hannuaro1

Poliitikot hyväksyivät lobbauksen huijaukseen

  • rahanpesu on kallista
    rahanpesu on kallista

Vapaan kilpailun tilanteessa Euroopan unionin jäsenvaltiot eivät voi harjoittaa kilpailua rajoittavaa tai ”markkinoita häiritsevää” tukipolitiikkaa. Suomessa syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalle oli paha töppäys, pitää nopeasti ratkaista kuinka saadaan vähimmin vahingoin purettua valheelliseen lobbaukseen perustuva huijaus.

 

"RATSIOITA JA PIDÄTYKSIÄ 8 MILJ. € TUULIPETOKSESSA"

Hollannissa 8 milj. euron petosvyyhdissä on pidätetty 3 henkilöä ja mm. arvoautoja takavarikoitu. Tutkinnan kohteena on hollantilainen sijoitusyhtiö Hollandsche Wind. Hollannin yleisen syyttäjän sekä veroviranomaisten (FIOD) mukaan kyse on laittomasta pyramidipelistä, jossa sijoittajat maksoivat minimissään 5 000 euroa ja rahat luvattiin investoida tuulivoimaan ja sijoittajille luvattiin korkeita tuottoja - näin ei kuitenkaan käynyt. Yli 100 viranomaisen voimin tehtiin ratsioita 4 kotiin ja 5 liikehuoneistoon. Suuri määrä kalliita autoja sekä museoautoja takavarikoitiin. Tutkinta koskee myös Hollandsche Windin edeltäjää Noordenwindia.

 

Eng. kielinen artikkeli:

http://nltimes.nl/2017/03/29/raids-arrests-eu8-million-wind-energy-fraud-case

 

Hollantilainen artikkeli:

http://www.gelderlander.nl/renkum/drie-verdachten-opgepakt-voor-omvangrijk-beleggersbedrog-in-oosterbeek~a1fcb03c/

 

Perinteistä demokratiaa uhkaavat myös vaihtoehdottomuuden politiikka ja julkisuudelta piilossa tapahtuva päätöksenteko. 

Julkisen vallan tehtävä on puolustaa yleistä etua sellaisissa tilanteissa, joissa vahvat yksityiset intressit ajavat hätiköityjen, suuria ympäristömuutoksia aiheuttavien toimenpiteiden toteuttamista. Julkisen vallan velvollisuus on turvata mahdollisuus julkiselle keskustelulle ja kansalaisten osallistumiselle.     

 

- Tuulivoima projekteissa ei julkista keskustelua asiasta hyväksytä:

"LUVIA-tietoa Kuntalaisille, Julkinen ryhmä" 

 

 "Mikäli tuulivoimasta aloitetaan uusi keskustelu niin yp:t poistaa keskustelun, koska vanhat tekstit on saanut niin paljon ilmiantoja."

 -ylläpito-

 

- Keskustelu tuulivoimasta kiellettiin, vaikka kuntalaisten uhkana on toteuttamista vaille valmis projekti, 31 tuuliturbiinia  lähellä asutusta n. 40 m korkean Oosinselän päällä. Kaikki mahdollisuudet valittamisessa käytettiin, mutta hallinto-oikeudet hyväksyivät puutteelliset ja väärin tehdyt selvitykset ja rakennusluvat poliittisen päätöksen mukaisesti.

Laitoin kunnan facebook sivulle Kalevi Nikulan hyvän selvityksen, ja se kosketti liikaa. Nyt pitäisi olla hiljaa, eikä tosiasiota saa esittää: "TUULIVOIMALOIDEN TURVALLISUUDESSA PAHOJA PUUTTEITA". 

http://tvky.info/2017/03/tiedote-tuulivoimaloiden-turvallisuudessa-pahoja-puutteita/

 

Suomessa on työmies Matti Putkonen nostanut esille terveys- ja ympäristöhaittojen lisäksi myös taloudellisen epäkohdan:  "Kyse on jättimäisestä veroeurojen puhalluksesta ilmastopolitiikan nimissä", varoitti Putkonen.

 

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_mputkonen_tuulivoima-63306

 

Vuonna 2013 poliisi takavarikoi Italiassa Nicastrin omaisuutta yli 1,3 miljardin edestä mafian vastaisessa operaatiossaan.

 

Arturo de Felice mafian vastaisen viraston johtaja, sanoi: "Tämä on ala, jossa rahaa voidaan helposti pestä."

 

BBC: Italy seizes record assets from wind farm tycoon (3.4.2013)

http://www.bbc.com/news/world-europe-22017112

 

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nain-italiassa-on-torsatty-eu-rahoja-huijauksiin/5169388

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kuka saa puhua eläinten hyvinvoinnista?
https://www.luke.fi/blogi/kuka-saa-puhua-elainten-...

Tuulivoimasta on jo monelta vuodelta kokemuksia Suomessakin, maailmalla asiat on tutkittu myös eläinten hyvinvoinnin kannalta, tuloksista pitää tehdä lailliset johtopäätökset.

Kommentteja kirjoituksesta:
P. Peltoniemi sanoo:
30.3.2017 10:00
Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta. Otsikon jatkoksi voisi kysyä myös, milloin saa puhua eläinten hyvinvoinnista? Saako siitä puhua ja puhutaanko siitä myös tuulivoimalamelun ja voimaloiden aiheuttaman infraäänen vaikutusten kohdistuessa eläimiin – luonnon eläimiin ja/tai tuotantoeläimiin?

Esimerkiksi minkkien hyvinvointi ja terveys huononee todella paljon tuulivoimalamelun ja infraäänen vuoksi. Tanskassa tästä on pian 4 vuoden kokemus, ks. http://karajavuori.blogspot.fi/2017/03/tuulivoimal...

Luontoihmisenä kysyn, kuka kantaa huolta tästä ja luonnon eläimistä? Vaikutukset kohdistuvat myös niihin, eivätkä ne välttämättä ymmärrä tai edes voi väistää riittävän kauas, jos tuulivoimarakentaminen kiihtyy kaavoitettujen aluiden mukaisesti.

Jos aiheesta ei saa puhua, suomalaista luontoa ja tuotantoeläimiä kohtaa katastrofi, monien ihmisten ohella. Tutkijana ja omakohtaisia kokemuksia asiasta saaneena *tiedän*, että tämä on perusteltu väite, ei mikään hypoteettinen pelko tai skenaario. Kysymys on siitä, ymmärretäänkö tämä ajoissa ja haluavatko poliitikot päättäjinä ymmärtää tämän ja toimia vastaavasti?

http://karajavuori.blogspot.fi/2017/01/meren-elaim...
http://karajavuori.blogspot.fi/2017/02/ruotsin-lin...

Tiina Kauppinen sanoo:
30.3.2017 11:05
Kiitos kommentistasi. Tutkimusta ja tilastointia tuulivoiman vaikutuksista eläimiin on viime vuosina tehty jonkin verran, mutta tietoa sen vaikutuksista nisäkkäisiin on vähän. Puolalaistutkimuksessa http://bit.ly/2mRYpR6 sianlihan laadun heikkeneminen oli yhteydessä siihen, miten lähellä tuuliturbiineita siat olivat kasvaneet.

Turun yliopiston Brahea-keskus taas teki vuonna 2015 laajan kirjallisuuskatsauksen http://bit.ly/2odIywD tuulivoimaloiden vaikutuksista lepakoihin. Tuulivoimaloiden läheisyydessä lepakoiden kuolleisuus on keskimääräistä suurempi ja sillä voi olla paikallista vaikutusta lepakkolajien kantoihin. Törmäyskuolemien määrä Euroopan voimaloissa vaihtelee, 0-41 lepakkoa/voimala/vuosi.

Amerikkalaisen raportin http://bit.ly/2ob84lQ mukaan tuulivoimaloihin kuolee eniten pieniä varpuslintuja, kuten kiuruja ja varpusia. Suurimmalla osalla lintulajeista kuolemat eivät kuitenkaan uhkaa lintupopulaatiota. Tuulivoiman vaikutus lintujen kuolemiin Pohjois-Amerikassa on yleisesti ottaen pienempi kuin muiden ihmisen aiheuttamien kuolemansyiden (voimalinjojen, rakennusten, linkkitornien ja kissojen aiheuttamat kuolemat ovat merkittävämpiä kuolemansyitä). Raportissa todetaan myös, että lepakoiden turbiinikuolemat vähenevät, jos turbiinien lavat pysäytetään alhaisilla (alle 6 m/s) tuulenvoimakkuuksilla, jolloin turbiinien energiantuottokin on alhainen.

Ruotsin ympäristöviranomaisen http://bit.ly/2ob8d8M mukaan tuulivoimarakentamisen maankäyttö (rakentaminen, liikenneyhteyksien järjestäminen) kaventaa hirvien, kauriiden, porojen ja suurpetojen elinympäristöjä, mutta rakennettavat tiet voivat myöhemmin myös helpottaa eläinten liikkumista.

Entisen RKTL:n selvityksen mukaan merialueille rakennettavien tuulivoimaloiden rakennusaikana syntyy huomattavia melu- ja muita häiriövaikutuksia, joilla on suoria vaikutuksia kaloihin, merinisäkkäisiin ja lintuihin. Selvityksessä todetaan, että ennen laajamittaista rakentamista
rannikon vesiluonto tulisi tuntea nykyistä paremmin, jotta tuulipuistot voitaisiin sijoittaa alueille, joilla haitat eläimille saataisiin minimoitua ja etenkin vakavat, lajien tai kantojen olemassaolon vaarantavat häiriöt estettyä.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

On maan tapa.
"Kaikki mahdollisuudet valittamisessa käytettiin, mutta hallinto-oikeudet hyväksyivät puutteelliset ja väärin tehdyt selvitykset ja rakennusluvat poliittisen päätöksen mukaisesti.

Näi se menee hallinto-oikeuksissa Ympäristö- ja maa-ainesluvat perustuvat täysin perättömiin tietoihin murskaamoilla ja kivilouhimoilla. Lupa-ehdot asetetaan ja lupakäsittelyvaiheet ovat jo niin vääriä, että niillä ei ole mitään tekemistä todellisen toiminnan kanssa.Vaaraa eikä haittaa ole, kun salataan hakemuksissa todelliset asiat.

Lupahakemuksissa jo tuodaan esille, että räjähdysaineita ei ole huomioitu lupaa myönnettäessä. Kuitenkin niitä miljoonia kiloja käytetään lainvastaisesti asutuksien vieressä.

Hallinto-oikeuksien päätöksissä lukee näin: Räjäytystöiden säätely ei kuulu ympäristö- tai maa-aineslupien yhteydessä käsiteltäväksi, sillä räjäytystyöt on tarkoitettu niitä koskevan erikoissäätelyn mukaan toteutettavaksi. MIKSI ERIKOISSÄÄTELY on huomioimatta!

Päätöksissä ei ole huomioitu Tukesin lupien puuttumattomuutta liittyen räjähdysaineisiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa on tarkkaan määritelty hyväksyttävät periaatteet joiden mukaan kansalaisten pitää toimia, esim: "aiheuttamisperiaate
- vahingon aiheuttaja/saastuttaja maksaa
ympäristön pilaajalle kuuluvat kaikki pilaantumisesta aiheutuvat vahingonkorvauskustannukset
varovaisuusperiaate on kiistanalaisin ympäristöoikeudellinen periaate
- edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute ei poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin
muualla ennaltavarautumisen periaate"

"Julkisen vallan tulee ainakin itse pidättäytyä sellaisista toimista, jotka edistäisivät tai lisäisivät epäoikeudenmukaisuutta
yhteiskunnassa. Sen ei myöskään tule jäädä passiivisena sivusta seuraamaan, jos yhteiskunnassa muutoin ilmenee vakavaa eriarvoistumiskehitystä, vaan sillä on perustuslakiin perustuva
velvollisuus ryhtyä riittävän tehokkaisiin eriarvoistumista ehkäiseviin ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta edistäviin toimiin.
Ihmisarvo ja sen loukkaamattomuus, yksilöiden oikeuksien ja vapauksien kunnioittaminen sekä oikeudenmukaisuuden edistäminen yhteiskunnassa ovat toisin sanoen ne peruskivet, joiden varaan nykyisen perustuslain mukainen valtiosääntöinen oikeusjärjestelmämme tulee rakentaa.
Nämä periaatteet tulee ottaa huomioon kaikessa julkisessa toiminnassa esimerkiksi yksittäisiä perustuslain säännöksiä tulkittaessa."

- Viimeistään toinen maailmansota opetti länsimaiselle ihmiselle, että demokraattisessa vallankäytössä on aina läsnä mielivallan vaara. Enemmistön tahto voi esimerkiksi suuntautua vähemmistöjä vastaan tavoilla, joita ei voida pitää hyväksyttävinä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset