hannuaro1

EU vaatii, - on selitys oman edun mukaiselle poliitiikalle

  • Raha ratkaisee
    Raha ratkaisee

Tuulivoimalle annettu syöttötariffi laki on EU sopimuksen vastainen. EU:n vaatimus uusiutuvan sähkön tuotannosta ei antanut oikeutta syöttötariffi asetukselle. Asetus ei ollut isänmaan etu vaan ihan muun joukon etu, yhteiskunta on saanut maksaa kalliisti julkisen vallan töppäyksestä.  Testi infraäänen vaikutuksista ympäristön asukkaisiin, eläimiin ja lintuihin on jo käynnissä. Alkaa olla aika oireille ja tautiluokitukselle.  kts. 

http://santavuori.blogspot.fi/2016/04/rytmihairioita.html

EU:n sopimuksen säännös.

....

2 JAKSO

 

VALTION TUKI

107 artikla

(aiempi EY-sopimuksen 87 artikla)

1. Jollei perussopimuksissa toisin määrätä, jäsenvaltion myöntämä taikka valtion varoista muo­dossa tai toisessa myönnetty tuki, joka vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua suosimalla jotakin yritystä tai tuotannonalaa, ei sovellu sisämarkkinoille, siltä osin kuin se vaikuttaa jäsenvaltioiden väliseen kauppaan.

...

3. Sisämarkkinoille soveltuvana voidaan pitää

c) tukea tietyn taloudellisen toiminnan tai talousalueen kehityksen edistämiseen, jos tuki ei muuta kaupankäynnin edellytyksiä yhteisen edun kanssa ristiriitaisella tavalla;

d) tukea kulttuurin ja kulttuuriperinnön edistämiseen, jos tuki ei muuta kaupankäynnin ja kilpailun edellytyksiä unionissa yhteisen edun kanssa ristiriitaisella tavalla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Mitä EU vaatii tuulivoimasta on tietysti likellä sitä mitä lobbarit vaativat, eli lobbarien sanelu näkyy EU:n ilmasto- ja energiastrategiassa?

Meppien on katsottu menneen mukaan siihen hypetykseen mitä tuulivoimateollisuus on maailmanlaajuisesti ollut kehittämässä, skenaariot "ilmaisen" tuulen hyödyntämiseksi, kannustinjärjestelmät kalliille investoinnille, lainsäädäntö tuulivoiman edistämiseksi, tuulivoiman esteiden madaltaminen etc.

Tietoa terveys- yms. haitoista on lakaistu aktiivisesti mattojen alle. Laskelmia tuulivoimaloiden valmistuksen hiilijalanjäljestä ei ole esitetty. Yleensäkään haitoista ei mainita mitään, vrt. tupakkateollisuuden keinot, niiden olemassaolo kielletään.

Kun sitten tulee tutkimustietoa esim. tuotantoeläinten kärsimyksistä, ihmisten sairastumisesta, riistaeläinten poistumisesta alueelta, porot välttelevät niinikään tuulivoima-alueita jne., tulevat asiat yllätyksenä mepeille ja joku mepeistä voi ottaa asiakseen viedä asiaa eteenpäin parlamenttiin, kun taas muut eivät reagoi mitenkään eteen tulleiden haittojen suhteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset