hannuaro1

Uhkapeliä tuulivoimalla, rahat ja henki

  • äänetön tappaja
    äänetön tappaja

Ajatus oli että tuulivoimaloista saadaan ilmaista ja puhdasta energiaa, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Poliitikkojen pyrkimys oli varmasti vilpitön. Mutta ongelmaksi nousi liian myönteinen käsitys kielteisistä mahdollisuuksista jotka nyt ovat realisoituneet. Ja vielä pahempaa: tuulivoimatoimijat asettivat mainoksissaan ihanteet liian korkealle, että eivät edes itse voineet niitä noudattaa. Heistä tuli alhaisia teeskentelijöitä eli ulkokultaisia, kaikki lupaukset elintason noususta ja työpaikkojen saannista paikkakunnalle oli vain utopiaa.

 

Konsultit kaavoituksessa hoitavat oikeastaan tärkeätä tehtävää. Mutta jotain on silti pielessä. He ovat tuulivoima-alalla yritysten alihankkijoita, yritykset tekevät bisnestä heidän välityksellään veronmaksajien rahoilla. Raporttien tekemisestä otetaan kova voitto ja nyt kotitaloudet maksavat sähköstä moninkertaisesti  v. 2010 (ennen syöttötariffia) sähkölaskun tasoon verrattuna. Eli kotitalouksia riistetään!

 

Me noudatamme monenlaisia sääntöjä, mutta tuulivoimateollisuus vähät välittää oikeudenmukaisuudesta ja lakipykälistä.

 

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". (Tuomarinohjeet)

 

Tuulivoima johtajat ottavat uhkapelissä hurjat voitot  ja rahoista hyötyvät poliitikot näyttävät olevan ulkonaisesti hurskaita ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä, korruptiota, riistoa, vääryyttä, hillittömyyttä.

 

Tuulivoima-ala on riistäytynyt pois käsistä väärille poluille, eivät tunnusta turvallisuusmääräyksiä eivätkä lakeja. Hallitus vähättelee kansan voimaa eikä lopeta väärinkäytöksiä.

 

Isojen tuulivoimaloiden tuottama matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto on sellaista, jota luonnossa ei esiinny, ainakaan yötä/päivää jatkuvana haittana. Siksi eläinten ja ihmisten elimistö ei siihen sopeudu, eläimet siirtyvät hiljaa pois haitta-alueelta.  Ihmisten toivotaan samoin siirtyvän vaan hiljaa pois, mutta se ei nyt onnistu, perhettään ja kotiaan jokainen puolustaa viimeiseen hengenvetoon saakka.

Voimakkaita matalataajuisia ääniä esiintyy luonnossa lähinnä ukkosen aiheuttamana.

 

Uhkapelissä ovat osapuolina ihmisten terveys ja syöttötariffi rahat valtion takuulla tuulivoimaan sijoittajilla. Uhkapeli on laitonta, terveys on joka tapauksessa vahvempi argumentti kuin raha.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jo kymmenet suomalaiset yksittäiset ihmiset ja perheet ovat joutuneet tuulivoimapakolaisiksi Suomessa. Suurten tuulivoimaloiden aiheuttamat vakavat terveysongelmat ovat ajaneet ihmiset kodeistaan. Kiinteistöjen arvo on romahtanut, kukaan ei niitä osta, ne ovat asuinkelvottomia.

Viime kesänä tehtiin asukaskysely, jossa haastateltiin 55 ihmistä, jotka asuivat 0,5 – 5 kilometrin päässä tuulivoimaloista. Haastatelluista täysin ilman tuulivoimalan aiheuttamia oireita oli 6. Tutkimukseen osallistuneista 13 joutui jättämään kotinsa.

Oireita ovat verenpaineen omituiset heittelyt, sydämen lyöntitiheyden oudot vaihtelut, tärykalvon puhkeaminen sisäänpäin, nukahtamis- ja univaikeudet, epämääräinen paineen tai tärinän tunne, jatkuvat korvaoireet, huimaus, tasapainohäiriöt. Oireet häviävät, kun muuttaa pois. Palaavat nopeasti alueelle palatessa.

Merikarvialla monilapsinen perhe tutkittiin kauttaaltaan psykiatriaa myöten ennen kuin perheen vakavat oireilut yhdistettiin tuulivoimaloihin. Perheen talo sijaitsi 1,5 kilometrin päässä voimalasta.

Perhe muutti 9 kilometrin päähän, ei auttanut. Infraäänten vaikutus ulottuu useamman kymmenen kilometrin etäisyydelle. Perhe muutti 40 kilometrin päähän eri kuntaan ja voi nyt hyvin. Uudehko talo on tyhjillään. Vastaavia tapauksia on siis jo kymmeniä!

Tuulivoima on kallista, lisää hiilidioksidipäästöjä, tuhoaa luontoa, uhkaa ihmisten terveyttä ja romuttaa kiinteistöjen arvon. Hyödyn saa vain pääomasijoittaja. Terveys- ja ympäristöhaittojen kärsijöiksi pakotetaan lähiseudun asukkaat.
Tuulivoiman saamat tuet vääristävät energiamarkkinoiden toiminnan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ympäristöterveys tuhotaan tuulivoimaloilla ilman mitään terveysriskien arviointeja, THL ei edes sivulauseessa uskalla vielä ottaa kantaa tuulivoimaloiden infraäänien terveysvaikutuksiin. Terveysvaikutukset on aiheutettu ilman mitään terveydellisiä selvityksiä, jotka olisi pitänyt tehdä jo etukäteen ennen tuulivoimaloiden rakentamisia. Tuulivoimaloista ei lopultakaan ole mitään hyötyä suomalaisille, niitä ei tarvita sähkön tuotannossa. Huijaus antaa ottaa vaan hyvät voitot valtion kassasta muutamille, jotka eivät vapaassa markkinataloudessa muuten pärjää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt kun valtioiden ympäristöministeriöt tilaavat tuulivoima-alalla toimivien konsulttien infraäänitutkimuksia tasaisin väliajoin, todetaan selvityksissä mittauksien tuloksia määrätyiltä etäisyyksiltä dB(A) painotettua mittausta käyttäen, nykyään jo dB(C)ja dB(G) painotettua mittausta käyttäen. Eli suodatetuilla mittauksilla saadaan päätelmä, että tuulivoimalat eivät tuota niin voimakasta infraääntä, että siitä olisi läheiselle asutukselle terveydellistä haittaa. Tuulivoimaloiden koko on vain jatkanut kasvuaan, joten ympäristöministeriöt eivät ehdi perässä mittaamaan.

Amplitudimodulaatiosta ymmärretään sen verran, että se mainitaan raporteissa jos sanan kanssa. Jos amplitudimodulaatiota ilmenee... Ja amplitudimodulaatiota mitataan jos sitä ilmenee.

Äänten etenemisestä ei taida löytyä suomenkielistä raporttia, niin että virkamies lukiessaan selvitystä ymmärtäisi asian sisällön. Matalataajuusäänet voivat edetä pitkiä matkoja vaimentuen vain vähän ja kohdistuen tiettyyn paikkaan. Asuintaloon osuessa ne äänet läpäisevät seinärakenteet ja resonoivat materian kanssa vahvistuen entisestään. Tuulivoimamelu on enemmänkin ongelma sisätiloissa. Kuinka monta mittausta on tehty sisätiloissa, asianmukaisilla instrumenteilla?

Nyt taitaisi olla jo kiire perustaa riippumaton kansainvälinen mittausryhmä ratkomaan näitä kinkkisiä kysymyksiä. Ryhmällä olisi käytössä asianmukaiset instrumentit.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

On tietenkin helpommin sanottu kuin toteutettu, kun puhutaan riippumattomasta ryhmästä ja kansainvälisestä tutkimuksesta. Kauttaaltaan verovaroin tuettu toimiala on riippuvainen valtioiden tukemisesta. Verovaroja käytetään myös tutkimukseen ja asennemuokkaukseen.

Suomessa oli jo asenne suosiollinen tuulivoimaloiden rakentamiselle!? Menetettiinkö tämä asema tietämättömyyden ja röyhkeyden seurauksena. Valtion hallintoon oli pesiytynyt tuulivoimaloita lobbaava osasto, ja hinnalla millä hyvänsä niitä piti nousta länsirannikolla, koska siellä tuulee? Mitään selvitystä ei ehditty tehdä, tuuliatlas kopioitiin jostakin ja sitten hommat käyntiin. Kaavoittakaa 500 metrin suojaetäisyydellä, lähelle teitä, voimavirtajohtoja, muuntajia, läheisiin metsiin...

Kun joitakin esteitä ilmeni, perustettiin propagandaa tähtäävä komitea poistamaan näitä esteitä ympäristöministeriön toimesta.

Ongelmien poistamisen sijaan keskityttiin propagandaan, ellei sitten jo nähty asutusta todellisena ongelmana. Asutuksen poistaminen 10 km säteeltä tuulivoima-alueen ympäriltä saattaisi nimittäin olla ratkaisu meluongelmaan, muiden vielä jäädessä olemaan, tuulivoimalat ovat aina ongelma ympäristössä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset