hannuaro1

Kallis ideologinen sähkö on aina markkinoilla halvin

  • Kultainen hiljaisuus
    Kultainen hiljaisuus

Erikoinen ja kannattava energiantuotanto syö enemmän kuin pystyy omin avuin tuottamaan. Syöttötariffi pitää itsessään kannattamatonta tuulisähkötuotantoa valheellisesti voitollisena. Tuulivoima tuotiin Suomeen olkiukkojen ilmastonmuutos hömppätiede paketissa. Vuosisadan suurin harhaoppi vei poliitikkoja kuin kuoriämpäriä kompostiin. - Lobbarit julistaa - Se on Suomen velvollisuus osallistua globaalin ilmaston lämpenemisen hillintään, tuulivoimaa on pakko rakentaa, muuten meidät piru perii.

Kyllä Suomi saa näin haluamaansa kunniaa itselleen! Tosin naurun ja pilkan muodossa, mutta kuitenkin. - Meidät on huomattu!!

"Kuten kaikkien näiden elinten, Arktinen neuvosto ei ole enempää kuin tekosyy byrokraateille ja turhille tutkijoille päästä nauttimaan hyvin palkattua työtä, tämän avulla he voivat kuvitella tekevänsä jotain tärkeää, sen sijaan että tekisivät oikeita töitä elääkseen."

Lunta sataa ja suomalaiset ovat huolissaan ilmaston lämpenemisestä.. https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/05/12/finland-is-worr...

"Tuuliturbiinit eivät ole puhtaita tai vihreitä ja ne tarjoavat nollaa globaalista energiasta"- Matt Ridley

"Meidän on pysäytettävä kiireellisesti ekologinen teeskentely ja investoitava kaasuun ja ydinvoimaan"

"Kansainvälisen energiajärjestön 2016 Avain Uusiutuvaan Trendiin, voimme nähdä, että tuulivoimaa tarjotaan 0,46 prosenttia maailman energiankulutuksesta vuonna 2014, ja aurinko ja vuorovesi yhdessä edellytetään 0,35 prosenttia."

https://www.spectator.co.uk/2017/05/wind-turbines-are-neither-clean-nor-...

"Kun sanotaan, etteivät aurinko ja tuuli lähetä koskaan laskua, onkin lähemmässä tarkastelussa tuottajaominaisuuksistaan ja tekniikan perusteista johtuen vain harhaanjohtavaa propagandaa."

http://pipa01.blogspot.fi/2017/05/tuuli-ja-aurinko-energiakaanteen.html

Nykyisen poliittisen eliitin arvomaailmassa ”vastikkeettoman avun” antaminen itsessään kannattamattomaan tuulisähkön tuotantoon nostaisi kansakunnan moraalia EU:n näkökulmasta.

Suurten nälkävuosien aikaan 1866–1868 eliitti opetti köyhän tulemaan toimeen omillaan tai kuolemaan nälkään.

"Poliittisen eliitin arvomaailmassa ”vastikkeettoman avun” antaminen rahvaalle nähtiin kansakunnan moraalia rappeuttavana siveellisyyskysymyksenä."

Poliitikkojen ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tarkoitetun virheellisen korjausliikkeen ansiosta ei Suomen köyhillä ole varaa ostaa ideologista sähköä.

Kansa taisteli "talvisodan hengessä" toisen maailmansodan yhdessä ja yksissä tuumin yhteisenä päämääränä itsenäisyys, vaikka hävittiin niin kuitenkin itsenäisyys voitettiin.. - kunnes EU sitoi suuruuden hullut suomalaiset poliitikot kanssaan liittoon lupauksillaan. EU:n myötä Suomen piti nousta suosta eikä vajota syvemmälle velkavankeuteen. Lupaukset kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista, maksavat jatkuvasti enemmän. Kaikki on vähän samansuuntaista sumutusta kuin Suomen tuulimylläreillä, - "euron sijoitus tuulivoimaan tuottaa kymmenen takaisin". Vaikka jokainen tietää ettei mikään lupaus joka näyttää ja kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei ole totta, vaan petos. Petoksista kaikkein typerin on itsepetos, tämä on niin hävettävää ettei kukaan itseään arvostava poliitikko enää puhu tuulivoiman tuomasta ilmaisesta hyödystä energiatuotannolle.

EU:n todelliset vallankäyttäjät käyttävät valtaansa (lisävaatimus tuulitariffeista) ja toimivat täysin irrallaan mistään hallituksesta.

Sopimus 2007/ C306/ 01/ artikla 2: “.. ainoastaan unioni voi toimia lainsäätäjänä ja antaa oikeudellisesti velvoittavia säädöksiä, kun taas jäsenvaltiot voivat tehdä näin ainoastaan unionin valtuuttamina.” - näin meitä huijataan?

Nyt se on jo nähty mitä ne suuret lupaukset tuottivat, tuulivoima on länsirannikolla päivittäinen kirosana, ei mikään toinen energiantuotantomuoto ole kerännyt perkeleitä osakseen yhtä paljoa. "Ääni on kuin jääkaapin hyrinää", jne.. Roskaa, Fennovoima/Tuulivoima vertailua, viranomaisten kelvotonta valvontaa esimerkkien valossa.

http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/fennovoima-tuulivoiman-tavoin.html...

Osa viranomaisista on herännyt ja yrittää nyt hillitä julkisten varojen tuhlausta ideologiseen tuulisähkö tuotantoon. "Virkamiesraportti lyttää tuulivoimatuen. Raportin mukaan uusiutuvan energia tuet nousevat yli 300 miljoonaan euroon lähivuosina. Ajatuspaja Liberan mukaan kyseessä on skandaali."

http://tvky.blogspot.fi/

"Julkista asemaa käytetään väärin pyrkimällä jakamaan taloudellisia tai valtaan liittyviä etuja epäoikeudenmukaisella tavalla ja suosimalla yksilöitä tai ryhmiä toisten kustannuksella."

http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-740-8.pdf

Suuret tuulivoimalat ovat terveys- ja ympäristöhaittaa Suomen luonnossa.

"Vaikka Vartinojan voimalat ovat olleet toiminnassa vasta vajaan vuoden, moni on jo herkistynyt melulle ja alkanut oirehtia. Lähiasukkaat jopa viiden kilometrin etäisyydellä kärsivät unettomuudesta, päänsärystä, korvakivuista ja korvien soimisesta. Oireilun osalta on oltu yhteydessä ympäristöterveydenhuoltoon, joka on ryhtynyt asiassa toimenpiteisiin."

Tuula Korhonen Raahen sairaalan anestesiologian ja kivunhallinnan ylilääkäri Raahen Seutu 22.4.2016

Hallitus ei asiassa korviaan lotkauta, tuuli viedä saa ja hallitus suunnittelee uusia selityksiä kansalle, ehkä vieläkin on joku uusi uhka ilmastonmuutoksessa. Asiantuntijoiden järkipuhe uppoaa kuuroille korville. Pieni Suomi pyristelee kuin pieni kala koukussa josta ei pääse irti enää omin avuin - (liian suuri velka).

Mutta poliitikkojen työ on vielä kesken, - EU on vain välivaihe.

Yhdistyneen Euroopan luomista tulee pitää tärkeänä askeleena kohti yhdistyneen maailman luomista.” - Ponsi nro 7, Haagin konferenssi toukokuussa 1948. - Hurjat on tavoitteet, hurjia ovat tavoittelijatkin.

Tuulivoima syö väkisin osan suomalaisista mieron tielle. - Irwin lauloi levylle tänäänkin vielä paikkaansa pitävän tekstin.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Vaikka sulkisi silmänsä ja korvansa niiltä varoituksilta joita tuulivoimaloiden terveys- ja ympäristöhaitosta kuuluu sieltä sun täältä niin on ainakin yksi mikä pitäisi kaikkien ymmärtää.

Tuossa on linkki tämän viikon tuulivoima tuotantoon, http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja... , ja se puhuu jo aika karua kieltä siitä niiin edullisesta tuulentuomasta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ja vielä kun tiedetään että Fingrid ei saa ajantasaista tuotantoa tuulivoimasta, vaan aina ilmoituksessa on mukana (osa arvioitu) tuotantoa. Tämä on ihmetyttänyt alusta asti, miksi tuulisähkön tuotantoa pitää arvioida nykyisen ajatasaisen digimittauksen aikana.

Miksei mittauksia tehdä Suomessa, miksi valvonta ei ole täällä, vaan jossain ulkomailla.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Nuo ennustekäyrät ja toteumakäyrät kuvastavat konkreettisesti, minkälaista huojuntaa ( fluctuation ) tuulisähkön tuotanto on. On siinä säätövoimalla perässä pysymistä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En nyt ehdi noihin linkkeihin paneutua, mutta kuinka oikein on tuon aurinkopaneelien laita? Sinä Hannu olet varmaan niihinkin hyvin perehtynyt?

Näin tässä joku aika sitten dokumentin, jossa haukuttiin tuulivoima, mutta kehuttiin näitä katoilla olevia, siistin näköisiä aurinkokennoja. Saksassa näin niitä viime kesänä Baijerissa paljon ja aloin jo itsekin meidän katolle niitä haaveilla. Tosin aurinko ei meillä ole viime aikoina oikein paistellut:)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Aurinkopaneelit ei saa samanlaisia tukia kuin tuulivoima, jokainen voi hankkia näitä paneeleja niin paljon kuin rahaa riittää. Ei niistä kuitenkaan saa kuin akkujen lataukseen virtaa, valtakunnan verkkoon ei niillä ole kannattavaa tuottaa sähköä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#2
yllättävää muuten, mutta paistaa ja hyvin. :) vaikkei uskois.

Kuopion korkeudella tuotto on muistaakseni jo maaliskuussa hyvällä tasolla. Toki kaikki riippuu kaikesta. Eli kennojen koko, määrä jne. Lisäksi aurinkoenergiaa saa Suomessa hyvin kesäaikaan, koska valoisa päiväaika on pitkä. Samoin kennojen hyötysuhde on kylmällä parempi k. Lämpimässä. Väittävät muuten. että Rostock saa vuodessa saman määrän aurinkosäteilyä k. Eteläinen Suomi.

http://www.finnwind.fi/aurinko/Aurinkoenergiaopas-...

http://www.finsolar.net/aurinkoenergian-hankintaoh...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Aurinkokennot ovat toki mainioita mutta sitä samaa ongelmaa, joka tuulivoimaloitakin koskee ei voida poissulkea paneleidenkaan kohdalla, eli tuotto on riippuvainen ilmoista. Ja ne ilmat täällä pohjan perillä ovat yleensä vähemmän aurinkoisia, ja silloinkin kun se paistaa niin kiinteään paneliin se "paistoaika" on joskus yllättävänkin lyhyt, tai jos paneleiden asennuspaikka on aukealla niin aikakin pitenee mutta lyhyehkö se on joka tapauksessa.

Itselläni on kokemuksia vain pienestä kannettavasta 15 watin panelista, eli rullattava panelini on tarkoitettu vain kännyköiden tms. lataukseen (max. tuotto teoriassa 5V/3A), eli ei oikeastaan voi verrata "oikeisiin" paneleihin. Yhdessä suhteessa tuo pikkupaneli on kuitenkin vertailukelpoinen, eli tuoton määrä prosenteissa, ja se tuotto laskee kuin lehmän häntä kun aurinkoinen kerää hiemankin pilviä eteensä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus ja niin totta. Kiitos !

Ikävintä on se, että päätösten peruuttamiselle ei tosiaan näytä Suomen hallituksella olevan minkäänlaisia haluja. Koska Sipilä ja Sipilän toverit. Pikemminkin päinvastoin. Vrt. Simon ja Posion Kepu(li) enemmistöiset valtuustot ja vahva hinku lisätä tuulimyllyjä luontoa koristamaan. Mukavahan se, kun rahaa sataa laariin ja joku toinen maksaa viulut.

Elinkaariajattelusta Suomessa ei edes haluta keskustella tuulivoimaloiden suhteen.

Komposittiromua, betonia, hydrauliikkanestettä, generaattoreita. Eivät muuten ole helpoiten kierrätettäviä materiaaleja. Jälkikäsittely eli nk. maisemointi luonnossa maksaa myös maltaita ja näiden hullunmyllyjen rakentaminen tuhoaa aina vähintään oman perustuspaikkansa luonnon, lisäksi ajoneuvoin kuljettava tiestö ylläpitokuluineen on mukava lisä luonnolle. Rakennuskustannuksista puhumattakaan.

Tosi vihreää ja ympäristömyötäistä touhua.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Tehtaalle otetaan auringosta (ei paneelit) se pienentää kaukolämmön sunttia silloin kun aurinko paistaa, ihan hyvä.
Kävi aurinkopaneelien kauppias, kuinka ollakkaan myyntiartikkeli olikin kotitalousvähennys enempi kuin paneelit, ei ikinä.
Ps. Jos ostat paneeleita niissä on ylimääräistä hintaa vähintäänkin vero etujen verran !

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mistä energiapolitiikassa todellisuudessa on kyse? - ehkä seuraavat pari linkkiä valaisevat asiaa:
Greenpeacen & WWF:n utopia: 100 % uusiutuvaa energiaa

"Oletteko ihmetelleet, miksi Greenpeace ja WWF ovat mukana ympäristön tuhoamisessa tuulivoimalla ja muilla toimimattomilla energiamuodoilla? Seuraava video paljastaa, miten ne ovat sekaantuneet energiapolitiikkaan".

"Näkemys siirtyä 100 %:sesti uusiutuviin energiamuotoihin on epärealistinen ja perustuu moraalittomiin oletuksiin, erityisesti Afrikan osalta. On korkea aika lopettaa tämä naurettava, vaarallinen, sivistymätön hölynpöly."

http://santavuori.blogspot.fi/2017/05/greenpeacen-...

Luontojärjestöjen luulisi jo nimensä perusteella olevan nimenomaan luonnon puolella, mutta ainakin nämä kaksi näyttävän puolustavan aivan jotain muuta...

http://santavuori.blogspot.fi/2017/05/puolustavatk...

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Myös maiseman pilaamisesta pitäisi puhua enemmän.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hallitus ja poliitikot ovat olleet hiljaa tuulivoimaloiden tuottamasta terveys- ja ympäristöhaitta tutkimuksesta, joka on luvattu tehdä puolueettomilla tutkijoilla, ja ammattimaisesti ilman minkään ryhmän painostusta. Tutkimus luvattiin tehdä valtion rahoituksella, sen takia on myös lupa odottaa kaiken kritiikin kestäviä perusteellisesti selvitettyjä tuloksia.

Näyttää kyllä siltä ettei tuulivoimaloiden rakentamisia pysäytä mitkään tulokset, vaikka jo tutkimuksen käynnistämisen perusteella rakentamiset pitäisi pysäyttää heti, - varovaisuusperiaatteen mukaan.
Kaavoittaminen etenee kuin juna ja KHO kumoaa järjestelmällisesti asialliset valitukset tuulivoima kaavoista, KHO käsittelee valitukset erikoisella tuulivoima myönteisellä asenteella.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Veikko Huovinen totesi, että ihmisellä on vaan kusiaisen asema tässä kosmoksessa. Näin se on, eikä mikään väitetty ilmastotieteilijöiden 97% konsensus hömppä sitä muuksi muuta.

"Viime vuonna maailman parhaassa hiukkasfysiikan tutkimuslaitoksessa, CERN:ssä, kääntyi ilmaston lämpeneminen keskustelu ylösalaisin. CERN löysi, ensimmäistä kertaa laboratorio analyysilla pilvi kemiassa, että auringon vaihteluilla - eikä CO 2 molekyyleillä - on suurin tekijä maapallon viimeaikaisessa lämpenemisessä!"

http://climatechangedispatch.com/new-euro-studies-...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Tuosta aurinkosähköstä: jos sen kiteyttäisi muutamaan sanaan vuosikymmenien sähköalan/yrittäjyyden kokemuksella : täyttä ja totaalista kusetusta.

Olen oikonut urakalla näitä vanhusten ja laskutaidottomien huijareita paikallislehden palstoilla kuten täällä kommenttiosiossa:

http://www.kymensanomat.fi/Online/2017/05/07/Oletk...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Mielestäni aurinkosähkö on eräässä mielessä jopa suurempi "huijaus" kuin tuulisähkö. Tuulinen ilmanala kun osuu kohdalle, niin se voi kestää jopa päiviä yhteen kyytiin mutta näillä leveysasteilla aurinko painuu mailleen joka ikinen päivä. Ja niitäkin päiviä joina se mollikka paistaa täysillä on lopultakin vain muutamia kymmeniä per vuosi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Alan asiantuntijat myöntävät joskus yksityisesti, ettei tuulivoimala elämänsä aikana onnistu kompensoimaan omaa hiilijalanjälkeään."

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017...

Tuulivoimalat ovat vieläkin enemmän järjettömämpää toimintaa kuin on tähänasti kuviteltu. Trump on julistamassa niille sodan ja tarvitsee tulitukea tuulivoimalobbareita ja muita edunsaajia vastaan.

Sotaa käydään jo EU:ssa ja Suomessakin on jo saatu hyviä torjuntavoittoja, kansalaiset ovat yksissä tuumin esimerkiksi Kemiössä onnistuneet pelastamaan kulttuurimaisemat näiltä vouhkaavilta hirvityksiltä jotka eivät edes tuota mitään muuta kuin tulonsiirron kuluttajilta Panaman salaisille pankkitileille.

Tuuli-uskovaisten terrorin lopettaminen länsirannikolla vaatii vielä saarrostus renkaan kiristämistä ettei syylliset pääse kuin koirat veräjästä pakoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset