hannuaro1

Lobbaus ilman rajoja tekee tuhoja Suomessa

  • Hyvin meni.
    Hyvin meni.

Porin MTV:n SuomiAreena keskusteluista paljastui erikoisen hyvin kuinka lobbaus on kehittynyt jo niin hyvin, että kaavoitustoimen kaapannutta yksityistä firmaa mainostaa keskusteluissa kaupungin virkamies "pelon hälventämiseksi".

FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy on jo saanut monopoliaseman Suomen tuulivoima kaavoituksessa, laatii mm. meluselvityksiä osayleiskaavaa varten jne. ja kaikki muutkit asiaan liittyvät selvitykset.

 

"Monta ääntä tuulivoimasta" tilaisuudessa kaupungin kaavoitusarkkitehti puolusti tuulivoimaa turvallisena ja FCG taputti taustalla. Epäonnistuneita kaavoja Pori on hyväksynyt, yhdessä meluraja piirrettiin karttaan n. 600 metriä 4,5 MW:n tuulivoimalasta naapurikiinteistön rajalle, eikä siitä olisi mitään haittaa. - Sudeksi meni, Tuuliwatti osti hälyn hälventämiseksi talon huoltomiehille taukotilaksi jonkin ajan päästä.

 

Toisessa FCG  vertasi melu mallinnuksen tuloksia valtioneuvoston päätökseen VNp 993/1992 mukaisiin melutason ohjearvioihin, vaikka aiemmin KHO oli jo todennut ettei 1992 säännöt sovellu tuulivoimaloiden meluhaitan arviointiin. Nyt KHO sen kuitenkin hyväksyi? 

 

Kun lobbaamiselle ei aseteta mitään reunaehtoja, lobbaus johtaa kaapattuun virastoon (captured agency). Näin siinä on käynyt, ja enää ei voida muka mitään. Termi kuvaa juuri tuulivoimakaavoitus tilannetta, jossa lobbaus on onnistunut niin hyvin, että viraston virkamiehet keskittyvät palvelemaan yksityisiä etuja. Yksityisen ihmisen tilanteesta ei ole niin väliä, eikä yhteiskunnan tappioista.

- Tämä todettiin SuomiAreena keskusteluissa kaavoitusarkkitehdin lausunnoissa.

 

Voimaton sivustaseuraaja voi vain toivoa, että lobbaamisen suhteen harjoitettaisiin joskus itsekritiikkiä. Tai vähintään lähdekritiikkiä. Vastuu jää viranomaisille, vaikka alihankintana teetetty työ hoitaa mukavasti viraston työtaakan. - Totuus ei ole kauppatavaraa.

 

- Kun on paksu lompakko = valtion takuuhinta tuulivoimasta/syöttötariffi, niin kaava valmistelut etenevät sujuvasti tällä järjestelyllä, ja rahantulolle ei ole esteitä.

 

Yksityisen ihmisen sananvapautta rajoittivat tilaisuuksien yksityiset oman asian lobbaamiseen tarkoitetut järjestelyt turvamiehineen, eikä kommentteja sallittu. Sivusta seuraajan asema totuuden puolustamisessa määriteltiin tietämättömät tyhmät -joukkoon, kun yksinoikeus totuuteen oli vain lobbareilla tilaisuudessa. Tämä erikoisasema oli pääjärjestäjä MTV:ltä ostettu.

 

Ilmaston lämpenemisen hillintä tuulivoimaloita lisäämällä on huijaus sillä CO2 lisäys auttaa, kun maaperässä on fosforin puute, ja metsäkin kasvaa paremmin.

 

"Uusi Tutkimus Päättelee Euroopan Tarvitsevan Aina 100% Perinteisen Energian Varavoimaa"

 

Tämä viesti on tuulivoimaan takertujille jotka kieltäytyvät tunnustamasta kuinka surkeaa se todella on.

 

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/06/tuulen-tupia/

 

ttps://www.vgb.org/studie_windenergie_deutschland_europa_teil1.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Nosebo, tuulimyllyt ja homealtistus" - Kirjoittaja, dosentti, neurologian erikoislääkäri, Kati Juva oli asiantuntijana "monta ääntä tuulivoimasta" tilaisuudessa SuomiAreenalla.

Nosebo – negatiivinen plasebo

"Placebolla on kuitenkin ilkeä sisarpuoli nosebo, jonka vain harva tuntee. Tässä on kyse samasta, mutta vastakkaiseen suuntaan vaikuttavasta ilmiöstä. Negatiiviset odotukset, uskomukset ja pelot aiheuttavat ja lisäävät monenlaisia oireita".

http://viite.org/2016/11/nosebo-tuulimyllyt-ja-hom...

Ja tätä erikoislääkäriä Suomen tuulivoimayhdistys pitää asiantuntijana, joka saa tilaisuudessa kertoa tuulivoimaloiden ominaisuuksista MTV:n tilaisuudessa, joka lähetetään suorana Suomen kansalle?

"....matalataajuinen melu vaimenee dramaattisen nopeasti ilmakehässä..." (Kati Juva) = Fysiikan lakien vastainen väite!

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuuli...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tuulivoimatuki nielaisi tammi-maaliskuussa yli 2200 opettajan vuosipalkat"
"Suomessa veronmaksajien pussista otettavat tuulivoimatuet nousivat tämän vuoden tammi-maaliskuussa kaikkien aikojen ennätykseen. Tuulivoimayhtiöille tilitettiin kolmen kuukauden aikana tuotetuista sähköistä yli 63 miljoonaa euroa yritystukea" (Energiavirasto).

"Tämä kolmen kuukauden 63 miljoonan euron tuulivoimatuki vastaa noin 2235 lastentarhanopettajan vuosipalkkaa. Pahimpina yksittäisinä päivinä maksetaan yli 50 lastentarhanopettajan vuosipalkan verran tuulivoimatukea" (TVKY).

"Yhteensä tuulivoimatukien määrä lähestyy jo puolta miljardia euroa (TVKY) vaikka 2030-luvulle jatkuvia tukia on maksettu vasta muutama vuosi. Vuodesta 2017 onkin tulossa ennätyskallis" (TVKY).

http://tvky.blogspot.fi/2017/07/tuulivoimatuki-nie...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Piikki on auki, rakentamista vauhditetaan vielä ainakin tämän vuoden ajan. Jatko riippuu hallituksen politiikasta.

Perustuslakia voi tulkita niin että tuki poistuu:

Heli Hämäläinen 22.1.2015 11:46
Luin jutun. Siinä lausuntoa antaa johtaja Pekka Ripatti Energiavirastosta. Ripatti vastaa virastossa uusiutuvan energian asioista.

"Ripatin mukaan vanhoilta tuottajilta ei perustuslain suojan vuoksi voi leikata myönnettyjä tukia. Tulevia, vasta suunnitteluputkessa olevia voimaloita tuo suoja ei tietenkään koske."

Väärä tulkinta perustuslaista. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

Prosessi alasajolle on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191302-k...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima historiaa Suomessa.

Uutiset, 1.10.2009 | Suomen suurlähetystö, Berliini
"Tuulivoima on menestystarina taloustaantuman keskellä"

Windmills on my mind

Salla Korpela
"Ne ovat valkoisia ja suuria mutta siroja. Ne pyörivät jopa sadan metrin korkeudessa ja pyyhkivät matalasti humisten jalkapallokentän kokoista alaa. Ja yhä useammin ne tulevat Suomesta".

http://www.finnland.de/public/default.aspx?content...

"Winwindin historia on poikkeuksellinen menestystarina"..
- Ja loppui kuin kanan lento!

- "Winwind asetettiin konkurssiin 3. lokakuuta 2013 yhtiön omasta pyynnöstä".
https://fi.wikipedia.org/wiki/Winwind#WWD-3.2C_Win...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Propellin lavan ohittaessa tornia siitä syntyy shokki-impulssi, se pitää huomioida impulssimomenttina melumallinnuksessa asetuksen mukaan. Sitä ei nyt oteta huomioon.

5 § melu asetuksessa

Mittaustulokseen tehtävä korjaus

"Jos tuulivoimalan melu on impulssimaista tai kapeakaistaista melulle altistuvalla alueella, valvonnan yhteydessä saatuun mittaustulokseen lisätään 5 dB ennen sen vertaamista 3 §:ssä säädettyihin arvoihin."

Tämän sanktion olemassaolo on jätetty huomioimatta jokaisessa melu mallinnuksessa mitä on Suomessa tehty, tutkimuksen mukaan se impulssimaisuus on tuulivoimalan melussa tunnusomaista. Melurajat siirtyy n. 5 km irti asutuksesta.

http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/168781...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset