hannuaro1

Seisontatariffi tuulivoimalle estää lisävahingot

  • Safety first
    Safety first

Seisontatariffi tuulivoimalle korjaisi syöttötariffin tuhovaikutukset, ja se saattaisi pelastaa blackoutin tuulen puuskien takia, ym. ympäristövahingot luonnossa . Tämä säästäisi myös ihmisiä kärsimästä terveyshaittoja tuulivoimaloiden takia.

 

Luonto kiittäisi ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Pekkarinen kumppaneineen ym. tuulivoimatoimijat saisivat seisontatariffia eläkkeelle siirtymiseen asti, - eikä lisää vahinkoja syntyisi. - Seisoskelijan tulee toimittaa SATU-järjestelmän kautta maksatushakemus (sisältää todentajan varmentaman seisonta selvityksen) Valtioneuvostolle kahden kuukauden kuluessa seisontatariffijakson päättymisestä - ...  

Onko yhdelläkään poliitikolla uskallusta esittää tuulivoimaloiden tuhovaikutusten estämiseen ja sen tukemisen turhaan rahan menoon parempaa ehdotusta??

 

Energiateollisuus ry vastustaa uusia tuulivoimaa suosivia tuotantotukia.

Kaikki päästövapaat sähkön tuotantomuodot on asetettava samalle viivalle, vaatii energiateollisuuden uusi puheenjohtaja Pekka Lundmark.

 

Nykyinen tuotantotuki on Lundmarkin mukaan kallis ja se on tuhonnut järkevän sähkömarkkinan.

Poliitikoilla on valta tuhota järkevät sähkömarkkinat hölmöllä takuuhintapolitiikalla, tuhovaikutukset on nähty, eikä lisää tämänkaltaisia ratkaisuja saa tehdä. Suomessa on vahva osaamisen taso energiantuotannossa, siitä ovat pitäneet huolen korkean teknisen koulutuksen saaneet henkilöt, ei poliitikot.

 

Koulutuksen ja tutkimuksen hoitaminen tarvitsee rahaa poliitikoilta, mutta ei tuotanto. Itsessään kannattamattoman teollisuuden tukeminen julkisilla rahoilla on tyhmää. 

 

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001017/uutislahetykset/680018/seitseman-uutiset

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Vähän samanlaista " suojelurahaa" ehdotin reilu vuosi sitten:

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Kirjoitukseni on sekava ja monimutkainen , mutta idea oli - ja on vieläkin- : maksakaame tariffin piirissä oleville pystyttämättömille tuulimyllyille suunnittelu ja ´kipurahat´ ruhtinallisesti, jotta he eivät myllyjään pystyyn laittaisi => verovaroja säästyisi miljardeja.

Pystyssä näyttäisi SATU-järjestelmän mukaan olevan vasta n. puolet myllyistä.

Tehkäämme tarjous jo pystyssä oleville myllyille : lasketaan viime vuosien keskimääräinen tuotto , valtio ( siis me) maksamme jäljellä oleville tariffivuosille puolet tuosta tuotosta ehtona, että toimijat omalla kustannuksellaan myllynsä hävittävät.

Luulen , että moni mylläri laittaisi propellit solmuun ; käsittääkseni huolto/hallintokulut ovat yllättäneet monet tuulitoimijat.

Edit : täällä oikaisin vihertävää tyttölasta hänen päästellessä hassuja suustaan : "Terrafame on maan kallein työllistämishanke."

https://www.facebook.com/astudio.yle/posts/1352533...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pääasia on nyt että terveys- ja ympäristövahinkojen estämiseksi jättikokoiset tuulivoimalat pysäytetään. Rahaa valtiolla on vaikka tuuleen tuhlattavaksi, se on nähty, mutta ihmisten terveyttä ei mikään ratkaisu, eikä poliittinen päätös voi vaarantaa, sen pitäisi olla ihan selvää nykyaikana.

Seisontatariffi olisi varmaan sitten se ratkaisu jolla lisätään valtion velkaa niin paljon kuin EU sietää. Joku raja siinäkin olisi oltava, mutta onhan valtiolla jo valmiina se SATU systeemi jota voidaan hyödyntää.

Muualle tarjotaan Wärtsilän 18-sylinteristä Wärtsilä 50SG -moottoria: - "Denton pyrkii vuoteen 2019 mennessä tuottamaan 70 prosenttia sähköstään tuuli- ja aurinkoenergialla. Uusiutuvien energialähteiden voimantuotannon vaihtelun vuoksi se käyttää Wärtsilän polttomoottoriteknologiaa tuotannon tasapainottamiseen.

Wärtsilän toimitukseen sisältyy suunnittelu ja laitteet. Voimalassa on kaksitoista 18-sylinteristä Wärtsilä 50SG -moottoria, jotka käyttävät polttoaineenaan maakaasua. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa."

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli/wa...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Yksikään suuri tuulivoimala ei ominaisuuksien puolesta ole saanut turvallisuusluokitusta miltään luokituslaitokselta. Eikä tuulivoimatoimijoilla ole yhtään tieteellistä vertaisarvioitua tutkimusta että tuulivoimalat olisivat terveellisiä ja turvallisia ympäristön ihmisille ja eläimille.

Haitat sen sijaan ovat todennettuja Suomessa, niin kuin muualla maailmassakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Varovaisuusperiaate tarkoittaa ettei edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin.

http://tvky.info/2016/11/miksi-suomessa-hyvin-kayn...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomi on siirtynyt vaaralliselle tuhon tielle, "Selitykset vetävät jo vertoja legendaariselle Spede Shown sketsille, jossa Pentti Siimes esitti Suomen Selitystoimiston selittäjää Kekkiä (förklarare Käcken), jonka arkistosta löytyi joka tilanteeseen joko kerta- tai kestoselitys". Mieleen tulee tukiselittäjä Pekkarinen (ställning förklarare Pekkarinen), syytäni en päälleni ota! Syöttötariffi rakennettiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, lämpenemisen estämiseksi jne.. eikä oman etu tai nepotismi vaikuttanut päätöksessä.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Kaikki tuet pois kaikelta ja rangaistus vero kaikelle mikä palaa. Byrokratia on minimaalista ja ilmastonmuutoksen torjuminen olisi teknologianeutraalia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset