hannuaro1

KHO ei nauti kansan luottamusta

  • KHO ei nauti kansan luottamusta

Tanska pitää tuulivoimaloiden ominaisuuksista johtuvia infraääniä haitallisina ihmisten ja eläinten terveydelle. - Tuulivoimaloiden rakentamiset maalle on pysäytetty.

 

http://www.theenergycollective.com/willem-post/2395070/wind-turbine-noise-adversely-impacts-nearby-people-and-animals

 

Suomen hallitus on asiasta hiljaa, eikä ota tosissaan syntynyttä terveyshaittaa. Uusien suurten tuulivoimaloiden rakentamiset hyväksytään, vaikka terveysvaikutustutkimus on käynnissä. Varovaisuusperiaatetta ei noudateta, vaikka ehdottomasti tässä tilanteessa niin pitäisi tehdä. Ei tuulivoimaloiden rakentaminen ole elämää tärkeämpi tavoite. Ympäristönsuojelulaki??

 

Suomessa tuulivoima-alueen kaavoituksesta tehdyt valitukset koskevat aina myös melumallinnuksen virheellisyyksiä, mutta korkein hallinto-oikeus hyväksyy lähes poikkeuksetta kaikki melumallit ilman puolueettomien asiantuntijoiden lausuntoa tehdystä melumallinnuksesta. - Se on anteeksiantamaton virhe!

 

Melumallin saa tietokoneella säädettyä eri arvoja muuttamalla haluamalleen tasolle. Usein melumalli vielä jätetään arvoitukseksi tuuliturbiinin teknisten tietojen osalta, eikä mallinnettua turbiinia ole yksilöity. - Mutta mitä sen on väliä kun KHO hyväksyy epämääräiset melumallinnuksen nimellä kulkevat raportit, joissa karttaan piirretty melukäyrä väistelee sujuvasti ympäristöministeriön ohjeen mukaisesti asuinrakennukset ja kesämökit, ei tuomarit huolehdi viranomaisen selvilläolovelvollisuudesta, vaikka se koskee myös korkeimman oikeuden tuomareita. Tämä on vakava puute kansalaisen oikeusturvassa. Luottamus tasapuolisesta oikeudesta on mennyt.

 

"Perustuslain säännöksessä ilmaistaan myös yksilöiden oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen." - elinympäristön pilaaminen on ympäristörikos!

 

"Oikeusvaltioperiaatteen mukaan julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava lakia."

 

Liian lähelle sijoitettu teollisen koon tuuliturbiini alue tekee asunnot ympärillä arvottomiksi, ei ne ole enää terveellisiä asuinpaikkoja. Se on tutkittu ja sairastumisien perusteella todettu.

 

KHO:n Kari Kuusiniemi totesi että "terveyshaittaa ei voi disponoida". (tehdä sopimusta, sopia) - ja kuitenkin hän ne tuulivoiman osalta päätöksissään hyväksyy.. - miksi, eikö tieteelliset tutkimukset kelpaa?

 

"Henkilön vapautta suojaavat sellaiset yksityistä itsemääräämisoikeutta suojaavat perusoikeudet kuin oikeus elämään, henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen, kuolemantuomion, kidutuksen ja muun ihmisarvoa loukkaavan kohtelun kielto, omaisuuden suoja, uskonnon- ja omantunnonvapaus sekä yksityiselämän ja kotirauhan suoja ja luottamuksellisen viestin salaisuus. Vapautta suojaaviin oikeuksiin kuuluvat lisäksi myös julkista itsemääräämisoikeutta suojaavat, poliittisiin perusoikeuksiin kuuluvat sanan-, kokoontumis- ja yhdistymisvapaus."

 

Ei Porissakaan kaikki poliitikot ole enää tuulivoima hurmiossa, irtiottoja on esitetty paljon. Apulaiskaupunginjohtaja Hannus on siirtymässä eläkkeelle, johtuuko irtiotot siitä vai mistä, mutta tilanne pääsi kehittymään tosi huonoksi. Esimerkkinä töppäyksestä on vielä toiminnassa Peittoon tuulivoimala, 2,5 MW:n Fuhrländer:n meluarvoilla mallinnettu ja sitten 12 kpl 4,5 MW:n Gamesa turbiinit rakennettu, eikä vieläkään ole tehty mitään ihmisten kärsimysten vähentämiseksi. - Kaupunki välttelee vastuutaan.

 

"Valvonnan tarkoituksena on varmistaa että ympäristössä tapahtuvat toiminnot ovat lakien, asetusten sekä viranomaisten antamien lupien ja määräysten mukaisia. Lisäksi seurataan toiminnan aiheuttamia ympäristövaikutuksia sekä toiminnassa ja muissa olosuhteissa tapahtuvia muutoksia. Jos toimitaan lainvastaisesti valvojan velvollisuus on puuttua epäkohtiin.

Ympäristölainsäädännössä valvonnalla tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka valvontaviranomainen tekee lain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamisen edistämiseksi ja varmistamiseksi."

 

 "Asia oli useaan otteeseen esillä Porin kaupunginhallituksen suunnittelukokouksissa. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus (kok.) ei asiaa ottanut kuuleviin korviinsa."

 

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/mielipide-poliittisen-urani-suurin-virhe-on-ollut-tuulivoimaa-koskevan-maakuntakaavan-hyvaksyminen-14129162/ 

 

- Pori hoiti Oosinselän tuulivoimapuiston kaavoituksen, Luvian puolelle 26 kpl ja Porin puolelle 5 tuuliturbiinia. KHO ei tutkinut esteellisyyttä, hylkäsi valituksen väärin tehdystä melumallinuksesta ym. Nyt herrat odottavat uutta tukipakettia vesi kielellä.

 

"MOT:n tarkastamat vinkit osoittavat, että kahdella pallilla istuvat päättäjät ovat kunnissa yleisiä.

 

Erityisesti kilpajuoksu korotettujen tuulitukien kiintiöön on tuomassa runsaasti myllyjä myös päättäjien omille maille.

 

Porin apulaiskaupunginjohtajan Kari Hannuksen metsään naapurikunta Luvian puolelle on nousemassa pari myllyä. 

 

MOT:n tarkastamat vinkit liittyivät lähes kaikki epäilyihin, että asioista on tosiasiallisesti sovittu julkisuudelta piilossa. Tyypillisesti kyse on rahakkaista kaavakuvioista tai kunnan hankinnoista."

 

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/13/hyvat-veljet-kunnissa-kasikirjoitus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Yleensä teollisen koon tuuliturbiinien käyttöönoton jälkeen ilmaantuu ensimmäiseksi mm. nämä oireet:

Unihäiriöt
Paineen tunne korvassa, pistävä kipu korvassa
Tinnitus
Päänsärky ml. migreeni
Huimaus
Kuvotus
Sydämen rytmihäiriöt ja tiheälyöntisyyskohtaukset
Muisti- ja keskittymishäiriöt
Äänen hetkellinen katoaminen ja puheen tuottamisen väliaikainen menettäminen
Äänen voimakas käheytyminen
Pitkäaikainen kurkkukipu, palan tunne kurkussa
Paniikkikohtaukset
Pelkotilat, esim. yöllä herätessä
Voimakkaat heikotuskohtaukset
Lihasten voimattomuus/voimattomuuden tunne
Lihasten nykiminen ja kramppaaminen
Tunnottomuus- ja kihelmöinti esim. kasvoissa tai raajojen ääreisosissa

Muita tunnusomaisia oireita

Aivo- ja sydäninfarktit, sekä verenvuodot että hyytymät
Lihassärky, jalkasäryt
Virtsan erityksen voimakas lisääntyminen
Korkea verenpaine, verenpaineen vaihtelut tuulivoimaloiden tuotannon mukaan
Verenpaineen nousu lääkityksestä huolimatta
Verenvuoto tärykalvosta tai nenästä
Kuulon heikkeneminen
Kuukautiskierron häiriintyminen
Henkisen suorituskyvyn lasku
Ärtyneisyys
Epilepsia
Nivelsäryt
Oppimisvaikeudet ja kehityshäiriöt

Eläimillä havaittu

Sikiöiden kuolemat
Epämuodostumat
Maidontuotannon häiriintyminen
Käyttäytymishäiriöt

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tuo Sibil Yanevin blogi
"Rakenteellisen korruption hintalappu - n. 2 500 milj. / vuosi", http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-... .

ja tämä Hannu Aron "KHO ei nauti kansan luottamusta" pakottavat minut kysymään itseltäni, että onko tämä Suomi sittenkään niin puhtoinen kuin juhlapuheissa annetaan ymmärtää.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Kyllähän jokaisella pitäisi olla oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, mutta valitettavasti hallinto-oikeudet ja KHO vievät asioita läpi aivan mielivaltaisesti.
Meitä on satoja tapauksia myös louhimoiden/murskaamoiden ympärillä. Oikeus asteiden päätöksillä ei ole mitään tekemistä todellisten ympäristöhaittojen kanssa.Syyksi ei riitä hakijan antamat virheelliset tiedot lupa hakemuksissa joiden perusteella luvat pitää kumota. Ihmisten hengen ja terveyden, omaisuuden ja ympäristön suojaamiseksi ei hallinto valituksissa välitetä kiinnittää huomiota.
Ramboll ja muiden konsulttien väärät selvitykset riittää oikeus asteissa.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Suomessa on satoja tapauksia ja olen taistellut kymmeniä vuosia asian vuoksi, koska lupia myönnetään virheellisillä tiedoilla ja talot särkyy kilometrien päässä ja kaivot tuhoutuu räjäytyksien seurauksesta.

Oletteko tietoisia miten vääriä päätöksiä oikeudet tekevät tietoisesti.

Hallinto-oikeudet ensin luvan myöntäjänä ja sitten vahingon korvausoikeuden käynneissä, koska räjähdysaineen käyttöä ei ole lupahakemuksissa edes esitetty ja talot särkyy kilometrien päässä räjäytystoiminnan seurauksena. Useita tapauksia, kun oikeuteen menet korvauksia hakemaan oletkin louhijalle maksumies yli sadantuhannen eurojen edestä.
Oikeudessa ei kuunnella kuin konsultteja jotka aivan selkeää valhetta ja perättömyyttä esittää ja samat konsultit asialla joita eduskunnassa kuullaan lakivalmisteluissa. Joka paikassa konsultit tekevät paperit heilahdusnopeus alle 1 mm/sek tai alle 2mm/sek. ei voi olla syy vaurioihin.

Tärinä asiantuntijat eivät saa tärinää vaikka; tutkittuun tietoon perustuen jo 8500 kg:n räjähdemäärä aiheuttaa Seismologian laitoksellakin havainnon jota luullaan ensin maanjäristykseksi. Konsulttien toimesta oikeudessa ei mitään havaintoa tärinästä.

Vaikka Seismologian laitoksetkin havaitsevat tärinät. Kalevasta saimme lukea seuraavaa”Seismologian laitoksella mitataan aivan maanjäristyksiin verrattavia räjäytyksiä Oulun puolessakin

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/jaalin-jarinan-a...

Räjähdys havaittiin poikkeuksellisen voimakkaana myös Helsingin yliopiston Seismologian Insitituutin mittauksissa, jossa sen voimakkuudeksi kirjattiin 1.6 magnitudia.

Seismologian Instituutista kertoo, että alueelta on tehty räjähdyshavaintoja aiemminkin. Maanantai-illan räjähdys oli kuitenkin selvästi tavanomaista suurempi.

Alkuvaiheissa pidettiin mahdollisena myös sitä, että järinä olisi aiheutunut maanjäristyksestä”.

Ensinnäkin kymmenien vuosien laiminlyönti poliisilta ja Tukesilta on johtanut asiat väärille urille; Räjähteiden käytölle on haettava poliisin lupa. Räjähteiden valmistukselle ja varastoinnille on haettava Turvallisuus- ja kemikaaliviraston lupa. lain turvavaatimukset estävät luvan hakemisen rikotaan lakia avoimesti.

Hallinto-oikeudet päätöksissään räjäytystoimintaa ei ole huomioitu lupa käsittelyssä, koska niissä on oma erityislainsäädäntö. Oikeusmurhia tulee satoja ympäri maan.

Räjähteiden käytöstä ja varastoinnista määrätään laissa "Vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta" (390/2005).

Kaikki räjähdysainelaittomuus perustuu nimenomaan siihen, kun talovaurioita tulee kautta maan. Forsit myy räjähteet Finnrock kumoaa vauriot ja muut konsultit kautta maan. Tätähän me olemme taistelleet vuosikymmeniä ja sama peli jatkuu. Näyttää, että vauhti vain paranee jatkuvasti maa-aines- ja ympäristölupia myönnetään piittaamatta räjähdysainelainsäädännöstä. Räjähdysainemäärät ovat samaa luokkaa kuin kaivoksilla. Tukes on jättänyt kivilouhimot ja murskaamot kokonaan valvonnan ulkopuolelle, vaikka miljoonia kiloja vuodessa vaarallisia louhintaräjähdysaineita käsitellään ja käytetään asutuksen vieressä avolouhoksilla. Louhijat vain käyttävät räjähdysaineita piittaamatta lainsäädännöstä. Lakiin perustuvat suojaetäisyydet estävät louhintaräjähdysaineiden käytön ja varastoinnin asutuksen vieressä sekä varastointilupien saannin. Turvallisuus ja kemikaalivirasto antaa tämän tapahtua luvan myöntäjänä ja valvojana.

Näin se toimii Porissakin Katsokaapa miten Porissa ja Lahden luvissa Lemminkäinen avoimesti rikkoo lakia.
Lemminkäinen:
Tässä lainaus Porin kaupungin ympäristölupapäätöksestä:
"Laitoksen toiminnassa käytetään räjähdysaineita keskimäärin 55 tonnia vuodessa (maksimi 77 t/a). Räjähdysainevarastolle haetaan tarvittaessa lupa Teknilliseltä tarkastuskeskukselta ja ne suojataan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.”

Tässä ilmoitetaan, kuinka paljon räjähdysaineita käytetään, mutta unohdetaan, että räjähdysaineiden käyttö ja varastointi ovat luvanvaraista toimintaa ja niihin liittyy velvoitteita. Niitä ei voi noin vain käyttää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Perustuslain säännöksessä ilmaistaan myös yksilöiden oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen." - elinympäristön pilaaminen on ympäristörikos!

Ei edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute poista velvollisuutta ryhtyä ympäristö-oikeudellisiin suojelutoimiin.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuutta ja puuttuu laitteiden aiheuttamiin riskitekijöihin. Kuluttajaturvallisuuslaki määrittelee tarkasti, että kenenkään turvallisuutta ei mitkään laitteet saa vaarantaa. Esim. leikkipuistojen, pelikenttien yms. on oltava turvallisia. Tukes ei kuitenkaan valvo tuulipuistojen turvallisuutta ja turvallisuusuhkia, eikä kuluttajaturvallusuuslaki koske tuulipuistoja, vaikka tuulivoimalassa toteutuu kuluttajaturvallisuuslain määritelmät ihmisille vaarallisista tekijöistä ja suuronnettomuusriskit ovat olemassa. Mitään toimenpiteitä ihmisten turvallisuuden takaamiseksi ei ole olemassa.

Jo pelkästään harhaanjohtava nimitys, "tuulipuisto", on kuluttajansuojalain vastainen ja antaa virheellisen kuvan luonnossa kulkijoille ja jokamiehenoikeuksia toteuttaville kansalaisille alueen turvallisuudesta.

Rakennuslain mukaan rakenteista, eikä rakennuksista saa aiheutua vaaratekijöitä sen perusteella tuulivoimalat olisi kiellettävä.

Pelastuslain mukaan ei saa aiheuttaa vaaratekijöitä ja lain tavoitteena on parantaa ihmisten turvallisuutta ja vähentää onnettomuuksia. Tuulivoimarakentaminen tuo niitä lisää, ja ilman pelastussuunnitelmaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Terawattitunnin (TWh) kokoa on vaikea hahmottaa. Helsingissä keskuspuiston laajuus on kuitenkin monelle tuttu. Yksi terawattitunti vastaa noin kolmen keskuspuiston kaikkien puiden polttamista uunissa"

http://pitkaranta.blogspot.fi/2017/04/energiayksik...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tuo uusi yksikkö ei kyllä aukea meikäläiselle. En muista Helsingin keskuspuistossa koskaan edes käyneeni, kun aina on ollut niin kiire takaisin baanalle (jos on joutunut tuomaan/hakemaan tavaraa), tai rautatieasemalle.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tuulivoimalat ovat erinomainen bisnes joillekin. Siihen verrattuna muutaman paikallisen asukkaan terveys on varsin mitätöntä. En tietenkään väitä, että joillakin päättäjillä olisi yhteyksiä tuulivoimafirmoihin, sehän voitaisiin tulkita herraties vaikka miksi.

Mutta olisi varmaan onnekasta näille firmoille, jos tuulivoimaloiden luvista olisi päättämässä sellaisia henkilöitä, jotka siitä hyötyvät.

https://www.youtube.com/watch?v=c9ktBm3gh_o

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Raha ratkaisee, raha vie järjen. Tuulivoimaloiden ominaisuuksissa on vaan paha vika, ne aiheuttavat aina alueellaan terveys- ja ympäristöhaittoja. Eikä toiminta ole itsessään kannattavaa sähköntuotantoa.

Terveyshaittojen tuottamisesta ei voi sopia. Se on laitonta.
Tuki laskettiin tarkoitushakuisesti väärin, mahdollisimman yläkanttiin.

Nyt siitä on siihen kiinni päässeiden vaikea luopua, vaikka se on pakko, sitä ei voida kauaa pitkittää. Sähkölaskut nousevat tällä menolla liian paljon.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Eihän tuulivoimaloista mitään terveyshaittoja ole, niistä voittonsa kääriville nimittäin. Heistä tuskin kukaan asuu alle 5 kilometrin päässä lähimmästä tuulivoimalasta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on. Ei Helsinki ota alueelleen yhtään tuulivoimalaa, eikä Luxemburgin pankkien tilien omistajia se häiritse mistä se raha tulee.

Pääasia on että sitä tulee, yhteiskunta saa hoitaa sairastuneet, ja romut pois saastuttamasta luontoa kun rahan tulo loppuu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lyhyt video tuulivoimaloiden jäävaarasta. Ilmajoen Santavuorella lentää Vestas V126 3,3MW tuulivoimaloista jäätä.
Jäänheitto kuvattu kännykällä, ja kuvaaja haluaa pysyä anonyyminä. Kuvan laatu ei ole paras mahdollinen, mutta taitaa olla ensimmäinen kerta kun jäiden lentäminen on saatu videoitua?

Jäät näkyy videolla aika pieninä, mutta kun ajattelee mittasuhteita, niin tuokin lentänyt pala on ollut melko suuri. Mittasuhteena voi käyttää Vestas V126 turbiinin lavan leveyttä, on noin 4 metriä leveä lähellä juurta. Pituutta lavalla n. 61 metriä.

https://www.youtube.com/watch?v=66xCSLCh64w

Kuka haluaa ison jääpalan otsaansa tai auton tuulilasiin? Ja kun se tapahtuu, niin löytyykö 2500 euron pääomilla perustetuista tuulivoimafirmoista vastuunkantajaa? Vai onko vastuu maanvuokraajan, joka sallinut toiminnan maillaan? Mikä on rakennusluvan myöntäjän vastuu? Voiko toimija kiertää vastuun asettamalla vilkkuvalon ja kyltin jossa lukee "liikkuminen omalla vastuulla" ??

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kyllä tuulivoiman rakentaminen tänne on Suomen mittakaavassa valtava vahinko, tuulivoimalat pilaavat ympäristön ja vievät rahat ja terveyden. Nyt taas vaihdetaan uudet älymittarit koteihin, alkuperäiset Valmetin mittarit olisivat hyvin toimineet vuosikymmeniä, tämä maksaa jonkun miljardin 10 vuoden välein (mittarit uusitaan), tuulivoimaa varten tiet ja sähkölinjat maksaa kuluttaja, samoin kuin nämä muut mittareiden vaihdot jne..

Pieniä kuntia viedään kuin pässiä narussa mihin tuulivoima haluaa, korruptoituneet viranomaiset ovat siitä takuuna. Ihmiset tästä kärsii ja luonto.

Antti Aunio sanoo, etteivät infraäänten terveyshaitat ole tuntemattomia. Aihetta on tutkittu paljon muun muassa Yhdysvalloissa.

– Nasa ja Yhdysvaltain puolustusvoimat ovat tehneet mittavia tutkimuksia. Siellä matalien taajuuksien havaittiin aiheuttavan pahoinvointia, Aunio sanoo.

Aunion mukaan matala infraääni on petollinen, koska sitä ei kuule korvalla ja se etenee hyvin pitkiä matkoja. Infraäänitutkimusta ei ole sisällytetty tuulivoimaloilta edellytettäviin meluselvityksiin.

Infraäänen ongelma ei ole äänen voimakkuus vaan se, että sitä tulee koko ajan. Ihmisten oireet syntyvät vähitellen ja pitkällä ajalla. Kunnollista pitkäaikaistutkimusta isojen tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen terveysvaikutuksiin ei ole tehty.

https://sairastuulivoima.com/

Esimerkiksi Saksassa on jo täysi sota päällä. Siellä lähialueen asukkaat ovat kokeneet suuria ongelmia, samoin Tanskassa, toteaa Aunio.

Antti Aunio on ollut mukana projektissa, jossa tammikuusta lähtien on ollut noin 20 infraäänen mittalaitetta kerrallaan eri puolilla Suomea noin 1-10 kilometrin säteellä voimaloista kodeissa, joissa on koettu tuulivoimaloiden tulon jälkeen ilmenneitä terveyshaittoja."

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14824318/kp24--jutt...

Tarasti, Pekkarinen ym. ymmärsivät varmasti mitä olivat tekemässä, onhan siellä ollut asiantuntijoita esim. Satu Hassi Tampereen teknillisen korkeakoulun assistenttina ja yliassistentin sijaisena (1981–1985). Vuonna 1985 Hassi valmistui sähkövoimatekniikan lisensiaatiksi.

Hassin isä on sähkötekniikan emeritusprofessori Osmo Hassi, joka toimi Tampereen teknillisen korkeakoulun rehtorina vuosina 1975–1985.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Satu_Hassi

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Odottakaas kun Suomen Tuulivoimayhdistyksen suunnitelmat toteutuvat: https://www.verkkouutiset.fi/talous/tuulivoima%20k... .

Tämän jälkeen Suomesta tulee vielä enemmän "tuulella käyvä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset