hannuaro1

Tuulisähkön tuotannosta poistetaan julkinen tuki.

  • Pori kaavoittaa tuulivoimaa?
    Pori kaavoittaa tuulivoimaa?

Myöntääkö poliitikko joskus virheensä? Hiilidioksidin vähentäminen ei syöttötariffia tuulisähköstä maksamalla onnistunut, - ilmaston lämpenemisen hillintä oli bluffi. Lämpenemisen sijasta ilmasto kylmenee. Tuulisähkön syöttötariffi rahat häviää kuin tuhka tuuleen. Ilmastorahastoon sijoitetut valtion rahat ovat hukkaan mennyttä pääomaa Suomesta. Ihminen ei pysty ilmastonmuutosta estämään. Ilmastonmuutokseen on jokaisen sopeuduttava, se on pakko, ei me voida muuta tehdä. Ei Suomi voi maailman väestöräjähdystä estää toimillaan, eikä ilmastorahasto sijoituksilla.

 

Yritystukien karsimiseen perustettu työryhmä ei saa tulosta aikaan, "italialainen lakko" työtahti haittaa?

 

"Työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, ettei raporttia saada ulos ajoissa. Pekkarisen mukaan viivästystä tulee puolestatoista kahteen viikkoon."

 

"– Ei tämä kahta viikkoa enempää myöhästy, Pekkarinen lupaa."

 

"Hyvä esimerkki tästä on uusiutuvan energian tuki eli syöttötariffi, jota on maksettu pelkästään tuulivoimayrityksille satoja miljoonia. Syöttötariffijärjestelmä sulkeutui syksyllä, mutta tukien maksaminen tuulivoimaa tuottaville yhtiöille jatkuu vielä vuosikymmenen, koska tuen saaminen myönnettiin 12 vuodeksi eteenpäin."

 

https://yle.fi/uutiset/3-10094040

 

Tuulisähkön tukemisen jatkumiseen uskotaan vaikka se on hukkaan heitettyä rahaa,  tuulivoimalat ovat pelkästään terveys- ja ympäristöhaittoja luonnossa, sähkötaseessa tuulisähkö on nollan arvoista, mutta usko unelmaan on vahva: https://yle.fi/uutiset/3-10093166   - Kaupungin johtaja kertoi 5 vuoden aikana kiinteistöverotulojen tuottavan kaupungille uuteen kouluun rahat ja oppilaille uusia läppäreitä. (tähän asti Pori onkin ainoastaan lakkauttanut kouluja, lapset kuljetetaan keskustan kouluihin) Tuulivoimaloiden tuottamasta haitasta ja taloudellisen tappion kokonaisvaikutuksesta ei puhuttu mitään. Eikä kansalaisyhdistyksen edustajan faktapohjaiset talouslaskelmat muuttaneet ennakkoon tehtyjä ryhmäpäätöksiä, - valtuuston istunnon alussa edustaja sai puolen tunnin puheenvuoron. Kokonaisuutena valtuuston istunto oli teatteria, farssi Ahlaisten asukkaiden kustannuksella. Asukkaita kuultiin ja sillä hyvä, eikä sillä ollut mitään vaikutusta päätökseen. Valtuusto hyväksyi ympäristön pilaamisen tuulivoimahaitoilla. 

 

Porissa tuulivoiman haitoista on Suomen paras esimerkki: Peittoon tuulivoimapuisto, siellä olisi viranomaisilla työtä. Meluraja ylittyy jatkuvasti ilman sanktioita, jos tuulee. Toimenpiderajan ylittyminen ei Porin viranomaisia saa liikkeelle, eikä mitään asian hyväksi ole vieläkään tehty. Porissa viranomaiset ovat italialaisessa lakossa, työntekijät ovat työpaikalla ja tekevät työtä, tulosta ei synny ja jokaista säännöstä noudatetaan pilkuntarkasti tai tehdään vain se, mitä nimenomaan käsketään ja hiljakseen. CE-merkintä, vai China Export logo on ratkaisematta tuulivoimaloiden luokituksessa.

 

Aiemmin johtaja Pekka Ripatti Energiavirastosta antoi lausunnon syöttötariffin maksamisen lopettamisesta, Ripatti vastaa virastossa uusiutuvan energian asioista.

 

"Ripatin mukaan vanhoilta tuottajilta ei perustuslain suojan vuoksi voi leikata myönnettyjä tukia. Tulevia, vasta suunnitteluputkessa olevia voimaloita tuo suoja ei tietenkään koske."

 

Tämä on kuitenkin väärä tulkinta perustuslaista. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. - Ei siis tuottoja.

 

Prosessi katteettoman tuen alasajoon on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

 

Tuulen tukien maksaminen alkaa rasittamaan kotitalouksia jo Helsingin seudullakin niin että se tuntuu ja näkyy jokaisen sähkölaskussa. Terveys- ja ympäristöhaitat jäävät toistaiseksi kauas pääkaupunkiseudulta.

 

"Helenin mukaan tehomaksulla varaudutaan siihen, että verkossa on tulevaisuudessa yhä enemmän tuuli- ja aurinkosähköä, jonka tuotanto vaihtelee säiden mukaan."

 

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/18-000-kotitaloutta-sai-jo-sahkolaskuunsa-tehomaksun-helen-automatiikka-tai-takka-voivat-auttaa-pienet-kerrostaloasunnot-saastyvat-muutokselta-6703775?utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

 

Mitään ei poliitikot ole tuuli töppäyksestään oppineet, uutta tukipakettia vaan väännetään tappioista välittämättä:

 

- Tiilikaisen satojen miljoonien eurojen uusiutuvan energian tukipaketti ei olekaan teknologianeutraali - "eihän tässä ole mitään järkeä, koska tuki on räätälöity nyt tuulivoimalle"

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/d5935c2c-7dc7-3851-9025-f05ec294e9cf

 

Aiheutetut terveys-ja ympäristöhaitat pitää korjata, entä koska toimeen ryhdytään? Jos haittojen aiheuttamiseen syyllistyneet poliitikot saavat päättää, niin vastuu siirtyy äänestäjille..(yhteiskunta vastaa poliitikkojen töppäyksistä) - Aikaansaatu tilanne osoittaa viranomaisten seteliselkärankaisen toiminnan, korruptio rehottaa villinä Suomessakin. 

 

Entä voiko maa mennä konkurssiin? - siitä oli v. 2010  kansantaloustieteen professorin hyvä kirjoitus Keskisuomalainen lehdessä:

 

https://www.ksml.fi/mielipide/kolumni/Voiko-maa-menn%C3%A4-konkurssiin/598678

 

Tilanne on nyt paljon pahempi kuin v. 2010, valtion velka on jo ylittänyt kriittisen 100 miljardin rajan: http://velkakello.fi/

 

"Keväällä 2009 Suomen valtion velka oli 53 miljardia euroa. Muutos on ollut dramaattinen. Ylivelkaantunut valtio menettää vähitellen itsenäisyytensä. Sen menoista päättävät muut ja sen tulot valuvat muille. Haluaako tai pystyykö Suomi katkaisemaan velkakierteensä?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kymmenkunta vuotta sitten HYKS:istä eläkkeelle jäänyt korva-, nenä ja kurkkutautien erikoislääkäri, professori Jukka Ylikoski selvittää infraäänen vaikutuksia ihmisiin.

Tuulivoimayhdistys on myös jo ilmoittanut tuulivoimaloiden aiheuttavan infraääntä, mutta kuitenkaan sillä ei olisi mitään vaikutuksia ihmisiin eikä eläimiin??

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/filebank/1005-STY...

Alla TEM:n julkaisu infraäänien vaikutuksesta, ja sivulta 77 eteenpäin Jukka Ylikosken osuus.

"Tuulivoimamelun sisältämän infraäänen vaikutukset terveyteen" -
- Teorioita vaikutusmekanismeista
- Korvan kautta välittyvät vaikutukset
Jukka Ylikoski, Helsinki Ear Institute
"Kun pyritään selvittämään, miten tuulivoimalamelu vaikuttaa yksilöihin, on tärkeää ymmärtää sen vaikutusmekanismit ihmisen elimistöön ja se kuinka sama melu voi vaikuttaa yksilöihin eri tavalla riippuen fysiologisista ja psykologisista tekijöistä ja mahdollisista olemassa olevista lääketieteellisistä tiloista."

"Näyttääkin siis nyt olevan yleinen käsitys, että ihmiset tosiaan aistivat infraääntä ja että altistuminen pientaajuiselle ja infraäänimelulle voi aiheuttaa hankalaakin häiritsevyyttä (annoyance) ja stressiä (distress) (Leventhall, 2004).
Tuulivoimalamelun on raportoitu aiheuttavan tuulivoimalasyndroomaksi (Wind Turbine Syndrome) nimitetyn sairauden oireita unihäiriöistä, pääsärystä, huimauksesta, tinnituksesta ja ääniyliherkkyydestä paniikkikohtauksiin
ja masennukseen (Shepherd & Billington, 2011; Enbom & Enbom, 2013; Farboud et al., 2013)."

"Aivojen kuvantamistutkimuksilla on osoitettu, että infraäänillä on suora vaikutus aivojen autonomisen hermoston toimintaan ja emootioita sääteleviin hermoverkkoihin. Krooninen altistuminen tuulivoimalamelulle voisi aiheuttaa tätä kautta haitallisia terveysvaikutuksia."

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1348...

Pekka Iiskonmaki

Suomella on kyky ajaa itsensä taloudelliseen kuseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomella on edelleen liikaa löysää rahaa, kun sitä voidaan heittää tuuleen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen julkinen velka on nyt n. 140 miljardia euroa ( valtio ja kunnat ).
Lisäksi kunnallisten liikelaitosten ja -yhtymien velkaa ei tiedä todellisuudessa tänä päivänä nähtävästi kukaan. Näitä liikelaitoksia ja - yhtymiä lienee määrältään tuhansia.

Silti valtiolla on varaa tukea esim. varakasta ev.lut. kirkkoa yli 100 miljoonan euron tuin, vaikka kirkolla on jo valmiiksi oma verotusoikeus jäseniinsä nähden.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Voi mennä blogin aiheen vierestä, mutta kun olen tähän Laurin mainitsemaan ongelmaan " Lisäksi kunnallisten liikelaitosten ja -yhtymien velkaa ei tiedä todellisuudessa tänä päivänä nähtävästi kukaan. Näitä liikelaitoksia ja - yhtymiä lienee määrältään tuhansia"....täällä Kotkassa paikallisesti ´syventynyt´ , liitän tähän diagrammin Kotkan kaupungin kokonaan omistaman energilaitoksemme kehityksestä viime vuosina :

http://users.kymp.net/kas/KE%202017.png

Kotkan Energialla oli siis v. 2016 lopussa velkaa n. 135 M€ , liikevaihto n. 45 M€ eli se on niin kusessa kuin firma voi olla, mutta täällä paikalliset pölypääpoliitikot kertovat meille sen olevan " kruununjalokivemme" ja " munivan meille kultamunia"..voi hertsiläinen sentään..

Jos tuon KE:n velan kertoo tuhannella, saadaan 135 miljardia lisää velkataakkaa julkiselle sektorille.

Ei muuta kuin uutta tuulitukea pykäämään, eteenpäin , sanoi mummo lumessa...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porin Energia on 100% kaupungin omistuksessa, tätä Lammin tuulivoimapuistoa kaupunginjohtaja perusteli mm. Porin Energialle tulevasta työstä sähkölinjan rakentamisessa aiemman Peittoon alueelta Lammin tuulivoimaloiden sähkönsiirtoa varten. Peittoosta piti Porin energialle tulla työtä ja työpaikkoja valvomossa ja huolto hommissa, ei tullut, siitä Porin Energia sai tyhjän lupauksen jo kerran. Jari Suominen Tuuliwatti Oy, kertoi että työt kilpailutettiin ja Porin Energia ei pärjännyt siinä.

Nyt Ahlaisten ja lähiseutujen asukkaat ovat irtisanomassa Porin Energian sähkönmyynti sopimuksia, ei se tuo tuloja enää kaupungille, eikä ne kiinteistöverotkaan olleet sitä mitä odotettiin. Riitelyksi meni ja se maksaa.

Porin Energialla Ja Tuuliwatti Oy:llä on Luvialla 26 kpl ja Porin puolella 5 tuulivoimalaa lainvoimaisessa kaavassa. KHO:n päätöksen mukaan pitäisi kuitenkin vielä toteennäyttää ettei alle kilometrin päähän asutukselle tule meluhaittoja eikä ympäristöhaittoja. - Se on mahdoton tehtävä, eikä rakentamiseen ole vielä ryhdytty.

Tässä kaavassa on se erikoisuus että kaavoittajien esimies, Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja, sai omalle metsäpalstalle kaksi tuulivoimalan paikkaa kolminkertaisella vuokralla, jota voidaan vuosittain vielä tarkastaa. Hänen esteellisyyttä Pori/Luvia yhteishankkeessa ei tutkittu, vaikka se ilmoitettiin jo ensimmäisessä hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarinen on nyt paljon vartijana. Tuloksia piti tulla jo tämän kuun loppuun mennessä, mutta herra ilmoitti että vielä kuluu ainakin pari viikkoa ennen kuin tuloksia voi odottaa.

Syöttötariffin kohdalla varmaan vedotaan ettei saavutettua etua voi perustuslain mukaan enää lopettaa. Tukea on päätetty maksaa lain mukaan 12 vuoden ajalta. Rahaa on laskettu kuluvan n. 4 miljardia euroa, mutta kun lasketaan koko tappio mitä tuulivoimalat tiettömän taipaleen taakse pystytettynä maksaa, tuo 4 miljardia moninkertaistuu. Kustannusten takia tuulivoimalat pyritään rakentamaan lähelle valmiita teitä, sähkölinjoja, satamia ja tämän takia länsirannikolla joutuvat ihmiset kärsimään ne haitat mitä koko roskasta luontoon aiheutuu. Jos laki on ihmisten tekemä ja sen vaikutus on vahingollinen, silloin ihmiset voivat sen virheen korjata ja purkaa se vahingolliseksi huomattu laki.

Kiinteistöjen arvot romahtaa, ratsutilat pelkäävät elinkeinon menetyksestä. Ei joku pieni ihminen ison hevosen selässä pysty estämään pillastuneen hevosen ryntäystä, kun tuulivoimala korjaa vaihteet paukkuen siiven asentoa, tai auringonpaisteella siivet läväyttää varjoja polun poikki.. ym. kaivovesien samentumisia maahan johtuvan tärinän seurauksena. Vielä tulee paljon puhuttu meluongelma, sen tuulivoimayhtiötkin joutuivat myöntämään, aiemmin infraäänen tuottaminen tuulivoimalan ominaisuutena kiellettiin jyrkästi. Nyt kerrotaan ettei siitä olisi terveydellistä haittaa, ei sekään pidä paikkaansa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt puhuvat demareiden ryhmäpäätöstä tuulivoimakokouksessa uhmanneet valtuutetut - "Rankka, pelottava ja ahdistava kokemus" - Satakunnan Kansa

"Hän kuuli ennen kokousta, että ryhmä on päättänyt, miten hänen tulee äänestää. Se ei nuorelle naiselle sopinut. Kinnunen äänesti tuulivoimakaavaa vastaan.

–Olihan se rankka ja ahdistava, ehkä hiukan pelottavakin kokemus. Hyvin vahvasti tuotiin esiin se, että olet tekemässä poliittisen itsemurhan. Ymmärrän minkä takia kauhean moni nuori ei uskalla lähteä politiikkaan."

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/nyt-puhuv...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimalat kuluttavat sähköä, se nostaa sähköverkon kaatumisen riskiä.

"Kulutus Suomessa on tänään ennätyskorkealla. Aamulla kulutus on reippaasti yli 14 000 megawattituntia usean tunnin ajan. Suomen oma tuulivoima on alamaissa ja tuuli tarjoaa aamulla vain murto-osan tuulisähköä siitä kapasiteetista, mitä olisi laskennallisesti tarjolla."

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/b5c9d783-c94...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimaloiden ominaisuuksista johtuviksi todettuja terveyshaittoja on selvitetty muuallakin maailmassa, Suomeen tuotiin haitattomia maailman suurimpia erityisesti Suomen oloihin suunniteltuja tuulivoimaloita, nyt on pyyhkäisykorkeus jo n. 250 m ja lavan pituus 70 metrin luokkaa.. eikä olisi mitään terveydellisiä haittoja, se vaatii lujaa uskoa viranomaisilta. Nämä sitten kaavoitetaan n. kilometrin suojaetäisyydellä asuntoihin, tuulivoima konsulttien melumallinnusten perusteella. Jotain tolkkua pitäisi pikkuhiljaa löytyä rakennuslupien myöntämisessä.

Ilma painaa noin 1,225 kg/m³ eikä siis ole tyhjää. Tämä ilma heiluu edestakaisin ja heiluttaa ihmisiä ja rakennuksia tuulivoimaloiden pitkien siipien toimesta. Ja ilma siis siirtää värähtelyä ja energiaa ja se vaikuttaa/koskettaa ihmisiin. Ääni/värähtely on saaste. Värähtely vaikuttaa ihmiseen ja osan kuulee. Nuori ihminen kuulee n 20 Hz asti matalia bassoja ja tuntee vaikka vatsassa jytinän ravintolassa. Psykologisesti vaihteleva ääni on pahin, mitä esiintyy lavan viuhuessa läpi eri korkeuksissa olevien ilmakerrosten, tornin ohituksessa siipi suoristuu ja syntyy vielä se humahdus.

"Tuuliolosuhteiden mukaan vaihtelevat kiputuntemukset muun muassa päässä, lihaksissa ja nivelissä ovat myös tyypillisiä infraäänialtistuksen aiheuttamia oireita. Lyhyellä aikavälillä vaarallisimpia ovat sydänoireet, joiden on raportoitu johtaneen jopa kuolemantapauksiin. Tuulivoimatoimijat haluavat tietysti kieltää kaikenlaiset terveyshaitat, koska voimaloihin on investoitu isot summat ja toiminta on taloudellisesti toimijoille erittäin kannattavaa."

Yleensä ensimmäiseksi ilmaantuvat oireet
* Unihäiriöt
* Paineen tunne korvassa, pistävä kipu korvassa
* Tinnitus
* Päänsärky ml. migreeni
* Huimaus
* Kuvotus
* Sydämen rytmihäiriöt ja tiheälyöntisyyskohtaukset
* Muisti- ja keskittymishäiriöt
* Äänen hetkellinen katoaminen ja puheen tuottamisen väliaikainen menettäminen
* Äänen voimakas käheytyminen
* Pitkäaikainen kurkkukipu, palan tunne kurkussa
* Paniikkikohtaukset
* Pelkotilat, esim. yöllä herätessä
* Voimakkaat heikotuskohtaukset
* Lihasten voimattomuus/voimattomuuden tunne
* Lihasten nykiminen ja kramppaaminen
* Tunnottomuus- ja kihelmöinti esim. kasvoissa tai raajojen ääreisosissa

Muita tunnusomaisia oireita
* Aivo- ja sydäninfarktit, sekä verenvuodot että hyytymät
* Lihassärky, jalkasäryt
* Virtsan erityksen voimakas lisääntyminen
* Korkea verenpaine, verenpaineen vaihtelut tuulivoimaloiden tuotannon mukaan
* Verenpaineen nousu lääkityksestä huolimatta
* Verenvuoto tärykalvosta tai nenästä
* Kuulon heikkeneminen
* Kuukautiskierron häiriintyminen
* Henkisen suorituskyvyn lasku
* Ärtyneisyys
* Epilepsia
* Nivelsäryt
* Oppimisvaikeudet ja kehityshäiriöt

Eläimillä havaittu
* Sikiöiden kuolemat
* Epämuodostumat
* Maidontuotannon häiriintyminen
* Käyttäytymishäiriöt

https://sairastuulivoima.com/oireet/

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Asiavirheitä taas pullollaan on tämäkin kirjoituksesi.

Otsikko oli kovin vääristävä: "Tuulisähkön tuotannosta poistetaan julkinen tuki"

Ja tekstissäsi ei ollut yhtään ainoaa otsikkoasi tukevaa väitettä. Milloin tämä tuulisähkön tuotannon tuki siis poistetaan? Missä on lähteet?

Seuraavaksi ensimmäisessä kappaleessasi kerrot: "Lämpenemisen sijasta ilmasto kylmenee."

Ja hetken päästä: "Ihminen ei pysty ilmastonmuutosta estämään. Ilmastonmuutokseen on jokaisen sopeuduttava, se on pakko, ei me voida muuta tehdä."

Väitätkö, että ilmasto muuttuu koko ajan kylmemmäksi, ihmisen toimista huolimatta? Onko väitetty ilmastonmuutos (ilmaston lämpeneminen) siis todellinen vai väitätkö oikeasti sen suunnan päinvastaiseksi?

Kuinka paljon sydänkuolemia esimerkiksi on tuolla esimerkkinä mainitsemassasi Peittoon tuulivoimapuiston meluvaikutusalueella? Voimme sitten vertailla niiden lukumääriä ennen ja jälkeen tuulivoimarakentamisen tai voimme verrokkialueena käyttää alueita, joissa ei ole tuulivoimamelua.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tässä vielä tuosta ilmaston lämpenemisen uhkakuvasta kylmä totuus. Aihetta käsiteltiin aikanaan MOT ohjelmassa, alkaen 4:00 min. Huomio kiinnittyy poikkeuksellisiin jaksovalintoihin yleisimmin käytetyn eli hyväksytyn WMO:n 30 vuoden tasavuosikymmenien jakson sijaan!. Lisäksi 10 vuoden tasoituksessa on virheellisesti tasoitettu 5 vuotta kymmeneksi, se olisi pitänyt jättää kuvaamatta koska se voi olla vain oletus jatkumosta eli ennuste.

https://youtu.be/MmqEdpjZx48

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuki on määräaikainen, mutta se voidaan lakimuutoksella poistaa vaikka heti.

Esitä yksikin hyvä syy miksi tukea tuulivoimalle pitää antaa?

Ilmastonmuutoksesta luotan asiantuntijoiden selvitykseen enemmän kuin omaa etua ajavien agitaatioon.

Ilkka Pönkänen: "- Atlantin valtameren n. 65-vuotinen AMO (Atlantic Multidecadal Oscillation), joka jakautuu n. 30-vuotisiin lämpimiin ja kylmiin jaksoihin säätelee Suomen ilmastoa. AMO:n viimeistä, n. 30 vuotta sitten alkanutta lämpenemistä on käytetty ihmisperäisen lämpenemisen näyttönä, jota se ei ole. On kyse normaalista, luonnonmukaisesta oskillaatiosta. On tietysti muitakin valtamerten oskillaatioita, kuten PDO (Pacific Decadal Oscillation) ja säännöllisen epäsäännöllisesti esiintyvä ENSO (El Nino Southern Oscillation).

Modern Maximum on ohi ja nyt alkaa Grand Solar Minima. Maapallon ilmasto on monimutkainen systeemi, jota ihmistiedemies ei ole vielä onnistunut mallintamaan. Alue joka vaatisi paljon tutkimustoimintaa on auringon säteilyn (solar irradiance) muutosten vaikutus kosmiseen säteilyyn (galactic cosmic rays) ja kosmisen säteilyn voimakkuuden vaikutus maapallon ilmastoon. Maunder Minimum kesti 70 vuotta ja seurauksena oli Little Ice Age, jolloin Lontoossa Thames-joen jäällä pidettiin talvimarkkinoita.

Ihmisen vaikutus maapallon lämpötilaan on marginaalinen. Kaikki IPCC:n julkaisemat tietokonemallinnukset ovat olleet raskaasti liioiteltuja. Maapallon alempi troposfääri ei ole lämmennyt v. 1998 jälkeen ja lähivuosina alkaa pitkä viileä jakso. Arviot sen pituudesta liikuvat välillä 30-50 vuotta.

Professori Antero Järvinen, Helsingin yliopisto: "Suurten vuosia, vuosikymmeniä, vuosisatoja ja vuosituhansia kestävien luonnollisten vaihteluiden vuoksi ihmisen aiheuttamia muutoksia, jotka ovat nykyisinkin luonnollisissa rajoissa, on vaikea erottaa taustahälystä. Nykyinen lämmin jakso on samankaltainen kuin useat aikaisemmat lämpöjaksot kuten atlanttinen, minolainen, roomalainen ja keskiajan lämpökausi, kuin myös 1920-1940 havaittu lämpeneminen."

Terveysvaikutusten seuranta kuuluu viranomaisille, se tieto minkä itse olen asiassa löytänyt kasvattaa riskiä sairastumisiin. Ja näin on asia toteutunut myös Suomessa tuulivoimaloiden vaikutusalueella. Ei pienillä lapsilla ole mitään ennakkoluuloja tuulivoimaa kohtaan ja sairastumisia on syntynyt, ja kun perhe muuttaa riittävän kauas pois tuulivoimaloiden vaikutusalueelta, niin kaikki parantuvat ihan itsestään ilman sen kummempaa lääkitystä. 40 km välimatka asunnon ja tuulivoimalan välissä oli se lääke joka paransi perheen jatkuvalta sairastelulta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei kai kukaan ole väittänyt, että tuulivoimalle tukea pitäisi maksaa? Sinä väitit, että tuki poistuu. Peräsin väitteellesi perusteita.

Sanoit, ettei ilmastonmuutosta voida vastustaa ja toisessa väitteessäsi, että ilmasto kylmenee. Kumpaan suuntaan ilmasto on siis muuttumassa?

Väitteillesi tuulivoimaan sairastuneista kaipaan muutakin kuin pelkät puheet. Näytöt edelleen puuttuvat.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Miksi sitten kinaat kun jo vastasin jokaiseen kysymykseesi. Ilmastonmuutoksessa on kyse kylmenemisessä, tähän asti, ja vielä tänäänkin hesari sai jutun aikaan ilmaston lämpenemisestä.

Tuulivoiman tuki poistuu joko ennemmin tai myöhemmin, paras vaihtoehto olisi lopettaa se tuki heti.

Sairastumisen todennäköisyydestä lue se ensimmäinen kommentti, TEM:n julkaisu infraäänien vaikutuksesta, ja sivulla 77 eteenpäin professori Jukka Ylikosken osuus.

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1348...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Ylikosken loppupäätelmä ei tue väitteitäsi tutkimuksen osoittavan terveysvaikutuksia:
"Nykyisin käytettävissä olevan tutkimustiedon valossa ei ole mahdollista arvioida syy-yhteyttä tuulivoimaloiden aiheuttaman ei-kuultavan äänen (erityisesti infraäänen) ja kuulo- ja tasapainoaistin kautta välittyvien oireitten kuten huimaus, pahoinvointi, tinnitus ja korvien paineen tunne, välillä."

Lisätutkimuksia Ylikoski edellyttää ja niitä tietenkin olisi hyvä saada. Itse en usko siihen, että mikään tutkimustieto ikinä saisi sinua koskaan vakuuttumaan siitä, ettei tuulivoimamelusta olisi terveyshaittaa. Minun osaltani tilanne on paljon lohdullisempi: jos löytyy varteenotettava ja luotettava tutkimus, jossa tuulivoimamelun osoitetaan aiheuttavan terveyshaittaa, olen sellaiseen tutkimustietoon valmis luottamaan. Tuo tutkimus näyttää toteen sellaisen, että ihmiset, jotka tuulivoiman rakentamista vastustavat, tuntuvat kärsivän tuulivoiman rakentamisen jälkeen oireista huomattavasti enemmän kuin ihmiset, jotka suhtautuvat tuulivoimaan myönteisesti tai neutraalisti.

Näyttää siis siltä, että tuulivoiman vastustaminen itsessään lisää syntyviä terveyshaittoja. Tuulivoiman vimmaista vastustamista olisikin siis tutkimuksen valossa hyvä vähentää. Sillä tavoin ihmiset voisivat paremmin.

Ilmastonmuutos siis johtaa mielestäsi ilmaston kylmenemiseen. Kaikki ilmastotutkimustieto kuitenkin osoittaa päinvastaista.

Tuulivoimatuki saattaa toki poistua myöhemmin. Otsikkosi on harhaanjohtavaa. Väität otsikossasi, että tuki olisi poistumassa. Otsikointisi perustuu siis vain omaan toiveajatteluusi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #19

Laki syöttötariffin maksamisesta on rajallinen se kestää 12 vuotta ja päättyy. Tietenkin olisi jokaisen Suomalaisen kannalta ideaali tilanne kun tuki lopetettaisiin vahingollisena heti.

Oletko kuullut vertauksesta "lukee kuin piru raamattua", Ylikosken tutkimuksesta löytyy yksittäisiä lauseita joita voi sitten vääntää omaan tarkoitukseen sopivaksi:
"Toisaalta, käsitys että kuulosysteemi ei pysty prosessoimaan infraääntä on haastettu useissa tutkimuksissa, joissa on osoitettu infraäänen aiheuttavan muutoksia kuuloelimen toimintaan sekä koe-eläimillä
(Marquardt et al., 2007) että normaalikuuloisilla ihmisillä (Hensel et al., 2007). Itse asiassa on toistuvasti osoitettu, että ihminen aistii infraääntä, mikäli äänenpainetasot ovat riittävän suuria (Robinson & Dadson, 1956; Corso, 1958; Landström et al., 1988; Moller & Pedersen, 2004; Schust, 2004).
Kahdessa suhteellisen tuoreessa magneettikuvaus-tutkimuksessa (fMRI) on edelleen osoitettu, että 12 Hz:n infraääntä annettuna yli 110 desibelin voimakkuudella aiheuttaa kuuloaivokuoren aktivoitumisen, joka osoittaa, että (kuultavissa olevan) infraäänen aistimisprosessit kuuloaivokuoritasolla muistuttavat vastaavia
”normaalien” äänten kuulemisen prosesseja (Dommes et al., 2009; Weichenberger et al., 2015).
Näyttääkin siis nyt olevan yleinen käsitys, että ihmiset tosiaan aistivat infraääntä ja että altistuminen pientaajuiselle ja infraäänimelulle voi aiheuttaa hankalaakin häiritsevyyttä (annoyance) ja stressiä (distress) (Leventhall, 2004).

Tuulivoimalamelun on raportoitu aiheuttavan tuulivoimalasyndroomaksi (Wind Turbine Syndrome) nimitetyn sairauden oireita unihäiriöistä, pääsärystä, huimauksesta, tinnituksesta ja ääniyliherkkyydestä paniikkikohtauksiin ja masennukseen (Shepherd & Billington, 2011; Enbom & Enbom, 2013; Farboud et al.,
2013).

Tämä siitä huolimatta, että vaikka tuulivoimalamelulla on osoitettu olevan merkittäviä infraäänikomponentteja, maksimaaliset infraäänen äänenvoimakkuudet jäävät tasolle 80–90 dB (Jakobsen,2005; van den Berg, 2006; Jung et al., 2008)

"Itse en usko siihen, että mikään tutkimustieto ikinä saisi sinua koskaan vakuuttumaan siitä", - että tuulivoimamelusta on terveyshaittaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Ylikoski esittelee eri tutkimuksia ja niiden loppupäätelmiä. Omana loppupäätelmänään Ylikoski kertoo selvästi, ettei ole riittävää tutkimusnäyttöä, johon väitteesi voisi nojautua.

Tuulivoima saattaa aiheuttaa ongelmia herkistyneille. Tuulivoima ei myöskään näytä vaikuttavan kaikkiin ihmisiin samalla tavalla. Jotta terveyshaitat tulisivat osoitetuksi, pitäisi terveyshaitan olla todennettavissa suhteessa koko väestöön. Yksittäisten ihmisten kokemukset suljetaan kokonaisarvioinnissa ulkopuolelle, jos niiden esiintyvyys jää kovin pieneksi eikä ne esiinny samanlaisina vastaavissa olosuhteissa toisaalla.

On selvää, että tuulivoimalan vaikutuspiirissä asuvilla esiintyy tinnitusta, unihäiriöitä, huimausta, ääniyliherkkyyttä, paniikkikohtauksia ja masennusta. Olisi outoa, jos ei olisi. Tinnitusta, unihäiriöitä, huimausta, ääniyliherkkyyttä, paniikkikohtauksia ja masennusta esiintyy 2 - 2000 kilometrin säteellä voimaloista asuvilla. Siis ihan koko väestöllä.

Minä uskon tutkimustietoon, jonka loppupäätelmässä on kerrotaan tuulivoiman aiheuttavan terveyshaittaa. Nyt linkkaamastasi tutkimuksesta voidaan osoittaa itseasiassa päinvastaista: ihmiset, jotka kokevat tuulivoiman ahdistavana ennen tuulivoimalan rakentamista, saavat enemmän erilaisia tuntemuksia tuulivoimalan rakentamisen jälkeen kuin ihmiset, jotka suhtautuvat tuulivoimaan neutraalisti tai positiivisesti.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #22

Nykyiset hämäystutkimukset joita tehdään ja tarkastetaan maallikolla tuulivoimatoimijan rahoituksella ovat naurettavaa pelleilyä vakavalla asialla.

"Himasraportti tuulivoimasta: kolme miljardia vuodessa tuulitukeen"

Raportin mukaan kolmen miljardin vuosittaisella tuella tuulivoima työllistäisi 960 henkilöä (sivu 19) eli yhden työpaikan hinta olisi 312 000 € vuodessa. Raportin mukaan Suomeen tarvittaisiin 4000 tuulivoimaprojektia lisää (Sivu 17) eli noin 13 kappaletta Suomen jokaiseen kuntaan.
http://tietokayttoon.fi/julkaisu?pubid=18206

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #19

Australiassa Adelaidessa vanhemman liittovaltion tuomioistuimen tuomari arvioi tuulipuiston melun vaikutuksia. Kyseessä on perusteellinen lääketieteellinen ja tieteellinen tutkimus tuulivoimasta Australiassa.

Virkamiestuomioistuimen havainnot perustuivat meluhaittoihin ja joidenkin tautien, mukaan lukien verenpainetauti ja sydän- ja verisuonitaudit, jotka ovat mahdollisesti aiheuttaneet osittain häiriintynyttä unta, psykologista stressiä ja/tai ahdistusta. Vaikka tuulivoimaloiden ääni ei ole kuultavissa, matalataajuisella melulla ja infraäänellä voi olla muita vaikutuksia ihmiskehoon, mutta joita ei myöskään täysin ymmärretä. Tällaisia oireita ovat huimaus, pahoinvoinnin ja tinnituksen kaltaiset oireet.

Todettiin myös, että nykyinen menetelmä tuulipuistojen melun mittaamiseksi - dB (A) -asteikko ei soveltunut tuulivoimamelun infraäänen mittaukseen, koska huomattava osa tuuliturbiinien äänestä on alemmalla taajuusalueella, jolloin äänen huippupainetasojen kova vaihtelu ei käy ilmi mittauksista.

Sen sijaan dB (A) -asteikko peittää sen tapahtuman, joka voi aiheuttaa haitallisia terveysvaikutuksia. DB (A) -painojärjestelmä on perustana jokaiselle tuulivoimalan ohjeelle, joka toimii maailmanlaajuisesti.

https://climatechangedispatch.com/wind-turbine-noi...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Huimausta, pahoinvoinnin ja tinnituksen kaltaisia oireita esiintyy kaikissa väestöryhmissä 0 - 2000 kilometrin etäisyydellä tuulivoimalasta asuvilla. Pitäisi olla tutkimus, jolla tulisi osoitettua, että oireet lakkaavat tuulivoimalan pysäyttämisen aikaan tai että oireet olisivat yleisempiä tuulivoimalaa lähempänä asuvilla ja nimenomaan sellaisilla ihmisillä, jotka eivät lähtökohtaisesti ole vastustaneet tuulivoimarakentamista.

Itselläni on noista oireista parasta aikaa kahta. Sopisin kovin hyvin kuvauksesi perusteella tuulivoimamelusta kärsiväksi. Paitsi, että eihän täällä Helsingissä ole tuulivoimalaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #23

"Big Wind-teollisuus on tehnyt kaiken voitavansa pitääkseen tämän tarinan haudattuna, ja parjata kärsivät uhrit naurunalaiseksi monin tavoin." - Paul Driessen

https://www.iceagenow.info/science-deniers-wind-in...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #23

Vestibular toimintahäiriö on sairaus, joka voi aiheuttaa tasapainon liittyvät ongelmat, kuten huimausta.
Stapediusrefleksi eli kuuloluiden yhteen lukitsevan stapediuslihaksen vetäminen. Se on korvan suojelumekanismi, joka toimii matalilla äänillä, koska luonnossa ei juuri voimakkaita ääniä ole. Ihmisten herkkyys vaihtelee reippaasti yksilöittäin. Ilmiö esiintyy myös infraäänillä.

http://www.akustinenseura.fi/wp-content/uploads/20...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Näytöt edelleen puuttuvat." - Ei puutu, mutta jos ennakkoasenne tiedon vastaanottamiseen on kielteinen, sitä minä en voi parantaa. -Se vaatii pitkän ajan ohjelmaa ja kuntoutumista.

Ulkomaisia tutkimuksia:
https://the-law-is-my-oyster.com/2015/09/16/resear...

Kanadalaisen Robert McMurtryn ja Carmen Krogh`in julkaisu tuulivoimaloiden terveyshaitoista:
http://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/20542...

Ja tästä vähän lisää uutta tietoa:
http://waubrafoundation.org.au/wp-content/uploads/...

Ruotsissa on herätty lääkärien toimesta infraäänien vaaroihin:
http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2013/0...

Tässä on hiukan ihan uutta tietoa.
https://docs.wind-watch.org/Punch-James-Wind-Turbi...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima aiheuttaa ennalta arvaamatonta lisäkulua sähkönkäyttäjille.

"Sähkölaskutuksen uuden komponentin, tehomaksun ovat ottaneet ensimmäisenä käyttöön Helen Sähköverkko Helsingissä ja lahtelainen LE-Sähköverkko.

Helenin mukaan tehomaksulla varaudutaan siihen, että verkossa on tulevaisuudessa yhä enemmän tuuli- ja aurinkosähköä, jonka tuotanto vaihtelee säiden mukaan."

https://www.uusisuomi.fi/raha/242828-sahkolaskuun-...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Uusiutuvien energiamuotojen tukien seurauksena on, että tuuli- ja aurinkosähkö yhdessä päästökaupan kanssa tekevät muista sähkön tuotantomuodoista kannattamattomia, koska ne eivät pärjää kilpailussa tuetuille tuotantomuodoille. Kylminä, tyyninä talvipäivinä tuotantokapasiteetti loppuu kesken, kun tukien vääristämillä markkinoilla ei kannata investoida voimaloihin, jotka tuottavat sähköä aina kun tarvitaan."
https://www.suomenuutiset.fi/sahko-tanaan-ennatysk...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset