hannuaro1

Kaikki syyt tuulivoimarakentamiseen ovat tekosyitä

  • Kaik o mänt
    Kaik o mänt

Perustuslakia voi tulkita niin että tuulivoiman tuki poistuu, hallituksella on valta lopettaa järjetön tuhlaaminen vaikka heti. Omaisuuden suojaan on turha vedota, se voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

 

Prosessi tuulivoimalle annetun kohtuuttoman suuren syöttötariffin poistamiselle on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

 

Tuulivoimasta ei tullut menestystarinaa, siitä tuli menetystarina, farssi, tragedia ja ympäristökatastrofi. Tappiot ovat kasvaneet kohtuuttoman suuriksi. Kuvitelmat, illuusiot ja unelmat eivät toteutuneet, laskelmat olivat alusta alkaen hatusta vedettyä oma-etu politikointia.

 

http://www.finnland.de/public/default.aspx?contentid=172120&nodeid=46655&contentlan=1&culture=fi-FI

(Winwind asetettiin konkurssiin 3. lokakuuta 2013 yhtiön omasta pyynnöstä)

 

Terveys- ja ympäristöhaittojen kuittaaminen nosebo/plasebo jutuilla on ollut ala-arvoista, vailla mitään tieteellistä todistetta joka koskisi tuulivoimaloiden melu ominaisuuksien haittavaikutuksia. Nyt ihan KHO:n päätöksiä myöten pallotellaan meluasetuksen "jos" sanalla, onko melu impulssimaista vai eikö se ole. Se pitäisi olla perusasia mallinnuksessa, kun n. 65 metriä pitkä siipi ohittaa 145 m korkean tornin formula-auton nopeudella siitä syntyy shokki-impulssi ympäristöön. - Sitä ei ole huomioitu +5 dB sanktiolla. Asia on selvä kuin pläkki, impulssimaisuus on tuulivoimamelun ominaisuus.

 

http://www.dspguide.com/ch13/4.htm

 

http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/1687814017692940

 

https://www.schleswig-holstein.de/DE/Fachinhalte/W/windenergie/Downloads/vortragStiller.pdf?__blob=publicationFile&v=2

 

Minimaalisesta, ajoittaisesta sähköstä maksetaan turhan kallis hinta. Luonto muutetaan ja pilkotaan kotirauhan vahingoittamisvälineillä mahdottomaksi asutukselle, välittämättä mitään perustuslainsuojasta. Tuulivoima-alue karkottaa vaikutus alueeltaan kauemmas ihmiset ja eläimet, - joka muuta väittää valehtelee. 

 

Aiemmin kun Suomessa pyöri raskas teollisuus täydellä teholla pärjättiin hyvin ilman tuulivoimaa, nyt kun teollisuutta on myyty ja lopetettu, sähkö pitäisi tuottaa tuulivoimaloilla CO2 päästöjen vähentämiseksi ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. Eikö niitä n. 4000 miljoonaa euroa jotka on kuviteltu riittävän ulkomaisen tuulivoimateollisuuden tukeen olisi kipeästi tarvittu jossain yhteiskunnan edun mukaisessa toiminnassa? - Ihan varmasti rahoilla olisi  ollut hyödyllisempää käyttöä.

 

Eurajoella valmistuu uusi ydinvoimala tuottamaan ilmastoystävällistä sähköä, Pyhäjoelle rakentuu uusi ydinvoimala. Perusvoimaa Suomen teollisuus ja energiaturvallisuus tarvitsee eikä yhtään hiukkaa tuulivoiman satunnaisia piikkejä vaarantamaan sähköverkon toimintaa. 

 

Puhutaan ja vouhotetaan ilmaston lämpenemisestä ym. mutta kun ilmasto näyttääkin muuttuvan kylmään suuntaan ja kun jokainen tietää kuinka on aina neuvottu että jos ei muuten asiaa ymmärretä niin kyllä Siperia viimeistään opettaa. Pitääkö asiat ottaa opiksi Siperian kautta, ennen kuin herrat lopettavat unelmoinnin ja palaavat reaalimaailmaan?

 

Älkää valehdelko Saksan tilanteesta, - energiamuutos ei toimi, ydinvoimaa ei tuulivoimalla korvata. Nyt Saksa rakentaa uusia hiilivoimaloita sähköntuotantoon ja Suomi yrittää poistaa ne pienet hiilivoimalat mitä täällä on ja yrittää korvata Saksan CO2 päästöt täällä tuulivoimaloilla. - Ihan järjetön yhtälö, voimaton sivusta seuraaja ei voi kuin ihmetellä kuinka vähällä järjellä Suomea viedään teuraaksi Brysselin lihamarkkinoille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Markku Suokko kommentoi toisaalla tätä järjetöntä tuhlausta näin: "Niin, lopettamalla hiilen polton, Helsinki menettää energiantuotannon varmuusvaraston (biomassaa ei voi varastoida pitkiksi ajoiksi, kuten hiiltä) ja erittäin hyvän tulonlähteen. Ja taas kansalainen maksaa lämmityksestään ja sähkönsiirrostaan lisää, kun kaupunki lopettaa yhteistuotannon ja rakentaa pelkkiä biomassalla toimivia lämpökeskuksia. CO2 päästö ei alene, mutta polttoaine ja investointikustannukset nostavat kaupungin kuluja.

Suomessa ei saisi poistaa yhteistuotantolaitoksia, koska sähkö on se, mistä on pula. Ja yhteistuotanto (yhdistetty lämmön, sähkön ja kaukokylmän tuotanto) on todella hyvän hyötysuhteen energiantuotantoa. Samaan aikaan Aasiassa rakennetaan kiihtyvään tahtiin suuria hiililauhdevoimaloita kattamaan sinne siirtyvän teollisuuden sähköntarvetta.

Teollisuushan ajattelee vain mitä viivan alle jää. Täällä nostetaan vihreällä energialla tuotantokustannukset ylös, lisäksi täällä ei ole orjatyövoimaa tarjolla ja työntekijöillä on myös oikeuksia, joten nekin ajavat kalliin energian lisäksi tuotantoa pois Euroopasta."

Pekka Iiskonmaki

Tukiaiset maksaa kansalle veroina 500 miljoonaa euroa per vuosi.

Ei ihme, että suomalaisilla ei ole varaa lomailla kotimaassa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Länsirannikko lomanviettopaikkana on monelta kohtaa täydellisesti pilalla, eipä paljoa enää kiinnosta Kalajoen hiekkarannat kun taustalla ovat nämä tuulivoimapuistot. Pelkkään tukeen ei vielä mene ehkä noin paljoa, mutta kokonaisvaikuttavuus voi olla jo ylikin puoli miljardia vuodessa.

"Tuulivoimatuki nielaisi tammi-maaliskuussa yli 2200 opettajan vuosipalkat"
"Suomessa veronmaksajien pussista otettavat tuulivoimatuet nousivat tämän vuoden tammi-maaliskuussa kaikkien aikojen ennätykseen. Tuulivoimayhtiöille tilitettiin kolmen kuukauden aikana tuotetuista sähköistä yli 63 miljoonaa euroa yritystukea" (Energiavirasto).

"Tämä kolmen kuukauden 63 miljoonan euron tuulivoimatuki vastaa noin 2235 lastentarhanopettajan vuosipalkkaa. Pahimpina yksittäisinä päivinä maksetaan yli 50 lastentarhanopettajan vuosipalkan verran tuulivoimatukea" (TVKY).

"Yhteensä tuulivoimatukien määrä lähestyy jo puolta miljardia euroa (TVKY) vaikka 2030-luvulle jatkuvia tukia on maksettu vasta muutama vuosi. Vuodesta 2017 onkin tulossa ennätyskallis" (TVKY).

http://tvky.blogspot.fi/2017/07/tuulivoimatuki-nie...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Euroopan maiden sähköntuottajat ovat allekirjoittaneet keskinäisen sopimuksen,mikä tekee hiilienergian investointien takarajaksi 2021.Puolan ja Kreikan sähköyhtiöt eivät ole mukana.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuskin Saksa sulkee uusia juuri käyttöön otettuja hiilivoimaloita minkään sopimuksen perusteella, Saksa tarvitsee sähköä, ei yhteiskunta toimi ajoittain pelkästään tuuli- ja aurinkovoiman varassa.

"Uusiutuva energia petti Sitran"
https://planeetta.wordpress.com/2015/06/30/uusiutu...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ymmärrän hyvin,miksi tukeudut jatkuvasti lähteisiin,mitkä on julkaistu ennen Pariisin sopimusta.Tuo Euroopan maiden sähköntuottajien (eli ei valtioiden välinen) keskinäinen sopimus on tämän vuoden helmikuulta.
Toisaalta miksi sähköntuottajayhtiöt ottavat riskin kokonaan omalle kontolleen siitä,että Pariisin pykäliä noudatetaan.Käyttöaika käy kovin lyhyeksi.

Saksassa hiilivoimapäätökset ovat osavaltiotason lupamenettelyn piirissä.Alle yhden käden sormilla ovat lkaskettavissa ne osavaltiot,missä hyväksytään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #9

Pariisin sopimus ei sido ketään yhtään mihinkään.
"Suomelle jäi Pariisin sopimuksesta Musta Pekka käteen"
https://beta.oikeamedia.com/o1-21317

Mikko Paunio:

"Sitten meidän pitää antaa YK:n ilmastorahastoon satoja miljoonia vuosittain köyhille maille seuraavat vuosikymmenet. Näistä rahoista ehkä 20-30 % valuu kehitysmaiden johtajien pankkitileille Sveitsiin ja lopuilla ostetaan ympäristölle ja ihmiselle hyödyttömiä Cleantechiksi julistettuja vempaimia. http://indiatoday.intoday.in/story/bihar-village-d....

Tää Pariisin sopimus on niin megapöpiä kuin voi vain olla. Ilman punavihreää totuusmediaa molemmin puolin Atlanttia tätä pöpiä sopimusta ei olisi.

Kaiken kukkuraksi näille vihreille kukkahatuille ei kelpaa ainoa todellinen päästötön vaihtoehto eli ydinvoima.

Ville "rahaa saa pankista ja sähköä töpselistä" Niinistön viitoittamaa tietä kohti kivikautta".

https://beta.oikeamedia.com/o1-20827

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #11

Ei sinänsä sido,mutta on täyttä typeryyttä väittää,että sillä ei olisi ollut vaikutusta vaikkapa mainittuun sähhköntuottajien keskinäiseen sopimukseen tai keskieurooppalaiseen kansalaismielipiteeseen.Jos suomalainen politikka on Junttilasta ihan laidasta laitaan niin se ei sitä välttämättä muualla ole.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #12

Saksalaiset ovat nyt sitä mieltä että he saavat pystyttää tuulivoimalansa Suomeen, kun Täällä on valtion takuulla paras syöttötariffi tuulivoimalle.

Kansalaisten mielipiteet on Saksassa kääntynyt tuulivoimaa vastaan, sähkön hinta on noussut liian paljon. Osa heikosti toimeentulevista joutuu elämään ilman sähköä, energia köyhyys lisääntyy jatkuvasti.. meilläkin.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Saksassa tuotettiin v. 2016 sähköä:
43,1 % rusko- ja kivihiilellä
21,1 % aurinko- ja tuulivoimalla
14,7 % ydinvoimalla
8,3 % kaasulla
9,0 % bioperäisillä
3,8 % vesivoimalla

Lähde: https://www.ise.fraunhofer.de/content/dam/ise/en/d...

Suomessa v. 2016 tuotettiin 78 % sähköstä hiilidioksidineutraalisti. Siitä tuulivoiman osuus oli 4,6 %.

Lähde: Energiateollisuus, Energiavuosi 2016, Sähkö, s. 14:
https://energia.fi/ajankohtaista_ja_materiaalipank...

Saa siinä Saksa tehdä aikamoisen Wenden, jotta pääsee niin lyhyessä ajassa eroon hiilestä ja ydinvoimasta sekä korvata niiden tuotanto uusiutuvilla.

Mutta Suomihan se on EU:ssakin se varsinainen paha poika, kun aikoo lisätä hakkuitaan.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Ei kai pitäisi kuin katsoa kahta tilastoa, niin näkisi heti tuulivoiman järkevyyden.

Ensiksi tuo graafi, joka kuvaa tuulivoiman tuotantoa tänä kuluvana vuonna. Ei kai mikään tuotantolaitos, siis muu kuin tuulesta temmettava sähkö, voi laskea mitään tuon varaan, tai tietysti voi jos/kun riittävästi tuetaan.

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja...

Toinen tilasto kuvaa Suomeen tuotavan sähkön määrää, me tuomme koko ajan parin isohkon ydinvoimalan tuotannon, ja etupäässä Ruotsista. Eikö tuokin voitaisi hieroa ihan täällä omalla maaperällä. Niin ja joskus sen tuotavan sähkön määrä on todella suuri, eli saa olla melkoisia "hieromalaitoksia" jotka tuon kykenevät tuottamaan.

Löytyy tuolta viimeiseltä riviltä se tuotava sähkö:

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarje...

Ja ei tosiaan voi sanoa muuta kuin sen Axel Oxenstiernan kuuluisan lentävän lauseen, "Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan." Ko. henkilö eli vuosina 1584 - 1654, eli eipä ole maailma ja sen hallinta paljoakaan muuttunut vuosisatojen saatossa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ongelma on sama mihin SuomiAreenalla on ajauduttu. Keskustelutilaisuuteen otetaan mukaan käsikirjoituksen hyväksyneet keskustelijat, totuus asiasta on heidän yksinoikeus siinä tilaisuudessa jonka MTV välittää kansalle. Muut ei puheenvuoroja saa, se kielletään ja leikataan lähetyksestä pois.

Sipilä on uskossaan vahva, ja hän osallistuu uskonnollisiin tilaisuuksiin, joten voimaton sivusta seuraaja ei voi kuin rukoilla:

"Rukoilkaamme siis suomalaisen lehdistön ja poliitikkojemme puolesta, jotta he ymmärtäisivät Suomen kansan perusarvojen ja terveyden olevan uhattuina tuulivoimakaavoituksessa ja uutisoisivat totuudenmukaisesti tuulivoiman haitoista sekä tekisivät viisaita päätöksiä, jotka perustuvat uusimpaan tietoon ja kansalaisten kokemaan hätään".
Kiitos, että jaat yhteisen huolemme.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/06/juhannuspaiv...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porin SuomiAreenalla jouduin voimattomana todistamaan kuinka tuulivoiman haitoista kärsiviä pilkattiin raakasti ilman mitään myötätuntoa.

"Nosebo, tuulimyllyt ja homealtistus" - Kirjoittaja, dosentti, neurologian erikoislääkäri, Kati Juva oli asiantuntijana "monta ääntä tuulivoimasta" tilaisuudessa SuomiAreenalla.

Nosebo – negatiivinen plasebo

"Placebolla on kuitenkin ilkeä sisarpuoli nosebo, jonka vain harva tuntee. Tässä on kyse samasta, mutta vastakkaiseen suuntaan vaikuttavasta ilmiöstä. Negatiiviset odotukset, uskomukset ja pelot aiheuttavat ja lisäävät monenlaisia oireita".

http://viite.org/2016/11/nosebo-tuulimyllyt-ja-hom...

Ja tätä erikoislääkäriä Suomen tuulivoimayhdistys pitää asiantuntijana, joka saa tilaisuudessa kertoa tuulivoimaloiden ominaisuuksista MTV:n tilaisuudessa, joka lähetetään suorana Suomen kansalle?

"....matalataajuinen melu vaimenee dramaattisen nopeasti ilmakehässä..." (Kati Juva) = Fysiikan lakien vastainen väite!

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuuli...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mitäs sanotte, valtion demonstraatiohanke on viittä vaille valmis, offshore tuulivoimalat on asennettu merelle jo, paikka on avomeren reunalla 0,5 km rannasta. Hanke lähti vauhdilla valmistumaan valtion 20 miljoonan euron starttirahan avulla, työn teki belgialainen porukka ja laitteet toimitti Siemens. Valtion hankkeelta odotetaan läpinäkyyvää reaaliaikaista raportointia sähkön tuotannosta/kulutuksesta jne. Nyt kun lähellä oleva Tahkoluodon hiiltä polttava lauhdevoimalaitos ei enää pidä tätä aluetta sulana niin voi olla että jo ensi talvella jää-olosuhteetkin ovat todellisia.

Tämä hanke ohittaa kaikki maalle rakennetut/kaavoitetut tuulivoimalat ja saa syöttötariffia 12 vuotta, jos ei mitään muuteta ja rahaa riittää tuulen tukiin.

"Tapiolan mukaan Tahkoluodon merituulipuisto on maailman ensimmäinen jää-olosuhteisiin suunniteltu puisto.

–Turbiinien perustuksilta vaaditaan talviolosuhteet kestävä jääluokka, jossa otetaan huomioon jään aiheuttama paino ja paine, Tapiola sanoo.

Lisäksi ahto- ja ajojää on huomioitu myös huoltotarpeissa. Esimerkiksi huoltoväylä turbiinille on lämmitetty. Talvella paikalle pääsee hydrokopterilla ja moottorikelkalla.

Voimaloiden napakorkeus on 90 metriä ja roottorin halkaisija 130 metriä. Voimalat sijaitsevat 0,5–3 kilometrin päässä rannasta. Merensyvyys alueella vaihtelee 8 ja 15 metrin välillä. Puiston kaapeliojiin tulee noin 14 kilometriä valokuituista merikaapelia, josta osa on jo paikoillaan.

Tapiolan mukaan merituulipuistossa on huomattavat edut verrattuna maalla sijaitsevaan tuulipuistoon.

–Tahkoluoto on hyvätuulinen alue, ja saatava hyöty on merellä noin 1,5-kertainen maatuuleen verrattuna".

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/nain-nous...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset