hannuaro1

Korruptio on kytköksissä tuulivoima tukeen

  • Ei se kannattanutkaan
    Ei se kannattanutkaan

Alkaisiko jo pikkuhiljaa korruptiovyyhti purkautumaan, mediassa on nyt sen suuntaisia kirjoituksia, se olisi erinomainen asia. Liikaa on saatu ympäristövahinkoa aikaan tuulivoimaloilla, ja yleistä etua vahingoitettu oman edun ottamisessa. Nyt se on mennyt jo liian härskiksi, - nyt olisi oikea aika lopettaa korruption suosiminen.

 

"Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä."

 

"Korruption ytimessä on latinan kantasanan corrumpere sisältämä ajatus ihmisen ja erityisesti hänen luonteensa turmelemisesta ja henkisestä rappiosta. Olennaista on vallan tai vaikutusvallan käyttäminen väärin, epäeettisesti, jopa lainvastaisesti tai rikollisesti."

 

"Tutuimpia toimintatapoja ovat ehkä lahjominen, luottamuksellisen tiedon väärinkäyttö, kartellit, jonkun henkilön tai henkilöpiirin suosiminen eri muodoissaan ja usein vastavuoroisesti. Esimerkkeinä tästä ovat nepotismi, sisäpiirikaupat, laiton vaalirahoitus, nimitykset, virka-aseman väärinkäyttö ja työsyrjintä sekä muu epäasiallinen verkottuminen. Toimintasektori puolestaan voi olla yksityinen tai julkinen."

 

http://vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/jQJCEabTl.html.stx

 

STY mainostaa sivuillaan: "Kuntapäättäjät ovat tyytyväisiä kunnissa toteutettuihin tuulivoimahankkeisiin", - tuulivoiman syöttötariffi/takuuhinta valtion takuulla on Euroopan paras bisnes. Sähköntuotantoon tuulivoima on haitta, terveys- ja ympäristöhaitan lisäksi. 

 

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/2722/kuntapaattajat_ovat_tyytyvaisia_kunnissa_toteutettuihin_tuulivoimahankkeisiin

 

Jos sama kysely olisi tehty esim. 2013 kuntapäättäjille, niin veikkaan että kuntapäättäjien ja virkamiesten keskuudessa tyytyväisyys tuulivoimaan olisi ollut lähes 100 %. Niin kovaa oli propaganda ja hypetys tuulivoimasta joka suunnalta, ministeriöiden, maakuntaliittojen, kuntien, STY:n MTK:n, hanketoimijoiden jne. jne. taholta.

 

Seminaareja järjestettiin tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi, puhujina kiersi ministerit Tarasti ja Pekkarinen, he olivat yleisömagneetteja tilaisuuksissa, tietysti hanketoimijat jakoivat oman näkemyksensä joka tilaisuudessa. STY, MTK pitivät vielä erikseen maanviljelijöille suunnattuja tilaisuuksia, joissa luvattiin tuulivoimalan tuovan maa- metsätilalle parhaan tuoton valtion takuulla.

 

Ei Porissakaan päättäjät itse omaa töppäystään tuulivoimala-alueen kaavoituksessa koskaan myönnä, jos sitä kysellään ratkaisun tehneiltä henkilöiltä. Itse tuulivoimalat rakentanut S-ryhmän Tuuliwatti Oy taas puolusti rakentamistaan kaupungin hyväksymällä kaavalla joka tarjosi rakennuspaikan ja luvat liian lähelle asutusta. Samoilla tavoitteilla virheitä tehneet puolustavat toinen toisiaan, ei siihen mitään tutkimusta tarvita. Voidaan vaan todeta päätökset tehneiden omatunnosta, ja myös rakentajien lupauksista ja niiden pettämisestä: omatunto on puhdas, - sitä ei koskaan käytetty

Jokainen kyllä tietää ja tuntee mikä on oikein tai väärin, mutta jos on saatu mahdollisuus tehdä bisnestä tuulisähkön myynnillä ilman riskiä hyvällä voitolla ja valtion takuulla, niin lobbaus on loppuun asti onnistunut ja korruption hedelmät poimitaan talteen.

 

Bisneksen toteuttamisen esteenä ovat olleet ne ihmiset joiden asuntojen lähelle nämä "puistot" suunniteltiin rakennettavaksi. Kritiikki on yritetty hiljentää jos jonkinnäköisellä mustamaalauksella ja henkilöön menevällä pilkalla. Valituksilla on kuitenkin pahimmat töppäykset estetty, ja julkista rahaa on säästynyt tärkeämpiin hankkeisiin. 

 

Professori Pekka Viljanen kirjoittaa eläkkeelle siirtymisen jälkeen ja  toteaa, että kyse voi olla myös ”palvelus palveluksesta” -politiikasta. Välttämättä rahaa ei vaihdu, mutta osapuolille syntyy ”suotuisia päätöksiä”, jotka tuottavat taloudellista hyötyä.

 

"VIRKARIKOSPROFESSORI tähdentää, että kun hallinto-oikeudet kumoavat kuntien päätöksiä muotovirheen perusteella, se ei tarkoita sitä, että ne olisivat hyväksyneet päätökset muutoin."

 

"Professori muistuttaa, että hallinto-oikeuksilla ja käräjäoikeuksilla on omat, erilaiset tehtävänsä.

 

”Hallinto-oikeus voi kumota lainvastaisen päätöksen. Mutta se ei voi tuomita päätöksen tekijöitä rangaistukseen päätöksenteossa mahdollisesti tehdyn rikoksen johdosta, eikä se voi velvoittaa korvaamaan rikoksella aiheutettua vahinkoa.”

 

"Rangaistuksen – ja vahingonkorvauksenkin – tuomitsee rikoksen perusteella käräjäoikeus."

 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maksaa-kunta-sossii-luottamusmi...

 

S-ryhmän vihreä kortti on vaikuttanut päättäjien ja professorien tarkoitushakuisiin tutkimustuloksiin ja niiden hyväksikäyttöön. Ilmastonsuojeluverhon suojassa tehdään kovan luokan bisnestä julkisilla tukirahoilla. Hallitus antaa veronmaksajien rahaa avokätisesti yksityisen tuulivoimatuotannon tukemiseen, summa on jo n. 5 miljardia euroa ilman mitään tosiasiallista selvitystä sen ilmastovaikutuksista. Seteliselkärankaiset eivät keinoja kaihda saadakseen itselleen kaikki rahat, suurten huijausten takana ovat jo valmiiksi varakkaat ihmiset. Olisiko ahneus oikea termi, se voi olla myös sairaus, pelihimo vie mukanaan tartunnan saaneet seteliselkärankaiset johtajat ja yksilöt. "Köyhältä puuttuu paljon, mutta ahneelta puuttuu kaikki." Mitä suurempi huijaus on, sen varmemmin se onnistuu.

 

Vaikutusvaltaa käytettiin väärin syöttötariffi lain hyväksymisessä. Ympäristöhaittojen jälkien siivoaminen on mahdotonta, ei murskattua kalliota voi enää ennallistaa. Jos jollain puhkesi epilepsia tai joku muu vakava sairaus infraääni altistuksessa, niin ei sitä enää saa parantumaan vaikka muuttaisi tuulivoimaloiden vaikutusalueelta kauas pois.

 

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kirjoitti 5.10.2015 blogissa:

"Korruptiivisen ja rangaistavan toiminnan raja ei sekään ole muuttumaton ja kiveen hakattu. Aktiivisena eurooppalaisena unilukkarina tässä asiassa on toiminut GRECO (Group of States against Corruption) eli Euroopan neuvoston korruptionvastainen toimielin. Viime vuosina GRECO on suositellut, että Suomi, joka on liittynyt moniin kansainvälisiin lahjonnan torjuntaa koskeviin sopimuksiin, kriminalisoisi myös vaikutusvallan väärinkäytön."

 

Entä sitten, mitä haittaa tuulivoimaloista on ollut, miksei media ole nostanut sitä esille otsikoihin. Ihmiset on jätetty oman onnensa nojaan viranomaisten ja päättäjien toimesta. - "Kyselytutkimuksien mukaan ei ole ongelmia", kaikki on hyvin ja rahaa palaa, lopulta petos päättyy katastrofiin, kun siitä ei välitetty ajoissa. Kuka tutkii? mitkä ovat tutkimuksien tavoitteet? jätetäänkö piiloon esteellisyys, korruptio, nepotismi, vai käytetäänkö rehellisesti järeämpää puolueetonta tutkimusta huijauksen lopettamiseksi. Moraali kuuluu osana myös suuremman teollisuuden toimintaan.

 

"Tällä hetkellä tiedossani on 300 perhettä, jotka ovat joutuneet lähtemään kotoaan evakkoon tuulivoimapakolaisiksi. Ihmiset ovat sairastuneet voimaloiden käynnistymisten jälkeen. Kaiken lisäksi näille samoille alueille on vielä suunnitteilla satoja tuulivoimaloita. Ei ole ihme, jos kansalaiset, joilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähteä evakkoon, ovat todella vihaisia.”

 

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/don-quijotet.html

 

Ei tämä ole mikään manifesti markkinataloutta vastaan. Eettisesti täysin kestävää ja kannattavaa yritystoimintaa on mahdollista tehdä ihan markkinaehtoisesti. Nyt valvonta on pettänyt ja moraaliton toiminta on saanut rehottaa. Näitä suuria huijauksia on jo saatu julkisuuteen, ja syylliset tuomittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Osattiin sitä ennenkin – Suomalaisen korruption historia on korutonta kertomaa"

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002918214.html

"VIIME VUOSIEN tunnetuin kuntiin liitetty lahjusjupakka kietoutui yritysryhmä Nova Groupin ja sen tukeman Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen ympärille. Maankäyttöä ja rakentamista suunnitelleella ja toimialavälitystä tehnyt Nova Group neuvotteli kaavoitus- ja maankäyttösopimuksia lukuisten kuntien kanssa ja sillä oli yhteyksiä lukuisiin kuntapäättäjiin. Yhdistyksen kautta yhtiö tuki poliitikkoja vaalirahoituksella ja sen katsottiin näin yrittäneen vaikuttaa kuntien kaavoitukseen oman edun toivossa.

Vuonna 2012 Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki tuomittiin käräjäoikeudessa 3,5 vuoden ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo vankeusrangaistukseen törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjuksen antamisesta, rekisterimerkintärikoksesta sekä kirjanpitorikoksesta. Yhtiön tunnetuin hanke liittyi Rovaniemen kelkkatehtaaseen, jonka rahoitti Kuntien eläkevakuutus (Keva). Tunnetuiksi tulivat tapausten kulun myötä myös Nova Kiinteistökehityksen asiakkaat Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen."

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Taas lähtee veroeuroja hurjaa kyytiä valtion kassasta!
Tuulivoima (osa arvioitu)1 243 MW. Viimeisin päivitys 19.1.2017 19:36

Kyllä tässä on kaivannut puolueetonta mediaa Suomeen, joka uskaltaisi tonkia asioita. Siinä olisi työsarkaa pitkäksi aikaa, vai oleko liian vanha (65) tajuamaan tätä nykyaikaa? Hyvä, että edes on näitä blogeja joita varmasti moni seuraa. Tsemppiä!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hurjaa kyytiä saa verorahat kovalla tuulella tällä syöttötariffin takuuhinnalla.

Tuo (osa arvioitu) tieto ei osoita luottamusta, nykytekniikalla saa jokaisen tuulivoimalan reaaliaikaisen sähkön tuotannon ja kulutuksen nettiin, jos peli olisi rehellistä. Julkinen tuki vastaanotetaan jollain ulkomailla olevan valvomon antaman laskutuksen perusteella. Onhan siellä todentajat varmistamassa että lasku on laillisesti tuulisähköstä, mutta miksei sitä etälukumittaria voi lukea ne veronmaksajat jotka sen tuenkin maksavat.

Asia ei oikein näytä luotettavalta, näin maallikon silmissä. Laskutus toimii kolmen kuukauden pätkissä, siinä voi viikon tai parin tyyni pläkäkeli muuttua (osa arvioitu) tiedoksi. Tämä salailu reaaliaikaisesta tiedosta herättää jatkuvasti epäilyjä huijauksesta.

Ensimmäisen suurien 4,5 MW:n tuulivoimaloiden "puiston" jälkeen oli paikallisten vaatimuksena että paikalla suoritetaan infraääni mittaukset, kun oireilut alkoivat heti kun ne 12 suurta tuulivoimalaa otettiin tukibisnekseen mukaan.
Ei rehellistä asiantuntija tutkintaa ole suoritettu vieläkään. Asiaa on kaikin tavoin yritetty pitää piilossa, mutta kun se piilossa pitäminen on mahdotonta.

https://www.youtube.com/watch?v=7Kmh0azEJw0

Ei se metsään maisemointi onnistunut ihan niin kuin tuulivoimatoimijat sen ensin selittivät.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Hyvä veli -porukat ja korruptio pyörittävät Suomea myös ympäristöasioissa.

Konsulttien tutkimukset ovat suoranaista mafiaa sen olemme joutuneet kokemaan. Mittaukset ruokatunnilla, kahvitauolla ja koneet poistetaan alueelta mittauksien ajaksi. Tätä on maa täynnä ja kunnan virkamiehet ottavat tietoisesti vastaan väärät mittaukset.

Ilmiannot eivät jophda mihinkään vaikka Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kaipaa lisää ilmiantoja korruptiojutuista ja samalla myös parempaa suojaa tapauksista kertoneille.

Näin toimii viranomaiskoneisto Suomessa 2016 vuonna. Viranomainen tekee perättömän paperin ylempi viranomainen sanoo, että heidän on uskottava ko. viranomaista ja hänen tarkistustaan.  (tapauksia on paljon vastaavia ympäri Suomen).

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Miksi ilmi antoja korruptiosta kaipaa valtakunnansyyttäjävirasto, jos niitä ei tutkita oikein.

”Esimerkiksi kuntien maankäyttöön ja kaavoitukseen saattaa kytkeytyä rakenteellista korruptiota. Vaikka kyse ei ole välttämättä ”ruskeiden kirjekuorien politiikasta”, hyvät veljet ja sisaret voivat vaikuttaa taustalla, jotta päätöksistä tulisi ”oikeanlaisia”.

Oma tapauksemme ja miten tehdään, että saadaan päätös ”oikeanlainen”.

Alueella/ pihapiirissämme on lupa ehtojen vastaisesti toiminut louhimo jossa kaikki tuhottu jo 1991 vuoteen mennessä, mutta maisemointi maksaisi ja asutusta myöten tuho tapahtunut.

Valt.syyt. teki päätöksen 2009 v, että rikostunnusmerkin mukainen louhinta tapahtunut 1982-1991 vuonna ja samoihin tekoaikoihin virkavirheet, mutta tutkintaa ei voi aloittaa asia vanhentunut.

Huomatkaa miksi tehtiin näin: Syyttäjävirasto jätti tutkimatta mitä 2010 v. jälkeen tehtiin, kun yrittivät kaavassa hakea aluetta väärillä tiedoilla maa-aineksen otto alueeksi 2010 v ja näiltä osin asia ei ollut vanhentunut.
Samoin jätti tutkimatta, kun Pohjois-suomen ymp.keskus virkamies teki valheellisen asiakirjan kuinka louhintaa ei olisi tapahtinutkaan, vaikka näki kaiken silmillänsä ja papereihin laittoi, että maamassat pitää kasata ja alueelle tulee monttu, johon ei saa päästää vettä ennen kuin pohja on tiivistetty. 2 ha ja 20m syvä vesimonttu oli ollut louhittuna jo 1991 vuoteen mennessä.
Öljyjä ei saanut päästää maahan, eikä kivikasat saisi aiheuttaa sortumaa, ja monttu pitää porrastaa 1:2. Eli jo tapahtuneet asiat eivät saisi tapahtua hänen mukaansa, eikä hänen mukaansa louhimoa ollut ennestään olemassa.

Tapauksemme on hyvä esimerkki. 2010 vuonna Oulaisten kaupunki haki väärillä tiedoilla tuhottua louhosaluetta oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa maa-aineksen ottoalueeksi.
Vääryys jatkuu 2015 vuodesta eteenpäin viranomaiset käänsivät omavaltaisesti KHO.n päätöksen esitetään kuin louhimo olisi sallittu ja asutus kielletty, vaikka päätökset ovat päinvastoin! Tekivät kaupungin kaavasivuille oma valtaisen muunnoksen lisäksi päätöksestä.
 
Suomalainen korruptio.
Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen (13.11.2014/3562/1309/1/13) mukaan nykyinen louhoksen lähiasutus estää yksiselitteisesti louhostoiminnan jatkamisen louhosalueella. Eli osayleiskaavaa ei ole vahvistettu louhostoiminnalle. (EO-merkintä ei riittänyt ja MRL:n 39 § vaatimukset eivät täyty.)
Kunta häviää oikeusasteessa ja kunnan virkamiehet voivat tehdä mitä vaan estää jopa KHO.n päätöksellä oikeutetun rakentamisen.   Kaupunki vie valituksissa eteenpäin, että vaarannamme louhimon tulevaisuuden jos rakennamme n. 300 metrin päähän ja vanha ja uusi asutus on nyt 0 – 200 metrin päässä 6 taloa.

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kaipaa lisää ilmiantoja korruptiojutuista ja samalla myös parempaa suojaa tapauksista kertoneille.
Tutkinta pyyntö valtakunnansyyttäjävirastoon (virasto pallottelee) toukokuussa 2016 siirsivät Oulun poliisille ja poliisi teki päätöksen asia vanhentunut. Jätti tietoisesti tutkimatta kuinka Oulaisten virkamiehet vääristelevät kuinka louhimo olisi jätetty kaavan ulkopuolelle ja ympäristörikos ei ole muutenkaan vanhentunut.

Virkaaseman väärinkäyttäminen on lahjusrikosten ohella vakavin virkarikoksista.Miksei niitä tutkita!

Virkaaseman väärinkäyttämisessä tavoitellaan huomattavan suurta hyötyä tai pyritään aiheuttamaan erityisen tuntuvaa haittaa tai vahinkoa tai rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai häikäilemättömästi ja virkaasemanväärinkäyttäminen on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, virkamies on tuomittava törkeästä virkaaseman väärinkäyttämisestä (RL 40:8).

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Eikö poliisi ole ottanut asiaa tutkittavaksi, asiassa pitää tehdä tutkintapyyntö ja väärinkäytökset käräjäoikeuteen tuomittavaksi. En tiedä saadaanko millään enää korruptiota kokonaan pois, mutta jos edes härskeimmät ympäristörikokset tuomittaisiin ja tuo mainittu murskaamo paikka on kaikki ympäristörikoksen tunnusmerkit täyttävässä paikassa.

Liian lähellä asutusta, jälkien siivoamista ei ole tehty ym. pohjaveden pilaamista.

Sari Murto kirjoittaa hyvin tuulivoimatukien vahingollisuudesta Suomen luontoon ja talouteen Forssan lehdessä.
http://www.forssanlehti.fi/uutiset/28953-suomi-mal...

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Mitenkäs tutkitaan väärinkäytökset, kun eri viranomaiset pallottelevat asiaa. Suomessa ei ympäristörikoksia tutkita eikä virkarikoksia.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Syy miksi Suomessa ei tutkita ympäristörikoksia. Miten poliisi tutkii, koska oma valvontakin pettää.  
Lue http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226905-raj...

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226903-lai...

Asian vakavuutta kuvastaa se, että louhintatyö pihapiirissämme tapahtui räjähdysainelain määrittelemällä asutulla alueella. (Talojen väli seinästä seinään 350 metriä, louhimo keskellä ja yleisen tien vieressä).
KRP Oulu R 8/2/84) ilmenee, että jo 1960-luvulla toimintansa aloittaneella louhintayrityksellä ei ollut missään lain edellyttämää luvallista varastoa, eikä kenelläkään ollut edes panostajan koulutusta. Oli vain ns. kotitarvekäyttöoikeudet 1 kg kerralla ja 25 kg/vrk. Samoista pöytäkirjoista kävi esille, että yli 10 000 kg:lle nimismies oli myöntänyt räjähdysaineen ostolupia, vaikka ko. yrittäjällä ei ollut lain vaatimia varastoja eikä asutuksen vieressä voi käyttää ko. määriä (syy miksi poliisi salasi käyttömäärät).
Tutkimukset käynnisty edusk.oik.asiam. Toimesta, mutta KRP.n tutkija sanoi hänet estettiin samantien tutkimasta asiaa. Komisario kertoi ”maksettu juttu tässä haisee raha”. Samaa sanoi sen aikainen KRP.n päällikkö, kun Suomessa paljastuu tarpeeksi pahaa ei KRP.tä tarvita.
Laiton räjähteiden käyttö jatkuu tänä päivänäkin ympäri maan. Talot särkyy, asuminen käy mahdottomaksi.
Räjähdysaineet säilytettiin puiden juurilla ja pakettiautossa.
Ko. tutkinnasta ei tehty päätöstä ollenkaan, vaan nimismies syytti, että pihapiirissämme oli räjäytetty vain kolme kertaa 60 kg. Viranomaisten laittomuuskierre alkoi tästä.
Olemme tehneet toistuvasti rikosilmoituksia, mutta emme ole saaneet niihin edes vastauksia. Teimme laajan tutkimuspyynnön Sisäministeriölle vuonna 2005. Rikosilmoituksiin ei vastattu, eikä niitä edes kirjattu rikosilmoitusjärjestelmään (Rikille). Aikaisemmassa kirjoitusessa toin esille miten VSV teki päätöksen, kun vaadimme 2009 vuonna siirtämään sinne asiakirjat tutkittavaksi.
syyttäjä syytti, että alueella oli räjäytetty vain 3x ja määrä oli 68 kg. Todellisuus oli 5x pv/ 9 vuotta mistä tuli tuomio.
elikkä rikos sai jatkua ja todellisuus oli joka päivä sadoista /tuhansiin kiloihin oli räjähdemäärät.

Poliisi kävi tarkistamassa josta pöytäkirjat kuinka räjähteitä oli kk.dessa vain muutamia kiloja käytetty. Elikkä poliisi suojeli louhijan lainvastaisuudet ja näki silmiensä edessä toista.
Rikos sai jatkua kivet satoi pihoihin jopa 5 kg ja asutuksen sekaan päivittäin. Syyttäjä syytti, että alueella on 1x kerta lentänyt kivejä pihaan josta tuomio tuli. Todellisuus oli päivittäin 9 v.

Seura lehden toimittaja ja kuvaaja joutuivat myös kivisateeseen pihassamme ja menin toimittajan kanssa sisäministeriöön ja teimme rikosilmoituksen tapauksesta. Seura teki myös jutun asiasta. Ei tänä päivänäkään ole tutkittu eikä päätöstä.
Louhinta loppui, kun työntekijätkin sai tuomion yksittäisestä tapauksesta 91 v. Kiveä on myyty edelleen alueelta vaikka firma meni konkurssiin ja rikollisella keinoilla louhittu kivi myynti on harmaata taloutta.Lain edellyttämä maisemointi tekemättä. Laki edellyttää jopa uhkasakkoa käyttämään MAL 14 §.

Alue on niin pahasti tuhottu maaperä öljyn saastuttama, kivikasat asukkaiden ikkunan alla ja kunnan viranomaiset pakoilee vastuuta.

Poliisinkin on peitettävä ympäristörikos koska asutulla alueella työskenneltiin lupa ehtojen vastaisesti ja rikottiin räjähdysainelaki ja asetus.

Tapauksemme on erikoinen, koska uhri perheessämme on myös poliisi joka toimi tutkijana. (nyt eläkkeellä).

2010 kaavoitusta hakivat väärillä tiedoilla niin teimme tutkinta pyynnön VSV kuten tuli esille, että asiat vain vanhetuneiden osalta huomioitiin, mutta ei tutkintapyyntöä mikä oli ajankohtaista.

Erikoista komisario tason mies tekee tutkimattajättämispäätöksen 2013 vuonna vaikka emme olleet tehneet edes rikosilmoitusta. Päätös tulee olen soittanut Oulaisten viranomaisille ja saanut kuulla, että kaavoitus on kaupunki hyväksynyt alueelle EO alueeksi ja viranomaisilta saanut tietää, että luvat on toimintaan. Ei rikosta.

Lupia ei ollut eikä kaavoitus mennyt KHO.ssa läpi kaupungin eduksi.

Toistan; poliisi kirjaa päätöksen kuinka luvat on vaikka todellisuus ei ole lupia. Poliisi suojautuu kysymään rikoksen suojelijoilta asiat.

Me teemme rikosilmoituksen niin VSV ei huomioi sitä ollenkaan kuinka väärillä tiedoilla kaavaa haetaan alueelle.

Nyt 2015 vuonna asutus sallitaan, mutta louhimoa ei. Rikosilmoitus VSV sieltä siirretään niille joiden toiminta tulisi myös tutkia.

Taas 2015 v. rikoskomisario tekee paperin kuinka maisemointi asia on vanhentunut – ei pidä paikkaansa.

Uudistimme rikosilmoituksen 2016 v. Viranomaiset tekivät KHO.n päätöksestä omavaltaisen muunnoksen kaupungin kaavasivuille. Tutkinnassa pyydämme ketkä eri viranomaiset ovat syyllistyneet virkarikokseen poistamalla Lainvoimaisesta Piipsjärvi-Lehtopään oikeusvaikutteisesta osayleiskaavasta naapurissamme olevan OK Graniirin louhosalueen.

Viranomaiset ovat ryhtyneet kyseenalaistamaan ja arvioimaan lainvoimaisen tuomioistuinratkaisun perusteita uudelleen, soveltamaan päätöstä haluamallaan tavalla ja jättäneet sen täytäntöön panematta. Kun ylin toimivaltainen tuomioistuin on antanut asiassa ratkaisunsa, kunnan viranomaisten velvollisuus on omalta osaltaan toimia siten, että päätös voidaan viipymättä panna täytäntöön. Tämän on todennut eduskunnan oikeusasiamieskin ratkaisussaan.

Kaupungin virkamiehet oma valtaisesti lähtevät soveltamaan KHO.n päätöstä mm. Rakentamisen perusteeton estäminen, millä viranomaiset pyrkivät aiheuttamaan suunnitelmallisesti ja häikäilemättömästi tuntuvaa haittaa ja vahinkoa meille, vaikka Oulun hallinto-oikeuden päätös ja KHO kumosivat louhimon ja sallivat asutuksen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Onpa uskomattoman härskiä toimintaa, olet oikeassa, ei tällaista voi sallia eikä jättää tuomitsematta. Voi helvetti kuinka alas moraali on vajonnut, jos ei poliisiltakaan saa enää apua rikoksen selvittämisessä.

Jos omankädenoikeutta käyttää ja puolustaa kotirauhaa, olisiko se nyt sitten ainoa vaihtoehto. Sen voi tarkistaa poliisilta ja kysyä voiko käyttää järeämpää kalustoa kotirauhan puolustamiseen, kun näyttää ettei perustuslain suojaa muuten saa.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Kotirauhaakaan ei voi puolustaa, etteikö vääryys astuisi kuvioihin. Tapauksestamme isäntä oli oikeudessa, kun vahingonkorvauskanne päätös luettiin klo.11.30. Päätös oli meille myönteinen. Oli talvi ja lumivaippa peitti louhimon, koska liikumme 0 metrin päästä tiedämme mitä siellä tapahtuu.

Tuli valtava räjäytys (ilkivalta)talomme notkui sen seurauksesta juoksin katsomaan mitä tapahtui, koska vuosia aikaisemmin louhinta loppui. Hangen päällä oli kaksi räjähdelaatikkoa (tyhjää)ja maanpäällä oli räjäytetty meille päin ja kivet ja pöly oli nähtävillä. Alueelle oli miehen meno ja tulo jäljet joten alueelta oli poistuttu saman tien.

Tein välittömästi rikosilmoituksen mieheni esimiehelle komisariolle hän valehteli, että alueella on louhinnan olleet käynnissä eikä mitään rikosta.

Taas päätös 36 kiloa räjähdettä normaali louinta käynnissä- ei rikosta.

Voitte kuvitella mitä elämä on kodissa ja miten ilkivaltaakin suojellaan.
Tämä ei ole ainut kerta.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Oulainen kotimme vaurioitui räjäytyksistä savupiiput halki päästä päähän, kaakelit rikki seinissä, kivijalka halkeamilla ja kivet lensi räjäytyksistä pihoihin.
Nämä konsultit jotka häärää tuulivoimaloissakin tekivät louhimosta meluttoman. Hallinto-oikeuksille tuotiin jo esille, että räjäytystoimintaa ei ole luvissa huomioitu kuitenkin toivat esille luonnollisesti pitää noudattaa ko. lainsäädäntöä. Hallimto-oikeudet räjäytystoiminta ei kuulu heidän arvioitavaksi.

Veimme oikeuteen vahingonkorvauskanteena. uudistimme 3x joten näyttöjä kyllä tuli. Oikeus vahvisti talovauriomme, samoin konsulttien väärät selvitykset meni nurin ja meillä vahvistettiin KHO.ta myöten naap.suhd.lain 17 § mukainen pysyvä koht. melu, pöly ja tärinähaitta. Melu vahvistettiin pihassa jpoa 100 db. (kuulosuojain raja hetkellisessä 85 db).

Viranomaiset eivät toimineet sittenkään mm. poliisi ei ole näyttöä vaurioista vaikka oikeusvahvisti vauriot !!!!

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Sadat ihmiset taistelevat tänäpäivänä louhimoiden laittomuutta vastaan tuloksetta. Konsultit tekevät meluttomaksi ja räjähdelakia ei ole huomioitu lupia myönnettäessä. Räjähdemäärät kertapaukussa ovat esimerkiksi: 19 000 kiloa Espoo, Kotka todistettavasti 13,380 kiloa, Oulun puoli 10 000 kiloa. Tällaisia määriä ei saa asutuksen vieressä edes ampua.

Oikeudesta eivät ole oikeutta saaneet vaan joutuneet valtaviin korvauksiin vastapuolelle.
Konsulttien väärillä tiedoilla asiat hoituvat louhijoiden hyväksi, etteivät ko. määrät aiheuta tärinää, ja näin laittomuus jatkuu asutuksen vieressä.

Louhimoiden ja murskaamoiden laittoman toiminnan vuoksi kilometrien päässä talot särkyvät ja poliisi ei tutki. Viranomaisia ei saa paikalle, vaikka seismologian laitoksellakin luullaan ensin maanjäristykseksi:
Kotka: Petäjäsuon maan järähdys johtui räjäytyksestä louhosalueella. www.kymensanomat.fi/Online/2015/04/27/.../20151714/4
27.4.2015 - Seismologian instituutin asemaverkko havainnoi automaattisesti ... kallioperän tärinän aiheutti iso räjäytys Petäjäsuon louhosalueella. ...
Miksi tieto räjäytyksistä tulee seismologian laitokselta, eikä yritykseltä itseltään?!

Oulun puolessa tapahtunut räjäytystyö osoittaa, mitä toiminta on todellisuudessa ja miksi lupahakemuksissa salataan räjäytystoiminta ja siihen liittyvä lainsäädäntö. Räjäytykset todellakin vavisuttavat taloja kilometrien päässä ja ovat maanjäristyksiin verrattavissa kuten seismologian mittauksetkin osoittavat.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/maa-jarisi-jaali...
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kuului-tosi-iso-...
Räjähdys havaittiin poikkeuksellisen voimakkaana myös Helsingin yliopiston Seismologian Insitituutin mittauksissa, jossa sen voimakkuudeksi kirjattiin 1.6 magnitudia.

KOTEJA ON VAURIOITUNUT YMPÄRI SUOMEN JA VIRANOMAISIA EI SAA TOIMIMAAN: Esimerkiksi Vantaalla on murskaamon räjäytyksien vuoksi esimerkiksi takka irronnut seinästä ja valtavia talovaurioita on tullut muillakin. http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/377100-tass...

Kotkassa ja Oulun puolessa on myös valtavat talovauriot. Kontiolahti, Nurmijärvi ym. lukuisat muut uhrit. Meitä on satoja, joilta on koti särkynyt, savupiiput hajoavat, kaakelit irtoavat seinistä, takat irtoavat seinistä, kaivot kuivuvat, kivet lentävät pihoihin ym. Ihmiset elävät päivittäisessä hengenvaarassa ja omaisuus tuhotaan ja talojen arvot laskevat.
Poliisi, Tukes ja ympäristöviranomaiset katsovan murskaamoiden räjäytystoimintaa läpi sormien. Samoin jätetään ympäristöriskit selvittämättä. Viranomaiset ovat toiminnallaan myötävaikuttaneet siihen, että ilman asiaankuuluvia lupia perustetut murskaamot saavat toimia.
Siltikään ympäri maan poliisia ei saa edes paikalle tarkistamaan ja tutkimaan louhimoiden ja murskaamoiden aiheuttamia tuhoja.

Hyvä veli -verkostot suojelevat vahingonaiheuttajia mm. oikeudenkäynneiltä. Forcit myy räjähdysaineita vastoin lain velvoitteita ja turvamääräyksiä. Finnrock, jonka Forcit omistaa, tutkii kautta maan talovaurioita, ja perättömästi toteaa, että räjäytykset eivät ole vaurioittaneet asumuksia. Konsultit ovat Finnrockilta, jonka omistaa räjähdysainevalmistaja Forcit.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Herra se on herrallakin, oletko lähettänyt nämä tiedot oikeusministerille, tai oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle.

http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/inde...

Viranomaisten toimintaa valvotaan, ei tämä peli vetele missään demokratiassa.

No, toisaalta tuulivoima pyörittää viranomaisia samanlaisesti, kuinka vaan parhaaksi näkee, niin ettei omat edut kärsi.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Kyllä on lähetetty joka paikkaan. Lopputulos vastataan muuhun mistä on kanneltu 4 ½ vuoden päästä. Samaa on monilla muilla kautta maan ei sieltä saa oikeaa vastausta.

Eduskunnan oik.asiamiehen toimesta KRP määrättiin tutkimaan onko rikottu räjähdysainelakia ja asetusta. Päätöstä ei koskaan ole kyseinen virasto tehnyt. Jouduimme lähtemään eduskunnan toimistoon kysymään minne tutkimukset katosi. Meille yritettiin selittää, että miten KRP ei tutki ja KRP tutkija sanoi heti, että hänet estettiin tutkimasta.Aikamme vaadimme ja etsimme tutkimuksia sitten yllättäen
Ko. tutkinnasta ei tehty päätöstä ollenkaan, vaan nimismies syytti, että pihapiirissämme oli räjäytetty vain kolme kertaa 60 kg. Viranomaisten laittomuuskierre alkoi tästä.
Silmiemme edessä näimme kuinka satoja / tuhansia kiloja räjähdettä ladattiin kallioon ja poliisi näki saman.

Olli S

Olli S - Google+
https://plus.google.com/105621618646306250584 Tässä on Itä-Uudenmaan Rikosjärjestöstä tietoa mm. Korruptiota! olen kohta 9v vuotta yrittänyt saada Rikollisia Tutkintaan. Yksikään Virkamies, ei edes Arvoisa Presidentti halua puuttua tähän! Yksikään lehti ei uskalla julkaista tätä! Olin jo yhteydessä EU. Haluan asian julkiseksi, sitten haastan Suomenvaltion Oikeuteen! T. Olli Saljas Puh.0400442779 Lisää tieto löytyy kun soitatte.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset