hannuaro1

Hallituksella ei enää ole kaikki kotona

  • Ilmanpaine aaltoja
    Ilmanpaine aaltoja

Hallitus pitää voimassa huoltovarmuutta ja koko energiajärjestelmää vaarantavia lakeja. Vanha tuomarinohje on päässyt hallituksen toimista unohtumaan:  "Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä."

 

Puheet ei enää riitä, on tehtävä jotain puhalluksen lopettamiseksi. Hallituksen toimia uutisista seuraamalla tulee mieleen kansalaisten velvollisuus, hallitus on asetettava väliaikaiseen holhoukseen velkakierteen katkaisemiseksi. - Jos hallitus ei kykene valvomaan kansan etuja, esimerkiksi huolehtimaan omaisuudesta ja terveydestä, voidaan määrätä edunvalvoja. Edunvalvojan on hoidettava kansallista omaisuutta sillä tavoin, että omaisuus ja sen tuotto voidaan käyttää yhteiseksi hyödyksi ja tyydyttämään kansalaisten henkilökohtaisia tarpeita.

 

"Kepun Mauri Pekkarinenkin tuomitsi aikanaan Fortumin optiot. Myöhemmin elinkeinoministerinä hän ajoi reilut syöttötariffit tuulivoimaloille. 

Sinänsä kannattamattomasta tuulivoimasta on Suomessa tehty Euroopan tuottoisin bisnes veronmaksajien kustannuksella. Nokkelat sijoituspankkiirit ovat haistaneet puhalluksen paikan. Tuulivoimalan rakennuslupa on lupa painaa seteleitä. Netti syyttää Pekkarista myös nepotismista."

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441507786836.html

 

"Energiavirasto kertoo julkisista summista: tuulivoimaa tuetaan vuonna 2019 noin 260 miljoonalla eurolla ja vuosittainen tuki säilyy samalla tasolla vuoteen 2023 saakka. Senkin jälkeen tuki pysyy vuosia sadoissa miljoonissa euroissa."

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tuulivoima-imaisee-miljardien-tukipoti...

 

"Takuuhinnat synnyttävät tuulivoimaloita, mutta Leskelän mukaan markkinaehtoisuus pitäisi palauttaa sähköntuotantoon. Tässä mallissa kansalliset tuet ajettaisiin alas, ja päästöohjaus toteutuisi EU:n päästökaupan kautta."

 

”Markkinoilla on yllin kyllin sähköntuotantoa, joten uutta ei pitäisi enää tuilla synnyttää. Jos markkinaehtoisuuteen ei palata, myös säätövoimaa joudutaan vielä tukemaan”, Leskelä pohtii.

 

"Pohjolan Voima ja Energiateollisuus ry luopuisivat kokonaan uusiutuvan energian tuotantotuesta. Hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa esitetään kuitenkin kilpailutettua tuotantotukea, joka rakentuu nykyisen tuen päälle."

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/halpa-sahko-sulkee-yha-voimaloita/acjs...

 

Tuulivoimaloiden keskittämiset Suomen länsirannikolle aiheuttaa vakavan terveys-ja ympäristöhaitan alueella. Keskitysleireillä ihmisten olot ovat vaarallisia, kellon ympäri jatkuva infraääni kiduttaminen murtaa terveyden niin ihmisiltä kuin kotieläimiltä. Luonnon eläimet voivat siirtyä kauemmas turvaan.

 

Entä mitä sanoo hallituksen ministeri: "Aloitetaan puolueeton tutkinta", ja hallitus määrää tutkijat oman poliittisen linjan mukaisesti. Ei tätä voi hyväksyä. Kyselytutkimuksien tulokset tunnetaan entuudestaan.

 

Syyllinen on selvillä, ei siitä enää tutkintaa tarvita. Tuulivoimaloiden rakentaminen on ensin pysäytettävä, ja sitten on kutsuttava se Suomen turvallisuuskomitea koolle, jossa olisi lääkäreitä, teknisiä ym. asiantuntijoita. Suomalaisia ja ulkomaalaisia spesialisteja jotka ovat asiaa selvittäneet ja tutkineet kymmeniä vuosia. Tulosten jälkeen harkitaan mitä tehdään vahinkojen korjaamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Matti Valo: "Yksinkertainen laskelma tuulivoimasta liiketoimintana, kun takuuhinta on yli kaksi kertaa sähkön markkinahinta. Koska tuulivoiman tuloa on sähkön myyntitulo ja menoa valtion maksama tuki, on rahavirta kansantalouden kassaan joka vuosi negatiivinen. Jos laitteiston elinikä on sama kuin tuen maksamisaika, ei laitosta koskaa kuoleteta ja sillä tuotetaan pelkästään tappiota. Onko kaikki ministerit niin tyhmiä, että he eivät edes ymmärrä oheista laskelmaa."

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kuka on tämä Matti Valo, joka on käsittääkseni päätynyt samaan järkyttävään lopputulemaan kuin minä ; tuulihuijaus ei kannata edes huijareille :

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Matti Valo kirjoittaa järkevästi ja selvästi.

Huijatulla on huijajansa, tämä järkyttävä tosiasia paljastuu vasta kun toiminta alkaa supistumaan, silloin ei löydy enää käyttöpääomaa tällaiselle toiminnalle, mm. saksalaiset tilintarkastajat kirjoittavat raporteissaan tästä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Teknillinen korkeakoulu, Otaniemi on Matti Valon opiskelupaikka ja asuu Helsingissä..
- Ei tästä bisneksestä saa rehellistä, kyse on puhalluksesta, rahan ottaminen pois hölmöiltä on tämän tuulivoimakusetuksen päätarkoitus. Bisnes kannattaa kun laskut ovat maksamatta ja tuet saatu talteen.

Vahinkojen korjaamisen jälkeen nähdään vasta lopullinen tappio jonka syöttötariffi huijauksella tuulibisneksessä on aikaansaatu.

Poliittinen vastuu on kansalaisille raskas painolasti maksettavana.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

STY:n puheenjohtaja ei peräänny mainoksesta "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen takaisin". Jari Suomisen luennoi kantaverkkopäivillä 3.9.2014, ja vertaa Saksan valtavaa tuulivoimakapasiteettia Suomen vaatimattomampiin lukuihin.

Jos kiinnostaa niin voi katsoa Suomisen esityksen taltioinnin:

http://qsb.webcast.fi/f/fingrid/fingrid_2014_0903_...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Hannu, mistä tuon tekstin löysit?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Matti kirjoitti Tuulivoima Facebook ryhmässä tämän "paljastuksen" bisneksen kannattavuudesta.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

"Entä mitä sanoo hallituksen ministeri: "Aloitetaan puolueeton tutkinta", ja hallitus määrää tutkijat oman poliittisen linjan mukaisesti. Ei tätä voi hyväksyä. Kyselytutkimuksien tulokset tunnetaan entuudestaan".

Tästä olen ollut vuosia yhteydessä ministereihin, kansanedustajiin tuloksetta.Sama peli tuulivoimaloiden kuin murskaamo ja monessa muussa ympäristöselvityksessä konsultit tekevät tietoisesti vääriä melutukimuksia ja istuvat vielä eduskunnassa viemässä väärää tietoa.Edustavat kahta tahoa, mallinnuksen tekijää ja säännösten laatijaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa esitetään kuitenkin kilpailutettua tuotantotukea, joka rakentuu nykyisen tuen päälle."

Työryhmässä joka uutta tukea esitti oli mukana kaksi persuministeriä: Lindström ja Mattila.

Putkonen, Soini ja takarivin persutaavit hokevat kerta toisensa jälkeen miten tuulituen leikkaaminen on ollut persujen hallitustaipaleen saavutus. Ihmisiä on helpompi huijata kuin vakuuttaa heidät siitä että heitä on huijattu, mutta toivon että tämä iskee persuja nilkkaan ja lujaa tulevissa kuntavaaleissa tuulivoimapaikkakunnilla.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Melumallinnus tehdään väärin, vieläpä tahallisesti. Toisin sanoen, on käytetty liian pientä melua ja liian suurta vaimennusta,joiden avulla mallinnustulosta on pyritty saamaan näyttämään hankkeen kannalta edullisemmalta.
Tästä huolimatta melu ylittää tuulivoimamelua koskevat ohjearvot ja murskaamoilla.

Tuulivoimaloiden melu ylittää laajalla alueilla ohjearvot (vaikka melumallinnukset on tehty vastoin ohjeistuksia).

Sitten tehdään ympäristöministeriön toimesta melumallinusohjeistus, jota tulee noudattaa melumallinnuksia tehtäessä.
Kyseistä ohjeistusta mm. valmistellutta TUULIVOIMAMELU-projektia veti VTT ja mukana projektissa oli myös Ramboll, jonka edustaja oli työryhmässä, joka on myös tuulivoimala melumallinnuksesta vastaava henkilö.

Tässä tehtävässä Ramboll Finland Oy (joka tekee mittauksia) ja edustaa kahta tahoa, mallinnuksen tekijää ja säännösten laatijaa. Asetelmaa voi pitää juridisesti kestämättömänä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomen tuulivoimayhdistys maksoi raportin, STY:n jäsenet Pöyry ja Ramboll olivat toteuttamassa.

Suomessa ei olle tehty YHTÄÄN ainoaa tuulivoiman melumallinnusta, joka noudattaisi edes YM:n ohjeistusta. Ei ainoatakaan, kyseessä on järjestelmällinen melupäästöhuijaus.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jännä juttu kun käydään pääministerin kimppuun, kun hän edistää Suomen vientiä ja teollisuutta, mutta toimittajat eivät puutu tällaiseen asiaan, missä Suomen kansantaloutta kupataan oikein urakalla.

Tuulivoimaloiden pystytys on tietenkin edullisempaa valmiiden teiden, sähkölinjojen ja muuntajien yhteyteen. Usein tällaisessa paikassa on myös asutusta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimarakentamisesta tehdyt valitukset pitäisi niputtaa kaikki yhdeksi kokonaisuudeksi, koska ne kaavaa varten tehdyt selvitykset ym. lausunnot ovat kaikki pääasiassa STY:n ohjeen mukaan samanlaisia.

Nyt hukataan paljon aikaa ja resursseja pienien osakokonaisuuksien valituksiin, jotka kumotaan tapauskohtaisesti ristiriidassa kokonaisuuteen. Linja on ollut ettei valitukset mene läpi, ja siihen kyllä aina syy ja selitys jostain kaivetaan. - "Laki on niin kuin se luetaan."

KHO toisessa valituksessa kumoaa VNp993/1992 säännön mukaiset melumallinnukset ja sitten taas toisaalla ne hyväksytään riittävinä. Virkamiehet ohjaavat ongelmaa ministeriöstä toiseen ministeriöön, eikä tilanne korjaannu.

Ihmiset tuulivoimala-alueen ympärillä ovat avuttomassa tilassa yksinään tätä STY:n ja maan hallituksen mielivaltaa vastaan. Toisella puolella on vastassa vahva lakimies armeija ja kun hallitus vielä tuplasi maksut hallinto-oikeuksiin valittamisesta, niin se jo yksinään karsii aiheelliset valitukset pois.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Syyllinen tunnetaan, vahinko on tehty rahan ansainta mielessä, eikä viranomaiset pysäytä rikollista toimintaa. Mistä on kysymys, eikö terveys ole tärkeämpi kuin raha, jota valtion tukipolitiikka auliisti antaa.

https://www.youtube.com/watch?v=6VHDu0k78nk

Raukkamainen toiminta saa valheellisten selvitysten ja hallituksen ilmastonsuojelu propagandan suojassa toimia ja ulkomaiset pankkiirit kiittävät kärsivällisesti tukea tuulisähköstä maksavia suomalaisia veronmaksajia.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Huomioitavaa miksi asukkaita ei kuulla kyseisissä toimikunnissa, jotka voisivat antaa todellista tietoa asioista ja haitoista, vaaroista.Samoin miten virheellistä mittaukset ovat.
Perusoikeuksien sivuuttaminen asian valmistelussa, siihen liittyvät kuulemisvirheet. Olen ollut useita kertoja yhteydessä ministeriöihin mm.kivilouhimoiden ja murskaamoiden vieressä asukkaiden oikeuksien poliittinen sivuuttaminen ovat vakavia virheitä ja puutteita. (samat konsultit Rampoll, Pöyry ym.)tuulivoimaloissakin.

Eikö esteelisyys tule konsulteille eteen Esteellisyysperusteet hallintolain pitäisi estää konsultien osallistuminen

4) jos hän on palvelussuhteessa tai käsiteltävään asiaan liittyvässä toimeksiantosuhteessa asianosaiseen tai siihen, jolle asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa;

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyviä kysymyksiä, tuulivoimaloiden pystytys on laillista ja valtiovallan suojeluksessa, taitaa olla niin muodoin myöskin louhimot.

Kun valtiovalta tukee avoimesti avokätisellä syöttötariffilla tuulivoimaloiden pystytystä, tällainen toiminta houkuttelee ansaintamahdollisuuksia etsiviä tahoja mukaan, keinoja kaihtamatta myös ajetaan omaa ja muiden etua.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimaloiden valmistaja myöntää vastuunsa ja korvaa vahinkoja Irlannissa:
http://joannenova.com.au/2017/01/wind-turbine-manu...

Suomessa on vielä menty selityksillä eteenpäin, valtio tukee, ja kunta halusi ne voimalat siihen kaavoittaa. Sitä saa mitä tilaa tyylillä naureskellaan, ja pilkataan terveydellisistä haitoista kärsiviä hulluiksi äänten kuulijoiksi.

Pekkarinen sai aikaan "nerokkaan tariffin", mutta ei ottanut sen enempää haitoista selvää mitä siitä tuulivoimaloiden pystyttämis rynnäköstä tulisi. Vahingot ovat nyt sitten mittavia, ja vahingonkorvaus taisteluista tulee vaikeita ennen kuin Suomessa mikään yhtiö alkaa korvaamaan tekemiään vahinkoja.

Ei edes olemassa olevia rakentamismääräyksien noudattamista valvota, viranomaiset ovat joko lahjottuja tai ohjeistus ylemmältä taholta on ettei niitä tarvitse noudattaa. Ei muuten voi selittää esim. automaattisen palonsammutusjärjestelmän pois jättämistä jollain STY:n tekosyyllä, "ei tulipaloja yleensä tuulivoimaloissa ole".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #11

Peittoonkorven voimaloita taisi olla kannattamassa melkein kaikki tahot, metsästäjät mukaanlukien. Olisi vielä varakas yhteisomistuksessa oleva firma, jolta voisi hakea vahingonkorvausta, ehkä ei kuitenkaan, firmalla ei osakepääomaa ole kuin nimellinen määrä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #13

Niinpä, metsästäjätkin olivat hetken tyytyväisiä kun saivat uusia hirvitorneja vahvojen teiden reunoille, niistä olisikin ollut turvallista kaataa hirviä, jos niitä leveiden tieurien poikki olisi tullut. Hirvet ym. eläimet siirtyivät pois alueelta jostain kumman syystä jonka tutkintaa aloitellaan, jos rahaa löytyisi.

Seinäjoella ollaan ihmeissään sairastumisista, nimim. Tutkija kirjoittaa:

Sairastumiset ja tuulivoima

"Meluisten tuulivoima-teollisuusalueiden ympärillä asuville ihmisille tulee erilaisia oireita ja sairastumisia. Oireet häviävät, kun siirtyy kauas alueelta. Ongelman aiheuttaja on infraääni eli matalataajuinen melu, paineaaltoilu, jonka taajuus on alle 20 Hz. Värähtelyn voi tuntea kehossa.

Kaikkein haitallisinta on taajuus 3-8 Hz, millä kehon nesteet ja kudokset alkavat resonoida. Tuulivoimalat tuottavat hallitsemattomasti ja pitkäkestoisesti tätä värähtelysaastetta. Mitä suurempi voimala on, sitä suurempi altistus.

Mitä värähtely eli paineaaltoilu aiheuttaa hermostolle, sydämelle, sisäelimille ja raskaana oleville naisille? Mikä on vaikutus sikiöön?

Oikeasti nyt olisi puolueeton tutkimus paikallaan. Satoja miljoonia riittää kyllä tuulivoimayhtiöille, mutta oikeaan puolueettomaan tutkimukseen ei löydy rahoja. Miksiköhän? Arvaatte kyllä. Seuraavaksi valitettavasti osa lapualaisista saa kokea, miltä asuminen värähtelyn lähellä tuntuu"

TUTKIJA

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #15

Joo tutkimuksia löytyy jo ihan riittävästi, ja myöskin eläimillä tehtyjä!

Kun tuulivoimaloiden kannatus on keikahtanut toisin päin ja virheet tunnustetaan ja alkaa löytymään oikeuden langettavia päätöksiä, ns. ennakkopäätöksiä, löytyisikö eri ammattiryhmistä vielä tukea tämän lisäksi. Lintutieteilijät, biologit...

https://neilvandokkum.files.wordpress.com/2017/01/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Infraäänihaittojen torjuntaan tarvitaan nyt kansalaisten tukea, valtiovalta ei tuen tarvetta myönnä.. -vielä.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/avittaisitte...

Tuulivoimala paloi Haminassa ja syy tiedetään kuulemma, mutta sitä ei yleisölle kerrota, vaikka julkinen tuki, yli 2 milj. euroa haitan aiheuttamisesta kelpasi.

Haminan Energian, Summan tuulivoima-alueen, neljä WinWindin WWD-3 tuulivoimalaa on rakennettu kesällä/syksyllä 2010. Syöttötariffin piiriin ne hyväksyttiin 22.6.2011 ja tuo palanut yksikkö, WT3, on ollut noista neljästä "tehokkain" rahanimijä. 2152808,61 euroa veronmaksajien rahaa tukina kupannut tuuleen ennen paloa. Tuosta tukisummasta puuttuu kuitenkin vielä vuoden 2016 neljännen kvarttaalin tuet. Ja mitä tuulituella saatiin? Sattumasähköä ja hiiltynyt kasa romua, ja melua ympäristöön. (Tukimäärät ym. löytyy Energiaviraston SATU-järjestelmästä: https://tuotantotuki.emvi.fi/Installations

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kansalaisten tuki tuulivoimaloille taisi olla 90 % tienoilla, kun tutkimusta tehtiin.

Miten olisi kannatus kääntynyt, kun ei enää tehdä sellaisia tutkimuksia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Jos laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä." - Nyt on syöttötariffi lain sadonkorjuu loppumassa, kysymys on seuraavaksi vahinkojen korvaamisesta.

S-ryhmä voi jättää Tuuliwatti Oy:n tuuliajolle oman onnen varaan, tai myydä vielä hyvällä voitolla Mossadin tukijoukoille.

"Taaleritehtaan ensimmäinen tuulirahasto Tuulitehdas I Ky on 22.9.2015 allekirjoittanut sitovan kauppakirjan Honkajoella sijaitsevan tuulipuiston myymisestä Goodyields Capital GmbH:n ja Access Capital Partnersin hallinnoimille yhtiöille."
http://www.arvopaperi.fi/uutiset/taaleritehdas-myy...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

Intialaisilta Kiinalaisten lisäksi löytyy nykyään riskipääomaa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tehdään niitä. Suosio on laskenut voimakkaasti mutta on silti 70 prosentin luokkaa. Laskeva trendi on kuitenkin selviö.

http://energia.fi/ajankohtaista_ja_materiaalipankk...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #21

Kymmenien vuosien jatkuva mielipide muokkaus tuottaa kauan tulosta, tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi on pidetty ministerien toimesta seminaareja, juhlapuhujina on ollut vahvoja hyvin palkattuja edunsaajia. Vieläkin on opettajia jotka siirtävät mielipiteensä lapsille opettamalla valheellista ilmastonmuutos propagandaa ja sen tuhoisia seurauksia. Tuulivoimaa esitetään ratkaisuksi, mutta ei kerrota millä perusteella ja miksi, kun se tuottaa tappioita ja on jatkuva terveys- ja ympäristöhaitta aina nykymuodossa alueellaan.

Satakunnan Kansa kirjoittaa 10.10. 2014 "Peittoon tuulimyllyt mallinnettiin melun osalta Fuhrländer - voimalan mukaan, teho on 2,5 megawattia. Alueelle pystytettiin Gamesa - voimaloita 12 kpl, teho on 4,5 megawattia. Asukkaille sanottiin ettei isompi voimala pidä sen kummempaa ääntä kuin pienempikään."

Tapahtui ympäristörikos, lakia eräistä naapuruussuhteista rikottiin, jne.
http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%25C3%25A4+t%...

http://yle.fi/uutiset/3-8257601

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Periaatteessa noiden värähtelyiden mittaaminen ja poistaminen voisi onnistua kotikonsteinkin ilman kalliita mittalaitteita. Käytännössä pitäisi rakentaa mekaaninen, yksinkertainen säädettävä resonaattori jolla ensin etsitään taajuus johon se reagoi. Jos sellainen löytyy väliltä 0-20Hz se tarkoittaa, että rakennuksessa on infraääniä.

Tuo värähtely on todennäköisesti peräisin jonkun rakennuksen osan, esimerkiksi rossipohjan, välipohjan, seinän tai vanhan ison ikkunan värähtelystä ominaistaajuudellaan sen seurauksena, että ulkoa tulee pientä herätettä (uusissa ikkunoissa värähtely on yleensä jo kuuloalueella).

Sen jälkeen epäilyksenalaisen osan massaa tai jäykkyyttä muutetaan esimerkiksi laittamalla äijiä tai hiekkasäkkejä lattialle tai tunkkaamalla varovasti jostakin kohdasta. Tällöin myös ominaistaajuuden pitäisi muuttua ja sen taas pitäisi näkyä resonaattorissa, jos ko osa on syyllinen.

Kun värähtelevä osa on löydetty, sitä voidaan vahvistaa tai heikentää tai muuttaa sen massaa siten, ettei se enää reagoi tuulivoimalasta tulevaan värähtelyyn. Myös pieni massavaimennin voi toimia aika hyvin joissain tilanteissa.

Toinen mahdollisuus on vuokrata joku seismografin tyyppinen mittari, joka reagoi alustan värähtelyihin ja kiinnittää sitten anturi vuorotellen eri puolille taloa.

En anna mitään takeita siitä, että homma toimii, mutta noin tekisin, jos itse olisin matalataajuisen värähtelyn vaikutuspiirissä.

Riittävän lähellä melulähdettä käy tosin niin, että värähtely painaa läpi mistä tahansa joten silloin on vaihtoehtoja aika vähän. Tuo menetelmä saattaa siis paremmin sopia tilanteisiin, jossa ulkoilmassa ei ole vielä havaittavia ongelmia, mutta rakennuksen sisällä tuntuu kuin asuisi patarummussa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Noita mittauksia voi kokeilla, mutta joka tapauksessa suuret tuulivoimalat erittävät enemmän matalataajuusmelua ympäristöönsä ja mitä enemmän niitä pystytetään samalle alueelle sitä enemmän tätä ääntä erittyy. Tuulivoimaloiden melusta tekee häiritsevää mm. sääolosuhteet ja ääniaaltojen amplitudimodulaatio.

https://www.wind-watch.org/news/2015/05/26/referat...

"Conny Larsson, Uppsalan yliopistosta, on tehnyt pitkän aikavälin mittauksia kahdella tuulivoimala-alueella, Dragaliden Norrbottenissa ja Ryningsnäs Smoolannissa. Tämä on ainutlaatuinen raportti, jolla tulee olemaan suuri merkitys. Raportti osoittaa, että äänen leviämisessä on säällä tärkeä vaikutus. Korkea melutaso saadaan myötätuulessa ja selkeinä iltoina, öisin ja aamuisin. Näissä tapauksissa usein inversio, eli se että on kylmempää maanpinnalla kuin yläpuolella olevassa ilmassa joka sitten taipuu alaspäin ja ääni vahvistuu. Usein se on myös tuuletonta laaksoissa, mutta tuuli voi puhaltaa korkeuksissa jonka tuloksena on myös, että ääni taipuu maahan. Tutkimus osoittaa myös, että ns. amplitudmoduloitunutta melua esiintyy usein. Tietyillä tuulen suunnalla niin usein kuin 40% ajasta. (Tämän tyyppinen ääni on erikoisen häiritsevää varsinkin jos se on matalataajuista ääntä, jonka sen on todettu usein olevan. Amplitudimodulaatio tarkoittaa äänen vaihtelevaa vahvuutta, taajuuden ollessa 1-2 Hz ja ihmisen korva näyttää olevan erityisen herkkä tämän tyyppiselle äänelle). Modulointi voi olla jopa +/- 8 dB pahimmassa tapauksessa Connyn mukaan, vastauksena kysymykseeni."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kaikkialla sama ilmiö, enää ei tarvitse pohtia itsekseen, miten tällainen haittavaikutusten kyllästämä toiminta on voinut edetä kukoistavaksi liiketoiminnaksi useissa maissa samanaikaisesti. Kts. linkki!

http://globegazette.com/news/opinion/letters_to_th...

”Documentation continues to grow of the negative effects of industrial wind turbines on people, landscapes, tourism, property values, wildlife and public budgets.”

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen lisävelkamiljardit eivät olekaan syntyneet liian raskaasta yhteiskunnan pyörittämisestä vaan hallitusten lakien ym. järjestelyjen seurauksena rikollisesta rahan jakamisesta Eurooppaan ja Suomen sisällä tukina läheisten tai kaverien muuten kannattamattomaan bisnekseen jne.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ehkä pitäisi katua ja itkeä kuin vain katua. "I implore you to go beyond the facts the wind company has given you, to research beyond what they want you to know, to realize that it may have a devastating impact on the land and people around us and that once the turbines are in it will be too late to reverse the damages."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #25

Hallituksen jääräpäistä kiky parantamis loikkimista minä ihmettelen, kun kaikki toimet näyttävät nielevän enemmän rahaa mitä ne tuottavat, ja velkamäärä kasvaa jatkuvasti suuremmaksi. Ei pieni ihminen voi tätä talouden hoitamista ymmärtää, jos vaikka keväällä tekisi klapeja eikä klapikasa kasva vaan pienentyy jatkuvasti, niin, niin jokin mättää.

Tuulivoimaa rakennetaan mielikuvien ja poliittisten unelmien maailmassa, hallituksen poliittisella vastuulla tarkoitushakuinen syöttötariffi on houkutin huijauksessa. Muuten tämä ei toimisi kauaa, markkinaehtoinen bisnes karsii tappiollisen toiminnan rehellisesti pois kuvioista nopeasti.
Jos fysikaalisessa maailmassa haluaa saada jotain aikaan, pitää olla kontakti lopputuotteen viimeisimpään nurkkaan ja ennen kaikkea siihen, miten loppukäyttäjä tämän tuotteen kokee ja siitä hyötyy.

Mitä korkeammassa asemassa on, sitä tärkeämpää on tämä asia oivaltaa. M.O.T.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vanhoja uutisia tuulivoima propagandasta paljastaa nyt "raha sokaisee" totuuden.

"Tuulivoimapuisto myllyttää Porille muhkeat tulot
10.1.2013 | UUTINEN | ALUE | SATAKUNNAN KANSA |
St1 Oy:n ja S-Voima Oy:n yhteisyritys Tuuliwatti Oy rakentaa Porin Ahlaisten Peittooseen 12 tuulivoimalaa seuraavan kahden vuoden aikana. Suomen kaikkien aikojen suurimman tuulipuistoinvestoinnin arvo on 75 miljoonaa euroa. Hankkeesta hyötyvät porilaiset veronmaksajat, sillä se tuo kiinteistöverolla ja maanvuokralla Porille vuotuisia tuloja noin 0,5 miljoonaa euroa. - Summa on merkittävä, sillä koko Porin kiinteistöveron tuotto on noin 12 miljoonaa euroa, laskeskelee Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. Tuuliwatti Oy:n hanke tuo töitä myös Pori Energia Sähköverkot Oy:lle, joka rakentaa investointiin liittyvän uuden sähköaseman sekä 18 kilometriä pitkän 110 kV-sähkölinjan Porista Peittooseen. - Pori Energia Sähköverkot investoi hankkeeseen noin 8,7 miljoonaa euroa, josta osa on hankkeen kokonaiskustannuksissa, kertoo Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Matti Rintanen. - Uusi sähköasema parantaa sähkön laatua ja jakelun luotettavuutta koko Pohjois-Porissa. Tuulipuisto tuo rakentamisajan jälkeenkin työpaikkoja Poriin, sillä voimalat tarvitsevat huoltohenkilöstöä. Rakennusaikana voimalan pystyttäminen ja logistiikka työllistävät suomalaisyrityksiä, mutta varsinaiset rakenteet tulevat maan ulkopuolelta. Voimalan päätoimittaja on espanjalainen Gamesa. Voimalan tekniikka ja tornirakenne kattavat hankkeen kokonaiskustannuksista 80 prosenttia. Ensimmäiset tuulivoimalat valmistuvat vielä kuluvan vuoden syksyllä ja viimeiset ensi vuoden kesään mennessä. - Tuulivoimaloiden kehitys on ollut huimaa muutamassa vuodessa. Nyt rakennettavat voimalat ovat teholtaan 4,5 megawattia. Roottorin halkaisija on 128 metriä ja lapojen pyyhkäisypinta-ala 1,3 hehtaaria, kertoo Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen. Pori on yhtiölle nostalginen paikka, sillä juuri Poriin rakennettiin miltei tismalleen kolme vuotta sitten Tuuliwatin ensimmäinen voimala. Tuolloinen kolmen megawatin voimala edusti 75 prosenttia saman vuoden aikana rakennetusta koko maan tuulivoimalakapasiteetista. Nykyisellään yhtiö on laajentunut voimakkaasti, ja uusia tuulipuistoja on noussut Simoon, Iihin ja Tervolaan. Tuuliwatti on samalla tehnyt harppauksen ohi Hyötytuuli Oy:n, jossa Porin kaupungilla on osaomistus. Kansallisena tavoitteena on nostaa vuosittainen tuulivoiman tuotanto yhdeksään terawattituntiin vuoteen 2025 mennessä. Tuuliwatin tavoitteena on rakentaa lähivuosina 500 megawattia tuulivoimalakapasiteettia. Tuulivoimaloiden kehitys on ollut huimaa muutamassa vuodessa. Jari Suominen Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtaja Mitä? Lukuja tuulipuistosta Tuotantokapasiteetti on kokonaisuudessaan 54 megawattia. Sähköntuotanto vastaa 80 000 kerrostaloasunnon sähköjä. Hankkeen valmistelu aloitettiin syksyllä 2008.

Ja mikä oli seuraus unelmista kolmen vuoden päästä, 17.03.2016 otsikko SK:ssa oli "Porin talous pinnan alle", verotulot heikkenivät. "Verokato näivetti Porin talouden". Porin karhu uppoaa pinnan alle, ja tuulivoima imaisee talouden lopullisesti kuralle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Petoksista kaikkein typerin on itsepetos". Osmo Soininvaara.

"Suomalainen tuulivoima ei ole pystynyt sotkemaan Suomen sähkömarkkinoita – vielä – koska sitä on niin vähän. Pohjanlahden toisella puolella tilanne on toinen, koska Ruotsissa ja Tanskassa ailahtelevasti päällä olevaa tuulivoimaa on paljon enemmän."

http://www.soininvaara.fi/2016/01/12/tuulivoiman-s...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset