hannuaro1

Hallitus taipuu tuulivoima syleilyssä

  • Infraääni vaarantaa terveyden
    Infraääni vaarantaa terveyden

Pääministeri Sipilä ei aio luopua omistajaohjauksesta, vaikka rahavirta valtion kassaan on jatkuvasti kasvanut negatiiviseen suuntaan.

 

Tuskin kukaan muu kuin poliitikot uskovat yhä monimutkaistuvan tukiviidakon toimivuuteen. Oikea ratkaisu on puhaltaa kytkökset/esteellisyys/huijaus peli poikki ja palata perustasolle eli sähkömarkkinoita ei saa tukea valtion varoin (EU:n kilpailulainsäädäntö kieltää sen), EU ei saisi myöskään laatia sitovia uusiutuvan energian vaatimuksia, koska se ei kuulu sen toimivaltaan.

 

Hallituksen ohjaamana valtion takuuhinta on tuulisähkölle yli kaksi kertaa sähkön markkinahinta. Koska tuulivoiman tuloa on sähkön myyntitulo ja menoa valtion maksama tuki, on rahavirta kansantalouden kassaan joka vuosi negatiivinen. Jos laitteiston elinikä on sama kuin tuen maksamisaika, ei laitosta koskaan kuoleteta ja näin sillä tuotetaan pelkästään tappiota. 

 

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, miten Taaleri Kiertotalous Ky:n 4 miljoonan sijoitus tähän Sipilän lasten ja lähipiirin omistamaan tappiolliseen Chempolikseen vaikutti hallituksen tuoreeseen "teknologianeutraaliin" uusiutuvien tukipakettiin?

Lisääkö se pääministerin hyvää tahtoa ja ymmärrystä uuden vähintään miljardin tukipaketin "tarpeellisuudesta"??

 

Tuulivoimaa ei saa kannattavaksi, se on tosiasia. Me sijoitamme verorahoja miljardeja euroja turhaan tukena siihen. Osallistuuko hallitus kansainväliseen rahanpesuun suomalaisten verorahoilla?? 

Rahanpesu on rikollista toimintaa.

 

Jos jotain vaaditaan, niin hiilipäästöjen pienentämistä yleisesti hyväksytylle tasolle. (Tanska ja Saksa tuottavat puolet sähköstään hiilellä nyt ja tulevaisuudessa)

 

Tuulivoiman tuotanto heittelee alle 70 MWh - 1400 MWh, rakennettuna on 01.01.2017 mennessä 2404 MVA  (96 %)

 

Tuulivoimala-alueet ovat kaavoitettu Suomessa poikkeuksetta valheellisilla melumallinnuksilla liian lähelle asutusta. Haitat ovat kasvaneet sietämättömiksi. Perheitä pakotetaan lähtemään sairauksien takia evakkoon ilman mitään korvauksia menetetystä omaisuudesta.

 

"Suomessa THL ja Työterveyslaitos tai Hongisto ym. vastaavat eivät löydä infraääntä. He eivät pysty sitä siis mittaamaankaan, tuskin myöskään haluavat sitä löytää. Syitä voi arvailla."

 

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/infraaani-aiheuttaa-terveysongelmia.html

 

"Silti infraääntä tulee oman kokemukseni mukaan tuulivoima-alueiden ympäristössä lähes jatkuvasti - sietämättömyyden aste vain vaihtelee...

 

"Tuulivoimalat myytiin meille turvallisena vihreänä vaihtoehtona. Kuitenkin monet kunnat sanovat, että ne aiheuttavat terveysongelmia. Tähän asti nämä väitteet on hylätty hallituspiireissä ja tuulivoimayhtiöissä. Nyt asiasta on ensimmäistä kertaa vahvoja todisteita: tuulivoimalat eivät ole turvallisia."

 

"Mutta nyt tapahtuu jotain, mitä tuulivoimayhtiöt eivät halunneet kuulla.

- Infraääni on energiaa, jonka spektri on ihmisen normaalin kuulokynnyksen alapuolella.

 

Australiassa tuulivoimateollisuus itse on antanut puolueettomalle tutkijalle tehtäväksi tutkia ilmiötä. Tutkimus on vahvistanut infraäänen vaikuttavan kehoon.Taipuuko demokratia

 

Ääniasiantuntija Steven Couperin raportti, yhden tuulivoimayhtiön toimeksiantaneena, osoittaa, että terveysongelmiin on yhteys."

 

Lisätietoja:

 

https://www.youtube.com/watch?v=bgtW-F0AcDk 

 

Infrasound emitted by windturbines may well cause health issues. (English, Translated to German)  Julkaistu 22.12.2015

 

"Report from Australia. All over the world the emerging health problems caused by wind turbines is denied by authorities. These people can not bear political responsibility, nowhere in the world. In Australia, now the wind industry has itself commissioned an independent researcher to investigate the phenomenon. He now confirmed the influence of the body through infrasound."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

On pidelly ilmoja, tuulisähköä on tullut välillä paljon, hetken päästä ei juuri mitään.
http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja...

Tämän sekundatuotannon joutuvat muut priimaamaan verkkoon sopivaksi kulutuksen tarpeisiin. Tuulisähkö kuorii kermat päältä, ilman vastuuta. Poliittisella päätöksellä on poliittinen vastuu.

Poliitikot voisivat perustaa vakuutuslaitoksen joka korvaisi aiheutettuja vahinkoja poliittisella vastuulla. Voi kyllä olla ettei vakuutukset käy kaupaksi.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Älä hyvä mies eppäile, pillaat hyvän satteen " ..lausui muistaakseni joku sadetanssiin osallistuja Speden elokuvassa X-Paroni.

Hollannistahan tuli riemu-uutisia : Kaikki junat kulkee tuulivoimalla:

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005040594.html

Voi Isä-Kissan ..hmm.. ..ttu sentään : kuka näitä satuja kirjoittaa ja meneekö nämä vielä läpi??

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

S-ryhmä kertoo käyttävänsä oman tuulivoimatuotannon kaikki omassa toiminnassa, siellä menee se miinussähkö kylmälaitteiden käyttöön, ja plussähkö taas sitten ruuan valmistukseen. Tukiraha miljoonilla saa vielä valaistukseen ja kassakoneisiin yleissähkön verkosta ja rahaa jää vielä halpuuttamiseen.

Varmaan Berner antaa ilmaisen tienkäyttöoikeuden tuulivoimaa käyttäville autoille. Ja jos matka loppuisi tuulen tyyntyessä, valtio korvaa taksin veto-avuksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Veikko Vennamo kertoo tosiasiat niin kuin ne on. Asiat voidaan korjata, veloista voidaan päästä eroon, jos asialla on kansan tuki.
Tuulivoimaloiden rakentaminen Suomeen on ollut niin paha töppäys ettei sitä pysty asiaan sekaantuneet ja tukien makuun päässeet koskaan myöntämään, jos sitä joudutaan asianosallisilta itseltään kysymään.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/04/18/veikko-ven...

"Rötösherrat kiikkiin! Aate on oikea, unohdetun kansan puolesta, vallan väärinkäyttäjiä vastaan. Oma etu, suosion kalastelu, se on yleismaailmallinen ilmiö. Raha ei pelasta, vain asialinja tuottaa tulosta."

Tuo puhe kelpaisi keskustelun avaukseksi eduskunnassa vielä nytkin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Onkohan Hollannissa aikataulutkin laskettu tuulivoiman mukaan?

Juna pysähtyy kun tuuli tyyntyy. Suomessa tuulivoimaloiden
laskennallinen teho on 1005 MW, mutta pahimpina pakkaspäivinä
7.1.2017 ulos saatiin 40 MWh/h eli 4 prosenttia laskennallisesta tehosta..

Sama painajainen koskee Hollantia."

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005040594.html

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Muhokselta infraäänisimulaattori:
http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/infraaanisim...

"Julkilausuma tuulivoiman terveyshaitoista"

"Etelä-Pohjanmaan piirin alueesta (Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaa) on muodostunut tuulivoiman haittojen kokeilualuetta, mitä ei ole kunnissa onnistuttu ennakoimaan. Kyse on lopultakin hyvin suuria riskejä käsittävästä liiketoiminnasta, jossa on mahdollista aiheuttaa myös merkittävää ympäristön saastumista.
Tuulivoimarakentaminen perustuu hulppeaan tukeen, mutta tuulivoimatuotantoa näin lähellä asutusta ei ole tieteellisesti pystytty osoittamaan turvalliseksi tai haitattomaksi. Päinvastaista tieteellistä näyttöä maailmalta sen sijaan on usean vuosikymmenen ajalta.

Tuulivoimamelu on sekä taajuudeltaan että ajallisesti vaihtelevaa, joten siihen ei totu. Melu koetaan pahimpana yöaikaan. Tutkimusten mukaan matalataajuiset infraäänet kantavat useita kymmeniä kilometrejä ja menevät rakenteiden läpi, ja näin häiritsevät etenkin yöaikaan ihmisten yöunta. Alueemme tuulivoimaloiden melupäästöjen seurauksena mm. eksponentiaalisesti yleistyvät univaikeudet ovat vakava uhka terveydelle ja työkyvylle.

Tyypillisiä matalataajuisen melun aiheuttamia ensimmäisiä stressioireita kehossa ovat mm. korvaoireet, päänsärky, huimaus, pahoinvointi, muisti- ja keskittymisvaikeudet, poikkeuksellinen ärtyisyys, lihasten voimattomuus ja kramppaaminen, verenpaineen voimakkaat vaihtelut, sydämen tiheälyöntisyys ja rytmihäiriöt sekä uni- ja nukahtamisvaikeudet.

Oireiden voidaan katsoa aiheutuvan tuulivoimaloista, jos ne ovat ilmaantuneet tuulivoimaloiden rakentamisen jälkeen, helpottavat riittävän kaukana (yli 40 km) tuulivoima-alueista ja uusivat tuulivoima-alueen läheisyyteen palatessa.
Todisteluvelvollisuus ei ole tuulivoimatuotannon melupäästöjen sairastuttamilla ihmisillä, vaan viranomaisilla, mukaan luettuna kuntien valtuutetuilla, joilla on päättämistään asioista sekä vastuu että selvilläolovelvollisuus.

Edellytämmekin, että sekä Etelä-Pohjanmaan että Pohjanmaan valtuustot asettavat kuntalaisten terveyden ja viihtyvyyden ensisijalle, jolloin tuulivoimakaavoitus- ja rakentaminen keskeytetään, kunnes aiheutuneesta terveysongelmasta on saatu totuudenmukainen ymmärrys."

"Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri ry."

Hallituksessa PS on ollut mukana antamassa lisätukea tuulivoimalle..

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kun kilvoit­telu yh­teisen hy­vän puo­lesta muut­tuu kilpai­luksi val­lasta ja omasta hy­västä, niin lopulta käy huo­nosti.

https://www.youtube.com/watch?v=7Kmh0azEJw0

Lähiasukkaat sairastuivat, osa joutui heti muuttamaan pois kotoaan. Tosiasiat on pyritty kieltämään, niistä ei paikallinen lehti kirjoita. Porin talous ei ole parantunut lomautuksista ja koulujen sulkemisesta huolimatta. Pori kieltää vastuunsa asuinalueen terveys- ja ympäristöhaittojen aiheuttajana.

Muunneltua Simo Salmisen Alle Lujaa tekstiä aiheeseen sopivaksi:

(Maailma on täynnä uskomattomia tarinoita,
mutta vain yksi kertoo tuulivoimakuplasta.
Olen kuullut sen ministeriltä itseltään ja hän
ei pahemmin valehtele. Näin se kuuluu ja se on karmea tarina.)
Kun ohjasin elinkeinoministerinä Suomea,
niin kaverit alkoivat inistä:
Älä valtion rahoja pihistä,
"Tuulisähköön valtiolta tukirahaa."
Kauan mun pinnani kesti.
Mutta viimein mä päätin näyttää
ja politiikan voimia avuksi käyttää.
En tiennyt että lysti on kallista
kun esittelin asetuksen sähköntuotanto mallista.
Ja tarina alkaa:

Sain asetuksen hyväksytyksi
ja nykäisin rahahanat auki,
tuulivoima lisääntyi kuin tauti.
Kansa taputti ensin innoissaan
kun tuuli yltyi ja sähkö takuu hinnoissaan.

Ja kun sähköä tuli piuhat punaisena
oli naapurit melusta naamat kalpeina.
Rahaa kului jo miljoonia valtiolta liikaa
minä vain mielistelin yhtä vihreätä piikaa.

Joku jo kirjoitteli varoitusta,
kun heikompia pyörtyi tuulivoimamelusta.
Mut ei se meitä häiritse,
me ollaan stadista itse.

Ja ne kaverit hirveästi rikastui,
vaikka jotkut oikein kiivastui.
Älä valtion rahaa noin tuhlaa,
mut me vain jatkoimme tuulivoima juhlaa.

Tuli pikkuinen huoli,
kun yks merikotka kuoli.
Mut´ niitähän on muutenkin liikaa,
mielistelin vain yhtä vihreätä piikaa.

En huomannut lainkaan,
kuinka suuren valtionvelan aikaan sainkaan.
Mut ei se ole minun syy,
jos tuulisähkö hyvin myy.

On monta koittajaa,
jotka kyllä tienaa rahaa.
Mutta enpäs löydä voittajaani,
nerokkaan tariffin laatijaa.
Ja lopulta kaatui koko sähköverkko,
ja se siitä sitten "Hallelujaa!"

Vähän tuli vaikeuksia,
kun tehtiin tuhansia valituksia.
Mut mä selvisin ilman tuomiota,
se herätti paljon huomiota.

Olin eksynyt oikealta tieltä.
No, mutta siitä on monta mieltä,
ja näytin niille pitkää kieltä.

Mentiin laskelmissa ihan hukkaan.
Nousi maine liikaa tukkaan,
ja se valtion kassa oli jo ihan tyhjä.

Taitais olla parempi vähä ajatella enste.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset