hannuaro1

Rahaa, lisää rahaa huutavat tukikupparit

  • Tätä ei kestä Porin karhukaan
    Tätä ei kestä Porin karhukaan

TEM:in työryhmä kaavailee tuulivoimalle uutta tukimallia loppuraportissaan, jossa ei oteta mitään kantaa tuulivoiman haittavaikutuksiin, jotka ovat suuremmat kuin ajoittaisesta sähkön tuotannosta mahdollisesti saatava hyöty.

http://www.tem.fi/files/45378/TEMjul_16_2016.pdf

 

TEM ei koske tikullakaan terveyshaitta kysymyksiin, ainoastaan tukiraha puhuttaa. Tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitta kokonaisuuksia varten olisi turvallisuuskomitea, se ei tee ulkopolitiikkaa! Turvallisuuskomiteaan kuuluvat ministeriöiden kansliapäälliköt, turvallisuusviranomaisten edustajat, erityisasiantuntijoita joita voisivat tässä tuulivoima selvityksessä olla tekniikan ja lääketieteen huipulta, sekä edustajia elinkeinoelämästä ja järjestöistä.

 

Tämän komitean tehtävänä olisi estää tuulivoima epidemian paisuminen katastrofiksi. Matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto/värähtelyenergia on terveydelle vaarallista, tämä on tiedetty ja selvitetty pitkältä aikaväliltä, ja suuret tuulivoimalat tuottavat sitä yötä päivää aina kun tuulee.

Kaikki muistavat maailmanlaajuisen Talidomidi skandaalin, ei kai tuulivoima katastrofia voi antaa enää jatkaa kasvamistaan.

https://sairastuulivoima.com/

 

Tuulivoimala-alueiden lähellä asuu värähtelyenergiasta sairastuneita jo liikaa Suomessakin. Tuulivoima katastrofia ei voida korjata kaksinkertaistamalla jo syntynyt vahinko. http://tuulivahinko.fi/

 

Ympäristönsuojelulaki velvoittaa jokaisen suomalaisen sitä noudattamaan. Laki koskee myös tuulivoimahankkeita.

Varovaisuusperiaate on kiistanalaisin ympäristöoikeudellinen periaate, ei edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin.

 

TEM:n loppuraportti on byrokraattisen järjestelmän taidonnäyte, kuinka kirjoitetaan 134 sivuinen raportti vaikka lopputulokset on jo päätetty, ennen mitään tutkimusta. Ihan sama mitä maksaa ja mitä haittoja tulee. Mitään toivoa ei länsirannikolla enää ole. Tätä pelättiin, ja näin se sitten olisi toteutumassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tanska tuskailee tuulivoiman kalleutta – hallitus peruu uudet tuulipuisto­suunnitelmat"
Tanskan energiaministeri: Yksityinen sektori ja kotitaloudet maksavat nyt liikaa.
http://www.hs.fi/talous/a1463116346646

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Miten tulisi suhtautua niihin ponnistuksiin, joilla pyritään kehittämään sähköä/ energiaa varastoiva menetelmä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei ole järkevää taloudellisesti, liian kallis. Tämä on sitä energiapoliittista huuhaa juttua. http://pitkaranta.blogspot.fi/2016/03/energiapolii...

"Tehokkaamman 10 kWh akun valmistus vähin äänin lopetettiin ja tehottomampi 7 kWh akku osoittautukin 6,4 kWh akuksi. Pettymykset eivät lopu tähän, vaan takuupapereissa akun taataan säilövän vain 3,8 kWh"

http://pitkaranta.blogspot.fi/2016/05/kotiakku-on-...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Jorma

Olen tämän useasti todennut näissä keskusteluissa : Me tulemme polttamaan n. 4000 miljoonaa tähän järkyttävään huijaukseen ; enrgiataseen kannalta olisi kannattavampaa polttaa tuo summa tulipalopakkasilla vaikkapa vitosen seteleinä kotien takoissa. Huomattavasti järkevämpää ympäristön, ihmisten ja teknisen kehityksen kannalta olisi sijoittaa nuo miljoonat tuohon mainitsemaasi kehitystyöhön esimerkiksi teknisissä korkeakouluissa ; onnistutaanko siinä ja jos onnistutaan , tapahtuuko se viiden tai viidenkymmenen vuoden päästä jää nähtäväksi.

Tämän saman asian totesi pari päivää sitten ST1:n toimitusjohtaja :

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset