hannuaro1

Eduskunnan teatteriesitys tuulivoima farssi "Tuulen viemää"

  • Hukkaan meni
    Hukkaan meni

Ben Zyskowicz nosti tänään kyselytunnilla tuulivoimatukien järjettömyyden esiin, alkaen kohdasta 26:30, sen ministeri Lintilä kuittasi kevyesti. 

 

http://areena.yle.fi/1-3773367?autoplay=true

 

Tuulivoimasta oli hallituksella selkeä sopimus, sitä ei noudateta, sopimukset on tehty vaan rikottaviksi!

 

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta." 

Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi

"Tuki tuulivoimaan ja biokaasuun perustuvalle energiantuotannolle" Allekirjoittajana: Ulkoministeri Alexander STUBB vuonna 2011.

 

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/239407/239407_1201085_32_2.pdf

 

EUROOPAN KOMISSIO

 Bryssel, 22.03.2011

 K(2011)1951 lopullinen

Asia: Valtiontuki SA.32470 (2011/N) – Suomi

 Kiinteä toimintatuki uusiutuvia energialähteitä käyttäville voimaloille 

 

Aiemmin vuonna 2009 kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mielestä vihreiden energiapoliittinen linja on uhka hyvinvointiyhteiskunnalle. Katainen kysyi lauantaina kokoomuksen puoluevaltuustossa pitämässään puheessa, "miksi pitäisi tehdä kaikkensa, jotta energia olisi Suomessa mahdollisimman kallista."

 http://yle.fi/uutiset/katainen_vihreiden_linja_uhka_hyvinvointiyhteiskunnalle/5901346

 

"Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä." - ja rahahanat on auki kavereille

http://vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/jQJCEabTl.html.stx

 

"Hänen omatuntonsa oli puhdas. Hän ei milloinkaan käyttänyt sitä." Jerzy Lecille (1909–1966)

 

"Tuulen viemää"  elokuva ei muuten loppunut onnellisesti. - entä tuulivoima farssi, jälki näytös on vielä esittämättä. - Kuitataanko lopuksi kaikki "sori siitä", ja esitetään jatko-osa uusiutuvien filungien sarjasta.

”You're like the thief who isn't the least bit sorry he stole, but is terribly, terribly sorry he's going to jail.” - Rhett Butler

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulen viemää farssista kärsii jokainen suomalainen jollain tavalla. Tietysti lähiasukkaat kärsivät tuulivoima satraappien touhuista suurimmat haitat.

Viime vuonna tuulivoiman yritystukia maksettiin 130 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tuulitukiin on budjetoitu yli 200 miljoonaa.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Siis että on budjetoitu 0,2 miljardia tukea tuotannolle, jonka merkitys on hieman olematontakin pienempi koko energiapaletista. Nauraisin K. Päätalon lanseeraaman termin, "nauraa persiittään repien", mukaan jollen olisi pieneltä osaltani maksajana tässä farssissa. Vielä kerrassaan typeryyden huipuksi tuen olemattomuudelle tekee se, että samaan aikaan kyllä ollaan valmiita leikkaamaan tulevaisuuden veronmaksajien koulutuksesta. Niin ja ne "tulevaisuuden veronmaksajat" ovat työelämässä ennen kuin tuulivoimalan kilowatit tulevat täyteen, eli näiltä vuosilta asiaa tarkastellen melko pian.

Tuossa tämän viikon käyrää "huipputuotannosta":

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

On kyselty että meneekö tuulivoimatuki ulkomaille? - Sinne se tosiaan menee:

"Heti: tuulivoimatuki on jo mennyt ulkomaille miljardien kertarysäyksenä samaan aikaan kun turbiinit on tilattu. Olemme nyt veronmaksajina velkaa nämä rahat korkojen kera. Rahojen vastaanottajina ulkomailla olivat esimerkiksi Vestas, Nordex ja Siemens nimiset ulkomaiset yritykset. Tuulivoimaturbiinit on ostettu velaksi ja kustannukset veronmaksajille tulevat jatkossa."

"Jatkossa: vuoteen 2030 asti ulottuva veronmaksajien kukkarosta otettava vuosittainen 200 - 300 miljoonan euron tuulivoiman yritystuki valuu monessa tapauksessa ulkomaisille pankkitileille. Ylisuuri tuulivoiman yritystuki lihottaa pääomasijoittajien voittoja esimerkiksi Luxemburgilaisten säätiöiden."

http://tvky.blogspot.fi/2017/04/tuulivoimatuet-ulk...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

http://tuulivahinko.fi/

Tuolta voi seurata livenä. Kannattaa jakaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Rahan tuhlauksesta selvitään jotenkin, mutta nämä terveys- ja ympäristöhaitat ovat vaarallisia, ne aiheuttavat loppuelämäksi tuskaa ja sairauksia. Länsirannikolta ovat riistaeläimet tuulivoima-alueiden ympäriltä hävinneet, se on todettu saalistilastoissa ja riistakolmio laskennassa.

Infraääni on petollista, koska sitä ei kuule korvalla ja koska se etenee vaivatta pitkiä matkoja.

"- Infraäänen ongelma ei ole äänen voimakkuus vaan se, että sitä tulee koko ajan. Ihmisten oireet syntyvät vähitellen ja pitkällä ajalla. Kunnollista pitkäaikaistutkimusta isojen tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen terveysvaikutuksiin ei ole tehty."

Niin - sitä ei ole aiemmin tehty. Nyt tehdään.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/04/petollinen-i...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä, Hannu Aro, jos odottelisimme tuon tutkimuksen valmistumista ja selvitystä. Älä vielä nuolaise, että Aunion esittämät väitteet olisivat todennettuja. Kuten Aunio alkuperäisessä artikkelissa toteaa: "Kunnollista pitkäaikaistutkimusta isojen tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen terveysvaikutuksiin ei ole tehty."

"https://kp24.fi/uutiset/510683/kokkolalaislahtoinen-yrittaja-odottaisi-terveysselvitysta-ennen-tuulivoimaloiden-rakentamista-harrin

Tuon kommentin ensimmäinen lause on puhtaasti spekulaatiota eikä perustu tieteelliseen näyttöön: "Infraäänen ongelma ei ole äänen voimakkuus vaan se, että sitä tulee koko ajan. Ihmisten oireet syntyvät vähitellen ja pitkällä ajalla."

Aunio myöntää itsekin, ettei hänellä ole näyttöä väitteensä tueksi. Aunion puheet ovat siis puhtaasti spekulatiivisia. Niillä Aunio tähtää henkilökohtaiseen ansioon. Aunio Group Oy on Aunion yritys, joka valmistaa infraäänen tutkimiseen laitteistoja.

Mutta tällaista tällä kertaa. En jaksaisi koko ajan kaivella näihin Aron kommentteihin taustoja ja korjailla niiden asiavirheitä.

Mitä jos Arokin malttaisi mielensä ja odottelisi tuota kattavaa tuulivoiman terveyshaittaselvitystä? Kun se valmistuu, voit sitten kirjoittaa blogin otsikolla: "Mitäs minä sanoin!"

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tätä siteerausta kun ei selitetä, niin oletan, että asia on todettu näin olevan. Myös kirjallisuuskatsaus antaa viitteitä asioiden olevan niin.

"- Infraäänen ongelma ei ole äänen voimakkuus vaan se, että sitä tulee koko ajan. Ihmisten oireet syntyvät vähitellen ja pitkällä ajalla. Kunnollista pitkäaikaistutkimusta isojen tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen terveysvaikutuksiin ei ole tehty."

On nimittäin jo olemassa eläinkokeita useitakin, jotka viittaavat stressihormonien lisääntyvään eritykseen tuulivoimaloiden läheisyydessä alle 10 kilometrin etäisyydellä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tässä on Kai Niemeläiselle esimerkki viranomaistyöstä, näitä ohjeita tulee pyytämättä. Tarkoitus on vaan edistää tuulivoiman rakentamista. Terveysselvitys tehdään saatujen tietojen mukaan samoilla periaatteilla kuin ennenkin, siitä ei voi mitään parannusta asiaan odottaa. Palkkiota tutkijat saavat n. 600000 euroa, raha riittää pitkään tutkimukseen. Tukea maksetaan 12 vuotta, jos ei saada puolueetonta tieteellistä tutkimusta. Tuulivoimatoimijoiden tutkimukset ei sitä ole.

"Tuulivoimarakentamisen suunnittelu"
Päivitys 2016, Ympäristöministeriö, Helsinki 2016

"Tuulivoimarakentamisen ulkomelutason ohjearvot määritetään A-taajuuspainotettuna keskiäänitasona LAeq erikseen yhden vuorokauden päiväajan ja yöajan osalta. Kyse ei ole hetkellisistä enimmäisäänitasoista. Kunkin vuorokauden päiväajan 15 tunnin (klo 7–22) keskimääräisen ulkomelutason (LAeq) on tarkoitus pysyä annetun päiväajan ohjearvon mukaisena. Vastaavasti kunkin vuorokauden yöajan osalta 9 tunnin (klo 22–7) keskimääräisen ulkomelutason (LAeq) on tarkoitus pysyä annetun yöajan ohjearvon mukaisena."
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/hand...

Ympäristöministeriö tekee työtä tuulivoimarakentamisen edistämiseksi.
A-painotuksella suodatetaan infraäänet pois. Mutta hyvä juttu kun jatkuvasti tuulivoiman puolesta kommentoinut Kai Niemeläinen myöntää infraäänien kuuluvan tuulivoimaloiden ominaisuuksiin. Tähän asti on se kielletty tuulivoiman kannattajilla.

Erikoista asiassa on se ettei tuulivoimaloita saa vastustuksen takia Helsingin lähelle pystyttää. Helsinki on suurin tuulisähkön käyttäjä ja innokkaimmat tuulivoiman kannattajat ovat Helsingissä. Mutta ei siellä ole vieläkään tuulivoimalaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

Olet, Hannu Aro, väärässä. En käsittääkseni ole kertaakaan kommentoinut tuulivoiman puolesta. Päinvastoin, olen monesti sanonut, ettei minulla ole tuulivoimaan kantaa.

Se, että koet kommenttini tuulivoimamyönteisiksi, on puhtaasti sinun oman pääsi spekulatiivista tulkintaa. Olen monesti kommentoinut esittämiäsi perusteita ja kritisoinut, kun sekoitat mielipiteitäsi faktoihin.

Kerroin kerran esimerkiksi, ettei tuulivoima voi mitenkään olla rikos ihmisyyttä vastaan, koska "rikos ihmisyyttä vastaan" on rikoslaissa varattu sotarikokseen ja joukkotuhontaan. Toisen kerran sanoin, että koska tuulivoimala ei ole koskaan sytyttänyt maastopaloa, sen aiheuttama maastopaloriski on olematon. Jos se aiheuttaisi yhden palon vuosittain, sen maastopaloriski olisi promille, koska maastopaloja syttyy joka vuosi yli tuhat. Terveysriskien osalta olen pyytänyt odottamaan selvitystä.

Mikään kommenteistani ei ole ollut kommentti tuulivoiman puolesta, vaikka ovatkin käyttämiäsi perusteluja kyseenalaistavia.

Olet myös kovasti etunojassa väittäessäsi, että uskon tuulivoiman aiheuttavan infraääniä. En ole tuollaista uskomusta kaiketi kertonut. Mutta olen avoin: jos joku osoittaa tuulivoiman aiheuttavan infraääniä, uskon luotettavaksi kokemaani selvitykseen. Olen edelleen avoimin mielin siinä, jos tutkimukset osoittaisivat infraäänten aiheuttavan terveyshaittaa uskoisin senkin, jos luotettavaksi kokemani taho sen toteaisi.

Siksi pyydän, että ennen tuomiopäivän spekuloimista odottelemme rauhassa tuota selvityksen valmistumista ennen kuin otan asiaan kantaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #17

Tanska pitää tuulivoimaloiden ominaisuuksista johtuvia infraääniä haitallisina ihmisten ja eläinten terveydelle. - Rakentamiset maalle on pysäytetty.

http://www.theenergycollective.com/willem-post/239...

Eikä Helsinkiin ole vieläkään rakennettu tuulivoimaa, mistä tämä johtuu? Pelkäävätkö kaupunkilaiset tuulivoimaloiden ominaisuuksia? Eihän niitä ole olemassa, vai mitä?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Uskon infraääniin.
Uskon, vaikka en niitä kuulekaan.
Uskon myös, että heinäsirkat edelleen sirittävät, vaikka en niitäkään enää kuule.
60-luvulla harrastin soittamista ja kaiutinkaappien rakentamista.
Aina piti rakentaa uusi boxi, millä pääsisi toistamaan vielä matalampia taajuuksia.
Tutustuin silloin myös alan kirjallisuuteen. Jo silloin 60-luvulla tiedettiin infraäänistä ja niiden tuhovoimasta. Silti joku vielä yli 50 v myöhemmin kehtaa väittää, ettei infraääniä edes ole ja jos onkin, ei niillä ole mitään vaikutusta mihinkään.
Olisiko aika hieman tuorestaa tietoja ?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Itse uskon, että infraääniä on olemassa. Pidän mahdollisena, että infraääniä voisi syntyä tuulivoimalastakin. Pidän mahdollisena, että infraäänet voisivat aiheuttaa terveyshaittoja joillekin erityisen herkistyneille ihmisille.

Pidän myös mahdollisena, että sähkölaitteiden ja voimalajohtojen sähkösäteily saattaa aiheuttaa terveysvaikutuksia. Pidän mahdollisena, että Jumala voi olla olemassa.

"Uskon" on kovin painava sana, kun luotettavaa todistetta ei ole esitetty. Silloin käytän mieluummin sanaparia "pidän mahdollisena" tilanteessa, jossa minullakaan ei ole esittää väitteen kumoavaa argumenttia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #18

"Uskon" on kovin painava sana, kun luotettavaa todistetta ei ole esitetty.?? Et ole pystynyt osoittamaan yhtään tieteellistä tutkimusta ettei tuulivoimaloiden ominaisuus infraäänien tuottajana ole totta.

Niin kauan kun ei Kai Niemeläinen "usko", ei tuulivoimalat aiheuta infraääniä vaikka mittaukset näyttäisivät että infraääniä tulee jatkuvalla jyminällä. Erikoisen vahva "usko" on tuulivoiman puolesta puhuvan Kai Niemeläisen ominaisuus.

https://sairastuulivoima.com/

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Vaikken uskokaan tuulenpieksämiä väitteitäsi, en silti puhu tuulivoiman puolesta. Et voi yleistää niin, että jos joku kyseenalaistaa perusteitasi, olisi vastustajasi. Sinä vain elät tätä tuulivoimakeskustelua tunteella, minä en. Se on se pieni ero.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #21

Et voi kieltää tutkittuja tosiasioita. Vaikka kuinka yrittäisit kyseenalaistaa ja kohdistaa tunteella sanasi minuun.

Tuulivoimaloiden ominaisuus aiheuttaa ihmisten ja eläinten terveydelle vaarallista infraääntä, se on yritetty monin tavoin poissulkea kaikista raporteista, joissa on pelkästään esitetty tuulivoimaa sujuvoittavia ratkaisuja. Terveyshaittaa ei oleteta olevan, suljetaan vaan toistaiseksi silmät ja korvat, viranomaiset pitävät pään pensaassa mieluummin kuin ottavat selvää asioista. - Se terveyshaitta on tutkittu ja tunnustettu tuuliturbiinin ominaisuus, sitä ei voi korjata kieltämällä se.

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.137...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Odotetaan kuitenkin sitä tutkimusta, joka saattaa osoittaa väitteesi toteen - tai sitten ei.

Mieluummin uskon Ympäristöministeriön ja oikeuslaitoksemme päätöksiä ja niiden perusteluita kuin sinun linkkejäsi näihin mukatieteellisiin aineistoihin.

Mutta kuten sanoin: odotetaan, löytyykö näille väitteillesi mitään katetta tutkimuksen valmistuttua.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #23

YM ja Oikeuslaitos ovat kanssasi samaa mieltä olleet jo alusta alkaen, ei Tämä ole ensimmäinen kerta kun haetaan tutkimuksella hyväksyntä tehtyihin töppäyksiin.

Tutkijat on valittu saatujen tietojen mukaan YM:n ohjeen mukaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ben Zyskowicz, lakimies esittää kysymyksen miksi maksetaan järjettömiä tukia tuulivoimalle, joka menee ulkomaisille tuuliturbiinien myyjille. Asiasta on sopimus, jota ei noudateta? Ihmettelyt saisivat jäädä, leikataan tuki pois niin kuin sääntö sanoo. Vai onko oma lehmä ojassa niin syvällä että tukea on pakko saada.

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta."

Kevätsiivous pitää tehdä kunnolla, ettei korruptio syö valtion kassasta pohjaa pois kokonaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lohtua luonee kuitenkin tämän kirjoituksen kirjoittajan ja ahkerimman kommentoijan, Hannu Aron, lohdulliselta kuulostavat sanat: "Rahan tuhlauksesta selvitään jotenkin---"

Eli kevätsiivoukseenkaan ei saman kommentoijan edellisen kommentin mukaan olisi tarvetta. Tämän kommentin mukaan se syö koko valtion kassan pohjakassaa myöten?

No, miten on: selviämmekö rahan tuhlauksesta jotenkin vai tarvitaako kunnon kevätsiivous?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun maailman rikkaimmat maat selviävät tästä rahantuhlauksesta jotenkin, niin miksi ei Suomikin.

Saksa jo vähän yskii, kun on otettu konsulttiyritys McKinsey apuun raportoimaan puolivuosittain kustannuksista. Tietenkään saksalaiset eivät tule antamaan periksi, rahat otetaan vaikka suomalaisilta, niinkuin nyt tehdään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Selvittiinhän me talvisodastakin ja sotakorvauksista, itsekin olin aluksi jonkin aikaa sotakorvauslaivoja tekemässä.

Paljon on kyselty rahojen perään ja minne ne menee, meneekö tuulivoimatuki ulkomaille? - Sinne se menee:

"Heti: tuulivoimatuki on jo mennyt ulkomaille miljardien kertarysäyksenä samaan aikaan kun turbiinit on tilattu. Olemme nyt veronmaksajina velkaa nämä rahat korkojen kera. Rahojen vastaanottajina ulkomailla olivat esimerkiksi Vestas, Nordex ja Siemens nimiset ulkomaiset yritykset. Tuulivoimaturbiinit on ostettu velaksi ja kustannukset veronmaksajille tulevat jatkossa."

"Jatkossa: vuoteen 2030 asti ulottuva veronmaksajien kukkarosta otettava vuosittainen 200 - 300 miljoonan euron tuulivoiman yritystuki valuu monessa tapauksessa ulkomaisille pankkitileille. Ylisuuri tuulivoiman yritystuki lihottaa pääomasijoittajien voittoja esimerkiksi Luxemburgilaisten säätiöiden."

http://tvky.blogspot.fi/2017/04/tuulivoimatuet-ulk...

Toisaalta on myös mainostettu että tuulivoima työllistää tuhansia suomalaisia. No tietysti se työllistää, kun poliitikkojen töppäyksestä syntynyt velka pitää maksaa.
Jokainen veronmaksaja joutuu osaltaan tekemään työtä että tuulivoimaloiden tuottama velka saadaan maksettua. Niemeläinen maksaa tietysti mielellään hiukan ylimääräistä että ilmastonmuutos saadaan pysymään luonnonmukaisena.

Helsinki saa jo nauttia aiemmin arktisilla alueilla pesivien valkoposkihanhien seurasta. Ilmastonmuutos toi valkoposkihanhet Helsinkiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman kaavoittaminen on ollut rahakas bisnes, jokainen haluaisi oman raha-automaatin yhteiskunnan tuella. Tämä hullunmylly on sekoittanut monen aiemmin järkevänä pidetyn viranomaisen pään lopullisesti. Raha sokaisee, se vie järjen.

"MOT:n tarkastamat vinkit osoittavat, että kahdella pallilla istuvat päättäjät ovat kunnissa yleisiä.

Erityisesti kilpajuoksu korotettujen tuulitukien kiintiöön on tuomassa runsaasti myllyjä myös päättäjien omille maille.

Porin apulaiskaupunginjohtajan Kari Hannuksen metsään naapurikunta Luvian puolelle on nousemassa pari myllyä.

(alue on kokonaisuudessaan 2350 hehtaaria, Hannuksen metsäpalsta on 51 ha, Luvian puolella kaavassa on 26 tuuliturbiinia ja Porin puolella 5 kpl)

Ongelmaa ei muuten olisi, mutta Luvia ja Pori ovat valmistelleet hanketta yhdessä.

MOT: pitääks paikkansa, ett se Porin valmistelija on tavallaan suoraan sinun alaisuudessasi täss organisaatiossa?
Kari Hannus: Kaupunkisuunnittelu on organisaatiossa minun alaisuudessani. Mutta kun tämä tuli vireille Porin puolella niin niin ilmoitin, että koska olen Luvian puolella asianosainen, niin katson itseni jääviksi, ehkä muodollisesti en olisi, mutta ilmotin heti, että olen jäävi ja minun kanssani asiast ei saa keskustella.

Hannuksella on sopimus ainakin 9000 euron vuosituloista Luvian puolelle nousevista myllyistä.
Tilanne on erikoinen sillä Hannus solmi sopimuksen Porin Energian kanssa. (Porin kaupungin 100% omistama energiayhtiö)
Kari Hannus, apulaiskaupunginjohtaja, Pori : Alun perin Pori Energian kanssa, joka sittemmin on siirtänyt toisen niist sopimuksista Tuuliwatti Oy:lle. Lu Luvian kunnan alueella.
MOT: Ja Pori Energian vuosikertomuksen mukaan olet hallituksen asiantuntijajäsen?
Kari Hannus: No se ei kylläkään pidä paikkaansa
MOT: No siinä vuosikertomuksessa kuitenkin näin sanotaan?
Kari Hannus: Ilmeisesti, mutt siin on siltä osilta virhe.
Hannuksen roolista on valitettu hallinto-oikeuteen. Hän on myös osallistunut kilpailevien tuuliyhtiöiden hankkeiden käsittelyyn, joista yksi jopa vaatii Porilta korvauksia myttyyn menneestä hankkeestaan.

MOT:n tarkastamat vinkit liittyivät lähes kaikki epäilyihin, että asioista on tosiasiallisesti sovittu julkisuudelta piilossa. Tyypillisesti kyse on rahakkaista kaavakuvioista tai kunnan hankinnoista."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/13/hyvat-velj...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ja kun sitten tämä pyhä ja niin vihreä tuulivoimatuotanto saavuttaa loppupisteensä, niin kuntaan jää kasa oikeaa ongelmajätettä siivottavakseen. No, sehän on sitten joskus..

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulisähkö ei ole kannattava tapa tuottaa energiaa valtakunnan verkkoon. Valtiontalouden tarkastusvirasto alkoi asiaa selvittämään vasta nyt, vaikka asia on ollut päivän selvää alusta alkaen. Se on todistettu laskelmissa ja nyt tiedetään kokemuksen perusteella mitä muuta kaikkea terveys- ja ympäristövahinkoa tuulivoimalat aiheuttavat hiljaisessa luonnossa asutuksen lähellä.

Tuulisähkön tukijärjestelmä oli susi jo syntyessään, yksinkertaiset laskelmat todistivat tämän tosiasian. Verorahat ei ole poliitikkojen bisnekseen tarkoitettua rahaa, ne pitää käyttää yhteiskunnan ylläpitoon yleisen edun mukaisesti. Nyt se unohtui, ja tappiot tulevat kalliiksi.

VTV on antanut poliitikoiden jälleen kerran tehdä miljardien vahingot.
Miksei otettu opiksi ensimmäisestä teollisen koon tuulivoimalan haitoista, ja jos päättäjillä ei ole omasta takaa asiantuntemusta tehdä yksinkertaisia mittauksia ja laskelmia, niin apua saa asiantuntijoilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset