hannuaro1

Puisto propagandaa rahanhimossa

  • Puistossa
    Puistossa
  • Puisto propagandaa rahanhimossa

Yle uutisoi lakien laadinnan kokonaisvaikuttavuus selvitysten puutteesta. - "Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg ja projektitutkija Miira Raiskila tutkivat, miten hyvin hallitus ottaa huomioon lakien talous-, ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset sekä lakiesitysten vaikutukset viranomaistoimintaan".

 

http://yle.fi/uutiset/3-9611721

 

Tutkinnan tulos oli: "Luokattoman huonoa" – Poliitikot eivät aina itsekään ole perillä laatimiensa lakien vaikutuksesta.

Katsotaan nyt esim. syöttötariffi lakia tuulisähkölle, mikä on kokonaisvaikuttavuus? Ei sitä löydy lain perusteluissa, haittapuolia ei tunnustettu, vaikka ne tiedettiin tulevan tukipaketin mukana.

 

Tuulivoima tuotiin Suomeen olkiukkojen ilmastonmuutos hömppätiede paketissa, eikä mitään vaikuttavuuden kokonaisarviointia tehty. Vuosisadan suurin harhaoppi vei poliitikkoja kuin kuoriämpäriä kompostiin. Tuulivoimasta tehtiin joku messias joka pelastaa ja siirtää maailmanloppua, sillä sai poliitikoilta syöttötariffi/takuuhinta asetuksen, rahaa valtion verovaroista kohtuuttoman paljon. Haittoja ei olisi, vaikka kokemukset on päinvastaisia. Kumpi on kauniimpi voimalaitoksen savupiippu vai tuulivoimala jossa olisi 31 kpl ja 230 metriin ulottuvaa tuuliturbiinia kysytään. "Ääni on kuin jääkaapin hyrinää" ja tornit kauniin valkoisia, kuten ministeri arvioi. Oman edun tavoittelun jotenkin ymmärtää, mutta en minä tarkoitushakuista valehtelua hyväksy missään toiminnassa.

 

Nyt muualta maailmasta saatujen tutkimusten ja mittausten perusteella ei CO2 pitoisuudet tuulivoimaloiden myötä laske, vaan nousee kuten Saksassa. - "Alan asiantuntijat myöntävät yksityisesti, ettei tuulivoimala elämänsä aikana onnistu kompensoimaan omaa hiilijalanjälkeään." Ja kun asiaa peilaa alkuperäiseen ilmaston lämpenemisen hillintään tarkoitettua tuulivoimala lääkettä, niin se on vieläkin suurempi järjettömyys tuhlata miljardeja euroja julkista rahaa vahingolliseen pellehommaan kuin tähän asti on kuviteltu, ja kun rahat valuu vielä pääasiassa pois Suomen taloudesta. - USA:ssa Trump pysäyttää tyhjän lobbaamisen ja on tuominnut jo nämä huijareiden bisnekset rikollisena toimena.

 

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/05/13/delingpole-donald-trump-is-so-right-to-wage-war-on-wind-farms/

 

Kauan on jo haitoista kärsitty ja liian kauan tätä roskaa on jouduttu rahoittamaan, ja niin kuin tutkimuksessa professorit kertoo: "Ihmetellä voi, miksei oikeuskansleri ole valvonut, että vaikuttavuusarviot tehdään ja kirjataan hallituksen esityksiin. Ja vielä enemmän voi ihmetellä sitä, miksei edes kulloinkin vuorossa oleva parlamentaarinen oppositio aiheesta älähdä"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto tekemässä meluntorjunnasta ykkösasian prioriteettilistalla?

Office of Noise and Abatement (ONAC) in the US Environmental Protection Agency (EPA) that made noise abatement a national issue.

3. Are We Sure Noise Is Harmful to Health? The United States is not alone when it comes to determining whether research findings directly impact policy decisions. This is especially true with the recently identified noise intrusion that has received much attention worldwide—noise from wind turbines. http://file.scirp.org/pdf/JSS_2017051215094725.pdf

Melun vähennystoimisto (ONAC) Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirastossa (EPA), teki melun vähentämisestä kansallisen kysymyksen.

3. Ovatko äänet terveydelle haitallisia? Yhdysvallat ei ole yksin määrittämässä, vaikuttavatko tutkimustulokset suoraan poliittisiin päätöksiin. Tämä pätee erityisesti äskettäin tunnistettuun meluntorjuntaan, joka on saanut paljon huomiota maailmanlaajuisesti - tuulivoimaloiden melusta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimalan ominaisuuksista johtuva melun vaikuttavuus pitää selvittää tämän kaltasissa kuin Luvian 31 tuuliturbiinin tapauksessa. KHO antoi hyväksynnän tuulivoimakaavalle, siihen oli jo valmiiksi hyväksytty rakennusluvat ehdollisena, jos KHO hyväksyy kaavan niin voitaisiin heti aloittaa rakentamiset.
Kuitenkaan KHO ei voi antaa lupaa terveys- ja ympäristöhaittojen rakentamiseen perustuslain takia, vaikka ei perustuslain suojasta ole tuulivoimaloiden kohdalla vielä välitetty. Näitä tapauksia ei ole riitautettu vielä rikosoikeuden puolella.

Alue on vaan n. 9 km päässä Satakunnan Keskussairaalasta, yhteys on suora ilman esteitä. Oosinselkä on 40 m korkea selänne jonka päälle nämä isot ja korkeat (n. 230 m) tuuliturbiinit tulisivat. Muualla tehdyt mittaukset näyttää että ilmanpaine pulssit aiheuttavat haittaa vielä 10 km etäisyydellä.
Vaikuttaako ilmanpaine pulssit jotain tai mitään on parempi selvittää ennen rakentamisia, jälkeenpäin jos selitetään kuten Porin Peittoon tapauksessa että ala on niin uutta ettei tuulivoima rakentajat vielä tiedä vaikutuksista kaikkea.. Olisiko nyt jo opiskeltu asiaa enemmän.

Luvian asuntoalueet ovat alle 4 km päässä ja Porin puolella toinen puoli kaupungista jää alle 10 km etäisyyden.
Kokemuksen mukaan tuulivoimatoimijan puheisiin ja lupauksiin ei voi luottaa, ja lupia antaneet viranomaiset tukevat hanketoimijoiden valheita täynnä olevia katteettomia lupauksia. Tilanne on vaikea, Porissa tämä ns. "Peittoon tuulivoimapuisto" näytti ettei mikään mainostettu hyvä asia tai kaupungille tulossa oleva suuri hyöty pitänyt paikkaansa. Lähimmät talot ovat autioina, meluhaitta on liian suuri, vaikka Tuuliwatti Oy:n puolesta mittauksilla esitettiin ettei haittaa olisi. Mittauksella ei ollut tarkoituskaan näyttää haittoja, vaan ettei niitä ole.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Asia on niin, että Suomi on klubi, johon mahtuu kerrallaan yksi totuus kustakin asiasta. Kuten toteat blogissasi, virallinen totuus on, että tuulivoima pelastaa maailman. Totuus lopulta voittaa, mutta se voi kestää kauan. Sen hintana on iso lasku veronmaksajille, terveyden menetys lähimaaston asukkaille tuulimyllyn läheisyydessä, esteettiset haitat suurelle joukolle ihmisiä ja miljoonien lentävien siivekkäiden kuolemat. Olikohan siinä edes kaikki. Ei ollut. Lisäksi luodaan systeemi, joka voi ajaa sähköverkon vaaralliseen ylikuormitustilaan, josta on maailamalla esimerkkejä sähköverkon romahtamisen muodossa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Työn tuottavuuden kehittäminen on aina aiheuttanut korjauksia tuotantotapojen prosesseihin. Aina on pyritty parhaaseen mahdolliseen ja tuottavampaan tuotantotapaan. Ja näin se on ollut myös sähköntuotannossa tuulisähkön syöttötariffiin asti, syöttötariffilaki pysäytti kehityksen. - Paljonko saataisiin enemmän tehoa uusimalla vanhat vesivoimalat asentamalla uudet turbiinit jne.. En tiedä, mutta villi veikkaus on ettei tuulivoimaloista löydy vastaavaa tehoa.

Nyt hukataan rahat ja luonnonarvot valtavien tuulivoimaloiden takia, toimijat ovat perustaneet firmat alle 3000 euron pääomalla miljoonabisnekseen, sähköntuotanto on kuitenkin nollan arvoista. Vain ja ainoastaan valtion tukirahat kiinnostaa.

Tämä ideologinen tuulisähkö ja ne valtavat kolmilapaiset turbiinit 150 metrin korkeudessa pilkkaavat teknologian kehitystä häpeällisesti taantumalla keskiaikaisen tuulimylly tekniikan tasolle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hollannissa offshore voimalat rakennetaan 85 kilometrin päähän rannasta. Suomi tekee demonstraation joka mainostaa jatkossa suomalaista arktisen työn osaamista tuulivoimaloiden rakentamisessa.
Rahaa hanke sai valtiolta heti 20 miljoona euroa suunnitteluun. Turbiinit ostetaan Siemensiltä ja työn tekee belgialainen firma omilla koneilla ja henkilöillä. Tämä hanke ohittaa muut ja saa syöttötariffia nykyisen lain mukaisesti.

"Alue on ulkosaaristoa ja avomeren reuna-aluetta. Alue rajoittuu idässä Tahkoluotoon ja etelässä Kaijakarin edustan karikoihin."

"Suunniteltujen voimaloiden etäisyys rannasta on noin 600 metriä – 2 000 metriä. Suunniteltujen voimalanpaikkojen keskimääräinen vesisyvyys on noin 10 metriä ja ne sijaitsevat moreenipohjalla.

https://www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu/yleiskaava...

Tämä kaikki on enemmän kuin järjetöntä touhua, moreenipohjainen ranta on tunnettu ja hyvä siian pyyntipaikka. Reposaaren kylmäsavustettu siika on hyvää, niin hyvää että sitä haetaan kaukaa aina kun lähistölle on jotain asiaa muutenkin. Kannattaa poiketa, niin kauan kuin sitä saa.. http://kalapaikkamerimesta.fi/

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"NYKYINEN edustuksellinen demokratia on vain näennäistä kansanvaltaa, sillä se ei ota huomioon massojen joukkoviisautta, Timo Honkela väittää. Valtava määrä ihmisten tietoa, ymmärrystä ja kokemusta jää käyttämättä, kun päätöksenteko on kanavoitu pienelle joukolle, joka valitaan neljän vuoden välein."

Tämä pieni joukko päättäjiä terrorisoi kansanosaa tuulivoimaloilla, ja väittää että se on oikeudenmukaisen demokraattisen päätöksen mukaan laillista.

"Energiakäänne ei epäonnistu poliittisen halun tai osaamisen takia. Se epäonnistuu fysiikan lakien takia."

http://www.science-skeptical.de/energieerzeugung/d...

Peter Heller / Käännös saksan kielestä:
http://pipa01.blogspot.fi/2017/05/energiakaanne-tu...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tuo linkkaamasi teksti pitäisi kaikkien tuuli- ja aurinkoenergian kannattajien lukea:

Peter Heller / Käännös saksan kielestä:
http://pipa01.blogspot.fi/2017/05/energiakaanne-tu...

Ja sitten kun ovat ajatuksen kanssa lukeneet sen, niin kysyä hiljaa itseltään, että miksi puolustan henkeen ja vereen näitä sattumasähköjä. Jos lukemansa jälkeen vieläkin väittää näiden "ilmaisten" energioiden olevan järkeviä ja kannattavia, niin samalla väittää fysiikan lakien olevan väärässä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porin propaganda on myös naurettavaa, offshore tuulivoimapuiston sijainti on: avomeren reuna-aluetta "Alue on ulkosaaristoa ja avomeren reuna-aluetta. Alue rajoittuu idässä Tahkoluotoon ja etelässä Kaijakarin edustan karikoihin."

Se paikka on Reposaaren kaupunginosan ja Tahkoluodon välissä, Tahkoluodosta 600 m, ja Reposaaresta 2 - 4 km, moreenipohjainen matalikko. Mitä tarkoittaa ulkosaaristo, onko Reposaari Porissa ulkosaari, ja onko Tahkoluoto ulkomeren reunalla?

Tässä näkyy pelin henki, propagandaa ja huijausta eikä paikallisista asukkaista tai luonnosta välitetä mitään. Olisihan tuo voitu esittää vaikka että, alue rajoittuu lännessä Ruotsin aluevesiin ja Etelässä Ahvenanmaan ulkosaaristoon.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei näitä kukaan lue niin että se vaikuttaisi johonkin jotain, Saksasta otetaan kaikki töppäykset ns. huippu keksintöinä Suomeen ja tehdään suhteessa vielä suurempi töppäys. Nyt seuraavaksi vaihdetaan taas sähkömittarit uusiksi digitaalisiksi joilla voidaan säännöstellä ("Smart Grid") älykäs verkko systeemillä kuten Heller kirjoitti:

"ei yritetä tehdä suuria varastointeja perustarvetta varten, vaan yritetään sovittaa kulutus tuotettuun energiaan (”Smart Grid”). Saksa tuottaa nyt kaiken tarvisemansa sähkön omassa maassaan. Vuonna 2050 näin ei enää olisi. Nyt sähköä voi käyttää niin paljon kuin tarvitsee. Vuonna 2050 sellainen ei enää olisi mahdollista. Sähköä käytettäisiin vain silloin, kun sitä satutaan saamaan."

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #9

"Ei näitä kukaan lue niin että se vaikuttaisi johonkin jotain..."

Tuolta se tosiaan alkaa tuntumaan, kuluttajiakaan ei yksinkertaisesti kiinnosta se sähkön tuotanto, paitsi sitten voisi alkaa kiinnostus heräämään jos sieltä "töpselistä" tulisikin sähköä tuulen ja auringon tahdittamana.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #10

Näin se on, Helsinki vaatii tuulisähköä, ja kuvittelee että sillä pelastetaan omat hiilijalanjäljet ym. saastuttaminen. Ei tuulivoimaloita saa kuitenkaan Helsinkiin rakentaa, ne voisivat häiritä Helsingin rotta populaation lisääntymistä. Rotat lisääntyvät Helsingissä jo nopeammin kuin ihmiset, lukumääräksi on arvioitu jo enemmän kuin mitä väkiluku on, kuitenkin yli 600000 kpl.

Tuskin niitä kukaan on kirjoihin vienyt niinkuin täällä länsirannikolla kastetaan lasten nimillä tuuli uskoon lahkolaisten tuulivoimalat, Porissa näytti olevan Peittoon Nadjalla ja muillakin näillä alle neljä vuotiailla joku kevät viirus, yskää, nuhaa, kun eivät jaksaneet pyöriä hyvässä tuulen viimassa.

Peittoonkorvessa ei muuten ole siellä aiemmin luonnon helmassa hyvin viihtyneiden eläinten jälkiä näkynyt, poissa ovat hirvet, peurat, kauriit jne.. kaikki! Joku väitti muurahaistenkin siirtyneen sieltä poispäin. - Ei ole siellä rotta ongelmaa!! Se on vaan Helsingissä, ne ovat tykästyneet hesalaiseen elämäntyyliin, syödään valmiiksi katetussa pöydässä maan antimia maalaismaisemista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset