hannuaro1

Hampaaton hallitus ja turvallisuus

  • CE- merkitty kaatui??
    CE- merkitty kaatui??

Tuulivoimaloita kaatuu ja infraäänet sairastuttaa ihmisiä. Eläimet pakenevat alueelta pois. Hallitus on hiljaa eikä puutu ongelmiin, tuulivoimalat eivät täytä turvallisuudesta säädettyjä direktiivejä. Suomen syöttötariffi on Euroopan paras bisnes hylkeennahkaisen omatunnon omistaville sijoittajille.

- Meitä pidetään hölmöinä, Suomen ihmiskokeissa: "testauslaboratorio-tuulipuistoissa" prototyypit ovat koekäytössä. Muualla maailmassa ei ole vielä rakennettu maalle 5 MW:n tehoisia laitoksia, yksittäisiä protoja lukuunottamatta. Ei tässä selitykset auta enää. CE-merkintä, Conformité Européene (ranskaa) voi olla CE-merkintää muistuttava kiinalaisista tuotteista löytyvä ”China Export” -merkintä.

Onko meidän viranomaiset ajan tasalla Suomessa, vai ainoastaan somessa, "sori siitä"

Koneet voivat saada voimansa myös luonnon energialähteistä, kuten tuuli - tai vesivoimasta.

-Terveys ja turvallisuus

"Terveyden ja turvallisuuden suojeleminen on sekä jäsenvaltioiden perusvelvollisuus että niiden oikeus. Koska konedirektiivillä on yhtenäistetty koneiden suunnittelua ja rakentamista koskevat terveys - ja turvallisuusvaatimukset EU:n laajuisesti, jäsenvaltioiden tehtävä suojella ihmisten terveyttä ja turvallisuutta koneisiin liittyvien riskien osalta tarkoittaa, että niiden on varmistettava, että konedirektiivin vaatimuksia sovelletaan asianmukaisesti".

Ruotsissa romahti jouluna noin 185 metriä korkea Vestas V112 tuulivoimala, Suomessa on useita Ruotsissa romahtaneen tuulivoimalan kaltaisia. Romahtaneen tuulivoimalan torni oli valmistettu kiinalaisella tehtaalla (Stena Renewable). Tuulivoima-alue on suljettu onnettomuuden jälkeen (SVT 25.12.2015).

Suomessa koneiden turvallisuudesta ammattikäyttöön tarkoitettujen koneiden osalta vastaa työsuojeluviranomaiset. Näitä ovat Suomessa muun muassa aluehallintovirasto (AVI) ja sosiaali- ja työterveysministeriö. Koneiden turvallisuudesta säädetään Suomessa lailla konelaissa (1016/2004), koneasetuksessa (400/2008) ja työturvallisuuslaissa (738/2002).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Juhani Piri

Vesivoima tekee meillä paljon pahempaa tuhoa kuin tuulivoima. Voitaisiin pistää kolehtia kasaan ja sijoittaa rahaa tanskan ja ruotsin salmien väliseen vesivoimaan... Salmia ei tarvitse ja saa tukkia kokonaan koska tarvitsemme suolapulssia, mutta siellä vesi liikkuu kokoajan. Jokia tukkivalla vesivoimalla olemme saattaneet suomessa useamman lajin sukupuuttoon tai ainakin sen partaalle. Ei siis kovinkaan ekoligista energiaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen sähköntuotannon historia on nyt unohtunut sinulta kokonaan. Vesivoimaa tarvitaan edelleen. Tuulivoima aiheuttaa turhana, ja ylimääräisenä rahankeruumuotona haittaa koko sähköntuotanto teollisuudelle ajoittaisilla tuotantopiikeillä.

Terveys ja ympäristöhaitat ovat tuulivoimala-alueiden ympäristössä tuhoisia, niin eläimistölle kuin ihmisillekin. Esimerkkinä voit katsoa A-2 ohjelman:
Tuulivoiman tulo naapuriin ajoi perheen kodistaan
"Forsmanin perheen oli tehtävä vaikea päätös, kun koko perhe alkoi voida huonosti tuulivoimaloiden tuotannon alettua. Kahdeksanlapsinen perhe joutui jättämään kotinsa."

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_a...

Juhani Piri

Unohtui pikku juttu. Esim vaelluskalamme (kaikki uhanlalaisia ja osa kuolleet sukupuuttoon) kärsii vesivoimasta. Onhan se kiva sytyttää kattolamppu mutta sitä hehkulamppua on vaan niin pirun vaikee syödä.

Jep, meillä on viljeltyä kalaa saatavilla, mutta tutkimukset osoittaa, että ne ovat jo sellaista kuraa ja geneettisesti ristiin naineita, ettei niistä pian ole eläjiksi edes. Syömmekö sitten sähkölinjoja? Kala on yksi äärettömän tärkeistä ravintoaineksista ihmiselle ja luo myös työpaikkoja... Arvaas ohjataanko vesivoimalaitoksia etänä jostain konttorista... Joo ajetaan.. Samalla kun tapetaan elinkeinoja ja kalakantoja, joku kääri rahat taskuun ja nauraa koko matkan pankkiin.

Vähän väärä paikka haukkua tuuluenergiaa kun omalla takapihalla on helvetin paljon huonompia ratkaisuja. Takapiha täynnä niitä...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #5

Unohtuikohan vielä lisää niitä pikku juttuja, ei vesivoimalat sentään ole pilanneet veden laatua, lisänneet muovi- ym. jätettä vesistöihin ja mereen.
https://hirvikota.wordpress.com/2016/01/10/sulfidi...

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #9

Noi ongelmat on pieniä verrattuna siihen, että kalojen kulku estetään täysin (on nuokin toki vakavia ja ihmisen aiheuttamia). Ja vaikka kulku toteutetaan kalaportailla, niin osa vaeltavista kaloista jää edelleen ilman mahdollisuuksia, koska puuttuu ne kutualueet, jotka ihminen on tuhonnut.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tietämättömyyttämme jokia on pilattu ja padottu laittomasti? Lain mukaan 1/3 joesta on jätettävä vapaaksi kalojen kulkemista varten! "1734 års lag fastställde att en tredjedel av vattnet skulle hållas öppet, där kungsådra av ålder varit." https://sv.wikipedia.org/wiki/1734_%C3%A5rs_lag

Nyt menneään metsään tuulivoimaloiden kanssa? Saksalaisten mielestä sitä ei pitäisi tehdä. Saksalaisilla taitaa olla asiasta jo meitä enemmän tietoa. "tuulivoima metsissä - enemmän haittaa kuin hyötyä"
http://www.spektrum.de/news/windkraft-im-wald-mehr...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nämä Suomeen kaavoitetut tuulivoimala-alueet ovat parhailla lintujen pesimä-alueilla ja muuttoreittien varrella, kolmannes Suomen linnuista on uhanalaisia.
Arviointiraportti:
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

Tapani Lahnakoski

Haluatko siis korvata vesivoimalamme tuulimyllyillä? Oletko laskenut kuinka paljon niitä tavitaan ja paljonko se maksaa ym. muut haitat? Kalaportaita olisi kyllä pitänyt rakentaa jo kauan sitten. Nykyisten tuulivoimaloiden tuki jo tähän mennessä olisi riittänyt siihen moneen kertaan.

Unelmoinnin aaltovoimaloista voit jättää tulevaisuudn märkiin uniin, kun niitä eivät muutkaan ole vielä rakentaneet eikä sekään sovellu meidän rannoillemme.

Kuten aiemmin kirjoitit, thoriumvoimalat ovat tulollaan. Sitä ennen meillä on hiilivoimakin aivan oivallinen vaihtoehto, kun osaamme sen päästöt puhdistaa esimerkillisesti. Pari perinteistä ydinvoimalaakin sopii hyvin kuvaan.

Juhani Piri

En ole tainnut kaiheasti kehua tuulivoimaloita, mutta ihan järjetön höpöjen puhuminen silti voisi olla se ensimmäinen juttu mikä vois jäädä pois.

Jep kannatan sulasuolareaktoreita, geotermista energiaa, hajautettua energiantuotantomuotoja jne jne jne... Aaltovoima vois olla aika kova juttu norjan rannikolla, siellä on aika iso meri kuitenkin. toisaalta norjan vuoristosta tulee aika kivasti vettä että vuonoihinkin voisi jonkin tyyppisen voimalan rakentaa ilman että estetään kalojen ja laivojen kulkemista... Kaikki on vain kiinni ratkaisuista.. Yleensä kustannustehokkain toimi ratkaisee vaikka se tuhoaisi jonkin eliömuodon, mutta siinä mennäänkin vikaan.. Voi olla kustannustehokas ilman sukupuuttojakin

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Vesivoima tekee meillä paljon pahempaa tuhoa kuin tuulivoima."

Voidaanko meillä Suomessa edes laittaa vesi- ja tuulivoimaa vastakkain, eli toinen tarvitsee toista, ja nimen omaan epävarma tuulivoima vesivoimaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Australiassa tuhannet ihmiset alkoivat yhdistää oireensa, joista osa oli sietämättömiä, jopa hengenvaarallisia, läheisiin teollisen kokoluokan voimaloihin, ongelmien alkamisajankohdan, sekä selvän syy-yhteyden vuoksi (oireet poistuvat jos menee kauemmas voimaloista +10 km). Terveysongelmista ovat kärsineet ”naapurien” lisäksi myös voimaloiden maanvuokraajat, tuulivoimaloiden rakentajat (positiivinen suhtautuminen) sekä eläimet. Ongelma ei ole psykosomaattinen seuraus negatiivisesta asenteesta tuulivoimaloita kohtaan. Lähes kaikki kärsijät suhtautuvat ympäristö/ilmastoystävälliseen tuulituotantoon positiivisesti, ennen oireilua. Australian senaatti sai kuulla v.2015 kevään aikana yli 400 todistajaa, jotka olivat kärsineet tuulivoimaloiden aiheuttamasta terveysongelmista.
http://www.aph.gov.au/.../Wind_Turbines/Public_Hea...
13.7.2015. Australian pääministeri lopetti uusiutuvan energian 10 miljardin dollarin rahaston, tähän päättyi tuulituotannon tuki.

Juhani Piri

Voinko mä valittaa johonki seinäkelloista? En saa unta jos jossakin seinällä tikittää kello. Mun pitää erikseen nousta ja piilottaa se johonkin tyynyjen sekaan kaappiin. Tai sit että naapurissa juhlitaan liian pitkää.. Ei auta tulpat tai kuulokkeet. ääni tulee läpi.. Juhlivat vissiin väärällällä hertsillä, tai sitten olen vaan yliherkkä.

yli 400 todistajaa tuulivoimasta.. montakohan todistajaa aikoinaan on vesivoimasta ollut.. ei taida jäädä noin mitättömään lukuun/ pato. Siinä on menny elinkeino, kalakannat, asutus yms... Tuulivoimallekkin toki on oma paikkansa, mutta ei se energian päätuotantomuotona koskaan tule olemaan. Vesivoimasta taas pitäis oikaista pari "vaaleanpunaisten silmälasien läpi" markkinoitua juttua ja saada sille se oikea kritiikki aikaiseksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Siikajoella Vartinojan tuulipuiston alueella pesivää arosuohaukkaa ei voida suojella ympäristöluvan nojalla enää tässä vaiheessa, kun tuulivoimalat on ehditty rakentaa.
Ylitarkastaja Tuukka Pahtamaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta vahvistaa, että ympäristölupa on luonteeltaan päästölaki, jolla puututaan tuulivoimaloiden osalta meluun ja välkkeeseen.
Arosuohaukka on Suomessa erittäin harvinainen. Aasian aroilla asustava laji pesi Siikajoella ensimmäisen kerran vuonna 2011. Sen jälkeen pariskunta on palannut pesimään joka vuosi. Uusimmassa uhanalaisuusluokituksessa arosuohaukka on määritelty erittäin uhanalaiseksi.
Eikä näillä http://www2.siikajoki.fi/d5web/kokous/20141724-5-7... valituksilla ja muistutuksilla ole ollut asiaan mitään vaikutusta.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #10

http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/suomen...

Kyllä noi tuulimyllyt saa lintuturvalliseksi aika helposti.. Syö kyllä vähän tehoa, mutta samaa olen jankannut vesivoimasta, että haitanaiheuttaja maksaa.. Maksumieheksi on vaan aina joutunut tavan Hannu ja Juhani. Ei voimayhtiöt jos niillä on jokin erityinen asema, joudu mitään tekemään.. Vesivoimassakin jos kalaportaat tehdään patoon, niin ympäristökunnat joutuvat maksamaan siitä vedestä mikä menee kalaportaassa... Saapa nähdä milloin tuulivoimaloiden ohi menevästä tuulesta joudutaan maksamaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #13

Rakentamattomat tuulivoimalat ovat turvallisia. Vesien pilaantuminen on monen muun ongelman syy kuin vaan yksin ilman kalaportaita olevien vesivoimaloiden.
Rehevöityminen, saasteet, ojitus, ruoppaukset ja eikä tuo suuri ja mahtava naapuri ole ihan pikkutekijä mereen lasketuissa päästöissä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #18

Suurin syy vaelluskalojen ahdinkoon on vesivoima.. Toki siinä perässä tulee muut ihanat tienestit kuten turveteollisuus, metsätalous (turve ja metsäojat), yhteiskuntajäte jne... Toisaalta taas esim taimen tarvitsee pieniä puroja lisääntyäkseen ja joka joen varrella on aika järjetön määrä pieniä puroja.. Niitä jokaista ei ole edes pilattu, ainoa vaan että padolla estetään taimenten nousu niihin jäljellä oleviin puroihin. Lohi taas tarvii suuremmat meinigit ja padot padottaa vettä siten, että kosket on jääneet patojen alle. Ei auta kalaportaat ei, kun lisääntymisalueet on tuhottu padon nostamalla vedellä ja ruoppauksilla.

Loppusilauksen tekee maa- ja metsätalous turvetuotannolla höystettynä. Sitten vähän paskavettä päälle paskalaitoksien alimitoituksen johdosta. Kyllä tuulivoima tekee paljon vähemmän oikeasti haittaa kun edellä mainitut asiat. Naapuria on ihan turha tuomita kun meillä on asiat aivan totaalisesti yhtä vinksallaan.. Meillä vaan kusetetaan ihan yhtä paljon kun putinin hallituksessa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #20

No onhan tuo aivan totta. Mutta tätä tehtyä ei pyyhkäistä pois sillä, että tehdään tuulivoimaloilla lisää tuhoa, usein vielä peruuttamattomasti, luonnon monimuotoisuuden osalta etc.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #24

olen valmis kompromissiin.. rakennetaan lisää ydinvoimaa, mutta sama määrä mikä tulee tehoja, poistetaan vesivoimaa... ainiin, me rakennetaan sitä vanhentunutta ydinvoimaa joka tarvii lisää vesivoimaa joten ei taida onnistua... Mitä jos annettais sama rahamäärä ihmisille mikä ydinvoiman, turvetuotannon tms tukemmiseen menee ja sanotaan, että laittakaa aurinkopaneleita, lämpöpumppuja jne. tehkää kodeistanne mahdollisimman omavaraisia. Loput rahoista säästetään teollisuuden energiantuotannon kehittämiseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #26

Suomessa on energiaan liittyvät päätökset tehty oikein, lukuunottamatta tuulivoiman syöttötariffia, se päätös olisi saanut jäädä tekemättä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #29

Väärin, väärin ja väärin... Pelkkä aurinkomyrsky saa kantaverkon kuseen (keskustelu löytyy sulasuolareaktori blogistani). Itseasiassa ruotsissa lämpöpumpputeknologia on pidemmällä kun meillä. Ei viitsis agregaatteja suositella kansalle, mutta kun se black out tulee, niin katsotaan miten täällä pärjäillään (ei tarvitse edes black outtia, tarvitsee jonkun luonnon "katastrofin"), eli poikkeustilan ja kansa on kaupungissa kummissaan.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #35

Ei saa aurinkomyrsky enää kantaverkkoa kuseen, kuten taisin kirjoittaa linkkaamassasi blogikommentissa. Se on hoidettu verkon johtimien paikkojenvaihdolla määrävälein, jolloin induktiojännitteet kumoavat toisensa.

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #26

#26:
> "me rakennetaan sitä vanhentunutta ydinvoimaa joka tarvii lisää vesivoimaa"
Ensimmäinen kerta kun törmään tämänlaiseen väitteeseen. Voisitko avata tuota hieman lisää?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #10

Arosuohaukka todella yllätti Siikajoella, ei niinkään siksi, että se pesi siellä, vaan siksi, että se näyttää muodostaneen pysyvän reviirin alueelle. Arosuohaukalta ei osattu odottaa moista paikkauskollisuutta. Sinänsä tulee olemaan mielenkiintoista nähdä tulevana kesänä millainen vaikutus tuulivoimalla on arosuohaukan pesinään, jos se tänäkin vuonna alueelle palaa. Myös Utajärvelle suunnitellun tuulipuiston läheisyydestä on havainto arosuohaukan pesinnästä, joskaan ei yhtä lähellä suunniteltuja voimaloita kuin Siikajoella. Sielläkin seurataan mielenkiinnolla pesintää tulevana kesänä.

Arosuohaukka saattaa kyllä runsastua maassamme tulevina vuosina. Ainakin Vartinojan kaltaisia reviirialueita on maassamme tarjolla yllin kyllin. Tästä syystä ei myöskään keskustella vakavasti Vartinojan alueen suojelusta arosuohaukan takia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #39

Toivottavasti haukka ei murskaannu tuulivoimalan siipiin. Tuulivoimalan n. 70 metriä pitkän siiven nopeus on n. 250 - 300 km/h hyvällä tuulella, pinta-ala mitä yhden tuulivoimalan propelli vatkaa on n. 1,5 hehtaaria. BirdLife Suomi on ilmaissut huolensa pesimäalueen kohtalosta, sillä Siikajoelle on suunniteltu tuulivoimapuistoja pesimäalueen tuntumaan.
http://yle.fi/uutiset/siikajoen_arosuohaukka_taist...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

On se kumma kun täällä halutaan tehdä kaikki samat virheet kuin muualla, ja vielä tuplasti. Saksalaiset alkavat jo ymmärtää mistä on kyse kun kantoäänenä on tuulivoimalasta lähtevä matalataajuinen infraääni. Naapurin musiikki saattaa häiritä hetken. Tuulivoimasta aiheutuu normaalille ihmiselle fyysisiä vaurioita. Kts. linkit!

[Es geht mir nicht nur um den Infraschall, sondern auch um den hörbaren Schall, (...)
Und da befinden wir uns in einem ähnlichen Dilemma, wie als seinerzeit der Energieausstieg von Merkel beschlossen wurde. Und im Sinne der Grünen, die es auszutricksen galt, die Windkraft/Solar-Zufallsenergie angeordnet wurde.

Bei den Feierlichkeiten geschah es, dass hierbei ein Fachmann für Strom anwesend war.
Er erhob das Wort, welches die Partystimmung auf den Gefrierpunkt brachte:
"die Phasenlage so vieler einzelner Spannungsquellen sei so unterschiedlich, dass das Stromnetz, wegen Selbstzerstörung, ausfallen wird".

Das hatte man vorher nicht gewusst. 
Woher auch? 
Als "Politiker" mit Bildungsweg Volksbevormundung, kann man ja schließlich nicht alles wissen.

Also wurde geschaut wie man seinen Dünkel trotzdem aufrecht erhalten kann, die Bundesnetz-Agentur wurde erfunden. 

Die managt das Problem mit der Phasenlage durch Erschaffung einer irrwitzigen Infrastruktur, die, wenn sie ausfallen würde, überlastet wäre, oder fehlbedient, uns komplett das Licht ausblasen würde.

Von Infraschall und hörbarem Schall durch Energieroulette-Mühlen, hat man genauso wenig gewusst. 

Wie auch: als "Politiker" mit Bildungsweg Volksbevormundung, kann man ja schließlich nicht alles wissen.

Das Problem mit dem Infraschall wie auch dem hörbaren Schall ist, dass es zwar vorhanden ist, aber sehr schwer nachweisbar ist, weil vagabundierend.

Stichwort: Dopplereffekt.

Eine sich nähernde Schallquelle macht einen hohen Ton. 
Entfernt sich die Schallquelle, wird ihr Ton tiefer.
(Kennt man von einem heran nahenden und sich dann entfernenden Zug).

Bei Energieroulette-Mühlen kommt der Wind ins Spiel. 

Dieser transportiert den Infraschall, wie den hörbaren Schall. Zu einem hin, von einem weg, mal nach hier, mal nach da.
Und kann dabei für den betroffenen "Hörer" gesprochen, die ursprüngliche Frequenz verringert, oder erhöht haben.

Schall-Emission von Energieroulette-Mühlen, muss jedenfalls nicht auf einen immer gleichen Ort beschränkt sein.

Und die Emission kann bei entsprechenden Windverhältnissen viel weiter reichen, als rein "rechnerisch", oder "behördlich genehmigt", in bestimmtem Abstand vorhanden.

Je mehr es von die Energieroulette-Mühlen gibt, desto unwahrscheinlicher ist es, dass die Sachlage genau untersucht wird.

Anders wie bei der Selbstzerstörung des Stromnetzes durch nicht passende Phasenlage, was eine jedermann/frau erkennbare Situation wäre, können die Täter bei der Schallemission für sich rechtferigen, dass ja nicht jedermann/frau betroffen wäre. 
(Und auf einen Kollateralschäden mehr im Sinne des höheren Zieles die Menschheit zu beglücken, kommt es ja auch nicht so drauf an).] http://gegenwind-weinheim.de/wordpress/

https://www.ndr.de/nachrichten/schleswig-holstein/...

”On enemmän ja enemmän valituksia tuulivoimaloiden aiheuttamasta infraäänestä. Vaikutus ihmisten terveyteen on kiistanalainen.”Es gibt immer mehr Beschwerden über gesundheitliche Folgen des sogenannten Infraschalls durch Windräder.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #12

Asun helsinki-vantaan lentokentän välittömässä läheisyydessä. noin 1 min välein menee koneita niin että näkee mitä lentäjä on syönyt päivälliseksi... On melko rasittava saada unta ja niistä todellakin lähtee ääntä, enemmän kuin tuulimyllyistä.. Varsinkin kun jarrusiivekkeet laitetaan päälle. Kiva viheltävä ääni ja moottorin tehoja samalla säädetään.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #15

Yöllä on kuitenkin rauhallisempaa? Muistaisin jonkun Vantaalla asuneen sanoneen, että lentokonemeluun tottuu, mutta en ole kenenkään koskaan kuullut sanovan tottuneensa tuulivoimaloiden meluun.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #17

Jonku kerran noin 2km päässä tuulimyllystä nukkuneena, en edes kuullut mitään.. Ainoa mikä piti eliminoida yökylästä oli seinäkello... Sen jälkeen nukuin kun tukki.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #22

Merikarvialla on talo tyhjillään, voit muuttaa ja kokeilla kauanko pää kestää. Ilmanpaine heilahdukset ei kuulu mutta elimistö yrittää suojautua, ensin heikkenee kuulo ja siitä pikkuhiljaa alkaa tasapainon tunne horjuttamaan, päätä alkaa särkemään, ja jos on herkkä esim. migreenille niin sitä saa sitten kärsiä ja burana 600 pillereitä syömällä saa jotenkin unenpäästä kiinni.
Hyväkuntoinen nuori voi kestää vaikka puolivuotta tai vuoden sitä kidutusta. Sen jälkeen kun terveys romahtaa niin seuraukset ovat hankalia, vakuutukset ja testamentit on syytä pitää ajan tasalla.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #25

Seuraava vapaa taitaa olla lasten kesäloma-aika.. voidaan me sinne lasten kanssa tulla kokeilemaan saako iskä nukuttua.. Siellä on itseasiassa ihan kiva jokikin missä haluaisin käydä kalastelemassa. Olisipahan empiirinen tutkimus kerrakseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #28

Tosta kannattaisi sopia. Olen lukenut amerikkalaisesta tapauksesta, jossa tutkija yritti nukkua kodissa, josta oli tullut valituksia. Tutkija totesi ensimmäisen yön jälkeen, että siinä talossa ei voinut nukkua.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #30

Olen avoin uusille ajatuksille. Kahden lapsen yh isänä joudun kokeilun toki rajaamaan lasten lomakaudelle. Samalla kun lapset pitää hauskaa, niin voin tehdä empiiristä tutkimusta ja raportoida kokemuksista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

Infraäänestä on vertaisarvioitua tutkimusta jo vuosikymmenten ajalta, terveys-ja ympäristöhaitat tiedetään vaarallisiksi, mutta luvattu suuri tukiraha sekoittaa harkintakyvyn (järjen). Kts. jutun lopusta video, jossa tohtori selvittää asiaa.
Varmaan Forsman vuokraa sinulle tyhjäksi jääneen talon selviytymisharjoituksen ajaksi.
http://svenska.yle.fi/artikel/2016/01/14/vindkraft...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

Jätä sentään lapset pois kokeilusta, lapset ovat aikuisia herkempiä ja kun kerran vaara tunnetaan niin ei sinne lapsia saa viedä.
Lastensuojelulain tarkoituksena on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.
Älä vie lapsia tuulivoimaloiden lähelle, ja itse lähtisit Merikarvianjoelle pois infraäänien vaikutusalueelta, se ei tunnu reilulta lapsia kohtaan. Ei sitä saisi koskaan anteeksi jos lapsi herkistyy näille pahoinvointia aiheuttaville ilmanpaine vaihteluille.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #28

Kiireen takia olen vain selaillut kommentteja , mutta uskallan suositella sinulle 12 minuutin uhraamista katsoaksesi tämän Ajankohtaisen Kakkosen ja sitten tietenkin kertonet meille , että mies perheineen on luulosairas ;minun kompetenssini ei moiseen riitä.

http://areena.yle.fi/1-3084875?autoplay=true

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #22

Kun on tutkittu sellaisia, jotka sanovat, ettei häiriinny melusta, aivotoiminnat näyttävät, että kyllä häiriintyvä siinä kuin muutkin!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #15

Lentokoneita ei laskeudu ja nouse jatkuvasti useita kertoja sekunnissa yötä päivää ilman mitään ennusteita kuten tuulivoimaloiden aiheuttamat ilmanpaine pulssit (infraääni), voi tulla joskus pakkasella hiljaisempi jakso, mutta muuten vaikutukset aivoihin ovat jatkuvia.

"Paul Schomer tutki Shirleyn (Wisconsin, USA) tuulivoimala-alueen lähiasukkaiden pyynnöstä, voisivatko voimalat aiheuttaa oireita. 50 tutkimukseen osallistuneilla oli kaikilla paineen- ja sykkivää tunnetta korvissa. 5 henkilöä (10%) oireilevista koki lisäksi merisairauden kaltaista pahoinvointia, joista 2 oli niin vakavaa että olivat joutuneet jättämään kotinsa. Mittauksissa löydettiin jälleen BPF (Blade passing frequency) ja sen 5-7 moninkertaa (harmoniaa). Tutkimuksessa havaittiin myös rakennusten toimivan ”kaikukoppana” paikoin voimistavan matalataajuista melua. Kukaan alueella ei ollut kokenut varsinaista meluhaittaa voimaloista." Tämä kuvaa hyvin tuulivoiman infraäänialtistusta.

Suomessa tuulivoimaloista terveysongelmia saaneiden aloitteesta on tehdyssä infraääniselvityksessä on aukottomasti todistettu, että tuulivoima vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin (TV-KY 2015).

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #21

Voit kuvitella kuitenkin millainen ero äänessä on kun vertaa nousevaa tai laskevaa lentokonetta ja tuulivoimalaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #23

Ensin sinulla pitää olla jonkinmoinen kokemus tuulivoimaloista ja niiden aiheuttamasta infraäänestä, melusta, ilmanpaine pulsseista, tärinästä. Sen kaiken kokee jos muuttaa asuntoon josta asukkaat ovat lähteneet evakkoon näiden haittojen takia.
Tuulivoimaloiden aiheuttamaa haittaa on verrattu jatkuvaan Hornetin lasku- ja nousukiitoon. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040818197986_u...

Meitä on vedetty höplästä kertovat lähiasukkaat, osa on lähtenyt evakkoon, ja joku sai asunnon myytyä Tuuliwatti Oy:lle huoltomiesten taukotilaksi.

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #15

#15.
Onko lentokoneiden pääasiallinen melu infraääntä? Pääkaupunkiseudulla asuneena olen aina elänyt siinä uskossa, että lentokoneiden melu on normaalin kuuloalueen sisällä, keskittyen spektrin keskialueelle.

Jaa, pieni googlaus ja luullakseni oletukseni ei mennyt ainakaan paljoa pieleen: "Jet engines emitted broadband noise with spectrum dominated by components in the frequency range 315-6300 Hz (1/3-octave bands)." (*)

Ei 300Hz vielä ole kovinkaan infra.

(*) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25812386

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #12

Olisi ihan hyvä, jos suomentaisit.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #44

Tuo po. kommentti pitää ehdottomasti kääntää suomeksi! Pikapuolin!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #45

Googlen kääntäjä antaa jo hyvän käännöksen tekstistä. Asia on kuitenkin jo aika hyvin hanskassa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #46

Tuulivoimaa ja tuulivoimaloiden melua on tutkittu hyvin vähän. Tietomme ovat vajavaisia, emmekä ymmärrä kaikkea tuulivoimaloista aiheutuvan melun terveyshaitoista?

Tutkimusta on teettänyt pääasiassa tuulivoimateollisuuden kustantamat tutkimuslaitokset. Mitään riippumatonta, vertaisarvioitua tutkimusta ei ole.

Kaikki meluhaitat ja sähkömarkkinoihin liittyvät ongelmat ovat tulleet yllätyksenä kansaa holhoaville poliitikoille.

Nyt sitten ei tiedetä mitä pitäisi tehdä.

Mitään riippumatonta tutkimustakaan ei käynnistetä, yllätykset saattaisivat olla kestämättömiä.

Tätä tarkoitit.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Älä laita niitä kelloja seinälle, jos siitä on sinulle haittaa. Tuulivoimalat tuottavat haittaa jokaiselle infraäänen vaikutusalueen sisällä ja aiheuttavat pysyviä muutoksia ihmisen elimistöön. Vaikutusalue on n. 10 km säteellä tuulivoimala-alueesta.

Tuulivoimaloita ei voida rakentaa ekologisesti kestävästi. Tuulivoimaloiden rakentaminen kuluttaa paljon energiaa. Se kuluttaa 10 miljoonaa tonnia terästä, metalleja, sementtiä ja muovia. Se on 20 kertaa enemmän kuin mitä hiilivoimalan valmistamiseen tarvitaan. Tuulivoimaloiden tekniikka vaatii ympäristölle hyvin haitallisten aineiden käyttöä kuten neodyymi.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #14

No nyt.. nyt olemme samalla aaltopituudella. Tuulivoimaloiden EROEI lukema on todella säälittävä kuten olen maininnut. Mutta tuo 10km säde kuulostaa kyllä aika utopistiselta. Kaupungissa on jatkuva liikenne, rekkoja, junia, metroja, autoja, hälyytysajoneuvoja, känniläisiä yms yms yms... ton 10km tutkimuksen on täytynyt tehdä joku todella urpo kaveri joka on vaan halunnut jonkin "tutkimustuloksen" dissaamaan tuulivoimaloita... On nimittäin ihan päteviäkin argumentteja tuulivoimaloita kohtaan olemassa... tuo 10km paskanjauhanta vaan saa naurattamaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #16

Kyllä siinä sitten hymy hyytyy jos vaan ensin herkistyt riittävän pitkän ajan näille ilmanpaine pulsseille (infraäänille), sen jälkeen ne paineen vaihtelut tuntuu päässä tuon 10 km päässäkin vielä.

Eikä tämä ole mitään höpöjuttua, sen ilmanvärähtelyn voi mitata ja todeta se vertaamalla tuulen suunta, nopeus ja tuulivoimaloiden paikkatiedot niin tosiasia on yllättävä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei ollut turvallisuusasiat kunnossa tälläkään tuulivoimala-alueella.
"Vialliset lavat on toimittanut meidän turkkilainen alihankkija", kertoo saksalaisen voimalavalmistaja Nordex Energyn Suomen maajohtaja Alexander Morber."
http://www.hs.fi/kotimaa/a1443491568264?ref=tallen...

Samalla valmistajalla hajosi voimala kokonaan 2015 tammikuussa, silloinkaan ei missään koskaan ole tapahtunut vastaavaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mutta ei tämä ole meistä kiinni, tuleva vuosi kai sen näyttää jatkaako hallitus rahan jakamista tuulen vietäväksi: http://yle.fi/uutiset/analyysi_lahtolaskenta_eun_s... .

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Täällä meilläpäin ei ole kaatunut yhtään. Uusia nousee ja satoja, vaikka syöttötariffiin on tehty muutoksia. Ne jotka ovat väittäneet, että yhtään tuulivoimalaitosta ei nouse ilman tukia, ovat valehdelleet. Uusia suunnitelmia on valtavasti....

Samaa laulua jaksat laulaa, milloin väsyt?

Tapani Lahnakoski

Ei ole tukiin tehty mitään muutoksia, vanhat päätökset ovat voimassa ja 12 v tukia/ mylly on edelleen voimassa.

Uusia suunnitelmia on valtavasti, totta, kun syöttötariffi elää ja voi hyvin.

Kerro sitten, kun löydät yhden tuulimyllärin, joka on luopunut tariffituistaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Siksi niitä myllyjä kutsun pekkarisvoimaloiksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jos omistaa hylkeennahkaisen omatunnon, niin voi ottaa tukirahat vastaan hyvillä mielin, eikä tarvitse huolehtia evakkoon joutuneiden perheiden kohtalosta, pienistä lapsista jotka sairastuivat infraäänien takia.
Lapset joutuivat hakemaan uudet koulut ja kaverit toiselta paikkakunnalta, vanhemmat pitävät asuinkelvotonta kotia lämpimänä ja maksavat vuokraa toisesta asunnosta, ja samalla lyhentävät asuntovelkojaan tuulivoimaloiden infraäänien alle jääneestä talosta.
Tuulivoimabisnes on vaan niin helvetin tuottavaa bisnestä ettei sitä voi lopettaa, kun kerran valtiolla on vielä siihen rahaa, vaikka onhan se sitten perusrakenteiden ylläpidosta pois. Raha vie heikommilta ensin harkintakyvyn ja sitten menee järki. Syöttötariffi on niinkuin Pekkarinen sen arvioi "nerokas tariffi", rahat kerätään kotitalouksilta sähköverossa ja sähkönsiirto maksuissa, menot ei näy valtion budjettikehyksessä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kuinkahan moni on joutunut jättämään kotinsa ja maansa vesivoiman ym. alle ja vielä pilkkahintaan. Sulla on kerta kaikkiaan ihmeellisiä esimerkkejä....

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #56

Voisit mennä selvittämään tämän ihmeellisen esimerkin turhan tuulivoiman takia kotinsa jättämään joutuneille.
Minä en siihen pysty.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #62

Sulla olis paljon enemmän selvitettävää, kun menisit selvittämään vesivoiman alle jääneiden tilojen määrää...ja entäs ydinvoimaloiden?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #68

Et taida ymmärtää yhteiskunnan edusta mitään. Ydinvoimalan paikkoja ei ole jokaisen mäen päällä vielä, näissä tapauksissa yhteiskunnan etu ohittaa yksityisen edun.
Koska jokainen yksilö on riippuvainen yhteisöstään, yhteisön etu on myös kaikkien sen jäsenten etu. Eturistiriitatilanteissa yhteisön tarpeet ohittavat yksilöiden omat tarpeet.
Vesivoimaan on Suomen teollisuuden kasvaminen perustunut aina. Voimalaitoksia on rakennettu hyvin perustellusti ja taloudellisesti markkinaehtoisen sähkönmyynnin varassa yksityisrahoitteisesti, eikä valtion takuuhinnan varassa.

Tuulivoimaloiden paikkojen määrittelyssä yksityinen etu ohittaa yhteisön edun törkeästi.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #68

Jos tuulivoimaloita verrataan ydinvoimloihin, niin pitää muistaa yksi vähäpätöinen kysymys. Kuinka suuren alueen vaatisi ydinvoimalaa vastaava tuulipuisto, niin ja tietysti sen mukaan laskettuna mitä sieltä ydinvoimalasta saadaan vuodessa sähköä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Ne jotka ovat väittäneet, että yhtään tuulivoimalaitosta ei nouse ilman tukia, ovat valehdelleet".

- Leskinen on valehtelija, minun mielestä tuulivoimatukia ei ole lopetettu.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #52

Mitäköhän tuolla linkillä mahdoit haluta sanoa? Tariffia ei ole poistettu eikä muutettu siitä tehtyjä päätöksiä jo vuosia sitten. Tariffin lasku vieläkin ruhtinaalliseen lukuun tämän vuoden alusta on ollut tiedossa alusta alkaen. Kun myllyjä nousee tämän tariffin tukemana kuin sieniä sateella, valtion maksut kuitenkin nousevat tänäkin vuonna.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #53

Valtio ei jakele budjetistaan sentin senttiä tukia tuulivoimalle.....syöttötariffi on aivan eri asia kuin valtion tuki. Tuulivoiman lisääntymisen ja syöttötariffituen ansioista me saadaan nauttia halvasta sähköstä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #54

Syöttötariffi tuulivoimalle on valtion takuuhinta tuulisähköstä.
https://www.tem.fi/files/26643/UE_lo_velvoitepaket...
Tuulivoima
• Tuulivoiman tuotanto nostetaan 6 TWh:iin vuoteen 2020 mennessä.
• Lisäystä nykytilanteeseen 5,7 TWh
• Otetaan käyttöön markkinaehtoinen takuuhintajärjestelmä
• Tuulivoiman ja biokaasun syöttötariffi 200 M€
• Biokaasun käyttöä lisätään 0,7 TWh:iin takuuhintajärjestelmällä"
• Tuulivoiman lisäys nykytilanteeseen 5,7 TWh, - Pekkarisen "takuuhintajärjellä"
- Pekkarinen kirjoittaa "markkinaehtoisesta", joka itsessään kuulostaa reilulta mutta kun siihen lisätään se julkinen raha, homma muuttuu koplaukseksi, vai miltä tuo tuulivoiman ja biokaasun tasapuolinen tukipaketti näyttää.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #54

Loistava logiikka! Syöttötariffi maksetaan suoraan sähköveroista eli samaa rahaa kulkeeko valtion budjetin kautta vai ei. Satoja miljoonia verorahoja kuluu jokatapauksessa ja lisääntyy vuosi vuodelta.

Meidän myllyjemme vaikutus sähkönhintaamme on kotitalouksille sitä nostava sähköveron nousun ja lisääntyvien siirtomaksujen kautta. Myös säätövoima maksaa, mitä tarvitsemme lisää sitä enemmän mitä enemmän sattumasähkökapasiteettia rakennamme. Moneenko kertaan tämä pitää sinulle opettaa?

Tanskan ylisuuri tuulivoimakapasiteetti kyllä vaikuttaa tuulisina aikoina meidänkin hintaamme laskevasti. Tosin kapasiteettivääristymän takia nostaa tällaisina aikoina kuin nyt.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #53

Rahat tulee ilmasta tuulen mukana, näin Leskinen uusiutuvaa ja verotukseen pohjautuvaa tuulivoiman tukirahoitusta yrittää selittää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Leskinen,

vesivoiman alle jääneitä ihmisiä ei pelasteta sillä, että nyt jätetään osa paikallisista asukkaista teollisen tuulivoiman alle!

Saatat hyvinkin olla oikeassa syöttötariffin suhteen, mikäli pysyt kannassasi, että tuulivoimateollisuus ei tarvitse syöttötariffia jatkossa. Kts. linkki!

Tuulivoima ei tarvitse tukia enää jatkossa, 50 € kustannustaso saavutetaan toimialalla pikapuolin?

”Tuulivoimaloiden kehitys on kuitenkin mennyt eteenpäin viimeisten vuosien aikana ja keskimäärin huipunkäyttöajat ovat kasvaneet. Muutoksia on tapahtunut myös laitteistojen hinnoissa, mutta seuraavaksi keskitytään huipunkäyttöaikoihin.” Kts. sivu 30, linkki, https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/118684...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vaikka tuulivoimaloita ei tueta julkisella rahalla,niin ensin pitää selvittää turvallisuus ja CE- hyväksyntä luotettavasti. Eikä pelkästään tuulivoimatoimijan konsultin toimesta suoritettu hyväksyntä enää kelpaa.
"Terveyden ja turvallisuuden suojeleminen on sekä jäsenvaltioiden perusvelvollisuus että niiden oikeus. Koska konedirektiivillä on yhtenäistetty koneiden suunnittelua ja rakentamista koskevat terveys - ja turvallisuusvaatimukset EU:n laajuisesti, jäsenvaltioiden
tehtävä suojella ihmisten terveyttä ja turvallisuutta koneisiin liittyvien riskien osalta tarkoittaa, että niiden on varmistettava, että konedirektiivin vaatimuksia sovelletaan asianmukaisesti"

CE-merkintä, Conformité Européene (ranskaa) voi olla CE-merkintää muistuttava kiinalaisista tuotteista löytyvä ”China Export” -merkintä.

Koneet voivat saada voimansa myös luonnon energialähteistä, kuten tuuli - tai vesivoimasta.
Tämä linkki on hyvä joka selvittää myös konedirektiiviä.
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/103741...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kaimalleni Seppo Leskiselle ; onko Sinussa miestä katsoa tämä Ajankohtaisen Kakkosen juttu , 12 minuuttia ja sitten kommenttteja , kiitos:

http://areena.yle.fi/1-3084875?autoplay=true

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimaa väitetään saasteettomaksi energiantuotantomuodoksi. Voimalaitoksilla on muitakin saastuttamismuotoja kuin väitetty hiilidioksidi. Tuulivoimaloilla yksi saastuttavimmista ja voimakkaimmin ihmisen terveyteen vaikuttavista haitoista on melun lisäksi infraääni. Infraääni on matalapaineaalto, jolla on niillä etäisyyksillä, joille Suomessa on jo rakennettu voimaloita, vakavia terveydellisiä vaikutuksia (DI Ilkka Alasaarela 2015). Infraääni etenee nykyisen kokoluokan voimalasta hyvin 2-5 km etäisyydelle (DI Dennis Siponen, tutkija, VTT, akustiikka).  

Suomessa on jo vakavampia tapauksia, joissa lähellä tuulivoimalaa asuvalta henkilöltä on tärykalvo revennyt sisäänpäin, mikä on ilman tulehdusta epätavallinen ilmiö ja tärykalvon hajoamissuunta, perheen äiti menettänyt tajunnan useampaan kertaan, verenpaine noussut yliopistotason sairaalahoitoa vaativaksi. Suomessa on myös eläimillä todettu epämuodostuma juuri tuulivoimalan lähellä. Keskeistä on, että oireet poistuvat, kun tuulivoimalan läheltä muutetaan pois. Osa voimaloiden aiheuttamista vaikutuksista on kuitenkin pysyviä, kun niille altistutaan useita vuosia. Tällaisia ovat esim sisäelinten tuhoutuminen, kun sisäelin kasvattaa sidekudosta vahvistuakseen jatkuvaa ja sykkivää matalapaineaaltoa eli infraääntä vastaan. Infraääni, matalapaineaalto, 6-8  Hz-taajuudella, voimakkuudella 130 dB resonoi kehon 70 %:sen vesipitoisuuden kanssa ja näin aiheuttaa kuoleman (D. Siponen). 

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Euroopan mittakaavassa näin massiivisia tuulivoimalaitoksia kuin nykytekniikalla valmistetaan, ei ole sijoitettu näin lähelle ihmisasutusta kuin Suomessa. Kunnat ja maanomistajat toimivat hätiköiden: voimalaitoksia sijoitetaan esim. ilman ELY-keskuksen myöntämää lupaa jokaiselle rakennusvaiheessa alueelle sijoittuvalle voimalalle, puutteellisilla melumallinnuksilla saa rakennusluvat (ei ole käytetty ympäristöministeriön hyväksymää melumallintajaa), ei huomioida STM:n lausuntoa vähimmäisetäisyydestä tai KHO:n ennakkopäätöstä tuulivoimaloiden sijoittamisesta jne. Infraäänistä on Suomessa kuitenkin toistaiseksi vähän tutkimusta. Meluasiantuntijat ovat keskittyneet toistaiseksi melun muihin vaikutuksiin. Suomessa on käytettävä asiantuntija-apua ulkomailta, jossa on kokemusta ja tutkimusta infraäänistä tuulivoimaloiden ja muiden matalapaineaaltoja lähettävien teollisuuslaitosten läheltä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näinkin saattaa käydä, erilaisia öljyjä tuulivoimalan konehuoneessa on n. 2500 litraa ja vaseliinia n. 150 kg, tuulivoimalan konehuone painaa n. 200 tonnia.
Entä kun se kaatuu kuivalla kaudella metsässä ja sytyttää tuhoisan metsäpalon, korvaako vahingon aiheuttajan vakuutukset vahingot.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=937641...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset