hannuaro1

Poliittinen virhe aiheutti kansanterveysongelman

  • Suomi leijona
    Suomi leijona
  • Vaara
    Vaara
  • Poliittinen virhe aiheutti kansanterveysongelman

Poliittinen pakottaminen on saanut aikaan terveys- ympäristö-ongelman, siitä on varoittavana esimerkkinä suuret tuulivoimalat. Kansalaisten puolesta päättämisestä meillä on rasitteena ns. "älykäs" syöttötariffi-asetus tuulivoimalle. Järjettömyys toi vahvalla valheellisella lobbauksella Suomelle anteliaan syöttötariffin, tämä on vaarallista yhteiskunnan hyvinvoinnille. Kilpailulakia ei huomioitu, vaan pakotettiin kansa jatkuvaan sähköveron korotukseen jolla rahoitetaan tuulivoimateollisuutta, nyt jo sähkövero on noussut 260% vuoden 2010 tasosta kun tuulivoiman syöttötariffi otettiin käyttöön v.2011. Nousu rokottaa kotitalouksia suhteellisesti eniten.

 

Tuulivoima itsessään ei ole kannattava sähköntuotantomuoto, tämä on fakta, eikä mielipide.

 

"Kilpailupolitiikan tavoitteena on luoda ja ylläpitää sellaista toimintaympäristöä, jossa yrityksillä on tasapuoliset toimintaedellytykset. Tavoitteena on, että toimiva kilpailu koituu viime kädessä asiakkaiden ja kuluttajien eduksi. Kilpailupolitiikalla on keskeinen ja kasvava merkitys hyvinvoinnin ylläpitämisessä."

https://www.tem.fi/kuluttajat_ja_markkinat/kilpailupolitiikka

 

Silloin kun yhteiskunta haluaa tehdä päätökset kansalaistensa puolesta, ei tarvitse pakottaa. "Älykkäästi" suunniteltu tuulivoiman kannustin eli syöttötariffi-asetus, valtion takuuhinta on energiamarkkinoilla järjenvastainen markkinakupla. Kupla syntyi tuulisähkölle annetusta 105,30 euroa/MWh takuuhinnasta. Tästä johtuu nyt maailman suurimpien tuulivoimaloiden rakennusbuumi Suomessa. Ulkomaisen teknologian tuontitueksi muodostunut syöttötariffi on järjenvastainen säädös joka aiheutti kansanterveysongelman. 

 

Kansanterveydellisen ongelma tulee tuulivoimaloiden matalataajuisesta äänivärähtelystä. Kansainväliset tutkimukset eri puolilla maailmaa ovat todistaneet, että jatkuva, muuttuva taajuinen äänivärähtely on terveydelle erittäin haitallista. Aivan varmasti tuulivoimayhtiöiden ihmiset sen myös tietävät, mutta eivät yksinkertaisesti välitä ihmisten ja eläinten terveydestä, nopea suuri voitollinen tulos on suurempana vaikuttimena kuin terveys.

 

Monet maat ovat jo alkaneet purkaa näitä tuulivoimaloiden tukisääntöjä, mutta suomalaiset poliitikot eivät virhettään korjaa, ja niin kauan kuin rahaa annetaan, pitävät tuulisähkö kauppiaat jääräpäisesti kiinni keinotekoisesta bisneksestä.

 

Tuulivoimatoimijat luottavat ihmisten tietämättömyyteen. Luulisin kuitenkin heidän itse tietävän, että sekin ääni, mitä ihmiskorva ei kuule, etenee ilmassa ja aiheuttaa värähtelyä myös kohdatessaan kiinteän aineen. Vain juridinen vastuu ihmisten hyvinvoinnista saisi ehkä heidät ajattelemaan, mitä he ovat tekemässä. Niin kauan kuin joku poliittinen puolue seisoo heidän kanssaan samassa rintamassa, tuntevat he olevansa vahvoilla. Ainoastaan valtion maksama syöttötariffi tuulisähköstä on saanut toiminnan tuottamaan hyvin voittoa sijoittajille.

 

Ääni syntyy värähtelystä, joka mitataan hertseinä, 1 Hz on yksi värähdys sekunnissa. Sata värähdystä on 100 Hz, nämä ääniaallot vaikuttavat ympäristöön ja myös ihmisiin. Ihmiset ovat hyvin yksilöllisiä värähtelyn sietokyvyn suhteen. Vaikka korva ei kuule matalia ääniä, ne värähtelevät silti ja vaikuttavat elimistössä. Tämä värähtely on ihmisille ja eläimille hyvinkin vahingollista. Jokainen ihminen reagoi värähtelyyn omalla tavallaan, mutta varmaa kuitenkin on, että ääniaallot, riippumatta siitä, kuulemmeko niitä vai emme, vaikuttavat osuessaan kiinteään aineeseen.

 

Tuulivoimaloiden suojaetäisyyksiä asutukseen määritellään ihmisen kuuloaistin mukaan, vaikka Ihminen kuulee vain ääniä, joiden taajuus on 20 ... 20 000 Hz. Puheäänen taajuus on välillä 125 ... 8000 Hz. 

Matalataajuisten äänten, infraäänten eli < 20 Hz taajuisten värähtelyjen hallinta on vaikeampaa. Se etenee lähes vaimentumattomana kymmeniä kilometrejä. Normaaleista seinärakenteista ei ole infraäänen vaimentajaksi. Sen on todettu olevan vahingollista luonnolle, eläimille ja myös ihmisille, jos vaikutusaika on pitkä.

 

Nature: "Ilmaston lämpeneminen odotettua hitaampaa, tietokonemallit liioittelevat"

http://www.talouselama.fi/uutiset/nature-ilmaston-lampeneminen-odotettua-hitaampaa-tietokonemallit-liioittelevat-6307093

"Todellisuus on poikennut odotuksistamme - on täysin normaalia (ja jopa välttämätöntä) yrittää ymmärtää tätä eroa", Hawkins moittii niitä, joiden mielestä hidastumista ei ole tapahtunut tai se on merkityksetön.

 

Valtion kohtuuttoman suuri tuki tuulivoimalle perustui valheellisiin tietokonemallinnuksiin, peruste olikin vain rahanhimo ja oma-etu.

"Ich habe genug" (minulla on tarpeeksi) ei ole ahneen tuulisähkön myyjän mietelause.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

"Tuulivoima itsessään ei ole kannattava sähköntuotantomuoto, tämä on fakta, eikä mielipide." Mikä fakta?

Varmaan moni on kanssasi erimieltä. Ainakin Metsähallitus, jonka tyytyväisyyden tuulivoimaan luin tänään Kaleva-lehdestä. Metsähallitus touhuaa koko ajan uusia alueita tuulivoiman rakentamiselle. Meinaatkos, että sinulla on paremmat faktat tuulivoiman kannattavuudesta kuin noilla suurilla firmoilla? Epäilen. Mutta samapa tuo, jatka sinä vaan sotaasi, joka ei johda mihinkään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tämä maailma on vaan semmonen paikka, että tehdäksesi tuotteellasi rahaa sinun pitää olla kilpailukykyinen. Tylsää mutta reilua ja tasapuolista. Tuulivoimatoimijat ottavat jo maapohjia Suomessa haltuun kuin "tuulikaivoslaki" olisi voimassa, - eli tuulivoimassa on samanlaista oikeuksien riistämistä elinympäristöön kuin todennäköisesti tapahtuu kaivosten "valtausten" yhteydessä. Suomi luisuu tuulivoima diktatuurin hyväksyjäksi. Tuulivoiman katastrofia ei voi korjata kaksinkertaistamalla jo syntynyt vahinko.

Nämä tuulivoiman tukirahoja jumaloivat edunsaajat ovat jo heikoilla jäillä, juridinen vastuu on vahingon aiheuttajalla.

Natsi-Saksan suunnitelmat paljastuivat – Mitä olisi tapahtunut sodan jälkeen?
http://www.tekniikkatalous.fi/maailmalta/natsi-sak...

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Kovin moni laskutaitoinen ei liene Hannu Aron kanssa eri mieltä. Bloggauksessa varmaankin tarkoitetaan markkinaehtoista tai kansantaloudellista kannattavuutta - siis ilman ruhtinaallisia tukiaisia. Käsi sydämelle, Seppo Leskinen, luuletko että olisi rakennettu tai rakennettaisiin ainuttakaan tuulivoimalakokonaisuutta ilman noita tukiaisia?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Rakennetaan ja on myöskin rakennettu. Syöttötariffi otettiin käyttöön tuulivoimarakentamisen nopeuttamiseksi. Ei muuta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #4

Aiemmin ja ilman tukea on rakennettu pieniä korkeintaan n. 1 MW:n tehoisia pieniä tuulivoimaloita, ns. kotitarvemyllyjä. Syöttötariffi antoi vauhtia ostaa Suomeen maailman suurimpia prototyyppi tuulivoimaloita, esim. Porissa Peittoon tuulivoimapuisto sai rakennusluvat puolet pienemmille, mutta paikalle tuotiin 12 kpl Gamesan 4,5 MW:n yli 200 metrin korkeuteen ulottuvia tuulivoimaloita. Ongelmat alkoi heti kun voimalat otettiin käyttöön, asutus ympärillä on liian lähellä.
Ihmisiä pilkataan "ääntenkuulijoiksi" ja psyykkisesti sairaiksi, kaupungin viranomaiset levittelevät käsiään ja vaikka tuulivoimatoimija mittasi melua eikä ilmoittanut mitään ylityksiä olevan alueella, niin haitat eivät ole poistuneet mihinkään. - Puolueeton VTT:n tutkija sai tulokseksi huomattavasti yli ohjearvojen olevia tuloksia, mutta ne tulokset kaupunki jätti huomioimatta.
Tuuliwatti Oy osti kuitenkin lähimmän kiinteistön muka vaan "huoltomiesten taukotilaksi", siinä talossa ei saanut hetkenkään rauhaa enää.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #4

Viitsisitkö, Seppo, kertoa, minne on rakennettu. Ja vieläkö ko. rakennelmat toimivat?

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #15

Vielä jos linkkaat Leppäkosken sähkön tuloslaskelman edes Kuivaniemen voimalan osalta, voimme keskustella vakavasti markkinaehtoisesti toimivasta tuulivoimasta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Leskinen hyväksyy häpeällisen verorahojen kuppaamisen Suomessa. Metsähallitus sai Kittilässä rakennusluvan tuolle Kuolavaara-Keulakkopään "tuulivoimapuistolle", ja sen jälkeen myivät sen englantilaisille! Kansalaisten puolesta päättämisestä on suomalaisille tullut jo kallis riesa. Paljonkos siitä nyt on aikaa kun suomalaiset siivosivat Suomen Lapin ulkomaalaisista puhtaaksi, pian huudetaan taas kansaa apuun siivoamaan tuulivoimalaromut pois kansallismaisemasta.
Kansalaiset pakotettiin taas maksajan asemaan.
"Fortum ja Metsähallitus myyvät Kuolavaara-Keulakkopään ja Joukhaisselän tuulivoimahankkeensa englantilaiselle sijoitusrahastolle. Kohteet sijaitsevat Kittilän ja Sodankylän alueella".
http://yle.fi/uutiset/fortum_ja_metsahallitus_myyv...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No ei sinnuu voine ainakaan syyttää mielikuvituksen puutteesta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

Ei tämä ole mielikuvitusta, parempi on vaan pitää jalat maassa ja järki päässä, tutustu vähän lähihistoriaan ja mieti niin voit vaikka ymmärtää mitä tarkoitan.

"Vanha lappilainen sanonta ”metsä vaikenee” tarkoittaa, että maasto ei kerro menneistä murhista ja surullisista tapahtumista. Vuotson mäntymetsiin tuo sanonta ei sovi, sillä siellä jäljet huutavat Suomen historian vaikeista vuosista ja Lapin hävityksestä 65 – 70 vuotta sitten. Näille muistoille olisi käyttöä tulevaisuudessa".
http://seppoj.suntuubi.com/?cat=13

"Kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimatoimija pitää kiinni valtion tuesta kuin sika limpusta. Tuulifirmojen liikevaihto on 71% yritystukea veronmaksajilta. Rahan takia lähti jo Metsähallituskin apajille, ja riskit bisneksessä on kasattu veronmaksajien harteille. Suomessa on erikseen Sosiaali- ja terveysministeriö, mutta eivät ne ainakaan ihmisille aiheutetusta terveyden menetyksestä mitään välitä. Katsotaan hiljaa hyväksyen rahanjakojuhlien taustalla, ja infraäänelle altistuneet ihmiset saavat huutaa turhaan apua.
Tuulivoimalan tuottama infraääni, ilmanpaine aaltoilu aiheuttaa unihäiriöitä, jotka jatkuessaan voivat aiheuttaa vakavaa haittaa fyysiseen ja henkiseen terveyteen. Jatkuva unenpuute on kaikkea muuta kuin epäsuora ongelma, kuten YK:n kidutuksen vastainen komitea on tämän julman, epäinhimillisen ja halventavan kohtelun nimenomaisesti tunnustanut. Ei ne ilmanpaine humahdukset mihinkään ympäristön "meluun" sekoitu, se haitta on ihan eri asia, jonka asiantuntijat hyvin tietävät. Rahanhimo saa mitä vaan aikaan, ei siinä ihmisten terveys- ja ympäristö arvot mitään paina.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kaikkien asiantuntijoiden mukaan tuuli- ja aurinkovoima ovat koko maailmassa nopeimmin kehittyvä energiamuoto. Sitä rakennetaan jokaiseen maahan lisää, myös Suomeen....ja hyvä niin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt liiottelet, ehkä Suomessa joku vielä haluaa uskoa propagandaa syöttötariffin takia, mutta Tanskassa on jo pysäytetty tuulivoimarakentaminen ja Saksassa vaaditaan pysäyttämistä haittavaikutusten tutkimuksen ajaksi.

"Mitä kansalaisten tulee vaatia? Mayer, on suositeltavaa, että maailman terveysjärjestön (WHO) vaatimaa etäisyyttä tuulivoimalan ja asuinrakennusten välille noudatetaan, 1600 metriä kuultava äänen osalta. Ja infraäänen osalta olisi vielä 2000 metriä. Terveysvaikutusten tutkimukset olisivat myös välttämättömiä. "Vaadittava toiminnan keskeytystä infraäänen takia", sanoi Mayers johtopäätöksenä, eli lykkäystä toiminnalle kunnes asiat on selvitetty."

http://www.badische-zeitung.de/titisee-neustadt/wa...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #8

No Suomessa on tilaa noudattaa etäisyysmääräyksiä. Valtio haluaa mailleen paljon uutta tuulivoimaa ja valtiolla maata piisaa. Eikös vaan? Ja haluaa yksityiset maan omistajatkin....Mikä sulla oikein vastustaa tuon tuulivoiman suhteen? Luulisi sitä nyt olevan paljon pahempiakin terveyshaittoja....

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #9

Suomessa tuulivoima bisnes on läpeensä mätä, ilman veronmaksajien rahoja ei homma tuota voittoja. Ilmaston lämpenemisen hillitsemiseen tuulivoimalat vaikuttavat vain huonompaan suuntaan. Syöttötariffi aikaansaatiin väärillä todistuksilla. Haitat ovat hyötyjä suurempia, ja kyllä sen ovat todenneet asiantuntijat maailmalla jo muuallakin. Ihmisten terveys on paljon tärkeämpi argumentti kuin tämä hetkisen kestävä kohtuuton rahan repiminen valtion kassasta veronmaksajien tappioksi.

"Wisconsin tuuliturbiinien ilmoitettu terveysvaara
Viime kädessä hallituksen päätös perustui vuoden mittaiseen tutkimukseen, jossa dokumentoitiin terveys valituksia ja osoitettiin että infraääni ja matalataajuinen melu on havaittavissa asuntojen sisällä 6,2 kilometrin säteellä teollisuuden tuulivoimaloista".
http://www.michigancapitolconfidential.com/20690

Tuulivoimayhtiö loukkaa laajan ihmisjoukon fyysistä koskemattomuutta aiheuttamalla vakavia terveyshaittoja. Asukkaat eivät voi välttää terveyshaittoja muutoin kuin pakenemalla kotoaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #10

Höpötät iso mies....asetu jo..

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

Viimeisintä tutkimusta käydään läpi tässä, google osaa varmaankin kääntää sen verran, että pääsee hajulle. http://www.deutschlandfunk.de/verfassungsbeschwerd...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #9

Saksankielisessä tallenteessa todetaan tuulivoimaloista lähtevän melun voivan vahingoittaa ihmistä vielä 10 km:n päässä tuulivoimaloista. Samaten eläimiä, esim. Tanskasta on jo useita tutkimuksia, missä eläinten on todettu syntyneen viallisina tai kuolleina tuulivoimaloista johtuen. http://ondemand-mp3.dradio.de/file/dradio/2016/02/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Entä ongelmat luonnossa, ei nämä hirven vasojen kuolemiset ole mitään höpöjuttuja.
Ainoa muutos saarella on sinne pystytetyt isot tuulivoimalat. Tuulivoimala-alueiden ympäristö on Suomessakin huomattu tyhjentyneen kaikista eläimistä riista jälkien laskennassa.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensn...

Ei Öölannissa kuolleena syntyneistä hirvenvasoista ole vielä saatu selville mikä on syy? - tuulivoimaloita on samalla saarella ja hirvillä ei ole paikkaa missä kantava lehmä voi rauhassa märehtiä..

http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuossa pari oikeuden päätöstä ja lisää päätöksiä on tulossa, missä todetaan tuulivoimaprojektien rikkovan ympäristö- ja hallintolakeja, ja siksi tuulivoimahankkeet alueella pitää kieltää.

http://www.birdlife.fi/suojelu/kho-tuulivoimapaato...

http://www.basinandrangewatch.org/Searchlight-Orde...

”Wind Energy Project (“Project”) in southern Nevada violates several federal environmental and administrative laws.”

Korruptoitunut propaganda tuulivoiman hyödyistä tuomitaan oikeuden päätöksillä, joissa todetaan tuulivoimaloiden rikkovan useita ympäristöä koskevia ja hallinnollisia lakeja.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä te olette melkoisia satusetiä.....

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Oikeuden päätöksellä kielletään tuulivoimaprojektit alueella, mustaa valkoisella ei ole satuilua.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #18

Kyllä kuule on. Jos ette kestä normaaleja ääniä, niin menkää vaikka kuuhun...siellä ei tietääkseni ole vielä kovin äänekästä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #20

Ei ole kestämisestä kysymys. Eikä normaalista äänestä. On voitu mitata laboratorio-olosuhteissa ihmisten kestävyyttä näiden kyseisten äänien suhteen. Nekin, jotka väittävät kestävänsä tai väittävät etteivät häiriinny tuulivoimamelusta, tosiasiassa mittaus näyttää päinvastaista.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #22

Professor Dr. Detlef Krahé von der Uni Wuppertal on tehnyt tutkimusta, linkki alkaa siitä kohtaa, jossa asiaa selvitetään. Tekstityksen voi vaihtaa suomeksi! https://youtu.be/WuI-56rg9d4?t=247

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #24

Tämä bisnes joka perustuu häpeällisesti vain ottamaan rahat pois paikkakunnalla, ihmisten ja eläinten terveydestä välittämättä, on tuomittavaa. YK:n kidutuksen vastainen komitea on tämän julman, epäinhimillisen ja halventavan kohtelun nimenomaisesti tunnustanut. Ei ne ilmanpaine humahdukset ja tärinä mihinkään ympäristön liikenne ym. "meluun" sekoitu, se haitta on ihan eri asia, jonka asiantuntijat hyvin tietävät. Rahanhimo saa mitä vaan aikaan, ei siinä ihmisten terveys- ja ympäristö arvot näköjään mitään paina. Poliitikoilla ovat ohjakset käsissä, mihin tämä tie vielä johtaa, jos ei ihmisoikeussopimuksia noudateta.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Vai että oikein kansanterveysongelma? Missähän ne kaikki sairastuneet sitten ovat (siis muut kuin tämän blogin kirjoittaja)?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Uskallan toivoa 12 minuuttia ajastanne :

http://areena.yle.fi/1-3084875

Tiedän, tiedän ; luulosairas pösilöhän tässä on kysymyksessä, eikö niin ja varmasti ydinvoimakiimainenkin, vai kuinka?

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Vaikea sanoa... infraäänienhän ei pitäisi kuulua korvissa - eikä korvissa kuuluvien äänien pitäisi kuulua ulos - eipä ainakaan minun korvani suhinaa muut kuule.

No, yksi perhe ei riitä määrittämään kansanterveysongelmaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #33

Vähättelemällä ei helpoteta hiukkaakaan matalataajuisen infraääni haitan alle jääviä ihmisiä, lapsia ja vanhuksia plus kotieläimiä. Kun nämä kaikki suunnitellut voimalat ovat toiminnassa ja odotetaan 3 - 4 vuotta niin jokaisella on jotain vaivaa, jota ei ennen tuulivoimaloiden rakentamisia ollut. Tästä se kansanterveysongelma kehittyy. kts. minne ne tuulivoimalat sijoittuvat:
"Suomessa on tällä hetkellä käynnissä tai suunnitteilla 148 tuulivoimaprojektia. Ne sijoittuvat pääasiassa länsirannikolle ja merelle, mutta myös sisämaassa on joitain hankkeita".
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tuulivoima...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jokainen uusi tuulivoimala-alue jonne on ostettu suuret yli 3 MW:n tehoiset tuulivoimalat on liian suuri matalataajuinen infraääni ongelma. Asunnot ovat liian lähellä voimaloita. kts. esim. Siikaisissa ihmisten hätää, mitä tehdään?
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195003410...

Käyttäjän PirjoKeronen kuva
Pirjo Keronen

Niin että missäkö? Asuin vuosia Pohjois-Saksassa lähes myllyjen "alla", eivät härinneet, joten en ajatellut isommin koko asiaa, muutoin kuin että sähkön hinta siellä on Suomeen verrattunan kaksinkertainen. Vaan sitten kun olin muuttanut Kalajoelle ja mieheni alkoi oireilla, aloin kiinnittää asiaan huomiota ja ottaa asioista selvää. Muuta muutosta asioissamme ei ollut tapahtunut kuin että myllyt lähtivät pyörimään - siitä alkaen miehelläni on ollut pahaa unettomuutta, pahoinvointia, tasapainohäiriöitä, jota ei ole muualla Suomessa ollessa. Nyt tiedän, että Saksassa myllyt olivat vain puolet siitä koosta, mitä ovat uudet Mustilankankaan myllyt; ei ihme, ettei kukaan reagoinut. Tiedän myös, mitä yleensä ajatellaan: "Vanha mies, kaikenlaisia vaivoja".
Yhteenvetoni: nykyisenkokoisten myllyjen rakentamisessa ei ole mitään järkeä, katsoopa asiaa miltä kannalta hyvänsä. Rakentamisen syyksi löydän ainoastaan hillittömän rahanhimon.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

En ota kantaa tuulivoiman aiheuttamiin terveysongelmiin mutta kun tuulivoiman tuotanto hyppii tuota rataa, niin pitäisi jo ymmärtää ettei siitä ole kuin haitaksi.

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja...

Eli siis se vähäinen sähkö mitä myllyistä saadaan voitaisiin tuottaa halvemmalla miltei millä muulla tavoin tahansa.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Totta ; oli naurussa pitelemistä taas kerran , kun vihermyssymissi-toimittajatar luetteli - muistaakseni tv:ssä- tuulivoiman työllistävän vaikutuksen :

Löytyi rakennusfirmaa, sähköfirmaa , tienrakentajaa ...jne.. ja lopuksi - ihan niin kuin ohimennen- hehkutettiin Wärtsilä Oy:n loistavia bisnesmahdollisuuksia ; tuulivoimahan tarvitsee varavoimaa yhtä paljon kuin sitä on.

Eli Wärtsilän kaasuvoimalat hoitavat 70% tuotannosta , sattumasähkö 30% ja kaasuturbiinit pyörivät rinnalla tasoittaen tuulen heilahteluja.

Eli tupla-investointi viherkusetuksen nimissä, halelujaa ; hiilidioksidipäästöt kasvaa jne...

Sari Murto

Yhdeksän syytä jättää teolliset tuulivoimalat rakentamatta: http://www.birdsandblades.com/nine-reasons-to-beat...

Sari Murto

3000 asukkaan kunnassa jätettiin 164 muistutusta..https://www.facebook.com/tuulivoimakeskustelu/posts/994699783950590

Lauri Tarasti perää paikallisen hyväksymisen puolesta, mutta esimerkiksi tässä Sauvon tapauksessa paikallinen hyväksyttävyys on lähes tulkoon olematonta. Kyseisen Sauvon Steningenin melumallinnusten mukaan meluarvot ylittyvät reippaasti. Melun lähtöarvoja ei ole tiedossa, joten melua yritetään rajoittaa ”melumoodeilla”, joita ympäristöministeriön tuulivoimarakentamisen ohjeiden mukaan ei voida käyttää kaavassa eikä suunnittelutarveratkaissussa. Ainoastaan rakennusluvassa voidaan käyttää melua rajoittavia toimenpiteitä, jolloin tarvitaan ympäristölupa toiminnan valvomiseksi.

Kun ostat ruohonleikkurin, siinä tulee olla sen tuottamat lähtömelutiedot näkyvillä. Kun tuulivoimaoperaattori suunnittelee rakentavansa maailman suurimpia tuulivoimaloita, näitä lähtömelutietoja ei tarvitse ilmoittaa. Miksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset