hannuaro1

Epäluotettava hallitus vääntää lisää julkista tukea ideologiselle roskalle

  • Maisemoidaan metsään?
    Maisemoidaan metsään?

Hyvä selvitys Saksan energiamuutos tilanteesta, tämän videon myötä jokaisen pitäisi ymmärtää tosiasiat. Pitääkö myös Suomessa maksaa järjetön hinta turhasta roskasta, väärään aikaan ja kaukana kuluttajista. Saksassa mitta on jo täynnä, tuulivoima ei valtavasta 3 biljoonan euron julkisesta tuesta huolimatta toimi: "Tuulivoima on ideologista tyhmyyttä, vain pseudo-argumentit ja väärät lupaukset houkuttelevalla sanahelinällä, sekä valtion massiivinen poliittinen tuki pitävät propellit pyörimässä."

https://www.youtube.com/watch?v=rYfIEH7QHzw&app=desktop

 

Suomessa tämä ideologinen terveys-ja ympäristöhaitta sijoitettiin maan länsiosaan, riittävän kauas ja pois asian järjestäneiden poliitikkojen silmistä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Töppäys jäi länsisuomalaisten perheiden riesaksi, ympäristön pilaamisesta saa valittaa, jos annetaan lupa ja on rahaa maksaa asianajajan kulut ja kalliit hallinto-oikeus laskut. Valituksilla ei ole mitään merkitystä, aikaa vaan kuluu ja lopulta KHO hyväksyy kaavan, ja hanke menestyy valtion kustannuksella jos...

 

Roska murskaa aiemman rauhallisen ympäristön, ja aiheuttaa terveyshaittaa melulla, - aina kun tuulee.  Suomessa on tällä hetkellä 300–400 tuulivoimapakolaista, jotka ovat muuttaneet oireiden takia pois kotoaan. Kyse ei ole mistään olemattomasta ongelmasta, vaikka tuulivoimatoimijat näitä pyrkivät vähättelemään.

 

Haitat ovat tulleet tuulivoima-alueen käynnistymisen jälkeen. Paineen tuntua korvissa, tinnitusta, huimausta. Jopa sisäelimet pystyvät värähtelemään infraäänien resonanssin taajuuksilla.

 

Tuulivoima ei vastaa kysyntään, tuulee silloin kun sähköä ei kuluteta, ja kun kysyntä pääkaupukiseudulla on suurin, niin ei silloin tuule.

Hankala homma, eikä mitään mahdollisuutta säätää tuulisähkön tuotantoa kun on se syöttötariffi/takuuhinta. Ahneuden piru ottaa joka euron, kun valtio oikein tyrkyttää ilmastonmuutoksen hillintään rahaa. Rahan tuhlaamisella hallitus esittää muka ilmaston hyväksi tehtyä suurta panostusta, vaikka tehdystä työstä aiheutuu valtavat vahingot.

 

Ahneuden piru ottaa rahat veronmaksajilta länsirannikolla aiheutetusta tuhotyöstä, Suomesta tuulivoimaan kerätty julkinen raha häviää kuin tuhka tuuleen. On kerrottu jostain mankala systeemistä, tuulisähkö jäisi tuottajan omaan käyttöön, toisaalta omakäyttösähkö pitäisi vähentää tukiraha maksatuksessa, mutta toisaalta tuulisähkön tuotannossa pääasia on saada mahdollisimman paljon julkista rahaa kulumaan. Näin Suomi voi näyttää maailmalle että ilmastonmuutokseen suhtaudutaan esimerkillisen vakavasti, jne. (hah haa)

 

Saksa on kuluttanut tuulivoiman ylläpitoon n. 3000 miljardia euroa, tämä riittäisi saksalaisille, ja olisi jo aika jonkun muun jatkaa järjettömän bisneksen rahoitusta. Ilmasto-uskoon hurahtaneiden mielestä rahoitus pitää järjestää Suomen toimesta, koska muuten me hukumme, tai tukehdutaan kuumuuteen, tai pakastumme kylmyyteen, kun aurinko ei lämmitä enää...tms. pseudo-juttujen takia.

 

Vastuun kantajia haetaan saattamaan hommat tolkulliselle uralle. Poliittisin toimin tehdään nyt Suomessakin suurimmat puhallukset. Vastuussa ovat lopulta virkavastuulla toimivat viranomaiset, poliitikkojen suuri ääninen vastuun kantaminen on sanahelinää. Poliitikko voi tehdä oman edun mukaista bisnestä verorahoilla, eikä sitä kukaan estä vaikka toiminta olisi näin härskiä mitä esim.  tuulivoiman rahoittamisessa on nähty. Tuulivoiman tukilaki ei ole ihan vähäinen korruption edistämiseen tehty poliittinen omaetu ja jatkuvasti verovaroja nielevä Kankkulan kaivo. Vaikka onhan niitä kaikenmaailman "taseet töihin" poliitikkojen bisneksiä kaadettu valtion syliin, tappioita on näin peitelty, mutta kun talous ei kestä lisääntyvää velkamäärää kauaa.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/ 

 

http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-pekkarinen-kesk-ja-tuulivoima/

 

Valtion virastot pettävät liian usein kansan luottamuksen rikkomalla lakia ja hyvää tieteellistä periaatetta poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi.

 

Poliitikot uskoivat vakuuttavaa tuulivoima lobbausta, Jari Suominen vastaa Iltalehden kysymyksiin: "Te vakuutitte Satakunnan Kansan haastattelussa, että yhden euron tuki tuulivoimalle tuo kymmenen euroa tuloina takaisin yhteiskunnalle. Millaiseen laskelmaan tämä perustuu?"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040818197987_uu.shtml

 

Ilkka lehdestä kopioitua tekstiä:

"VTT:n entinen tutkija kehottaa ottamaan tuulivoimapakolaisten oireet tosissaan" 

 

"Hannu Nykänen kertoi, että tuulivoimaloiden melu on voimakkainta syksyn ja talven iltoina ja öinä noin tuntia ennen auringonlaskua ja tunti auringonnousun jälkeen. Melu voimistuu, kun aurinko lakkaa lämmittämästä maan pintaa. Yöllä lisääntyy myös meluun liittyvä sykintä."

 

DI Hannu Nykänen: Tuulivoimamelun häiritsevintä osaa ei tarvitse ottaa nykyisissä mittauksissa huomioon. Tuulivoima-alueilta tehdyt melumallinnukset on toteutettu ainakin osittain virheellisin lähtöolettamuksin.

 

Näin väitti VTT:ssä tuulivoimaloiden melun mittaamista ja mallinnusta aikanaan kehittänyt diplomi-insinööri Hannu Nykänen torstaina Kortesjärven tuulivoimaillassa.

 

Virheellisten lähtöolettamusten takia kaikilta toiminnassa olevilta tuulivoima-alueilta pitäisi hänen mielestään edellyttää ympäristölupaa. Nykänen suosittelee myös, että uusien tuulivoima-alueiden suunnittelu ja hyväksyntä olisi syytä jäädyttää, kunnes sosiaali- ja terveysministeriön varsinainen terveystutkimus valmistuu.

 

Hän on ollut VTT:n johtavan tutkijan virasta eläkkeellä kolme ja puoli vuotta. Voimaloiden melun mallinnusohje vuodelta 2014 kaipaa Nykäsen mukaan päivitystä. Tärkeimpänä ohjeistuksesta puuttuvana asiana hän pitää tuulivoimaloiden melun häiritsevyyttä lisäävää amplitudimodulaatiota eli merkityksellistä sykintää.

 

– Sitä ei huomioida melumallinnuksissa lainkaan. Nykyisten ympäristöministeriön ohjeita luetaan niin ettei sitä tarvitse ottaa mittauksissa huomioon, vaikka se on tuulivoimamelussa kaikkein häiritsevin komponentti. (sanktio on +5 dB melumallinnuksen tulokseen, sitä ei laskelmissa huomioida)

 

Mallinnuksissa hyvin heikoilla on pienitaajuisen melun eteneminen asuinrakennuksen sisällä. Missään ohjeistuksessa ei ole säädetty miten tämä melutaso lasketaan.

 

– Kaikkein hankalimpia aiheita ovat infraäänet ja niin sanottu vibroakustinen oireyhtymä. Nykänen viittaa tällä siihen, että tuulivoimalat tuottavat ilmaäänenä etenevän melun lisäksi tärinää ja värähtelyä maaperään. Niiden synnyttämä infraääni on kasvava mielenkiinnon kohde erityisesti Saksassa. Korvin kuultavat äänet vaimenevat Nykäsen mukaan yleensä noin kahden kilometrin etäisyydellä tuulivoimalasta.

 

Alle 20 hertzin niin sanotut äänenpainepulssit etenevät paljon pidemmälle, jopa kymmenien kilometrien päähän. – Jos käytössä ovat asialliset mittalaitteet, ne tulkitaan infraääniksi. Korvin niitä ei yleensä kuule. Infraäänet tuntuvat rakennuksissa ja voivat aiheuttaa asukkaille monenlaisia haittoja. Nykänen toteaa, että Suomessa on tällä hetkellä 300–400 tuulivoimapakolaista, jotka ovat muuttaneet oireiden takia pois kotoaan.

 

– Kyse ei ole mistään olemattomasta ongelmasta, vaikka tuulivoimatoimijat näitä pyrkivät vähättelemään, hän sanoo.

Haitat ovat tulleet tuulivoima-alueen käynnistymisen jälkeen.

– Paineen tuntua korvissa, tinnitusta, huimausta. Jopa sisäelimet pystyvät värähtelemään infraäänien resonanssin taajuuksilla.

 

Ilmajoen Santavuoren tuulivoima-alueen Nykänen nimesi yhdeksi pahimmaksi tietämistään, kun huomioidaan sen lähellä oleva runsas asutus ja lukuisat valitukset melusta."

 

http://santavuori.blogspot.fi/2016/04/tuulivoimalan-purkukustannukset.html 

 

STY laski myös hädissään purkukustannukset vilpillisesti rakennetuille tuulivoimaloille:

https://drive.google.com/file/d/0B5kFSKpvuSTaX29XazVnUUFSXzdaVFJfMlNhaUhsWWdSTmpV/view?usp=drive_web​​

 

Suomessakin vieraslajit ovat kansan haittana, tuulivoima, ym. 

https://www.chathamhouse.org/expert/comment/what-do-europeans-think-about-muslim-immigration

https://www.kansalainen.fi/turvapaikanhakija-oli-yhdynnassa-10-vuotiaan-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saksalaisille selviää nyt hyvää vauhtia, minkälaisesta ideologisesta roskasta ja ympäristöhaitasta on kysymys, kun tuulivoiman ja aurinkokennojen kustannuksista ja haitoista vihdoin tehdään julkista tietoa. Kansa tämän maksaa ja kustannukset vain lisääntyvät!!!

"Was ist denn überhaupt Infraschall und wie wirkt er?
Der hörbare Schall reicht von 20 bis 20 000 Hertz, unter 20 Hz ist er nicht mehr durch das Gehör, allerdings bei hohem Schalldruck körperlich wahrnehmbar – unter Umständen mit entsprechenden Folgen. Windkraftanlagen wandeln 40 Prozent in Energie und 60 Prozent in Infraschall um."

http://www.allgemeine-zeitung.de/lokales/mainz/nac...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Mielenkiintoista on se hiljaisuus, joka vallitsee asiasta hallituksen, eduskunnan ja ministeriöiden suunnassa. Kaikesta muusta puhutaan, mutta ei tuulimyllytukiaisista. Ja samaan aikaan TEM:ssä ministereiden Lintilä ja Tiilikiainen johdolla valmistellaan hyvää vauhtia Tuulimyllytukiaiset II:sta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, sekin menee eduskunnasta kumileimasimella lävitse.

Ei ihme, että osa kansasta alkaa liikkua pois päin nykyisistä poliittisista puolueista esimerkiksi Liike Nyt tyyppisten yhdistysten suuntaan. Tästä tuulimyllytukiaisa-asiasta on puhuttu jo kymmenen vuotta, mutta kansalaisten asiallisiin ja perusteltuihin kysymyksiin ei ole vastattu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Oma etu, korruptio, nepotismi, ja kun lopulta tajuaa että kaikki ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi kuviteltu tukiraha oli pelkkä peitetarina rahanpesua varten. Suomesta tukirahat menee pääasiassa ulkomaisille sijoittajille, pieni osa jää kotimaassa jaettavaksi, bisneksen pitää jatkua. Tämä pitää poliitikot hiljaisina, ei ole helppoa myöntää omaa töppäystä todeksi. Pää pensaaseen, ja toivotaan että asia unohdetaan ennen seuraavaa vaalia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Useampi voittaa lotossa kuin KHO:ssa

Asiallisia valituksia pilkataan ja lyhyestä tyrmäyksestä veloitetaan sikamaisen kallis hinta. Itse valitin väärin tehdystä melumallista, vastaus tuli että tehty malli olisi riittävä, eikä visuaalinen haitta ole häiritsevä. Hinta 500 euroa.
Kuitenkin tuomari pesi kätensä vielä ja ilmoitti ettei asutusta häiritsevää melua saa esiintyä, kaava on voimassa, mutta tuulivoimaloita ei voi em. syystä rakentaa.

"Fabianinkadulla tehdään nyt kuin liukuhihnalla päätöksiä, jotka laittavat kansalaisen oikeustajun koetukselle.

Ekomodernistien klubeilla, eduskunnan energiaremonttiryhmässä tai tuulivoimalehden vieraskolumneissa tästä paikallistasolla tapahtuvasta väännöstä ei tiedetä, eikä halutakaan tietää mitään."

----------------

Valittaja: Matalataajuista melua ei ole tutkittu lainkaan eikä lähimpien talojen sisämeluarviota ole tehty.
KHO: Valitus hylätään. JNE..
http://tripodienaika.blogspot.fi/2016/12/useampi-v...
http://tripodienaika.blogspot.fi/?m=1

Veikko Pitkäkari

Suomessa jo tukea saaneiden voimaloiden nimellisteho on 2044 MW ja keskimääräinen tuotto 500 MW. 40 kWh tehoisilla akuilla varustettuja sähköautoja tarvittaisiin 300 000 kpl tasoittamaan tehoa 500 MW tasolle. Oletetaan olevan tarpeeksi autoja ja jollakin automaattisella ohjauksella saataisiin ohjattua lähimpään tyhjään talauspisteeseen. Tuulella voimalat alkaa pyöriä ja piuhoissa on kiinni 300 000 tyhjäksi purettua autoa. Annetaanko sähköä ensin teollisuudelle, kotitalouksille pottujen keittoon vai ladataanko autojen akut täyteen odottamaan tuulen tyyntymistä? Satu Hassin älykkäitä sähköverkkoja tarvittaisiin jakamaan sähköä I-luokan ja II-luokan asiakkaille. Suomen populistisimman puoleen puheenjohtaja Ville ”Dimitri Popopopoulos” Niinistö telkkarissa popotti sähköautoja voitavan käyttää tuulivoiman tuotannon tasaamiseen.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

(Parin)Kymmenen vuoden kuluttua ollaan oikeudessa siitä, saako tuulivoimahtiö myydä voimalaitokset jollekin "roskayritykselle", joka ajetaan konkkaan, ja näin välttyy voimaloiden purkamiselta. Kompromissinä ainakin lavat otetaan pois, ja joistain torneista halutaan saada basehyppypaikkoja, lintutorneja, dronekoneiden kilpalento alueita jne. Konehuoneesta kun poistaa koneet ja eristää seinät ja lisää ikkunoita, saa joku erikoisen kalliin mökin. Sähkötkin vedytty valmiiksi, tosin vettä ei taida olla helppo saada.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Jos muuta maksajaa tuulimyllyjen raadoille ei löydy, niin viimekädessä vastuu on maan omistajalla. Monikohan kunta, Metsähallitus ja yksityinen maanomistaja, jotka ovat vuokranneet maataan tuulisähköyhtiöille, on osannut ottaa huomioon tätä ?

Olisipa mielenkiintoista nähdä noita tuulisähköfirmojen ja niille maata vuokranneiden välisiä sopimuksia. Mitäpä mahtaa niissä sopimuksissa olla pienellä kirjoitettu loppuun ajettujen myllyjen ja niiden mittavien teräsbetonisten betonialustojen purkamisvastuusta ?

Onko kellään tullut mieleen, että tuulisähköfirmat velvoitettaisiin tallentamaan etukäteen erilliseen rahastoon tuulimyllyjen sekä niiden betonialustojen purkamisesta , komposiittirakenteisten tuulimyllyjen siipien kierrättämisestä (paino yli 10 tn / siipi ) sekä tuulipuiston maisemoinnista aiheutuvan kustannusten kattava raha ?

Mitä sanoo tähän ympäristöasioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen ja ympäristöministeriön virkamiehet ?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuuliwatti kertoi että kun S-ryhmän jäseniä on n. 2 miljoonaa kansalaista, niin kyllä heillä on vakuudet kunnossa. Tuuliwatti Oy on perustettu 2500 euron pääomalla.

Laskelmissa on kuviteltu että tukea maksetaan maailman tappiin saakka.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Eipä taida jatkossa Suomen oikeusviranomaisia kiinnostaa, mitä tuulivoimaloiden kohdalla maassamme tapahtuu, jos Suomi menee mukaan EU:n syvimpiin integraatioihin:

- -"Joukko kansalaisia haluaa vaikuttaa EU-rahoitteisen tuuliturbiinihankkeen toteuttamiseen asuinalueellaan, mutta heidän on vaikea löytää asiasta vastuussa oleva EU-viranomainen." - -

https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-politic...

---

Nyt on viimeinen hetki vaikuttaa siihen, minkä EU:n ns. Valkoisen kirjan skenaarion me valitsemme...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset