hannuaro1

SuomiAreenalla mainostettiin tuulivoimaa turvallisena, turvamiehet taustalla.

  • Hiljaisuus on kultaa
    Hiljaisuus on kultaa

Suomea rakennetaan yhdessä, kertoi Sipilä uskonnollisessa tilaisuudessa. Vaikka toisella kädellä rikkoo ja hävittää Suomea jatkuvasti, yhteiskunnan palvelut ym. voittoa tuottavat omistukset myydään yksityisille, ja jopa ulos Suomesta. Pohjanmaa pilkottu tuulivoima-alueiksi jne..

SuomiAreenalla kaupungin tuulivoima-alueita piirtävä kaavoitusviranomainen lobbasi alan toimijoiden palkkaamana tuulivoimaa, "pelon hälventämiseksi", ja "harmittaa yleensä" asenteella. Lobbaaminen on tuottanut tulosta: - Suomen tuulivoiman yritystuet houkuttivat viime vuonna miljardin investoinnit tuulivoimahankkeisiin Suomessa. Suomen valtio on luvannut maksaa viime vuonna sijoitetut rahat voittojen kera takaisin seuraavan 12 vuoden aikana. Nyt tuulivoimaan sijoitettu miljardi euroa onkin pääosin valtion velkaa, joka ei kuitenkaan näy suorana valtion velkana. ("nerokas tariffi", Pekkarinen)

Tuulivoimayhtiöille maksettavat yritystuet ovat hurjassa kasvussa. Tähän mennessä tuulivoimayhtiöille on maksettu 417 miljoonaa euroa yritystukia (Energiavirasto). Suurin tukien saaja on S-Ryhmän ja Mika Anttosen omistama Tuuliwatti suurella 150 miljoonan euron yritystukisummallaan.

Tsekin ulkoministeri: "Emme halua toistaa länsimaiden virheitä", Suomessa kaksinkertaistetaan kärsityt tappiot lisäämällä tuulivoimaloita. Eikä tehdä verifiointia selvittämään turvallisuus- ja terveellisyys vaatimuksia, eli ei ole todennettu eikä varmistettu muuta kuin rahan tulo tukiaisten muodossa.

Tilaisuus oli STY:n ja Hyötytuuli Oy:n järjestämä,  "monta ääntä tuulivoimasta" selvitti alusta alkaen tarkoitushakuisesti ettei iso tuulivoimala alue olisi terveys- ja turvallisuushaitta ympäristölleen.

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786902

Odotin median reaktioita MTV:ssä esitetyssä keskustelusta, mutta aihetta käsiteltiin tuulivoimayhtiöiden nuottien mukaan.
Vakava vahingoittamisvälineellä aiheutettu kotirauhan rikkominen olisi sallittua, vaikka perustuslain mukaan se pitää rangaista 2 vuotta vankeutta tuomiolla? Mikä tai kuka sallii ettei länsirannikolla ihmiset nauti enää Suomen perustuslain suojaa? - Lääkärin valvonnassa voi infraääntä käyttää hyödyllisesti, ei tuulivoimala alueilla ole mitään melu valvontaa Suomessa.

Kaava arkkitehti puhui syöttötariffia nauttivan edunsaajan pussiin, eikä yhteisen edun puolesta. Kaupungin virkamies lobbaa yksityisen edunsaajan tilaisuudessa kansaa köyhdyttävän ja sairastuttavan syöttötariffi bisneksen puolesta, ja tätä katsotaan läpi sormien.

Tilaisuus oli pelkästään tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi tarkoitettu. Haittavaikutuksesta ei hyväksytty yhtään kommenttia yleisöltä, kehotettiin puhumaan torin teltassa, siellä saisi purkaa harmistuksensa.

Erikoislääkäri oli aivopesty tuulivoima faniksi, se tuli heti ensimmäisestä puheenvuorosta selväksi. Nosebo- ilmiö ja plasebo lääkitys, nämä selittäisivät sairastumiset. Tuulivoimalat lähellä ei aiheuttaisi fyysiseen kuntoon yhtään mitään, kertoi lääkäri.

Muistilääkäri Juvalla nyt joko muisti petti, tai sitten hänei ole suorittanut opintojaan kunnolla, kun hän väitti MTV:n televisiokeskustelussa että "....matalataajuinen melu vaimenee todella dramaattisen nopeasti ilmakehässä..." (ohjelmassa kohta 42.20) ... Siis vastoin fysiikan lakeja, jotka hänen on täytynyt tenttiä jo lääketieteen kandi-opinnoissa, ja viimeistään lääketieteen lisensiaatin korva-nenä- ja kurkkutautien perusopinnoissa.

Aihetta käsiteltiin kuten tohtori Mengele aikanaan eugeniikkaa, ihmisarvot osalla ihmisistä ovat tärkeitä vain tutkimuksen takia. Tehdään kokeita, tutkitaan ja katsotaan kuka selviäisi, järjestelmä hoitaa ne jotka ei selviä asiaan kuuluvin seremonioin viimeiselle matkalle. Media levitti MTV:n ohjelman jokaisen nähtäväksi, kritiikki sisällöstä ei jokaista tavoita, eikä asia virheitä korjata. - Miksei, hyväksytäänkö roskaa puhuvien lobbareiden tuulivoima mainos hiljaisesti, ja yhteiskunnan ylläpitämä YLE saa mainostaa vahingoittamisvälineen ominaisuuksia turvallisina ja terveellisenä ilman sertifiointia. - Vakavasta asiasta on kysymys.

Tilaisuus oli raivostuttavan yksipuolista tuulivoima mainosta. Ja sitä vastustavien mollaamista. Infraääniä, melua selvitti Hongisto, (600000 euroa terveys selvityksestä, oli kopio saksalaisesta vanhasta vastaavaan tarkoituksen tehdystä) - jätän kommentoimatta. Jokatapauksessa toimenpiderajan ylittyminen tuulivoimalan melu valituksissa ei juuri koskaan aiheuta Suomessa toimenpidettä, rajojen rikkomista katsotaan läpi sormien.

Meluraja piirretään karttaan kaavoittajan toimesta ja melu pysähtyy tontin rajalle kuin muuriin. Ja todellisuudessa kun melurajat ylittyy niin ei se aiheuta toimenpiteitä, vaikka toimenpideraja ylitetään. - Erikoista lain tulkintaa, jos peltipoliisi ottaa kuvan ylinopeutta ajavasta niin siitä seuraa toimenpiteenä sakko. Tuulivoimaa käsitellään niin kuin se olisi ylin oikeusnormi. Tuulivoimaloiden meluhaittojen takia pitää lähteä omin käsin rakennetusta kodista evakkoon tavaroineen, eikä viranomaiset tee asian puolesta mitään. 

Sinne jää omaisuus arvottomana, ja omistajat joutuvat pilkan kohteeksi tämänkaltaisen nosebo ilmiöitä esittelevän erikoislääkärin todistelun takia jota tukee vieressä 4,5 MW:n tuulivoimalasta n. 600 metrin päähän tontin rajalle pysähtyvän melurajan karttaan piirtänyt kaavoitusarkkitehti noin niinkuin "pelon hälventämiseksi" puolesta.

Siellä ne on ja näkyy, jokainen voi tutustua perinnemaisemiin ja autioituviin maalaiskyliin ns. "tuulivoimapuistojen" välissä länsirannikolla, esim. Peittoonkorpi, asutuksen Ahlainen, Kellahti, Sahakoski keskellä. - Ja mitä on jäljellä Pohjanmaan lakeuksien perinnemaisemasta "tuulivoimapuistojen" jälkeen, siitä tuli tuulivoimaloiden kaatopaikka valtion tuella.

On aikoihin eletty!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jokainen tietää koiran reagoivan uskomattoman herkästi kuulon ja hajuaistin avulla, kenties vielä jotain muutakin kautta, josta ei minulla ole tietoa.
SuomiAreenalla Hongisto hymyillen ilmoitti ettei tiedä yhtään mitään eläinten käyttäytymisestä tuulivoimala-alueen lähellä.

Kuitenkin tehdystä raportista vedettiin saman tien johtopäätös ettei haittoja ole, vaikka ei selvitystä ole luettu loppuun asti.
"Hallitus alkaa nyt valmistella uutta tukijärjestelmää uusiutuvalle sähkölle, ilmoittaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen"

TEM'in selvityksessä, jota Tiilikainen ja kumppanit (Hongisto) eivät nähtävästi ole lukeneet, on uusinta tietoa siitä miten ja mihin korva reagoi ja vaikuttaa. Jukka Ylikosken osio terveysvaikutusselvityksessä kannattaa lukea. (s. 78 -95) Siitä muutama poiminto (s.83) vapaasti kerrottuna:

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

Ylikoski toteaa mm. että on monenlaista ristiriitaista tulkintaa infraäänistä ja niiden vaikutuksesta; on tutkijoita, jotka tyrmäävät ajatuksen, mutta myös paljon tutkimuksia, jotka haastavat käsityksen siitä, että vaikutuksia ei olisi.

"Tuulivoimaloiden tuottama ääni on siinä määrin hiljaista, että voidaan katsoa tuulivoimalaäänten vaikutusten elimistöön tapahtuvan yksinomaan korvan - siis kuulo- tai tasapainoelinten kautta. On luultavaa, että korkeilla äänenpainetasoilla elimistövaikutuksia voi esiintyä myös muiden kehon osien kautta".

Ylikosken mukaan useissa tutkimuksissa on kuitenkin osoitettu infraäänen aiheuttavan muutoksia kuuloelimen toimintaan sekä koe-eläimillä että myös normaalikuuloisilla ihmisillä. ... "Näyttääkin siis nyt olevan yleinen käsitys, että ihmiset tosiaan aistivat infraääntä ja että altistuminen pientaajuiselle ja infraäänimelulle voi aiheuttaa hankalaakin häiritsevyyttä ja stressiä".

WHO on yksi taho, joka epäilee infraäänien aiheuttavan terveysvaikutuksia, koska niitä ei kuule. Ylikosken mukaan viimeisten vuosien edistysaskeleet sisäkorvan ja kuulofysiologian tutkimuksessa ovat saattaneet kyseenalaiseksi WHO:n ja monen muun tahon kannanoton "koskien erityisesti väitettä että (infra)äänen tulee olla kuultavissa, jotta sillä voisi olla vaikutusta elimistöön" ...

Ylikosken mukaan on pystytty osoittamaan, että koe-eläimillä 5 Hz:n taajuinen infraääni annettuna niinkin pienellä kuin 60 - 65 dB äänenpainetasolla (normaali puhe n. 60 dB) aktivoi kuuloelintä ja erityisesti sen ulkokarvasoluja. Niillä on varsinaisen kuulemisprosessin sekundäärisinä vahvistajina osoitettu olevan aivorungon kuulotumakkeiden kautta laajempi vaikutus keskushermostoon.

Lisäksi aistimiskynnyksen ja vähän sen alapuolella olevilla ärsykkeillä, erityisesti ääniärsykkeillä, voi olla merkittävä vaikutus aivojen toimintaan, erityisesti kognitiivisiin funktioihin. (havaitseminen, oppiminen, muisti, ajattelu, kieli ja käsitteet sekä tiedonkäsittely mekanismit)

Tutkija Weichenberger ja kumppanit julkaisivat tänä vuonna (2017) tutkimustuloksen, josta Ylikoski kirjoittaa seuraavasti: "Viimeisin ja vahvin osoitus siitä, että ei-kuultava infraääni vaikuttaa aivoihin, ei vain alueisiin jotka ovat tärkeitä kuulemisessa, vaan myös emootiota ja autonomista hermostoa kontrolloiviin alueisiin ja niiden välisiin yhteyksiin, tulee aivan tuoreesta Weichenberger ym. tutkimuksesta".
(Autonominen hermosto, ei tahdosta riippumaton hermosto, joka vaikuttaa sileän lihaston ja sydänlihaston liikkeisiin, rauhasten eritykseen sekä verenpaineen säätelyyn)

TEM'in selvityksen mukaan on selvääkin selvempi, että sekä ihmiset että linnut ja lepakot ym. eläimet kärsivät infraäänistä ja melusta, mutta Tiilikainen "tulkitsi" selvityksen toisin ja alkoi kiireesti puuhata uutta energiatukia koskevaa lakia. Miten ihmeessä tällainen julkisten tahojen valehtelijoiden kerho on mahdollista Suomessa? - Tuulivoiman lisärakentaminen on pysäytettävä hallituksen päätöksellä valtion tuulivoimatuet kieltävän asetuksen voimalla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Weicherberger ym. siis osoittavat, että kuulumaton infraääni vaikuttaa tiedostamattomasti (Weichenberger et al., 2017) - luultavasti ulkokarvasolujen välittämän ”ei-auditorisen” signaalitien kautta
(Graybiel, 1972; Aitkin, 1986) - suoraan tärkeisiin emootioista ja autonomisista kontrolleista vastaaviin aivoalueisiin ja voi siten selittää tuulivoimalamelun aiheuttamiksi raportoituja terveyshaittoja". -sivulla 84

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Ei tätä tuulivoima uskontoa mikään tieteellinen tulos kaada! On niin monta tahoa mukana, jotka tekevät mahtavaa tiliä valtion varoista. Pitäisi tuo Tiilikainen pakkoasuttaa johonkin tuulivoiman vuoksi tyhjentyneeseen taloon, ensin vaikka puoleksi vuodeksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tiilikaisen pitäisi ensin neuvotella metsien hiilinieluista Suomelle edullinen laskentatapa EU:n kanssa, muuten joudumme maksumiehen rooliin Euroopassa hiiltä käyttävien maiden puolesta.

Aikaisemmat ympäristöministerit ovat jo antaneet liikaa periksi, hiilinielujen laskentatapojen ollessa Suomelle epäedullisia.

Asuttaminen tuulivoima-alueella pehmittäisi Tiilikaisen aivoja, mikä ei EU asioista neuvottelevalle ministerille ole eduksi.

Rottakokeet ovat tämänkin todistaneet, rotat jäivät kehityksestä jälkeen jouduttuaan olemaan meluisassa ympäristössä, mutta kun ne pääsivät meluttomaan ympäristöön, alkoi henkinen kehitys jälleen edistyä ja mahdollisesti saavuttivat ikätoverinsa siinä suhteessa, mikäli olivat päässeet pois ajoissa meluisasta ympäristöstä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #5

Tuulivoimaa on alusta asti kritisoitu sen olemattomasta vaikutuksesta kysyntään, ei se silti helsinkiläisille punavihreille idealisteille riitä, ne ovat niin ihania.

"Uusi Tutkimus Päättelee Euroopan Tarvitsevan Aina 100% Perinteisen Energian Varavoimaa"

"Tämä viesti on yksi tuulivoimaan takertujille jotka kieltäytyvät tunnustamasta kuinka surkeaa se todella on".

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/06/tuul...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tilanne on naurettavan välinpitämätöntä, Hallitus julkaisee tutkimuksen mutta kuitenkin ministeri Tiilikainen heti ilmoittaa ettei tutkimuksesta välitetä mitään, eikä terveyshaittoja ole. Vaikka tutkimus osoittaa terveyshaitat todeksi. "Hallitus alkaa nyt valmistella uutta tukijärjestelmää uusiutuvalle sähkölle, ilmoittaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen"

Varovaisuusperiaate vaatii tämän näköisessä tilanteessa toiminnan keskeyttämistä, uudet hankkeet jäihin kunnes jokainen rakennettu tuulivoimala-alue on tutkittu kokonaisvaikuttavuus mielessä. Vaikutus ihmisiin, eläimiin ja omaisuuden romahdukseen, kännyköiden toiminta, TV-lähetykset, tutka ja VHF-verkko, jne. kaikki. Koska jatkuvasti tulee yllätyksenä jotain uutta, esim. jos yrität hätätilanteesta ilmoittaa 112 numeroon eikä kännykkä toimi. - "sori siitä" ei siinä kohtaa enää riitä.

SuomiAreenan keskustelut osoittavat nyt kylmästi ettei viranomaisiin voi enää luottaa, ja se on sääli.

Yhteenveto, Jukka Ylikoski, Helsinki Ear Institute

"Nykytietämyksemme siitä, miten infraääni vaikuttaa korvaan ja raportit, joiden mukaan tuulivoimamelu olisi enemmän häiritsevää ja aiheuttaisi enemmän negatiivisia vaikutuksia elämänlaatuun kuin vastaavan tasoinen muu ääni edellyttää lisätutkimuksia. Näiden pääsisältöjä tulisi olla tutkia tuulivoimalamelua vastaavan infraäänen pitkäaikaisvaikutuksia ihmisillä ja myös sitä, mikä on se infraäänialtistuksen määrä, joka aiheuttaa terveyshaittoja. Yleisesti infraäänien vaikutuksia sisäkorvan fysiologiaan ja sitä kautta elimistöön tunnetaan toistaiseksi siinä määrin vähän, että niitä tulisi selvittää lisää.

Myös haitallisia terveysvaikutuksia valittavia henkilöitä kannattaisi tutkia. Tällöin tulisi selvittää olisiko heillä ääniherkkyyttä selittämässä jokin sairaudesta tai poikkeamasta johtuva syy.
Nykyisin käytettävissä olevan tutkimustiedon valossa ei ole mahdollista arvioida syy-yhteyttä tuulivoimaloiden aiheuttaman ei-kuultavan äänen (erityisesti infraäänen) ja kuulo- ja tasapainoaistin kautta välittyvien oireitten kuten huimaus, pahoinvointi, tinnitus ja korvien paineen tunne, välillä.
Aivojen kuvantamistutkimuksilla on osoitettu, että infraäänillä on suora vaikutus aivojen autonomisen hermoston toimintaan ja emootioita sääteleviin hermoverkkoihin. Krooninen altistuminen tuulivoimalamelulle voisi aiheuttaa tätä kautta haitallisia terveysvaikutuksia.
Merkittävällä osalla väestöstä (arviolta 5–10%) voi olla sairaus tai kuulo- ja tasapainosysteemin poikkeama, joka tekee heidät yliherkiksi infraäänille". - sivu 85

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuota taktiikkaa on jo käytetty ympäristöön kohdistuvien haittojen selvittelyissä.

Kaikkea löytyy, mitä vain ympäristöstä huolta kantavat ihmiset jaksavat tuoda esille, ja on hyvä, että ne kirjataan selvityksiin, jotta mahdolliset oikeidenkäynnit voidaan sujuvasti ohittaa maininnalla: on huomioitu luontokartoituksissa ja tuulivoimarakentaminen ei haittaa kyseistä luontokohdetta. Eivät ne koskaan haittaa.

Mikäli jonkun asian suhteen selvää haittaa on osoitettavissa tai laki määrää jostakin asiasta selvästi haitta-asteen, tilanne on toinen. Joko yritetään muuttaa lakia tai poistetaan haitta kartalta tai ihan konkreettisesti pois tieltä, kuten Luvian Jakkuvärkissä kävi kotkanpesälle.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...yhteiskunnan palvelut ym. voittoa tuottavat omistukset myydään yksityisille...".
Ei niitä myydä. Ne lahjoitetaan.
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Sipilä osallistuu uskonnollisiin tilaisuuksiin vakaumuksensa perusteella. Auttaisiko rukoileminen tuulivoima-ahdinkoon pakotettuja mitään.

"Rukoilkaamme siis suomalaisen lehdistön ja poliitikkojemme puolesta, jotta he ymmärtäisivät Suomen kansan perusarvojen ja terveyden olevan uhattuina tuulivoimakaavoituksessa ja uutisoisivat totuudenmukaisesti tuulivoiman haitoista sekä tekisivät viisaita päätöksiä, jotka perustuvat uusimpaan tietoon ja kansalaisten kokemaan hätään".
Kiitos, että jaat yhteisen huolemme.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/06/juhannuspaiv...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

" Tähän mennessä tuulivoimayhtiöille on maksettu 417 miljoonaa euroa yritystukia". Ja lisää maksetaan jatkuvasti. Politiikka on ...mitä ?
http://tuulivahinko.fi/

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Poliittisin toimin tehtyä kansan kusetusta ilmaston lämpenemisen estämisen syyllä.
Rahat pois laillisesti syöttötariffi säännön oikeutuksella, sitä hommaa Pohjanmaalla lobbaa nyt sakemannit EU:n valtuuttamina. Ei auttanut vaikka kehotin rakentamaan ne helvetinkoneet omille asunto-alueilleen. Vastaus oli, me olemme EU:ssa samojen lakien alla.

Pekkarinen teki tässä oikein suurmiehen työn, ja oma-etu edellä. Rahaa menee tuuleen kuin roskaa, ja romut ja haitat jää paikallisille asukkaille loppuelämän sulostuttajiksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olettekos kuulleet tästä koskaan: http://mysteriousuniverse.org/2014/01/infrasonic-i...

Tosta on tehty elokuvakin joskus viitisen vuotta sitten.

Kuten olen aikaisemminkin maininnut, venäläisessä sotaleffassa viitattiin infraääneen aseena, ja väitettiin, että venäläiset keksivät sen jo ennen vallankumousta. Sekin tuli esille, jotta kantomatka on pieni, mutta savu tai sumu pidentää sitä?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimamelu ei ole koskaan pelkkää infraääntä. Infraäänestä höpöttäminen on tuulivoimateollisuuden kehittämä häkkyrä, josta selvyyttä ei saada vielä moneen vuoteen. Nyt puhutaan riskeistä, joista lääketiede on yksiselitteisen varma, että ne pitää huomioida tuulivoimaloita sijoittaessa.

Infraääni kiertää ympäri maapalloa. Luonnon omat infraäänet eivät ole ihmiselle vaaraksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hongisto puhui tuulivoiman infraäänestä, eikä melun kokonaisvaikuttavuudesta, johon kuuluu infraääni kaiken muun ilmanpaine resonanssin lisäksi, koko skaalasta on kysymys. Tämä tässä ongelmassa halutaan poissulkea, vaikka infraääni 7 Hz taajuudella on se vaarallisin taajuus ihmisille joka vaikuttaa aivoihin.

TEM:n raportin yhteenvedossa Jukka Ylikoski selvittää ongelmaa.

"Nykytietämyksemme siitä, miten infraääni vaikuttaa korvaan ja raportit, joiden mukaan tuulivoimamelu olisi enemmän häiritsevää ja aiheuttaisi enemmän negatiivisia vaikutuksia elämänlaatuun kuin vastaavan tasoinen muu ääni edellyttää lisätutkimuksia".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

Tuo lisätutkimuksia on myös jokaisen luontokartoituksen yhteydessä, on sitten kyse lepakoista tai jostakin muusta. Aina täytyy vielä tutkia lisää.

Tuulivoimaloiden kokonaisvaikutustakin täytyy vielä tutkia lisää, niin ja tuulivoima-alueiden yhteisvaikutusta ei ole vielä tutkittu.

Joten tutkittavaa riittää. Tutkijat ovat sidottuja omiin puutteellisiin selvityksiin, uutta tutkittavaa odotellessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Aseteollisuus on tutkinut ja tietää infraäänen tehokkaaksi joukkojen toiminnan lamautin välineeksi.
Extremely high-power sound waves can disrupt or destroy the eardrums of a target and cause severe pain or disorientation.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_weapon

Ja vielä:

"Suurempia määriä infraääniä noin 7-20hz voi suoraan vaikuttaa ihmisen keskushermostoon aiheuttaen sekavuutta, ahdistuneisuutta, paniikkia, suoliston kouristukset, pahoinvointi, oksentelu ja lopulta tajuttomuus (oletettavasti 7-8hz on tehokkain on sama taajuus kuin keskimääräinen aivot alfa aalto). Vaikutus on tahattomasti (vai ei?) Tuottama äärimmäinen matalia taajuuksia kirkon urut musiikkia, juurruttaminen religous tunteita ja aiheuttaa tuntemuksia ”äärimmäinen mielessä suru, kylmyys, ahdistusta, ja jopa puistattaa alas selkärangan.” (1) on hyväuskoinen seurakunta. Matalataajuista ääntä tuotetaan luonnollisesti tai rakentamalla työ ja liikenne on sanottu olevan syy raportoitu ilmestyksiä ja hauntings (2) - syyksi aavemainen 19Hz taajuus, joka vastaa resonanssitaajuus ihmisen silmämunan:

Taajuus ja vaikutukset:

7 Hz: Oletettavasti vaarallisin vastaavan taajuuden kanssa mediaani alfa-rytmi taajuudet aivojen. On myös väitetty, että tämä on resonanssitaajuus kehon elimiä siis urut repeämä ja jopa kuolema voi esiintyä pitkäaikaisessa altistuksessa". (suomennos Google)

https://crab.wordpress.com/2008/01/14/a-short-hist...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Asekehittely ja tuulivoima liittyy huonosti yhteen. Tuulivoimaloiden matalataajuinen melu voi interferoitua, mutta on epäselvää infraäänen kohdalla, että kuinka paljon tuulivoimaloista lähtevä infraääni interferoituu matkan edetessä useisiin kilometreihin. On sekin mahdollista.

Pitäisi vaan tietää minne tällainen interferoitunut infraääni iskee.

Taloissa sensijaan infraääni aiheuttaa resonointia, joka aiheuttaa äänen (akustisen energian) voimistumista sisätiloissa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyödyllisenkin teknologian käytössä on muistettava luonnon haavoittuvuus, tämä ei koske tuulivoimaa. Tuulivoima ei kokemusten mukaan ole hyödyllinen energiantuotantomuoto yhteiskunnalle.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/07/tuulivoimato...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimalat markkinoitiin Suomeen ilmaston lämpenemisen hillinnän pakolla, EU ja muu maailma vaatii CO2 päästöjen vähentämistä.

"Näyttäisi Että Globaali ”Ilmastotoimeliaisuus” On Loppu"

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/12/lipp...

"Kolme vuotta ilmastotuhoon eli voiko ilmastonmuutos uutisointiin luottaa?"

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kunnissa on kaavoitusmonopoli, tuulivoimakaavoitus ja kaikki selvitykset hoidetaan alihankintana. Siitä johtuu esim. SuomiAreena tilaisuudessa kaavoitusarkkitehdin mukana oleminen keskustelussa tuulivoima firmojen etujen palvelijana, "pelon hälventämiseksi".

"Virkamiehet yksityisten etujen palvelijoina"

- "Jos lobbaamiselle ei aseteta mitään reunaehtoja, lobbaus voi johtaa kaapattuun virastoon (captured agency). Termi kuvaa tilannetta, jossa lobbaus on onnistunut niin hyvin, että viraston virkamiehet keskittyvät palvelemaan yksityisiä etuja".

http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2014/09/Julke...

"Virastokaappauksessa julkisen sektorin virasto on tosiasiallisesti jonkun etujärjestön ohjauksessa tai vaikutusvallan alainen.
Kaapattu virasto voi olla näennäisen muodollisesti, esimerkiksi oikeudellisissa säädöksissä, itsenäinen ja suvereeni.

Virastokaappaus voidaan toteuttaa järjestämällä asiat niin, että yksityiset edut tulevat valvotuiksi näennäisen puolueettomasti.
Kun virasto on jonkin eturyhmän vaikutusvallan alainen, se toteuttaa eturyhmän tavoitteita.

Toisinaan virastokaappaus voidaan aikaansaada pelkästään ulkopuolisella asiantuntijaohjauksella. Silloin etutahon asiantuntijat sanelevat valmisteleville virkamiehille, mikä on järkevää. Asiantuntijanomenklatuurassakaan eivät kaikki etutahot ole aina yhdenvertaisesti edustettuina.

Kaapattu virasto pitää huolen siitä, että sen toiminta ja sen ajamat määräykset palvelevat vaikutusvaltaista etutahoa.
Tämä tapahtuu heikommin organisoituneiden etutahojen, kuten kuluttajien, kustannuksella.

Miksi virasto altistuu kaappaukselle tai suostuu kaapattavaksi?
Viraston eliitti voi saada erityisiä hyötyjä siitä, että se antaa etutahon toteuttaa politiikkaansa tunkeutumalla virastoon.
Eliitti voi saada peliteorian kielellä sivumaksuja (side payments) eli palkkansa ohella nimenomaisia taloudellisia tai aineettomia hyötyjä antamalla kaappaajien kaapata virasto.

Kaappaajan näkökulmasta houkuttelevin virasto kaapattavaksi on sellainen, jolla on valta säädellä muiden toimintaa päätöksin ja määräyksin. Ja mitä enemmän valtaa, sitä houkuttelevampi". - Kaavoitusmonopoli on tuulivoimatoimijan palveluksessa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun kaavoittaja kunnassa saa korkealta taholta puhelinsoiton ja määräyksen valmistella ohjeistuksen mukaisesti kaava-alueet nopeasti valmiiksi tuulivoimalle, 500 metrin suojaetäisyyksin.

Kun on lasten koulutuksetkin ja asuntolainaa...

Katsotaan niitä ongelmia sitten, mikäli niitä ilmaantuu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa syntyy mielenkiintoinen tilanne Reposaaressa kun offshore demonstraatiohanke käynnistyy Tahkoluodon ja Reposaaren välillä. Kymmenen uutta ja suurta tuulivoimalaa tulee n. 2 - 4 km päähän asutuksesta merelle.
Haitat ovat todennäköisiä, tämä on valtion demonstraatiohanke joka mainostaa maailmalle suomalaista arktisen työn osaamista, ja se sai jo 20 miljoonan euron tuen suunnitteluun ja alku investointeihin. Työn tekivät belgialaiset ja turbiinit toimitti Siemens, Technip teki ne jalustat merelle jotka belgialaiset kuljettivat laivallaan paikoilleen. Mäntyluodon satamaan piti saada alukselle sopiva peti raskaita nostoja varten, sinne ajettiin sepeliä 100000 kuutiota joka kaivetaan homman lopussa ylös. Sähköntuotanto alkaa syyskuussa.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/nain-nous...

Kaiken tämän järjettömän tuhlaamisen jälkeen uuden tukipaketin jatkumista joku vielä innolla odottaa.

"Ylisuurta syöttötariffitukea joudutaan maksamaan tukikaudella 2017–2030 kaikkiaan jopa 3–4 miljardia euroa. Tällä pystytään saamaan satunnaista tuulienergiaa yhteensä vain muutaman prosenttiyksikön verran kokonaisenergiantuotannosta. Kustannuksiksi tulee laskea myös tuulivoiman edellyttämä säätövoiman rakentaminen sekä raskaat haitat suomalaiselle luonnolle, maisemalle ja voimaloiden lähiasukkaille."

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset