hannuaro1

Tuulen tukeminen aiheutti paljon puhetta, vähän villoja

  • Ilmasto lämpenee paikallisesti
    Ilmasto lämpenee paikallisesti

Pekkarisen olisi pitänyt n.8 vuotta sitten ymmärtää ettei työnnä rahaa ns. "omiin taskuihin", nyt sitä rahavirtaa on vaikea sulkea. "Valtio ei tue kannattamatonta teollisuutta", näin julistettiin ennen kuin päätettiin tukea tuulen voimaa verovaroilla. Yritystukiryhmän leikkaustyö oli paljon huonompi, kuin mitä osattiin edes odottaa. Työryhmän toimikaudeksi asetettiin 1.10.2017–28.2.2018, eikä yli puolen vuoden palavereissa saatu mitään järkevää esitystä aikaan. Paljon puhetta, vähän villoja mutta rahaa meni varmaan paljon. - Kaatuuko hallitus haitallisten tukien leikkauksista syntyneeseen riitaan. Euron tuki ei tuonut "jopa yli kymmenen euroa yhteiskunnalle takaisin", kuka petti, - tuuli kauppiaat. 

 

"Päätettiin, että eri ryhmät jättävät omat esityksensä, Pekkarinen sanoo."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005629289.html

 

Seuraavaksi ostetaan ehkä joltain selvitysmieheltä esim. ministeri Tarastilta joku miljoonan euron "Himasraportti", ja nostetaan tuulivoimatukea muutamalla miljardilla, onhan meillä vielä siihen varaa, onhan meillä valtion tuki ja laki tukemassa päätöksiä, - onhan meillä tilaa, kun Suomi on harvaan asuttu maa. Saksassakin on..

 

Tuulivoiman tukemista jatketaan ja tutkimuksia jatketaan. Pääasia on että jatketaan puheita hyvässä yhteisymmärryksessä tukemisen jatkamisen tarpeellisuudesta, ja kun ei niillä tuloksilla ole yhtään mitään väliä kun valtio maksaa, kunhan hyvässä yhteistyössä syntyy pitkä ja monimerkityksinen eipäs, juupas umpisolmuja täynnä oleva raportti. Jos joku saa, niin minunkin pitäisi saada, tai sitten jos joku ei saa, vaikka me saadaan, kun periaatteessa win win tilanne olisi että kaikki saisivat, mutta kukaan ei joutuisi maksamaan. - Se ei toimi, ei se toimi, yrittäkää nyt lopultakin ymmärtää, - "tuulella ei ole ystävää"..

https://www.youtube.com/watch?v=q3kyi_lJRcs

 

Teuvo Hakkarainen: Tuulivoimabisnekseen on pesiytynyt rikollisuutta

https://www.verkkouutiset.fi/teuvo-hakkarainen-tuulivoimabisnekseen-on-pesiytynyt-rikollisuutta-48909/

 

No niin, mutta rahaa riittää vielä. Tehdään tutkimukset itse, eikä uskota maailmalla valmiina olevia tiedemiesten julkaisuja. Tähän on tultu, rahat pois hölmöiltä, maat ja mannut saadaan ikivanhalla pakkolunastuksella. Tuulivoiman rakentaminen on elämää tärkeämpää maailman ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. Miksi on tultu tähän, - se johtuu juuri tästä maailman mittakaavassa heikosta maanomistajan omaisuuden suojasta. Paljon on puhuttu venäläisten ostamista strategisista alueista, mutta ei ole huomattu, että koko Suomen saa haltuun laillisesti tekemällä koko maan kattava kaivosvaltaus, - Jokuvaara. Niinpä vielä tutkitaan, ja tehdään kaverit tyytyväisiksi ostamalla lisää tutkimuksia:

 

"Valtioneuvoston kanslia avaa haettavaksi valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja 500 000 euroa. 

Haettavana oleva teema ja määräraha ovat:

3.2 Selvitys tuulivoiman vaikutuksista ihmisten terveyteen ja tuotantoeläinten hyvinvointiin (300 000 €)

6.4.1 Palkkatyön, yrittäjyyden ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen (100 000 €)

6.4.2 Matalapalkkaisen työn lisääntymisen vaikutukset suomalaiseen sosiaaliturvaan kansainvälisen kokemuksen valossa (100 000 €)"

 

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/valtioneuvoston-paatoksentekoa-tukevan-selvitys-ja-tutkimustoiminnan-maararahoja-haettava-6

 

Hallitus jatkaa kiemurtelua saadakseen tavoitteet läpi niin ettei hallituksen luottamusta mitata ulos, kun valtion velka kasvaa, sosiaalikulut kasvaa, sähkölaskut kasvaa, köyhyys kasvaa, eriarvoisuus kasvaa ja ilmasto jatkaa luonnollista viilenemistä, eikä suomalaisten toimet vaikuta mitään ilmastonmuutoksessa.

 

Terveyshaittaa ei voida sopia, se on kansainvälisillä sopimuksilla kielletty. KHO:n Kari Kuusiniemi totesi että "terveyshaittaa ei voi disponoida". (tehdä sopimusta, sopia) - ja kuitenkin hän ne tuulivoiman osalta päätöksissään hyväksyy..?

 

"Valitettavasti tuulivoimalat eivät ole saasteeton energiantuottamistapa. Melusaaste on todellinen ongelma, muista ongelmista puhumattakaan. Lähiasukkaiden terveys ja koko omaisuus on vaarassa. On arvioitu 40 dB(A) tuulivoimamelun vastavan häiritsevyydeltään 70 dB(A) maantiemelua. Häiritsevyys riippuu kuitenkin tuulivoimaloiden lukumäärästä, mitä enemmän niin sen häiritsevämpää se on." 

https://www.dropbox.com/s/uwauofoq3jj06c5/Huomautus%20Peittoon%20voimaloista.odt?dl=0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mukana on myös Mauri. "Vääryyttä perkele."
https://m.youtube.com/watch?v=JDIKNR0pReY
Ilmastoon pitäisi tulla iso muutos ennen kuin tuulivoima hoitaa energia huollon Suomessa. Sellaista ei ole näkyvissä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimamelusta on ollut tutkittua tietoa saatavilla, mutta melun terveyshaittoja on systemaattisesti vähätelty parin vuosikymmenen ajan.
Vaikka melun haitoista on ollut paljon hyviä kirjoituksia lehdissä ja alan julkaisuissa, tuulivoimamelua ei ole samaan aikaan otettu vakavasti? Osittain tämä johtuu tuulivoimateollisuuden manipuloinnista ja propagandasta, jota ns. virallinen taho säestää omilla mukatutkimuksillaan.
 
Tuulivoimateollisuus on voinut vapaasti muokata raportteja ja tiedotteita parin vuosikymmenen ajan. Ja virallinen taho on joutunut myötäilemään ja on myöskin vahvistanut tiedot oikeaksi.
 
Tuulivoimamelun erityispiirteitä ovat amplitudimodulaatio ja matalataajuusmelu. Yhdessä ne voivat aiheuttaa vakavaa häiriötä tuulivoimaloiden lähistöllä asuville ihmisille ja eläimille.
 
Mutta tätä erityispiirrettä ei mitata! Ei ole kehitetty instrumentteja tätä erityistä ja erikoisen häiritsevää melua mittaamaan. Koska tuulivoimateollisuus on määritellyt sen mitä mitataan ja millä mittareilla, käytössä on ollut dB(A) painotettu mittaustapa, joka suodattaa matalataajuusäänet.
 
Toimiala on vuosikymmenten ajan turvautunut verovaroin tuettuun rahoitukseen, josta sitten on riittänyt rahaa näihin sävellettyihin mukatutkimuksiin.
 
Toimialaa kohtaa nyt verovaroin tuetun rahoituksen karsiminen ja alalla on edessä tiukemmat ajat, jopa konkursseja kun rahoittajat pakenevat.

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205080-ym...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Melusta on tehty tutkimusasia ja sille rahoitusta koska moni väittää kokevansa sitä. Ei se vielä todista väitteiden olevan tosia.

Tähänastiset tulokset eivät kai väitteitä tue ja koetut oireet ovat epäspesifisiä, riippumatta siitä onko mylly päällä vai ei.

Koska saatetaan vastuuseen ne tahot jotka aiheuttavat turhaa psykosomaattista pelkoa ja stressiä asian suhteen? Turha linkkailla johonkin epämääräisiin kirjoituksiin tai raportteihin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kirjoituksesi liittyy enemmänkin infraääniin, kiistelyyn niistä.

Kyllä saksalaisilla on jo näyttöä infraäänen haitallisuudesta ihmisille ja eläimille. Tutkimusta tarvitaan vielä lisää.

Eläinten kohdalla on jo monta asiallista näyttöä olemassa, että Tuulivoimamelu haittaa niitä stressin yms. muodossa. Onko sitten kysymys psykosomaattisesta sairaudesta vai mistä.

Tietenkin ihminen on psykosomaattinen olento, sitä ei kiistä kukaan!? Turhasta pelottelusta tulisi yhtälailla rangaista kuin melun aiheuttamisestakin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Melu on terveyshaitta, ei siitä ole mitään epäselvyyttä. Tuuliwatti rakensi 2,5 MW:n Fuhrlander tuulivoimalan melu mallinnuksella 4,5 MW:n Gamesa tuulivoimaloita 12 kpl Porissa Peittoonkorpeen, alue on kahden asutuskeskuksen välissä, lähin talo jäi n. 500 metrin päähän. Muutaman kuukauden kokemuksen jälkeen asukkaat lähettivät kaupungille yli sata valitusta hirveästä melusta, melu piti asukkaat valveilla. Lähimmän talon Tuuliwatti Oy osti ennen kuin melumittauksia julkaistiin, eikä talon sisällä vielä mitattu mitään.

Vastaavia tapauksia on länsirannikolla enemmänkin, perheitä on joutunut lähtemään evakkoon kodistaan pienten lasten terveys oireiden takia, ei näitä lapsia kukaan manipuloi, myös ambulanssilla on haettu ihmisiä sairaalaan pois melun alta. Oireet eivät ole epäspesifistisiä, ne ovat todellisia, tuulivoiman syöttötariffi pitää esitettyjä faktoja turhana psykosomaattisena pelotteluna. Peittely johtuu rahasta, osa tutkijoista tienaa hyvät rahat julkaisemalla huuhaa tutkimuksia totena.

Kauanko peiteltiin tupakan, homeen, talidomidin vaikutuksia, ja lopulta kun tiede on itseään korjaavaa, asiat korjaantui. Politiikka taas on jonkun asian puolesta jotain toista asiaa vastaan. Politiikkaa ohjaa rahavalta, - veronmaksajat syöttötariffin maksaa. Uskontoa noudatetaan orjallisesti, tuulivoiman puolesta puhujaa voi verrata uskonnolliseen saarnaajaan joka julistaa maailmanlopun toteutuvan jos ei rahaa löydy tuulivoimarakentamisen tukemiseen. Tämä toteutui ihan selvästi Pohjanmaalla, Lestadiolaiset ja tuulivoimalat ovat pääasiassa Pohjois-Pohjanmaalla. Kaikki pahat teot ovat anteeksi annettuja kunhan luovuttaa maansa tuulivoimaloille.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Amplitudimodulaatio liitetään tuulivoimaloihin silloin kun ne ovat toiminnassa!

Infraääntä voi olla alueella riippumatta ovatko tuulivoimalat toiminnassa vaiko ei. Jo pelkästään 250 metrinen konstruktio tuulessa saa aikaiseksi infraääntä!?

Kyllä tällaisten yksinkertaisten asioiden selkokielelle tuottaminen aiheuttaa hämmennystä, ainakin sitä yritetään hämmentää, hyvin siinä onnistuen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ympäristönsuojeluun muka tähtäävän toiminnan seurauksena saadaan ostaa ulkomailta iso kasa ympäristöä kuormittavaa ei-kierrätettävää jätettä, samaan kauppaan saadaan vielä meluhaittoja, kalliita torneja ja maisema pilalle. Lisäksi saadaan tästä paskasta maksaa miljardien tuet kaikenmaailman virka-asemaansa väärinkäyttäville ketkuille.

Ei järjen häivää koko touhussa. Toivotaan, että Pekkarinen ja koko Keskusta on katoavaa kansanperinnettä.

http://tuulivahinko.fi/

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvin kuvasit tätä ongelmavyyhtiä.

Ei tässä muuta järkeä ole kuin että pääomasijoittajat saavat takuuvarman tuoton sijoituksilleen.

Muulla ei olisi nyt niin väliä.

Tähän liittyy oleellisesti se, että on vähätelty meluun liittyvistä asioista parin vuosikymmenen ajan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimasta keskustelu vietiin keskusteluun infraäänistä, jolloin amplitudimodulaatiosta aiheutuva haitta jäi kokonaan pois keskustelusta. Tätä häivytystaktiikkaa on ollut havaittavissa koko ajan tuulivoimaloiden ympärillä.

En väitä, että infraääni olisi haitatonta, vaan että siihen liittyvä tutkimus on vielä kesken.

Amplitudimodulaatioon liittyvä tutkimus on jo pidemmällä, ja on todettu sen aiheuttavan häiriön, johon ihminen ei voi tottua.

"AM can be used to explain the annoyance of WT noise (Fig. 7). We get used to regular stimuli and do not pay attention to them. New, unexpected and irregular stimuli attract attention. They trigger an orientation reaction and an alarm reaction in the case of a danger signal. The attention is directed unconsciously to such signals. This process can lead to a distraction of actions that are taking place.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/...
Overall, however, the source directivity of wind turbines is still an under-researched topic especially in situations with strong amplitude modulation (AM)."

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Ministeriön virkamiehet vielä kuukausipalkalla tukevat näitä ketkujen vääryyksiä. Olen kymmenien vuosien kokemuksella nähnyt mitä melu tutkimukset ja ministeriön virkamiesten avun anto on konsulttien kytkökset ja virkamiehet, että saadaan papereilla asiat näyttämään " ei melu eikä muutakaan ympäristöhaittaa".

Avasin kerrankin ikkunan ja soitin luvan myöntäneelle hallinto-oikeuden tuomarille. Sanoin kuuntele mikä melu, hän vastasi "minä tiedän, että alueella ei voi toimia, mutta luvat myönnettiin meluttomana ja ilman ympäristöhaittoja".

Melu vääryydet ovat kymmenien vuosien tulos ja kasvanut lumipallon lailla virkamiehet mukaan lukien. Niin se levisi sama vääryys myös tuulivoimaloihinkin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä tuossa on selvä analogia nähtävissä. Samat tahot ovat ja samat metkut.

Hyvin olet muotoillut ongelman, ja kyllä on todettava, että tässä on selvä paikka yhteiskunnassa ryhdistäytyä, tämä leviää syövän tavoin yhteiskunnassa, ja asioihin on sekaantunut jo korkeassa asemassa olevia virkamiehiä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jos järjestelmä haluaa hoitaa maan asiat päin "helvettiä", niin ei sitä suuntaa yksityisen ihmisen kirjoittelut ja valitukset käännä mihinkään.
Tähän on tultu, ja ihan tarkoituksella: "Oligarkia eli harvainvalta tarkoittaa hallintoa, jossa kapea eliitti, joita kutsutaan oligarkeiksi, pitää valtaa. Aristoteles käytti sanaa oligarkia tarkoittamaan korruptoitunutta, oligarkkien omaan etuun tähtäävää vallankäyttöä. Jos eliitti käytti valtaansa epäitsekkäästi, yhteistä hyvää ajaakseen, kutsui hän hallintoa aristokratiaksi."

"YMPÄRISTÖMENETTELYJEN SUJUVOITTAMINEN JA TEHOSTAMINEN"

"Ympäristöministeriö asetti 5.11.2014 tekemällään päätöksellä arviointiryhmän arvioimaan ympäristöön kohdistuvien lupa- ja arviointimenettelyiden sujuvoittamista ja tehostamista koskevia toteuttamisvaihtoehtoja. Tavoitteena on, että investointi- ja elinkeinohankkeet voivat edetä sujuvasti ja tehokkaasti ympäristönsuojelun tavoitteista tinkimättä. Arviointityön valmistumisen määräajaksi asetettiin 28.2.2015.

Arviointiryhmän puheenjohtajana on toiminut ministeri Lauri Tarasti ja ryhmän jäseninä lainsäädäntöjohtaja Riitta Rönn ympäristöministeriöstä sekä johtaja Mari Pantsar Sitrasta. Arviointiryhmän asiantuntijana on toiminut oikeustieteen tohtori Kari Kuusiniemi korkeimmasta hallinto-oikeudesta ja ryhmän sihteerinä johtava asiantuntija Tiina Kähö Sitrasta."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #13

Tuota melua on pyritty häivyttämään tuulivoimaloista ja sitä on vähätelty kaiken matkaa, käytetään yhteiskunnan parhaita puhujia kertomaan, että melua ei kannata pelätä, vaikka tiede todistaa päinvastaista!?

Kyllä melusta on tietoa ja se voidaan jo liittää moneen sairauteen, mutta heti kun on kyse tuulivoimamelusta nousee inttäminen, esim. kyllä sitä mitata voidaan, mutta onko sillä terveysvaikutuksia...

”The number and size of wind turbines has increased markedly during the last decades. Although research has consistently found that traffic noise increases the risk for cardiovascular disease (1-4), potential effects of wind turbine noise on risk for cardiovascular disease are virtually unexplored.” http://www.ft.dk/samling/20131/aktstykke/aktstk.70...

”Tuulivoimaloiden lukumäärä ja koko on kasvanut selvästi viime vuosikymmeninä. Vaikka tutkimus on johdonmukaisesti havainnut, että liikenteen melu lisää riskiä sydän-ja verisuonitautien sairastumiseen (1-4), tuulivoimalan melun osalta aiheutuvat riskit sairastua sydän- ja verisuonitautiin ovat lähes tutkimatta.

http://www.eggbi.eu/fileadmin/EGGBI/PDF/Gesundheit...

Gesundheitsrisiko Schall

2 melun vaikutuksesta
"Melusta johtuvat sairastumiset eivät ole yhtä helppoja tunnistaa kuin tarttuvan taudin osalta, jossa syy löytyy ja havaitaan patogeenisellä tutkimuksella. Melun terveydelle haitallinen vaikutus on - kuulohäiriöiden lisäksi – enimmäkseen pitkä, vaikea prosessi, johon monet muut tekijät voivat olla vaikuttamassa.
Psykologiset seuraukset ovat joskus vielä kauaskantoisempia: keskittymiskyvyn puute,
verenkiertohäiriöt, kohonnut verenpaine, oppimisvaikeudet lapsilla, unihäiriöt tai
psykiatriset sairaudet sydänkohtauksineen".

2 Wirkung von Lärm
„Die krankmachende Wirkung von Lärm ist nicht so einfach zu beurteilen wie bei einer
Infektionskrankheit, bei der die Ursache gefunden und mit einem Erregerbefund nachweisbar ist. Die
gesundheitsbeeinträchtigende Wirkung von Lärm ist – von den Hörschäden einmal abgesehen – meistens ein langer, schwer überschaubarer Prozess, der von zahlreichen anderen Faktoren mit beeinflusst werden kann.
Die psychischen Folgen sind teilweise noch weitreichender: Konzentrationsmangel,
Kreislauferkrankungen, Bluthochdruck, Lernbehinderungen bei Kindern, Schlafstörungen oder
psychiatrische Erkrankungen bis hin zum Herzinfarkt“.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Vaikka Suomi on niiden maiden joukossa, joissa korruptiota ei juuri näy, on julkisoikeuden ekspertin Eija Mäkisen mukaan syytä olla valppaana.

– Nimenomaan kaavoitus on korruptioherkkä alue. Valvonnan puute saattaa raivata tilaa epäasialliselle vaikuttamiselle "hyvä veli" -verkostoineen. Emme me ole Suomessa aivan täydellisiä tässäkään.

Korruptioon viittavat käytännöt ovat Suomessa harvinaisia, mutta huonon hallinnon ilmiöt eivät maankäytössä ole ennenkuulumattomia."
https://yle.fi/uutiset/3-10112743

Tuulivoimakaava hyväksyttiin Luvialle valheellisilla melumallinnuksella, "kyllä meluraja kartassa pitää paikkaansa" kertoi yksi esittelijä joskus melumallinnusta, - karttaan raja on helppo piirtää, mutta kun se melu ei rajoja kunnioita. Korkein hallinto-oikeus ratkaisi ongelman päätöksessään hienosti, vastuu jää kunnalle (Muu päätös 3849/2016) määrää, lainaus KHO:n päätöksestä: "rakennuslupamenettelyssä on varmistettava, ettei tuulivoimalasta saa aiheutua ympäristöministeriön suositusohjearvot ylittävää melua lähiasutukselle," ja lisäksi "Jos tuulivoimalan toiminnasta saattaa ympäristössä aiheutua eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 §:ssä tarkoitettua kohtuutonta rasitusta meluhaitan vuoksi, hankkeen toteuttaminen edellyttää rakennusluvan lisäksi ympäristönsuojelulain mukaista ympäristölupaa."

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Meillehän on usein kerrottu, ettei tähän nykyiseen miljardeja maksavaan tuulitukeen voida kajota perustuslain antaman suojan vuoksi.

Olemme täällä usein tätä ihmetelleet.

Kuulinkohan oikein eilen TV:stä , asia oli kansanedustajien sopeutuseläkkeen muuttaminen.

Olin kuulevinani , että myös vanhoja , jo nautinnan alla olevia, eläkkeitä voidaan muuttaa ; " asia on tarkistettu perustuslakivaliokunnassa.."

Nyt ei ymmärrä : täysin järjetön , miljardeja , joista suurin osa menee ulomaisille laitevalmistajille, maksava tuulihukkajärjestelmä on " koskematon" perustulain mukaan, mutta muutaman miljoonan maksava - jo ´ansaittu´- sopeutuseläke ei ole.

(Selvennykseksi ; en tietenkään hyväksy koko sopeutuseläke-järjestelmää..)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuka näitä asioita selvittää loppuun asti. Tuulivoimankin ongelma on kansalaisten kannalta ensisijaisesti melu, mutta tuulivoimasta joutuvat maksamaan yhtä hyvin tuulivoimamelusta osalliseksi tuleva, vaikka hänen asuntonsa olisi myyntikelvoton sen jälkeen kun tuulivoimalat ilmestyivät maisemiin ja terveyskin alkaisi reistailemaan ajan myötä.

Pääomasijoittajat pidetään näistä ongelmista hyvin loitolla, ei näistä asioista kirjoiteta lehtiin.

Retoriikan taitajat kääntävät asiat päälaelleen, tuulivoimalla pelastetaan maailma, vaan kukaan ei kerro, että miten!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarinen esittelee työryhmän tulosta ministeri Lintilälle juuri nyt: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804052200856...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Yritystukikeskustelukin häivyttää pääasian.

On tietenkin lähestulkoon kohtuutonta viedä maailmanpelastukselta sen tarvitsemat yritystuet, eihän nämä tuulifirmat pysy päivääkään pystyssä ilman tukia!?

Kun keskustelua käytäisiin oikeilla termeillä, viittaan Jouko Revon kommenttiin yllä, asiat näyttää heti toiselta, ympäristöhaitta, terveyshaitta jne.

Taitavaa manipulointia on nähty, viittaan infraääniin, kun todellinen meluhaitta on tieteellisesti todennettu jne.

"It became clear that there is detectable disturbing noise associated with the AM (from an acoustic point of view), but not with infrasound." https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Eilisessä ylen TV-uutisissa klo 20.30 Pekkarinen viittasi taivaalle jota Yle sitten myös kuvasi, kuvasta joku sai ehkä sen käsityksen että se vesihöyry joka CHP laitoksen piipusta tulee olisi ilmansaastetta. Pekkarinen on taitava sanankäyttäjä, tämän päivän selostus oli minun mielestä enemmän teatteria, hukkaan menneen työn selittelyä, miksi ei mitään leikkausta tehty. Syöttötariffia ei mainittu kertaakaan, vain uusiutuva energia oli jatkuvasti esillä. - Vävypoika oli appiukon kanssa ihan erimieltä tukipolitiikasta:

Taamir Fareed, tekninen johtaja, Taaleri Energia, kertoo ettei tuulivoima tarvitse valtion tukea:

"USA:n presidentin Donald Trumpin energiapoliittiset linjaukset eivät huolestuta Fareedia.

”Me olemme tietenkin seuranneet tarkoin USA:n politiikkaa, mutta uusiutuvan energian rakentamisessa juna ei pysähdy.”

Aurinko- ja tuulienergian rakentaminen ei Fareedin mukaan ole tukijärjestelmien varassa."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/taaleri-mukaan-...

Ei olisi mitään syytä jatkaa moninkertaisen takuuhinnan maksamista tuulisähköstä verovaroilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei Pekkarinen toiminut uuden lain mukaan: "Yritystuen käsite uudistui ja laajeni kansallisessa lainsäädännössä, kun laki taloudelliseen toimintaan myönnettävän tuen yleisistä edellytyksistä (429/2016) tuli voimaan 1.7.2016. Se korvasi lain yritystuen yleisistä edellytyksistä (786/1997).

Tuulivoimatuki ei täytä asetettuja ehtoja, - "Edellytykset kannattavaan toimintaan", puuttuu, - "Vaikuttavuuden arviointi", ei ole tehty.
- "Kilpailua vääristävien vaikutusten oltava mahdollisimman vähäiset" - tuki tuulisähkölle pilaa jokaisen uuden omillaan toimeentulevan sähköntuotantolaitoksen näkymät.

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Korruptiota on Suomessa, mutta sitä ei haluta myöntää. Ympäristö-ja virkarikoksia ei tutkita. Tutkiminen ei olisi vaikeaa, mutta halu puuttuu.

Rikosilmoitukset katoaa tutkimatta ja kun esittelimme asiaamme KRP.n päällikkö sanoi aikoinaan meille henkilö kohtaisesti, että Suomessa ei KRP.tä tarvita, kun paljastuu tarpeeksi pahaa "heidät estetään tutkimasta".

Meillä ja monella on todella näyttöä miten melu ym, tutkimukset vääristellään.

On todellakin levinnyt syövän lailla ja kymmenien vuosien tulos on nyt nähtävillä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarinen yritystukityöryhmän työstä: ”Saimme kuitenkin aikaan enemmän kuin hallituksen ministerit". - Hallituskin olisi tyhjän panttina?

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/abc051a4-89b...

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Jos muistatte kuinka meilläkin oli asiantuntijat mittaamassa melua
(koneet poistettiin alueelta) ja tuotiin oikein pieni traktori ja yksi pora. Alueelta ei kuulunut mitään oli täys hiljaisuus. Eduskunnassakin kuultavat melu asiantuntijat mm, Tapio Lahti, VTT ym. väärien mittausten tekijänä. Samat valehteli myös oikeudessa ja tekivät väärän valan, mutta ei saatu siihen tutkimuksia.

Edellä mainitut asiantuntija lausunnot mittaus päivänä toiminta oli ollut yli aktiivista ja luonnon melu suurempaa ettei kannata mitata.
Mittauslaitteet eivät rekisteröineet melua ollenkaan ja 22 dB melu. Todellisuudessa luonnonmelukin on suurempaa kuin 22 dB = noin 34 dB.

Samoin VTT:n asiantuntija teki perättömän paperin kuinka mittauspäivänä ollutta meluvallia metrillä korotetaan ei ole melu haittaa.
EI EDES MITTAUSPÄIVÄNÄ ole ollut meluvallia !!!

Näin vääryys vallan saapi!

Nostimme kanteen oikeudessa useita kertoja ja talovauriomme tuli KHO.ta myöten toteen näytettyä ja naapuruussuhdelain 17 § mukainen pysyvä koht. melu, pöly ja tärinä haitta jopa 100 db melut pihassa ja melu on impulssimelua ja mittauksissa on huomioitava kaikki työ vaiheet ym.

Ymp. ja MAA- ainesluvat oli myönnetty "ei mitään melua" eikä muutakaan haittaa. Räjäytystoimintaa ei oltu luvissa huomioitu, mutta satoja/ tuhansia kiloja käytettiin kerta paukuissa asutulla alueella.

MELU RÄJÄYTYKSESSÄ OLI n. 160 dB (kuulo voi mennä välittömästi).Tapio Lahti joka on tehnyt kirjankin räjäytysmelusta todisti oikeudessa, että koskaan ei ole mitattu räjäytysmelua.

Pekka Vihervuori on tehnyt kirjan Maa-aineksen ottaminen ja suojelu. Kirjassaan hän tuo esille tapauksemme "miten voi olla luvat toimintaan, kun on naap.suhdelain 17 1 mukainen pysyvä koht.rasitus".

KHO.n lausunnon antaja (ministeriön melu asiantuntija) paikalla käyneenä esittelee KHO.lle meluttoman louhimon ja luvat tuli KHO.ta.Hän vielä rehvasteli kuinka hän hoitaa homman ja luvat tulee.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Tämän päivän Ilta Lehdessä luettavaa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804052200857...

Väittää lobbareiden vieneen pallon poliitikoilta -

Kuinka Pekkarinen hoitaa hommansa.
Mauri Pekkarisen (kesk) johtama työryhmä ei löytänyt yhteisymmärrystä yritystukien uudelleen suuntaamisesta eikä leikkaamisesta.

Vartia ei osallistunut viimeiseen kokoukseen, koska Pekkarinen "laittoi päätöskokouksesta varajäsenet pihalle".

- Pekkarisen linja on ollut täysin käsittämätön. Aikaisemmin siellä on saanut olla, joskus se on nikotellut ja nyt hän sanoi, että ei saa tulla. Ja samaan aikaan sinne jäivät edunvalvojat, joita ei tarvittaisi päätöksentekovaiheessa ollenkaan.

"Vartia kertoo, että ryhmän alkuvaiheessa Pekkarinen pyysi kaikkia tahoja, myös edunvalvojia, listaamaan ne suorat tuet ja verotuet, joita ei tulisi käsitellä ryhmässä ollenkaan".

- "Yksipuolisesti pyydettiin kertomaan, mitkä ovat niin tärkeitä tukia, että niiden vaikutusta ei edes selvitetä. Se oli täysin absurdia keskustelua. Pekkarinen kävi yksitellen tukia läpi usein lähtökohtana, että tästä ei leikata".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset