hannuaro1

Tyhmyys ylitti rajat Sipilän hallituksessa

  • Luonnon raiskaamista
    Luonnon raiskaamista

Ensin tehtiin suuri virhe jota nyt korjataan vielä suuremmalla virheellä, virheestä pitäisi oppia, sitä tämä hallitus ei ole suostunut tekemään. Tuulivoimatoimija ilmoitti ettei tarvitse tukea enää, mutta hallitus vääntää uutta tukiohjelmaa väkisin, Länsi-Suomen maaseutua terrorisoiville tuulivoima sijoittajille raha kelpaa. Tuulivoimalobbarit ottivat voiton asiantuntijoista 6-0.

 

"Ennenkuulumaton, markkinaehtoinen tuulivoimapuisto aukesi Suomessa – Samaan aikaan eduskunnassa: Uusi tukimalli"

https://www.uusisuomi.fi/comment/794860#comment-794860

 

Ainoana maana maailmassa Saksalla on varaa pitää yllä toimivan sähköjärjestelmän päällä toista epäluotettavaa tuuli/aurinkovoima tuotantoa. Saksan valtiovarain- ja energiaministeriö ilmoittaa kuluiksi

tähän mennessä: € 201 000 000 000.

(Lehtileike Merkur.de: Miljoona taloutta ei pysty enää maksamaan sähkölaskuaan)

 

Suomessa v. 2017 syöttötariffitukea maksettiin vähän yli 200 miljoonaa euroa – ajoittaista sähköä, tuulivoima ei  vastaa sähkön kysyntään, tuulee aina väärään aikaan ja väärällä alueella. Uudella tukisopimuksella on tarkoitus nostaa tuulivoiman tuki n. 500 miljoonan vuositasolle, eli Saksan viitoittamaa tietä katastrofiin kuljetaan.

 

Sijoittajat, kunnat ja toimijat jäävät useimmiten tyhjän päälle. Puheet työllistämisestä, verotuloista kunnalle, ym. ovat roskaa, kuten myös: - "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yhteiskunnalle takaisin jopa yli kymmenen euroa", Jari Suominen, STY:n puheenjohtaja.

Voittoja käärivät veronmaksajien kustannuksella vain suunnittelijat, valmistajat, asianajajat ja pankit. - Aina!

 

Ylikansalliset tuulivoima yritykset saavat itsessään kannattamattoman tuulituotannon itselleen voitolliseksi, kun Suomen valtio tukee tuulivoimaa veronmaksajien piikkiin ja rauhallisen luonnon ympäristön tappioiksi.

 

"Pohjolan Voiman energiantoimituksen päällikön Matti Sohlmanin mukaan suomalainen tukipolitiikka on suosinut sääriippuvaista sähköntuotantoa ja samalla murentanut toimitusvarman tehon kannattavuuden. Eurooppalainen kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöjärjestö ENTSO-E arvioi raportissaan vuonna 2017, että sähkön toimitusvarmuus on Suomessa muutaman vuoden päästä Euroopan alinta kastia, ja Suomea uhkaa sähkövaje, joka johtaa lisääntyviin ja pidentyviin katkoksiin."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711052200511414_u0.shtml

 

"Tosiasian ymmärtämättömyys ilmastonmuutoksesta poliitikkojen ongelmana"

http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255789-tosiasian-ymmartama...

 

Alun alkaen ilmaston lämpenemisen hillintään luotu tukipolitiikka tuulivoimalle on asiantuntijoiden lausuntojen mukaan verorahojen huijaamista valtiolta yksityisiin tarkoituksiin, rahanpesua, veronkiertoa jne. tuki edistää korruptiota, palvelu palvelusta ym. lehmänkauppoja hyvä veli järjestöjen välillä.

 

Tukipolitiikka rikkoo markkinatalouden pelisääntöjä ja Suomen perustuslakia, valtio ei saa tukea terveys- ja ympäristöhaittoja tuottavaa toimintaa, sen kieltää kansainväliset lait. Terveyshaitoista ei voida sopimuksia tehdä, eikä EU:lla ole Suomen sisäisiin asioihin määräysvaltaa, energiapolitiikka on Suomen oma ongelma jota pitää tehdä Suomen edun mukaisena.

 

YK:n kansainvälisen yleissopimuksen 1 artikla:

"1. Kaikilla kansoilla on itsemääräämisoikeus. Tämän oikeuden nojalla ne määräävät vapaasti poliittisen asennoitumisensa ja harjoittavat vapaasti taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten olojensa kehittämistä.

 

2. Kansat voivat vapaasti käyttää luonnonrikkauksiaan ja -varojaan omiin tarkoituksiinsa, mikäli se ei vahingoita yhteisen edun periaatteelle perustuvan kansainvälisen taloudellisen yhteistyön ja kansainvälisen oikeuden velvoituksia. Missään tapauksessa ei kansalta saa riistää sen omia elinehtoja."

 

Pekka Peitsi v.1944: "Historia ei opeta, että jokin kansa olisi tehnyt toiselle hyviä töitä ilmaiseksi. Jokaisen kansan oikeutena maan päällä  on katsoa omaa hyväänsä,  jokaisen valtion oikeutena ajatella omaa  valtaansa, omaa omavaraisuuttaan."

 

Tuulivoimalla ei Suomen oloja paranneta, uskokaa hyvän sään aikana, sillä vaikeat ajat ovat jo tuloillaan. Pitäisi korjata ajanmukaisiksi esim. pakkolunastuslaki ja kaivoslaki, järjetöntä antaa ulkomaisen toimijan kupata Suomen luonnonvaroja "löytäjä saa pitää" periaatteella. - Tuulivoiman tuki on hulluudessaan ihan omassa sarjassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Tämä kuuluu sarjaan rakenteellinen korruptio Suomessa. Tuo yritystukiuudistusta koskeva työ pitää aloittaa uudelleen ja katsoa mitä näille tuulituillekin tehdään. Siellä on paljon perkaamista. Olen puhunut siitä, että yritystukia hakevien taseet pitää katsoa tarkasti ja millaista tulosta yritys tekee. Jos yrityksellä on tase kunnossa ja tekee kohtalaisen hyvää tulosta eikä lähtökohtaisesti ole mitään sellaista innovaatiota, joka toisi jotain lisäarvoa uusien työpaikkojen tms. suhteen, niin eihän tällaiset yritykset edes tarvitse tukea. Siellä on esimerkiksi jotkut pk-yrittäjät ihmetelleet, että kun he eivät ole saaneet tukea kovan paperisodan jälkeen, vaikka saamalla tukea olisivat käynnistäneet innovatiivisia ja Suomea hyödyttäviä projekteja, joilla olisivat voineet työllistää myös lisää porukkaa. En tiedä mikä tätä maata oikein vaivaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Täällä päin rakennetaan paljon uutta tuulivoimaa. Tuulivoiman vastustajat alkavat kohta puolin olla hampaattomia ja alkavat hyväksyä puhtaan ja edullisen sähköntuotannon joka tuo samalla hyvinvointia kuntiin ja maanomistajille. Toivottavasti ympäristöä saastuttavasta turvetutannosta päästään mahdollisimman pian...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman hyödyntämisessä on sähköntuotanto ikivanhaa tekniikkaa, ei se vastaa kysyntään, tämän takia se ei toimi. Ehkäpä vielä ymmärrät tämän.

Ympäristöä teollisen koon tuulivoimalat saastuttavat enemmän mitä kukaan vielä edes ymmärtää. Maaperä ei ollut ennen tuulivoimaloita niin kuollut ja tyhjä kuin rakentamisen jälkeen, pohjavedet saostuvat, pilaantuvat, melu karkoittaa ihmiset ja eläimet pois vaikutusalueelta.

Valtion tuki tuulivoimalle on rakenteeltaan edistämässä korruptiota.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Toivottavasti ympäristöä saastuttavasta turvetutannosta päästään mahdollisimman pian..."

Tuosta ei voi olla kuin samaa mieltä mutta pitäisi myöskin hiljalleen alkaa tajuamaan, että nämä tuurivoimalat eivät koskaan voi korvata muuta voimaa. Niillä voidaan tuottaa sähköä vain silloin kun tuulee tai aurinko paistaa, ja valitettavasti hyvin usein on tilanne, että kulutus on pienimmillään silloin kun esim. aurinko paistaa heleimmillään.

Ja mitä tulee tuohon turvetuotantoon, niin ilmesesti nyt kun ainakin ilmat ovat hyviä ko. tuotannolle samaan aikaan auringosta saatava energia sähkön muodossa on huipussaan.

Aulis Saarijärvi

Tunnen nitron tarvetta aina nähdessäni "tuulivoimapuistoissa" siipien pyörivän! Se tarkoittaa verorahani kiihtyvää siirtämistä yhdelle laitevalmistajalle, kolmelle myllyjen omistajataholle ja muutamalle poliittiselle rikolliselle, jotka aikaansaavat myllyn mäen päälle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Poliittista rikollisuutta, sitä tuulen tuki on, ilman poliittista korruptoitunutta tukipäätöstä tuulivoimalat olivat jo poistumassa Suomesta.

Ei koskaan olisi uskonut että vanhat ansioituneet poliitikot ja valtiomiehet alentuvat näin ala-arvoiseen tapaan oman edun tavoittelun nimissä.

Tarastin raportti tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi, kaavoituksen sujuvoittaminen ja KHO:n tuomari jne.. kaikki vaan verovarojen kuppaamiseksi oman edun mukaisesti.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuuliturbiinit, joiden tehtävänä oli suojella ympäristöä, eivät toimi. Suomen suurin infrastruktuurihanke on kallis sekasotku, samalla tavalla yritetään toimiva terveydenhuolto hajottaa. Sote sotku on hallitukselta linjakas jatkumo sähkön toimitusvarmuuden rikkomiselle, sähköä voi saada jos tuulee tai aurinko paistaa.

Sähkötaseessa tuulisähkö on nollan arvoista sekundaa. Tuulivoimalat ei tuota perusvoimaa eikä säätövoimaa, ne ovat pelkkää roskaa Suomen puhtaassa luonnossa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Sähkön kokonaishinta on noussut koko 2000-luvun ajan. Friipyölin mukaan kulutusperusteista sähköveroa on korotettu viime vuosien aikana useasti, mikä näkyy myös kuluttajan saamassa laskussa. Sähkölaskulla siirtomaksujen yhteydessä maksettava sähkövero muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Toisaalta myös yleinen inflaatio näkyy sähkön hinnassa."
https://www.is.fi/asuminen/art-2000001111114.html

Kaikki alkoi siitä kun tuulivoima sai valtion verovaroilla aloittaa sähköntuotannon terrorisoinnin ilman omaa vastuuta verkon ylläpidosta ja sähkön toimitusvarmuuden säilyttämisestä. Verovarojen ottaminen itsessään tappiollisen sähköntuotannon tekemisen voitolliseksi oli edellisen hallituksen ala-arvoista oma-etu nepotismia. Moni muu Suomessa työllisyyttä edistävä teollisuuden tuki toimi olisi ollut tarpeellista, mutta että ulkomaista tuulivoimaa oli muka pakko tukea. Tämä on nyt sitä globaalia korruption edistämistä ilmastonmuutos tekosyyllä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyvä tulevaisuus, perustuu totuuteen – siellä ei ole sijaa valheille tai korruptiolle.

Yhtään elollista tällä planeetalla ei saa altistaa tuulivoimaloiden pyörivien lapojen aiheuttamille haitoille.

Minä uskon ja toivottavasti muutkin, että YK:n Ihmisoikeuksien julistus merkitsee muutakin kuin sanoja valkoisella paperilla.

Tämän järjettömän kalliin ideologisen illuusion, tuulivoima kuplan ehjänä pitäminen poliittisella tuki päätöksellä, on kertakaikkiaan tyhmää, tuulivoimalat eivät ole puhdas sähköntuotantomuoto. - Miettikää vähän sitä suurta määrää erilaista materiaalia joka pitää jalostaa että tuulivoimala saadaan tehtyä ja ankkuroitua siihen valtavaan raudoitettuun betonijalustaan. Tuulivoimaloiden siivet ovat komposiittia, valmistettu hiilikuidusta ja lasilla vahvistetusta polyesteristä josta voi esim. tulipalossa vapautua ilmaan vaarallisia ja erittäin saastuttavia kemikaaleja, ympäristömyrkkyjä. - Tuulisähkö ei kompensoi valmistukseen käytettyä energiaa ja siitä aiheutunutta päästöä tuulivoimalan elinaikana.

Koko yhtälö on omituisuus, joka selittyy vain orwellmaisella kaksoisajattelulla: "Tuulivoima on hiiltä, vihreys on saastuttamista, tietämättömyys on voimaa."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Siniset kääntyivät äänestäjiään vastaan tässäkin asiassa. Seteliselkärankaiset ottivat pettäjät suojelukseensa, ja näin sitä sitten ryhmässä tyhmyys tiivistyy. Lauma-ajattelu otti voiton taas kerran, laumassa pysyminen luo turvallisuuden tunnetta, se on tietysti inhimillistä, mutta Suomen kansa unohtui ja kansa nämä töppäykset joutuu kärsimään.

"Sen sijaan pitkälläkin aikavälillä taloudellisesti kannattamattoman tuotannon tukeminen itsessään ei ole suomalaisen veronmaksajan etu.

– Poliittinen ja taloudellinen realiteetti on, että muualla Euroopassa ei esimerkiksi hiiltä käyttäviä laitoksia tulla ajamaan alas vielä kymmeniin vuosiin. T&K-panosten kautta saisimme vahvan vientituotteen suomalaisten kehittämille hiilidioksidipäästöjen vähentämisteknologioille, perussuomalaiset esittivät vastalauseessaan."

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-halu...

Aulis Saarijärvi

Muutama tieto tuulimyllyistä.

-tuulettomina pakkaskausina niiden konehuoneen lämmitykseen käytetään enemmän sähköä, kuin ne tuottavat keskimääräisinä käyttöpäivinään.

- loppuun käytetyt voimalat eivät kuulu kenellekään. Yheiskunta joutuu ne kustannuksillaan purkamaan ja hävittämään. tästähän on jo koemyllyjä olemassa.

-tuulisähkön tuotantomääristä ei saa rehellistä tietoa. on vain kilowattituntimääriä, joita ei perustella, tai ne heittävät valtavasti eri lähteissä.

- ns ""vihreää sähköä" tuuli-, aurinko- ja vesisähköä tuntuu myyvän kaikki. minne se hiilisähkö ja atomisähkö menee, kun sitä ei näytä kukaan myyvän? Suvilahden aurinkosähkön ilmoitusmäärät eivät olisi 2018 riittäneet joulukuusta maaliskuun puoleen väliin laitoksen omaan valaisusähköönkään! kuitenin vihreät puhuu aurinkosähköstä pääasiallisena käyttöenergiana taloyhtiöissä mm Viikissä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jep, noin se menee, Fingrid ei mittaa tuulivoimaloiden omakäyttösähkön määrää, se pitää vähentää tukiraha anomuksesta. Sähkön myyjä mittaa kulutetun sähkön määrän, mutta kun sama yhtiö myy sähköä ja yhtiön toinen firma tuottaa tuulisähköä takuuhintaan, niin eihän siitä ota pirukaan selvää mistä sähköstä se takuuhinta maksetaan.

Fingrid mittaa tuotantoa (osa arvioitu) periaatteella. Energiavirasto maksaa toimijan ilmoituksen mukaan syöttötariffia, onko paperit ja tuotanto oikein sen varmentaa todentajat. Samat yhtiöt tekevät yhteistyötä keskenään, myös todentajat.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Voi,voi vaan. Yhteiskunnan rahoilla olisi parempaakin käyttöä kuin syöttää ne vahingolliseen toimintaan, ja ylläpitää itsessään tappiollisesta toiminnasta voitollista kulissia.

Ilmastonmuutos on bluffi, niin kuin sen hillitsemiseksi rakennettu tuulivoimapuhallus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset