hannuaro1

Tietoisesti aiheutettu vahinko jota nyt mietitään

  • Tietoisesti aiheutettu vahinko jota nyt mietitään

Suomessa varovaisuusperiaate on tuntematon käsite vieläkin, vaikka kokemusta ja tietoa on tarpeeksi vahinkojen estämiseksi ennakkoon.

Suurten tuulivoimaloiden ominaisuus on matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto, ja sen on todettu olevan tieteellisissä ja pitkäaikaisissa tutkimuksissa terveys- ja ympäristöhaitta ihmisille ja eläimille. (Kelley et al. 1987)

http://tvky.info/tiedostot/infra_aani.pdf 

 

Varovaisuusperiaate on pantava täytäntöön tuulivoimaloiden rakentamisessa Suomeen.

 

Varovaisuusperiaate eli ennaltavarautumisen periaate on kansainvälisesti tunnustettu riskienhallinnan periaate. Se on tärkeä prinsiippi EU:n ympäristöpolitiikassa ja se mainitaan EU:n peruskirjassa.

 

Varovaisuusperiaatetta on tarkoitus soveltaa riskin vähentämiseksi tilanteessa, jossa tieteellinen näyttö on vielä epävarmaa, mutta tiedeyhteisön keskuudessa on perusteltuja epäilyksiä haitoista. On paikallaan korostaa, että varovaisuusperiaatteen käyttöönotto ei edellytä kiistatonta näyttöä haitoista – silloinhan kyseessä ei olisi enää varovaisuusperiaate.

 

Käytännössä varovaisuusperiaatetta kuvaa hyvin englannin sanonta ”Better safe than sorry.”

 

Jo aiemman tutkimustiedon perusteella olisi ollut tarpeen noudattaa varovaisuusperiaatetta ja vähentää väestön altistumista  matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon haitalliselle terveys vaikutukselle. 

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_ajoi_perheen_kodistaan/...

 

Tuulivoima ideologia tulee suomalaisille kohtuuttoman kalliiksi taloudellisesti, terveydellisesti ja murskaa säälittä ympäristön, kaiken lisäksi se on haittana sähköntuotannossa.   

https://sairastuulivoima.com/

 

Aiemmin Ilmajoella Santavuoren silokalliot suojeltiin kokon polttamiselta - mutta vihreän ideologian (tukirahan) vaatimuksista Santavuorelle rakennettin 17 tuulivoimalaa ja 425 000 kuutiometrin avolouhos.

http://tripodienaika.blogspot.fi/2015/04/koppeloviikot.html?m=1

http://karajavuori.blogspot.fi/

 

Nyt Satu Hassi haluaisi suojella silokalliot. "Jääkauden muovaavat ja hiomat silokalliot rannikolla, saaristossa ja sisämaassa ovat suomalaisen maiseman ja luonnon keskeinen ja kaunis osa, jollaista ei esiinny monessa maailman maassa. Jos kallion pinta rikotaan, sileä pinta ei uusiudu ennenkuin seuraava jääkausi sen hioo".

 http://www.satuhassi.fi/2016/kirjallinen-kysymys-kokkojen-polttamisesta-silokallioilla/

 http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kokko-51393

Seuraavaksi kuullaan kansanedustajiksi pyrkivien puheissa esim.

"Tuulivoimalat olivat ilman muuta virheitä vihreässä politiikassa, sori siitä", ja valtavat vahingot olisi näin kuitattu.

 

Politiikka on ihmeellistä, Osmo Soininvaara kiteytti tuulivoima puolesta/vastaan keskustelun Iltalehdessä yksinkertaisesti ja selvästi: "Petoksista kaikkein typerin on itsepetos"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näyttää siltä ettei kokemuksista huolimatta ymmärretä mitä omistetaan ennen kuin se menetetään. Silokallioita ym. yhtenäisiä monimuotoisia metsä-alueita on turha haikailla sen jälkeen kun ne on murskattu sepeliksi ja hakkeeksi pois tuulivoimaloiden tieltä. Tuulivoimalat ovat lyhytikäinen ilo tukirahastajille, mutta lopullinen tuho ympäristössä jonne ne väkisin rakennetaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei tuulimyllyn tieltä kuitenkaan koko kalliota tarvitse räjäyttää.

Paljon vaarallisempaa on hallitsematon kokon poltto - tai rakastavaisten nimikirjainten kaiverrus...

http://yle.fi/uutiset/kalliokirjoitukset_todistava...

JK. Myllyjen omistaja tuskin entisöi kallioita.
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/365164/Kell...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tarpeen mukaan kallioita murskataan tuulivoimarakentamisessa, tiet ja tuulivoimaloiden asennuskentät vaativat vahvan murskeperustan. Eipä ns. "tuulivoimapuistoissa" enää alkuperäisistä silokallioista jälkiä näy.
Mutta onhan nämä kokon poltosta ja joidenkin nimien hakkaamisesta jäävät jäljet kamalia, ja ne vielä näkyvät kauan. Kokkoja ei saa sytyttää metsäpalovaroitus aikaan, ja ne ovat tarkoin vartioituja luvanvaraisia tapahtumia.
Olisiko tuulivoimaloiden haitallisuus, näkyvyys, taloudellinen vahinko, ym. ympäristön tuhovaikutukset kuitenkin jonkun verran suurempia kuin nämä em. yksittäiset palo- ja nimijäljet.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kommenttini oli tosiaan tarkoitettu sarkastiseksi.

Nuo Rahjan tuulimyllyt olivat tosiaan parin kilometrin päässä kotitalostani. Alkujaan ne olivat Vattenfallin mutta tuon viimeisimmän uutisen mukaan siis Spawer Voiman hallinnassa. Sen sylttytehtaan juuret yltävät Espanjaan.

En tiedä, mikä on tilanne nyt. Mutta jotenkin epäilisin, että Spaweria ei kiinnosta ja josko olisi varaakaan purkaa niitä saati entisöidä maa-aluetta. Joten taitaa jäädä kunnan kontolle. Joku saa oikaista, jos on parempaa tietoa.

Muutamat kerrat niilläkin kallioilla on tullut lapsena käydyksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #5

Ei tätä tuulivoimahulluutta mikään pysäytä jos tukirahahanaa ei suljeta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Valtioneuvosto antoi 28.4.2016 periaatepäätöksen kansalliseksi harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategiaksi vuosille 2016–2020. Tavoitteena on vähentää sekä kansallista että kansainvälistä harmaata taloutta ja talousrikollisuutta Suomessa. Strategiassa kiinnitetään huomiota erityisesti kansainvälisiin raha- ja tavaravirtoihin sekä liikkuvan työvoiman kysymyksiin.

Strategialla pyritään edistämään sellaisia hankkeita, joiden päämääränä on parantaa yritysten mahdollisuuksia terveeseen kilpailuun sekä helpottaa yritysten julkisten velvoitteiden hoitamista".

http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/talou...

Tuulivoimamafian toimintaan herätys Suomessa tuli hiukan myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Rikolliset rautoihin ja korjaamaan aiheutetut tuhotyöt.
Italian rikollisjärjestöt pesevät huumerahaa uusiutuvan energian yrityksissä. Ei Suomessa tuulivoima bisneksessä Italiaa huonompia olla..
http://www.hs.fi/paivanlehti/ulkomaat/Italian+mafi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset