hannuaro1

Poliitikon vastuu haihtuu, mutta yhteiskunnalle jää virheistä ikuinen riesa

  • Tuuli ei pelasta mitään.
    Tuuli ei pelasta mitään.

Poliitikot ratsastavat maailman loppuun muuttuvalla ilmastonmuutoksella, ja ohittavat sillä esteet suojellakseen omia tarkoitushakuisia lakiesityksiä. Ilmastonmuutoksella perustellaan kaikki julkista rahaa vaativat huuhaa hankkeet, näin lakiesitykset saadaan poliittisella vastuulla läpi eduskunnassa. Politiikan "puhekoneiden" suosiota nauttii ilmastonmuutos. Siitä tehtiin ongelma, ja kun taskussa oli sopiva "hopealuoti", siitä tuli ratkaisuksi "nerokas tariffi", se nosti kuin tilauksesta ministerin perheen statuksen miljonääri kerhoon. Rahaa tulee kuin suokuokalla valtion kassasta, ja oma osaa potista odottavia selkääntaputtelijoita riittää riesaksi asti.

- Yhteiskunnalle tuulivoiman syöttötariffi on molokin kita, raskas tappio, se aiheuttaa terveys- ja ympäristövahinkoja, taloudellisen tappion lisäksi. Tuulivoima riidoissa voittajat voivat hetken riemuita rikoksista Suomen luontoa ja kansanosaa kohtaan, te saitte vääryydellä julkiset rahat huuhaa bisnekseen voittoja tuomaan. Tuhotöistä jää ikuiset arvet, sen te saitte aikaan, ei ne unohdu koskaan. Tuulivoimalla on vielä valta hallussa, mutta ei sortovalta koskaan kauaa elä. Maaseudulla on totuttu odottamaan, ei vääryys ole oikeutta odottavan mieltä murtanut, vielä tulee uusi päivä, lämmin kevät ja kesä, ja syksyllä korjataan parempi sato.

Alun perin ymmärrettiin mikä tuhovaikutus Suomeen suunnitellut erikoisen suuret tuulivoimalat tuovat tullessaan, tietoa ei vastaanotettu, sääli!

http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44200-tuhannen-tuulivoimal...

Syöttötariffista riittää nyt rahaa medialle tuulivoiman mainostamiseen, Suomiareenalta rahalla saa keskustelutilaisuuden jossa ei kritiikkiä suvaita, ainoastaan tuulivoima myönteiset keskustelijat on paikalle palkattu. Valtion tiedotuskanava, toinen molokin kita, Yle MOT tekee Fennovoiman rakentamisen estämiseksi Venäjä vastaista ohjelmaa, vaikka ydinvoimaa rakennetaan Suomessa maailman tarkimman valvonnan alla.

Tuulivoimaa rakennetaan ministerin harhakuvien varassa, "ääni on kuin jääkaapin hyrinää", "ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi on pakko rakentaa tuulivoimaa", selvitykset riittää viranomaisille, ja venäläiset sijoitukset kelpaa tuulivoima puhallukseen.

Porin Peittoonkorven tuulipuiston melusaastetta paikallisten asukkaiden korvin kuultuna. - Haitta aiheuttaa sairastumisia.

https://

"Viherkasvillisuutta jää väliin tarpeeksi ääniä vaimentamaan", "tuulivoimalat maisemoidaan metsään", "ei puolta suurempi voimala tuota sen suurempaa melua kuin pienempi".. Peittoon kaava sai 2,5 MW:n Fuhrländer voimalan melumallilla luvat, sitten rakennettiin 4,5 MW:n Gamesa turbiinit 145 m korkealla tornilla. Selitykset olivat naurettavia, ne meni valtuustolle täydestä. - Nämä menee myös viranomaisten tarkastuksessa läpi. CE-merkki tarkastettiin yhden tarkastajan ja kahden tuulivoima toimijan edustajan toimesta, kunnossa oli. Sitä ei kerrota missä se merkki on ja minkä sertifikaatin mukainen tarkastus oli. - Ruotsissa Gamesa asetettiin myyntikieltoon turvallisuuspuutteiden takia.

Pori päätti kerran jo 2 km suojarajasta asunnon ja tuulivoimalan välillä, nyt se ei olisi enää voimassa, kun uutta Lammin tuulivoima-aluetta kaavoitetaan. On varmistettu ryhmäpäätöksillä valtuuston kanta. Ei Peittoon petos ja valehtelu opettanut mitään, vaikka kaupungille tuli heti yli sata valitusta meluhaitasta, se on iso terveyshaitta, eikä mikään yksittäistapaus. Pori levitteli käsiään, ja viittasi hallituksen tuki vaatimukseen ilmastonmuutoksen hoitamisessa.

Asiantuntijoiden meluselvityksiä ei noteerata, niitä ei edes julkaista. Omia ansioitaan suojelevat tutkijat kirjoittavat selvityksiä joita sitten tieteellisenä faktana julkaisevat erilaiset pro tuulivoima konsultit, joiden julkaisut eivät rikasta muuta kuin tekijöidensä taskuja.

- Tuulivoimaa ei olisi koskaan rakennettu Suomeen, jos suunnitelmat olisi läpikäynyt edes jonkinlainen puolueeton asiantuntija raati. Jokaisessa tuulivoimakaavan esittelyssä kerrotaan valitusmahdollisuudesta, mutta todellisuudessa valitusmahdollisuus on vain prosessin muodollinen vaihe, ilman mitään tosiasiallista vaikutusta. Valituksiin esim. Pori ei edes vastannut mitään.

"Avoin kansalaistiede -projektin suositukset kannustavat laajentamaan kansalaistieteen soveltamista havaintoaineistojen joukkoistamisesta tieteen ja yhteiskunnan väliseen vuoropuheluun ja ilmiökeskeisiin tutkimuskysymyksiin. Jotta kansalaistieteen koko potentiaali saadaan käyttöön, tarvitaan hierarkioiden haastamista, entistä osallistavampia tutkimusympäristöjä ja täsmällisempiä ohjeistuksia."

https://portti.avointiede.fi/tutkimusjulkaisut/tiede-avoimeksi-tutkijat-...

Energiapolitiikassa tiedon portti on suljettu poliittisen huuhaan rahoittamiseksi, eikä toimita avoimen tieteen ja tutkimuksen mukaisesti. Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset pitäisi saada heti hyödyntämään yhteiskunnan kehitystä. Ja kun huomataan että on tehty virhe, niin sen korjaaminen pitää aloittaa heti, eikä odottaa seuraavaa hallitusohjelmaa. Poliittinen ohjaus joron jäljille ja tuet itsessään kannattamattomaan teolliseen toimintaan pysäyttää kehityksen, se on jo nähty!

Todella härski päätös oli asettaa syöttötariffi neropatti johtamaan selvitysryhmää turhien tukien leikkaamiseksi. Suomi oli saavuttanut korkean teknologian tason ja hyvän arvostuksen maailmassa. Täältä on käyty ottamassa mallia esim. Hanasaaren CHP hiilivoimalasta, ja sen puhdistus systeemistä. Nykypolitiikka ajaa Suomen kehitysmaa tasolle, kansa ajautuu velkaorjuuteen ilmastonmuutos valehtelujen seurauksena.

"Kiinalaisia hämmästyttää energiayhtiön mukaan se, että keskellä kaupunkia sijaitsee voimalaitoksia, mutta kaupunki-ilma on sittenkin puhdasta ja sitä voi hengittää. – Kiinalaisiin tekee vaikutuksen järjestelmämme markkinaehtoisuus, tehokkuus, pienet lämpöhäviöt. Heitä hämmästyttää se, että vielä tämän kaiken lisäksi järjestelmä kehittyy, Helenin myynnin johtaja Markku Riipinen sanoo."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/212169-helsinki-hammastyttaa-kiinassa-v...

Meillä on asiantuntijoita, mutta hukkaan menee valistustyö, uskonnollinen ideologia on ottanut poliittisen valta-aseman nykyisessä alennus kriisissä. -Jyrki Itkonen kertoo joitakin perusasioita energiateollisuudesta:

"Kyllähän hiilidioksidin talteenottamiseksi on tekniikoita olemassa, mutta se on kovin kallista touhua ja mihin se CO2 tosiaan sitten säilötään niin että myös pysyy siellä? Ja kuten on monta kertaa todettu, sen talteenottaminen on turhaa puuhaa ilmaston lämpenemisen kannalta, koska ilmakehän CO2 on liki antanut jo sen, mitä sillä on annettavissa lämpenemisen suhteen. Lisäksi talteenottaminen olisi erittäin vahingollista maapallon kasvien kannalta, jotka voivat sitä paremmin, mitä enemmän hiilidioksidia on ilmassa. Toki raja sillekin tulee jossakin 0,1 % CO2-pitoisuuden paikkeilla."

https://www.facebook.com/bjornlomborg/photos/a.221758208967.168468.14660...

"Linkin kuvasta voimme lukea, että fossiilisten polttoaineiden ja muiden hiukkasia sekä typen- ja rikin oksideja ilmakehään päästävien polttoaineiden globaali käyttö jatkuu jopa lisääntyvästi tulevaisuudessa, eikä sille mahda kukaan yhtään mitään. Sen, ettei mahda, voi ymmärtää siitä, että jos vuoteen 2050 mennessä halutaan korvata fossiiliset polttoaineet muilla polttoaineilla, maailmassa pitäisi rakentaa ja asentaa valmiiksi reilut 11 000 kappaletta Olkiluoto 3:sta. Eli vuoteen 2050 asti pitäisi joka ikinen päivä saada valmiiksi yksi kappale todella isoja atomivoimaloita! Ja väestön 83 miljoona per vuosi kasvun myötä tavoite karkaa kaiken aikaa yhä kauemmaksi."

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251082-ilmaston-lampeneminen-on...

Poliitikot ovat nyt markkinaehtoisen teknisen kehityksen jarruna ilmastonmuutos pelottelulla.                 

- Ilmastonmuutokseen on sopeuduttava, kylmää torjutaan pukeutumalla lämpimästi ja lämpimällä voi taas vähentää vaatetusta. - Yksinkertaisesta asiasta on turha tehdä monimutkaista.

"Elämä on muuttunut täysin kahden viimeisen vuoden aikana. Kieltämättä välillä tuntuu, että olemme umpikujassa... mutta miksi?"

http://santavuori.blogspot.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Poliitikon vastuu haihtuu, mutta yhteiskunnalle jää virheistä ikuinen riesa.''

Matkatoimistoilta vaaditaan takuumaksut.

Sama poliitikoille.

Rahan puutteessa voi istua vankilassa esim. -500 euroa/päivä tuomiosta.

Miljoonasta istuu jo takapuoli känsillä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa ei ole muka korruptiota, ei sitä myöskään tutkita. Italiassa on mafia vastaiseen taisteluun oma yksikkö ja tulosta on saatu aikaan.

"Puhdasta energiaa, puhdasta mafiarahaa"
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nain-...

Nämä Suomen tuulivoimafirmat on pääomaltaan 2500 eurolla perustettu, tarkoitus on ottaa vaan kaikki tuki vastaan mitä ehditään saamaan ja sitten juosten pakoon.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Hallitustenvälisellä ilmastopaneeli IPCC:lläkään ei ole mitään näyttöä todellisuudesta, minkä mukaan ihmiperäiset hiilidioksidipäästöt ilmaston lämpenemistä hallitsisivat. Sensijaan on todettavissa että ilmakehän hiilidiokdipitoisuuden nousu on hyödyllinen kasvillisuudelle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmakehässä tällä hetkellä olevasta hiilidioksidista vain 4% on ihmisen tuottamaa.
IPCC olettaa ilmaston lämpötilan muuttuvan, kun tätä 4% osuutta vähennetään päästökaupalla..Ja tässä kaupanteossa liikkuu miljardeja euroja Euroopassakin, Suomi on mukana maksamassa maailman ilmastorahastoon suuria summia.

"Olemme sitoutuneet Pariisin sopimuksen toimeenpanoon ja juuri lisänneet kansainvälistä ilmastorahoitustamme." - Tasavallan presidentti uuden vuoden puheessa.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Suomessa on korruptiota, mutta valitettavasti sitä ei tutkita. Konsulttien väärien mittausten taakse saa piiloutua poliisikin, vaikka virkamies tietää kyllä, mitä laki edellyttää niin tuulivoimala kuin muissakin ympäristöön liittyvissä tapauksissa. Vääryys leviää lumipallon lailla viranomaiselta toiselle. Näin se menee louhimoillakin kaikki ympäristössä tuhotaan ja juosten pakoon.

Omassa tapauksessa ja sadoissa muissa savupiiput hajallaan, takka irtoaa seinästä, kaakelit hajallaan, valtavia talovaurioita;

Hyvät veljet ja piilokorruptio

Vaasan yliopiston tekemässä korruptiotutkimuksessa huomioidaan talovaurioiden tutkimiseen palkattujen konsulttien eturistiriidat. Jos konsultti saa palkan raportin kohteelta, puhuuko hän totta raportissaan? http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-... Konsulttien käyttö julkisessa hallinnassa. "konsulttien kytkökset"”... Poliisia ei saa tutkimaan talovaurioita vaan konsultti firma Räjähdetehtaanomistama [yritys] antaa poliisille lausunnon ja poliisi tekee tutkimattajättämispäätöksen. Sivu 47- 48

Kun räjähdysainelainsäädäntö ja asetukset eivät anna asutuksen vuoksi niin mittavia räjäytyksiä suorittaa, niin sivutetaan lain edellyttämät lupa- ja ilmoitusvelvollisuus.
Laki edellyttää poliisilta räjähdysaineiden käytön valvontaa ja Tukesilta luvan vaativia toimintoja, mutta toiminta on täysin valvomatonta. Toiminta on ajautunut vuosikymmenien aikana Tukesilta ja poliisilta täysin villiksi. Yksi räjäytys murskaamoilla on n. 10 000- 19 000 kilon kertapaukkuja, mikä on suurempi määrä, mitä panostajalla edes on oikeutta tuoda räjähdettä alueelle laissa olevalla säilytyspykälällä (60 kg).
Säilytyspykälällä ei louhintatyömaata voida perustaa.

Miksi todellisuudessa valvontaa rikotaan? Näin Tukesin ylitarkastaja Timo Kukkola tuo verkkolehdessä esille: ”Räjähteisiin on suhtauduttava kunnioittavasti ja niitä on käsiteltävä hyvin varovaisesti. Kaikki räjähteet ovat vaarallisia ja erityisen vaarallisia ne ovat onnettomuuksissa.” ”Räjähteiden varastointiin tarvitaan lupa. Ennen luvan myöntämistä on arvioitava riskit ja selvitettävä varaston turvallinen sijoittaminen ja rakennevaatimukset. Ennen kuin Tukes voi myöntää luvan varastoinnin aloittamiselle, hakijan on osoitettava, että varasto on asianmukainen”.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kyllä nämä pahimmat ympäristörikokset pitäisi yhteiskunnassa saada selvitetyksi, eihän tämä voi jatkua niin ettei teoistaan kukaan vastaa. Vaikka ei maailma ole reilu paikka. Kapitalismi suojelee isoja eikä välitä pienistä ja heidän ongelmistaan tai vaikeuksistaan. Entä kun joku mökkiläinen asustaa irti yhteiskunnan palveluista, ei tule sähköä eikä ole vesiklosettia, niin siihen kyllä puututaan jollain paskalailla, lain täyttämiseksi pitää sitten mökki myydä ja lähteä ilmastopakolaiseksi jonnekin Espanjan taivaan alle. Siihen saisi sitten jo korvauksia, kun se ilmastonmuutos uhkaa. Ministeri saa klosetti järjestelmistä kymmenykset tililleen jonkun oman yhtiönsä kautta.

Mutta ei heittäydytä toivottomaksi, hyvä voittaa pahan ja yritteliäisyys saamattomuuden. Varmaan nämä ongelmat saadaan vielä kääntymään tekijöitään vastaan, tuulivoima suunnittelussa käänne on tapahtumassa. Haitat ovat hyötyjä suuremmat, sekin on jo moneen kertaan todistetusti selvitetty, kts. esim:

"Noin sadan miljoonan euron investointi mihin tahansa kuntaan voisi tuntua lottovoitolta. Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on toista mieltä. Santavuoren tuulivoimapuiston taloudellinen vaikutus on ollut pettymys. Kuntien ei pidä virittää odotuksiaan liian korkealle tuulivoiman varaan, varoittelee kunnajohtaja Pirttikoski."
https://yle.fi/uutiset/3-8274888

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään.. tuli vaan eteen vanha juttu tuulivoimaseminaari ajoilta, vaikka aikaa on kulunut, niin samat herrat ovat sitkeästi valtakunnan ruorissa kääntämässä kurssia kiville.

Lions-liiton Tuulivoimaseminaarissa joka järjestettiin Porissa 6.6.2014. Ministeri Tarasti puhui alussa kuin Venäjän Putin Krimin valloituksestaan. Tuulivoimaa on EU.n määräyksestä pakko rakentaa ilmastonsuojelun takia, uusiutuvaa energiaa olisi nyt rakennettuna 30% ja vielä on saatava 8% lisää.. byrokratian esteet olisi purettava: jos kaava on sovitulla alueella, tuulivoimalat pitää saada vähemmillä selvityksillä ja neuvonpidoilla rakennetuksi. Alue olisi huutokaupalla myytävä tuulivoima firmoille, paras tarjous voi aloittaa rakentamiset. jne.. tämän suuntaiset oli Tarastin puheet tuulivoiman rakentamisen edistämiseksi. Rakennuspaikoiksi kävisi moottoritien reunat, satamat, teollisuusalueet, junaratojen reunat, isot risteysalueet.. ei Tarastilla ollut enää oikein homma hallussa, -tyhjää puhetta.
S-ryhmän Mikko Halonen kertoi heidän tuottamasta tuulisähkön suuresta määrästä, josta S-ryhmä käyttää itse puolet; kysyin että jos he ottavat käyttöönsä puolet omasta tuulisähkötuotannosta niin sitten ei yhteiskunnalta kulu 200% kalliimpaan sähköön niin suurta tariffin mukaista rahaa, vai kuinka he sen sähkön kierrättävät.
Hän kuitenkin kertoi kaiken menevän ensin verkkoon ja tariffin määräämään hintaan. (seminaari yleisö hörähti nauramaan)
Tilaisuuden lopussa hän vielä kysyi mitä tarkoitin, ja asia tuli kyllä selväksi.
Nerokas tariffi hoitaa S-ryhmän sähkölaskut plus merkkiseksi tuotoksi, tuulisähkö veloitetaan ensin valtiolta kolminkertaiseen hintaan ja sitten ostetaan markkinahinnalla oma osuus takaisin ja loput rahat menee voittoina taskuihin. Helllvetin nerokas tariffi, ja itse Ministeri Tarasti suunnittelijana mukana..

Että tälläistä veljet kansan urhokkaan ovat aikaan saaneet, ja kaikki meidän parhaaksi, kun sähkön hinta on tarpeeksi korkea niin sähkön kulutus pienentyy ja maailma pelastuu. (sitä vihreää juttua.. sehän jo tunnetaan)

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/05/tuuliv...

Tämänhetkinen sähköntuotanto tuulivoimalla: https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja-t...

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Näitä löytyy pilvin pimein ja kyllä Tarasti työryhmineen on ollut joka
paikassa ihmisten perustuslain oikeuksia polkemassa.
Oli työryhmä mikä tahansa niin aina "Olen nimittänyt 5.11.2014 arviointiryhmän, jonka tehtävänä on tarkastella lupaprosessien sujuvoittamista. Ryhmää johtaa Lauri Tarasti, ja sen määräaika on 28.2.2015". Kirjallinen kysymys KK 755/2014 https://kansanmuisti.fi/document/kk-755-2014/

Ympäristöministeriössä ja ympäristöhallinnossa on pitkään ja määrätietoisesti kehitetty ympäristöhallinnon lupaprosessien sujuvoittamista. Tavoitteena on ollut parantaa ympäristöhallinnon palvelukykyä ympäristönsuojelun tasosta tinkimättä samalla muistaen ne velvoitteet, joita perustuslain 20 §:n ympäristöperusoikeus valtiolle asettaa.

- Kaavoituksen sujuvoittaminen tonttitarjonnan lisäämiseksi. Selvitysmies Lauri Tarastin ehdotus.
- Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen.

- Ympäristölupamenettelyn sujuvoittaminen (joissa on otettu huomioon Lauri Tarastin työryhmän maaliskuussa 2015 julkaiseman raportin suositukset)ja tienkin myös Ramboll mukana.

- Aluehallintovirastot alkavat itse valvoa myöntämiään ympäristölupia, jos selvitysmies Lauri Tarastin esitys hallintouudistuksesta toteutuu. https://yle.fi/uutiset/3-8625138

- Ympäristölupatehtävien osalta Tarasti ehdottaa, että ELY-keskusten tehtävistä ympäristövaikutusten arviointi, ympäristö- ja vesitalouslupien valvonta sekä luonnonsuojelun tehtävät siirrettäisiin AVIin. AVIsta koottaisiin yksi valtakunnallinen monialavirasto, jossa keskitetty johto päättäisi resursseista ja tehtäväjaosta.

Tarasti toteaa, että näin luotaisiin keskisuurten ja suurten yritysten ympäristöluvitukseen ja niiden valvontaan laajasti yhden luukun periaatetta toteuttava rakenne.
Viranomaisresurssin käyttö ja erityisasiantuntemus tulisivat nykyistä huomattavasti paremmin hyödynnettyä.
Toiminnanharjoittajat hyötyisivät tästä viranomaisprosessien nopeutumisen ja sujuvoitumisen kautta.
https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2016/01/27/nak...

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Vielä unohtui Lauri Tarastin tuulivoimaloiden edistäminen.

Toimeksiannossa määriteltiin Tarastin tehtäväksi tehdä ehdotuksia, joilla voidaan vähentää tuulivoiman rakentamiseen liittyviä esteitä ja rajoitteita sekä sovittaa yhteen eri ministeriöiden hallinnonalojen tavoitteita.

Työ- ja elinkeinoministeriö kutsui 28.11.2011 tekemällään päätöksellä allekirjoittaneen ministeri Lauri Tarastin laatimaan selvityksen tuulivoiman rakentamisen hallinnollisista esteistä.

https://tem.fi/documents/1410877/3342347/Tuulivoim...

Tässä on Tarastin meluun perehtyminen ja hyvät veljet asialla; Aluesuunnitteluneuvos Ulla Koski ympäristöministeriöstä on ystävällisesti luovuttanut käyttööni suuren määrän tuulivoimarakentamista koskevia selvityksiä ja raportteja, mitä ilman en esimerkiksi meluun olisi pystynyt perehtymään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Ahneus sokaisee ihmisen" – Rikosoikeuden professorit varoittavat sote-korruptiosta. Pitää paikkaansa myös tuulivoiman tuki kähminnässä.
"Miljardien eurojen vuosittainen yksityistämispotti ja kokematon virkakoneisto ovat riskialtis yhdistelmä, oikeusoppineet sanovat."

Mitä nämä professorit oikein kertovat, eikö heillä ole mitään itsesuojeluvaistoa?
Ei Suomessa voi arvostella esivaltaa ilman seuraamuksia, poliitikot tekevät kaikkensa että saavat tämänkaltaisen arvostelun loppumaan. Minä saan vielä arvostella ilman seuraamuksia, mutta professorit ja lääkärit ym. tuomareiden on paras pitää suunsa kiinni ja mölyt mahassa, ettei tule ikäviä seuraamuksia.

"Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä." Ei Suomessa ole mitään korruptiota.

https://yle.fi/uutiset/3-10036340

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset