hannuaro1

Terveys- ja ympäristöhaittoja verotuloilla maaseudulle

  • Terveyshaittaa tuulivoimaloista
    Terveyshaittaa tuulivoimaloista

Ei enää ole turvallista asua maaseudun rauhassa, jossa on omakotitalo ja perhe, metsää, peltoa ja kaikki mitä on ympärilleen halunnut. Tuulivoimaloiden tuominen väkisin liian lähelle aiheutti kiinteistön jäämisen meluhaitan alle ja siitä tuli hetkessä arvoton.

Kuvitteleeko asioista päättävät että tämänkaltainen toiminta saa Suomessa kansan hyväksynnän jos vaan annetaan ajan kulua eikä asialle tehdä mitään? - Ei varmasti hyväksytä, hiljaa olemalla asiat vaan menee huonommaksi, peli on vihellettävä poikki. On vähintään aikalisän paikka.

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_ajoi_perheen_kodistaan/...

Poliittisella ohjauksella saatiin verotuloilla aikaan  Euroopan parhaimmaksi bisnekseksi tuulivoimaloiden hankkiminen Suomeen tuottamaan ajoittaista sähkövirtaa verkkoon. Tuulivoimalat on ajateltu sijoittaa pääasiassa länsirannikolle, kauas pääkaupunkiseudulta, jonka maisemiin ne eivät sovi.

Aikaansaatu syöttötariffi on "nerokas tariffi", kulutus ei näy budjettikehyksessä vaan rahat tulee verotuksella, tuulivoima hankkeiden liikkeelle lähdön vauhdittaminen  saa valtion markkinaehtoista takuuhintaa 12 vuotta. Tuulivoiman tuki kerätään pääasiassa kotitalouksien sähköveroissa ja sähkön siirtomaksujen korottamisella rakennetaan uusia voimalinjoja ns. "tuulivoimapuistoille".

Lisäkulut voimalinjojen rakentamisesta on tarkoitus kerätä ensi vuoden alusta alkaen haja-asutusalueen asukkailta sähkön siirtomaksun korotuksilla, jos esitetty malli hyväksytään.

Vahingot tuulivoimarakentamisen seurauksesta ovat nyt jo suuria, rahaa on kulutettu tuulivoimayhtiöiden voittoihin yli 200 miljoona euroa ja  12 vuoden kuluiksi on jo arvioitu n. 5000 miljoona euroa. 

Ei tuulivoimaa turhaan ole kehuttu hyväksi bisnekseksi. Verotuloja ei vaan saada kasvamaan niin että sitä riittäisi jaettavaksi itsessään kannattamattoman sähköntuotantomuodon pyörittämiseen.

-Tuulivoima ei ole yhteiskunnalle välttämätön sähköntuotantomuoto! Tuulivoimatoimija on verotulojen syöjänä ahmatti, loiseläjä ja epäluotettava, huono sähkön tuottaja. Sähkötaseessa tuulisähkö on nollan arvoista sekundaa, se ei ole perusvoimaa, eikä säätövoimaa vaan häiriköi ajoittaisilla piikeillä toisia sähköntuotantomuotoja.

Kaiken huippuna yritetään murtaa kuntien kaavoitusmonopoli asettamalla tuulivoimalat arvoasteikossa perustuslain yläpuolelle.

On ihmeellistä, että hallitus, jolla on tasavallassa ylin valta leikata terveydenhoito menoja, opetuksen kustannuksia, työttömien toimeentuloa - lähes kaikkea, törmää seinään kun edessä on tuulivoiman satojen miljoonien vuosittainen tuki.  Sitä ei saa leikata, kuka sen määrää.. ei ainakaan perustuslaki sitä estä. Pelätäänkö tuulimafian julmia paljastuksia lahjusten vastaanottajista tai korruption saastuttaman virkakoneiston hajoamista.

Hallitus käsittelee edelleen syöttötariffia kuin se olisi ylin oikeusnormi?? - Maailma on täynnä uskomattomia tarinoita, mutta vain satu tuulivoimasta ja  "ilmaisen" tuulivoiman maaginen vaikutus ilmaston puhdistumiseen saa valtakunnan viisaat uskomaan alastoman keisarin olevan asiallisesti puettu kylmässä maailmassa. 

"Die Weltin mukaan energiakäänne on jo vuosia niellyt kaiken ympäristötyöhön käytettävissä olevan poliittisen energian, rahat, innovatiivisuuden Saksassa." - Niin heil, näin myös meil -  

"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuulivoima on hallitukselle ja muille päättäjille merkillinen pyhä lehmä, joita kukaan muu tuskin voi puolustaa kuin siitä itse hyödyn saavat liikemiehet. Mitä hallitus itse saa, lehmänkauppojako? Veronmaksajat saavat ainakin niistä vain pahan mielen.

Itse koen ne kaiken muun lisäksi rumina hökötyksinä, jotka pilaavat kaiken kauniin maiseman tehokkaasti ja äänekkäästi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin on. Katsotaan nyt kuka tästä kaikesta on vastuussa!?

Poliittinen päätöksentekokoneisto nyt ainakin on vastuussa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

niinpä niin..... minä taas en tykkää Suomen niemeä repivistä voima- ja sähkölinjoista.

Enkä tykkää siitä että liikenteen melun vaikutusalueella asuu lonkalta heittäen 1000- kertainen ihmismäärä. Sen poistamiseksi tehtävä työ on vähäistä.

Lentokonemelu on paha, sille pitäisi tehdä jotakin.

Kiinassa tehdään kuulema tuulella sähköä yhtä paljon kun Suomen kaikki atomi- ym voimalat yhteensä.

Maailmanlaajuisesti tuulivoimaloita rakennetaan lisää koko ajan.

Eikö Japanissa seiso 50 atomivoimalaa edelleen (10 % maailman a- voimaloista)

Mikä niissä tuulivoimaloissa sen melun aiheuttaa? Eikö sitä voida poistaa?

Asumme tuulivoimalapuiston vieressä, Ei ole valittamista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Niinpä niin, Jorma. Yks tykkää yhdestä ja toinen toisesta asiasta, mutta on myös paljon niitä asioita joita ei voi muuttaa, kuten esimerkiksi auto- ja lentomelua. Kuitenkin ne ovat asioita, joista kukaan ei halua missään olosuhteissa luopua.

Tuulivoimalapuistot eivät ole kuitenkaan näitä "tärkeitä" asioita, joita ei voi muilla tavoilla korvata. Olen myös ymmärtänyt, että näitä häkkyröitä vastustaa lähes kaikki, jotka asuvat niiden läheisyydessä ja ne, jotka eivät asu, eivät tykkää myöskään niiden kohtuuttoman kalliista ylihinnasta. Laskelmien mukaan hyötykin on hyvin kyseenalainen millään mittarilla luettuna.

Hyötyjät ovat tavallisesti niiden ansiosta leipänsä saavat ihmiset ja tietysti hävyttömän huonon sopimuksen ansiosta tuulivoimaloiden omistajat, jotka keräävät nyt ansiotonta eurosadetta päättäjien tietämättömyyden seurauksena.

Kertokaa kertauksen vuoksi, ketkä olivat osallisina tähän kalliiseen ja paljon porua herättäneeseen sopimukseen. Vastuullisia ihmisiähän kehotetaan aina huonoissa päätöksissä "vastaamaan teoistaan" :) Entä nyt?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #11

Poliitikot väistelevät vastuutaan, annetaanko pakoilun jatkua riippuu tietenkin viime kädessä äänestäjistä, mutta nyt näyttää jo liian härskiltä tämä verotulojen jakaminen terveys- ja ympäristöhaittojen tuottamiseen. Asiasta on vanhoja totuuksia tuotu esille, mutta mitään lopullista vaikutusta ei vielä ole saatu, moraaliton toiminta jatkuu.

"Jollei käsi kävisi niin syvällä veronmaksajan taskulla, tekisi mieli onnitella hienosta liiketoimesta, sillä tuulivoimalla totisesti tehdään kunnon hillot. Yhteenlasketut vuotuiset tuet olivat n.73 miljoonaa euroa vuonna 2013, 140 miljoonaa euroa vuonna 2015 ja vuonna 2019 arviolta jo yli 200 miljoonaa euroa. Aika mahtava, miljardien eurojen potti niille, jotka osasivat lobata. Sähköä ei ehkä kovin paljon synny, mutta rahaa kyllä."
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u...

Kohti vähäpäästöistä Suomea - Uusiutuvan energian velvoitepaketti
Elinkeinoministeri
Mauri Pekkarinen
20.4.2010
https://www.tem.fi/files/26643/UE_lo_velvoitepaket...

Mauri Pekkarisen perhe hyötyy tuulivoimasta - ”Ne on ihan härskejä”
http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-142716931...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #14

Kiitos, tämä pieni kopio on otettu suoraan tuosta Iltalehden linkistä:

"Arviolta 73 miljoonaa euroa vuonna 2013, 100 miljoonaa euroa vuonna 2015, yli 200 miljoonaa euroa vuonna 2020. (Juu, monta vaippaa olisi saanut mummuille näilläkin miljoonilla:)

Tuulivoimatukiautomaatti, syöttötariffijärjestelmä, tulee veronmaksajille kalliiksi.

Euroopan tasolla poikkeukselliseksi luonnehdittu, suoraan budjettirahoitukseen perustuva tukijärjestelmä astui voimaan 1.1.2011, ja sen esitteli silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk).

Pekkarinen, joka toimii energia-asiat valmistelevan eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana, vakuutti Lappilainen-lehdelle syyskuussa 2011, että hänen suvussaan tai lähipiirissään ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi "ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä".

Iltalehti otti selvää ja tulos oli tämä:

"Fareed toimi yhtenä valtioneuvoston asiantuntijoista, kun pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa laadittiin. Ilmasto- ja energiapolitiikan ministerityöryhmän puheenjohtaja oli silloinen elinkeinoministeri Pekkarinen.

Tuulivoimakonsultointiin keskittyvän Ges Partners -yhtiön Fareed perusti jo marraskuussa 2008. Hallituksen varajäseneksi merkittiin Fareedin puoliso, diplomi-insinööri Tuulimari Fareed (os. Pekkarinen), joka työskentelee nykyisin Energiakolmio Oy:ssa.""

Onko tämä ihan yleistä toimintaa poliitikkojen piirissä, vai vain puhdasta sattumaa, että suurimmat voitot kohdistuvat omaan lähipiiriin.

- Eikä tietysti mitään jo kerran sovittuja sopimuksia voi mitenkään perua enää jälkikäteen. Mietinpä hiljaa itsekseni, että jos tässä Pekkarisen paikalla olisi ollut "yks tavallinen virtanen", niin sopimuksen peruminen olisi ollut oikeudessa ihan läpihuutojuttu, koska se olisi tehty väärin tiedoin ja perustein.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #15

Tuulivoiman tukipolitiikan yksisilmäisyydestä saisi aikaan aluksi koomisen farssin joka muuttuu loppuaan kohden traagiseksi.
Eija-Riitta Korholan selvitys Pekkarisen syöttötariffin synnyttämisen tuskasta:

"Vuonna 2007 olin hallitusneuvottelija energia- ja ilmastopaketissa. Silloin Kokoomus vielä onnistui torppaamaan haaveen, jota erityisesti Mauri Pekkarinen vaati. Hän alkoi täristä raivosta, kun saapui paikalle kesken kokouksen, jossa esitimme vaatimattoman vastaehdotuksemme, joka rajasi syöttötariffit koskemaan pieniä biokaasuvoimalaitoksia. Rajauksen tarkoituksena oli torjua energiamarkkinoiden vääristymiä sekä sellupuun ja muun metsäteollisuuden raaka-ainepuun ohjautumista liiaksi polttoon. Muotoilumme kaatoi Pekkarisen haaveilemat tuulituet mutta ymmärsi silti bioenergian ja biokaasutuksen kehittämistarpeet. Argumentoimme, että Maurin malli sotkee energiamarkkinat ja itse asiassa hidastaa uusiutuvan kehittymistä tehokkaaksi. Ei tarvitse hakea kannatusta markkinoilta kun sen saa helpommin yhteiskunnan rintaruokintana."

http://www.korhola.com/lang/fi/2015/03/paljon-melu...

"Suomeen nyt rakennettavat tuulivoimalat ovat teollisuusluokan voimaloita, korkeudeltaan yli 200 m ja teholtaan jopa 4,5 – 5 MW. Luku on viisinkertainen verrattuna Tanskan keskiarvoon 0,75 MW:iin."

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #11

#11

Niinhän se on, toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.
Katsotaan mihin kehitys vie.
Hyvää syksyn jatkoa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #20

Kiitos samoin Jorma, hyvää syksyä sinullekin ja hymyillään kun tavataan:)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Poliittinen päätöksentekokoneisto on yksimielisesti tuulivoiman takana, suhtautuminen tuulivoimaan muuttuu kun päästään päättävään asemaan.

YLE ei voi olla pelkästään valtiovallan äänitorvi? Tämän on YLEkin huomannut ja on kohottanut journalistista tasoa YLEllä huomattavasti, kuten Ajankohtainen Kakkonen -ohjelmalla ja tuulivoimaan suhtautuvalla kriittellä kirjoittelulla netissä.

Suhtautuminen tieteeseen voi olla jakautunut eri suuntiin ihmisten parissa. Tuulivoimaa yritetään markkinoida ihmisille ja poliittisille päätöksentekijöille tieteeseen vetoamalla. Hiilidioksidipäästöt, melun häiritsevyys, kuinka tuulivoima-ala on vasta kehityksensä alkuvaiheessa ja siksi tarvitsee yhteiskunnan tukea etc. Se kehitys mitä on viime vuosina tapahtunut on tapahtunut tuulivoimaloiden koon suhteen, koot ovat jatkaneet kasvuaan. Vanhoilla pienillä tuulivoimaloilla ei päästä tuuleen kiinni, kun vasta 200 -300 metrissä tuulee riittävästi. Mutta kolikon toinen puoli on jäänyt käsittelemättä, koska nämä teollisuusluokan tuulivoimalat tuottavat myös enemmän matalataajuusmelua ilmoille!

Tällaiset suuret teollisuusluokan tuulivoimalat eivät kuulu luontoon! On lähes irvokasta nimittää tuulivoima-alueita tuulipuistoksi, kun tosiasiassa ne ovat teollisuusalueita ja tuulivoimala on suuri teollisuuslaitos!

Näitä sitten yritetään sovittaa yhteen asumisen kanssa poliittisen päätöksentekokoneiston avustuksella ja siunauksella. Tähän asti kaikki on sujunut muitta mutkitta. Mutta tämä tuskin voi jatkua enää, ihmisillä alkaa olemaan tietoa asiosta enemmän, tiedetään mm. matalataajuusmelun aiheuttamista terveyshaitoista ja muista vakavista ympäristöön liittyvistä ongelmista, joita teollisuusluokan tuulivoimalat tuovat mukanaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Niin.... sitähän sanotaan, että maailmassa ei ole organisaatiota, mitä rahalla ei saataisi sekaisin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä toiminnan pitää perustua mielellään tieteen pohjalle, rahalla pyritään nykyään vaikuttamaan kaikkeen, tieteentekemiseenkin!

Tuulivoimateollisuus käyttää mielellään tutkimus -sanaa. Tosiasiassa nämä tutkimukset ovat epämääräisesti laadittuja kyselytutkimuksia, ostettuja mielipiteitä, raportteja joiden laatijoina on käytetty toisen alan asiantuntijoita jne.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #26

Niin, eikös tämä akustiikan asiantuntijakin, joka Peittoon ja Ii:n myllyjen häiritsevyyttä arvioi tuulivoimayhdistyksen kustannuksella, päätynyt arvioimaan ihmisten psykologisia vaikutuksia viranomaisasenteiden kautta ja tiettyyn suuntaan analysoituna. Mikä onkaan hänen asiantuntemuksensa tällä alalla?

En kyllä löytänyt mitään seeveetä häneltä akustiikan alaltakaan. Minua arveluttaa aina kovasti, jos jonkun titteliksi mainitaan "asiantuntija".

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #27

Tähän jatkoksi, että Oras Tynkkynen oli aikoinaan eduskunnan ilmastopoliittinen asiantuntija ja nyt on vastaavassa hommassa SITRA:ssa, vaikka ei ole asiantuntija yhtään missään, jos hänen tiettyä suuntautumistaan ei oteta huomioon eikä tietenkään voida ottaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #27

Hongiston koulutuksesta ei minulla ole tietoa, hän puhuu akustiikkaryhmästä, yhdellä ryhmään kuuluvalla on psykologin koulutus.

Peittoonkorven osalta tutkimukset olivat niitä kyselytutkimuksia, ja heti ruvettiin tarjoamaan sitä samaa hapatusta asenteista yms. psykologin koulutuksella. Tuskin edes tietävät akustiikasta mitään. Siksi kai Tuuliwatti Oy heidät palkkasikin!

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #29

Hongisto mainitaan akustiikan asiantuntijaksi, mikä on minulle varsin arveluttava titteli. Akustiikkaahan tämä "tutkimus" ei ollenkaan koskenut, vaan ihmisten tuntemuksia. Mikä asiantuntija tässä on töitä tehnyt ja missä asiassa?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #30

Taitaa kuulua samaan sarjaan Tynkkysen asiantuntijuuden kanssa, tuulesta temmattu.

Tämä Hongiston esiintyminen akustiikan asiantuntijana sopii tuulivoimateollisuudelle, kun oletettavaa on, ettei hän tiedä akustiikasta mitään.

Olisi syytä olla vankka teoreettinen koulutuspohja, mikäli aikoo akustiikka-alalla esittäytyä asiantuntijana ja tutkijana.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #30

Tässä on lyhyt Kandidaatintutkielma musiikkitiede puolelta, Hongisto saattaisi löytää jotain syytä ihmisten valittamiseen matalataajuus ääniaalloista.
MATALIEN TAAJUUKSIEN FYSIOLOGISET JA PSYKOLOGISET VAIKUTUKSET IHMISEEN

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/1234567...

Emma-Karoliina Hytönen
Kandidaatintutkielma Musiikkitiede 18.5.2012 Jyväskylän yliopisto

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #33

Tuota kirjallisuustutkimusta en viitsinyt lukea, tuulivoimaan liittyvä matalataajuusmelu on kestoltaan ja jatkuvuuden suhteen erilainen kuin kaikki muunlainen matalataajuusmelu muista lähteistä peräisin oleva.

Mariana Alves Pereira muistaakseni toi juuri tämän aspektin esille koskien tuulivoimamelua, pitkäkestoisena altistuksena siitä muodostuu ongelma, Marianalla on hoksottimet paikallaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #34

Hongiston hoksottimista ei ole tietoa, kun hänen tietonsa mukaan tuulivoimaloiden matalataajuusmelulla ei ole ihmisiin terveysvaikutusta.
Tämä Hytösen muusiikkitieteen puolella tehty tutkimus matalataajuisen ääniaallon vaikutukset ihmiseen osoittaa vaikutuksia olevan kuten Mariana sanoi. Lyhyt lainaus yhteenvedosta:
"Se miksi matalat taajuudet vaikuttavat ihmiseen, perustuu lähinnä resonanssi ilmiöön.
Ihmisen kehon ominaistaajuudet ovat matalia taajuuksia, jonka vuoksi juuri matalat taajuudet vaikuttavat ihmiseen. Ihmisen kehon osat alkavat värähdellä, jos niihin kohdistetaan niiden ominaistaajuutta vastaavaa ääntä. Tätä ilmiötä kutsutaan resonanssi-ilmiöksi. Resonanssi-ilmiön tunnistaminen ja tietäminen avaa mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisen kehoon ja elimistöön äänen avulla niin hyvässä kuin pahassakin."

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #26

Tässä tuulivoimasta maailmanlaajuisesti (tuulivoimayhdistys):

"Vuoden 2014 heinäkuuhun mennessä tuulivoimaa on asennettu maailmanlaajuisesti 336 327 MW. ......."

Johtavia maita ovat Kiina, Usa, Saksa, Espanja, Intia...

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/tietoa-tuulivoima...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #36

http://cdn.oilprice.com/images/tinymce/gauger2.jpg

Valtiot ovat käyttäneet huomattavan suuria rahamääriä kasvattaessaan uusiutuvan energian osuutta energiapaletissa. Suomi on yksi maailman kärkimaita uusiutuvan energian osalta. Suomessa on voitu pitää energiahinnat kohtuullisella tasolla.

Saksassa Tanskassa on kalleinta sähkö, ko maissa kotitaloudet maksavat tuplasti kalliimpaa hintaa sähköstä Suomeen verrattuna!

Investointien jaksottaiseen tuulivoimaan ja aurinkokennoista vain päivällä saatavaan energiaan arvellaan jäävän nykytasolle taikka taantuvan tulevaisuudessa. https://onclimatechangepolicydotorg.files.wordpres...

Juha Vesamäki

"On ihmeellistä, että hallitus, jolla on tasavallassa ylin valta leikata terveydenhoito menoja, opetuksen kustannuksia, työttömien toimeentuloa - lähes kaikkea, törmää seinään kun edessä on tuulivoiman satojen miljoonien vuosittainen tuki. Sitä ei saa leikata, kuka sen määrää.. ei ainakaan perustuslaki sitä estä. Pelätäänkö tuulimafian julmia paljastuksia lahjusten vastaanottajista tai korruption saastuttaman virkakoneiston hajoamista."

Tuo on kyllä vielä enemmän kuin ihmeellistä, ja tällaisessa maassa jossa poliisi? kehottaa kansalaisia ilmiantamaan alle kuuden euron pizzan myyjät.

Alkaa hiljalleen karisemaan se vähäinenkin usko maamme päättäjiin, eipä sitä uskoa ole liiemmälti enää ollutkaan mutta nyt taitaa lähteä loputkin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä ihmisten kärsimiin terveysongelmiin voidaan vaikuttaa ja jos tuulivoimalat aiheuttavat niitä terveysongelmia, siihenkin voidaan vaikuttaa. Mutta meneekö siihen se 12 vuotta, jonka ajan syöttötariffi on voimassa?

Juha Vesamäki

"Kyllä ihmisten kärsimiin terveysongelmiin voidaan vaikuttaa ja jos tuulivoimalat aiheuttavat niitä terveysongelmia, siihenkin voidaan vaikuttaa."

Se riippuu suuresti siitä kuka tai mikä niitä ongelmia aiheuttaa. Oltiinhan täällä valmiita pakottamaan mummonmökit sijoittamaan tuhansia ja taas tuhansia euroja Itämeren pelastamaiseen, siitäkin huolimatta vaikka ei voitu osoittaa näiden mummojen olevan syyllisiä. Tuulivoima taitaa kuulua siihen toiseen ääripäähän, eli on politiikkojen suojeluksessa, siis turvassa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Kyllä valitettavasti olet aivan oikeassa, siksi hirvittää tähän setvimiseen kulutettu aika. Ei ole mittään takarajaa tai lupausta milloin näihin terveys- ym. ongelmiin puututtaisiin vakavalla mielellä!

USA:saa on kyllä jo saatu muutama keissi oikeuden päätöksellä kuntoon ja tuulivoimalat ovat saaneet purkutuomion. Ja olihan Ajankohtaisen Kakkosen ohjelmassa se Portugalin tapaus, missä 4 tuulivoimalaa oli menettänyt lainvoiman ja siten tuomittu putettavaksi oikeuden päätöksellä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #9

Näistä melu-ongelmista on puhuttu jo vuosia, muttei ympäristöministeriössä ole paneuduttu asiaan ollenkaan. Viis ihmisten kokemasta vastenmielisestä terveyshaitasta kunhan vaan viherpiipertäjät saavat valtavin verovaroin tuettua "vihersähköä".

Ongelma on ollut pitkään tiedossa mutta korjausta ei tule, liian monella tärkeällä poliitikolla on kädet kyynärpäitä myöten tuulivoimakuplassa.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #7

Poliitikkojen suojeluksessa olivat myös nämä surkeasti toimineet, ylihintaiset pienpuhdistamotkin. Sipilä oli silloin tässä touhussa mukana, mutta ei ollut vielä ainakaan valtakunnan politiikassa, mutta kaverit olivat.

Mummojen syyllisyys Itämeren tilaan oli yhtä vahva kuin suomalaisten ilmaston lämpötilaan.

Raha puhuu joka paikassa. Järjettömiä toimia yritetään perustella syyllistämällä tai pelottelemalla maailmanlopulla.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #19

Tosiaankin, muistelin itsekin, että jotakin tuollaista oli Sipilänkin painolastina! Tuollainen jättää kyllä tahran poliitikon olemukseen, se on ihan selvä asia.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #21

Vaiettu kuoliaaksi, kuten moni muukin hankala asia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #23

Joo, kyllä noilta johtavilta poliitikoilta selusta putsataan. Suomessa ei ole sellaista poliittista kultturia, että kaivettaisi luurankoja ylös. Englannissa meinasivat Cameronin liittää nuoruuden sikailuihin, ei onnistunut? Oli liian heppoisia nuo vastustajan konstit tällä kertaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #24

Suomessa on erikoisen hiljaisena nyt nämä äänekkäimmin tuulivoiman hyväksyttävyyden puolesta kampanjoineet ministerit ja kanisterit ryhmä (Tarasti , Pekkarinen) eikä Sitra ja Lions ole seminaareja tuulivoiman edistämiseksi enää pitäneet ainakaan Porissa.
Porissa on "juhlien" jälkeen nyt paljastunut palveluliikelaitoksen johtajan kaupungin laskuun järjestetyt palkinto/opintomatkat mm. Amsterdamiin, Tallinnaan ja yöpymisiä Kämpissä Helsingissä ennen ja jälkeen raskaan reissun. Poliisi tutkii väärinkäytöksiä ja johtaja on irtisanoutunut.
Liittyykö nämä tarjoilut ja seminaarit juhlineen lahjoineen tuulivoimaan, siitä en tiedä mitään. Porista loppui kyläkoulut joiden sulkemisesta "säästyi" rahaa ns. parempaan käyttöön. Poliisi ehkä tutkii aikansa ja juttu kuivuu kokoon, rahat on juotu ja krapula kärsitty nyt ollaan vaan hiljaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Viranomaiset välttelee valvontaa, sitä ei tuulivoimateollisuudella käytännössä ole. Tähän asti on menty eteenpäin selityksillä että ala on uusi ja kokemuksia kerätään, vielä ei tiedetä, ei tunneta, ei ole tutkittu, ei ole vertaisarvioitua tutkimusta, jne.. Toiminta jatkuu ja uusia hankkeita viedään eteenpäin väkisin esteistä välittämättä.

Aina kun jotain subventoidaan on samalla selvitettävä miten sitä valvotaan, on naiivia luulla ettei tukea väärin käytetä jos ei valvota toimintaa.

Tuure Nyqvist

Onhan se ihan luonnollista, että fanaattinen kriittisyys ja negatiivisuus aiheuttaa vähemmistöksi jääville närästystä ja siitä johtuen kaikkia mahdollisia oireita.

Ainakin ko. infraääntä muodostunee myös, kun vielä niitä honkia humisee jne. Siis ainakin infraäänisiedätyshoitoa ovat saaneet enemmistö suomalaisista.

Onneksi aurinkokennoilla tuotettu sähkö päihittää huoltovapaudellaan myös ydinvoimakiimaisten kustannukset.

Uusiutuvista tuulivoima kuitenkin sopii aurinkopaneelien rinnalle, koska pilvisellä- ja sateisellakin säällä, sekä yölläkin usein tuulee.

Kun perusydinvoimailusta päästään pian eroon täysin kannattamattomana, vapautuu vesivoima säätövoimaksi tuuli- ja aurinkosähkölle.

Kun muita uusiutuvia jatkuvatuottoisia kehittyy kilpailukykyisiksi, voidaan vesistöjäkin ryhtyä vapauttamaan luonnolle ja virkistyskäyttöön.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima on luonnollista, tuulivoiman muuttaminen sähköksi valtavilla tuulivoimaloilla ei ole luonnollista!
http://toryaardvark.com/2011/11/17/14000-abandoned...

Tuulivoiman suurin ongelma on, ettei se pysty vastaamaan kysyntään. Tuotanto on riippuvainen luonnonoloista ja riippuu tuulennopeuden kuutiosta (tuulennopeuden kaksinkertaistuessa tuontanto 8-kertaistuu). Sähkömarkkinoilla täyden markkinahinnan saa vain sellainen tuotanto, joka pystyy vastaamaan kysyntään, perusvoima ja säätövoima. Tuulivoima ei ole kumpaakaan. Tuulisähkö on sähkötaseessa nollan arvoista sekundaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lainaus US:n uutisesta:
"Suomen viranomaisten virallisen, tutkimustietoon perustuvan kannan mukaan infraäänillä ei ”sillä voimakkuudella, mitä tuulivoimaloihin on liitetty”, ole merkittäviä vaikutuksia ihmisten terveyteen. Pohjois-Satakunnan terveysvalvontajohtaja Laura Juhantalo ei suostunut Ajankohtaisen Kakkosen haastatteluun, vaan kommentti on hänen virallisesta lausunnostaan."

Eläinlääkäri Laura Juhantalo ei ehkä ole perehtynyt matalataajuisen ääniaallon ongelmiin ja vaikutuksiin eläinkunnassa ja ihmisissä.
Varmaankin olisi selvintä ottaa sykkeen maksimi äänenpaine mallinnuksen pohjaksi sillä se on minkä ihmiset kokevat haitaksi. Matalat äänet läpäisevät rakennukset vaimentumatta ja usein vielä resonoivat rakennusten osien kanssa lisäten äänenpainetta tietyille taajuksille. Syke eli matala humahdus syntyy kun lapa ohittaa tukipilarin ja mitä suurempi lavan nopeus ja pituus on niin sitä voimakkaampi on sykkeen aiheuttama äänenpaine. Syke häiritsee paitsi ihmistä niin myös alueen eläimistöä. Eläinkunnalle aiheutuvaa haittaa ei tietääkseni ole juurikaan selvitetty eikä huomioida malleissa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Perheet joutuvat muuttamaan pois kotoaan tämä ahneuden ja moraalittomuuden takia, tähän tämä on johtanut ja johtaa edelleen?
Rahanhimo tuotti ympäristörikoksen tunnusmerkit täyttävää terveydellistä haittaa ja ympäristön turmelemista. Syöttötariffi rahat mielessä ihmisoikeudet unohdetaan, ja siksi yli 200 metriset ja teholtaan jopa n. 5 MW voimalat pystytetään liian lähelle asutusta, alle kilometrin etäisyydellä on lähimmät. Tuulivoimaloiden teho on noussut moninkertaiseksi ja samalla haitat ihmisille ja eläi

http://www.talouselama.fi/tebatti/tuulivoiman-kult...

Satakunnan Kansa kirjoittaa 10.10. 2014 "Peittoon tuulimyllyt mallinnettiin melun osalta Fuhrländer - voimalan mukaan, teho on 2,5 megawattia. Alueelle pystytettiin Gamesa - voimaloita 12 kpl, teho on 4,5 megawattia. Asukkaille sanottiin ettei isompi voimala pidä sen kummempaa ääntä kuin pienempikään."

Tapahtui ympäristörikos, lakia eräistä naapuruussuhteista rikottiin.
http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%25C3%25A4+t%...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset