hannuaro1

Ilmastonmuutos tekee tuhojaan Pohjanmaalla

  • Kalajoki nykyään
    Kalajoki nykyään

Illuusio ilmaisen energian käyttöön ottamisesta ja siihen valtion takuulla rahoitus oli hetken ongelma pienessä piirissä, ujo ehdotus pelasti tilanteen; otetaan rahat verovaroista ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Tekosyy hyväksyttiin, kun kiihkeät ja asiassaan itsevarmat poliitikot veivät asiantuntijoilta tekosyyllä huomion pois itse asiasta, - ilman suurempaa huomiota jäi rahoitus, ja kuka kerää voitot, haitoista ei mainittu sanaakaan, ne kiellettiin itsevarmasti ilman asiantuntemusta. 

Ministerin vastuulla se oli itsestään selvää, että veronmaksajille lankeaa riskit ja voittojen rahoitus hyvää tarkoittavassa bisneksessä. Kuka hetkellisestä harhautuksesta hyötyi, se on poliisitutkinnan aihe, enkä puutu siihen. Normaalia markkinaehtoista toimintaa tämä ei ole, eikä ilman poliitikkojen aikaansaamaa lakia ympäristölle vahingollinen toiminta olisi voinut aloittaa.

 

Petos oli niin suuri että asiantuntijat olivat ällikällä lyötyjä, eikä vieläkään tämä voi olla mahdollista sivistyneessä yhteiskunnassa, ajatellaan. Poliitikkojen meuhkaaminen ilmastonmuutoksesta oli niin itsevarmaa, kun taas tieteentekijät ja tutkijat ovat monimutkaisessa ilmiössä varovaisia sanoissaan, tarkoitushakuinen yllätyshyökkäys vie aikansa kansaa kuin pässiä teuraaksi. Osa ihmisistä oikein iloisena maksaisi vielä enemmän veroa, kun sillä estetään ilmaston lämpenemisestä johtuvia vedenpaisumuksia jne. maailmanloppua.. Propagandan vaikutus upposi kansaan, eikä arvostetun ministerin lakiehdotusta kyseenalaistettu niin kuin olisi pitänyt tehdä.

 

Täysinpalvellut tilastotieteen yliopistonlehtori Pekka Hjelt kertoo: 

”Ei ole mitään tutkimista hiilidioksidin vaikutuksessa maapallon ilmaston lämpötilaan, koska mitään ilmastonmuutosta ei ole ollut ainakaan viimeisen sadan vuoden aikana, pelkkää vaihtelua.”, ”On äärimmäisen edesvastuutonta monelta kannalta, että meille syötetään propagandaa, joka perustuu tieteen väärentämiseen. Missä ovat maamme lukuisat tilastotieteen professorit, kun tällaista vastaan ei protestoida?”

 

- Ei ole mitään ilmastonmuutosta, on vain säätilan vaihtelua.

 

Ilmastonmuutoksessa tulevaisuuden ennustaminen 100% varmaan tietoon ja faktoihin perustuen, ei ole poliitikkojen asiantuntemuksella mahdollista. Ilmastoa ei ihmisen ratkaisut korjaa lakien ja esitettyjen ratkaisujen voimalla, rahaa harhakuvia esittämällä voidaan verovaroista ottaa. Se on nyt todistettu, tuomareiden työnä on tuomita syylliset. Vahinkoja ei voida peitellä, se näkyy luonnossa liian hyvin. Aiheuttamisperiaate tarkoittaa että aiheuttaja maksaa vahingot.

 

Vuoden 2017 tuulivoimalla tuotetusta sähköstä maksettiin suoraa yritystukea 221 miljoonaa euroa, tänä vuonna n. 260 miljoonaa. Tuki maksetaan toimijan oman ilmoituksen perusteella. Tiedot käyvät ilmi Energiaviraston tuotantotukijärjestelmästä (Energiavirasto). Tuulivoiman keskimääräinen tukitaso energiayksikköä kohden viime vuonna oli mehukkaat 50,4 €/MWh, tuen lopettaminen on mahdotonta, niin päättivät itse toiminnan kehittäjät. Mitään estettä tuen lopettamiseen ei ole.  Parlamentaalisen yritystukityöryhmän kokoonpano ja työ onnistui niin kuin pyromaanit tulipalojen sammuttajina, kaikk män.

https://tuotantotuki.emvi.fi/Installations

 

"Viime kädessä maailma siirtyy ydinvoimaan, koska sitä energiaa on. Poliittiset pyrkimykset valvoa energiamarkkinoita ideologisista syistä voivat johtaa vain energian hinnan nousuun ja ihmisten vaurauden vähenemiseen."

https://www.americanthinker.com/articles/2018/04/the_end_of_peak_oil.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Missä ovat maamme lukuisat tilastotieteen professorit, kun tällaista vastaan ei protestoida? ”

Professorit ovat näiden poliittisten broilerien armoilla, luulisi jo eläköityneiden professorien kertovan totuuden, mutta kun ei.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Onhan joitain hyviä kirjoituksia aiheesta julkaistu, mutta media vaikenee kuin muuri, eikä pahemmin niitä julkaise. Propagandaan riittää rahaa, kun rahoitus on valtion verovaroilla järjestelty. Yle pitää myös hallituksen linjan mukaista tiedottamista yllä, eikä julkaise kriittistä asiantuntija tietoa.

Tieteellisen tutkimuksen rahoitus tulee poliittisilta päättäjiltä, se on ongelma, osa tieteentekijöistä tekee poliittista päätöstä tukevia tutkimuksia, ja saavuttavat hetken kuuluisuutta. Voidaan ilmoittaa ettei home aiheuta sairastumisia, tai ei melu vaikuta asumisviihtyvyyteen, eikä tuulivoimala tuota matalataajuista vellovaa ääniaaltoa niin että sillä olisi terveydellisiä vaikutuksia. Monen kymmenen vuoden tutkimukset voidaan poliittisilla päätöksillä kumota ideologisen perusteen mukaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Australiassa Adelaidessa vanhemman liittovaltion tuomioistuimen tuomari arvioi tuulipuiston melun vaikutuksia. Kyseessä on perusteellinen lääketieteellinen ja tieteellinen tutkimus tuulivoimasta Australiassa.
https://climatechangedispatch.com/wind-turbine-noi...
Virkamiestuomioistuimen havainnot perustuivat meluhaittoihin ja joidenkin tautien, mukaan lukien verenpainetauti ja sydän- ja verisuonitaudit, jotka ovat mahdollisesti aiheuttaneet osittain häiriintynyttä unta, psykologista stressiä ja/tai ahdistusta. Vaikka tuulivoimaloiden ääni ei ole kuultavissa, matalataajuisella melulla ja infraäänellä voi olla muita vaikutuksia ihmiskehoon, mutta joita ei myöskään täysin ymmärretä. Tällaisia oireita ovat huimaus, pahoinvoinnin ja tinnituksen kaltaiset oireet.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valtioneuvoston julkaisusta löytyy tuulivoiman tutkittu haitta mm. sivuilta 78-85. Samoin tutkimuksen historia selvennyksenä. Lääketieteellisessä tutkimuksessa vain uusimmalla tutkimuksella on merkitystä, sillä tutkimusmenetelmät ja tutkimusasetelmat tarkentuvat. Suomessa on maailman suurimmat maalle rakennetut tuulivoimalat asutusten vieressä. - Ihmisten pitäminen koekaniineina tuulivoimapuiston matalataajuisen merkityksellisen sykinnän vaikutukselle on rikos ihmisyyttä vastaan.

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/80067

Viranomaispäätösten lainmukaisuuden valvonta on oikeusvaltion peruskalliota. Terveyshaitasta ei voida sopimuksia kirjoittaa, se on lailla kielletty.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Päätös voidaan purkaa, jos asiassa on tapahtunut menettelyvirhe, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen päätös perustuu ilmeisesti väärään lain soveltamiseen tai erehdykseen."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_hallintolaink...

http://santavuori.blogspot.fi/2016/10/kuka-suojele...
https://link.springer.com/article/10.1007/s11069-0...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Löytyykö sellaista lääkäriä, joka määräisi koko väestölle tuulivoimaloiden kaltaista äänivärähtelyterapiaa 24/7 annostuksen ollessa kontrolloimaton? Nyt yhä useampi altistuu yhden tai useamman tuulivoimalan tuottamille äänenpaineaalloille jatkuvasti. On muistettava, että matalataajuiset äänet kulkeutuvat kauas lähteestään ja vaikka annostus olisi pienikin, altistus on ympärivuorokautista. Mitkä ovat seuraukset? Missä turvallinen annostus ihmiskeholle on määritelty?"

https://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuossa linkin kirjoituksessa viitataan Baijerin liittovaltion määräykseen 10 x tuulivoimalan kokonaiskorkeus, ja että Puolassa on nyt sama säädös lainsäädännössä turvaetäisyyttä koskien.

200 metrinen tuulivoimala vaatii asetuksen mukaan 2 km turvavälin asutukseen.

2 km riittää asiantuntijoiden, kuten Richard Jamesin, mukaan suojaamaan kuultavalta melulta tuulivoimaloihin liittyen. Matalataajuinen melu vaatii etäisyyden tuplaamista ainakin. Onpa vaadittu kymmenien kilometrien turvaväliä näihin suuriin teollisuusluokan tuulivoimaloihin. Kts. linkki!

[CONSIDERATION OF SETBACKS
Firstly, we congratulate Governor Kasich and the OPSB for issuing setbacks related to property lines, not residences.
A good deal has materialized with world level understanding of wind turbine and health effects. The reports of adverse effects are the same, with up to 20% of a community in close proximity, being affected. Some report effects from fairly long distances, as in France at 32 km, and in AU at 10 km. Mr. Rick James, an esteemed American acoustician, wrote this to NA-PAW:
I have advocated for 1.25 miles (2km) since my 2008 paper with Kamperman, just for the audible sounds.  Nina Pierpont said 1.25 miles based on her work. This distance was agreed upon during a conference call between Nina, George Kamperman and myself while we were preparing our respective manuscripts. Considering the infra and very low frequency sound the information for Shirley Wind indicates 2.5 miles. (Our emphasis) I have data to show that some are affected out to double that distance.  Schomer has said 2.5 miles after considering Shirley and Cape Bridgewater.  Cooper has said 4km (2.5 miles) based on Cape Bridgewater.  Swinbanks in his 2015 Glasgow paper states that wind turbines 3km from his home in Michigan’s Thumb cause vestibular and functional disturbances for him personally. Paul Gipe, who was working with AWEA at the time understood this. His 1996 book, Wind Energy Comes of Age, says 1.25 miles because of quiet rural/wilderness conditions and larger wind turbines on the horizon.  Those larger wind turbines are here. (Our emphasis)
Any of those distances would preclude wind turbines anywhere except the most isolated places and off shore without a lot of property being bought.  Yet, wind turbines in remote and off-shore locations would adversely affect wildlife as I state in my comments on the NY Apex Lighthouse Wind Preliminary Scoping Statement. 
As you can see, with larger turbines coming on line, we now have understandings of the effects over distances longer than previously assumed, and that requires us to rethink setbacks. The Shirley Wind Project has engendered such severe health problems that the Public Health Unit declared the wind project a “human health hazard.”]

https://www.masterresource.org/ohio/siting-wind-oh...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Asiaan sekaantuneet poliitikot ovat sen verran itseriittoisia, että on melkein turha esittää maailmalla tieteellisen vertaisarvioinnin läpikäynyttä raporttia tuulivoimaloiden haittavaikutuksista. Suljetaan ennemmin silmät ja korvat eikä puhuta enää tuulivoimasta mitään eikä missään. - Näin meni yritystukityöryhmän työ hukkaan, vertaus pyromaaneihin tulipalon sammuttajina vastaa hyvin lopputulokseen. Huijaus on niin suuri ettei sitä haluaisi kukaan uskoa todeksi, vaikka totta se on, ei tosiasioita voi kieltää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomessa tulisi ehdottomasti käydä lävitse kaikki tuulivoimalle säädetyt lait ja asetukset ja saattaa ne ajan tasalle, siltä osin kun tietämys teollisuusluokan tuulivoimaloista ja niiden vaikutuksista ympäristöön on lisääntynyt maailmalla ja täällä Suomessa!

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211164-te...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tämä linkki parin vuoden takaa osoittaa mistä on kysymys, onnistunut huijaus viedään esteistä välittämättä kokonaisuudessaan läpi. Suomessa on vaan suuruusluokaltaan niin suuret tuulivoimalat liian lähellä asutusta ettei vakavilta terveyshaittojen seurauksilta vältytä. Terveyshaitat ovat juuri niitä asioita joista ei voida sopimuksia tehdä, sen kieltää laki. Mutta näin asiaa väännetään, syyllinen onkin ilmasto jos tuulivoima-alue lyö aivot oikosulkuun.

YLE kertoo tänään uudesta kansantaudista, ilmastoahdistuksesta, josta kärsii jo suuri joukko ihmisiä, mutta toteaa jutussa, että "onneksi ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksiin on pikkuhiljaa alettu kiinnittämään yhä enemmän huomiota". Mutta ei todellakaan ole ihme, että ainakin herkempi ihminen ahdistuu, sen verran massiivista tämä ilmastonmuutoksella pelottelu nykyisin on. Ja pelottavalta tuo Kalajoen tuulivoimalarypäs näyttää. https://yle.fi/uutiset/3-10140284

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Tietämystä Suomessakin on ympäristöhaitoista, mutta ministeriöt on miehitetty, että tämän kaltainen toiminta voi jatkua mitä tuulivoimalatkin aiheuttaa ympäristöön.

Pekkariset ym. asiantuntijat, konsultit, ministeriön virkamiehet vievät asioita eteenpäin silmät ja korvat ummessa. Lait eivät niitä kiinnosta, kun ympäristöhaitat saadaan peitettyä.

Hyvä esimerkki on nyt kepulaisten ajama kevennys ympäristölupiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lääketiede antaa lisää evidenssiä heti kun päättäjät sen haluaisivat ottaa vastaan. Nyt näyttää ettei sitä evidenssiä edes oteta vastaan, siitä ei haluttaisi kuulla mitään.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/03/infraaanen-v...

Velvollisuuksien ja oikeuksien tunnistaminen mahdollistaa paremman ymmärryksen päätöksenteossa. Jos me valitsemme päätökseksi lain kiertämisen, lain tarkoituksen noudattamatta jättämisen oman edun takia, teemme sen ainakin täydessä tietämyksessä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lapset ovat vastaanottavaisia, pelottelulla aiheutetaan ahdistusta. Eli annettu ilmastoterapia tarvitsee hoitoa. https://www.youtube.com/watch?v=jzSuP_TMFtk

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

On kiistattomat näytöt, että Tuulivoimalat aiheuttaa "haitallisia terveysvaikutuksia". Kaavassa pitäisi huomioida "haitalliset terveysvaikutukset".

Maankäytön suunnittelun osalta Seveso II -direktiivi on Suomessa toimeenpantu maankäyttö- ja rakennuslainsäädännöllä, maankäyttö- ja rakennuslailla ja -asetuksella (895/1999).
Valtioneuvosto on lisäksi vuonna 2000 antanut maankäyttö- ja rakennuslain 22 §:n nojalla valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, joita on tarkistettu vuonna 2008. Eheytyvän yhdyskuntarakenteen ja elinympäristön laadun osalta erityistavoitteiden mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on haitallisia terveysvaikutuksia tai onnettomuusriskejä aiheuttavien toimintojen ja vaikutuksille herkkien toimintojen välille jätettävä riittävän suuri etäisyys.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Maankäyttöä koskeva artikla 12. Maakäyttö ja rakennuslaissa (MRL) määritetään tavoitteet kaikelle kaavoitukselle ja maankäytön suunnittelulle. Yksi näistä tavoitteista on turvallinen elinympäristö. Yleiskaavan sisältö vaatimukset on esitetty MRL 39§:ssä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima bisnestä ohjasi kieroutunut rikastumisen halu ilman omaa riskiä, kaikki ovat varmasti tietoisia todellisuudesta, haitoista ympäristöön ja terveyteen, mutta kun oli olemassa nerokas ajatus käyttää ilmastonmuutos pelottelua vipuna itsessään kannattamattomaan bisnekseen. Veronmaksajat ja ensisijaisesti kotitaloudet saavat kiittää nyt "nerokasta syöttötariffia", a´la Pekkarinen, jatkuvasta sähkölaskujen noususta ja ympäristö- ja terveyshaitoista.

Ilmasto ei tuulivoimaloilla muuta luonnettaan, eikä ahne, omahyväinen poliitikko itse myönnä tekoaan huijaukseksi. Syöttötariffi maksetaan toimijan oman ilmoituksen mukaisesti, tuotannosta vähennetään omakäyttösähkö ennen kuin energiavirasto maksaa laskun. Energiavirasto luottaa ilmoitettuihin lukuihin, S-ryhmällä on omat systeemit, Tuuliwatti Oy tuottaa tuulisähköä, S-voima on sähkön myyjä, S-ryhmä ilmoittaa käyttävänsä kaiken tuulisähkön itse minkä tuottaa, Tuuliwatti ei maksa veroja mankala periaatteen mukaan. Kuitenkin tilastoissa Tuuliwatti Oy on Suomen suurin yritystukien saaja, Energiaviraston tilaston mukaan. Fingrid mittaa vaan tuotantoa, eikä ota omakäyttösähkön kulutusta huomioon ilmoituksessaan.

Täydellinen huijaus ja miten se tehdään, asian ymmärtämiseksi pitäää ottaa esimerkiksi tuulivoiman maihinnousu Suomeen. - Valtiovallan pitäisi aina kertoa, keiden asiantuntijoiden lausuntoihin heidän päätöksensä perustuvat ja tietenkin näiden lausuntojenkin pitäisi olla julkisia sekä myös mahdollisten poikkeavien lausuntojen.

Miten tähän päästäisiin korruptiovapaassa maassamme?

Lisäksi vielä ministerien kytkökset liike-elämään, ja asiantuntijoiden kytköksetkin tulisi julkistaa. Entä minne on piilotettu julkisuudesta dokumentit syöttötariffi päätösten pohjaksi.

Kaiken todennäköisyyden mukaan tämän kaltainen bisnes ei koskaan olisi voinut toteutua Suomessa, mutta kuitenkin niin on käynyt, ja ihan laillisesti on kierretty perustuslaki ja maankäyttö ja rakennuslakia, maapohjan haltuunotto käy kivuttomasti pakkolunastuksella, esteitä on purettu ja kansalaisten valittamisen mahdollisuuksia on heikennetty.

Suomessa valta kuuluu kansalle, tätä ei nyt kunnioiteta, vaan valtaa käytetään kuten 500-luvulla eaa. (yritystukityöryhmän kokoonpano on esimerkkinä)
"Timokratia on valtiomuoto, jossa valta jakautuu omaisuuden määrän perusteella. Sana tulee kreikan sanoista timē / τιμή, joka tarkoittaa kunniaa, sekä -kratia, joka tarkoittaa valtaa. 500-luvulla eaa. Ateena on toiminut timokratian perustein."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Timokratia

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"GLOBAL COOLING: Ilmastotutkijat uskovat, että maapallo on siirtymässä 120 vuoden jäähdytys vaiheeseen." - Entä sitten ei vaikuta mitään, Suomi on päättänyt rakentaa tuulivoimaloita ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, ei todellisuus muuta tehtyä päätöstä. Näillä mennään, tätä jääräpäistä hulluutta ei korjaa mikään muu kuin uusi hallitus.

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/66714...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tässä vaiheessa tilanteeseen vaikutetaan vaikenemalla, ei kantti kestä tehtyjen virheiden korjaamisen suunnitelmia. Vahingon aiheuttaja korvaa vahingot.
Ilmastonmuutoksessa on menossa ilmaston jäähtyminen, eikä lämpenemisen hillitsemiseksi keksitty veruke (tuulivoimaloiden rakentaminen) ole millään perusteella mahdollista.

Hiilivoiman lopettaminen Suomessa ei selitä tuulivoiman tukemista, kun muualla kuitenkin hiilivoimaloita rakennetaan lisää.

https://www.iea.org/media/countries/germany.pdf

https://www.iea.org/media/countries/finland.pdf

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

"Suomessa on vaan suuruusluokaltaan niin suuret tuulivoimalat liian lähellä asutusta ettei vakavilta terveyshaittojen seurauksilta vältytä. Terveyshaitat ovat juuri niitä asioita joista ei voida sopimuksia tehdä, sen kieltää laki".

Olen huomannut ja tavannut poliitikot tietää ongelmat, mutta poliitikkojen tulee olla hissukseen, että tulee valittua uudelleen.

En usko alkuunkaan Risikon alla olevaa kirjoitusta todeksi.

Tämän päivän Maaseudun tulevaisuudessa juttu Paula Risikosta jossa tuo esille seuraavaa;
"Eduskunnan virkamiehet tekevät todella vakavalla mielellä työtä ihmisten parhaaksi".
"Samoin kansanedustajat tekevät kutsumustyötään, kaikki heistä on tosissaan halunneet tänne".

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Demokratia muutetaan tällaisella ryhmä-ajattelulla harvojen vallaksi, hiljaiset älyköt vaiennetaan ja hyväksytään kiihkeimmin omien etujen puolesta palopuheita pitävän järjettömiä esityksiä. Tuulivoiman syöttötariffi on juuri näin aikaan saatu. Suunnitelma hyväksyttiin ennen kuin asiantuntijat ehtivät vielä sanoa mitään kokonaisvaikutuksista. Näitä susia joudutaan kalliiseen hintaan jälkeenpäin korjaamaan. Luonnossa tuho ei häviä mihinkään, ei sitä korjata millään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset