hannuaro1

Poliitikot jättävät likaisen tahran Suomen luontoon ja historiaan.

  • Infraääni, hiljainen tappaja
    Infraääni, hiljainen tappaja

Kaikki alkoi siitä kun Pekkarinen runnasi tuulivoimalle syöttötariffi/takuuhinta lain läpi "kavereilleen" eduskunnassa joulukuussa 2010. Laki 1396/2010 antoi ilman sen kummempia kokonaisvaikuttavuus selvityksiä Suomessa tuulivoimalla tuotetusta sähköstä niin suuren takuuhinnan että vain ne ehtivät apajille joilla oli jo ennakkoon tieto tulevasta lottovoitosta. "Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille". (E-J Korhola) Se oli se Pekkarisen "nerokas tariffi", sitä muistellaan turuilla ja toreilla vielä monta vuosikymmentä, vaikka se tuki lopetettaisiin heti.

 

Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, tämä on fakta. Poliitikot saivat itsessään tappiollisesta toiminnasta valtion takuuhinnan avulla erittäin hyvin voittoa tuottavan, ja ilman omaa riskiä. Yleensä tietoisesti tappiollista liiketoimintaa tehdään rahanpesun takia. Tuulivoiman valtion tuki on tästä erinomainen ja käytännössä hyväksi havaittu. (mm. Italiassa on rikollisilta omaisuudet takavarikoitu ja rikolliset laitettu rautoihin) Suosiiko Suomessa poliitikot rikollista rahanpesua? - Kaikki selviää aikanaan. 

 

- Ei ainakaan yhteiskunnalle ole tullut vielä muuta kuin tappioita, vaikka esim. Jari Suominen (STY) lupasi: "Kyseessä on siis todella kannattava sijoitus. Energiaomavaraisuuden paranemisen ja päästöjen vähenemisen lisäksi yhteiskunnan voidaan laskea hyötyvän yhdestä tuulivoimaan sijoitetusta eurosta jopa reilut 10 euroa." - Mihin me jouduttaisiin luvattujen rahojen kanssa? - nyt jo saisimme yli 100 miljoonaa euroa kuukausittain johtaja J. Suomisen (STY) mukaan. - Ei tämä voi olla totta: http://tuulivahinko.fi/ 

Poliitikkoja kusetettiin oikein kunnolla, eikä enää muka voitaisi seteliselkärankaisia maailmanlopun ennustajia uskovien poliitikkojen töppäyksiä korjata, vaikka nyt uutisissa kerrottiin vihreiden (Touko Aalto) haluavan leikata yritysten tukia.

 

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". = vanha tuomarinohje. 

 

Muuten ulkopuolelta viisasta ihmistä esittävät poliitikot kertovat ettei Suomen perustuslaki taivu tehtyjen vahinkojen korjaamiseen. - Sekään ei pidä paikkaansa, perustuslakia voi tulkita myös niin että tuki tuulivoiman osalta poistuu. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. - Ei siis tuottoja.

 

Prosessi virheen korjaamiseksi on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta. - Ehkä tämä virhe on niin uskomaton, ettei sitä voida korjata. "Sori siitä", ja annetaan vääryyden jatkua, päättävät sisältä korruption vaivaamat mädät poliitikot.

Maaseudulla on vaan tapana levittää tunkio välillä, - jos se kasvaa liian suureksi, se syttyy palamaan, - tuulivoimatunkio kytee jo.

 

Tähän asti on tuulivoimaloiden haittavaikutuksia käsitelty ja otettu huomioon pelkästään tuulivoiman puolesta puhujien mielipiteillä. Suomen tuulivoimayhdistys (STY) ja asian hyväksyneet päättäjät, myös terveysala (THL) valitsivat tässä tuulivoima lobbauksessa tyystin eri lähestymistavan:

1. Vähättele
2. Selittele
3. Syyttele

Yleensä asiantuntijat suosittelevat virheellisen toiminnan ratkaisemiseksi kolmen askeleen metodia (toimii vain jos vilpittömästi tarkoittaa näitä):
1. Myönnä
2. Pahoittele
3. Korjaa

 

Alan johtavien tiedemiesten tieteelliset tutkimukset toteavat yksiselitteisesti tuulivoimaloiden syyksi lähellä asuvien ihmisten sairastumiset. Turbiineista lähtevä vellova muuttuvilla taajuuksilla kauas kulkeva pulssaava ilmanpaine vaikuttaa ihmisen elimistöön. Mutta tietoa ei oteta vastaan. - Tuulivoima myönteiset ja valtion rahoilla kustannetut alan toimijoiden hyväksi työtä tekevien näennäistutkimukset, globaali lahjonta, lobbareiden vääristelyt ja oman voiton maksimointi ovat esteenä puolueettoman tieteellisen tiedon vastaanottamisessa. Tuulivoimaa edistävien mielipiteillä jatketaan, ja vielä pyydetään lisää kansalaisia osallistumaan vapaaehtoisesti tutkimuksiin joihin osa länsirannikon väestä on jo pakotettu, mutta ei tuulivoimamelusta kärsiviä kuunnella eikä oteta kokemuksia todesta. Nyt vihreää sanomaa julistetaan tuulivoimalasaasteella, jälki on murskaavaa luonnossa. - Tulkaa retkeilemään tuulivoimapuistoihin, niin ymmärrätte mitä tällä "vihreällä" politiikalla on saatu aikaan.

 

https://santavuori.blogspot.fi/2017/08/tuulivoimaloiden-infraaani-uusi.html
http://i.imgur.com/mJIxsNV.jpg

 

"Tuulivoimaloiden naapurit ympäri maailmaa ovat vaatineet jo jonkin aikaa että terveysviranomaiset julkaisisivat tällaisen tutkimuksen mukaan lukien infraäänipiikit ja seismiset värähtelyt lähistön kodeissa. Mutta tämä on kielletty heiltä. Lääkärit ovat paljolti auttamassa teollisuutta, ei uhreja. Tämä toistaa vuosien takaista tohtorit tupakan puolesta propagandaa."

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/23/kanojen-lukutaito/

 

"Haluaako suomalainen yhteiskunta ottaa nämä ihmiset elätettäväkseen? Menettää heidän verotulonsa? Maksaa heille sairaspäivärahaa ja työkyvyttömyyseläkettä?"

http://tuulivahinko.blogspot.fi/

 

Ei tuulivoimatappioita paranna sekään että suurempiakin töppäyksiä poliitikoilta on nähty ja koettu.

"Jostakin syystä talouselämän lehdet ovat lähes vaienneet paljon huono-onnisemmasta GrowHow-kaupasta, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Ehkä virhe on täysin uskomaton".
http://mita-olisi-tutkittava.blogspot.fi/2008/09/growhow-liian-suuri-erehdys.html

 

Tuulivoimahelvetistä pitää tehdä selviytymisopas vertaistueksi muille, juuri niin kuin vastaava opas on tehty homekotihelvetistä. Ns. "vaatii lisätutkimuksia" on turhaa, kun on jo paskat housussa.

 

"Kriisin keskellä Makaroffin perhe jäi yhteiskunnan tukiverkostojen ulkopuolelle. Vaikka kaikki omaisuus irtaimistoa, vaatteita ja kotia myöten tuhoutui, vakuutus ei korvannut heille senttiäkään."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005338621.html

 

"Homekotihelvetistä selviytymisopas" - perheet kriisin keskellä yksin, ei virallista yhteiskunnan apua. - Ihan kuin kuuntelisi tuulivoima keskustelua tuulivoima-alueen lähellä olevissa baareissa ym. tilaisuuksissa joissa ihmiset saavat kertoa kokemuksistaan.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708292200351612_u0.shtml
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708292200354256_u0.shtml
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708292200354267_u0.shtml

Ei nyt aloittavalta eduskunnalta työt lopu, jos vaan työhaluja löytyy. Paljon jää tekemättä vaikka pahimmat virheet korjataan. Virheistä pitää oppia eikä enää koskaan samanlaista töppäystä saa eduskunta ilman perusteellista vaikuttavuusselvitystä läpi päästää. Huom. valta on vieläkin kansalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Hiljalleen niitä "tuulentupia" puretaan pois. https://yle.fi/uutiset/3-9806357

Oli kuulemma niin vanha ettei enää kannta korjata, peräti 27 vuotta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Joo, totuus alkaa valkenemaan: "Vanhat voimalat puretaan useilla paikkakunnilla ? tuulivoiman pioneeri Innopower ajetaan alas"

"Henripekka Kallio: Kotimaisen tuulivoiman pioneeriyhtiö Innopower ajetaan alas. Yhtiön voimalat Kemissä, Oulussa, Oulunsalossa, Kokkolassa ja Kristiinankaupungissa puretaan ja kehitysvaiheessa olevat tuulivoimahankkeet myydään. -Yhtiötä ruvetaan pikkuhiljaa puhdistamaan pois. Siinä on tietenkin tärkeää, että tämä tehdään kunnialla. Ettei kukaan maanomistaja jää nuolemaan näppejään ja ihmettelemään, että tässähän on tämmöinen tikku pystyssä, eikä ole enää yhtiötä vastaamassa siitä, kuvailee Innopowerin hallituksen puheenjohtaja Anders Renvall Lännen Medialle."
https://www.satakunnankansa.fi/juttuarkisto/?cid=1...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Faktaa on, että uusia rakennetaan lisää ja faktaa on, että tuulivoima pitää osaltaan sähkön hinnan edullisena meille kuluttajille.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hah,haa, - Tuulivoiman pitää pystyssä valtion tuki, etkö ymmärrä että se valtio joka pitää tuulivoimalat pystyssä on me kaikki veronmaksajat yhdessä, puolueeseen katsomatta. Jokainen euro joka tuhlataan ympäristön tuhoamiseen tuulivoimaloita rakentamalla on veronmaksajilta pois. Tuo väite "että tuulivoima pitää osaltaan sähkön hinnan edullisena meille kuluttajille." On roskaa ja tuulivoimatukia saavien kerjuu sanonta. Ei se sähkön hintaa alenna jos toisesta taskusta annetaan tukeen rahat ja toisesta taskusta maksetaan sähkölaskut. Väite on valhe ja moneen kertaan ammuttu alas, se on jo loppuun kaluttu luu.
http://tuulivahinko.fi/

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Oletko katsonut hiljattain sähkölaskuasi? Tavallinen pientalonsa sähköllä lämmittävä saattaa maksaa tänä vuonna 500 euroa ja muutaman vuoden kuluttua 2000 euroa vuodessa tuulivoimatukea sähköveron muodossa. Tuuli puhaltaa jo sinun lompakossasi.

Suomen tuulivoiman syöttötariffi on ääriesimerkki siitä, miten kannustinjärjestelmää ei tule luoda. Päätöksessä lukittiin oletuksia, jotka eivät ole pitäneet. Muutoksessa syntyi maailman avokätisimpiä tukijärjestelmiä. Kustannukset saattavat paisua neljän ja viiden miljardin välille sovitun 12 vuoden takuuhintojen aikana. Paisuvat kustannukset johtuvat maailman suurimpien tuulivoimaloiden myötä kasvaneista kapasiteettikertoimista sekä laskeneesta sähkön pörssihinnasta. Maksaja olet sinä."

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hesarin iso uutinen huhtikuun 1 päivänä 2003 vuonna: "Valtavia tuulivoimapuistoja kaavaillaan Länsi-Suomeen", juttua naureskeltiin aprillipilana, yhtenä puiston rakentamispaikkana mainittiin Olkiluoto Eurajoella. Ja kun Pekkarinen sai haluamansa valtion takaaman hinnan 105,30 euroa/MW syöttötariffina tuulivoimalle näitä "puistoja" tosissaan tuodaan tänne Espanjastakin asti. Ei naurata vanha aprillipila enää..

Kaikki tuulivoimaan sijoitetut rahat maksaa pääasiassa kotitaloudet sähkölaskuissaan, sen verran hyvin Pekkarinen sen "nerokkaan tariffin" järjesteli.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Jo pelkkä tuulivoiman tukikin tuottaa vain menetyksiä, koska ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkaamiselle ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi ei ole minkäänlaisia asianmukauisia perusteita.

Kuten näillä sivuilla olen usein todennut, IPCC:n omaksumiin hypoteettisiin ilmastomallituloksiin perustuva Pariisin sopimus ei perustu tieteelliseen näyttöön.

Esim. Judith Curry ketjussaan Climate etc pitää IPCC:n omaksumaa ilmaston herkkyyttä - so. lämpeneminen kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus kaksinkertaistuu - varsin epätarkkana ja liioiteltuna. Samaa mieltä on mm. Nir Shaviv omien tarkkojen tutkimustensa perusteella. Scafetta ja Lindzen eivät määrittele edes alarajaa tälle ilmaston herkkyydelle. Wojick ja kummppanit sanovat, että tätä ilmaston herkkyyttä ei voida erottaa nollasta, mihin samaan tarkasteluissani yhdyn minäkin, kuten näillä sivuilla olen usein jo todennut.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tämä on niin järjetöntä että sanat loppuvat kesken, kuka ikimaailmassa olisi uskonut että Suomessa jossa on maailman parhaat energia-alan asiantuntijat, ja tunnetaan jokainen haitta ja seuraus joita on seurattu eri puolilla maailmaa tehtyjen kokeilujen perusteella, ja kaikkien epäonnistuneiden kokeiden jälkeen Suomen valtio saadaan löysään hirteen 12 vuoden ajaksi tuulivoiman syöttötariffi lain takia. Ei tätä uskoisi todeksi, vaikka näin on käynyt.

Tuo hiilidioksidipäästöjen vähentämisen pakko oli se syy jolla tuulivoiman rakentamista Suomessa perusteltiin. Ilmaston lämpenemisen hillintään oli vaan niin pakko jokaisen globaalissa maailmassa osallistua. Vielä Helsingistä asti tuli mediaa ja vihreitä kansanedustajia halaamaan tuulivoimalaa, se on niin ihana lehti mainosti seuraavana päivänä kuvan kanssa. -Hyi helvetti kuinka alkoi inhottamaan tämä politiikan kaksinaamaisuus oman edun tavoittelussa.

Tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi pidettiin suuria ja juhlallisia seminaareja, puhujina olivat Lauri Tarasti, Jari Suominen ja taisi vielä Pekkarinenkin tehdä osansa mainostamalla "hälyn hälventämiseksi" ettei ole olemassa mitään meluhaittaa kun ääni tuulivoimapuistosta on kuin jääkaapin hurinaa.
Ja vieläkin rahaa palaa ja haitat ovat todellisia, ihmiset joutuvat lähtemään evakkoon kodistaan, melkein kuin toisen maailman sodan jaloista. Sillä erotuksella vain että sodassa evakuoinnin suorittivat ja siinä apua antoivat niin viranomaiset kuin jokainen suomalainen joka kynnelle kykeni. Nyt ihmiset jää oman onnensa nojaan, ilman yhteiskunnan apua.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tuulivoimalat aiheuttavat kohtuutonta haittaa ja todellista vahinkoa yhä useammille suomalaisille eri puolilla maata. Ongelmia aiheutuu kaikenikäisille ihmisille, jotka ovat joutuneet tuulivoimaloiden vaikutuspiiriin.

Päällimmäisenä ovat terveyteen tai työturvallisuuteen kohdistuvat, melun, infraäänen tai jäänheiton aiheuttamat vakavatkin haitat. Monilla niihin liittyvät myös tuulivoimala-alueen aiheuttama kiinteistön arvon aleneminen ja taloudelliset ongelmat sairaspäivistä, ansiotyön estymisestä tai kakkosasunnon hankkimisesta johtuen."

http://tuulivahinko.blogspot.fi/

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Toisin sanoen toisen luokan kansalaisia muodostuu tuulivoimaloiden läheisyydessä.

"Suomen perustuslakiin (731/1999, 2 luku 6 ) on kirjattu vaatimus ihmisten yhdenvertaisesta kohtelusta." http://docplayer.fi/45616252-Suomen-perustuslakiin...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Mikäli tariffin 2500 MW kapasiteetti olisi nyt rakennettu, maksaisimme tänä vuonna 458 miljoonaa euroa yritystukea tuulivoimayrityksille (Lähde: Fingrid, www.tuulivahinko.fi). Rakennetut voimalat saisi ylläpidettyä noin 50 hengen organisaation voimin. Yksi jatkuva työpaikka maksaisi noin 10 miljoonaa euroa vuodessa suomalaisille. Syöttötariffia huonommin kestävästi työllistävää tukea ei Suomessa todennäköisesti koskaan ole luotu.

Suomen sähköntuotannosta 74 prosenttia oli hiilidioksidivapaata vuonna 2014. Esimerkiksi Tanska, Saksa, Britannia tai Espanja eivät pääse likimainkaan samanlaisiin lukemiin. Täysin hiilidioksidivapaata sähköntuotantoa tavoitellessaan Suomen tulevan hallituksen kannattaa miettiä miten hyödynnämme energiantuotannossa omia vahvuuksiamme. Missään tapauksessa ei kannata tukea massiivista teknologian tuontia, joka ei luo vientisektorillemme kilpailukykyä ja vielä paisuttaa energialaskuamme.

Tuulivoiman vaakakupissa on lisäksi asioita, jotka eivät sinne kuulu. Matkailualamme vuotuinen noin 14 miljardin liikevaihto ja kesämökkeilyn 7,4 miljardin rahankäyttö jakautuvat pitkälti perinteisten suomalaisten luontoarvojen mukaan.

Tuulivoimarakentaminen tulee sovittaa yhteen kestävällä tavalla yhteiskuntamme muiden arvojen joukkoon." - Kestävää tapaa ei ole vielä löytynyt roskalle, kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä.

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Meinasin kirjoittaa että persut on ainoa puolue josta vois saada "tukea" tuulivoiman poistamiseen mutta jos sielläkin on Sepon kaltaisia haaveilijoita niin kusessa ollaan pysyvästi ja erittäin kalliisti.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, ja nekin persuista, jotka ymmärsivät tuulivoiman haitallisuuden haksahtivat yhteen äänensävyyn. Tuulivoimamelu on kokonaisuus, eikä yhtä sävyä voi poimia erikseen pelkästään unohtamalla samalla äänispektrin muut äänialueet. https://www.heatonharris.com/sites/www.heatonharri...

Tämä oli tuulivoimateollisuuden kikka kolmonen, jota käytettiin persuja vastaan.

Nyt ei sitten poliitikot helpolla lähde polttelemaan näppejään enää. Mukavampi on olla sähköyhtiön hallituksessa ja S-ryhmän valtuustossa kuin heristellä nyrkkiä tuulivoimalle, oppi on mennyt perille.

Nyt sitten päätetään lisärahasta tuulivoimalle seuraavaksi, se kun ei ole keltään pois.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suurimman virheen tekivät nämä meluasetuksen laatijat, he hyväksyivät haitaksi pelkästään A-painotteisen kuuluvan melun. Ei melua käsitelty kokonaisuutena, melurajat piirrettiin karttaan vanhan 1992 asetuksen säännöillä ja ne menivät KHO:ssa läpi, vaikka mallinnuksissa käytettiin virheellisiä arvoja.

Jätettiin pois matalataajuinen melu, ja siitä se haitallisin infraääni, ei huomioitu amplitudimoduloivaa melua. Halveerattiin kansainvälisten asiantuntijoiden pitkäaikainen työ ja tutkimukset, vaikka näyttö osoitti riidattomasti tuuliturbiineista lähtevän melun olevan lähellä asuvien ihmisten terveysvaikutusten syynä. Ei ihmiset mitään luulotautia sairastaneet, sen nämä tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet.

Tutkimuksia ovat tehneet lukuisat asiantuntijat mm. tohtori John Yelland.

"Tohtori Yelland on Oxfordin fyysikko ja akustikko, joka on viettänyt suurimman osan tämän hetkisestä vuosikymmenestä edustamalla paikallisia yhteisöjä neuvoston päättävässä kokouksessa, ja on toiminut asiantuntijana projektisuunnittelu kokouksissa ja julkisissa tutkimuksissa. Hän on yksi harvoista riippumattomista akustiikan tutkijoista, joilla on kykyä ja mahdollisuuksia puolustaa paikallisia yhteisöjä sopimattomilta tuulivoiman suunnittelusovelluksilta, paitsi haastamalla puutteelliset melua koskevat arvioinnit myös toimittamalla vaatimusten mukaiset melua koskevat arvioinnit. John on tällä hetkellä syvästi huolestunut siitä, että tuulivoimateollisuus on jatkuvasti kieltäytynyt tunnustamasta tuuliturbiinien aiheuttamien kärsimysten ja haittojen lisääntymistä paikallisille asukkaille sekä paikallisen ja keskushallinnon näennäisen kyvyttömyyden tai haluttomuuden tarjoamaan mitä tahansa hyödyllistä lievennystä tai ohjeita."

Ongelmaan on syvällisesti perehtynyt myös professori Mariana Alves-Pereira. Ei Suomen viranomaiset tunnusta hänen pitkäaikaista kokemustaan ja tutkimuksia meluhaitoista, vaikka ne ovat tieteellisiä ja vertaisarvioituja, ei ne ole mitään tuulivoimayhtiöiden ostamia ja tilaamia näennäistutkimuksia ilman mitään lääketieteellistä vertaisarviointia. Nyt on ehdotettu ihmiskokeita (THL), mutta kun on Nürnbergin säännöstö, johon on kirjattu lääketieteellisiä kokeita koskevia eettisiä periaatteita. "Säännöstön kulmakivi on ehdoton periaate koehenkilön tietoisesta suostumuksesta". - Onko kysytty nyt sairastumisien takia evakkoon joutuneilta ihmisiltä mitään? Onko selvitetty riskejä ympäristön asukkaille?

Portugalin Lusofonan yliopistossa tohtori Mariana Alves-Pereiralla on fysiikan, biolääketieteiden ja ympäristötieteiden tutkinto. Hänen tiimillään on tutkittu vibroakustista tautia vuodesta 1980 lähtien - aluksi keskityttiin matalataajuiseen meluun (LFN), joka vaikutti ilmailualan teknikoihin.

Myöhemmin vuonna 2013 tohtori Alves-Pereira esitteli tapaustutkimuksen Portugalista, jossa perheen havaittiin olevan altistunut LFN:lle tuuliturbiinien toiminnasta (2006-2013). On-off-testaus osoitti, että LFN: n lisääntyminen kotona aiheutui todella turbiinitoiminnasta. Lääketieteelliset testit osoittivat, että kotona asuvilla ihmisillä oli heikentynyt aivotoiminta ärsykkeisiin vastaamisessa kuin myös hengityksen kontrolloimiseen.

Lisää asiasta kuullaan varmasti vielä kohta järjestettävässä seminaarissa:
"A Seminar on Wind Turbine Noise"
"By Melvin Grosvenor, Dr John Yelland and Professor Mariana Alves-Pereira on September 22, 2017 at 7 pm at the Radisson Blu Hotel, Glasgow, Scotland."

http://en.friends-against-wind.org/news/seminar-on...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

Ei ole oikeastaan asiat muuttuneet mihinkään suuntaan, koikeilua on jatkettu!

”INTRODUCTION Experience with wind turbines has shown that it is possible, under the right circumstances, for low-frequency (LF) acoustic noise radiated from the turbine rotor to interact with residential structures of nearby communities and annoy the occupants. Currently there are no universally accepted metrics or descriptors for community annoyance from low levels of LF noise. It is important from both a design and an operational perspective that the potential for such annoyance from wind turbines be quantified as much as possible. This is not a straightforward task, given the highly subjective nature of human response to noise in this frequency range. Given the lack of guidance in this area, we performed a limited experiment in which several volunteers were asked to describe their impressions of three electronically simulated, interior, LF noise environments related to the operation of wind turbines.” http://www.nrel.gov/docs/legosti/old/3261.pdf

1. Why did the noise not reach annoying levels each time the turbine was operating? 2. Why were some families annoyed more often than others and why did the situation confine itself to such a small fraction of the overall population living within 3 km of the machine? 3. Why did the noise appear more noticeable inside the affected homes and why did it become more persistent and perhaps louder during the evening hours?

http://www.nrel.gov/docs/legosti/old/1166.pdf

Samoja kysymyksiä ja huomioita edelleenkin nostetaan esille!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Takuuhintajärjestelmä on yksi valtion verovarojen ohjauskeinoista, jonka tarkoitus ei varmaan ollut sähkön tuotantorakenteiden muuttaminen muiden energialähteiden osalta kannattamattomaksi. Näin siinä nyt on hyvää vauhtia käymässä. S-ryhmä ja tuulivoima lobbareiden sijoitusyhtiöt ottivat lain omakseen bisneksestä saadun voiton maksimoimiseksi. Näin saatiin ulkomainen hiipuva tuulivoimateollisuus EU:ssa hetkeksi kukoistamaan ja kotimainen talous ja teollisuus taantumaan. Poliitikkoja kusetettiin hyväksymään puhallukseen laki huijauksen suojaksi.

Lobbarit käyttivät perusteena syöttötariffijärjestelmän saamiseksi ilmastonmuutos pelottelua, ja se naula veti.

"Ilmastouskovaiset ovat enimmäkseen harmittomia. Haitallisiksi yhteiskunnalle heidät kuitenkin tekee se, että heidän vaatimansa taistelu ilmastonmuutosta vastaan sisältää monia turhia, kalliita ja jopa elinympäristön mukavuutta ja terveellisyyttä vahingoittavia toimia."

Pasi Lehmuspelto, emeritus geologi

Ymmärrättekö mitä seurauksia laajamittaisella ja turhalla tuulivoimarakentamisella on?

http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/tuulivoima-j...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tuo ilmastonmuutos ja sen estäminen uusiutuvilla on kaikkein läpinäkyvin suoranainen valhe. Siis jos lähdetään siitä oletuksesta, että hiilidioksidi on se todellinen pahis joka sen muutoksen aiheuttaa. Ymmärrän kyllä Kiinan todellisen hädänkin hiilivoimalla tuotetun energian saastuttavuudesta, ja pyrkimisenkin pois siitä hiilen poltosta, kai, mutta paljonko Suomi pystyisi koko Telluksen hiilidioksidi kuormaa vähentämään vaikka tuottaisi kaiken energiansa tuulella ja auringolla.

Ja mielestäni näitä "ilmastonmuutosuskovaisia" vastaan pitäisi hyökätä heidän omilla aseillaan, ja kysyä kuinka monta hiilidioksidi tonnia esim. Saksa on kyennyt vähentämään sillä "pienehköllä" satsauksella uusiutuviin. Niin ja vielä jatkaa kysymysten sarjaa sekä udella, että millähän tavalla se Ranska mahtoi, edes varsinaisesti yrittämättä, onnistua pääsemään yhteen kaikkein pienimmistä arvoista per nenä, siis sen tuotetun co2:n suhteen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Turhaa (tai poliittisesti tarkoituksenhakuista) on personoida tuulivoimatukea vain yhteen henkilöön. Sikäli kun muistan tuolloista keskustelua ei Pekkarista syytetty tuulivoimatariffista, vaan paskaa tuli kepun niskaan risupakettien ymppäämisestä mukaan.

No, nyt kukaan ei muista risupakettia, ehkä siksi, että se oli se yhteiskunnallisesti kannattavin osa hanketta...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olen samaa mieltä, asioita pyöritellään ja kun riittävästi on pyöritelty niin totuus unohtuu kokonaan.

Pekkarinen hoiti asian varmasti niin hyvin kuin siinä tilanteessa oli mahdollista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kaivelin vähän lähihistoriaa, liittyy tähän tuulivoimatuki politikointiin, ja kyllä se melkein kokonaan kärjistyy elinkeinoministeri Mauri Pekkariseen (kesk), joka jätti onnekkaasti lukematta tyttärensä Tuulimari Fareedin diplomityön ennen kuin päätti tuulivoiman syöttötariffeista. Tietysti muut vihreät ja ideologiaan ja tuulivoima illuusioon hurahtaneet poliitikot olivat hyvänä tukena, realismi puuttui ja sitä nyt vaaditaan Saksaankin.

"Lisää realismia"

Saksi Anhaltin ministeri Reiner Haseloff (CDU) vaati enemmän realismia sanoen, että " ruskohiili oli Itä-Saksassa vuoteen 2050 saakka" .
http://notrickszone.com/2017/08/30/german-wind-ene...

Suomen kansanedustajat ovat ymmärtäneet ihan väärin työnsä tarkoituksen eduskunnassa verorahojen käytön valvojina, ne ovat tarkoitettu käytettäväksi yhteiskunnan hyväksi, eikä ministerien omien bisnesten rahoittamiseen. - Olis pikku hiljaa alettava töihin asian saattamiseksi oikealle tolalle, ei tämä peli voi näin jatkua!

Jotain vikaa on johdossa, valot vilkkuu ja raha-automaatti alkaa reistailemaan. Poliisien pitäisi jättää oman pesän likaaminen ja puhdistaa tämä likaantunut eduskuntalaitos muutamasta huijarista.

"Nyt ei siis enää pelata maakunnallista Teknoventure-sarjaa vaan valtakunnallista liigaa: Sipilän itsensä toteuttama malli, miljonääriksi yhteisin varoin, mahdollistaa käsinpoimituille kasvuyrittäjille miljoonien monistamisen. Rahojen käyttö on arvatenkin hallituksen liikesalaisuus, ja yritysten omistajatietojen heikentäminen vaikeuttaa rahankäytön seuraamista entisestään".

Seura lehden Jarno Liski selvitti Sipilän taustat ansiokkaasti.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Toinen härski oman edun tavoite toteutui Mauri Pekkarirella, hän sai lakiesityksen syöttötariffista läpi ja Taaleritehdas jossa tuulivoima johtajana on vävy ja tytär (teki muuten lopputyön syöttötariffista), Pekkarinen ja Tarasti kiersivät tilaisuuksissa puhumassa tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi, mitään haittoja ei kerrottu olevan "ääni on kuin jääkaapin hyrinää", ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on EU:n vaatimuksesta pakko tehdä uusiutuvaa energiaa tuulella valtion hulppealla tuella.
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Eija-Riitta Korhola selvitti Mauri Pekkarisen perheen kytköksiä tuulivoimaan - ”Ne on ihan härskejä”
http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-142716931...

Mauri Pekkarinen vastaa Eija-Riitta Korholan koviin väitteisiin: ”Täyttä valhetta”
http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-142717413...

Tässäkö Kepun vaalikompastus – IM selvitti Pekkarisen vävyn tuuulivoimakytkökset
http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362-tassa...

Arkkitehti Jukka Siren kirjoitti Suomen Kuvalehdessä: "Minimaalisella ekosähkön saannilla on aikaansaatu maksimaalinen ympäristöhaitta". Ja näin se on suurimmassa osassa rakennetuissa "tuulivoimapuistoissa", liian lähellä asutusta on aiheutettu vakavat terveys- ja ympäristöhaitat. Näiden takia on perheitä muuttanut evakkoon kodistaan ilman mitään hyvitystä menetetystä omaisuudesta.

- Marjo Kyllösen perhe omistaa Seed ry-nimisen "kansalaisjärjestön", joka on saanut satoja tuhansia euroja tukea ulkoministeriöltä.
Ovatkohan virastopäälliköt olleet tietoisia tästä konkreettisesta meriselityksestä?

"Tutkinnassa miljoonien huijaus
Suoniemen tapausta tutkii Helsingin poliisin talousrikosyksikkö. Poliisi epäilee, että Suoniemi on huijannut itselleen jopa miljoonia euroja koulujen laitehankintoihin tarkoitettuja rahoja."

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/opetusvi...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kaiken kaikkiaan on vedätetty taitavasti poliittista päätöksentekokoneistoa.

Vaikka asioista olisi voitu päästä selville jo ennen päätöksiä, on menty pelkästään teollisuuden ehdoilla. Osittain myös koska asioita ei oltu opiskeltu riittävästi tai lainkaan, kotiläksyt jäivät tekemättä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

- Olen seurannut tuulivoiman röyhkeää kaavoitusta, paikallisesta vastustuksesta huolimatta väkisin ja ilman sen tarkempia selvityksiä hanke viedään muodollisesti oikein läpi niin nopeasti kuin mahdollista. Valittaa saa, mutta se ei vaikuta mitään eikä edes aina vastata mitään valittajille vaikka nimi ja osoite on merkitty. (Porin ja Luvian yhteinen Oosinselän tuulivoimapuisto hanke, Pori ei valittajille vastannut)
- Kaavojen käsittely hallinto-oikeuksissa vaihtelee tuomarista riippuen. Tämä syö kansalaisten luottamuksen viranomaisiin, asiantuntemus ei ole tuomareilla lain mukaisella tasolla.

Salossa KHO: "Kaavan sisältövaatimusten täyttyminen ei voi siten jäädä rakennuslupamenettelyn varaan. Kysymyksessä oleva kaavamääräys on myös sisällöltään epämääräinen ja sen noudattamisen valvominen on ongelmallista."
Muu päätös 4798/2016

Luvialla KHO: "rakennuslupamenettelyssä on varmistettava, ettei tuulivoimalasta saa aiheutua ympäristöministeriön suositusohjearvot ylittävää melua lähiasutukselle,"
http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksi...

Tämäkin meni KHO:ssa läpi:
"FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy on laatinut meluselvityksen osayleiskaavaa varten. Mallinnuksen tuloksia on verrattu valtioneuvoston päätöksen VNp 993/1992 mukaisiin melutason ohjearvioihin sekä ympäristöministeriön antamiin suunnitteluohjearvoihin."

Sauvossa KHO: "Haittojen ehkäisyä ei voida jättää myöskään yksinomaan rakennuslupamenettelyssä ratkaistaviksi."
http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksi...

Nyt tuli lähes kymmenen vuoden vatvomisen jälkeen KHO:lta päätös Merikarvian Korpi-Matin tuulivoimakaavasta joka hylättiin esteellisyyden takia. KHO muu päätös 3890/2017
http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksi...
Luvialla se ei kaavaa kaatanut.

KHO ei katsonut sitä esteelliseksi että Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja kaavoittajien esimiehenä hyväksyi omalle maalle Luvialla yhteishankkeessa 2 tuulivoimalan paikkaa, hän myös osallistui moniin tuulivoiman lobbaus tilaisuuksiin puhujana. Esteellisyys oli riidaton näyttöjen puolesta, KHO ei sitä huomioinut. Se meni myös Turun hallinto-oikeudessa huomiotta läpi. Esteellisyys varmistui seuraavana päivänä Turun päätöksen jälkeen kun rakennusluvat annettiin ehdollisena Luvialla 26 tuulivoimalalle, niistä kaksi tuli kaavoituksen esimiehen maalle kolminkertaisella korvauksella muihin sopimuksiin verrattuna. Tämä ilmoitettiin KHO:lle, - ei tutkittu! (Herra siirtyi eläkkeelle tänä vuonna)

Melumallinnuksen vertaaminen vanhaan VNP 993/1992 sääntöön hyväksyttiin KHO:ssa 15.9.2016. Muu päätös 3849/2016

Johtavan ääniasiantuntijan asiantuntijalausunto melumallinnoksen oikeellisuudesta ei merkinnyt mitään, vaikka lausunto osoitti aukottomasti melumallinnuksen virheelliseksi, eikä meluraja ollut ajan tasalla viimeisen YM ohjeen 2/2014 kanssa. Terveys- ja ympäristöhaitat jätettiin asukkaiden kärsittäväksi, kunnasta pois muuttamista ei KHO kuitenkaan kieltänyt.

Vielä ei ole kuitenkaan rakentamisia aloitettu, valtion tukipolitiikka ratkaisee. Riskittömän rahan vastaanottajat ovat kuitenkin jo valmiina.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuvaavaa on kun poliittisesti vastuussa olevat poliitikot ja THL haluavat tehdä ihmiskokeita uudestaan vaikka näitä kokeita on suoritettu jo yli 30 vuotta sitten.

Mitä uutta tietoa THL pyrkii saamaan kokeillaan. Näitä kokeita tehdään nyt muutenkin jatkuvasti, joten nyt vaan selvittämään, projekti pystöön, riittävästi lääketieteen parista tutkijoita ja kartoittamaan tilannetta näillä nykyisillä tuulivoimapaikkakunnilla.

Tähän liittyy se Englannissa havaittu ongelma, ettei haluttaisi omia asioita pengottavan ja pelätään kiinteistöjen hintojen romahtavan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tuulivoimaloiden infraääni on uusi signaali ympäristössä" - nyt sitä on mitattu ja terveystiedot tunnetaan, ainoa puute on ettei viranomaiset korvaansakaan lotkauta ihmisten valituksille.

http://imgur.com/mJIxsNV

"Tuulivoimaloiden naapurit ympäri maailmaa ovat vaatineet jo jonkin aikaa että terveysviranomaiset julkaisisivat tällaisen tutkimuksen mukaan lukien infraäänipiikit ja seismiset värähtelyt lähistön kodeissa. Mutta tämä on kielletty heiltä. Lääkärit ovat paljolti auttamassa teollisuutta, ei uhreja. Tämä toistaa vuosien takaista tohtorit tupakan puolesta propagandaa."

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/23/kano...

THL haluaa nyt vapaaehtoisia ihmisiä tutkimukseen melun vaikuttavuus kokeisiin?
Alusta asti ihmiset ovat olleet tuulivoimamelun vaikutuksen alla, osa ei ole sitä kokeilua kestänyt, on tullut erilaisia sairastumisia. - Mutta nyt on otsaa jeesustella ja pyydetään vapaaehtoisia. Eikö tälle härskille rahan vallalle kukaan saa mitään rajoja.

Lääkärien etiikka ja Nürnbergin säännöstö? - unohdettua historiaa -
Toisen maailmansodan jälkiselvittelyissä käytiin Nürnbergin oikeudenkäynnit, niiden pohjalta laadittiin Nürnbergin säännöstö, johon on kirjattu lääketieteellisiä kokeita koskevia eettisiä periaatteita. "Säännöstön kulmakivi on ehdoton periaate koehenkilön tietoisesta suostumuksesta".

Tuulivoimaloiden terveys- ja ympäristöhaitta ominaisuuksista ei Suomessa ihmisille kerrota? - Mediadiktatuuri vaikuttaa -

Hannu Tanskanen kertoo aivopesusta:
"Nyt ollaan siirrytty globaaliin aivopesuun, "ilmastonmuutos" niminen mantra iskostetaan jo alakoululapsiin ja "hiilipeikolla" pelotellaan. Transferenssi-nimisen psykologisen ilmiön välityksellä uususko leviää kulovalkean lailla yksilöihin, joilla omilla aivoilla ajattelu on gibbonin tasolla ja kuorolaulu mieliharrastuksensa. Tälle globaalille mielettömyydelle vetää vertoja vain vuosisata sitten vallinnut kvasitiede nimeltä eugeniikka. Siihen uskoi koko tiedemaailma ja johtavat poliitkot. Kansa ei edes epäillyt, että oli "alempia rotuja". Vasta Hitlerin kuolemanleirit ideologian manifestaationa herättivät kansakunnat painajaisunestaan".

http://www.tiede.fi/keskustelu/47272/ketju/aivopes...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kiinan energiaministeri tutustuu älykkäisiin energiaratkaisuihin Suomessa"

Ymmärtäisivät nyt pitää tämän tuuli- ja aurinkovoimaan hurahtaneen tukiraha bisneksen kannattajan asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) ulkona sen aikaa kun asiantuntijat keskustelevat. Tiilikainen pilaa Suomen maineen muuten näillä huuhaa unelmillaan.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3636422/Kiinan+en...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Poliitikko joutuu jonkun mankelin läpi menemään, ei ne muuten pääse ministereiksi. Tiilikainen ja Mykkänen puhuvat kuin yhdestä suusta, kun vaan tuulivoimasta tulee puhe.

Kyllä sen aivopesun tunnistaa, ja indoktrinoitu on jo koulussa riittävästi, joten alttius kaikenlaiselle huuhaalle säilyy ja lisääntyy valitettavasti, joillakin läpi elämän. Näitä menetettyjä sieluja alkaa olemaan jo kaikilla tasoilla, no onhan se sattumaa, että he päästävät suustaan CO2:ta ja välillä sanoja. CO2 on parempaa, kun saavat kasvit tarvitsemaansa hiilidioksidia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ministeri tutustuu tänään ja huomenna esimerkiksi nesteytettyä maakaasua käyttävään jäänmurtajaan. Tämä kiinalaisia kiinnostaa eikä mikään muu missä he itse ovat kehityksen kärjessä.

Tapani Lahnakoski: Kiinalainen energiaministeri tukijoukkoineen on siis vakoilemassa jäänsärkijätekniikkaa, vai uskooko joku, että on ostamassa jäänsärkijöitä?

Sitten hänelle esitellään älykästä energiatekniikkaa, jota meillä ei ole.

Tuulimyllyteknologiaamme delegaatio tuskin on tullut ihastelemaan, kun on kotoisin yhdestä vihreiden esimerkkimaasta. On se outoa, että ei tutustu siihen, mistä Kiinalle olisi todellista hyötyä, vai eikö vain uutisoida.

No, tietäähän sen, jos tohelo Tiilikainen on asialla, mistä puhutaan. Siitä, mistä hän uskoo itse seuraavissa vaaleissa hyötyvänsä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #27

Suomalaiset saavat kiinalaiset tuulivoimalat ja kiinalaiset suomalaisten pitkäkuituisen havusellun.

Ja maailma pelastuu?

Metsä Fibren toimitusjohtaja sanoo, ettei Suomi voi olla nyt eikä tulevaisuudessa halvan biomassan tuottaja.

Mitäköhän se pitkäkuituinen sellu sitten oikein on kun sitä kannattaa viedä Suomesta. Ilmeisesti on kallista biomassaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #28

Suomi ei osaa enää oikein tehdä kauppaa maailmalla niin että se hyöty tulisi Suomen hyväksi. Näyttää siltä että Suomea pidetään hyvänä raaka-aineiden tuottajana. Täältä löytyy kyllä osaamista ilman saksalaisia lobbareita jotka täyttäisivät maan ulkomaisilla tuulivoimaloilla joita he edullisesti antaisivat tänne valtion hyvän takuuhinnan saajaksi ilmastoa puhdistamaan.

Korealaiset veivät Suomesta laivanrakentamisen tiedot omaan käyttöön, nyt Kiina ottaisi mielellään jäänmurtaja teknologian täältä itselleen. Tiilikainen auttaa siinä tietysti maailman ilmaston lämpenemisestä huolimatta, tietysti täytyy ihmetellä mihin Kiina jäänmurtajia käyttää kun media rummuttaa ja näyttää kuvia jäälohkareilla seilaavista jääkarhuista, kun jäät on sulamassa.

Ilmatieteen laitoksen emeritusprofessori Juhani Rinteen yleisöluento: "Ristiriitainen ilmastonmuutos: Erot maallikoiden ja ammattilaisten tavassa hahmottaa ilmastonmuutosta".

https://www.youtube.com/watch?v=AljfYW-kbJw

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset