hannuaro1

Keskustapuolueelle tappioita vihreistä virheistä

  • Vaaran paikka,varoitus puuttuu!
    Vaaran paikka,varoitus puuttuu!

Vihreää ideologiaa julistetaan pelkästään omaa varallisuutta kasvattamaan, yhteiskunnan tappiot on sivuasia, eikä sitä oteta huomioon kunhan valtion politiikka tukee unelmaa ja omalle tilille ropisee rahaa. Pekkarinen (kesk.) on syöttötariffi/takuuhinta asetuksen kehittäjä, mutta kokonaisvaikuttavuus selvitys jäi tekemättä.

 

Tuulivoiman tukipolitiikka oli jo v. 2011 muualla maailmassa osoittautunut pelkästään yhteiskuntaa köyhdyttäväksi ja vahingolliseksi. Mutta ulkomaisen tuulivoimateollisuuden hyväksi oli muka pakko saada Suomen kansallisomaisuus; luonto, puhdas ja rikkomaton rauhallinen ympäristö saksalaisten ym. sijoittajien pelikentäksi. Tottakai se sitten otettiin käyttöön, ja väkisin, kun kerran valtio sitä toimintaa tukee. Valituksia sai ja kehotettiin tekemään, mutta käytännössä ei niillä ollut muuta hyötyä kuin ajanpeluu. Aikaa on nyt kulunut yli 5 vuotta asetuksesta ja nyt viisaimmat poliitikot katsovat taas omaa nokkaa pidemmälle, vaalit on lähellä ja kilpailu kansan suosiosta on käynnistynyt.

 

Tuulivoimalat eivät korvaa koskaan eikä missään yhtään perinteistä sähköntuotantolaitosta, tämän tosiasian kumoamiseksi Saksa on yrittänyt saada ydinvoimalat pois käytöstä, rahaa on palanut monta sataa miljardia, ja tuulivoimaloita on jo 28270 kpl viime vuoden lopun tilastoissa eikä ydinvoimaloita ole saatu sammumaan.

 

"Kaikki otetaan vastaan mitä valtio antaa", oli alussa monen metsänomistajan ajatus, mutta sitä ei otettu huomioon että jokainen euro jonka turha tuulivoimarakentaminen kuluttaa on yhteiskunnan hyvinvoinnista pois. Veronmaksajilta perittävät tuulivoimatuet nousivat tämän vuoden tammi-maaliskuussa kaikkien aikojen ennätykseen: yhtiöille tilitettiin 3 kk:n aikana yli 63 miljoonaa euroa veronmaksajien tukea (lähde: Energiavirasto).

 

Pelkästään tämä 3 kk:n tuulivoimatuki vastaa noin 2235 lastentarhanopettajan vuosipalkkaa. Joinakin päivinä maksetaan yli 50 lastentarhanopettajan vuosipalkan verran tuulivoimatukea (lähde: TVKY ry.).

 

Kokemuksesta tiedetään hyötyjistä, että tuulivoimayhtiöiden omistajat voivat helposti järjestellä verotusta, ja siirtää voimaloiden verotuesta syntyvät voitot ulkomaille, kevyemmän verotuksen maihin. Kannattaa katsoa, minne ulkomaisille pankkitileille suuri osa esimerkiksi Pyhäjoen, Kalajoen, Honkajoen ym. tuulivoimaloiden suomalaisilta veronmaksajilta kerättyä syöttötariffitukea on maksettu. Pankkitilit löytyvät Energiaviraston SATU-järjestelmästä, ja yhtiöiden omistajatahot kaupparekisteristä.

 

Tuulivoimalobbarit käänsivät hallituksen teettämän tarkoitushakuisen selvityksen tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitta vaikutuksista omaksi edukseen ennenkuin edes lukivat raporttia loppuun asti. "Hallitus alkaa nyt valmistella uutta tukijärjestelmää uusiutuvalle sähkölle, ilmoitti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen". Viime vuonna keskustan eduskuntaryhmä antoi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) kirjallisen varoituksen menettelystään Metsähallituksen toimitusjohtajan nimitysprosessissa. (oma suosikki pätevän Esa Härmälän tilalle) Ja nyt tämä tuulivoima töppäys, "uutta tukijärjestelmää" keskustalta.

 

Nämä tuulivoima virheet ym. oma etu kähminnät kaatuvat keskustapuolueen tappioksi, ja vaikka city-vihreät ovat vaatimassa tuuli- ja aurinkovoimaa lisää, vahingoista ja kustannuksista välittämättä, niin nyt vihreät pysyttelevät viisaasti hiljaa. Tappiot virheistä on jo kasvanut yli sietorajan, ja se näkyy seuraavissa vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Siinähän se oli tyhjentävästi kerrottu.
terv. Pertti

PS. Tuulivoima Suomen olosuhteissa on kallista potaskaa.
PSS. " Follow the money " olet iskenyt ytimeen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kiitos kehuista, kehuja ei juuri koskaan tuulivoima kritiikissä jaeta. SuomiAreenalla MTV:n suorassa lähetyksessä kaupungin kaavoittaja puolusti tuulivoimatoimijaa kun Porin tuulivoimahankkeet ovat kaikki kaavoitettu alihankkijan toimesta, alihankkija on kaapannut kaikki tuulivoimaan liittyvät työt kaupungin työntekijöiltä omalla tuulivoima myönteisellä asenteella kaupunkilaisten tappioksi.

Tilaisuudessa ei kommentteja hyväksytty, ja kun mainostilaisuus loppui ei kaavoitusarkkitehti suostunut vastaamaan mitään kysymyksiin kun oli muka lomalla.
Koko tuulivoima roska näyttää olevan valtion tukemaa rahanpesua, rikollista hommaa.

Minimi pääomalla perustetut firmat käärivät maksimivoittoja valtion tuella, ja jos tuki lopetetaan niin firmat häviävät rahoineen kuin tuhka tuuleen konkurssien myötä.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Kyllä nämä ympäristöselvityksiä tekevät huijarit pitää saada vastuuseen vääristä ympäristöselvityksistä. Tämä on aivan maan tapa ja tiedossa ministeriötä myöten.
Ylimmät laillisuusvalvojat ovat hiljaa ja korppi ei korpin silmää noki.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen tuulivoimapolitiikka on saanut huomattavan paljon kiinnostusta ulkomailla, kansan aliarvioiminen haittojen kärsijänä ihmetyttää. Miksei valituksia tutkita puolueettoman kolmannen osapuolen toimesta, miksei ulkomailla tehtyjä tieteellisiä tutkimuksia hyväksytä? Aliarvioinnin kautta meille yritetään uskotella, että emme tosiaan olekaan kykeneväisiä tekemään ilmoituksia tuulivoimahaitoista. Sairastumiset olisivat meidän omaa syytä, eikä lähelle pystytettyjä ja meluavia tuulivoimaloita voi syyttää. Tuulivoimatoimijat siirtävät vastuun kunnanvaltuustolle, joka näytti rakennuspaikan ja antoi luvat jne... Pelkkää kansalaisen aliarviointia. Ja näitä huijareita tukevat alemmuuskomplekseista kärsivät tohtorit jotka lähes poikkeuksetta on vielä naisia ja kuuluvat johonkin vihreään järjestöön mielipiteineen. Esim. tuulimyllyt ja homeongelmat yritettiin niputtaa nosebo efektillä, home on nyt todettu aiheuttavan sairastumisia, esim. Helsingin kätilöopistossa.

Ei tästä voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen, Suomi on kaapattu EU:n pelikentäksi rikollisiin puuhiin. Metsän hyödyntämiseen pitää jatkossa saada EU:lta lupa, pitää ostaa jotain päästöoikeuksia huuhaa huijareilta ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi.

Pekka Iiskonmaki

Tuulimyllyt ovat jo liian suuria asioita puolueelle, joka kompastui kaljapullon korkkiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tästä tuli mieleen E-R:n kommentti: "Ei meitä humanisteja pitäisi yksin päästää päättämään asioista."

Energiateollisuus ry:n uusi toimitusjohtaja Jukka Leskelä vaati ensi töikseen: "Asiakas ykköseksi ja järkeä tukipolitiikkaan!"

Asiantuntijan neuvoja ei poliitikon arvovalta kestä, kun kerran ollaan vallankahvaan saatu pitävä ote niin "meitä ei neuvota" asenteella mennään päin seiniä niin kauan kuin ministerin pallilla istutaan. Isonkin herran takki kääntyy nopeasti tarpeen niin vaatiessa, hyvätuloisesta paikasta ei hevillä luovuta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Saksassa ydinvoiman kannattaminen on yhtäkuin poliittinen itsemurha.Yli 80% väestöstä vastustaa.Ehdottomasti kannattavia on 5%.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei se ole ihme jos saksalaiset ottivat Suomen tuulivoimaloiden rakennuspaikaksi, Isojoella tosiaan saksalainen tuulivoima lobbari haki hyväksyntää tiedotustilaisuudessa 250 metriä korkeille uusille ja tehokkaammille tuulivoimaloille. Ovat hiljaisempia, eivät häiritse Pohjanmaan perinnemaisemissa, maanomistajat saisivat kunnon tiet metsäpalstoilleen jne. normaalia roskan puhumista mainostarkoituksessa.

Yleisö ei niellyt lobbarin juttuja, joka suuttui kun hänen mainospuhetta verrattiin Merkelin Itä-Saksan tyyliseen sanelupolitiikkaan. Suomessa tätä nyt yritetään väkisin tehdä, mutta ei valehtelu pitkälle kanna, yli 5 vuotta on tehty tosiasioihin nojaten valituksia ja viimeistään KHO:ssa ne ovat kaatuneet vihreään mielivaltaan. Ei hyväksytty johtavan ääniasiantuntijan selvitystä väärin tehdystä melumallinnuksesta, se kuitattiin ettei visuaalista haittaa oteta huomioon, vaikka melumallinnuksen tuloksia oli verrattu 1992 säädökseen, jonka pohjalta sitten tuomari ratkaisi ettei ongelmia olisi. (ei 1992 tiedetty mitään yli 200 metrisistä tuulivoimaloista)

Systeemissä on nyt kyllä jotain pahasti vialla, ei näin voida oikeusvaltion keskeisiä periaatteita ohittaa. Tämä muistuttaa sortovuosina omaksuttua poliittista ajattelutapaa, kun perustuslaista pidetään kiinni vain silloin, kun se tukee jotakin poliittista tarkoitusta. (saksalaisten ym. sijoittajien tuulivoimaa)

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Autoteollisuudessa on tullut ilmi päästöhuijauksia mm. Saksassa ja auto valmistajat joutuvat nyt korvauksiin ja korjaamaan valmistamansa autot.

Suomessa on tilanne toinen ympäristöselvityksiä tekevät huijarit ovat vain ministeriön suosiossa ja saavat jatkaa samaa vääryyttä ja heidän lausuntojaan käytetään hyväksi. Olen omakohtaisesti "uhri" ja joutunut silmätysten näkemään mitä konsulttien toiminta on ja miten vääriä ympäristöselvityksiä tehdään.

Samat konsultit kuin tuulivoimaloissakin on tuttuja tapauksissamme. Korruptio on raaistunut huomattavasti pahemmaksi tänä päivänä. On vaikea sanoin kuvailla, miten törkeällä, ammattitaidottomalla, asukkaiden terveydestä ja omaisuudesta piittaamattomalla tavalla Suomessa toimitaan. Käytyämme ministeriössä yksittäinen virkamies avoimesti myöntää kuinka hirveisiin virkavirheisiin ”toiset viranomaiset” ovat syyllistyneet .

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

”toiset viranomaiset” ovat syyllistyneet; lapsellinen ongelman ohitus. "En minä olisi halunnut, mutta muut vaativat vielä suurempia tukia", kertoi ministeri Pekkarinen jo aikoinaan tuulivoiman syöttötariffista.

No nyt se on realisoitunut kuinka hallitus seuraa tilannetta ettei tuet kasva liian suuriksi. "Hallitus alkaa nyt valmistella uutta tukijärjestelmää uusiutuvalle sähkölle, ilmoitti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.)" Tuulivoimaan sijoitetut rahat ovat valtion erityissuojelussa, vaikka raha on pois Suomen hyvinvoinnista. Vain muutaman ulkomaiseen pankin tileille on suomalaisilta veronmaksajilta kerättyä syöttötariffitukea maksettu. Pankkitilit löytyvät Energiaviraston SATU-järjestelmästä, ja yhtiöiden omistajatahot kaupparekisteristä.

Ei nämä sijoittajat asu täällä, eivät kuule, eivätkä välitä mitään tuulivoimala-alueiden ympärillä ihmisten ja eläinten kärsimyksistä tai pois muutoista. Rikollista hommaa, ei voi muuta sanoa.

Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa, että julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Oikeusvaltioperiaatteesta säädetään perustuslain toisessa pykälässä. Nyt ei näin toimita.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tanskassa palaa uudehko 8 MW:n tuulivoimala. Tässäkin tapauksessa palokunta ei voi muuta kuin katsoa vieressä ja odottaa ison palavan tuulivoimalan sammumista.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/brandvaesnet-hold...
Haminan Paksuniemeen palaneen tuulivoimalan tilalle haettiin uuden rakennuslupaa, sitä ei myönnetty pelastusviranomaisten päätöksen perusteella. Palavia nesteitä säilytetään 400 m päässä säiliöissä ja matka on liian lyhyt. - Jotain edistystä sentään tähän hulluuteen, vaikka tämä päätös ei n. 500 metrin päässä 4,5 MW:n tuulivoimalasta asuvaa perhettä enää mitään hyödytä. Pakko oli muuttaa pois melun alta. Näin yhteiskunta Suomessa pitää huolta kansalaisten turvallisesta ja terveellisestä asuinympäristöstä.

Hannu Karjalainen

Milloin Kepu alkaa puhua kotimaisen puun polttamisen puolesta. Helsingin päätös luopua hiilivoimasta on uskomaton voitto vihreille. Tosin nykyiset päättäjät eivät joudu päättämään Helsingin energia tarpeen tyydyttämisestä tulevaisuudessa. Voi olla, että päätöstä ei panna toimeen. Ihme ettei kukaan esittänyt tuulivoimaloiden rakentamista Helsingin edustan Suomen lahden saarille.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hanasaaren sulkeminen ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi on järjetön poliittinen töppäys, Hanasaaren hiilivoimalaitos toimii n. 90% hyötysuhteella, maailman puhtaimmin. Saksassa rakennetaan sähköntuotantoon uusia hiilivoimaloita n. 1500 MW:n tehoisia, suuria laitoksia joissa päästään lähes 60% hyötysuhteeseen.

Maailman puhtaimmin toimiva laitos suljetaan että Saksaan voidaan rakentaa paljon huonommalla hyötysuhteella toimivia laitoksia, ja globaalista ilmastosta on kysymys. Politiikka on ihmeellistä, Saksa yrittää tuulivoimaloita rakentamalla syrjäyttää ydinvoimalat ja samaan aikaan rakentaa uusia hiilivoimaloita sähköntuotantoon.

Suomessa kerrotaan että hiilivoimalat ovat pahiksia ja ne on pakko sulkea ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, ja Saksa vähän matkan päässä rakentaa uusia isoja hiilivoimaloita ja on ylpeä 60% hyötysuhteesta kun kymmenestä hiililaivan lastista menee hukkaan enää neljä. Suomessa otetaan myös lämpö talteen ja poltetaan hiili puhtaasti ettei piipuista tule kuin vesihöyryä.

Jos polttoaine hiilestä muutetaan puuksi, niin ei nämä metsät kauaa riitä energian tarpeeseen. En usko että Helsinki sulkee tärkeää voimalaitosta, ei sitä koskaan tuulivoimalla korvata. Siinä parin viikon pläkä tuuleton keli kovalla pakkasella näyttäisi karulla tavalla ettei luonnonvoimia voi ihminen säätää tarpeensa mukaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vapiskaa Suomessa kotirauhaa rikkovat. Suomen laki kertoo kotirauhan rikkomisesta: "Kotirauhan rikkominen on ankarammin rangaistava, jos se tehdään aikomuksessa pidellä jotakuta väkivaltaisesti tai vahingoittaa omaisuutta taikka jos sen tekee joku aseella tai hengenvarallisella esineellä tai muulla vahingoittamisvälineellä varustettu."

Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussäännön mukaan tuulivoimalat ovat vahingoittamisvälineitä, kun niistä aiheutuvan melun takia on pakotettu poistumaan kodistaan turvallisemmalle seudulle.

7 artikla

"Rikokset ihmisyyttä vastaan

d) väestön karkottaminen tai pakolla siirtäminen; (tuulivoimalamelun takia on ihmisiä pakotettu muuttamaan kodistaan pois)

k) muut samanlaatuiset epäinhimilliset teot, joilla tahallisesti aiheutetaan suurta kärsimystä tai vaikea ruumiillinen vamma tai vahingoitetaan vakavasti henkistä tai fyysistä terveyttä.

27 artikla

Virallisen aseman merkityksettömyys (ministeri tai tuomari jne. jokainen on vastuussa tekojensa seurauksista)

1. Tätä perussääntöä sovelletaan samalla tavalla kaikkiin henkilöihin heidän virallisesta asemastaan riippumatta. Erityisesti, virallinen asema valtion tai hallituksen päämiehenä, hallituksen tai parlamentin jäsenenä, valittuna edustajana tai valtion virkamiehenä ei missään tapauksessa vapauta henkilöä tämän perussäännön mukaisesta rikosoikeudellisesta vastuusta, eikä se sellaisenaan ole peruste rangaistuksen lieventämiselle."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset