hannuaro1

Tuulivoimaa pakoon, suomalaiset toisilleen Suomessa

  • Mitä te teette toisillenne..
    Mitä te teette toisillenne..

Tuulivoima ei ole järkevä ratkaisu energiantuotantoon Suomessa, eikä sitä pitäisi verovaroin rakentaa eikä subventoida.

 

http://www.raahenseutu.fi/uutiset/tuulivoima-tuli-suurperhe-joutui-vaike...

 

"Alakuloinen joukko revonlahtisia jätti tuulivoiman vastaisen adressin Siikajoen valtuustolle keskiviikkoiltana.

Adressin tuojat kertoivat Revonlahden tuulivoimaloiden aiheuttaneen suuria vaikeuksia asukkaille.

 

Yksi suurperhe joutuu nukkumaan yönsä muualla saadakseen olla rauhassa. Perhe on alkanut kärsiä unettomuudesta, korvatulehduksista ja nivelvaivoista, ja perheenäiti on vaikeuksissa. Hän on kuitenkin vain yksi useista, jotka oirehtivat."

Tuulivoiman miljardimoka voi saada jatkoa – Kuinka iso lasku tällä kertaa?

http://m.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/kommentti-tuulivoiman-miljardimoka-voi-saada-jatkoa-kuinka-iso-lasku-talla-kertaa/6091916

 

Täällä länsirannikolla tämä häpeällinen oman edun tavoittelu tuulen tukia keräämällä pakottaa perheet muuttamaan lasten ja oman terveyden takia turvallisemmille seuduille.

 

"Forsmanin perheen oli tehtävä vaikea päätös, kun koko perhe alkoi voida huonosti tuulivoimaloiden tuotannon alettua. Kahdeksanlapsinen perhe joutui jättämään kotinsa".

 

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_ajoi_perheen_kodistaan/8377937

 

Ei tullut enää kommenttia opettajalta, joka katsoo asiakseen levittää tuulivoimamyönteistä propagandaa nuorison keskuudessa tämän selvityksen jälkeen:

http://taukovihko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210427-uusiutuvaa-energiaa-vastustavat-oliko-maailma-valmis-1970#comment-3207764

 

Toivottavasti suomalaisilta poliitikoilta löytyy sen verran järkeä että tuulivoimalla julkisen rahan kuppaaminen loppuu, ihmisille on joka tapauksessa terveys kuitenkin se kallein asia. Luulisin sen olevan niin poliitikoillekkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mallinnuskartta tariffiin päässeistä hankkeista

"Alla tuulivoimaloiden infraäänipäästön (TVI) leviämismallinnus tilanteessa, jossa kaikki jo rakennetut sekä nykyiseen tariffiin todenäköisesti pääsevät hankkeet ovat tuotannossa, eli vuoden 2017 lopussa. Kartta havainnollistaa käyrästön avulla infraäänipäästön terveyden kannalta haitallista kokonaisvuosiannosta.

Kartta on n. 95%:sti valmis (Päivitetty 30.4.2016). Päivitämme karttaa sitä mukaa kuin tietoa saadaan kerättyä. Pahoittelemme myös kartassa olevia pieniä teknisiä häiriöitä, korjaamme kun ehdimme.
Kartta näkyy sinisellä latautuessaan, ja voi kestää hetken aikaa. Kartta on kalibroitu seuraavasti:

Uloin käyrä, Tuulivoimaloiden infraäänipäästön sairastuttamat ihmiset eivät pysty asumaan tämän vyöhykkeen sisäpuolella elämänlaadun kärsimättä infraäänen aiheuttamista oireista johtuen.

Oranssin käyrän sisäpuolisella alueella oireilua tapahtuu yleisesti. Vakava sairastuminen koskettaa alttiimpia väestöryhmiä jo vuoden altistumisajan aikana. Pitkällä ajanjaksolla sairastuminen koskettaa enemmistöä väestöstä.

Keltaisen käyrän sisäpuolisella alueella infraäänipäästö aiheuttaa vakavia pysyviä muutoksia elimistössä. Suurin osa väestöstä sairastuu pitkäaikaisaltistuksessa, useat jo ensimmäisten kuukausien altistuksen jälkeen. Alue autioituu ihmisistä ja monista eläimistä."

http://www.merikarviantuulivoima.info/tvi/

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kuinka monta tuulivoimalaitosta on rakennettu verovaroin? Minä olen siinä luulossa, että ei yhtään. Mutta sa sä?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille".
Eija-Riitta Korhola kertoi asiat niin kuin ne ovat, tämän härskimpää bisnestä ei aiemmin ole Suomen valtio pystynyt saamaan aikaan. Pekkarisen nepotismi aiheutti länsirannikolla mittavan kansanterveydellisen ongelman terveys- ja ympäristöhaittojen muodossa, "nerokas tariffi" sanoi Mauri Pekkarinen kun tukirahat otetaan sähköverossa, eikä se näy valtion budjettikehyksessä.

Entä sitten ne terveyshaitat joita on naureskeltu, ne ovat todellisia, eikä naureskeluun ole mitään muuta syytä kuin toisten vahingoittaminen.

Kts. aikajana 1979 alkaen vuoteen 2015 tutkittu tuulivoimaloiden aiheuttamaa infraääni ongelmaa ja vaikutuksia mm. NASA ym.
http://cdn.knightlab.com/libs/timeline/latest/embe...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tähän päivään saakka on n. 400 tuulivoimalaa verovaroin rakennettu.
"Vuoden 2015 lopussa Suomessa oli 1005 MW, 387 tuulivoimalaa. Tuulivoimalla tuotettiin noin 2,8 % Suomen sähkönkulutuksesta (noin 2,3 TWh)."

http://www.vtt.fi/palvelut/v%C3%A4h%C3%A4hiilinen-...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Katso valtion budjettikirjoja ja sielä kohtia:

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2016&...

sieltä Määrärahat ja edelleen kohta 32. Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonala

ja edelleen sieltä kohta 60. Energiapolitiikka

ja edelleen sieltä kohta 44. Uusiutuvan energian tuotantotuki (arviomääräraha)PDF-versio

ja edelleen kohta: Tuulivoimalat (syöttötariffi) 157 600 000 €.

Tämä oli siis tälle vuodelle. Ensi vuodelle vastaavaksi summaksi on esitetty valtion budjetissa 211 miljoonaa euroa. Se on sitten makuasia rakennetaanko näillä verovaroilla tuulimyllyjä vai pyöritetäänkö niillä vuosittain tuulimyllyjä. Se selviää tuulisähköfirmojen tilinpäätöksistä. Siihen mihin tuulisähköfirma viimekädessä veronmaksajien kustantamat ja valtion ne lakiin perustuen luovuttamat verorahat käyttää, ei kenelläkään ole mitään sanomista.

Varmaa on kuitenkin , että tulevina vuosina vuosittainen veronmaksajien kustantama tukisumma näillä sähkön markkinahinnoilla tulee olemaan tuo n. 300 miljoonaa euroa vuodessa ja kokonaislasku yhteiskunnalle ( julkisille menoille ) 3 500 miljoonaa euroa.

Seuraava kupla odottaa jo Kemiin suunnitellussa kiinalaisomisteisessa miljardiluokan etanolipolttoaine -tehtaassa. Siinähän on Carl Haglund lähtenyt lobbaamaan verorahojen saamiseksi tehtaan rahoittamiseen ja lainsäädännön muuttamiseksi , niin että etanolin osuuden polttoaineesta velvoitetta lisättäisiin. Taitaa olla myös Mauri Pekkarinenkin siina kuviossa taas mukana. Pekkarisen visiona lienee se, että lisätään etanolin valmistuksen raaka-aineen eli puun kysyntää ja näin saadaan lainsäädännön kautta keinotekoisesti nostettua puun hintaa. Siitähän sellu- ja paperiteollisuus sitten tykkääkin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Uutta rakennetaan koko ajan lisää.....koitahan kestää!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kiitos kannustuksesta, kyllä tämä voimille käy. Ehkä ne invalidi korvaukset auttavat selviytymään tästä tuulivoima helvetistä rauhallisimmille seuduille.

Jos se aiheuttaja maksaa periaate vielä pätee, tässä tuulivoima vahingossa. Uutta rakentamaan on alettava tässä itsekin, paikalleen ei voi enää jäädä.

http://tuulivahinko.fi/

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Helpotusta ei ole luvassa. EU, kysymättä jäsenmaiden parlamenteilta, ratifioi Pariisin ilmastosopimuksen eli päin tuulimyllyjä ajetaan edelleen ja lujaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/eu-so...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Perussuomalaisten kanta on ainakin näihin päiviin asti ollut tuulivoimalle kriittinen. Seposta näyttää tulleen tuulivoiman lobbari.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen on syönyt valtionleipää poliisi- ja rautatiehallinnonpalveluksessa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Perussuomalaisten kanta on ainakin näihin päiviin asti ollut tuulivoimalle kriittinen. Seposta näyttää tulleen tuulivoiman lobbari.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tapani Lahnakoski vastasi Tuomas Vanhaselle tästä uusien voimaloiden rakentamisesta, jota nyt lainaan tähän: "Suomen järjestelmään ei voi lisätä yhtään mitään sattumavoimaa, kun olemme jo nyt liiaksi tuontisähkön varassa. Pitää keskittyä täysin perusvoiman rakentamiseen.

Varsinkin, kuten mainitsit, voimaloitamme vanhenee ja joudutaan lopettamaan. Tuo väitöskirja on tehty täysin poliittisin perustein. Lähtökohtana on ollut, että tietty määrä tuulivoimaa pitää rakentaa ja sitten muun infran pitää mukautua siihen. Täysin älytöntä!"

Tässä se totuus taas kerrottiin, niinkuin niin monta kertaa aiemminkin, mutta se järjetön hallituksen politiikka saa ahneet oman edun tavoittelijat tekemään mitä vaan toisten kustannuksella, otetaan yhteisestä kassasta rahat ja rakennetaan terveys- ja ympäristöhaitat ihmisten takapihoille, muka tuomaan puhdasta energiaa ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset