hannuaro1

Vahingollisen lain kumoaminen

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". (Tuomarinohjeet)

Ei kai poliittisen asetuksen kumoaminen sen kummempi työ ole kuin mitä sen aikaansaaminen on ollut. Hallitus tekee oman osuuden ja esittää eduskunnalle lain kumoamisen päätettäväksi.

Hallituksen esityksessä eduskunnalle ehdotetaan kumottavaksi valtion tuulivoimalle annettu laki syöttötariffista, ja sen jälkeen esityksessä ehdotetaan, että eduskunta hyväksyisi syöttötariffin lopettamisen tuulivoimatuotannolta terveys- ja ympäristön haittavaikutus syyllä.

Eikös tuo olisi helppo tehdä, nyt kun nähdään mitä tappioita ja vahinkoja se tuottaa. Joillekin se aiheuttaisi pahan arvovaltatappion, mutta yleinen etu vaatii nyt poistamaan turhat kulut. Viiden miljardin kokonaissäästö tässä asiassa ei ole ihan pikkujuttu.

Terveyden- ja ympäristönsuojelumääräyksiä noudatetaan myös taannehtivasti.

Isojen tuulivoimaloiden tuottamat matalataajuiset, jaksottaiset paineaallot ovat sellaisia, joita luonnossa ei esiinny. Siksi eläinten ja ihmisten elimistö ei niihin sopeudu.

Voimakkaat korkeat äänet eivät myöskään kuulu luontoon ainakaan yötä/päivää jatkuvana haittana. Voimakkaita matalataajuisia ääniä esiintyy lähinnä ukkosen aiheuttamana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mauri Pekkarinen ja "yritystuet vääristävät kilpailua"?? - nuo eivät sovi samaan lauseeseen, vrt. syöttötariffi Pekkarisen ministerivastuu aikana.
"Jos jossakin suorat ja välilliset yritystuet vääristävät kilpailua ja johtavat epäneutraliteettiin, niin EU:n aluepolitiikassa. Se tulisikin pääosin palauttaa kansalliseen päätösvaltaan mahdollisimman pian".
http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/843438/EUn...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yritystuilla on työllistävä vaikutus, kun useissa maakuntayrityksissä toimii miltei päätoimisesti henkilöitä, jotka "innovoivat projekteja" ja väsäilevät niihin sopivia tukihakemuksia paikallisille ELY-keskuksille, joiden päättäjien kanssa he myös käyvät kaljoilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman rakentaminen työllistää suomalaisia vain sen vastustamisen kautta, tuhansien valitusten tekeminen ja niiden käsittely työllistää hallinto-oikeudet ja kunnan viranomaiset.
Tuulivoimalat itsessään eivät suomalaisia työllistä kun ne tehdään ulkomailla, pääasiassa Kiinassa, CE = China Export.
Tuulivoimaloiden valtion tuki työllistää jo kohtuuttoman paljon suomalaisia, ei sitä pian jo 300 miljoonaan nousevaa vuosittaista julkista rahaa oteta tyhjästä tuulen vietäväksi, kotitaloudet saavat syödä pian pettuleipää että tuulivoimamafia elää ja voi hyvin.
Lääkärit ja psykiatrit joutuvat selvittämään matalataajuisten infraäänien aiheuttamia sairauksia ja terveysongelmia lapsilla ja aikuisilla. Luonnon tutkijat ihmettelevät mihin näiden ns. "tuulivoimapuistojen" ympäristöstä ovat kaikki eläimet siirtyneet, jne..
Hyvä tarkoitus aiheutti paljon pahaa vaikutusta, eikä ilmasto tuulivoimaloiden rakentamisen myötä ainakaan puhtaammaksi muuttunut.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #3

"Luonnon tutkijat ihmettelevät mihin näiden ns. "tuulivoimapuistojen" ympäristöstä ovat kaikki eläimet siirtyneet, jne.."

Jos tuo pitää paikkansa, siis elukat ovat äänestäneet jaloillaan, niin eikö ole jotenkin paradoksaalista sitten, että Tsernon ympäristö on suoranainen eläinten paratiisi.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #4

Tavallaan kyllä, mutta siellähän ne ovat saaneet olla rauhassa jo kymmeniä vuosia. Ihmisten viereen tunkevilla lajeilla ei taida mennä niin hyvin.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #5

"Tavallaan kyllä, mutta siellähän ne ovat saaneet olla rauhassa jo kymmeniä vuosia. Ihmisten viereen tunkevilla lajeilla ei taida mennä niin hyvin."

Siinähän se syy pitkälti on mutta kun eräiden mielestä sen ydinvoimalan tuhon olisi pitänyt tappaa kaiken elollisen pois tiehensä, niin ja tuulivoima taas on ympäristöystävällisyydessään lyömätön.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #6

Nythä siellä on loistava koelaboratorio, mitä kauheaa tapahtuu viattomille eläimille, kun hullut saivat aikaan melkoiset päästöt sitä sun tätä. Onkohan tutkittu?

Tuulimyllyalueet pitää eristää, ettei kukaan pääse sinne tutkimaan pyydysten toimintaa tai riistakantoja. Syyksi varmaan sanotaan riski lentävistä jäistä ja vähän muistakin, mikä kyllä pitää ihan paikkansakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #7

Tutkintaa on ehdotettu, koska Peittoon ja Jäneskeitaan haitat lisääntyy jatkuvasti. Peittoossa on talo tyhjillään, samoin Merikarvialla. Pitkään jatkuvat tutkimukset olisi pitänyt jo aloittaa, mutta ei Tuuliwatti Oy:n toimesta, niiden "tutkimusten" tuloksia on jo olemassa, ei haittaa, ihmiset valittavat turhasta.

Siellä on työ sarkaa vaikka tohtorin väitöskirjaan. Ja jos jotain Suomessa tutkitaan niin tämä on kuitenkin joskus selvitettävä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset