hannuaro1

Kirottu tuulentuki, järjetön poliittinen töppäys

  • "Tuulivoimapuisto"
    "Tuulivoimapuisto"

Suomessa 2011 alkanut syöttötariffin maksaminen tuulisähkölle on aikaansaanut jatkuvasti pahenevan vahingon terveys- ja ympäristöhaittojen kanssa länsirannikolla Porista Tornioon ulottuvalla alueella.  https://sairastuulivoima.com/

Tuulivoimarakentamista jatketaan lakien ja asetusten määräyksistä välittämättä, nämä raukkamaiset kansaa köyhdyttävät loiset eivät ympäristöä eivätkä ihmisiä kunnioita, vain luvattu suuri valtion tukiraha kiinnostaa.

http://santavuori.blogspot.fi/2016/05/tuulivoimaloitako-ilmajoen-rajat-tayteen.html

Santavuorelta louhittiin YVA:n mukaan 425 000 kuutiometriä ja hakattiin kolmen hehtaarin aukko/tuulivoimala. Päälle tiet ja sähkölinjat..

http://tripodienaika.blogspot.fi/2015/04/koppeloviikot.html?m=1

Entä mitä sanoo laki:  Aiheuttamisperiaate tarkoittaa että vahingon aiheuttaja/saastuttaja maksaa, ympäristön pilaajalle kuuluvat kaikki pilaantumisesta aiheutuvat vahingonkorvauskustannukset.


Tuulivoimaan sijoitetut tukirahat ovat pois julkiselta sektorilta, ja se näkyy nyt -suljettu- lappu luukulla, kouluissa, terveysasemilla jne..palveluissa, hoitajat ulos sairaaloista, vanhukset ja sairaat jätetään vajaan miehityksen varaan, perusrakenteet jäävät huoltoa vaille.

Tuki on vahingollinen, lisäksi se on jätetty kohtuuttoman suureksi vaikka mahdollisuus kohtuullistamiseen on olemassa, mutta sitä ei ole tehty.  Hätähuutoja ei noteerata, poliitikot elävät  irti todellisuudesta, maailmassa jossa tiede ja tekniikka eivät merkitsisi mitään, vain poliittinen ideologia määrää ratkaisut oman edun hyväksi. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/fingridin-ruusunen-alkaa-tappako-sahkomarkkinoita/8sTApSij

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta." 
Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi
"Tuki tuulivoimaan ja biokaasuun perustuvalle energiantuotannolle" Allekirjoittajana: Ulkoministeri Alexander Stubb vuonna 2011.

"Sähkön tuottaja voi saada syöttötariffin enintään kahdentoista vuoden ajan siitä, kun oikeus syöttötariffiin alkaa." 
Tukeen kuluu rahaa arvion mukaan n. 4500 miljoonaa euroa 12 vuodessa, plus sähkölinjojen vahvistus ja kokonaan uudet voimalinjat ja tiet maksaa n. kolme kertaa samat 4500 miljoonaa. 
Asunnoista ja mökeistä arvot putoavat pahimmillaan nollaan tuulivoima-alueiden lähellä.
Helsingin Sanomat antaa (22.5.16) neuvoja kesäpaikan ostajille: "Myös alueen muusta kaavoituksesta pitää tietää etukäteen. Googlaamallakin saa tietoja, onko lähelle suunniteltu vaikka tuulivoimalaa tai isoa sikalaa."

Ympäristönsuojelulaki velvoittaa jokaisen suomalaisen sitä noudattamaan. Laki koskee myös tuulivoimahankkeita.

http://yle.fi/uutiset/katainen_vihreiden_linja_uhka_hyvinvointiyhteiskunnalle/5901346

Korruptio ja lahjonta rehottaa, MOT- ohjelma vähän raapaisi pintaa parin kylän osalta Pohjanmaalla. Tuulivoimatuotanto sisältää valtavan määrän epäkohtia, tuhoa ja kärsimystä. Tuulivoima jakaa väistämättä yhteiskunnan pieneen voittajien joukkoon ja valtavaan määrään häviäjiä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/20/miljardituki-kuumensi-tuulikilvan

"Helsingin vihreä painajainen":

 http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/04/06/kasikirjoitus-0

Ihmiset suojelevat omaa yksityisyyttään, eivätkä lähde julkisesti valittamaan vaivoistaan leimautumisen ja ala-arvoisen nimittelyn pelossa.

"Riskialttiit alueet tarvitsevat valvontaa ja sanktioita. Epäiltyjen tapausten raportointi tulee mahdollistaa ilmoittajien suojelua koskevalla sääntelyllä".
http://www.uva.fi/fi/news/rakenteellinen_korruptio_lisaa_kansalaisten_epaluuloa/

Yksisilmäinen vihreä fanatismi sai aikaan julkisen rahan ohjauksen tuuli tukiaisiin, asiantuntijoiden lausunnot menivät kuuroille korville. Elämässä on harvoin yksinkertaisia totuuksia, kannattamattoman teollisuuden ylläpitoon ei Suomen tukirahat riitä, raskaan byrokratian pyörittämiseen kuluu jo muutenkin liikaa rahaa.

Tuulivoimatoimijat ostavat tarkoitushakuisia ns. tieteellisiä tutkimuksia moraalista välittämättä, luonnonarvoista, kotirauhan merkityksestä ei välitä eikä kyläkuntien yksituumaisesta vastustuksesta, puolesta ja vastaan riitelyä jatketaan vaikka tiede kertoo huijauksesta tosiasiat yksiselitteisesti.
Kaikki maaseudun rauhaan kuuluvat arvot hävitetään turhilla tuulivoimaloilla.

Uutisia Raahen Seudussa  Siikajoen Vartinojan alueen  tuulivoimaloiden toiminnan seurauksista.

"Vaikka Vartinojan voimalat ovat olleet toiminnassa vasta vajaan vuoden, moni on jo herkistynyt melulle ja alkanut oirehtia. Lähiasukkaat jopa viiden kilometrin etäisyydellä kärsivät unettomuudesta, päänsärystä, korvakivuista ja korvien soimisesta. Oireilun osalta on oltu yhteydessä ympäristöterveydenhuoltoon, joka on ryhtynyt asiassa toimenpiteisiin."

Tuula Korhonen
Raahen sairaalan anestesiologian ja kivunhallinnan ylilääkäri
Raahen Seutu 22.4.2016

http://tuulivoimamelu.blogspot.fi/2016_04_01_archive.html

Hyvänlaatuinen uni on ihmiselle tärkeä ja on oikeastaan vaikeista tehtävistä suoriutumisen ehto. 

http://yle.fi/uutiset/luulin_olevani_laiska__unettomuus_on_kansantauti_jota_hoidetaan_vaarin/8811203

Vähimmillään olisi toimittava varovaisuusperiaatteen mukaisesti.
Varovaisuusperiaate on kiistanalaisin ympäristöoikeudellinen periaate, ei edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin.
Muualla noudatetaan ennaltavarautumisen periaatetta. 
Tuulivoimaloiden rakentamisissa ei välitetä mistään mitään, eikä hallitus korjaa virhettä.

Lopputuloksena on oman aikamme koko kuva, uljaan uuden maailman taudinkuva –  ahneus, joka vie kalatkin vedestä, ei sen enempää eikä vähempää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Oikeammin Porista Tornioon. Iin-Simon alueella kun on melkoinen tuulivoimakeskittymä.

Vartinoja sijaitsee tuulivoimalaksi varsin korvessa, eikä tuon viiden kilometrin säteellä ole "kuin" haja-asutusta Siikajokivarressa. Jos ei tuonne, sekä myöhemmin Revonlahden-Raahen välille, niin minnekäs sitten?

Vartinoja ja Kopsa on muuten paikannettavissa ilmatieteen laitoksen säätutkien kaiuista. Niiden kohdalla kun on lähes jatkuva "sadealue"

http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet/su...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vastaava sade alue näkyy Vaasan seudulla, olisiko kuitenkin suurien tuulivoimaloiden tutkavakutuksilla Ilmatieteen laitoksen tutkiin tällainenkin merkitys. Ei pitänyt olla, mutta tämä on valheiden joukosta vain yksi esimerkki.
Terveys- ja ympäristöhaitat ovat osoittautuneet arvioituja pahemmiksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kunnan tehtävänä on terveydensuojelulain 1994/763 6 §:n mukaan
edistää ja valvoa terveydensuojelua siten, että asukkaille turvataan terveellinen elinympäristö.
Katsokaapa, miten kunnat tätä tehtävää tuulivoimakaavoituksen osalta toteuttavat. YVA-selvityksistä ja hankepapereista poimitut kartat menevät osittain päällekkäin, jotta niiden keskinäinen sijoittuminen selviäisi. Karttoihin on merkitty vain hankealue - vaikutusalue on ainakin 10 km sen ympärillä. Kaikki nämä hankkeet toteutetaan runnomalla läpi, jos asukkaat eivät niitä vastusta".

http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/taystuulituh...

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Kiitos hyvästä tekstistä linkkeineen!

Koska aihe tietämättömyyttäni on minulle pitkään ollut; totta vai tarua, uskoako vai ei uskoa, on informaation tulva saanut minut vakuuttuneeksi, että terveysongelmia aiheutuu. Ainakin Suomessa. Saksasta ja Tanskasta löytyy, suhteessa Suomeen, minimaalisen vähän tietoa terveyshaitoista. Tiedä sitten miksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Saksassa ja Tanskassa on pääasiassa pieniä alle 2,5 MW:n tuulivoimaloita, Suomeen tuotiin heti maailman suurimmat prototyypit 4,5 MW (Porin Peittoo, ja perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon takia, aivot reagoivat värähtelyenergiaan, sitä ei kuule mutta sen tuntee)
Pienissäkin on nämä samat ominaisuudet, mutta heikompana kuin näissä yli puolet suuremmissa tuulivoimalaitoksissa.
Kansainvälisten tutkimuksien mukaan amplitudimodulaation (merkityksellinen sykintä) esiintyminen isoissa tuulivoimaloissa riippuu sääolosuhteista. YM:n ohjeen 4/2012 mukaan amplitudimodulaatiosta johtuva lisäys on + 5 dB. Amplitudimodulaatio ei liity tuulivoimalatyyppiin, vaan se muodostuu sääolosuhteista riippuvana.

Sykkivyyttä esiintyy n. 30 % toiminta-ajasta pääosin iltaisin ja öisin. (Lähteet: 1) Larsson C., Öhlund O., Amplitude modulation of sound from wind turbines under various meteorological conditions, Journal of Acoustical Society of America, 135(1): 67-73, 2014. Tutkimuksen kesto oli 11 kk kahdella eri ruotsalaisella tuulivoima-alueella.
2) Seppo Uosukainen, Tuulivoimaloiden aerodynaaminen melu, VTT, 2013, esitys Suomen Akustiikkaseuran tilaisuudessa.

Tanska on keskeyttänyt tuulivoimaloiden rakentamiset jo kokonaan, ensin ne lopetettiin mantereella, eikä enää anneta lupaa edes kauas merelle.
Saksa tuottaa sähkönsä ruskohiilellä, ja myy tuulivoimaloita Suomeen, joita täällä tuetaan tuotetun tuulisähkön nelinkertaisella takuuhinnalla.

Terveyshaitat ovat todellisia, ainakin tuoreessa tutkimuksessa havaittiin mäyrillä kroonista stressiä tuulivoimaloiden läheisyydessä. Stressi todettiin veren kohonneilla kortisolitasoilla. Huomattavaa on, että mäyrällä on samanlainen kuuloalue kuin ihmisellä ja lisäksi molemmat ovat nisäkkäitä.

http://en.friends-against-wind.org/health/wind-tur...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on jo puuttunut tuulivoiman tukijärjestelmiin, kun se huomasi, että järjestelmä tulee liian kalliiksi: suomalaiset veronmaksajat ovat maksaneet nelinkertaista hintaa tuulisähköstä".

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/veronmaksa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset