee siitä, ettei tuulivoimaloista voi olla haittaa, koska näin on laskettu.
Kopsan ja Peittoon tuulivoimaloista saadut kokemukset osoittavat, että suuret tuulivoimalat vaikeuttavat kohtuuttomasti asumista, jopa 'oikein' melumallinnettuna. Koska näin on, kaavoituksen perusteissa on perusteellista vikaa. Vallitseva tilanne edellyttäisi varovaisuusperiaatteen käyttöä ja vähintään kolmen kilometrin suojarajaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomi ei lähde eräiden muiden maiden linjalle ja aseta 3 km:n turvarajaa suuriin teollisuusluokan tuulivoimaloihin.

Englannissa on lainsäädäntöön viety joulukuussa 2012 säädös turvarajasta porrastetusti, yli 150 metriselle tuulivoimalalle turvaraja pitää olla 3 km.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

1988 perustetulla STY:llä on ollut 27 vuotta aikaa lobata tuulivoiman puolesta, tukenaan ulkomaiset turbiinivalmistajat, muut hyötyjät, Kuntaliitto, MTK, sijoittajat, Pekkarisen suku, jne...Ei tätä yhteiskunnan mafiaa hetkessä kaadeta.

Ei Roomaakaan yhdessä päivässä rakennettu. Mutta lopulta Roomakin romahti, kun sen systeemi oli saavuttanut tarpeeksi suuren mädännäisyyden asteen.

"Perälautana" meluasialle on sentään STM:n sisämeluasetus, mutta se vaatii aina jälkikäteismittauksia sen jälkeen kun voimalat on rakennettu. Parempi sekin kuin ei mitään. Asetus on voimassa taannehtivasti uusissa ns. tv-puistoissa.

Mutta kun katsoo mitä muualla maailmassa tapahtuu (esim. Australiassa), niin poliitikotkin ovat jo heräämässä tuulivoiman typeryyteen. Jatkuvaa asian esillä pitämistä tämä vaatii.

Tapani Lahnakoski

Mikä ero onkaan tyhmällä, älykkäällä ja viisaalla:

Tyhmä ei opi omista virheistäänkään. Älykäs oppii omista virheistään ja viisas oppii jopa muiden virheistä.

Mihin luokkaan päättäjämme kuuluvat, kun muiden virheitä tuulivoimassa on runsaasti näkyvillä ja omiakin on jo riittävästi tehty?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vastausta voisi lähteä hakemaan retorisella kysymyksellä, onko päättäjillä edes pyrkimystä ymmärtää sitä hätää ja kärsimystä mihin paikalliset ihmiset pakosta asetetaan niillä paikkakunnilla, jossa näitä teollisuusluokan tuulivoimaloita pystytetään.

Aikaisemmin täällä Usarissa kansanedustaja Saarakkala antoi ymmärtää, ettei tälläiset meluasetukseen liittyvät kysymykset innosta päättäjiä paneutumaan asiaan riittävällä tarkkuudella ja asiat etenevät tuulivoimateollisuuden junailemalla tavalla. Eli kyseessä ovat ns. hyödylliset idiootit, jotka menevät päätöksissä enempää kyselemättä mukaan tuulivoimateollisuuden esittämällä tavalla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tähän pitää lainata viisaamman asiantuntijan puheenvuorosta selkeä tietopaketti.
"Vihreät kaverikapitalistit ryöstävät Suomen valtiota - Syylliset esiin
http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201398...
Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioitden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa oli niin hiljainen Peittoon tuulivoimapuiston käyttöönottojuhla ettei SK kirjoittanut kastetilaisuudesta mitään.
Juhlaa vietettiin Tuuliwatin talossa josta asukkaat muutti melun takia pois, -oli pakko oman terveyden säilyttämisen takia.
Tuuliwatti Oy ajoi perheen toiminnallaan pois vanhalta sukutilalta. Juhlan aikana ei ehkä sähköä 4,5 MW:n tuulivoimalat n. 600 metrin päässä tuottaneet, eikä tullut melusaastetta ympäristöön.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ensimmäisellä vuosipuolikkaalla 1.1.2015 - 30.6.2015 Suomen valtio maksoi tuulivoiman yritystukia noin 68 700 000 euroa [Energiavirasto, Satu-järjestelmä], sähköä tuli ajoittain 822 MVA verran.

http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/09/tuulivoimatu...

Sähköntuotanto tuulivoimalla on itsessään kannattamatonta, sen tukeminen julkisista rahoista kohtuuttoman kalliilla syöttötariffilla vie Suomen konkurssiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset