hannuaro1

Suuri puhallus pyörittää tuulivoimabisnestä

Mitä suurempi huijaus sitä kauemmin se voi näköjään jatkua, ja mitä tekevät vallan vahtikoirat? - seuraavat vain etäältä ja kirjoittavat tarkoitushakuista juttua tragediasta.

Suomi velkaantuu valtion takuuhinta järjestelmällä joka on koplattu tuulisähkölle, - markkinaehtoinen takuuhinta, - syöttötariffi takaa yli 150% voiton tuulisähkön myynnistä tuulivoima bisneksessä. -Häpeällinen järjestely ja oma-etu koplaus on nyt EU:n paras bisnes.

Kilpailu hyville apajille pääsystä on raakaa ja kaikki keinot on käytössä, on lahjontaa, uhkailua ja kiristystä. Osa mediasta herkuttelee tilanteella, lähiasukkaiden hätä ja kärsimykset on otsikoissa hyvin esillä ja kerää asiasta kiinnostuneita lehden ostajia. Fortum myi sähkönsiirron monopolin ulos Suomesta ja suunnittelee tuulivoimabisneksestä lisäpotkua tuloksen tekemiseen julkisilla varoilla.

- Kahtia silpoutunut merikotka tuulivoimalan alla värikuvana lehdessä saa luonnonsuojelijat lehden lukijoiksi. Mutta vastuulliset viranomaiset ovat jääneet medialta suojaan vaikka rakennusluvat on vastoin asetuksia aikaansaatu, ja liian lähellä asuinalueita ja muuttolintujen reiteillä rannikolla. Rakentamista jatketaan vaikka tuulivoima katastrofia ei saa korjattua tuplaamalla jo syntynyttä vahinkoa.

 

Valtio velkaantuu jatkuvasti lisää mm. tuulivoimatuen maksajana. Kansainvälinen laki määrittelee kunniattoman velan seuraavasti: "kunniattomalla velalla tarkoitetaan esimerkiksi kansallista velkaa, jonka hallitus on ottanut kansalaisten nimiin tarkoituksissa, jotka eivät palvele kansalaisten etuja". Tuulivoimalat eivät ole suomalaisille etu, eivätkä ne vähennä työttömyyttä Suomessa.

 

Tuulivoimalat ovat haitta sähköntuotannossa, ja ihmisille ja eläimille terveys- ja ympäristöhaitta. Ulkomaiset matkailijatkaan eivät halua rentoutua tuulivoimapuistoissa. 

 

Ajetun energiapolitiikan ja tutkitun tiedon ristiriita selittää sitä, miksi mielipide-ilmastoa yritetään nyt muokata ns. tutkimustiedolla. Nyt on kova halu kieltää yksityiseltä ihmiseltä kaavoituksesta valittaminen asetuksen voimalla, ja totuudenvastaisen selvityksen osoittaminen kaavoituksessa kielletään.

 

Kun energiapolitiikka on ristiriidassa tutkitun tiedon kanssa, eikä politiikkaa haluta muuttaa, yritetään muuttaa tutkittua tietoa tai sitä vähätellään, eikä julkaista avoimesti. Kuka enää luottaa esim. VTT:n tai TTL:n tilaustutkimuksiin, joita tuulivoimatoimijat omaksi edukseen ostavat ja suurin otsikoin mediassa julkaisevat.

Vai oliko vaan tarkoituksena esittää todisteita yliopistojen, tieteen ja tutkimuksen tarpeettomuudesta, jos ensin muokataan mielipiteet tutkimuksille vastaisiksi ja siten saadaan oikeutus leikata tieteeltä tutkimusrahat pois. 

 

Tuulivoimalat sairastuttaa lähialueen asukkaat on jo muualta saatu tutkimustieto, eikä sen tutkimiseen suomalaisten ole enää pakko satsata, kun nämä rakennetut tuulivoimala-alueet jo todistavat saman tuloksen. Fiksuimmat perheet siirtyivät turvallisemman matkan päähän tuulivoimala-alueesta heti ensioireiden jälkeen. 

 

Haluaako hallitus pakkosiirtää haja-asutuksen tiiviiksi yhdyskunnaksi valtavien markettien viereen tällä "lähde pois tai sairastu" tuulivoima politiikalla.

Helsinkiläisiä peloteltiin Ylen uutisten julkaisemalla ilmatieteenlaitoksen tietokonemallinnus uutisella, jonka mukaan vedenkorkeus nousee tulevaisuudessa yli 4 metriä Helsingin edustalla, aiemmin uutisoitiin  aikomus rakentaa Helsingin edustalle myös tuulivoimaloita. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehdään kaikki voitava.

Tuulivoiman hyväksyttävyyttä ajetaan ala-arvoisesti käänteisellä sosiaalipolitiikalla Suomessa, ei oikein muuta voi sanoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Poliisiammattikorkeakoulun raportteja:
"Yksi asiantuntija arvioi rakenteellisen korruption elävän tällä hetkellä kaupunkien ylimmässä johdossa tai kehitysyhtiöissä, koska toimintatavat eivät siellä ole niin selvästi laissa säädeltyjä kuin varsinaisessa kaavoituksessa".
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/9728...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyvät veljet ja sisaret kunnallishallinnossa (jatkoa ed. raportista):
"Suomessa on kuntatasolla muodollinen päätöksentekorakenne: valtuusto, kunnanhallitus, lautakuntia sekä kaupungin- tai kunnanjohtaja. Niissä yleensä on aina jonkinlainen voimamiesten ja -naisten piiri. Piiriin kuuluvat saattavat olla näissä muodollisissa elimissä tärkeissäkin asemissa. Seuraavanlainen toimintatapa voi ilmetä heidän keskuudessaan: ennen kuin tietyt asiat viedään muodolliseen päätöksentekoon, pohjustaa tämä todellinen vallankäyttäjäpiiri keskenään asiaa. Asia menee sitten valmiiksi pureskeltuna yleensä ensin johonkin iltakouluun ennen muodollisen orgaanin kokoontumista. Muodollisessa orgaanissa kyseessä oleva asia nuijitaan sujuvasti läpi".
Esim. Luvialla nuijittiin nopeasti 26 tuulivoimalan ehdollista rakennuslupaa valmiiksi ennen kaavan lainvoimaisuutta. Voimaloista ei ollut teknistä tietoa, melumallinnus oli salainen, ja tarkoitettu vain viranomaiskäyttöön.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Hieman menee tämän aiheen ohi mutta mielestäni tuulen tapainen puhallus on tässäkin kyseessä, tavallaan.

http://yle.fi/uutiset/sahkon_siirtomaksut_vauhditt...

Kun tuota luin, niin meinasi vanhan sanonnan mukaan lentää aamukahvit näppikselle. Tuli vain mieleeni samalla, että minkäköhänlaisen panelin minä tarvitsisin, kun tuo kulutus pyörii pahimmillaankin siinä kilowatin kahta puolta tunnissa, niin pahin aika oli juuri tämän vuoden tammikuussa öisin.

Ei silti eteikö se Carunankin toimi ole verrattavissa tuulen viemään, siis ulkomaille.

ps. Niin kauanko saa niillä siirtomaksuilla, tai siis niiden olemattomuudella, maksaa sitä panelijärjestelmää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pilvisyys vaikuttaa aurinkovoimalan tuottoon dramaattisesti. Pahinta tehonvaihtelu on puolipilvisinä päivinä. Paljon pahempaa kuin edes tuulivoimalla.
Koska aurinko- ja tuulivoima eivät kykene vastaamaan sähkön kysyntään, niiden tuottamasta sähköstä ei saa normaalia markkinahintaa vaan tyypillisesti murto-osan siitä. Pahinta kaikessa on, että ne itse aiheuttavat markkinahinnan romahduksen käytännössä aina, kun aurinko- ja tuulisähköä on runsaasti markkinoilla. Ne tuhoavat itse oman kannattavuutensa! Ja tämä ei ole vika vaan ominaisuus. Sitä ei voi korjata.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

En osaa sanoa , voiko tästä tuoreesta uutisesta vetää mitään johtopäätöksiä:

http://www.kymensanomat.fi/Online/2016/02/09/KHO%2...

Hyvä kai , että lintujen hyvinvointi otetaan huomioon ; ihmisistä ei näköjään tai kuulojaan ole niin väliä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jokainen rakentamatta jäänyt tuulivoimala on plussaa Suomelle: "Maakuntakaavassa oli osoitettu itä–länsi-suuntaisesti peräkkäin yhdeksän tuulivoimaloiden aluetta Kymenlaakson rannikkoalueelle. Kaavaselostuksen mukaan kullekin tuulivoimaloiden alueelle oli arvioitu voitavan sijoittaa 5–26 voimalaa. Kymenlaakson rannikkoalue oli Suomen tärkein arktisten suurikokoisten lintulajien ja suurikokoisten petolintujen muuttoreittien keskittymäalue".
Korkein hallinto-oikeus kumosi maakuntavaltuuston ja ympäristöministeriön päätökset puheena olevien aluevarausten osalta.

Maankäyttö- ja rakennuslaki 9 §, 28 § ja 31 § 3 momentti

Maankäyttö- ja rakennusasetus 1 § 1 momentti

Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet kohta 4.4 ja 4.5

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaa...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hesari jatkaa... http://www.hs.fi/kotimaa/a1454989128855

Kommentteja... "Hyvä päätös.
Jokainen pysäytetty tuulivoimahanke on järjen voitto puhtaasta ahneudesta ja energiajärjettömyydestä.
Se on myös voitto linnuille ja ihmisten silmille."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pohjanmaalla tiedetään mikä vaikutus on infraäänellä, mielipide Ilkassa:
"Näistä tuulivoimalan noin sekunnin välein tuottamista paineaalloista, jotka voi nyrkkisääntönä todeta olevan sitä voimakkaampia, mitä pidemmät lavat tuulivoimalassa ovat, on nyt selkeästi muodostunut tuulivoimaloiden suurin ongelma. Oikeammin ilmaistuna, sehän ei ole tuulivoimaloiden ongelma, vaan ihmisten ongelma, jotka ovat tuon tollovoimalan vaikutuspiirissä".
http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimatoimijat selittävät että TV kuvan näkyminen kuuluu Digitalle ja se voidaan korjata antennin suuntauksella tai lisälähettimellä. Porissa Peittoon voimaloista on asukkailla kokemusta miten asioita hoidetaan:
"Hevon humppaa ja höpöhöpöjuttuja! Porin Peittoossa Ahlaisten kylällä ei vieläkään näy kuva kaikilla kunnolla ja siitä on vasta kaksi vuotta kun myllyt otettiin käyttöön. Asukkailla kun ei tässäkään asiassa ole mitään painoarvoa, mutta ylevero kyllä pitää muistaa maksaa!"

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tuulivoiman sosiaalinen hyväksyttävyys Helsingissä" on nyt "tieteellisesti" tutkittu ja nettikyselyllä on saatu edustava otos mielipiteistä, miten ja keneltä ei oikein käy tutkimuksessa selville, mutta tulos on vakuuttava:
ns. "Asiantuntijat suosittelivat pilottikohteen käynnistämistä Helsingin tai helsinkiläisten omana hankkeena, ”ei business edellä”. Tässä suhteessa olisi hyvä, että paikalliset henkilöt voivat olla keskeisissä tehtävissä hankkeen kasvoina". (ehkä Jari Suominen)
http://tinyurl.com/j2wh3a2

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset