hannuaro1

Puhdas energia on likaista bisnestä

  • Ei välitetä asukkaista
    Ei välitetä asukkaista

Mitä kauemmin tutustuu tuulivoimarakentamiseen niin huomaa tämän uskomattoman epäoikeudenmukaisuuden, kun isot yhtiöt nuijivat omat hankkeensa läpi valtuustoissa. Maailman suurimmat tuulivoimalat tuodaan rakentajan säännöillä liian lähelle asuntoja, ja rehellisille veroja maksaville asukkaille aiheutetaan globaalin ilmastonsuojelun nimissä korvaamatonta terveys- ja ympäristöhaittaa.

Tämä kaikki epäoikeudenmukaisuus inspiroi yhä uudelleen minua kysymään yhtä kysymystä: Miksi tuulivoimateollisuudella on erivapaus asianmukaisista säännöistä, jotka koskevat kaikkia muita teollisuudenaloja?

Tuulivoimatoimijalla on vastuu ja velvollisuus esittää ettei toiminta aiheuta terveys- ja ympäristöongelmia. Ei se ole yksityisen kansalaisen harteilla, viranomaisilla on liian lepsu ote valvontatyössä, josta he ovat vastuussa. Selvilläolovelvollisuus on lain mukaan oltava hallussa viranomaisilla ja hankevastaavilla, - se ei nyt näytä pitävän paikkaansa.

Uuden teknologian käyttöönotossa kansainvälinen oikeus edellyttää ainakin 10 vuoden tieteellistä tutkimusta, useita ja laajoja seurantatutkimuksia kaiken lisäksi. Vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä, eivät tuulivoimatoimijat ole voineet osoittaa voimaloiden olevan turvallisia, kuten mm. EU:n konedirektiivi vaatii.

Infraäänen ilmanpaine aaltoilu jatkuvana haittana tekee elämästä tuulivoimalan infraääni käyrän sisällä sietämättömäksi tuskaksi ja on mahdotonta, lapsilla oireilu alkaa heti kun tuulivoimalat otetaan käyttöön.

"Uusiutuvan energian tutkimuksen saralla harrastetaan tiedevilppiä". Tähän eivät syyllisty kaikki tutkijat. Nämä valheelliset tutkimukset ovat vaan aina mediassa etusijalla esillä suurilla otsikoilla.

Helsingin Sanomat täydensi aiempaa juttuaan ulkopuolisilla arvioilla VTT:n tutkimuksesta (Helsingin Sanomat 10.2.2016). http://pitkaranta.blogspot.fi/

Entä tämä mainostettu "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen takaisin". - Näillä helppoheikki mainoksilla yritetään pitää valheellista pyramidihuijausta pystyssä. Tuulivoiman syöttötariffi nostaa jatkuvasti sähkölaskussa sähköveroa, nyt se on jo n. 41% osuudella suurin menoerä. Seuraavana tulee sähköenergian hinta, joka muodostaa noin 37 % siitä kaikesta, mitä maksat siitä, että sähkölaitteesi kotona toimivat. Loppu muodostuu sähkön siirrosta (22 %).

Yhdysvalloissa Utahin yliopistossa tehty tutkimus tuulivoimaloiden kokonaiskustannuksista osoitti, että tuulivoima tulee yhteiskunnalle n. 48 % kalliimmaksi kuin yleisesti on väitetty. Tutkimuksessa laskettiin mukaan kustannuksiin kaikki tuulivoimaloiden aiheuttamat kustannukset, myös niiden negatiiviset ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset, mukaan luettuna mahdolliset terveyshaitat. http://www.strata.org/wp-content/uploads/2015/07/Full-Report-True-Cost-o... Mennyttä emme voi muuttaa. Mutta, olisi viisautta varoa samojen virheiden toistamista tulevaisuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa teollisuusluokan (yli 2 MW) tuulivoimaloille altistuneita ihmisiä on jo nyt paljon, ja joidenkin altistuneiden oireet ovat erittäin vakavia. Mikäli asiaan ei reagoida, meille tulee eteen väistämättä kansallinen katastrofi sairastuvuuden noustessa jyrkästi. Koska tuulivoimaloiden hajasijoittelulla levitetään niiden vaikutus laajalti koko maahan, tulee myös ongelmaksi jo vakavasti sairastuneiden asuinpaikan valinta ja vapaa liikkuminen.

Vaikeimmat tapaukset ovat osoittaneet, että välimatkaa täytyy olla jopa 40 km asuinpaikan ja lähimmän tuulivoimalan välillä, jotta infraäänelle sekä muille tuulivoimalan tuottamille terveyshaitoille herkistynyt ihminen kykenee elämään siedettävästi. Tuulivoimala vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti. Vaikutusmekanismit ovat yhtä monimutkaisia kuin ihmiskeho, samoin elimistön reaktiot vastaanotettuihin ärsykkeisiin.

Tiedetään, että yksilöillä on suuria eroja siinä, kuinka paljon ympäristöstä tulevaa kuormitusta he sietävät ja miten he siihen reagoivat. Yhteiskunta ei voi kuitenkaan toimia niin, että heikompia ei oteta huomioon (sikiöt, lapset, vanhukset, sairaat, herkästi reagoivat, jo altistuneet ja oireilevat sekä eläimet).

Infraääni on osa ihmisen elinympäristöä. Ihmiskehon kyky sopeutua infraäänen vaikutuksiin ja selviytyä niistä on rajallinen, joskin tässä on suuria yksilöllisiä eroja. On selvää, että kaiken esitetyn tiedon valossa viranomaisten on otettava asia vakavasti ja asetettava selvät rajat sille, kuinka paljon infraääntä ihminen voi toimillaan tuottaa.

Teollisuusluokan tuulivoimaloiden rakentaminen rannikkoseudulle, ihmisen elinympäristöön, on ollut suuri virhe. Toiminta on ollut ja on yhä edelleen vastuutonta ja vastoin lukuisten tutkijoiden ja tutkimusten suosituksia.

http://www.epaw.org/documents.php?article=ns53

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tulevaisuudessa tuulivoimamelulle altistuneet suoriutuvat huonosti työtehtävistään, akateemisista opinnoistaan. Katso mitä MD William Hallstein sanoo tästä asiasta liittyen univelkaan ja huonoon unen laatuun, mikä voidaan hyvällä syyllä yhdistää tuulivoima-alueen läheisyydessä asumiseen. Eniten melulle altistuvat kotona tuulivoima-alueen läheisyydessä olevat, pienet lapset, vanhukset...

"Children with inadequate sleep perform poorly academically, emotionally and physically(they present a higher than normal incidence of physical illnesses). For ANYONE (athletes, truck drivers, ship operators, aircraft pilots, lawyers and physicians, et al) sleep deprived and fatigued, errors in judgement increase, accident rates increase, in addition to physical and emotional symptoms and cognitive impairment."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimarakentaminen jumiutui lähes 200 valitukseen
Valituskierre laajeni jo Suomen tuulivoimamyönteisimpiin kuntiin Iihin ja Simoon
"Tuulivoimahankkeista on jätetty lähes 200 valitusta. Ihmiset ovat nyt huomanneet minkälaisia haittoja jättivoimaloista aiheutuu", sanoo Kalevi Nikula. Hän on tuulivoimarakentamista vastustavan Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen puheenjohtaja.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1418365710304

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuossa Korholan blogissa tuulivoiman puolestapuhuja oli saanut käsiinsä tilaston, jossa 3% oli häiriön syynä todettu olevan tuulivoimamelusta johtuva amplitudimodulaatio.

Punavihreä propaganda on tyypillisesti tällaista. Kun ensin on pakko tunnustaa häiriön aiheuttaja, mutta se sitten jo mitätöidään seuraavassa lauseessa? USA:n keski-lännessä voidaan päästä tällaisiin 3%:n lukuihin, kun ihmisiä ei ole kuin korkeintaan joillakin maatiloilla.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Moro Hannu! Kiinnostaa jostain syystä tämä tuulivoimalahomma, ehkä juuri sen takia, että ne ovat niin luonnottoman näköisiä varsinkin lähellä asutuksia. Toisaalta Saksassa autolla ajaessani suorastaan ihmetytti ne valtaisat myllyjoukot peltoaukioilla. Olen samaa mieltä, että ääni- ym. ongelmat on tosi tarkkaan tutkittava. Eikä niitä saisi rakentaa muuta kuin jonnekin tuntureille tai ulkosaarille kuten varmaan on kaavailtukin.
Mutta miksi ei enemmän puhuta aurinkosähkön rakentamisesta. Meillähän on kattopinta-alaa vaikka kuinka paljon ja sähkön paneeli- ja varastointitekniikka kehittyy koko ajan paremmaksi. Yhtä luonnottoman näköistä on kyllä pellolle pystytetyt paneelitkin, mutta katoille ne sopivat mielestäni aivan luontevasti. Eiköhän paneelien kustannuksetkin liene jo alhaisemmat kuin jättimyllyjen rakentaminen, tietänet siitä varmaan jotakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuntureiden rinteitä ei missään nimessä pilata tuulivoimaloilla, matkailu ja porotalous ovat sen verran tärkeitä Suomessa, pieni tuulivoimala sopii jonnekin mihin ei kannata sähkölinjaa vetää, akkujen jne. lataamiseen. Sähköntuotantomuotona ne ovat pelkkiä haittoja, ne ovat terveys- ja ympäristöhaittoja aina alueellaan. Riistakolmiolaskenta on osoittanut että tuulivoima-teollisuusalueet ovat tyhjiä eläimistä ja linnuista, ehkä 20 km säteen ulkopuolella alkaa taas eläinten jälkiä näkymään.

Aurinkopaneeleiden on sanottu olevan tuulivoimaakin kalliimpi sähköntuotantomuoto.

"Energiapolitiikassa lobbarit puhuvat kauniita mutta tekevät rumia".
http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset...

Suomessa on Saksaa pidetty energiakäänteen mallimaana jota se ei edusta ainakaan tilastojen mukaan, vuonna 2014 tukea annettiin 21,4 miljardia euroa, (21400 miljoonaa euroa) ja tässä (kts. sivu 45) on tulos:

Uusiutuvien energialähteiden osuus Saksan sähköntuotannosta oli v. 2015 yhteensä 33,3 %. Jos kuitenkin huomioidaan kaikki energiankulutus – myös lämmitys ja polttoaineet – Saksalla on pitkä matka tavoitteeseensa: viime vuonna 80 % oli fossiilista, 8 % ydinenergiaa ja 12 % uusiutuvaa energiaa.

Faktaa on myös se, etteivät Saksan hiilidioksidipäästöt enää supistu. Vuosien 2009 ja 2014 luvut olivat lähes samat. Vuonna 2009 Saksan hiilidioksidipäästö oli 910 miljoonaa tonnia, josta 357 miljoonaa energiasektorilta. Vuoden 2014 luvut ovat 912 ja 355 miljoonaa tonnia.
Alustavien tietojen mukaan Saksan hiilidioksidipäästöt lisääntyivät vuonna 2015. Virallista lukua ei ole vielä julkaistu.

https://www.katterno.fi/assets/Publikationer/Katte...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Molemmat ovat hyviä linkkejä, toivottavasti lukijat huomioivat! Edellisen linkin sisällön laitan oikein näytille, sen verran painavaa tekstiä on;).

Energiapolitiikan Troijan hevonen
16.2.2016 03:00
Päättäjiltä vaaditaan erityistä ammattitaitoa ja huolellisuutta kun tänä vuonna valmistellaan energiapoliittista linjausta. Kukaan ei halua toistaa 2000-luvun alussa tehtyä syöttötariffisekoilua ja muita virheitä.

Tilanne on päättäjille vaikea. Ilmastonmuutoksesta on tullut lobbariryhmien ja etujärjestöjen kynsissä jonkinlainen Troijan hevonen, jonka puitteissa ajetaan kummallisia asioita.

Kansainvälisillä tukijärjestelmillä miljardeja tahkoavat lobbarijärjestöt tuputtavat myös Suomen päättäjille materiaalia useita reittejä pitkin. Suomessa näennäisen luontojärjestön materiaalin onkin yllättäen tuottanut miljardien eurojen liiketoimintoja edustava lobbariyhteenliittymä. Energia-alalla jokaisella on ketunhäntä kainalossa perinteisiä ympäristöjärjestöjä myöten.

Uudet ryhmittymät pyrkivät Suomen energiamarkkinoille mielessään yksi asia: helppo raha. Kuten sähkönsiirtoyhtiön verosuunnittelusta huomaamme, yhtiö voi tehdä 30%:n korotukset hintoihin ja viedä rahat konsernilainan avulla veroparatiisiin.

Sama verosuunnittelu toistuu tuulivoima-alalla. Maassamme on tällä hetkellä satoja veroparatiisiviritelmiä ja verorahojamme valuu myös mehukkaiden tukijärjestelmien kautta ulkomaille.

Suomi on täyttänyt kuusi vuotta etuajassa 38%:n tavoitteensa uusiutuvan energian käytössä ja uusien metsäteollisuus- ja bioenergiainvestointien ansiosta maamme uusiutuvan energian käytön kasvu on suurempaa kuin missään muualla.

Olemme jo nyt Euroopan kakkosmaa uusiutuvan energian käytössä. Kaksi suurta ydinvoimalaa on rakenteilla eli hiilidioksidivapaata uutta tuotantoa tulee Suomen verkkoon suuri määrä lähivuosina, tuulivoima ei tarvitse enää lisätukia.

Jo maallikollekin on selvää, että myöskään talvella teollisuusluokan aurinkoenergialla ei voi olla Suomen olosuhteissa juuri merkitystä.

Uusiutuvan energian investoinnit ovat romahtaneet Euroopassa 60% muutamassa vuodessa. Aurinkoenergia on ollut jo useita vuosia loppuun kaluttu toimiala Keski-ja Etelä-Euroopassa. On vaikea nähdä, että tämän alan teknologiaa ja työpaikkoja syntyisi Suomeen.

Kyse on kovasta kilpailusta: kiinalaiset tulivat aurinkopaneelimarkkinoille ja peli oli pelattu Euroopassa. Viime vuonna Kiinasta tuli myös johtava tuulivoimaloiden valmistaja.

Energiapolitiikassa lobbarit puhuvat kauniita mutta tekevät rumia.

Hannu Heinonen

Luhanka

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

" Eikä niitä saisi rakentaa muuta kuin jonnekin tuntureille tai ulkosaarille kuten varmaan on kaavailtukin."

Ja kyllä nuo olisi niitä viimeisimpiä paikkoja mihin niitä saisi pystyttää. Ja mitä tulee aurinkosähköön, niin se on vieläkin epävarmepaa ja kannattamattomapaa kuin tuo tuulentuoma. Kyllä se aurinkopaneli on aivan omiaan kännykän ja kameran lataamiseen mutta mihinkään vakavampaan tarkoitukseen siitä ei ole järkevin kustannuksin, ja sama siihen pätee kuin tuuleenkin, eli epävarmuus ja ennustamattomuus. Lisäksi aurinkopanelin tuotto on öisin melko huono. Vaikka niinhän niiden aurinkopanelien kanssa käy samoin kuin tuulimyllyjen, kiinalaiset hierovat käsiään.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvä kommentti, vähän on sellainen tuntuma, että näitä sähköntuotantoon liittyviä käsitteitä pitää selventää.

Käsitteet kuten jaksoittainen uusiutuva energia, variable renewable energy VRE, lähinnä kuvaa tuulivoimaa ja aurinkopaneeleja. Ilman sähkön varastointimahdollisuutta, VRE soveltuu kesämökille älypuhelimen lataukseen yms.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Noita Utahin yliopiston tutkimuksia kannatta kerätä ja paneutua niihin, ja muihinkin tutkimuksiin mitkä USA:n hallituksen toimesta on käynnistetty. Kuten tuulivoimaloiden aiheuttamat mittavat tappiot USA:n maataloudelle ja puutarhanhoidolle.

Kannattavuudesta löytyykin jo seurantatutkimusta viiden vuoden ajalta. Lisäksi amerikkalaiset ovat tehneet maailmalaajuista selvitystä tuulivoimamaista, ja ovat päätyneet selvityksissään lopputulokseen, ettei yksikään maa ole tehnyt kustannus- ja kannattavuuslaskelmia etukäteen. Taloudellisesti tuulivoima on ollut taakka poikkeuksetta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Korholan blogin kommenttisissa vedettiin esille punavihreän propagandan takavuosien ehkä siteeratuin vaikuttaja, professori Simon Chapman!

Nyt jo kyseenalaista mainetta saanut Chapman on jäämässä muualla taka-alalle, koska hänen koulutuksensa ei riitä koskemaan ihmisen terveyteen liittyviin asioihin, vaikka hän on ollut aktiivinen silläkin puolella!?

"... the non-medically accredited Professor Simon Chapman of the University of Sydney, a person who obtained his PhD from the Department of Preventive and Social Medicine, a self-proclaimed expert in marketing and public manipulation via media sources. He is a person who is not lawfully permitted to conduct any form of medical research or study in relation to human health."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suuret tuulivoimalat tuottavat erittäin matalataajuista infraääntä (≤ 20–0,1 Hz:n taajuusalue), jota normaalisti kuulevien ihmisten kuuloaisti ei kykene aistimaan äänenä. Toisin kuin ympäristön infraäänet, tuulivoimakentän tuottama infraääni on kapeakaistaista, voimakkaasti amplitudimoduloitunutta ja jatkuvaa. (Ambrose & Rand 2011).

Tiedetään että liiallinen yöllinen melu aiheuttaa unihäiriöitä, jotka jatkuessaan voivat aiheuttaa vakavaa haittaa fyysiseen ja henkiseen terveyteen. Jatkuva unenpuute on kaikkea muuta kuin epäsuora ongelma, kuten YK:n kidutuksen vastainen komitea on tämän julman, epäinhimillisen ja halventavan kohtelun nimenomaisesti tunnustanut.

Ihmisen aikaansaamia infraäänen lähteitä ovat mm. raskaat koneet, tehtaat, lentokoneet ja tuulivoimalat. Infraäänen vaikutuksia ihmiseen on tutkittu jo 1960-luvulta lähtien ja tutkimustietoa on runsaasti. Jo ensimmäisissä tutkimuksissa havaittiin infraäänen aiheuttavan mm. kutittavaa tunnetta tärykalvoissa, pahoinvointia, näkökentän tärinää, kipua välikorvassa, syljeneritystä,päänsärkyä ja kiveskipua (Mohr et al. 1965).

Ihmiset ovat vuosien aikana rakentaneet kotinsa haluamalleen rauhallisille asuinalueille, jossa ei ole raskaita koneita eikä tehtaita tai lentokoneita. Tuulivoimalat tuotiin lähes salaa ja väkisin liian lähelle kotiseudulle, valehdeltiin asukkaille ettei mitään haittoja olisi, valehdeltiin kunnalle jäävät hyödyt ja salattiin haitat.

Nämä kaikki ovat nyt realisoituneet ja ihmiset peräävät oikeudenmukaisuutta tähän häpeälliseen voitontavoitteluun, julkisista varoista vielä tuetaan 2/3 osalla näitä ahneita ja moraalittomia tuulivoimaloiden rakennuttajia.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Luulin jo kaikki päättömyydet, hulluudet ja mielettömyydet ´nähneeni´ tässä tuuli/aurinkohuijauksessa, mutta tämä menee jo yli kaiken :

https://www.katterno.fi/assets/Publikationer/Katte...

Sivulla 23 "Saksan kallis energiakäänne " väitetään , että saksalaiset veronmaksajat maksavat kiinteää tukea aurinkovoimalle 20:n vuoden ajan ja hinta on "uskomattomat 57 snt/ kWh" eli 570 €/ MWh ; meidän ruhtinaallinen tuki tuulihuijareille on nyt 83 €/MWh. Sähkön pörssihinta pyörii Saksassa jopa alle Suomen lukemien 0...30 €/MWh mennen joskus sinne kuuluisalle negatiivisellekin puolelle ; kuluttaja maksaa sähköstään n. 30 snt/kWh eli n. kaksinkertaisesti Suomeen verrattuna.

Oliko se Asterix vai Obelix joka julisti "Hulluja nuo roomalaiset" ...ketkähän ovat nykypäivän ´hulluja´.

Pakko vielä lisätä ; jokainen aurinkovoimasta julistava nuo numerot nähtyään ymmärtänee , ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia kaupalliseen tuotantoon ; teknisesti se on täysin käyttökelvotonta ennen kuin keksitään teknis/taloudellinen ratkaisu sähkön varastointiin ; arvioidaan tapahtuvat ehkä 50-vuoden päästä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimaloiden pystyttämistä vaadittiin tarvittavan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, nyt nämä faktat Saksan tilanteesta näyttävät että päästöt lisääntyy.
"Vuonna 2009 Saksan hiilidioksidipäästö oli 910 miljoonaa tonnia, josta 357 miljoonaa energiasektorilta. Vuoden 2014 luvut ovat 912 ja 355 miljoonaa tonnia.
Alustavien tietojen mukaan Saksan hiilidioksidipäästöt lisääntyivät vuonna 2015. Virallista lukua ei ole vielä julkaistu".

Järjetöntä itsepetosta, kun katastrofi on huomattu niin vielä yritetään tuplata sitä suuremmaksi. Tämä vihreä mädättäjä virus aiheuttaa järjen sumentumista rahan hajun takia. Häpeällistä toimintaa, ei voi muuta sanoa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Sama konsultti on konsultoinut kuntia tuulivoimakaava selvityksien tekemisissä ja vastannut muistutuksiin, valituksiin, ja antanut selityksiä hallinto-oikeuksille jne..
 Rambollin selvitys oli aivan höpöhöpöä.
"Osa kunnista kritisoi konsultteja työn huonosta laadusta. Konsulttien mukaan kunnat eivät osaa ostaa heidän työtään".
http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/kunna...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Rahaa ja työpaikkoja ym. kaikkea hyvää luvattiin mutta toteutus jäi toisenlaiseksi.
http://tvky.blogspot.fi/2016/02/tuulivoimaloista-a...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset