hannuaro1

Ympäristörikoksen suunnittelua porilaisittain

  • Ympäristörikoksen suunnittelua porilaisittain

Tuulivoiman rakentaminen, jota hallitsee poliittinen päätöksenteko ja on usein suoraan ylikansallisen keskushallinnon alla, ei se enää ole Suomen hallinnassa, maa on menettänyt muutenkin jo rahapoliittisen päätäntävallan. Kun julkisten hankintojen osuus paisuu jatkuvasti, ja poliitikkojen osuus päättäjinä bisneksessä kasvaa, niin yhteydet lobbareihin, palvelu palvelusta ja suhteet mafiaan lisääntyy. Kilpailussa pärjää se kuka tarjoaa suurimmat vastineet. Porissa on nyt menossa mielenkiintoinen "kusetus", - tuulivoimakaavaa yritetään saada valtuustossa läpi kiristyksellä.

 

Technipin työllisyys Suomessa turvattaisiin tuulivoimaloiden rungon rakentamisella, jos kaupunginvaltuusto ymmärtäisi hyväksyä Ahlaisten Lampin tuulivoimakaavan. Tuulivoimalat (18 kpl) tulisivat asutuksen keskelle, n. kilometrin välimatkalla asuntoihin. Valtuusto on jo kertaalleen hylännyt hankkeen, ja asukkaat vastustavat yksimielisesti tämän alueen tuhoamista: - Kaupungin tehtävä on turvata terveellinen ja viihtyisä sekä luonnontaloudellisesti kestävä ja monimuotoinen ympäristö.

 

Ranskalainen TechnipFMC, 44000 työntekijää, 126 kansallisuutta, 48 maassa, - ei tällaisen yhden maailman suurimmista öljyn ja kaasu projektien, teknologioita, järjestelmiä ja palveluja yrityksille tuottavan kansainvälisen firman työllisyystilanne parane muutaman tuulivoimalan rungon kasaamisen ansiosta juuri mitään. Suomessa muutama henkilö työllistyisi kuukauden, ehkä hiukan enemmän, tämä on pelkästään hämäyksenä heitetty kiristys, jonka todelliset tarkoitusperät ovat ihan jossain muualla kuin työllisyydessä.

 

Porin eteläisellä rajalla on jo KHO:ssa hyväksytty tuulivoimakaava, Porin teknisen apulaiskaupunginjohtajan johdolla kaavoittaja on saanut alueelle mahtumaan 31 tuulivoimalaa. Niistä 26 kpl on Eurajoen puolella, ja 5 kpl on Porin puolella rajaa. Kaksi voimalaa järjestyi johtajan omalle metsäpalstalle, kaupungin omistama Porin Energia Oy onnistui saamaan vuokrasopimukset (neuvonantajana apulaiskaupunginjohtaja). Toisena hakijana kaavassa oli Tuuliwatti Oy. 

 

Ei Technip ole ollut näiden rungojen valmistuksesta kiinnostunut, miksei ole? - No ei se bisnes ole ollut tähänkään mennessä Technipille kannattavaa. Tuulivoimaloiden rungot ostetaan sieltä missä ne halvimmalla tehdään, pääasiassa Kiinasta ne tänne tulisivat niin kuin tähänkin asti.

 

Onnistuuko hämäys ja kiristys?- se ilmoitetaan huomisessa lehdessä suurilla kirjaimilla, viranomaisten olisi pitänyt ennen valtuuston käsittelyä jo keskeyttää hanke ihmisten terveydelle vahingollisena.

Taas unohtui ydinasiat: tehokkuus, taloudellisuus, oikeudenmukaisuus ja etiikka. Viranomaisilla on selvilläolovelvollisuus, se koskee myös hanketoimijoita, - terveyshaitta ei ole sopimusasia.  

 

Työ- ja elinkeinoministeriö teettää riippumattoman ja kattavan selvityksen tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitoista. Ennen sen valmistumista ei myöskään aloiteta uusiutuvien tuotantotukia koskevien lakien valmistelua.

Tutkimus tehdään kaksiosaisena; Tuulivoimaloiden infraäänen leviämisen ja voimakkuuden mittaustutkimus ja infraäänen vaikutuksen tutkiminen ihmisen fysiologiaan eli terveysvaikutusten yhteyttä infraäänen. Ensimmäinen vaihe on tarkoitus saada tehtyä toukokuun loppuun mennessä. Toinen vaihe eli täydellinen terveysvaikutus kestänee noin vuoden. Kummatkin tutkimukset tehdään niin, että kukaan ei voi niitä kyseenalaistaa.

 

Varovaisuusperiaatteen mukaan pitäisi kaikki tuulivoimaan liittyvä työ olla jäissä loppuraportin valmistumiseen saakka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tämä siitä sitten seurasi, lobbaus onnistui.
"Suopeamman ilmapiirin kaavalle antoi Satawind Oy:n ja A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n lupaus tuoda tuulivoiman rakentamiseen liittyviä töitä vaikeuksissa olevalle Technip Offshore Finland Oy:n telakalle Mäntyluotoon."

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/demareiden...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

SDP varmaan saa nyt jätti jytkyn aikaan, ei voi vaan sanoa kumpaan suuntaan kannatus heilahti. "SDP on aiemmin vastustanut kaavaa muun muassa kaupunginhallituksessa. Mielipiteen vaihdoksen takana on se, että tuulivoimaloita rakennuttavat yhtiöt ovat äskettäin luvanneet, että voimaloita rakennettaan Porissa työpulasta kärsivällä Technipin Mäntyluodon-telakalla."

http://yle.fi/uutiset/3-9482939

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa vaalitaistelu kaupungin herruudesta on tämän näköistä, ei siinä mitään kansainvälisiä lakeja noudateta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

”Tuulivoimaloiden infraäänen leviämisen ja voimakkuuden mittaustutkimus ja infraäänen vaikutuksen tutkiminen ihmisen fysiologiaan eli terveysvaikutusten yhteyttä infraäänen.”

While vestibular system activation is not directly felt, activation may give rise to a variety of sensations: vertigo, as the eye muscles make compensatory adjustments to rapid angular motion, and a variety of unpleasant sensations related to internal organs. In fact, the vestibular system interacts extensively with the “autonomic” nervous system, which regulates internal body organs (Balaban and Yates, 2004). Sensations and effects correlated with intense vestibular activation include nausea and vomiting and cardiac arrhythmia, blood pressure changes and breathing changes. https://www.edockets.state.mn.us/EFiling/edockets/...

Like the cochlea, the vestibular apparatus reacts to pressure changes at a range of frequencies; optimal frequencies are lower than for hearing. These pressure changes can be caused by body movements, or by direct bone conduction (as for hearing, above) when vibration is applied directly to the temporal bone (Todd et al., 2008). These investigators found maximal sensitivity at 100 Hz, with some sensitivity down to 12.5 Hz. The saccule, located in temporal bone just under the footplate of the stapes, is the most sound-sensitive of the vestibular organs (Halmagyi et al., 2004). It is known that brief loud clicks (90-95 dB) are detected by the vestibular system, even in deaf people. However, we do not know what the sensitivity of this system is through the entire range of sound stimuli.

These investigators found maximal sensitivity at 100 Hz, with some sensitivity down to 12.5 Hz.

”Nämä tutkijat löysivät maksimaalista herkkyyttä 100 Hz kohdalla, jonkin verran herkkyyttä 12,5 Hz asti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset