hannuaro1

Terveyshaitta ei ole sopimusasia

  • Terveyshaitta ei ole sopimusasia

Terveyshaitan aiheuttaminen on rikos. Tuulivoimaloiden sijoittaminen asutuksen lähelle terveyshaittaa aiheuttamaan on rikos ihmisyyttä vastaan.

 

Tuulivoimaloiden rakentaminen on Suomessa pysäytettävä tutkimusten tekemisen ajaksi, terveydelliset haitat ovat tosiasioita. 

KHO on ottanut tuulivoimatoimijan tiedot infraääni haitoista vastaan myönteisesti, eikä tunnusta tosiasioita. Tosiasiat ovat todennettu lähiasukkaiden kokemusten perusteella lääkärin todistuksella: "Infraäänen aiheuttama huimaus, ICD 10-koodi 1999 T75.2". 

 

Omakotitaloista ovat perheet joutuneet tuulivoimaloista aiheutuvan terveysvaikutusten takia muuttamaan pois. Terveyshaitat realisoituvat heti kun yrittää tulla takaisin asuntoon, jos tuulivoimalat ovat toiminnassa lähellä. 

 

Tuulivoimaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuissa.  https://www.youtube.com/watch?v=mb4PmQTiPFk

 

Hallintoneuvos Kari Kuusiniemi, KHO käsittelee (kohdasta 21.20 alk.) mm. Luvian Oosinselän tuulivoimapuistosta tehtyä valitusta, puhetta on vaan maisemavaikutuksista, vaikka valittajien asiana oli väärin tehty melumallinnus, valitus ei koskenut maisemahaittaa, vaan terveyshaittaa. Kaavaluonnoksessa ei oltu edes selvitetty minkä kokoisia tuulivoimaloita olisi tarkoitus rakentaa. KHO ei käsitellyt esteellisyyttä vaikka kaavoituksen johtaja, Porin apulaiskaupunginjohtaja oli vuokrannut 2 tuulivoimalan paikkaa omalle maalle hyvällä hinnalla, muihin sopimuksiin verrattuna.

 

Oosinselän tuulivoimaloiden rakennuslupien yhteydessä ei ole lupahakemuksessa esitetty yksilöityä tuulivoimalatyyppiä. Rakennuslupapäätöksen perusteella voimaloiden nimellistehoksi esitetään nimellisteholtaan  3,0 – 4,2 MW:n tuulivoimaloita vastoin osayleiskaavassa esitettyä nimellistehoa 2,5 - 3,0 MW.  

 

Kuusiniemi kertoo suuresta hankkeesta, ja miten "meluvaikutukset saattais ylittyä, mutta sitä ei saa aiheutua" ja sen takia siinä olisi mahdollisuus vielä se meluvaikutus estää ympäristölupa vaatimuksella.. Infraääni vaikuttaa ihmisten terveyteen haitallisesti, siihen ei ole evidenssiä, Kari Kuusiniemi, KHO:n mukaan.

Terveyshaitasta Kuusiniemi kertoi ettei sitä voi disponoida. (tehdä sopimusta, sopia)

 

Lääketiede antaa evidenssin heti kun KHO sen haluaisi ottaa vastaan. Nyt näyttää ettei sitä evidenssiä edes oteta vastaan.

Tutkintaa pitkitetään tekosyillä kaiken mahdollisen taloudellisen hyödyn saamiseksi. Ulkomaisilla asiantuntijoilla on jo valmiina tieteellisesti pätevät selvitykset valmiina. Niiden pohjalta Suomessa asiantuntijat voisivat tehdä raportin, niin että KHO voi ottaa sen pohjaksi päätöksiin.

 

Ympäristönsuojelulain perusteella suurikokoiset tuulivoimalat aiheuttavat ympäristön pilaantumista. - Lain mukaan ei nyt toimita. KHO sallii terveyshaittaa aiheuttavan toiminnan jatkumisen. Eikä noudateta edes varovaisuusperiaatetta, edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute ei poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin, muualla noudatetaan ennaltavarautumisen periaatetta.

 

Mutta mitä tekee ympäristön suojelun hyväksi Suomen ympäristöministeriö, - antaa luvan ympäristön tuhoamiseen:

"Ympäristöministeriö on 31.1.2017 vahvistanut Kainuun tuulivoimamaakuntakaavan." Kaavasta tehdyt kaksi valitusta hylättiin.

 

http://www.ym.fi/download/noname/%7B19D759C1-FA69-4FC4-9223-4D71618DB616%7D/124625

 

Valituksilla ei ole mahdollisuuksia, kun niitä ei oteta huomioon. Asetelma on nyt diktatorinen tuulivoiman hyväksi.  Hallituksen suosiollisuus tuulivoimaa kohtaan haisee.

Valitukset olivat täyttä asiaa, niiden perusteella kaavaa ei olisi saanut hyväksyä. Mutta kun vastassa ovat tuulivoimaan myönteisesti suhtautuvat poliitikot ja kaavoituksesta, selvityksistä jne. palkkansa ottava konsulttilauma (vrt. susilauma), niin hukkaan menee kansalaisen työ ja vaiva.. - toistaiseksi. Niistä jää kuitenkin hyvät dokumentit jatkoselvittelyjä varten, ja sen takia valituksilla on tärkeä merkitys.

 

"Ympäristöministeriö määrää maankäyttö- ja rakennuslain 201 §:n perusteella maakuntakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman."??

 

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen

Erityisasiantuntija Agneta Nylund

 

Aiemmista päätöksistä on jo painolastia. Ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sai kirjallisen varoituksen – "harvinainen ja vakava toimenpide" 

 

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/keskusta_eduskuntaryhma-52113

S-ryhmän makaaberi mainos tuulivoima bisneksestä.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/02/s-ryhma-lintusilppureita-linnunsulin.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Asumisterveysasetuksena annetut melun toimenpiderajat koskevat myös tuulivoimaloiden aiheuttamaa melua.
Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisilla on aina selvittämisvelvollisuus, jos asukkaat valittavat kokevansa meluhaittaa."

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/...

Tuulivoima sai syöttötariffi/takuuhinta tarjouksen ilmastonmuutoksen hillitseminen tekosyyllä, se hyväksyttiin pitkällä ja vahvalla lobbauksella. Poliitikkoja vietiin kuin pässiä narussa. Nyt pitää korjata tehty töppäys, mutta siihen ei löydy yhtään vastuullista ministeriä joka ottaa asian omalle kontolle.
"Jos laki muuttuu vahingolliseksi, on se purettava." Nyt se on realisoitunut, mistä löytyy se ihminen joka ei ole seteliselkärankainen?

"Happer: Ilmastonmuutos esitetään poliittisina peikkona.
Ilmasto on muuttunut, koska maapallo muodostettiin - noin 4,5 miljardia vuotta sitten. Ilmaston muutokset aina mittakaavassa - onko vuosikymmeniä, vuosisatoja tai vuosituhansia."

http://globegazette.com/news/opinion/columns/happe...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Melututkijan mukaan KHO:n perustelut meluhaitalle saatu THL:n kyselytutkimuksesta? ”On harhaanjohtavaa yrittää saada meluhaittaa selville pelkästään kyselytutkimusten avulla.”

”Tuulivoimaloiden meluhaittaa on pyritty selvittämään kyselytutkimusten avulla esimerkiksi Työterveyslaitoksen ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toimesta. On harhaanjohtavaa yrittää saada meluhaittaa selville pelkästään kyselytutkimusten avulla.” http://m.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lu...

”KHO:n Kuusiniemen mukaan KHO:n kanta infraääniin perustuu THL:n tekemään kyselytutkimukseen, videolla 18:30 lähtien, jonka mukaan evidenssiä ei ole, eli infraäänistä kyselytutkimuksen valossa tehdyssä tutkimuksessa ei ole havaittu yhteyttä tuulivoimaloiden ja tuulivoimala-alueiden asukkaiden kokemien infraäänien aiheuttamien oireiden välillä. Meluselvityksiä voidaan siten pitää riittävinä.” https://youtu.be/mb4PmQTiPFk?t=164

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Yhtä ja samaa mafia perhettä on koko tuulivoimalla julkista rahaa kuppaava viranomais/poliitikko joukko. Asia on selvä kuin pläkki.

Tuulivoima perhe ottaa julkista rahaa omien taskuihin olemattomilla ilmastonmuutos katastrofin pelottelu huijauksella. Italiasssa laitettiin pahimmat roistot rautoihin, omaisuus valtiolle jne.. -meillä juttua hyssytellään ja odotetaan koska paska räjähtää silmille. Juttu haisee tosi pahalta jo.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Älä muuta sano! Ei uskoisi Suomessa todeksi, jos ei sitä kehitystä olisi n. 8 vuotta säännöllisesti seurannut. Kts. esim. S-ryhmä, S-voima, S-pankki ja se viimeinen mainos, makaaberi on ainoa sana jolla tätä voi arvostella.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/02/s-ryhma-lint...

Kts. video naapurista: "- Ornitologit ovat hälytystilassa löydettyään useita kuolleita petolintuja Helsingborgin lähellä sijaitsevalta tuulivoimala-alueelta.
- Linnut ovat joutuneet tuulivoimaloiden uhreiksi. Voimalat ovat olleet käytössä vuoden"
http://santavuori.blogspot.fi/2017/02/tuulivoimala...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

​​Tutustukaa ja lukekaa TkT, akustiikka-ym. asiantuntijan Klaus Riedererin muistutus Loviisan hankkeesta, sivulta 45 eteenpäin hän mm. ruotii siellä perusteellisesti valtakunnantohtori Valtteri Hongiston tekemien "tutkimusten" laatua.

Valtakunnantohtori osaa varmasti laskuttaa "neuvoistaan" yhtä näppärästi kuin kuuluisa kaimansa YLE:ssä. Dokumentissa on muutoinkin älyttömän paljon hyvää asiaa, ja tämäkin muistutus on tehty oman toimen ohella.

Vastaukseksi muistutukseen hallinto-oikeudet hyväksyy vaikka minkälaisen vastauksen, pääasia on se vastaaminen: "ei vaikuta kaavaan" - tämä on masentavaa vallan väärinkäyttöä.

http://kar.fi/KARAudio/Publications/publications/K...

Ohessa olevasta linkistä löytyy opinnäytetyö jossa kerrotaan myös mitä on Infraääni ja miten sitä voi mitata.

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/1...

Honkajoella infraääni testataan ihmisillä.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/honkajokelaiset-ov...

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Poliitikot tuulivoimalaongelman ovat aikaansaaneet ja he voivat sen halutessaan myös poistaa. Eturintamassa on nyt ympäristöministerimme Kimmo Tiilikainen, joka hehkutti eduskunnan istunnossa 2010 monessa mielessä katastrofiksi osoittautunuttta puoluetoverinsa Pekkarisen runnomaa tuulitariffia puoluetoverinsa Vanhasen hallituksen aikana.

"KIMMO TIILIKAINEN /KESK Hallituksen esitys uusiutuvan energian tuotantotuista on hyvä kokonaisuus. Se on sitä sen takia, että se konkretisoi sen valtavan hypyn, mikä tarvitaan uusiutuvan energian lisäämisessä tällä vuosikymmenellä. Se on hyvä sen takia, että siinä on älykkäällä tavalla sidottu nämä tukimekanismit markkinalähtöisesti tuulisähkön osalta sähkön markkinahintaan ja toisaalta sitten puun energiankäytön osalta päästöoikeuden hintaan." http://kansanmuisti.fi/session/87-2010/4/

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eduskunnassa on puhuttu myöskin Espanjan mallista hyvin ennakoivaan sävyyn. Kaikki tietävät nyt mihin tällainen puhe on johtanut ja mikä on Espanjan tilanne nyt.

"Sitten mitä tulee täällä ilmastoasiantuntija Oras Tynkkysen lausuntoon siitä, että Espanja on edelläkävijä valtioista uusiutuvan energian tuotannon osalta ja että Suomen pitäisi ottaa Espanjasta mallia, nyt on tosiasia se, että Espanjan valtio on käytännöllisesti katsoen konkurssissa. Jos siellä olisi tehty oikeankaltaisia ratkaisuja myöskin energian suhteen ja oikea-aikaisia ratkaisuja, niin tilanne voisi tämän valtion osalta olla myöskin toisen kaltainen. Espanja ei ole se maa, josta Suomen kannattaa suuremmassa mittakaavassa ottaa minkäännäköistä esimerkkiä." http://kansanmuisti.fi/search/?as.q=tuulivoima oras Tynkkynen

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Taas on uuden tuulivoimateeman aika.

"Terveyshaitan aiheuttaminen on rikos. Tuulivoimaloiden sijoittaminen asutuksen lähelle terveyshaittaa aiheuttamaan on rikos ihmisyyttä vastaan."

Ensimmäinen lause on silkkaa palturia: ei terveyshaitan aiheuttaminen ole rikos. Terveyshaitan voi aiheuttaa vahingossa tai se voi olla seurausta osallistumisesta terveyshaitan vaaraan johtavaan toimintaan. Ei tupakkateollisuuskaan syyllisty rikokseen vaikka aiheuttaa terveyshaittaa toiminnallaan. Eikä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos silloin, kun suositteli rokottamaan sikainfluessaa vastaan.

Ja vielä: Rikos ihmisyyttä vastaan: Ei hyvänen aika!

Rikoslaki määrittää rikoksen ihmisyyttä vastaan seuraavasti:
"Joka osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajamittaista tai järjestelmällistä hyökkäystä

1) surmaa tai orjuuttaa toisen, käy hänellä kauppaa tekemällä tarjouksen, ostamalla, myymällä tai vuokraamalla taikka kiduttaa häntä tai aiheuttaa hänelle muulla tavoin suurta kärsimystä tai vaikean vamman taikka vahingoittaa vakavasti hänen terveyttään taikka tuhoaa väestöä asettamalla sitä tai sen osaa hävittäviä elinehtoja tai muulla tavoin,

2) karkottaa tai pakolla siirtää alueella laillisesti oleskelevaa väestöä,

3) vangitsee toisen tai muuten riistää häneltä vapauden kansainvälisen oikeuden perustavaa laatua olevien määräysten vastaisesti taikka aiheuttaa vapautensa menettäneen tahdonvastaisen katoamisen,

4) raiskaa toisen, orjuuttaa häntä seksuaalisesti, pakottaa hänet prostituutioon, raskauteen tai sterilisaatioon taikka harjoittaa häntä vastaan muuta vastaavaa törkeää seksuaalista väkivaltaa tai

5) harjoittaa rotuerottelua taikka vainoaa tunnistettavissa olevaa ryhmää tai yhteisöä poliittisen mielipiteen, rodun, kansallisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, uskonnon tai sukupuolen perusteella taikka niihin rinnastettavilla muilla perusteilla,

Rikoslaki 11. luku, 4§ (11.4.2008/212)

Lueppa nyt ajatuksella tuo rikoslain 11. luku: Sotarikos ja rikos ihmisyyttä vastaan kokonaisuudessaan ja selvitä, miten tuulivoiman voisi nähdä siviiliväestöön kohdistuvana laajamittaisena tai järjestelmällisenä hyökkäyksenä. Äläkä viitsi saivarrella tuulivoimayhtiön hyötymistarkoitusta sotatoimiin verrattavana hyökkäyksenä, jota rikoslaki tässä yhteydessä tarkoittaa.

Eihän näissä teidän blogeissanne ole enää kosketusta minkään realiteettien kanssa.

Ja loppuun yksi: Ei hyvänen aika!
Millä tavoin Tiilikaisen nimitysasiasta aiheutunut juttu liittyi tuulivoimaan?

Nämä tuulivoimajutut menettävät ison osan uskottavuuttaan, kun nostelet lintusilppureita ja asiaan kuulumattomia tekstejä puhtaan ideologisen sepittelyn jatkeeksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Helsingistä käsin katsottuna esim. Pohjanmaan rannikko on jo kaukana. Se mitä siellä yksittäisten ihmisten, nyt jo satoja perheitä koskettaen tuulivoima-alueiden läheisyydessä, mielissä ajatellaan teollisuusluokan tuulivoimaloista, ei aiheuta suurtakaan huolta helsinkiläisten keskuudessa.

Teoriassa tuulivoimamelusta ei voi aiheutua vaaraa tuulivoima-alueen läheisyydessä asuville ihmisille. Näinhän se asia tuodaan julkisuuteen THL:n tutkijan raporteissa. Tutkija toistaa huippuyliopiston MIT:n tutkimuksen viestiä. Tämä tutkimus saattaa olla tuulivoimateollisuuden itsensä tilaama ja maksama.

Teoria ja käytäntö ovat kaksi eri asiaa. Tuulivoimamelua ei edes mitata nykyisillä suodatetuilla mittaustavoilla. Korkeimman hallinto-oikeuden tuomari on saanut infraäänistä tietoa THL:n kyselytutkimuksesta, jonka mukaan tuulivoima-alueella elävien ihmisten sairastumiset eivät johdu tuulivoimasta lähtevästä infraäänestä. Yhteyttä oireiden ja infraäänen välillä ei ole löytynyt. Evidenssi puuttuu.

On vain diagnoosin saaneita ihmisiä, joiden sairaus on linkitetty tuulivoimaloihin. Tämä siis käytännössä.

Riippumattoman melututkija Viljasen kirjoitus on ihan käden ulottuvilla. Kts. linkki! http://m.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lu...

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Niemeläinen, on ihmisiä, jotka ovat joutuneet tuulivoimaloiden pystytyksen jälkeen jättämään kotinsa. Miksi?

Niemeläinen, esim. nykyinen ministeri, aiemmassa linkissäni silloinen (v.2010)kansanedustaja Tiilikainen hehkutti tuulitariffin älykkyyttä. Nyt 6vuotta myöhemmin, tuulivoimaloiden haittojen osittain selvittyä, hän on aitiopaikalla mahdollisuutenaan korjata aiempi virhearviointinsa. Miksipä ei!

Onko niin, että tuulivoimala saa "...aiheuttaa ihmiselle muulla tavoin suurta kärsimystä tai vaikean vamman taikka vahingoittaa vakavasti hänen terveyttään...".

Annetaan Tiilikaisen joukkoineen tehdä terveysselvitys rauhassa ja toivotaan, että tuulivoimalat ohjattaisiin sitten lopulta edes poliittisella päätöksellä kauas asutuksesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Rikos ihmisyyttä vastaan on lain luvussa sotarikokset ja laki määrittää rikoksen ihmisyyttä vastaan osana laajamittaista hyökkäystä. Ettehän edes te, hyvät tuulivoimakouhottajat, voi yrittää soveltaa sotarikoslainsäädäntöä tuulivoimakysymyksessä!

Tai no, kyllähän te voitte. Väittihän Aro, että tuulivoima rikkoisi Ajokorttilakiakin!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyvä kun löysit lainkohdan jota voi tässä rikosasiassa käyttää tukemassa tapahtunutta rikosta.
"Rikoslaki 11. luku, 4§ (11.4.2008/212)"

"1) surmaa tai orjuuttaa toisen, käy hänellä kauppaa tekemällä tarjouksen, ostamalla, myymällä tai vuokraamalla taikka kiduttaa häntä tai aiheuttaa hänelle muulla tavoin suurta kärsimystä tai vaikean vamman taikka vahingoittaa vakavasti hänen terveyttään taikka tuhoaa väestöä asettamalla sitä tai sen osaa hävittäviä elinehtoja tai muulla tavoin,

2) karkottaa tai pakolla siirtää alueella laillisesti oleskelevaa väestöä,"

Mieti omalla kohdallasi tilannetta jossa olisit rakentanut perheellesi kodin kauniille rinnetontille, ja raivannut siihen hyvin kasvavan pienen perunamaan, kasvitarhan, jne. Saanut hyvän sadon jo muutamana vuonna marjoista ja hedelmäpuistakin jo muutaman omenan. Lähellä on meri jossa sinulla on laituri ja vene jolla olet hakenut vapaa-ajalla kalat ruokapöytään, kaikki on hyvin, lapset terveitä ja muijalla hyvä työpaikka, itsekin olet voinut tehdä ammattitöitä lähiseudulla.

Kaikki romahtaa muutamassa kuukaudessa kun n. kilometrin päässä alkaa 145 m korkeudella 12 kpl 4,5 MW:n tuulivoimalaa tuottamaan infraääntä aina kun tuulee, ja täällä rannikolla usein tuulee. Lapset eivät saa nukutuksi, valittavat korvasärkyä, ym. ovat nuutuneita, väsyneitä, eikä koulunkäynti luista niin kuin ennen. Perheen äiti ei jaksa mennä kaikkina päivinä enää töihin, koirakin irvistelee ja inisee niin kuin joku vieras uhkaisi tappaa, eikä löydä enää sopivaa makuupaikkaa talosta. Itse alat kaipaamaan tukea ovenpielistä ym. kun huimaa ja päätä särkee, alat saamaan migreenikohtauksia eikä särkyyn auta mikään lääke..

Naapurista kuulet samansuuntaisia oireita, ja alat miettimään mikä on muuttanut tilanteen yhtäkkiä. - Tuulivoimalat, - kaivat netistä kaiken tiedon mitä löydät tuulivoimaloiden ominaisuuksista ja alat ymmärtämään mistä on kysymys.

Ehkä tämä tuntuu hesalaisen mielestä naurettavalta onhan melua joka puolella, ja jos et kerran kuule melua sisälle, ja ulkonakin vaan ajoittain kuuluu koneiden hammasrattaiden jyrinää ym. paukahduksia kun lapakulmaa säädetään. Infraääni on siitä pirullinen haitta kun sitä ei kuule, mutta elimistössä se tuntuu. Keskushermosto ei kestä jatkuvasti ajoittain muuttuvaa matalataajuista melua, se sanoo sopimuksen irti ja voit saada tiedostamattasi epilepsian, kohtaukset voivat olla kohtalokkaita merellä, jos olet yksin liikkeellä ja tajuttomuus iskee ratkaisevassa paikassa kun nostat verkkoa vedestä.

Tuulivoimatoimija ja tuulivoimaloiden sijoittamisesta päättäneet viranomaiset ovat kaiken tämän tienneet, mutta ovat pitäneet tiedon itsellään Helsingissä. - Mitä tämä on jos ei se sinun mielestä ole rikos ihmisyyttä vastaan. Näitä tuulivoimaloiden infraäänistä sairastuneita on länsirannikolla satoja, ainoa vaihtoehto on pois muuttaminen, koti on jätettävä kylmilleen ja lähdettävä evakkoon jonnekin kauas pois melualueen läheltä.

Ei hyvänen aika!

Rikoslaki määrittää rikoksen ihmisyyttä vastaan seuraavasti:
"Joka osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajamittaista tai järjestelmällistä hyökkäystä...

2) karkottaa tai pakolla siirtää alueella laillisesti oleskelevaa väestöä,"

- Jos nyt ajattelisit ja lukisit itse ajatuksella että joudut kokemaan kaiken tämän omalla kohdalla, niin voitko tuomita ihmisiä saivartelusta, he yrittävät puolustaa kotiseutua tällaista terroria vastaan. Intiassa tuulivoimayhtiö otti jo aseet käyttöön ja ampui yhden maanviljelijän kuoliaaksi, muutamia loukkaantui luodeista. Ei kai sitä siellä Helsingissä tuulivoiman vastustajille suunnitella?

Ei yhtään tuulivoimalaa pystytettäisi Suomessa ilman tuulivoimayhtiön hyötymistarkoitusta, - itse saivartelet.

Realiteetit tiedät ihan hyvin jos olet blogeista jotain ymmärtänyt. Ideologisen sepittelyn saat pitää itselläsi omatuntosi mukaan, joka on tietenkin puhdas. (et ole sitä koskaan käyttänyt)

Mutta ehkä Helsinki jossa on Suomen suurin rottaongelma ratkaistavanaan ei huomaa mitä muualla maassa tapahtuu.
"Helsingissä elää 100 000 rottaa. Itäkeskuksen Tallinnanaukion klaani on noussut kadulle ruuan perässä." - ei kaupungissa edes rottien huolto toimi.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002768741.html

Helsinki hoitaa vaan omaa viinankuljetuskauppaa Viron ja Suomen välillä, se on kuulemma kannattavaa. Ja kun on kaksoiskansalaisuus niin aina kun vero uhkaa nousta niin voi siirtää kirjat ym. veneet ja pääkonttorin toiselle puolelle rajaa. Tuulisähköä pitää saada, mutta tuotantoa ei voi Helsingin saariin, eikä lähimaille rakentaa.

Omat viranomaiset, esim. tämä ympäristöinsinööri Agneta Nylund on siitä pitänyt ansiokkaasti huolen. Kainuun korpimaille ne kyllä sopivat, muuttakoot paikalliset mihin itse haluavat, siihen annetaan vapaa mahdollisuus. Tuulivoimalat on kuitenkin sinne nyt pakko rakentaa, kun kerran valtio sitä tukee..?? Ja onhan tämä ympäristöministeri Tiilikainen hyvin juonessa mukana. - Mitä sanoo KHO? - ei mitään, ministeriön päätöksiä ei KHO enää käsittele.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Käsittelet silkkihansikkain näitä hesalaisia, mutta rotta on viisas eläin ja selviytyjä. Ehkä pärjää nyt ja tulevaisuudessa hyvin tämän järjettömyydenkin keskellä ja keskuudessa. Rottaklaanille pitää antaa liikkumatilaa, hyvä että ovat saaneet jalansijan pääkaupungissamme.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #14

"Rotilla on aivan uskomaton kyky pidättää hengitystä ja uida. Tämän ansiosta ne pystyvät tunkeutumaan asuntoon wc-pöntön kautta.
Kykyä uida putkistoissa selittää rottien älyttömän hyvä hapenottokyky ja uimataito. Videolla nähdään kuinka rotta pystyy ottamaan pienimmästäkin ilmataskusta lisää happea jatkaakseen sukeltamista."

Rotta on viisas, infraääni karkottaisi kyllä rotatkin äkkiä pois Helsingistä, miksei oteta sinne tuulivoimaloita, liikenneympyröihin mahtuisi yksi jokaiseen. Ja mikä hyöty siitä olisi, kerrostalokaksiot saisivat energiansa läheltä jne..

http://www.voice.fi/ilmiot/karmea-video-paljastaa-...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Sinustakinko tuulivoima on sotarikos? Siis rikos ihmisyyttä vastaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Pidän rotta-kommentointianne asiattomana. Mutta kyllä se tyylinne sopii. Jopa pukee teitä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #29

No, mieti nyt vähän pintaa syvemmältä asiaa. Hesalaiset sekoittavat jatkuvasti omilla kannanotoilla ja lobbauksilla tuulivoiman puolesta länsirannikon ihmisten elämää. Suomessa tuulivoiman osuus sähköntuotannosta on marginaalinen, mutta ne haitat ovat maksimaalisia ja kalliita. Luonto, ihmiset, eläimet, linnut, lepakot, - kaikki ympäristöarvot kärsivät haitoista.

Ja Helsingissä asiaa naureskellaan, ja pilkataan kritiikkiä esittäviä hulluiksi ääntenkuulijoiksi Don Quijote:ksi joka kuvitteli tuulivoimaloiden olevan jättiläisiä joita vastaan ritarin on taisteltava.

Näiden kommenttien perusteella rotta-ongelma Helsingissä on pieni muistutus puhtaan elinympärisön pilaamisesta. Täällä länsirannikolla Helsingin herrojen tuulivoimalat pilaavat meidän elinympäristöä lopullisesti, olisiko sinulla siihen sopivaa myrkkyä tai keinoa jolla ongelma voidaan lopettaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ihan oikeastiko? Rikos ihmisyyttä vastaan? Sotarikos?

Laita nyt ne jalat maan pinnalle ja hengittele hetki. Ei ne tuulimyllyt mitään sotarikoksia tee.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #26

- "Ei ne tuulimyllyt mitään sotarikoksia tee." Kuka niin on väittänyt? - ei koneet ole koskaan syyllisiä mihinkään, ne ovat vaan rikoksen tekovälineitä epärehellisille ihmisille, jotka pilaavat kohtuuttomasti luontoa rahankiilto silmissään.

Ei sitä Volvo-Markkasen Volvo autoa etsintäkuulutuksilla haettu, vaan pankkeja ryöstänyt Markkanen rikoksista otettiin kiinni ja tuomittiin. Volvo jatkoi vapaana matkaansa, ei se mitään pahaa tehnyt.

Nyt tuulivoimaloiden infraääni haitoista kärsii suuri kansanosa erilaisista terveyden menetyksistä, ihan pienistä lapsista lähtien. Lapsiperheitä on joutunut jättämään kotinsa kylmilleen. Evakkomatkat eivät kuulu rauhanajan yhteiskuntaan, sillä perusteella näyttää siltä että on siirrytty sota-ajan ratkaisuihin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Korkeimman hallinto-oikeuden Kuusiniemi vakuuttaa, että he seuraavat koko ajan kehitystä, ja jos infraäänistä tulee jotakin uutta tutkimusta, evidenssiä joka vaikuttaa tuulivoimaloiden sijoittumiseen, he kyllä reagoivat tähän.

No täytyy sanoa, että muissa maissa hallitukset ovat lähtenee aktiivisesti selvittämään matalataajuisen melun ihmisille aiheuttamaa haittaa suurten tuulivoimaloiden läheisyydessä. Kts. linkit!

Suomeen tuodaan maailman suurimmat tuulivoimalat ja THL tekee kyselytutkimuksia?

Mielenkiintoista on myös havaita, mihin tuloksiin päädytään esim. Tanskassa, kun siellä kuten monessa muussakin maassa on nyt käynnistetty hallitusten toimesta tutkimusprojekteja, joissa selvitetään tuulivoimalan melusta ihmisille aiheutuvia haittoja. Japanista uutta tutkimusta on myös saatavilla, amplitudimodulaatioon liittyen ja äänen tonaalisuuden vaikutusta häiritsevyyteen. http://pub.dega-akustik.de/IN2016/data/articles/00...

Vaikka melun negatiivista vaikutuksia ihmisen terveyteen on tutkittu paljon, tutkimusta tuulivoimalan melun haitallisista terveysvaikutuksista on vielä vähän olemassa. Tähän tilanteeseen on nyt tulossa parannusta. ”SIGNIFICANCE AND DISSEMINATION Exposure to wind turbine noise is suspected of affecting health and concern for this is increasing among people living close to wind turbines. However, very limited scientific data exists on effect of noise from wind turbines and risk for cardiovascular disease or other major diseases. This study will therefore be among the first contributing to answer the question of whether noise from wind turbines affects the risk of a major disease and has the potential to contribute in providing guidance on regulations for human habitation close to wind turbines. Results will be published in international peer-reviewed journals and presented to the general population through national media and popular science articles.”

Akustiikka-alan tutkijalla lienee kuitenkin ollut mahdollisuus tutustua tohtori Neil Kelleyn tutkimuksiin 1980-luvulta. NASAn tilaamissa tutkimuksissa on teollisuusluokan tuulivoimalan aiheuttaman aerodynaamisen melun terveyshaitoista tehty selkoa riittävällä tarkkuudella, jotta jokainen alan asiantuntija, niin Suomessa kuin muuallakin, on kyllä ollut jossain määrin tietoinen teollisuusluokan tuulivoimalan melun aiheuttamista riskeistä!?

”The number and size of wind turbines has increased markedly during the last decades. Although research has consistently found that traffic noise increases the risk for cardiovascular disease (1-4), potential effects of wind turbine noise on risk for cardiovascular disease are virtually unexplored.” http://www.ft.dk/samling/20131/aktstykke/aktstk.70...

”Tuulivoimaloiden lukumäärä ja koko on kasvanut selvästi viime vuosikymmeninä. Vaikka tutkimus on johdonmukaisesti havainnut, että liikenteen melu lisää riskiä sydän-ja verisuonitautien sairastumiseen (1-4), tuulivoimalan melun osalta aiheutuvat riskit sairastua sydän- ja verisuonitautiin ovat lähes tutkimatta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei Suomessa olevista kunnanvaltuutetuista, eikä rakennusmestareista moni ymmärrä amplitudimodulaatiosta tai infraäänipäästöstä mitään, ja miten se haitta todennetaan. Tuskin löytyy yhtään, ja sen takia viranomaisilta pitää löytyä sen verran suoraselkäisyyttä ettei valehteluilla tehtyjä selvityksiä hyväksytä! On hankittava kolmannelta osapuolelta asiantuntija lausunnot, joihin voidaan luottaa, kun kerran niitäkin Suomessa on.

Vai onko niin ettei ole enää muita kuin seteliselkärankaisia viranomaisia jotka elävät tuulivoima lahjuksilla.
http://www.merikarviantuulivoima.info/tvi/model.html

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

KHO viittaa hylkäävissä päätöksissään THL:n kyselytutkimukseen, jossa ei edes mitata infraääntä. KHO:n tuomari tiesi kertoa, että tämän kyselytutkimuksen mukaan tuulivoimalan infraäänen ja tuulivoima-alueella olevien ihmisten infraäänistä johtuvien oireiden yhdistämistä ei voitu todistaa. Varmaankin näin asia on, kun tuon saksalaisen tutkimuksen mukaan infraäänien mittaamista manipuloidaan, Suomessa tosin niitä ei mitata lainkaan.

http://www.hoher-odenwald.de/wp-content/uploads/20...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #17

Anu Turunen puhuu tuulivoiman terveysvaikutuksista: Infraääniä ei tutkittu, kyseltiin vaan mitä muuten kuuluu, onko kaikki hyvin jne.. lisätutkimuksia suunnitellaan. Huom. Puheen lopussa Kalevi Nikula esittää hyvän näkemyksen Anulle infraäänesta, vastaus oli puuta heinää.
https://www.youtube.com/watch?v=oRGLRAnDodM

Larry Findian

Perustuslain 20 ja 22 §:ien mukaan, jokaisella on oikeus terveelliseen ja turvalliseen ympäristöön. Tuulivoimasta aiheutuu terveyshaittoja, sekä turvallisuusuhkia. Maailmalla ja suomessa on tapahtunut kymmenittäin uhkaavia tilanteita, sekä myös suuronnettomuuksiksi luokiteltuja onnettomuuksia, joita on mm. tornien kaatuminen, tulipalot, lapajarrun pettäminen ja siitä johtuva "villiintyminen" ja lavan pirstoumisvaara, jään- ja lumen irtoamisvaara yms. joista aiheutuu turvallisuusriski ympäristölle.

Metsiin ja asutusten lähistölle rakennetut tuulivoimalat aiheuttavat vaaraa ihmisille. Tukes valvoo kuluttajaturvallisuutta ja puuttuu laitteiden aiheuttamiin riskitekijöihin. Kuluttajaturvallisuuslaki määrittelee tarkasti, että kenenkään turvallisuutta ei mitkään laitteet saa vaarantaa. Esim. leikkipuistojen, pelikenttien yms. on oltava turvallisia. Tukes ei kuitenkaan valvo tuulipuistojen turvallisuutta ja turvallisuusuhkia, eikä kuluttajaturvallusuuslaki koske tuulipuistoja, vaikka tuulivoimalassa toteutuu kuluttajaturvallisuuslain määritelmät ihmisille vaarallisista tekijöistä ja suuronnettomuusriskit ovat olemassa. Mitään toimenpiteitä ihmisten turvallisuuden takaamiseksi ei ole olemassa.

Jo pelkästään harhaanjohtava nimitys, "tuulipuisto", on kuluttajansuojalain vastainen ja antaa virheellisen kuvan luonnossakulkijoille ja jokamiehenoikeuksia toteuttaville kansalaisille, alueen turvallisuudesta.

Ympäristölain määritelmien mukaan tuulivoima on kyseenalaista päästöjen, joiksi luetaan myös melupäästöt, sekä lukuisien muiden ympäristöuhkien vuoksi.

Kuluttajaturvallisuuslain mukaan arvioituna tuulivoimalat on kiellettävä vaarallisina.

Rakennuslain mukaan rakenteista, eikä rakennuksista saa aiheutua vaaratekijöitä ja tuulivoimalat olisi kiellettävä.

Pelastuslain mukaan ei saa aiheuttaa vaaratekijöitä ja lain tavoitteena on parantaa ihmisten turvallisuutta ja vähentää onnettomuuksia. Tuulivoimalarakentaminen tuo niitä lisää.

Terveydenhuoltolaki 3§ mukaan tarkoitetaan, "terveyden edistämisellä yksilöön, väestöön, yhteisöihin ja elinympäristöön kohdistuvaa toimintaa, jonka tavoitteena on terveyden, työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen sekä terveyden taustatekijöihin vaikuttaminen, sairauksien, tapaturmien ja muiden terveysongelmien ehkäiseminen".

Kaikilla mittapuilla arvioituna, tuulivoimaloista aiheutuu terveysongelmia, vaaraa, tapaturmariskejä, sekä ympäristö-, ja suuronnettomuusuhkaa.

Kuka korvaa esim. metsäalueella syntyvän, tuulivoimalasta aiheutuneen metsäpalon ja siitä aiheutuvat kustannukset, ehkä jopa ihmishenkien menetykset? Irronneesta jääpaakusta aiheutuneen vammautumisen tai kuoleman? Villiintyneen lavan pirstoutumisesta aiheutuvat mahdolliset vahingot, jopa kuolemantapaukset? Kaatunen tornin ympäristövauriot, ehkä 1000 litran öljyn valumisen ympäristöön yms? Lainsäädäntö ei ole ajan tasalla ja virkamieskunta, sekä poliitikot ovat laiminlyöneet perustuslakia. Koko tuulivoimabisnes on perustuslain vastaista kaikilta osin. Turvallisuus jää jokaisen oman harkinnan varaan ja vastuulle ja vakuutusyhtiöt voivat siten evätä korvaukset. Loppuviimein maanomistaja on se, joka vastaa kustannuksista. Vastuukysymyksiin ei ole vastauksia. Havainto on, että kunnat ja pelastusalueet eivät ole varanneet riittävää sammitis- ja pelastuskalustoa, lähiasukkaiden pelastus- ja evakuiointisuunnitelmia ei ole jne.

Olen ollut yhteydessä mm. Tukesiin, ely-keskukseen, pelastustoimeen, työ- ja elinkeinoministeriöön (koska tukes on heidän alaisuudessaan), rakennustoimeen, kuntaan ym. Kukaan ei ota vastuuta? Kaikki siirtävät vastuun muille tahoille?? Viranomaiset vähättelevät koko asiaa ja suhtautuvat jopa pilkallisesti kysymyksiin, eivätkä osaa vastata mitään?? Tuulivoimabisnes on kuin villi länsi. Röyhkeydellä ei mitään rajaa ja mukana on poliitikot ja virkamiehet.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyvin esitetty ajankuva tuulivoima hulluudesta, - Kiitos - tämä palautti luottamuksen ettei kirjoitukset mene hukkaan kuuroille korville.

Kansalaisten hätähuutoihin jätetään yleensä vastaamatta, media ei enää kriittistä kirjoittelua tuulivoimasta ota vastaan. Ja KHO jättää oleellisen asian valituksista käsittelemättä, melumallinnukset jäävät aina virheellisiksi tuulivoimatoimijan konsultin tekemänä. Melurajat piirretään karttaan asutusta väistelevänä viivana, ja se kelpaa KHO:n tuomarointiin.

Tuulivoiman vastustajia nimitetään Don Quijote nimellä joka taisteli jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan. - Mutta eihän kritiikkiä koskaan ole koneita vastaan osoitettu, vaan ihmisiä vastaan jotka rahankiilto silmissään eivät huomioi aiheutuvaa haittaa ja vaaraa jota he toimillaan aiheuttavat. Ilmastonmuutoksen hyväksi tuulivoimaa on väitetty rakennettavan, mutta kun se päinvastoin aiheuttaa enemmän haittaa ilmastoon kuin mitään hyötyä. Syöttötariffi/takuuhinta otettiin vastaan erinomaisena bisneksenä, poliitikot tekivät suuren karhunpalveluksen veronmaksajille ja hyväksyivät lobbareiden vaatimukset. Tappiot yhteiskunnalle ovat valtavia joka suhteessa, yleinen etu kärsii vuosisadan suurimmasta ympäristövahingosta enemmän kuin vielä edes ymmärretään. (vahingot ei korjaannu tuulivoimaloiden poistamisen myötä)

Monisatasivuiset selvitykset ym. luontokartoitukset ovat asiantuntija konsulttien tekeminä ikävää luettavaa kotiseudun ympäristöstä, tarkoituksena on osoittaa alue tuulivoimaloille sopivaksi. Tulee mieleen ennalta-arvaamattomat sosiopaatit, jotka ei juurikaan välitä tekojensa seurauksista. Eikä ympäristöllä ole ymmärtämystä sosiopaatteja kohtaan.

Kertomus Don Quijoten taistelusta on varmaan mielenkiintoista luettavaa, sen jokainen voi ostaa kirjana ja lukea, ehkä käsitykset vielä muuttuu pilkkaamisesta tosiasioiden perusteella asialliseksi ja tuulivoimaloiden rakentaminen julkisella tukirahoituksella lopetetaan.

"Köyhä aatelismies Don Quijote Manchalainen menettää järkensä luettuaan liikaa ritariromaaneja. Idealistinen hidalgo ryhtyy taistelemaan maailman vääryyksiä vastaan ja kelpuuttaa uskolliseksi aseenkantajakseen järkevän Sancho Panzan. Raihnainen Rosinante-kaakki kulkuneuvonaan tuo "surullisen hahmon ritari" taistelee jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan ja vannoo ikuista rakkauttaan ihanaksi otaksumalleen naapurin Dulcinealle.Tragikoominen Don Quijote on ajaton klassikko, johon koko myöhempi kertomakirjallisuus vertautuu."

Larry Findian

Uusi rakennuslaki on parhaillaan ympäristöministeriön työn alla. Tosin vuosia jälkijunassa tuulivoiman suhteen? Jälkikäteen on hyvä määritellä, mitä tuli tehtyä ja sorvata sopivat asetukset? Tämä on täysin perustuslain vastaista toimintaa, lakien ja asetusten laiminlyöntiä ja virkamiesrikos.

Tiedustellessani tuulivoimaloiden vaarantamaa yleistä turvallisuusasiaa TUKESilta, minut ohjattiin ELY-keskukselle, joka ohjasi minut rakennusvalvontaan ja pelastustoimelle, joka ei ottanut mitään kantaa mahdollisiin henkilötapaturmiin ja suuronnettomuksiin, joita on tapahtunut ja voi tapahtua lukuisten esimrkkitapausten lailla. Esim. Pori, Hamina, Uusikaupunki, Pyhäjoki, Århus, Lemnhult, Sidinge, Vetlanda, Screggagh jne. Lain mukaan pelastustoimen ja -kaluston on oltava ajan tasalla kaikkien mahdollisten uhkien varalle.

Kysellessäni, miksi TEMin alaisuudessa oleva TUKES ei valvo tuulivoimaloiden ympäristöturvallisuutta, työ ja elinkeinoministeriön viranomaisen suhtautuminen, syrjäisellä ja metsäisellä alueella sijaitsevan omakotitalon viereen kaavaillusta tuulivoimapuistosta aiheutuviin riskeihin, oli aggressiivinen. Hänen kommenttinsa oli, että "metsä on vaarallinen paikka. Puutkin voivat kaatua päälle ja minun ei tulisi liikkua siellä, saatikka asua." Se siitä asiallisuudesta... virkailija puuttui jokamiehenoikeuksiini ja vähätteli terveyteeni kohdistuvia vaaran uhkia? Lain mukaan kaikki onnettomuusuhat ja turvallisuutta sekä terveyttä koskevat uhat on otettava vakavasti.

Tuulivoimalaonnettomuuden sattuessa, kyse ei ole todellakaan mistään pikku jutusta, vaan suuronnettomuusuhasta, josta voi aiheutua ja aiheutuu vaaraa terveydelle, turvallisuudelle, ihmishengelle ja omaisuudelle. Nämä kaikki on perustuslaissa ja lainsäädännössä ylipäätään "pyhä" ja koskematon perusoikeus.

Toistaiseksi vielä voimassa olevan rakennuslain 117§ muun muassa määrittelee rakennusturvallisuuden, jota tuulivoimalat eivät täytä. Viranomaisten mukaan rakennuslaki on se, joka koskee tuulivoimaloita, koska niistä maksetaan kiinteistövero. Kysyessäni rakennusviranomaiselta, että mikäli rakennan metsään yleistä vaaraa ja suuronnettomuusuhkaa aiheuttavan härpäkkeen, vastaus oli, että se ei onnistu. Täsmensin, että kyse on tuulivoimalasta, ja alkoi selittely...

Asiaa tiedusteltaessa tajuaa heti, että lainsäädäntö ei ole ajan tasalla, viranomastoiminta on salailevaa, halveksivaa, aggressiivista, vähättelevää ja pimittelevää.

Tästä asiasta täytyisi tehdä kysely ja asiaa pitäisi penkoa perinjuurin. Suomessa on puuhailtu lain vastaisesti, vieläpä viranomaisten toimesta jo vuosia?? Syytteitä ja tuomioita pitäisi sadella, ainakin kun suomen lakia tulkitsee?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on. Raukkamaista viranomaistoimintaa, ei voi muuta sanoa. Ja kuinka kauniisti on esim. terveellisestä ja turvallisesta asuinympäristöstä kirjoitettu.

Valtioneuvoston periaatepäätös meluntorjunnasta:

"Meluntorjunnan päämääränä on terveellinen, viihtyisä ja vähämeluinen elinympäristö.

Periaatepäätös koskee ympäristömelua. Tarkastelun ulkopuolelle on rajattu haitat, joita säädellään terveydensuojelu- ja työsuojelulainsäädännöllä."

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/hand...

Larry Findian

No niin... tämän aamun ylen otsikoissa olikin juuri sama huomio turvallisuusriskistä, jota olen vatvonut jo pitkään kenenkään ottamatta kantaa. Lakia on laiminlyöty ja rikottu täydellisesti. Asia on ollut tiedossa, mutta koitettu pimittää ja viivyttää, koska lakia sorvataan uusiksi parhaillaan. Nämä eivät todellakaan tule yllätyksenä :)

Nyt täytyy laittaa tutkintapyyntöjä ja rikosilmoituksia ennenkuin tulee lakiuudistus ja vaikka tuleekin, lakia on rikottu. Esim. ryhmäkanne perustuslain, rikoslain, pelastuslain, ympäristölain, rakennuslain, kuluttajaturvallisuuslain, kuluttajasuojalain, työturvallisuuslain, terveydenhuoltolain ja luonnonsuojelulain rikkomisesta. Jokaista näitä lakia on rikottu.

Jo rakennetut myllyt seisovat paikallaan ympäristölle vaarallisena riskinä. Odotettavissa,on, että jokamiehenoikeuksiin tulee rajoitteta... kohta ei myllyalueilla kuljeta ja marjasteta vapaasti. pian tulee turva-aidat noin 400-500m etäisyydelle myllyn ympärille ja alueen käyttöarvo muuttuu totaalisesti ja myös maksaa paljon (kunnille?).

Lain vaatima kuntien ja pelastusalueiden palo-ja pelastuskaluston päivitys maksaa rutosti rahaa. Kuntien ja pelastuslaitosten on annettava julkinen suuronnettomuusohjeistus ja alueen evakuointisuunnitelma. Lähiasukkaat on laitettava erityistarkkailuun.

Alueilla kulkeville ja työskenteleville täytyy jakaa suojavarustus putoavilta kappaleilta, kuten kaikissa teollisuusalueilla jaetaan ja on pakollista. Ennalta ehkäisy on nykypäivää, joten sen on koskettava myös tuulivoimateollisuusalueita.

Vinkkinä lähiasukkaille... meluhaotoista aiheutuu mm. verenpaineen nousua ja unettomuutta, jotka aiheuttavat sairastumista ja sairaslomia töistä. Jääkää reilusti kotiinne. Kunnan, valtion, tuulivoimayhtiöiden ja vakuutusyhtiöiden on korvattava ansionmenetykset, koska JOKAISELLE SUOMALAISELLE ON TAATTAVA TERVEELLINEN JA TURVALLINEN YMPÄRISTÖ! Maksakoot itse lystinsä ja hulluutensa... kukaan suomalainen ei ansaitse tulla valtion taholta näin huonosti kohdelluksi.

Ihmiset!! Vaatikaa ja marssikaa toimistoihin ja virastoihin! Lyökää nyrkki pöytään ja vedotkaa perustuslakiin ja asetuksiin. Lopettakaa limaisten virkamiesten pokkurointi. Lopettakaa kohteliaisuus ja korrektius. Itse olen saanut todella törkeää palautetta monilta iljettäviltä, tuulivoimabisnestä hehkuttavalta virkamieheltä ja naiselta, joten miksi olisin itse kohtelias ja nöyrä? Tämän on loputtava!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on, veronmaksajien on pakko ryhdistäytyä, ei Tämä peli Suomeen sovi.

Luonnon kunnioittaminen on unohdettu täysin, ja ihmisarvot poljetaan suohon, minulle vastattiin kun kritisoin melupäästöjä ja vertasin tilannetta Ranskaan, kaavoittaja sanoi että "muut sinn sit".

Luvian tilanteessa lintujen kevätmuuton seurannassa 78 tunnin aikana alueen yli lensi törmäysriskillä yli 100000 muuttolintua. Mukana oli merikotkia, laulujoutsenia, kurkia, jne..

Tuomari selvitti vaan maisemavaikutuksia,ja luki konsultin näkemyksiä kuin pappi Raamattua. Valitus väärin tehdystä melumallinnuksesta hylättiin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, kyllä on annettava kunnon läksytys, saattaa nyt vaaraan pieniä lapsia, perheen äitejä, vanhuksia, jotka joutuvat olemaan paljon kotona, eivätkä pääse päästöiltä suojaan.

Virkamiehiä, kunnan poliitikkoja ja persaukisia maanomistajia pitäisi flätiköidä vereslihalle, niin että oppisivat vastaisuuden varalle tekemästä laittomuuksia.

Virkamiehiä pitäisi saada telkien taakse, kun ovat menneet hyväksymään ilman tutkintaa hengenvaarallisia teollisuusluokan tuulivoimaloita ihmisten nurkille ja lähimetsiin. Mitään lainsäädäntöä ei ole saatettu kuntoon, päinvastoin on tehty heikennyksiä pykäliin, jotta nykyinen tuulivoimarakentaminen on saatu näyttämään lainmukaiselta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset