hannuaro1

Tuuliturbiinien terveysvaikutukset ihmiseen vahvistettu

  • Terveyshaitta on todellinen
    Terveyshaitta on todellinen

ISO ei ole ihan heti lahjottavissa, miksei Suomessa asiantuntijat ota asiaa vakavasti. Länsirannikolla on kipukynnys jo ylittynyt poliitikkojen mielivallasta.

 

 kts. https://fi.wikipedia.org/wiki/ISO :

"ISO ei ole minkään hallituksen alainen, mutta standardiensa välityksellä sillä on merkittävä vaikutusvalta. ISOn jäseniä ovat kansalliset standardisoimisjärjestöt, yksi kustakin maasta. Suomea järjestössä edustaa Suomen Standardisoimisliitto SFS. ISOn standardit ovat suosituksia. ..."

 

"Ontario Wind Resistance viestitti kotisivuillaan 30.03.2017 äärettömän tärkeästä tiedosta: infraäänen vaikutukset ihmiseen on vahvistettu. Ihmiset eivät kuvittele oireitaan, vaan ne ovat todellisia."

 

Seuraavassa (osin vapaa) käännös heidän sivuiltaan, kappalejakoja on muutettu.

 

"Akustiikan insinööri Richard James lähetti juuri tiedoksi Kansainväliseltä standardisoimisjärjestöltä (ISO:lta) saamansa vahvistuksen siitä, että alle 1 Hz:n (hertsin) infraääni aiheuttaa meritautia / matkapahoinvointia (ts. huimausta, pahoinvointia, ahdistuneisuutta jne.).

 

 http://santavuori.blogspot.fi/2017/03/infraaanen-vaikutukset-ihmiseen.html 

 

"Koska on selvästi osoitettu, että teolliset tuulivoimalat tuottavat alle 1 Hz:n pulsoivaa infraääntä, tämä viittaa siihen, että ympäri maailmaa ihmiset, jotka kokevat meritaudin/matkapahoinvoinnin oireita tuulivoimaloista, eivät keksi oireilua. He eivät teeskentele näitä oireita. Kyse ei ole Simon Chapmannin typerästä ”noseboefektistä”.

 

Oireet ovat todellisia, todella teollisten tuulivoimaloiden aiheuttamia.

 

Lyhyesti, tuuliturbiinisyndrooma on todellinen. Tohtori Pierpoint on tiennyt tämän vuodesta 2009 ja osoittanut asian 300-sivuisessa kirjassaan, jonka tuulivoimateollisuus on onnistunut hautaamaan." 

 

ISO 6897

http://resource.isvr.soton.ac.uk/staff/pubs/PubPDFs/Pub11397.pdf

 

https://eprints.soton.ac.uk/79064/

 

2 Viittaukset

 

Seuraavien standardien määräyksiä, joihin tässä tekstissä viitataan, ovat tässä ISO 2631 osaa. Tuolloin julkaisun painokset olivat voimassa. Standardeja tarkistetaan aika ajoin, ja osapuolien sopimukset perustuvat tähän osaan ISO 2631 kehotetaan tutkimaan mahdollisuutta soveltaa Uusimpien standardien esitetyllä tavalla. Jäsenet IEC ja ISO ylläpitää rekisteriä voimassa kansainvälisiä standardeja.

ISO 2041: 1990 , tärinää ja iskuja - sanastoa.

ISO 5805: 1997 , Mekaaninen värähtely ja isku - Ihmisten altistumista - sanastoa.

ISO 8041: 1990 , ihmisen vastaus tärinää - Mittauslaittet.

https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:2631:-1:ed-2:v2:en

https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:2631:-2:ed-2:v1:en

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Richard James on pätevä akustisen alan asioihin liittyvissä kysymyksissä. Nocebo Simon Chapmanilla ei tähän alaan liittyvää koulutusta ole, vaikka monelta muulta alalta on koulutusta ja erityisesti liittyen propagandakirjoituksiin.

Santavuori.fi kirjoitusta tulisi nyt levittää laajemminkin.

Tässä tullaan vedenjakajalle ja siihen kirjoituksen lopputoteamukseen, että... "Tämä ei tulkintaa tarvitse! Kuuletteko historian lehtien havinaa? Soittakaa kelloja, idioseenin aikakausi päättyy."

Ville Niinistökin totesi puoluetentin haastattelussa, että ihmiset otetaan huomioon tuulivoimaloita kaavailtaessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lisää vahvistusta akustiikan puolelta: terveyshaitta on todellinen, ei kuviteltu, niin kuin tuulivoimalobbarit asiaa tulkitsee!
Akustiikan alan lehti on julkaissut tutkimuksen, jossa havaittiin, että ihmisen kokemalla psykologisella häiritsevyydellä ei ole tilastollista merkitsevyyttä, vaan ihmisten sairastuminen ja terveydentilan muutos on todellista. Aineiston koko oli yli 1200 henkeä, mikä vastaa Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen tutkittujen määrää. Mukana tutkimuksessa oli mm psykologian, lääketieteen ja ympäristöterveystieteen tiedekunnan ammattilaisia useista maista:

http://asa.scitation.org/doi/abs/10.1121/1.4942390

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos äänen taajuus on esim 5 hZ, silloin pitäisi kuulla viisi yksittäisiä iskua. Rumpali pystyy iskemään viis kertaa sekunnissa. En ole koskaan päässyt tuulivoimalan lähelle, kuuluuko siitä todella yksittäisiä iskuja?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Infraääni melua ei koeta kuuloaistilla, tämä pitäisi huomioida kodeissa ja työpaikoilla.
Mekaaniset kolinat ym. humahtelut kuuluu lähelläkin, mutta se jaksollinen ilmanpaineen vaihtelu tuntuu elimistössä.

Voimalan äänimelusta suurin osa energiasta on matalataajuisessa infraäänessä. Lavat toimivat äänidipolina, joka suuntaa äänen maan pinnan suuntaan ja lavasta poispäin. Tämä infraääni ei vaimene normaalisti, kuten pistelähde) ja kantaa pitkälle. Ääni voi olla hiljaisempi voimalan alla kuin etäällä.

Lavan pituus on äänen aallonpituuden luokkaa, miksi lavat toimivat äänidipoleina. Värähtely tulee lavoista, turbulenssista, vaihteistoista. Suuntaus johtuu interferenssista ja ääniaalto lähtee suunnattuna, vähän kuin laseri.

Kuriositeettina kuuro on valittanut tuulivoimalan häiritsevyydestä Suomessa. Se jyminä tuntuu.

Voimalan ääntä ei voi painottaa A-asteikolla, koska se leikkaa infraäänen pois, 0-20 Hz. Samoin normaalit äänimittarit eivät mittaa infraääniä 0-20 Hz oikein, koska niitä ei ole suunnitelu infraääniin. Mittarin spekseistä näkyy tämä taajuusvaste, yleensä 20-20000 Hz."

https://en.wikipedia.org/wiki/A-weighting

http://www.sss.fi/2015/05/tuulivoiman-tuulinen-tie...
"Koekaniinit Porin Peittoosta kirjoitti 5.10.2015 at 09:02
Omakohtaista kokemusta. Olemme altistuneet reilun vuoden Porin Peittoon tuulivoimalle, ja olimme viime viikolla reissussa 5 päivää. Tätä ennen olemme epäilleet pieniä oireiluja johtuvaksi tuulivoimasta. Esimerkiksi vaimoni on joka yö hereillä pitkän tovin, ja hänellä on tullut rytmihäiriöitä. Itselläni olen huomannut selvää tinnitystä ja siihen liittyvää vahvaa pulssin sykettä päässäni.
Kas kummaa, viiden päivän poissaolo eri maassa, missä ei tuulivoimaa ollut lähelläkään, vei selvästi oireita pois. Vaimoni nukkui kuin tukki, ja itselläni tinnitys/sykkeily katosi lähes kokonaan. Ja mikä oleellisinta, olemme olleet nyt kolme päivää kotona, ja samat ongelmat alkavat vahvistua.
Olemme päättäneet mennä kumpikin työterveyshuoltoon, että asioita aletaan tutkia vakavasti. Meillä on kaksi lasta, jotka eivät osaa tai pysty kertomaan omista tuntemuksistaan. Täyttä hulluutta sanon minä, ja yritäpä myydä tiluksesi tässä vaiheessa, hah."

Pekka Reiman US:n puheevuorossa hyvä kommentti:
http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204614-tu...

"Teollisen tuulivoiman tekninen toteutus on luonteeltaan ongelmallinen, ja erityisesti suurilla tehoilla se toimii fysiikan ilmiöiden kannalta ongelma-alueilla. Erityisesti matalataajuusmelun vaikuttavuus kasvaa epälineaarisesti tehon kasvaessa.

Matalataajuusmelu syntyy suurten rakenteiden värähtelystä. Suuret rakenteet ovat tuulivoimalan torni, joka on väistämättä "jousen" roolissa. Generaattori ja konehuone muodostaa tornin kanssa jousi-massa -resonaattorin, joka johtaa matalataajuusmelun maaperään. Maaperän johtavuudesta riippuen melulla on vaikutusalueensa.

Herätteenä värähtelylle toimii toisaalta tuulen ja siipien luoma vaihteleva taivutusmomentti, toisaalta generaattori - akseli vääntövärähtely (jos siivet pyörivät myötäpäivään, generaattori pyrkii vastapäivään, muttei pääse, koska se on pultattu torniin. Pidättävä voima aiheuttaa taivutusmomentin torniin). Nykyään vallalla oleva rakenneratkaisu on mahdollisimman vaikea värähtelyjen vaimentamisen kannalta. Muitakin rakennevaihtoehtoja on.

Melututkimus ei välttämättä tuo mitään uutta, jota ei voisi vyöryttää "ihmiset kokevat" -klausuulin alle. Syytä olisi konsultoida esim. Wärtsilä Dieselin värähtelyjen hallintayksikön kanssa. Dieselmoottori-generaattori -yksikön vääntövärähtelyille on saatu tehdyksi kaikenlaista, jopa niin paljon, että Itämerellä seilaa tukku loistohotelleja värähtelevä energiayksikkö sisuksissaan, eikä kukaan valita melusta. On myös helppo todeta, mistä tuulivoimassa(kin) on kysymys menemällä Dieselin testauslaboratorion liepeille testisyklin aikaan. Jytke maaperässä vastaa melko tarkkaan kertaluokkaa (kertaluokkia) pienemmän tuulivoimalan värähtelyä. Sieltä löytyy asiantuntijat, jotka ovat menestyksellä tapelleet tämän ongelman kanssa."

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Rumpali voi tosiaan iskeä viisi kertaa sekunnissa mutta se ääni mikä syntyy iskusta on kyllä enemmän kuin viisi hertsiä:

"Bassorummun äänessä on erittäin paljon äänienergiaa (jopa 150 dB lähietäisyydellä), ja se määrää paljolti koko äänitteen äänitystason. Jotta muut soittimet eivät hukkuisi täydellisesti alle, voi bassorummun matalimpia taajuuksia, alle 100 Hz, vaimentaa. Soundi ei siitä olennaisesti huonone."

Yllä oleva lainaus tuolta:

http://www.aanipaa.tamk.fi/aanit_ru.htm

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Matalataajuinen liike ja värähtely aistitaan eri aistinelimillä ja reseptoreilla. Näihin kuuluvat silmä, vestibulaariset (tasapaino)elimet sisäkorvassa ja useita mikroskooppisia elimiä (mekanoreseptoreita) koko kehon kudoksissa, jotka eri tavoin viestivät paineen muuttumisesta, jännityksestä, asennosta, värähtelyliikkeestä jne. Spatiaaliset [alkutekstissä kirjoitusvirhe ”special”, pitää olla ”spatial”] aistinelimet, erityisesti kuulo ja näkö, tuottavat monissa olosuhteissa myös tietoa liikkeestä ja värähtelystä aivoille.
Tämä ei tulkintaa tarvitse! Kuuletteko historian lehtien havinaa? Soittakaa kelloja, idioseenin aikakausi päättyy."

ISO 9996: Mekaaninen värähtely ja isku - Häiriöt ihmisen toimintaan ja suorituskykyyn.
Tämä standardi on viimeksi tarkastettu ja hyväksytty vuonna 2016.
* Siksi tämä versio pysyy ajan tasalla
https://www.iso.org/standard/17931.html

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa pidetään asiasta tutkimustoimintaa yllä hyvän bisneksen takia. Tuulivoimaloiden ominaisuuksia tutkitaan seuraavat pari vuotta Tekesin myöntämällä rahoituksella, € 599000 ei ole ihan huono palkka Valtteri Hongiston kyselyistä. Pääasia tuloksella on ettei valtion antamaa tukea menetetä. Unohdetaan kaikki terveys- ja ympäristöhaitat, vaikka terveys on paljon vahvempi argumentti kuin raha, rahat voi elämän aikana menettää useamminkin, mutta terveyttä ei menetetä kuin kerran.

Nyt kun on ISO standardi hyväksytty ja terveyshaitat myönnetty, herää epäilys ettei poliitikot halua tunnustaa että lobbarit ja vahvat yksityiset intressit ajoivat hätiköityjen, suuria ympäristömuutoksia aiheuttavien toimenpiteiden toteuttamista. Perinteistä demokratiaa uhkaavat myös vaihtoehdottomuuden politiikka ja julkisuudelta piilossa tapahtuva päätöksenteko.
Julkisen vallan tehtävä on puolustaa yleistä etua, ja estää juuri tämänkaltainen lobbareiden, ym. poliitikkojen omaetu toiminta.

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n ANOJANSSI projektissa on Valtteri Hongisto yhteyshenkilönä, nyt tutkitaan "Melun häiritsevyyden mittaluvut".

Aikaisempien näyttöjen mukaan Hongisto ei mitään häirintää löydä. Mutta jos siitä maksetaan 599.000 euroa niin uskottavahan se sitten on.

"Julkisen tutkimuksen projekti"
Projektin yleiset tiedot
Projektin nimi ANOJANSSI - Melun häiritsevyyden mittaluvut
Projektin tyyppi tutkimusprojekti
Tutkimustyyppi Elinkeinoelämän kanssa verkottunut tutkimus
Tekesin myöntämä rahoitus € 599.000
Tekesin ohjelma * Ohjelmiin kuulumattomat
Julkinen tiivistelmä Tulossa.
Projektin tila
Projektin tila käynnissä
Alkupvm 01.01.2016
Loppupvm 31.08.2018
Projektin yhteystiedot
Organisaatio Turun ammattikorkeakoulu Oy
Yhteyshenkilö Valtteri Hongisto
Puhelinnumero
http://www.tekes.fi/tekes/tulokset-ja-vaikutukset/

Tuo hanke löytyy siis Turun Ammattikorkeakoulun kohdalta. Niistä julkaistaan myös ns. julkinen tiivistelmä, mutta tämän hankkeen osalta se näyttää vasta olevan tulossa. Päätös rahoituksesta tehtiin aluksi Työterveyslaitokselle, mutta se siirrettiin tämän vuoden alusta ammattikorkeakoululle.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Hannu Arolle. Noilla esittämilläsi tiedoilla ANOJANSSI-projektilta ei ehkä ole odotettavissa merkittäviä tuloksia. Tutkimus näyttää olevan verkkottunut elinkeinoelämän kanssa, mutta tuulivoimaloiden vaikutusalueella asuvista ei puhuta mitään. Projekteilla on useimmiten johto- ja/tai seurantaryhmä ja tällaiseen ryhmään pitäisi saada ihminen, joka edustaa tuulivoiman haittavaikutuksia. Tuulivoimateollisuus on varmasti mandaattinsa hoitanut ja mahdollisesti myös kunnat.

Projektin johtajaan kannattaisi olla yhteydessä tässä vaiheessa, koska projektin loputtua ei ole enää mitään tehtävissä. Onko olemassa yhdistystä? Oleellista olisi pästä vaikuttamaan tutkimusohjelman sisältöön. Bloggaajalla ainakin näyttää olevan perustiedot hallinnassa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kiitos kannustuksesta, Tuulivoima kansalaisyhdistys Ry on ollut vastustamassa, tai ainakin saanut jotenkin pitkittymään monta hanketta. Resurssit ovat heikot, rahaa ja asianajajia puuttuu jotka olisivat perehtyneet teollisen koon tuulivoimalan tuottamiin haittoihin. Vastapuolella on valtion tuki ja maailmanlaajuinen tukiverkosto joka nyt kuppaa Suomen valtiota sen minkä ehtii, ja viranomaiset levittelevät käsiään kun lähiasukkaat vaativat melumittauksia terveyshaittojen selvittämiseksi. - Nyt on pyrkimyksenä pitää media irti todellisuudesta, haitoista kerrotaan mahdollisimman vähän julkisuudessa. Tutkimusryhmään ei ole valittu yhtään puolueetonta asiantuntijaa, joita olisi Suomessakin, mutta ulkomailta saa useita valmiita tutkimuksia ISO standardien lisäksi.

Tuulivoimahuijaus hyväksyttiin Suomeen yksipuolisen valheellisen tiedon ja tukipaketista hyötyvien edun mukaisesti. Vastustajat leimattiin ala-arvoisesti denialisteiksi ym. ilmastonmuutosta edistävän toiminnan hyväksyjiksi. Nyt sitä tutkitaan niin kauan kuin rahaa riittää hyvän palkkion takia, tutkimuksen tulos on varmaan tarkoitushakuisesti sitä mitä poliitikot haluavat, vaikka haitat tunnetaan ja tiedetään jo mitä ominaisuuksia on 3 - 5 MW:n tuuliturbiini ryppäillä.

Yksittäisten tuulivoima-alueiden valituksia on varmaan tehty useita satoja, niiden tekeminen ja käsittely on maksanut vuosien mittaan paljon. Tässä se nähdään mitä tulee kun vahvat yksityiset intressit ajavat hätiköityjen, suuria ympäristömuutoksia aiheuttavien toimenpiteiden toteuttamista. Julkisen vallan velvollisuus on turvata mahdollisuus julkiselle keskustelulle ja kansalaisten osallistumiselle. Ei noudatettu yleisen edun puolustamista, se on julkisen vallan tehtävä.

Minä en henk. koht. ole mikään asiantuntija tällä alalla, mutta kun Luvian kuntaan oli tarkoitus pystyttää yli 50 tuuliturbiinia ja kaikki oli valmiiksi suunniteltu ennen kuin siitä ilmoitettiin julkisesti, niin epäilys haitoista pakotti ottamaan asioista selvää. Tässä muhii kyllä mahtava huijaus, lobbarit harhauttivat ilmastonmuutos pelottelulla poliitikot uskomaan että maailman pelastajana olisi sähköntuotannon siirtyminen "puhtaaseen" tuulivoimaan.

Tämä on todella härskiä hommaa, kuten Eija-Riitta Korhola sanoi Pekkarisen "nerokkaasta tariffista", perheelle tuli hyvä bisnes valtion takuulla.

Kaikkien viranomaisten tukema tuulivoimabisnes uhkasi jättää länsirannikon jatkuvan meluhaitan alle, asialliset valitukset hutiloimalla tehdyistä kaavoista ja rakennusluvista ilman asianmukaisia teknisiä tietoja tuuliturbiineista, kaikki hyväksyttiin hallinto-oikeuksissa. Kuntien valtuustot uskoivat tuulivoimalobbareiden puheet kuntiin tulevista työpaikoista ja suurista kiinteistöverotuloista ym. joita ei sitten kuitenkaan lopulta tulisikaan. Se on jo karvaasti huomattu, mutta nyt siitä ei saisi puhua.

Luvia liittyi Eurajoen kuntaan eikä Porin kaupunkiin, vielä ei tänne lopultakaan ole rakennettu yhtään tuulivoimalaa, vaikka tarkoitus oli molemmin puolin keskustaa oleville selänteille rakentaa yhteensä n. 50 tuuliturbiinia. Kunnanjohtaja kertoi jo 5 vuotta sitten että ne on luvattu rakentaa ja myös rakennetaan, pelto-aukean toisen puolen voimala (18 turbiinia) kaatui läheisen järven rannan mökkeilijöiden vastustukseen. Oosinselälle KHO hyväksyi lopulta kaavan 31 turbiinille ja kunta oli jo aiemmin antanut ehdolliset rakennusluvat, jotka ovat nyt lainvoimaisia vaikka ei tiedetä minkä kokoisia yksittäiset turbiinit olisivat. Kaikki virheet hyväksyttiin, KHO:n päätös jätti rakennusvalvonnan haltuun melumallinnuksen hyväksymisen, kun saa tiedot haltuunsa. Rakentaminen odottaa uusia tukipäätöksiä hallitukselta, nykyiseen syöttötariffipakettiin ei enää uusia tuulivoimaloita mahdu. Luvia tietoa luvialaisille facebook ryhmässä ylläpito kielsi tuulivoima aiheesta keskustelut.

Nyt odotetaan mitä hallitus päättää, jatkuuko tukien varaan perustuva tuulivoimaloiden pakkosijoitus liian lähelle asutusta, vai noudatetaanko ISO standardin vaatimuksia, ja lopetetaan terveys- ja ympäristöhaittojen tukeminen julkisilla varoilla. Nämä valitukset menevät kuuroille korville, vaalien alla puhutaan hyvää ja kaunista, mutta kun paikka päättäjinä on varmistettu niin puheet unohtuvat.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/luk...

Pekka Iiskonmaki

Lappeenrannasta Joutsenoon mennessä autossa tunteen sen epämiellyttävän suhinan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Minun päänuppi ei siedä pitkää aikaa matalataajuista melua, sitä ei kuule mutta juuri tuo epämiellyttävä tunne syntyy, alkaa ns. huimaamaan.

Taas kuulee ja joutuu seuraamaan vaalikeskusteluita, kaikki puhuvat niin hyvää ja kaunista, taputellaan selkään ja luvataan pistää asiat kuntoon, vääryydet tuomitaan ja korruptio kitketään pois. Ja sitten kun paikka päättäjänä on varmistunut selkään taputtelut vaihtuu selkään puukotukseksi, ei muutu velat saataviksi, eikä vesi viiniksi. EU:n orjavaltiossa elämä jatkuu ja Pekkarisen "nerokas tariffi" kuppaa rahat pois kotitalouksilta toistaiseksi.

US:n puheenvuoroon kirjoitettu juttu Kuusiniemen kaavapäätösten sujuvoittamisesta, joskus aiemmin otsikolla:
"Terveyshaitta ei ole sopimusasia"
4.2.2017 20:38

Tuulivoimaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuissa. https://www.youtube.com/watch?v=mb4PmQTiPFk

Hallintoneuvos Kari Kuusiniemi, KHO käsittelee (kohdasta 21.20 alk.) mm. Luvian Oosinselän tuulivoimapuistosta tehtyä valitusta, puhetta on vaan maisemavaikutuksista, vaikka valittajien asiana oli väärin tehty melumallinnus, valitus ei koskenut maisemahaittaa, vaan terveyshaittaa. Kaavaluonnoksessa ei oltu edes selvitetty minkä kokoisia tuulivoimaloita olisi tarkoitus rakentaa. KHO ei käsitellyt esteellisyyttä vaikka kaavoituksen johtaja, Porin apulaiskaupunginjohtaja oli vuokrannut 2 tuulivoimalan paikkaa omalle maalle hyvällä hinnalla, muihin sopimuksiin verrattuna.

Oosinselän tuulivoimaloiden rakennuslupien yhteydessä ei ole lupahakemuksessa esitetty yksilöityä tuulivoimalatyyppiä. Rakennuslupapäätöksen perusteella voimaloiden nimellistehoksi esitetään nimellisteholtaan 3,0 – 4,2 MW:n tuulivoimaloita vastoin osayleiskaavassa esitettyä nimellistehoa 2,5 - 3,0 MW.

Kuusiniemi kertoo suuresta hankkeesta, ja miten "meluvaikutukset saattais ylittyä, mutta sitä ei saa aiheutua" ja sen takia siinä olisi mahdollisuus vielä se meluvaikutus estää ympäristölupa vaatimuksella.. Infraääni vaikuttaa ihmisten terveyteen haitallisesti, siihen ei ole evidenssiä, Kari Kuusiniemi, KHO:n mukaan.

(1.4.2017 - nyt on evidenssiä, ISO 9996: Mekaaninen värähtely ja isku - Häiriöt ihmisen toimintaan ja suorituskykyyn.
Tämä standardi on viimeksi tarkastettu ja hyväksytty vuonna 2016.
* Siksi tämä versio pysyy ajan tasalla) http://santavuori.blogspot.fi/2017/03/infraaanen-v...
https://www.iso.org/standard/17931.html

Terveyshaitasta Kuusiniemi kertoi ettei sitä voi disponoida. (tehdä sopimusta, sopia) - Puhuu kauniisti, käytännössä toimii toisin.

Lääketiede antaa evidenssin heti kun KHO sen haluaisi ottaa vastaan. Nyt näyttää ettei sitä evidenssiä edes oteta vastaan.

Tutkintaa pitkitetään tekosyillä kaiken mahdollisen taloudellisen hyödyn saamiseksi. Ulkomaisilla asiantuntijoilla on jo valmiina tieteellisesti pätevät selvitykset valmiina. Niiden pohjalta Suomessa asiantuntijat voisivat tehdä raportin, niin että KHO voi ottaa sen pohjaksi päätöksiin.

Ympäristönsuojelulain perusteella suurikokoiset tuulivoimalat aiheuttavat ympäristön pilaantumista. - Lain mukaan ei nyt toimita. KHO sallii terveyshaittaa aiheuttavan toiminnan jatkumisen. Eikä noudateta edes varovaisuusperiaatetta, edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute ei poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin, muualla noudatetaan ennaltavarautumisen periaatetta.

http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230850-t...

Casper Gripenberg

Tähän voisi vielä lisätä Kansainvälisen Terveysjärjestön WHO:n suosituksen "Guidlines for community noise. Geneva; OMS, 1999, p. 94":

"In all cases, noise should be reduced to the lowest achievable in a particular situation. Where there is a reasonable possibility that public health will be damaged, action should be taken to protect the public health WITHOUT AWAITING FULL SCIENTIFIC PROOF.".

Eli tässä WHO suoraan suosittelee että jopa epäily terveyshaitasta riittää siihen, että melun haitta pitää jo ottaa huomioon, jopa ennen täydellisen tieteellisen todistuksen valmistumista.

Mitä enemmän tätä tuulivoimaloiden meluongelmaa tutkii sen selvemmäksi tulee se kuva että tuulivoiman lobbaajat ja poliitikot hiihtävät täysin omia polkujaan, piittaamatta yhtään mistään muusta kuin omasta kukkarostaan.

Ainoa laki mikä tässä hommassa pätee on ahneus, ja maksimaalisten voittojen imurointi kansalaisten kukkaroista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #13

Kiitos, tämä kommentti tuli tarpeeseen. Tietoa pitää jakaa ja julkaista monipuolisesti.

Liikaa kuvitellaan että viranomaiset tekisi päätökset yleisen edun mukaan, tässä se on nähty mitä piilossa tehdyillä suunnitelmilla ja päätöksillä saadaan aikaan.

Pekka Iiskonmaki

Vihreät suojelee kaikkea muuta, mutta ei ihmisiä. Outoa porukkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset