hannuaro1

Meidän virtuaalivoimalat herran hallussa

  • Peilityyni
    Peilityyni

Vähän kyllä ihmetyttää kun ei Helsinkiin ole saatu yhtään tuulivoimapuistoa edes merelle, Helsinki on kuitenkin riittävän syrjässä ja meren rannalla, ei ne turbiinit häiritsisi mitään meidän pääkaupungissa, - Brysselissä. Luxemburgin pankkitoiminta saisi lisää valuttaa ja Siemens ja belgialaiset saisivat hyvät urakat työmaalta joka on lähellä tuulivoimaa haluavia kuluttajia. 

Silloin vois jäädä nämä länsirannikon korpimaisemat ja harvojen kuluttajien takia tappiolliset alueet rakentamatta.

 

Visuaalinen haitta Helsingissä ei ole visuaalinen haitta länsirannikolla.

Helsinkiin on hyväksytty tuulivoimapuistoja mutta ei koskaan ole suunnitelmia toteutettu, länsirannikolle ne hyväksytetään pakolla. KHO hyväksyy laittomat suunnitelmat mielivaltaisesti. KHO:lle riittää että meluraja kartassa näkyy selvästi YM:n ohjeiden mukaisesti ettei melurajan sisälle ei jää kuin ehkä muutama asunto tai mökki. Ei melumallinnusta kukaan puolueeton asiantuntija tarkasta.

 

Helsingissä asia ei ole niin, vaikka kaupunki on meren rannalla ja kuluttajat haluavat tuulisähköä, - sitä ei Helsinkiin rakenneta. Vaikka Porissa hyväksytään 600 m rannasta oleva offshore voimala merelle.

Helsingissä kaikki tähänastiset hankkeet ovat kaatuneet:

"Helsingin ympäristölautakunta hyväksyi Melkin tuulivoimalat"

 

"Helsingin ympäristölautakunnan mielestä Lauttasaaren edustalla sijaitseville Melkin luodoille voidaan rakentaa tuulivoimaloita. Ongelmatonta voimaloiden rakentaminen ei ole, koska luodot ovat tärkeitä virkistysalueita."

 

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000003504442.html

 

Porissa Alma media konsernin Satakunnan Kansa repäisi pääkirjoituksessa hyvän jutun taas kerran:

"Tuulivoimasta aiheutuvat ongelmat koskettavat liian harvoja."

"Valistunut arvaus on, että tutkimus ei löydä tuulivoiman aiheuttamia merkittäviä terveyshaittoja, mutta suosittelee asian lisätutkimista."

"Kun pyytää tyhjää, sen saa."

 

"Toinen iso muutos on virtuaalivoimalaitokset."

 

"Asiakas ostaa palvelun, jossa sähkön kulutusta säädellään hintapiikkien mukaan."

 

"Näin esimerkiksi kauppaketjun kaikki kylmäkoneet ympäri Suomea säädetään automaattisesti pienemmälle, kun sähkön hinta on korkealla."

 

https://www.satakunnankansa.fi/paakirjoitukset/merelle-mahtuisi-tuulivoimaloita-terveysselvityksen-lahtokohta-vaara-200108884/

 

Ymmärsittekö mitä tämä tarkoittaa, kun tuuli tyyntyy kulutusta säädellään!

"Kun sähköt todella menevät poikki, niin myös vedenjakelu asuntoihin keskeytyy. Vesivarasto on poikkeustilanteessa tärkein yksittäinen asia, mutta muutkin tarpeet on huomioitava."

 

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005180556.html?ref=rss


Vähän se kyllä ihmetyttää kun täällä Suomen länsirannikolla on ydinvoimaa tarpeeksi ja lisää rakennetaan, lisäksi on jonkun verran vesivoimaa, se riittää meidän vaatimattomiin tarpeisiin. Mutta nyt vahvistetaan sähkölinjoja ja tuodaan ilman kuluttajan tilausta uudet digitaaliset etäohjattavat mittarit "vaihtelevan sähkön" takia. Aiemmin Pekkarisen tuulivoima huumassa vaihdettiin mittarit jo kerran miljardin arvosta, ja nyt taas "älymittarit virtuaalivoiman" takia, ehkä miljardi ei nyt edes riitä tämän jyväskyläläisen mittaribisneksen rahoittamiseksi.

 

"Energia-alan suurimpia murheenaiheita on sähköjärjestelmän tasapainon ylläpidon vaikeus. Sähköjärjestelmä toimii vain jos sähköä tuotetaan ja kulutetaan joka hetki yhtä paljon."

 

http://yle.fi/uutiset/3-9577330?origin=rss

 

Tuulivoima ei tuota tyynellä ilmalla sähköä, nyt saa kulutusta säädettyä "älymittarilla virtuaalivoimaa" niin ettei tuulisähkö-asiakkaat saa sähköä töpselistä. Palvelu maksaa hiukan lisää.

"Elenian mukaan jatkossa älykkäät sähkömittarit voidaan yhdistää myös kotien energiankulutuksen ohjausjärjestelmiin."

 

"Inkoo antoi rukkaset tuulivoimapuistolle"

"Suomenlahdelle Inkoon ja Raaseporin edustalle suunniteltu tuulivoimapuisto jää näillä näkymin toteutumatta.

Kielteisen päätösesityksen tehnyt kokoomuksen Marko Rautakoura perustelee tuulivoiman hylkäämistä maisemallisilla ja ympärisöllisillä syillä.

 

http://yle.fi/uutiset/3-6179451

 

Jotkut ovat jo huolissaan, eikö maakuntavallalla saakaan rakentaa mitä tahansa mihin tahansa.. - No saunaa ei ainakaan liian lähelle rantaa saa rakentaa, ei ilman naapurin lupaa, ei ilman että hiki ja pesuvedet suodatetaan, ei liian korkeaa, ei, ei, ja ei. Mutta jos rakennuslupa haetaan tuulivoimalalle niin kyllä, kyllä, kyllä kaikki kelpaa, sen n. 200 m korkean luomuksen voi viedä vaikka 600 m rannasta merelle jokaisen ihailtavaksi. (kiva seurata kun linnut silpoutuu siipiin, eivät päässeet rannalla oleviin pesiin asti)

 

Nauti siinä sitten juhannusaattona kaikessa rauhassa luonnosta ja hyvästä saunakaljasta..

 

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/mtk-n-valiokunta-ymp%C3%A4rist%C3%B6yksik%C3%B6st%C3%A4-vaikea-uskoa-todeksi-salassa-valmisteltua-uudistusta-1.186033

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulilobbarien ahneudella ei ole rajaa.

Samaan aikaan kun lapsilta, vanhuksilta ja koulutuksesta leikataan kipeästi, ei tuulivoimalobbareiden ahneudella ole mitään rajaa. Tuulivoimalobbarit ehdottavat Suomen veronmaksajien kustantavan tuulivoimakapasiteetin nostamista 750%

"Teknologianeutraali" ja "kilpailutettu" seuraava tukipaketti hallituksen töppäysten listaan ei epäonnistumisia talouden hoidossa paljoa lisää, velka on jo sitä suuruusluokkaa ettei joku lisä miljardi enää hetkauta tässä konkursissa ketään.
http://www.talouselama.fi/uutiset/hurjat-suunnitel...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimaloiden ominaisuus aiheuttaa ihmisten ja eläinten terveydelle vaarallista infraääntä, se on yritetty monin tavoin poissulkea kaikista raporteista, joissa on pelkästään esitetty tuulivoimaa sujuvoittavia ratkaisuja. Terveyshaittaa ei oleteta olevan, suljetaan vaan toistaiseksi silmät ja korvat, viranomaiset pitävät pään pensaassa mieluummin kuin ottavat selvää asioista. - Se terveyshaitta on tutkittu ja tunnustettu tuuliturbiinin ominaisuus, sitä ei voi korjata kieltämällä se.

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.137...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"To our knowlegde, this study is the first to demonstrate that near-threshold IS does not only produces physiological effects, but that the neural response involves the activation of brain areas, which are important for auditory processing but also for emotional and autonomic control. These findings thus allow us to reflect on how (sub)-liminal IS could give rise to a number of physiological as well as psychological health issues, which until now have only been loosely attributed to noise exposure in the low- and very low-frequency spectrum."

Nämä löydökset ovat tärkeitä ja vahvistavat infraäänien osalta sitä mitä on jo aikaisemminkin tiedetty matalataajuista melua koskien, että tällaisen melun ei tarvitse olla voimakasta vaikuttaakseen haitallisesti ihmisen ja eläinten terveyteen.

Tutkimusta kannattaa nyt laittaa jakoon ja olisi myös hauska kuulla mitä terveysviranomaisilla olisi sanottavaa tähän tutkimukseen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen tieteelle olisi eduksi jos tutkijat ottaisivat maailman yhteistyöverkostoilta ja yliopistoilta valmiit tulokset käyttöön. Nykyinen tilanne on järjetön, kun kulutetaan rahaa n. 600000 euroa ongelmaan johon on olemassa oleva tutkimus valmiina (enklantiksi). - Puuttuuko kielitaito- minulta se puuttuu.

Hyvä on jos tutkijoiden työhön on olemassa näin avokätinen rahoitus, mutta ei sitä kannata suunnata sellaiseen tutkimukseen josta on jo olemassa tulos maailmalta. Tämän tutkimuksen pohjalta voitaisiin tehdä lisätutkimuksia pelkästään lääketieteen näkökannalta. Mutta tutkijoiden kokoonpano olisi silloin ihan erilainen mitä se on nyt Työ- ja elinkeinoministeriön teettämänä ns. "terveysselvitys" muutaman kuukauden mittaisella panostuksella, ja Petri Välisuon jne. tuulivoiman rakentamisen sujuvoittamiseen tähtäävällä tutkimuksella. Ei puolueeton tieteeseen perustuva terveystutkimus näytä olevan TEM:n tarkoitus, eikö silloin tekijöinä olisi lääketieteen huippunimet STM:n puolelta??

Tässä TEM:n "terveysselvityksessä" kaivetaan potero informaatiosotaan. Tuulivoimatoimijat jatkavat terveysoireiden ja sairastumisien vähättelyä. Poliittiset hyökkäykset tuulivoiman puolesta jatkuvat 600000 eurolla ostetuilla ns. "terveysselvityksillä".

"Also, since the brain's response to prolonged near-threshold IS involves the activation of brains areas, which are known to play a crucial role in emotional and autonomic control, a potential link between IS-induced changes of brain activity and the emergence of various physiological as well as psychological health effects can be established."

Ongelma on kansainvälinen, ei Suomi yksinään pysty kieltämään tai muuttamaan muualla maailmassa saatuja tieteellisiä tuloksia mieleisekseen. Ei tämä ole poliittinen kysymys, terveyshaitoista ei voi tehdä poliittista ratkaisua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset