hannuaro1

Kirottu tuki tuulivoimalle jatkuu, jos Pekkarinen saa päättää

  • Helmikuun brutto tuulituotantoa
    Helmikuun brutto tuulituotantoa

Laki 1396/2010 antoi ilman sen kummempia kokonaisvaikuttavuus selvityksiä tuulivoimalla tuotetusta sähköstä niin suuren takuuhinnan että vain ne ehtivät apajille joilla oli jo ennakkoon tieto tulevasta lottovoitosta. "Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille". (E-J Korhola) Muistissa säilyy Pekkarisen "nerokas tariffi", siitä puhutaan turuilla ja toreilla vielä monta vuosikymmentä, vaikka tämä kohtuuton tuki lopetettaisiin heti.
 

Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, tämä on fakta. Markkinaehtoisesti tappiollisesta toiminnasta poliitikot tekivät valtion takuuhinnan avulla erittäin hyvin voittoja tuottavan, ilman omaa riskiä. Yleensä tietoisesti tappiollista liiketoimintaa tehdään rahanpesun takia. Fingrid ei noteeraa tuulivoimalan omakäyttösähkön määrää, selvityksessä esitetään vain brutto tuotanto (osa arvioitu). Tuulivoimalat kuluttavat sähköä mm. lämmitykseen, näyttö miinusmerkkisestä tuotannosta paljastaisi tukipolitiikan järjettömyyden.

 

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". = vanha tuomarinohje. 

 

Ulkoiselta olemukseltaan viisailta näyttävät poliitikot kertovat ettei Suomen perustuslaki taivu tehtyjen vahinkojen korjaamiseen. - Sekään ei pidä paikkaansa, perustuslakia voi tulkita myös niin että tuki tuulivoiman osalta poistuu. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. - Ei siis tuottoja.

 

Päättäjien selvilläolovelvollisuus perustuu pelkästään tuulivoimatoimijoiden omia voittoja suojeleviin selityksiin. Kritiikistä selviämiseen Suomen tuulivoimayhdistys (STY) ja asian hyväksyneet päättäjät, myös terveysala (THL) käyttäää tässä tuulivoima lobbauksessa aggressiivista lähestymistapaa:

1. Vähättele
2. Selittele
3. Syyttele

 

Yleensä asiantuntijat suosittelevat virheellisen toiminnan ratkaisemiseksi kolmen askeleen metodia (toimii vain jos vilpittömästi on tarkoitus korjata virhe):
1. Myönnä
2. Pahoittele
3. Korjaa

 

Poliitikot jättävät likaisen tahran luontoon ja Suomen historiaan härkäpäisellä tuulivoima terrorilla. Yritystukia tarvitaan toiminnan kehittämiseen omillaan toimeen tulevaksi, itsessään tappiollinen tuulivoima sähköntuotantomuotona ei tukirahoilla korjaannu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Riita repesi yritystuista – Mauri Pekkarinen: Haastan sinut milloin tahansa

– "Politiikassa on pakko tottua pienenpieniin askeliin ja iloita pikkiriikkisestäkin edistyksestä – mutta 60 miljoonaa on jo vähäpätöisyydessään loukkaus valistunutta kansalaista kohtaan. Tukia on siis yli 4 mrd, valtaosa turhaa tai vahingollista, Vartiainen kirjoitti."

https://www.verkkouutiset.fi/riita-repesi-yritystu...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarista viedään kuin litran mittaa, jotain tarttis tehdä, Pekkarinen ei enää ole tehtäviensä tasalla, hallituksen työtehtävissä tarvitaan laaja-alaista osaamista teknisistä taidoista suunnitteluosaamiseen ja lainsäädännön tuntemukseen. Vastuullisissa tehtävissä toimiminen edellyttää stressinsietokykyä, harkintakykyä ja hyvää kuntoa. - Entä Pekkarinen, hän menetti malttinsa ja raivostui kritiikistä.

"Harkimon mukaan lobbarit yrittävät ajaa koko ajan omaa agendaansa näiden harvalukuisten päättäjien kautta.

– Siksi esimerkiksi yritystukia ei saada parlamentaarisessa ryhmässä purettua. Lobbarien näkemykset vaikuttavat niin paljon, että hallitukselle asti ei oikeastaan ole mitään esittää. Jos sinne jotain pääseekin, kyllä lobbarit hoitavat loput."

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Harkimo-%C3%A4...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Niin kauan kun palkansaajat äänestävat Keskustaa, yritysten turha tukipolitiikka ei lopu! Yritystuet vääristävät kilpailua. Huonot yritykset pysyvät pystyssä tukien varassa ja hyvät ilman tukia eivät välttämättä pääse edes markkinoille. Suomessa ei ole aitoa markkinataloutta - Tästä kärsivät yleensä pienet sekä aloittelevat yritykset.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin on, on surullista katsoa miten Suomea ajetaan alas tällä riistopolitiikalla. Jos mietitään vaikka pakkolunastuslakia, se tarkoitti joskus että yhteisen edun nimissä oli pakko saada esim. rautatie, maantie, sähkölinja asutuskeskuksiin. Nyt tuulivoimatoimijat ottavat haltuunsa satoja hehtaareja maapohjaa omien itsekkäiden voittojen saamiseksi tuulivoimalla jonka valtion takuuhinta takaa. - Ei tämä ole mitään yhteistä etua enää, ensin tehdään laki joka oikeuttaa keräämään pääasiassa kotitalouksia verottamalla tuotteelle kolminkertainen hinta, ja haltuunotto lailla otetaan maapohja oman tarkoituksen toteuttamiseen.

Lähiasukkaat voivatkin sitten muuttaa asunnoistaan muualle, siihen ei sentään aseteta mitään esteitä. Ei tämä enää ole demokratiaa, tämä on diktatuuria. Suomi muuttui EU:n myötä valtaa pitävien omaisuudeksi, jota voitaisiin hyödyntää ihan niin kuin halutaan. Pekkarinen puolustaa kaivoslakia, ja nyt ympäri maailmaa firmat ottaa täältä tarkoitukseensa sopivat metallit jalostettuina täällä, jätteet jää tänne ja murskattu luonto.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Poliitikot tukevat mielellään aloja, joiden uskovat olevan tulevaisuudessa merkittäviä. Kuitenkin menestyksekkäiksi saattavat lopulta paljastua aivan muut alat."

"Yritystukien avulla pyritään usein pelastamaan työpaikkoja, mutta usein tuet vain viivyttävät työpaikkojen väistämätöntä häviämistä"

"Yritystuista hyödyllisimpiä ovat erilaiset innovaatiotuet esimerkiksi yritysten tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen, ja niitä myönnetään 350 miljoonan euron edestä vuonna 2017."

"Poliittisissa työryhmissä suurten teollisuusyritysten harjoittama lobbaus ja perusteeton uhkailu voittavat tutkimustiedon."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Yritystuki

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Onko kenelläkään hajua , miten sen uuden tulituen kanssa käy?

http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lobbaus ja uhkailu tukien saajilta on nyt johtamassa siihen ettei tukipolitiikkaan sidoksissa olevat poliitikot uskalla leikata yhtään euroa tuuleen heitetystä valtion tuesta.

Tuulivoimapuistojen voimalinjojen maapohjat voidaan ottaa yhteisen edun nimissä pakkolunastuksella yksityiseen käyttöön. Kaikki viedään tuulivoima etujen saajien tahdon mukaan, sen takuumiehenä asiaa hoitaa Mauri Pekkarinen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomeen tuodut tuulivoimalat ovat laittomia, ei ole CE sertifikaatin mukaisesti tarkastettuja, ne ovat ympäristölle vaarallisia.

Tässä on jo muutama vuosi odotettu kuinka hallitus ratkaisee terveyshaittojen ehkäisyn, mitään ei kuulu, vaikka kokemusta on ja ulkomaiset tutkimukset osoittavat tuulivoimaloiden ominaisuuksista johtuvat terveyshaitat tosiasiaksi.

Terveys ei ole kauppatavaraa. Bisnes valtion verovaroilla on härskiä politiikkaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hallitus pitää ulkomaalaiset tuulivoima sijoittajat tyytyväisinä, eikä tarkastele vuosittain tuen määrää, vaikka se oli alunperin sopimuksessa allekirjoitettu..

"Viranomaispäätösten lainmukaisuuden valvonta on oikeusvaltion peruskalliota."

”Yleisen edun valvonta merkitsee yksityistä intressiä laajempien etukysymysten valvontaa. Tällöin haitankärsijänä ei ole joku yksityishenkilö tai henkilöryhmä tai jokin tietty omaisuus, vaan kohteena on yleisempi, kollektiivinen kokonaisuus.”

Tämän voi lukea tuoreimmasta ympäristönsuojelulainsäädännön laillisuusvalvontaoppaasta.

Yleistä etua valvottaessa kohteena voi olla esimerkiksi maisema, veden tai ilman laatu, kulttuuriympäristö, elinympäristö tai eliölaji. Ne eivät ole kenenkään yksityistä omaisuutta, eivät edes valtion.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vie...

Terveyshaitasta ei voida sopimuksia kirjoittaa, se on lailla kielletty.

Ihmisiä pidetään koekaniineina tuulivoimaloiden aiheuttaman vellovan ilmanpaineen vaihtelujen alla, ei sitä kukaan, eikä mikään kansainvälinen sopimus hyväksy. Erityisesti Suomeen suunnitellut yli 200 m korkeat ja n. 4 MW:n tehoiset tuulivoimaloiden tarkastukset jätettiin retuperälle, onko sertifikaatit kunnossa, onko CE-merkintä hyväksytysti esillä. Ei pienten kuntien rakennusmestarit ymmärrä näistä vehkeistä mitään jos ei valtio keskitetysti selvitä kokonaisuutta.

Tilanne on aivan käsittämättömän heikolla pohjalla, ainoastaan yksityisten ihmisten valituksia käsitellään jonain yksittäisinä tapauksina, vaikka jokaisen tuulivoima-alueen ongelmat ovat ihan samoja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valtioneuvoston julkaisusta löytyy tuulivoiman tutkittu haitta mm. sivuilta 78-85. Samoin tutkimuksen historia selvennyksenä. Lääketieteellisessä tutkimuksessa vain uusimmalla tutkimuksella on merkitystä, sillä tutkimusmenetelmät ja tutkimusasetelmat tarkentuvat. Suomessa on maailman suurimmat maalle rakennetut tuulivoimalat asutusten vieressä. - Ihmisten pitäminen koekaniineina tuulivoimapuiston matalataajuisen merkityksellisen sykinnän vaikutukselle on rikos ihmisyyttä vastaan.

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/80067

Viranomaispäätösten lainmukaisuuden valvonta on oikeusvaltion peruskalliota. Terveyshaitasta ei voida sopimuksia kirjoittaa, se on lailla kielletty.
Perusteet syöttötariffin maksamisen lopettamisesta tuulivoimalle ovat yksiselitteisen tarkasti ja lain mukaisesti perusteltuja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Harkimon mukaan Suomen poliittista järjestelmää pyörittää todellisuudessa noin prosentti ihmisistä ja 99 prosenttia istuu katsomossa."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245334-miten-kuka...

Näinhän nämä bisnekset ovat jo kymmenen vuotta pyörineet, nyt on aika lopettaa valtion rahojen jako näille bisneksen pyörittäjille.

Uutinen 7.11.2008: - "Viime vuoden elokuussa Fagernäs löi rahat yhteen kahden muun suursijoittajan Esa Karppisen ja Pertti Laineen kanssa. He perustivat näyttävästi Taaleritehtaan, joka tarjoutui hoitamaan Suomen vauraimman prosentin omaisuutta."
https://www.talouselama.fi/uutiset/suursijoittaja-...

"Päivän Byrokraatti -palkinnon saa entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk), joka jätti onnekkaasti lukematta tyttärensä Tuulimari Fareedin diplomityön ennen kuin päätti tuulivoiman syöttötariffeista."
https://dspace.cc.tut.fi/dpub/bitstream/handle/123...
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Yritystukien karsiminen on suomalaisen politiikan roskanäytelmä.
Suomeen on synnytetty jättimäinen tukimylly vuosikymmenten aikana. Se on seurausta sulle mulle -politiikasta."
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803302200848...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tärkeä ja hyytävä linkki, joka vei suorastaan sanat suusta ja jopa ajatukset päästä. Jokaisen kannattaa lukea se.

Kiinnitin tuon työryhmän kokoonpanoon. Siitä puuttui mielestäni yksi edustaja. Eli sen ryhmän edustaja, joka maksaa koko "juhlat". Se on veronmaksajien edustaja.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Hyvä kirjoitus Hannu.

Tuli mieleeni eräs keskustelu. Olin energiateollisuuden kevätseminaarissa ja yhtenä esittelijänä toimi Raimo Sailas. Kysyin häneltä, mitä mieltä olet syöttötariffista tuulivoimaloille. Vastaus olin yksinkertaisen selventävä "se on hyvän tahtoista hölmöyttä". Meillä tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti tämän vuoden alussa osayleiskaavan tuulivoimala alueelle. Oli siis käsittämätöntä, ettei yksikään jäsen ymmärtänyt, mihin ovat suostumassa, tietämättömiä. Julkisuudessa hehkutettiin kiertotaloutta ja vähäpäästöistä energian tuotantoa. Yksikään lautakunnan jäsenistä ei ymmärrä, että Rovaniemi alueellaan tuottaa päästötöntä energiaa eli vesivoimaa. Meillä on CHP voimalaitos, joka siis tuottaa kaukolämpöä ja osin sähköä. Sähköä Suosiolanvoimalaitos tuottaa 30MWh veraan, josta omaan käyttöön menee 3MWh:a. Laitokseen on asennettu muun muassa savukaasupesuri, jonka jälkeen hiilidioksidi päätöt ovat pudonneet puoleen ja hiukkaspäästöt kymmenykseen aiemmasta. Tehoa savukaasupesuri lisäsi 24MWh. Laitos käyttää puuhaketta ja turvetta. Puuhaketta noin 60 prosenttia ja turvetta 40 prosenttia. Nyt tämä hallitus viisaudessaan päätti nostaa turveveroa 1,9 eurosta/MWh 3,4 euroon/MWh. Siis tähän vaikuttaa tietysti ministeri Tiilikainen, pahempi kuin vihreät hallituksessa. Ministeri Tiilikainen päätti laittomasti estää Kemihaaran tulvansuojelualtaat. Altaasta olisi tietysti tullut monitoimiallas, johon olisi asennettu 34MWh:n voimala. Siis estetään päästöttämän energiatuotannon lisääminen.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Hyvä kirjoitus.

Pikku asia : Suosiolan voimalaitoksesta..tekstissä on laatuna energian määrä MWh, lieneekö tarkoitus olla teho eli MW ?

Energiaa tuo ko. laitos käsittääkseni tuottaa GW-tunteja eli GWh.

http://www.neve.fi/Napapiirin-Energia-ja-Vesi/Neuv...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kiitos kannustuksesta. Tämä hyväntahtoinen hölmöily maksaa veronmaksajille kohtuuttoman paljon, tänä vuonna on tukiin kulunut jo n. 50 miljoonaa euroa. Jukka Leskelä vastasi jo tuulivoimarakentamisen alussa, kun kyselin näiden kannattavuudesta että: "Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, ja se on fakta." Tässä hän oli samaa mieltä minun kanssa, muuten hän korjasi minun käsityksiä sähköntuotannon termeistä, kun minulla oli tuhatkertaiset virheet giga-, tera-, ym. wateissa, kun minä en ole mikään sähkömies, mutta jotenkin tämä syöttötariffi bisnes on ollut mielestäni alusta alkaen kertakaikkiaan järjetöntä.

2000 luvun alussa näitä suunniteltiin ulkomerelle, ja minäkin sitten piirsin jonkun suunnitelman mukaan ponttoonille 6 tuulivoimalaa, mutta muistaakseni silloiset laivanrakennusinsinöörit torppasivat sen haihattelun kannattamattomana, sähkön siirto ym. ahtojäät tekivät sen mahdottomaksi. Mutta kun valtio tarjosi aluksi 105,30 euroa/MWh tuulisähköstä, niin homma räjähti silmille. Ei täällä ihmisillä ollut sitä tietoa että kaikki oli jo valmiiksi suunniteltu, paikat, alustavat vuokrasopimukset, jne olivat valmiina ja maakuntakaava ohjasi eikä kunnanjohtajat ymmärtäneet että olisivat voineet sanoa ei ja kieltää kaikki ulkopuoliset suunnitelmat. Kunnalla on kaavasuunnittelun monopoli, nyt tähän monopoliin kaatui hallinto-oikeuksiin tehdyt valitukset, eikä mikään auta jos kunnassa on annettu rakennusluvat ja kaava on kunnanvaltuustossa hyväksytty.

Pienten kuntien rakennusmestareilla ei ole varmaan vieläkään mitään käsitystä minkälaisille vehkeille ne rakennusluvat kiireessä annettiin, nyt kun on tullut ongelmia melun, kännyköiden, TV-pätkii, pienet lapset sairastaa korvakipuja ja perheitä on joutunut muuttamaan lähialueilta pois 30 - 40 km päähän ennen kuin on oireet hävinneet, niin paikalliset viranomaiset levittelevä käsiään kun eivät tiedä mitä pitäisi tehdä. Ei ole määrärahoja antaa ulkopuoliselle puolueettomalle akustiikan ammattilaiselle joka kertoisi mistä oireet johtuvat. Ei ihmisen elimistö kestä jatkuvasti muuttuvaa matalataajuista kapeakaistaista vellovaa ilmanpaine vaihtelua, tämä on näiden isojen tuulivoimaloiden ominaisuus.

Pekkarinen kertoi naureskellen ettei ne mitään ääntä pidä: - "ääni on kuin jääkaapin hyrinää", tällä periaatteella nämä sitten länsirannikolle on rakennettu.
Jari Suominen siirsi vastuun heti Porin kaupungille: me tarjouduimme rakentamaan tuulivoimalat ja kaupunki antoi paikat ja hyväksyi rakennusluvat, valittakaa kaupungin viranomaisille. Kaupunki taas uskoi Tuuliwatin mainoksia, ja ministerin vakuutteluja äänettömyydestä. Ja niin kuin joku sanoi, "vituiks män". Tuuliwatti Oy sitten muutaman kuukauden päästä osti lähimmän n. 500 m päässä olevan perintötilan rakennuksineen työntekijöilleen "taukotiloiksi", melu oli jo pihalla niin suuri että talon rouva ei voinut poimia marjapensaista marjoja talteen. Nämä ihmiset olivat puolen vuoden valvomisen ym. oireiden takia ihan "kypsiä", ja varmaan Tuuliwatti sai edullisesti paikan haltuunsa.

Vihreät teki uuden luonnonsuojeluohjelman, sanaakaan ei ole enää tuulivoiman erinomaisuudesta ilmaston lämpenemisen hillinnässä, eikä CO2 päästöistä joka loppuisi kun vaan rakennetaan sähköntuotanto tuulivoiman varaan, kehuivat että aina jossain tuulee, Suomi on pitkä maa.. - Se ei vaan toiminut.

https://www.vihreat.fi/luonnonsuojeluohjelma

Kotitalouksien sähkölaskut ovat nousseet lähes 300% vuoden 2011 tasosta, suuri ympäristörikos saa poliittisella päätöksellä luvat, rahat menee pois yhteiskunnan kehityksestä jonnekin ulos Suomesta. Ei tullut sekundaa, vaan täys susi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset