hannuaro1

Lainsäätäjien etuoikeus miljoonabisneksiin turvataan lehmänkaupoilla

  • Ei tuulivoimala luontoon sovi
    Ei tuulivoimala luontoon sovi

Itsepetos on petoksista typerin. Hallituksen politiikka tukee tuulivoiman rakentamisia verovaroilla, nyt valtion ohjauksessa oleva yhtiö ostaa Taalerin tuulisähkön, ja veroja maksetaan Irlantiin. Olisiko jo selvillä tuulivoimaloiden omakäyttösähkön määrä, vai annetaanko rahaa tyhjästä, vrt. - syö enemmän kuin tienaa?

 

"Irlannissa yhteisöveroaste on 12,5 prosenttia, kun Suomessa se on 20. Energialiiketoimintaa Fortumilla ei Irlannissa ole, Kostiainen sanoo. Irlannissa yhtiöllä ei kuitenkaan ole energialiiketoimintaa, vaikka sen verotettava tulo maassa on suurempi kuin Suomessa."

http://www.iltalehti.fi/talous/201803212200826113_ta.shtml

 

"Fortum ostaa Taalerin tuulivoimaportfolion koko vuosittaisen Suomessa tuotetun tuulisähkön Taalerin järjestämän kilpailutuksen tuloksen." 

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/fortum-ostaa-taalerin-tuuliportfolion-koko-vuosittaisen-tuulisahkon-tuotannon-6707361

 

Fortum on monen poliitikon bisneksissä takuumiehenä, olisiko jo aika vähän hillitä muutakin kuin ilmaston lämpenemistä.  Suomalaista avointa kansan kusetusta, mitä sen on väliä, verovaroilla tappiot hoidetaan voitoiksi. "Euron tuki tuulivoimalle tuo yhteiskunnalle takaisin jopa yli kymmenen euroa", kuka uskoi?

 

"Taaleri ja Fortum pelastavat yhdessä Chempolis Oy:n konkurssilta. Mitä tapahtui Sipilän lasten 750000 euron lainalle Chempolikselle?"

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702072200066382_pi.shtml

https://yle.fi/uutiset/3-9413976

 

Millään ei ole mitään väliä, ehkä soten yksityistämisen kustannuksetkin tungetaan vielä ilmastonmuutoksen piikkiin jonka joku joskus kuolettaa jos saa elää. Sote tekee elämisen epävarmaksi, hoitoa saisi jos on varaa ostaa hoitoon tarvittavat lääkkeet ja operaatiot. Sosiaaliturvatunnus voi sisältää vielä varallisuuden mukaisen selvityksen mahdollisista hoidoista joita asiakkaalla olisi mahdollisuus ostaa. - Se elää jolla on rahaa ja varallisuutta.

 

Mitään ei kuulu, silti tuntuu kuin jotain pitäisi kuulua, mutta kun ei sitä kuule? Onko kuulossa vikaa, vai onko vikaa päässä, jotain outoa on liikkeellä..  Infraääni, - hiljainen tappaja. Ison tuulivoimalan ominaisuuteen liittyy infraääni.  Värähtely-alue, jonka ihmisen korva kuulee, vaihtelee 20 - 16000 Hz välillä. Propellissa lavan pituus voi olla n. 70 metriä, painoa lavalla on n. 17 tonnia ja propelli pistää ilman sellaiseen liikkeeseen ettei ihmisen elimistö sopeudu siihen koskaan. Ihmisen sisäelinten pehmytkudokset resonoivat 5 -7 Hz taajuusalueella. 

 

Tämä alue on erittäin vaarallinen, sillä värähtelypaineen (dB) ollessa riittävän suuri voidaan repiä sisäelimiä ja aiheuttaa kudosvaurioita. Vaikka värähtelypaine ei olisikaan kovin suuri, niin pitkäaikainen altistuminen resonoinnille häiritsee solutason toimintaa niin, että syntyy merkittäviä terveydellisiä seuraamuksia.

 

Matalataajuinen, kapeakaistainen, sykkivä, ja muuttuva taajuuksinen paineaalto on ihmisten ja eläinten terveydelle vaarallista. Valtion poliittinen päätös syöttötariffi/takuuhinnan maksamisesta tuulisähkölle aiheutti pelottavaa terveysuhkaa ennen niin hiljaisille ja rauhallisille maaseudun asutuksille. - Tätä ongelmaa ei nyt enää valehteluilla saa piiloon. Vahingon tekijä on vastuussa, sitä ei kukaan voi kieltää.

 

Siirtohinta ja sähkövero ovat nyt riistohintoja, sen nämä valtion ohjaustoimet saivat aikaan. Raha ohjautuu enimmäkseen ulos Suomesta, esimerkiksi valtionyhtiö kiertää veroja, - Irlannissa yhteisöveroaste on 12,5 prosenttia, Suomen verotus on kovempi, valtion tukipolitiikan takia. Ensin aiheutetaan verojen korotukset kotimaahan ja siirretään oman yhtiön verotus Irlantiin? - Onko tuo nyt sitten isänmaan edun mukaista politiikkaa, joku poliitikko voisi aukaista taustoja asiassa jos haluaisi.

 

Tuulivoima toimijoiden antamat tiedot tuulivoimaloiden ominaisuuksista ovat olleet valheellista omaa etua puolustavaa mainosta. Poliitikkojen selvilläolovelvollisuus pohjautuu tuulivoimaa rakentavien yhtiöiden antamaan tietoon. Esimerkiksi STY:n puheenjohtaja kertoi yhden euron tuen tuulivoimalle tuovan jopa yli kymmenen euroa takaisin yhteiskunnalle, ja tähän ne hölmöt uskovat varmaan vieläkin.

 

Jari Suominen vastaa Iltalehden kysymyksiin: "Te vakuutitte Satakunnan Kansan haastattelussa, että yhden euron tuki tuulivoimalle tuo kymmenen euroa tuloina takaisin yhteiskunnalle. Millaiseen laskelmaan tämä perustuu?"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040818197987_uu.shtml

 

Vanha totuus on: "Mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei todellakaan ole totta"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Peruskoulun fysiikan kirja tuntee infraäänen, tuulivoima rahoitteiset tutkijat eivät.
https://www.youtube.com/watch?v=GL7pcQ9KLPE

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tällaista elinympäristöä ei kukaan voi haluta kenellekään. Alla olevalla kyläyhdistyksen tekemällä videolla Porin Peittoonkorven tuulivoimaloiden melusaastetta paikallisten asukkaiden korvin kuultuna:"
https://santavuori.blogspot.fi/2018/02/totuus-tuul...

"Ääni on äänitetty perustason laitteella, Olympus LS-14:llä, jossa ääni tallentuu muistikortille. Laitetta käyttävät mm. radiotoimittajat ja lintuharrastajat. Laite on videon tekijän mukaan "kunnollinen ja tähän mennessä ainoa, josta olen kuulut tuulimyllyjen äänet juuri sellaisina kun ne ovat." Laite oli asennettu herkimmilleen ja se oli noin 1 metrin korkeudella puussa. Äänityksen ajaksi äänittäja siirtyi kauemmaksi.

Kannattaa ottaa huomioon, että "pelkän" melun lisäksi asukkaat kärsivät paljosta muustakin voimaloiden aiheuttamasta haitasta, jota ei tässä nyt käydä erikseen luettelemaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Piiri pieni pyörii..

Taalerin hallituksen puheenjohtaja on Peter Fagernäs, joka toimi Fortumin hallituksen puheenjohtajana vuosina 2001-2009 puolustaen voimakkaasti toimitusjohtaja Liliusta johdon optiojärjestelyissä. Asiasta nousseen kohun myötä Fagernäs joutui eroamaan vuonna 2009. Samalla kun Fagernäs on Taalerin hallituksen puheenjohtaja on hänen perheensä luotsaama Hermitage & Co Oy suurin Taalerin omistaja. Taalerin hallituksen varapuheenjohtaja on lisäksi Juha Laaksonen, jonka työhistoriasta kerrotaan hänen olleen Fortum Oyj:ssä useammissa johtotehtävissä 1979-2012, joista viimeisimpänä talousjohtajana.

Fortum ei lähtenyt kotimaiseen tuulivoimaan ko herrojen aikakautena, mutta nyt sitten Fortum ostaa heiltä koko kapasiteetin. Mielenkiintoista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Se tässä ihmetyttää kun kaikki on ihan julkisesti esillä, eikä kansa reagoi oikein mitenkään. Jossain vähän lämpimämmissä oloissa nämä herrat olisivat entisiä johtajia. Ei näitä kähmintöjä saisi täälläkään hyväksyä, tämä yhteisten varojen väärinkäyttö tulee muuten lailliseksi.

Muuta:
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Uutinen 7.11.2008: - "Viime vuoden elokuussa Fagernäs löi rahat yhteen kahden muun suursijoittajan Esa Karppisen ja Pertti Laineen kanssa. He perustivat näyttävästi Taaleritehtaan, joka tarjoutui hoitamaan Suomen vauraimman prosentin omaisuutta."
https://www.talouselama.fi/uutiset/suursijoittaja-...

"Yli 20 vuotta perustamisensa jälkeen Chempolis on edelleen eräänlainen startup-yritys. Sen tekniikkaan pohjautuvia teollisia laitoksia ei ole rakennettu vielä ainoatakaan. Silti valtio näyttää uskoneen yritykseen."
https://yle.fi/uutiset/3-9413976

Ja juttuja on netti täynnä, ei vaadi kuin hiukan googlella kutittaa, niin jo alkaa tietoa ja uutista tulemaan tuutin täydeltä. Mitä tästä vielä seuraa? - Lisää valtion velkaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Joo-o, Taalerin tuulivoimarahaston kuten myös biorahaston ja kiertotalousrahastoon on suoran sijoituksen minimi 200 000. Mukavastihan biotalouttakin ja cleantechhiä tällä hetkellä tuetaan ja rahasto-osuuksien omistajat ovat arvoitus.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #7

Lisäksi Taalerin neljänneksi ja seitsemänneksi suurimmat omistajat ovat Luxembourgilaisia vakuutuskuoria tarjoavia firmoja, joten taustalla olevista henkilöistä emme tiedä mitään. Firmat ovat Lombard International Assurance S.A. ja Swiss Life Luxembourg S.A.

https://www.taaleri.com/fi/investor-relations/osak...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kepu voi edelleen pakkosäännösmarkkinoita ja ilmastopolitiikkaa hyödyntäen jatkaa rahastamista johtohenkilöidensä lähisukulaisille."

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/275544-nyt-l...

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut aiemmin omistamiinsa yhtiöihin tuntuvasti julkista rahaa, kertoo Ylen selvitys
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ylen-...

Ja vihreät, ym. talouden ja luonnon murskaamisen alkujuuret:
"On tärkeää huolehtia myös siitä, että uusiutuvan energian tukijärjestelmiin ei synny katkoa."

Eriävä mielipide, Helsingissä 14.3.2017

"Suomen nykyiset päästösitoumukset vuosille 2030 ja 2050 eivät ole riittäviä Pariisin sopimuksen lämpötilatavoitteen saavuttamiseksi. Sitran (2016) mukaan Suomen pitäisi leikata päästöjä vuoden 1990 tasosta noin 60 prosenttia vuoteen 2030 ja 130—150 prosenttia vuoteen 2050 mennessä Pariisin sopimuksen täyttämiseksi."

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/Y...

.. esitämme,että talousvaliokunta ottaa edellä olevan huomioon.

Riitta Myller sd
Katja Taimela sd
Susanna Huovinen sd
Silvia Modig vas
Satu Hassi vihr

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"selvityksen mukaan Suomen kannalta taloudellisinta olisi näiden tavoitteiden toteuttamiseksi leikata päästöjä jopa noin 60 %:lla vuoteen 2030 mennessä ja noin 130 % vuoteen 2050 mennessä"

60% vähennys kyllä onnistuu, mutta 130% vähennystavoitteessa alkavat termodynamiikan säännöt tulla vastaan kaikessa ankaruudessaan. Hyvähän se silti on, että tavoitteet ovat korkealla.

Joku 20-30% energiankulutuksen vähentäminen ei oikeasti ole ongelma kenellekään muulle kuin verottajalle/valtiovarainministeriölle. Tuo voidaan saavuttaa yksinkertaisesti vähentämällä osaa turhasta tuhlauksesta ja parantamalla energiatehokkuutta tarpeellisessa tuhlauksessa.

Sen lisäksi pitäisi ehkä käyttää metsäteollisuuden mustalipeä suurelta osin liikennepolttoaineiden valmistukseen ja hyödyntää tehokkaasti nyt maassa oleva biokaasupotentiaali. Noilla toimenpiteillä päästövähennystavoitteet saavutetaan järjellisiltä osin, ja myös riippuvuus tuontiöljystä vähenee. Se tietenkin tekee hyvää kauppataseelle. Aika iso projekti jota ei varmaankaan toteuteta, ellei joku kriisi siihen pakota, tai öljynhinta nouse huomattavasti.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Päivän Byrokraatti -palkinnon saa entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk), joka jätti onnekkaasti lukematta tyttärensä Tuulimari Fareedin diplomityön ennen kuin päätti tuulivoiman syöttötariffeista."
https://dspace.cc.tut.fi/dpub/bitstream/handle/123...
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Kohti vähäpäästöistä Suomea - Uusiutuvan energian velvoitepaketti
Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen 20.4.2010
https://www.tem.fi/files/26643/UE_lo_velvoitepaket...

"Näin alkoi muodostua sidonnaisuuksien verkosto, jossa valtion rahat ja liikemiesten rahat kiertävät samassa vyyhdessä, kun liikemiehet istuvat ristiin rastiin niin veronmaksajien sijoitusrahastojen hallinnossa kuin niiden sijoituskohteena olevien yritysten johtajina ja omistajina."
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mitä sen on väliä, "asiantuntijat sanoo, että ihmiskunta kuolee sukupuuttoon 9 vuodessa"
https://www.youtube.com/watch?v=qOAaz26bmjU

"Liian usein tiedettä manipuloidaan poliittisen asialistan toteuttamiseksi.

Valtion virastot pettävät liian usein kansan luottamusta rikkomalla hyvää tieteellistä periaatetta halusta saavuttaa poliittinen tavoite.

Falskiin tieteeseen perustuvat julkisen politiikan päätökset aiheuttavat valtavia taloudellisia kustannuksia yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla." - Vertaa vaikka tuulivoima politiikan saavutukset Suomessa, kuka hyötyy veronmaksajien kustannuksella.
https://www.theguardian.com/environment/planet-oz/...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Puolueena Suomen Keskusta ja keskustalaiset liikemiehet ovat kunnostautuneet käyttämällä kansalaisten verorahoja taitavasti hyödykseen.
Ja tämä saa edelleen jatkua, mikään ei ole muuttunut. Nyt on tulossa tämä maakuntahallinto sote-uudistuksineen. Suomi on kai tarkoitus lypsää tyhjäksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset