hannuaro1

Valehtelulla on lyhyet jäljet

  • Valehtelulla on lyhyet jäljet

Vuonna 2009 isot tuulivoimalat oli vielä pelkkä painajaisuni jonka leviämistä maakuntiin ei vielä uskottu. - toisin on käynyt. Ja vielä arvostettujen ministerien ja poliitikkojen toimesta. On harjoitettu häpeällistä oman edun hankintaa julkisista varoista, nyt takin kääntövaihe on alkanut, kts. E-R Korholan kirjoitus vuodelta 2009.

 

"Mutta eihän tämä normaali energiamuoto olekaan. Tämä on ideologista, maailmankatsomuksellista sähköä. Kun haitat joskus tulevat ilmeisemmiksi, nykyiset kannattajat ovat ehtineet kääntää takkinsa ja niin sanotusti tajunneet, etteivät itse asiassa koskaan tuulivoimaa kannattaneetkaan. Mutta se on jo toinen juttu."

 

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/08/27/ideologista-sahkoa-erityisehdoin

 

Nyt käydään kalliita oikeustaisteluja loppuun asti jokaisesta vireille tulevasta ns. "tuulivoimapuistosta", joita ei maalaisjärjellä koskaan uskottu kenenkään edes esittävän rakennettaviksi asutuksien liepeille. Meluongelma on ollut jokaisessa valituksessa yhtenä pahimpana haittana, tämän tuulivoimaloiden ominaisuuden mainitseminen sai aikaan jopa syöttötariffin isänä tunnetun ministeri Pekkariselta tylyn vastauksen: "ääni on kuin jääkaapin hyrinää".

 

Tuulivoima teollisuusalueita on mm. näillä ministerin selvityksillä ja hyvällä tuella rakennettu valheellisilla melumallinnuksilla joiden takia on perheitä joutunut evakkoon omasta kodistaan, eikä julkinen valta ota asiakseen korjata tehtyjä virheitä.

 

Muutos asiassa on tulossa, mutta hitaasti ja se tulee yhteiskunnalle kalliiksi, kun juttuja puidaan oikeusaste kerrallaan ja haetaan oikeutta kotirauhaan sekä terveys- ja ympäristöhaittojen torjumiseen.

 

Länsirannikolla on pahimmat töppäykset jo kaiken kansan ylläpidettävänä, ja haitat ovat realisoituneet ennustetussa laajuudessa.

 

Melun mallintaminen ei ole enää läpihuutojuttu, se pitää tehdä niin kuin KHO on Siikajoen Vartinojan tuulivoimayleiskaavan käsittelyssä edellyttänyt.

"Osayleiskaavaa voidaan käyttää suoraan tuulivoimaloiden rakennusluvan perusteena, mikä on otettava huomioon arvioitaessa meluselvitysten laatua ja riittävyyttä. Tämän vuoksi melumallinnuksessa tulee ilmoittaa yksityiskohtaiset tiedot alueelle suunnitelluista voimaloista. Melumallinnus ei täytä tätä vaatimusta." 

 

"Siikajoen kunnanvaltuuston päätös on kumottu osayleiskaavan käsittelyssä tapahtuneiden menettelyvirheiden johdosta sekä selvitysten riittämättömyyden vuoksi." 

 

- Ympäristöhaitat eivät menneet KHO:n käsittelyssä läpi.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1472117837...

 

"Viimeinen varsinainen kotirauhasäännös on 24 luvun 3 a §. Sen 1 momentissa säädetään rangaistus sille, joka ilkeydestä tai vallattomuudesta räikein äänin tai muuten meluamalla häiritsee toisen kotirauhaa."

 

Laki on kirjoitettu kansalaisten suojaksi rikollisia vastaan, tuulivoimaloiden sijoittaminen niin että perheet joutuvat muuttamaan pakon edessä pois kodeistaan on minun mielestä rikos joka pitää tuomioistuimissa käsitellä.

 

"Kotirauhan rikkominen on ankarammin rangaistava, jos se tehdään aikomuksessa pidellä jotakuta väkivaltaisesti tai vahingoittaa omaisuutta taikka jos sen tekee joku aseella tai hengenvarallisella esineellä tai muulla vahingoittamisvälineellä varustettu. Ankaramman asteikon mukaan tuomitaan myös silloin, kun rikoksen tekijöitä on ollut kaksi tai useampia. Näissä tapauksissa sovelletaan 1 §:n 3 momenttia, jossa säädetään rangaistukseksi vankeutta enintään kaksi vuotta."

 

Tuulivoimaloiden tuomien haittojen takia ovat monet perheet menettäneet omaisuudestaan osan, ja evakkoon lähtemisen takia on menetetty talon mukana suurin osa omaisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Olen optimisti.

Kyllä Suomi onnistuu tuhoamaan taloutensa ennen kuin koko maa on täynnä tuulimyllyjä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei pitäisi jäädä enään kenellekään epäselväksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pohjavesi on arvokkain luonnonvaramme, tosin ei Haapaveden Nevalanmäen vedenottamolla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Miljoonat ihmiset asuvat mm liikenteen, tehtaiden ja lentokenttien läheisyydessä, mutta joitain harvoja häiritsee tuulivoimalan aiheuttama melu. Ihmetyttää kerta kaikkiaan. Radiotoimittaja oli viimeviikolla tutustumassa Kalajoen tuulipuistoihin ja totesi, että hän ei ainakaan kuule mitään ääniä. Että tämmöistä kuulin ihan radiosta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mitä tapahtuu aivoissa matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon vaikutuksen alla, eli kuuloon liittyvät ilmiöt jotka tapahtuvat "korvien välissä" tuulivoimaloiden ominaisuuksien takia?

Psykoakustiikka on tieteenala joka sitä selvittää. Sisäkorvassa on nestettä, joka alkaa värähdellä ääniaaltojen saapuessa. Värähtely liikuttaa tuhansia mikroskooppisia kuuloreseptorisolujen värekarvoja, jotka tuottavat hermoimpulsseja.

Suomessa vaikuttaa sellainenkin toimikunta kuin Turvallisuuskomitea, eikä se tee ulkopolitiikkaa, tämän komitean mahdollisuus olisi selvittää puolueettomasti (jos haluaisi) tuulivoimala-alueiden ympäristön turvallisuus muutokset.

Raukkamaista on jättää asukkaat yksin vahvaa tuulivoimatoimijoiden lakimies armeijaa vastaan, eivät ne mitään sääliä tunne, kun rahantulo voi estyä.
Julkisilla varoilla on helppo tehdä bisnestä riskiä vailla, ja jota vielä hallitus suojelee syöttötariffi säädöksellä.

http://tieku.fi/fysiikka/aani-on-ilman-varahtelyja

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä en ainakaan tiedä mitä Seppo Leskisen kuulossa tapahtuu.Minun tietääkseni Siikajokiset persut ovat aktiivisesti olleet vastaan näitä tuulipuistoja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ongelma on tuulivoimaloiden sykkivät aallot. Aina kun lapa osuu pystytolppaan, syntyy uusi ääniaalto. Sitä ei tiedä kukaan, mitä se aiheuttaa ihmisiin. Jokainen reagoi oman terveyden ja kunnon mukaan, mutta pitkäaikainen altistus vaikuttaa jokaiseen jollain tavalla, verisuonien seinämävahvuus kasvaa yms. hauskaa vai mitä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos sitä ei tiedä kukaan,niin mistä sinä tiedät mitä se tekee?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #16

Ehkä suomalaiset lääkärit voivat/uskaltavat kertoa infraäänien haitoista kärsiville potilaille oikean diagnoosin kuten Saksassa. Siellä tämä ongelma on julkisesti kerrottu ja myös potilaille on annettu oikea diagnoosi.
Täällä tästä vaietaan, ihmisille annetaan reseptejä ja lääkkeitä, mutta ei itse taudin aiheuttajaa tuomita, eikä kielletä tuottamasta infraääni haittaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

http://kanerva.eu/fi/?p=814

Voimalan äänimelusta suurin osa energiasta on matalataajuisessa infraäänessä. Lavat toimivat äänidipolina, joka suuntaa äänen maan pinnan suuntaan ja lavasta poispäin. Tämä infraääni ei vaimene normaalisti, kuten pistelähde) ja kantaa pitkälle. Ääni voi olla hiljaisempi voimalan alla kuin etäällä.

Lavan pituus on äänen aallonpituuden luokkaa, miksi lavat toimivat äänidipoleina. Värähtely tulee lavoista, turbulenssista, vaihteistoista. Suuntaus johtuu interferenssista ja ääniaalto lähtee suunnattuna, vähän kuin laseri.

Kuriositeettina kuuro on valittanut tuulivoimalan häiritsevyydestä Suomessa. Se jyminä tuntuu.

Voimalan ääntä ei voi painottaa A-asteikolla, koska se leikkaa infraäänen pois, 0-20 Hz. Samoin normaalit äänimittarit eivät mittaa infraääniä 0-20 Hz oikein, koska niitä ei ole suunnitelu infraääniin. Mittarin spekseistä näkyy tämä taajuusvaste, yleensä 20-20000 Hz."

Suuri ja vahva lapa taipuu tornin ohituksessa n. sekunnin välein, jos tuulee.
Kai Ylikosken lyhyt video infraäänen ja kuultavan melun lähteiltä.
https://www.youtube.com/watch?v=VQWTw6IxAr8

"Testasin tuon videon esikatseluversion päivällä jälkikasvulla, ennen leikkausta ja tekstitystä. 3-luokkalaiset huomas heti että lapa suoristuu alhaalla, ja ihmettelivät miten niin suuri ja paksu voi taipua noin paljo? Eskari-ikänen ei halunnu kattoa, kun oli kova ääni. (kaiuttimet täysillä) ja nuorin mieluummin etti lattialta roskia suuhun pantavaks Eli sitä kiinnosti juuri yhtä paljon kuin kaavoituksesta päättävää kunnallispoliitikkoa? Infraäänen kans ei ole leikkimistä, se on äänetön tappaja kun altistus jatkuu riittävän pitkään. Jo kuultavissa oleva melu, joka haittaa yöunta tai vuorotyöläisten päiväunta, on terveydelle haitallista."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

Miksi poistit, sehän oli faktaa? - Matalataajuinen amplitudimoduloitu infraääni syntyy osaltaan lavan ohittaessa tornin n. sekunnin välein, jos tuulee.

Kalevi Nikulan lehtikirjoitus selventää virheellisesti ymmärrettyjä käsityksiä tuulivoimaloiden infraäänistä:

"Tuulivoimalamelusta on paljon virheellisiä käsityksiä. Väitetään, ettei ihminen pysty havaitsemaan tuulivoimalan aiheuttamaa infraääntä. Tai ettei vaikutuksia ihmisiin voida todentaa.

Tuulivoimaloiden aiheuttamasta infraäänihaitasta on tieteellisiä julkaisuja jo 1980-luvulta lähtien, esimerkiksi vuonna 1985 Neil Kelleyn laajan tutkijaryhmän ja NASA:n laatima raportti Yhdysvaltain energiavirastolle.

Viimeisimpänä on Nobel-palkitun Max Planck-instituutin ja Saksan valtion mittaustekniikan tutkimuskeskuksen raportti (2015) infraäänen vaikutuksista ihmisaivoihin.

Suomessakin on jo koettu tuulivoimaloiden sykkivän matalataajuisen melun ja infraäänen haitat useilla paikkakunnilla. Ilmajoella on asukkaita lähtenyt tuulivoimapakolaisina pois kodeistaan.

Viranomaisten neuvottomuuden takia asukkaat ovat omalla kustannuksellaan ja tuulivoimayhtiöstä riippumattomilla mittauksilla joutuneet mittauttamaan tuulivoimamelun ja saattamaan tapauksia viranomaisten tutkittavaksi.

Miksi suurista tuulivoimaloista lähtevä melu on haitallista tai jopa terveydelle vaarallista?

Tuulivoimaloiden pyörivistä lavoista lähtevä melu eli äänenpaineaalto etenee ilmakehässä yli 330 metrin sekuntinopeudella ympäristöön. Kun lapa ohittaa voimalan rungon, syntyy massiivinen painepulssi, eli ihmisten tai eläinten korvaan saapuva kuuloärsyke.

Kolmesta lavasta paineaalto iskee tärykalvoon noin sekunnin välein. Jatkuva ärsytys on stressaavaa, kun tuulivoimamelu vaihtelee jatkuvasti vuorokauden ympäri.

Meluohjeissa annetut keskiäänitasot eivät kerro totuutta. Ei ihminen kuuntele keskiääniä. Tuulivoimaloiden melu pohjoisissa olosuhteissa on pahimmallaan yöaikaan, kuten Ruotsissa tehdyissä mittauksissa on osoitettu.

Epätasaista melua syntyy myös pitkien lapojen törmätessä eri tuulenkorkeuksiin: alhaalla hitaisiin ja ylhäällä nopeisiin virtauksiin. Syntyy jymähtelevää ”Hornet-bassomelua”, jonka kuuloaisti kokee erittäin häiritsevänä.

Lapojen pyörimisliike tuottaa korvan tärykalvoon myös sekunnin välein voimakasta infraääni-paineaaltoa, jota ihmisen rajallinen kuuloaisti ei pysty tunnistamaan, mutta aivot reagoivat siihen.

Kuulumatonta, alle 20 hertsin äänenpaineen vaihtelua tai muutakaan näkymätöntä fysikaalista energiaa, kuten radioaktiivista säteilyä, röntgensäteilyä, tai UV-säteilyä, ihminen ei pysty aistimaan. Näillä kaikilla on kuitenkin haittavaikutuksia, hengenvaarallisiakin.

Tuulivoimaloiden aiheuttamien äänenpainepulssien nopeasta vaihtelusta on seurauksena elimistön jatkuva stressi: kortisolin ja muiden stressihormonitasojen nousu, unettomuus, väsymys, verenpaineen nousu.

Tanskassa tuulivoimaloiden rakentaminen on pysähtynyt, kunnes haitoista tehtävä tutkimus valmistuu. Australiassa ja Saksassa tuulivoimaloiden aiheuttamia haittoja on alettu tutkia yliopistoissa.

Suomeen rakennetaan 3-5 kertaa suurempia voimaloita näihin maihin verrattuna.

Kuntien päättäjien pitäisi ennen päätöksentekoa ottaa kunnolla selvää asioista, etteivät toimisi ainoastaan tuulivoimayhtiöiden saamilla valtavilla tukirahoilla maksettujen konsulttien varassa."

KALEVI NIKULA

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Teknistä ominaisuutta tuulivoimaloissa ei voi asettaa kyseenalaiseksi vaikka asiaa katsoisi kommunisti vihreiden lasien läpi.

Käyttäjän vesakauppinen kuva
Vesa Kauppinen

Asia johon pitäisi myös tarttua on nämä kartoitukset joissa kansallisesti merkittävät tuulivoima alueet ovat usein merkitty...yllätys yllätys laajan asutuksen viereen.

Tästähän voisi vetää johtopäätöksen että Suomessa on aina osattu rakentaa tuulisille paikoille jotta ilma torpissa vaihtuu tehokkaasti.

On vain sattumaa että valmis infra on vieressä tuulivoimalle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimatoimijat ovat selityksissään kertoneet tuulivoimaloiden ja asutuksen väliin jäävän viherkasvillisuutta riittävästi (500 m) melun vaimentamiseen, ja tuulivoimalat itsessään maisemoidaan metsään ettei niistä olisi kenellekään mitään haittaa.

- Muuten, mistä tietää että nämä tuulivoimatoimijat valehtelevat puheissaan: - "niiden huulet liikkuvat", eilinen myrsky tuotti lopulta 1.295 M€ tukirahaa syöttötariffi säännön mukaan ja 170000 taloutta jäi sähköttömäksi pitkäksi aikaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mistä tietää että tuulivoimatoimija valehtelee? Koska sen huulet liikkuvat.

Loviisaan tuulivoimaa suunnittelevan "Suomen Tuulivoima Oy:n" hallituksen puheenjohtaja Raimo Kainulainen kertoo Uusimaan haastattelussa, että "pitää olla erityisen hyvä kuulo jos tuulivoiman äänen kuulee kilometrin päähän". Samalla hän on huolissaan ihmisten asenteesta.

Voin Kainulaiselle vihjaista, että ihmisillä syntyy "asenne" viimeistään siinä vaiheessa kun heille valehdellaan päin naamaa. Useimmissa tuulivoimalan melumallinnuksissa korvin kuultava ääni kantautuu niissäkin kilometrin päähän ja paljon yli. Ellei Kainulainen ole onnistunut kumoamaan fysiikan lakeja, 110 dB:n lähtömelutasolla kantautuva matalataajuinen ääni ei mystisesti vaimene ilmassa muutaman sadan metrin päässä.

Näyttäkää minulle rehellinen tuulivoimaoperaattori, joka avoimesti pyrkii ratkaisemaan meluun, kiinteistöjen arvonalenemiseen ja luonnonoloihin liittyvät ongelmat yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pieni kertaus mistä johtuu ettei tuulivoimatoimijan juttuihin enää luoteta. Tässä alan ammattilaisen parin vuoden takainen jutustelu.

STY:n puheenjohtaja ei peräänny mainoksessa "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen takaisin". Jari Suomisen luennoi kantaverkkopäivillä 3.9.2014, ja vertaa Saksan valtavaa tuulivoimakapasiteettia Suomen vaatimattomampiin lukuihin.

Jos kiinnostaa niin nyt voi vielä katsoa Suomisen esityksen taltioinnin:

http://qsb.webcast.fi/f/fingrid/fingrid_2014_0903_...
Juttu saa kuuntelijan joka joutuu sitä tukirahaa veroissa maksamaan vähän hämilleen, kun kerrotaan juttua tuottavasta bisneksestä ja samalla anellaan asiakkaan taskuista rahat sen pyörittämiseen.

Juttu vaatii pitkän pinnan ja hyvät hermot.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

STY ja Suominen etunenässä on narahtanut niin monta kertaa potaskanjauhamisesta, että ihmettelen niitä jotka vielä ottavat nämä tosissaan. Muistan kun jäänheittovaarasta puhuttaessa "Tuulen ystävissä" Suominen julisti, että napapiirin alapuolella ei esiinny olosuhteita joissa jää voi kertyä rakenteisiin. Tuo kannattaa muistaa jokaisen, joka ihan turhaan skrabaa autonikkunoita puhtaaksi taas tulevana talvena.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #12

Tosissaan ottavia tuuli-uskovaisia on Arkadianmäellä vielä pitkän ajan hyvällä palkalla jakamassa tukirahaa tuulen vietäväksi. Syöttötariffi asetus antaa vuosittaisen mahdollisuuden korjata tuki asianmukaiselle nolla tasolle. Mutta asetuksen tämä pykälä on jätetty huomioimatta.

Porissa yksi tuulivoimala Reposaaren tien vieressä valutti siipeä pitkin öljyä tien päälle, ja kun siitä tuli puhetta niin Hyötytuulen edustaja kertoi että se on ilmansaastetta joka värjäsi tornin runkoa ja siiven reunaa.

Jokin aika aiemmin yksi tuulivoimala siitä tien vierestä rikkoontui ja siivet hakkaantuivat palasiksi pitkin tietä ja ympäristöä, kukaan ei saanut onneksi kappaleista osumaa autoonsa eikä loukkaantunut. No, se voimala siitä rivistä sitten purettiin ja reposaarelaisten lyhin tie Poriin katkaistiin n. parin viikon ajaksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #13

Tariffituen leikkaaminen oli hallitusohjelmassa mutta se jäi sitten toteutumatta. Ennen vaaleja niin kepu kuin persut lupasivat leikkauksia, Soinin mukaan "ei enää euroakaan tuulivoimatukea". Oikeusministeri-marionetiksi istutettu lainsäädännöstä mitään tietämätön Jari Lindström luulee, tai väittää luulevansa, että tuulivoimatariffi nauttisi perustuslain takamaa omaisuudensuojaa jopa siltä osin kuin sitä ei oltu hallituskauden alussa myönnetty., eli yli 1000 kilovolttiampeerin edestä.

Kun nykypäättäjät ovat tätä tasoa ja opositiosta huudetaan lisää tuulivoimatukea, tuntee tavan ihminen itsensä aika avuttomaksi. Televisiosta tuli aikoinaan "Pulmuset", jonka aloitusrainassa Al Bundy jakeli soffalla setelirahaa selkänsä taakse vaimolle, tyttärelle, pojalle ja loput nappasi perheen koira. Realistinen kuva tuulivoimatuesta tuulivoimatuesta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #14

Syöttötariffi historiaa, ja "Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi".. mutta eihän tämä ole menoihin vaikuttanut, antaa mennä kun on alamäki.

EU:n komission koko kirje tiedoksiannettu kolmansille ja julkaistu todistusvoimaisella kielellä seuraavassa osoitteessa:
(http://ec.europa.eu/eu_law/state_aids/state_aids_t...)

edellinen linkki oli poistettu mutta melkein sama on tässä: http://docplayer.fi/18897604-Valtiontuki-sa-31107-...

"Suomea koskevan pakollisen tavoitteen mukaan 38 prosenttia energian kokonaisloppukulutuksesta on vuoteen 2020 mennessä oltava peräisin uusiutuvista energialähteistä."

"Tuensaajat myyvät tuottamansa sähkön markkinoiden muille toimijoille, ja siirretyn sähkön määrä mitataan verkonhaltijan toimesta. Tuensaajat saavat tästä myynnistä tuloa. Tukea ei myönnetä, jos sähköä ei voida myydä markkinoille."

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta."
Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi
"Tuki tuulivoimaan ja biokaasuun perustuvalle energiantuotannolle" Allekirjoittajana: Ulkoministeri Alexander STUBB vuonna 2011.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Niin, mitäpä tuohon sanoisi. Sipilän hallituksen uljaat suunnitelmat ovat yksi kerrallaan lässähtämässä pannukakuiksi. Tämä järjetön rahan syytäminen tuulivoimaan ei valitettavasti ole ainoa. Poliitikot ovat totisesti onnistuneet sotkemaan Suomen perinteisesti erinomaisen energiantuotantojärjestelmän sellaiseksi, että markkinaehtoista energiantuotantoa ei kohta kannata rakentaa millään tunnetulla teknologialla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä kannattaa rakentaa pienkosket käyttöön vanhalla myllytekniikalla, jolloin puolet virtaamasta jää vapaaksi kaloille.

Maamme on täynnä pienkoskia ja ja siirtoverkot on olemassa ja nämä voimalat jakokuntien omistukseen joille vesivoima kuuluukin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Myös vanhoja vesivoimaloita kannattaisi korjata, uudistamalla turbiineita ym. tekniikkaa paremmaksi.
Vesivoimaa on vielä paljon hyödyntämättä, pienistäkin vesivoimaloista saa kuitenkin tasaisen tuoton, eikä mitään ylös/alas hyppivää ongelma sähköä.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Ihan hyvä idea, mutta mihin perustuu varmuutesi siitä, että homma todella kannattaa näillä pörssisähkön hinnoilla ?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #21

Tuulivoimalan ikä on ehkä 15 vuotta, ja vesivoimalaitos pysyy toimivana vuosikymmeniä. Eikä Suomella ole varaa tällaisiin tukirahoihin joita nyt avokätisesti jaetaan, ja josta vaan hyvin pieni osa jää Suomen talouden kiertoon.

Tuulivoiman syöttötariffin lopettamisen myötä loppuu tuulivoimaloiden pystyttäminen Suomeen, sen jälkeen aika ja yhteiskunta siivoaa ne jäljet joita voi korjata tuulivoimala saasteen jäljiltä.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen Vastaus kommenttiin #24

Tuosta olen kyllä täsmälleen samaa mieltä. Tuulivoimalan huoltotarve ja alttius kulumiselle on päivänselvä ongelma, josta on julkisuudessa puhuttu aivan liian vähän. Kalliita suojatyöpaikkoja tuulivoimaloiden huolto- ja uudelleenrakennusalalle on näköjään valtiolla varaa luoda, vaikka rahat muuten tuntuvat olevan vähissä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #26

Vesivoimala on pitkäikäinen ja taloudellinen ratkaisu:

"Noormarkun ruukkiin perustettiin oma vesivoimala sähköntuotantoa varten jo vuonna 1896. Nykyinen pienvoimalaitos rakennettiin vuonna 1914 ja se peruskorjattiin vuonna 2004, jolloin siihen vaihdettiin teholtaan 170 kW:n generaattori. Nyt se sai rinnalleen 220 kW tuottavan laitteen.
Voimalaitos on yhtiön tietojen mukaan Suomen vanhin alkuperäisen rakenteensa säilyttänyt, yhä käytössä oleva pienvesivoimala. Tuotantoteholtaan 220 kW:n suuruisella koneistolla saatava lisäenergia on keskimäärin noin 850 MWh vuodessa. Uusi ja vanha laitos tuottavat nyt yhdessä noin 1850 MWh vuodessa."

http://www.satakunnanviikko.fi/jutut/uutiset/talvi...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Maamme on myöskin täynnä tuulta.....Siikajoellakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #30

”Ei ole järkeä ottaa uutta tukijärjestelmää tukemaan kaikkein edullisinta sähköä. Muuten kaikki sähköntuotanto ajautuu tukiviidakkoon.”

Leskelän mukaan tuulivoimaa pystytään nykyään tuottamaan parhaimmillaan 50 eurolla megawattituntia kohden. Vanhassa syöttötariffijärjestelmässä voittoa jäisi parhaimmillaan yli 30 euroa megawattitunnilta, josta valtio maksaa yli 50 euroa.

Leskelä on erityisen huolissaan ehdotuksista, joissa hallitusohjelman ”teknologianeutraalius” on tulkittu hyvin laajasti niin, että eri energiamuodoille olisi omat tukikorinsa.

”Ajatus siitä, että valtio kantaa sähköntuottajien riskit, on erittäin vaarallinen.”

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/energiateollisuus-...

Tuulivoima ei ole itsessään kannattava sähköntuotantomuoto, tämä on fakta eikä mielipide.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Valtamedia jyrää, Hannu! Ylen tv-uutiset ilakoi, kuinka myrskyisänä Raulin päivänä suomalainen tuulivoima teki uuden ennätyksensä, 1200 MW.
http://yle.fi/uutiset/rauli-myrsky_nosti_tuulivoim...

Tänään Hesarin raportissa valtaisan tuulimyllyn huipulta pääsi alan edustaja väheksymään meluhaittoja: "... uuden tekniikan ansiosta selvästi hiljaisempia kuin vanhemmat voimalat. Jos asutusta on 600 metrin päässä, on hyvin harvinaista, että ääntä edes kuulee."
http://www.hs.fi/kotimaa/a1472266746465

Tyrinselän tuulivoimalan roottorinlapa raapaisee ilmaa peräti 210 metrin korkeudella. Toivoa sopii, että seudun asukkaat pitävät valkoisista mastoista ja 120 asteen kulmista, koska ne varmasti näkyvät joka taholle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Rauli teki karhunpalveluksen: pääomasijoittajille siirtyi yhden päivän aikana veronmaksajilta summa, jolla olisi mm. palkannut 48 lastentarhanopettajaa vuodeksi duuniin. http://tvky.blogspot.fi/2016/08/tuulituki-nielaisi...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hitaasti, mutta varmasti, todisteet syrjäyttävät valheita ja myyttejä puhtaasta tuulivoimasta, sen hiljaisuudesta, montako kerrostalokaksiota lämpiää tuulisähköllä ym. roskaa, jota valtamedia mieluusti julkaisee isoilla kirjaimilla etusivuilla.

Eilinen myrsky kulutti/velkaannutti valtiota 1.295 miljoona euroa syöttötariffi töppäyksellä, sähkön kuluttajilta, jotka taisivat olla vielä tuulivoima-alueiden lähellä myrsky katkaisi sähköt niin ettei vielä tänäänkään saada jokaiseen talouteen sähkövaloja takaisin.

Tuulivoima-alueiden valvomot ja niiden työntekijät ovat tuulivoimaloita tuottavien kotimaassa esim. Saksassa ja Espanjassa. Tuotettu sähkömäärä todennetaan siellä alalle hyväksytyn konsultin toimesta, mutta nyt kun sähkölinjat rikkoontuivat, niin sitä ei ehkä huomioida oliko mitään mahdollisuutta siirtää sähkölinjoilla tuulisähköä kuluttajille.

Loissähköä kuluu pitkillä siirtomatkoilla enemmän kuin tuulivoimalla tällä hetkellä tuotetaan, helsinkiläiset maksavat tuulisähköstä vaikka eivät oikeasti sitä saa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset