hannuaro1

Poliittiset syyt päämäärän saavuttamiseksi kaatuvat poliittisesti

  • Ilmastonmuutos on ohi
    Ilmastonmuutos on ohi

Poliittinen väite: Ilmaston lämpenemisen hillintään on pakko rakentaa tuulivoimaloita, (hyvin toimivan sähköntuotannon päälle). - Ilmasto kylmenee, kylmä kangistaa, eikä kukaan kehtaa enää puhua syöttötariffi lain tarkoituksesta. Poliittinen, valtion tuella rakennettu teollisuus ei kestä markkinatalouden rutistuksessa ilman tukea. Tästä aiheutuu valtavan kallis ympäristövahinko.

 

"Kaasulaitos kestää 40 vuotta. Ydinvoima 60+ vuotta, Hydro 100+ vuotta. Nämä kaikki kolme antavat johdonmukaisen ja luotettavan perustan energiantuotantoon ilman mitään varmuuskopiota tuulivoimaloilla."

http://billothewisp.blogspot.com/2013/08/how-wind-turbines-increase-glob...

 

"Varaudu melkoiseen sähkön hinnan korotukseen"

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/a93a0d2a-7f3f-3969-88cb-7714495d192e?ref=newsletter:edc6&utm_source=Talouselama_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Talouselama_Uutiskirje

 

Tuulivoimalaan kulutettu materiaali aiheuttaa päästöjä enemmän kuin mitä nämä "asiantuntijat" poliittisissa manifesteissä osasivat odottaa. Betonin lisäaineet ja maahan johtuva värähtely tuulivoimapuistossa pilaa pohjavedet alueella, kaiken muun asutukselle aiheutuvan terveys-ja ympäristöhaitan lisäksi.

 

"Yli 70 prosenttia Euroopassa käytettyjen materiaalien päästöistä on peräisin joko muovista, teräksestä, alumiinista tai sementistä."

 

Tuulivoimalaan tarvitaan valtava määrä sementtiä betonin valmistukseen, terästä, kuparia, neodyymiä ja lasikuitua kuluu hukkaan ihan turhaan, kun on perusvoima ja säätövoima sähköntuotannon perustana. - Tuulivoima ei ole kumpaakaan.

 

Erikoista poliittisessa päätöksenteossa on kun ainoastaan politiikassa voidaan tosiasiat ohittaa ammattitaidottomien "asiantuntijoiden" lausunnoilla ja sitten ilmastonmuutoksen nimissä kaikki roska menee  eduskunnan lauma-ajattelussa ryhmän vetäjien käskystä läpi. "Ryhmässä tyhmyys tiivistyy", ja isossa ryhmässä vielä suuremmat tyhmyydet.

 

Mediassa toimittajat ovat päästö-asioista pihalla ja tahallaan ohjaavat mielipiteitä törkeällä vääristelyllä ja mielikuvilla haluttuun suuntaan. Jutuissa annetaan ymmärtää, että päästöt (5,8 Mt)  olisivat ilman tuulivoimaa olleet 2,8 Mt suuremmat. 

Väärillä mielikuvilla ja jopa suoranaisella virhetiedolla tämä valta- ja valemedia edistää tämän kansallismaisemia eniten saastuttavan, melua aiheuttavan ja asumisviihtyvyyden tuhoavan täysin tarpeettoman energiantuotantomuodon laajenemista.

 

TEM: "Suomen pitkän aikavälin tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta. Keinot tavoitteeseen pääsemiseksi on linjattu vuoteen 2030 asti ulottuvassa Kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa

(2016) ja vuoteen 2050 asti ulottuvassa Energia- ja ilmastotiekartassa (2014).  Energiajärjestelmän kehittämisessä lähtökohtana on se, että energiajärjestelmä perustuu jatkossakin

kilpailullisiin markkinoihin ja että se toimii markkinaehtoisesti."

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/160902

 

"Ilmastonmuutoksen käsittely planeetan mittakaavan ongelmana, jota voitaisiin ratkaista vain kansainvälisellä sääntely järjestelmällä, muutti kysymyksen ilmasto-uskoon hurahtaneilla poliittiseksi uskonnoksi. Syyt, jotka elävät politiikassa, kuolevat politiikassa."

https://www.thegwpf.com/steven-hayward-climate-change-has-run-its-course/

 

"Asiantuntija, hiilineutraali teollisuus, Suomalaisen innovaatiorahaston Sitran projektipäällikkö Janne Peljo, koulutus: Helsingin kauppakorkeakoulu."  https://arenan.yle.fi/1-50003070

 

- Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra: "Maapallon kantokykyyn sopeudutaan. Ilmastonmuutos ja niukkenevat luonnonvarat pakottavat yhteiskunnat muuttumaan. Ympäristön kestävyys, kuten resurssiviisaus ja hiilineutraalius on ymmärrettävä kaiken politiikanteon reunaehdoksi." 

 

Kaikki maailmassa vaatii sopeutumista, resurssit Suomessa eivät riitä maailman pelastamiseen. Jokainen voi auttaa, mutta maailman pelastamiseen Suomen mahdollisuudet ei riitä. Sitran lausunto "hiilineutraali teollisuus" on roskaa.

Suomi menettää kasvonsa ja varallisuutensa näiden ns. asiantuntijoiden lausunnoilla, meillä on todellisiakin asiantuntijoita joiden työn tuloksena Suomi nousi sodan jälkeiseen kukoistukseen ja tuli tunnetuksi maailmalla  tieteen ja teknologian mallimaana.

 

"Tuulivoimalla puhdasta energiaa", slogan sopii purjehtijalle vapaa-aikaan ja vähäiseen sähkön pientuotantoon, mutta sillä ei sovi häiritä valtakunnan sähköverkon toimivuutta. Elinympäristön turvallisuus ja terveellisyys kuuluu jokaiselle Suomessa, teollisen kokoluokan tuulivoimalat eivät kenenkään elinympäristöön kuulu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Eli keskeistä siinä on se, että ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta hallitsevasti säätele eikä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousukaan ilmaston lämpenemiseen havaittavasti vaikuta. Tämä jo sitten osoittaa, että Pariisin sopimuksen mukaiset, ihmisperäiset hiilidioksidipäästöjen leikkaukset ovat tarpeettomia ja turhina tuottavat vain menetyksiä."
http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2563...

Tuulivoimalat toimivat valtion tukirahoja saalistavien sijoittajien kulissina ja ilmastonmuutos on tekosyy poliitikkojen hämäämiseksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuusamossa sataa lunta, vaikuttiko tuulivoimabuumi ilmastoon näin nopeasti.
https://www.facebook.com/Rukaland/posts/1811641852...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Lääkäriliitto ihmettelee miksi Suomessa ollaan päätymässä korkeampiin ohjearvoihin kuin esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa, joissa tuulivoiman käytöstä on kokemusta pidemmältä ajalta."

- Melumallinnukset tehdään tarkoitushakuisesti niin ettei ohjearvot ylity, vrt. Peittoo ja sitten ollaan vaan hiljaa ja odotetaan miten väki ympärillä reagoi. Asuntoja on jäänyt tyhjilleen tämän leväperäisen viranomaisvalvonnan takia.
http://www.laakariliitto.fi/uutiset/lausunnot/laus...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Betonivalun keskimääräinen tilavuus tuulivoimalan jalustassa = 600,00 m³.
http://www.finnsementti.fi/tietoa-betonista/tietoa...
"Betonin koostumus Kuutiometrille Valuun tai noin
Sementtiä 300 kg/m³ 180000 kg 7200 säkkiä"

- CO2 vapautuu 162000 kg, yhdestä tuulivoimalan jalustasta!

Betonin koostumus on muuttunut radikaalisti nykyaikana. Esim. yhdessä kuutiossa voi olla jopa 15 kg lisäaineita, ja sisältää vaikkapa metakrylaattihappoa, 1,4-dioksaania, etyleenioksidia, arseenia ja bisfenoli A:ta. Seosaineina teollisuuden sivuvirtoja, jätteenpolttolaitosten tuhkaa. Eli nykyisissä betoneissa on paljon enemmän kaikenlaisia liukeavia haitallisia aineita. Pohjavesialueelle ei missään nimessä saa tällaisia ryhtyä rakentamaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Juuri näin.

Poliitikoillakin on omat pikku lusikkansa sopassa mukana, ja ympäristön nimeen. Tottakai. Kuten hyvin Pekkarisen kytkennät muistamme.

Edelleen jaksaa hämmästyttää, että markkinoimisvaiheessa kuntalaisille, se tuulivoimalan purkujätteen ympäristökuormitus ja purkukustannukset unohtuvat kertoa. Vastuista puhumattakaan. Voimala kun ei ole ikuinen, arvoidaan käyttöiän olevan max. 20-25 vuotta. Eli visseistä lupauksista huolimatta, niin on hyvä muistaa, että voimaloiden purkamisesta vastaa viimekädessä maanomistaja. Vuokralainen kun voi tulevien vuosien aikana mennä vaikka konkkaan. Tuulivoimalan vuokrasopimuskin on helppo siirtää uudelle vuokralaiselle. Pelkkä ilmoitus ja uusi soppari riittävät.

https://www.mhy.fi/sites/default/files/keski-suomi...

200 m. korkea myllyn purku vaatii ison nosturin, ja paljon kuljetuskalustoa.Osa romusta menee suoraan ongelmajätteeksi. Mitä se romu sitten on ? Betonia, lasikuitua, muoveja, loppuunkäytettyjä turbiineja. Puhutaan siis tuhansista tonneista romua, joka sijaitsee vaikeassa ja haavoittuvassa maisemassa.

Toivottavasti muuten niiden kuntien lyhytnäköiset päättäjät, jotka ovat typeryydessään ja suuressa kiimassa vuokranneet maa- ja merialueitaan tuulivoimayhtiöille, ovat varautuneet mahdollisiin ja todennäköisiin jälkikäsittelykuluihin. Ne kulut tulevat aivan yhtä varmasti, kuin vessahätä.

Tulevia purkukuluja tuskin maanomistajan saamat vuokratulot kattavat.

Pekkarisen porukan, kuntapäättäjien ja muiden ketkupoliitikkojen suunnalla on sitten purkuhetkellä syvä radiohiljaisuus. Näin veikkaan käyvän. Kyllä maakunta maksaa, taas kerran.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Tuulivoimaloiden kuormitukset maaperään ovat suuria. Joten tuulivoimaloidenkin jälkikäsittelyt luonnolliseen tilaansa vaativat kymmenien vuosien tuhon.

Jouko toi asian hyvin esille ja näin se tahtoo mennä! " Eli visseistä lupauksista huolimatta, niin on hyvä muistaa, että voimaloiden purkamisesta vastaa viimekädessä maanomistaja. Vuokralainen kun voi tulevien vuosien aikana mennä vaikka konkkaan. Tuulivoimalan vuokrasopimuskin on helppo siirtää uudelle vuokralaiselle. Pelkkä ilmoitus ja uusi soppari riittävät".

Maa-aineslaki tuli voimaan 1982 lain tarkoitus oli hillitä maa-aineksen ottoa ja maisemointi oli yksi tärkeä asia.

Kaikki tuhotaan alueet jätetään kuin sotatantereet tuhottuna. MAL 14 § hallintopakko. Teettämistoimenpiteet voidaan suorittaa, vaikka ottamisalue ei olisi rikkojan tai laiminlyöjän omistuksessa tai hallinnassa. MAL:in tavoitteenahan oli ainesten otto ympäristön kestävää kehitystä tukevalla tavalla.

Toiminta on ollut aivan muuta, vaikka kansliapäällikkö Hannele Pokka tuo oppaissa esille, kuinka hyvin laki on toiminut. Ministeriön kuukausipalkalla pimitetään maa-aineslain vastaisesti louhittuja alueita.

Louhimoiden kohdalla tämä on nähty vaikka maa-aineslaissa on maisemointi pakko. Ihmetyttää kovasti, kun nämä eri yhtiöt saavat tuosta noin vaan luvan tulla kaivamaan maankamarat, mutta ketään ei ihan oikeasti tunnu kiinnostavan, mitä toiminta on ja mihin kuntoon nämä tienoot jäävät toiminnan loputtua.

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242183-har...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastonmuutos on hyvä tekosyy bisneksille joilla aiheutetaan lisää vahinkoa luonnolle. Tuulivoimaloiden rakentaminen on tästä bisneksestä hyvä esimerkki, sähköntuotannossa sen rakentaminen nosti sähkölaskujen hintaa heti, eikä hinnan nousua ole saatu pysähtymään. Näillä Suomeen ostettujen teollisen kokoluokan tuulivoimaloilla on ominaisuus jota ei voi korjata, se on amplitudimoduloiva infraääni, värähtelyenergia jota se tuottaa ympäristöön aina kun tuulee.
Luokittelun mukaan T75.2 Värähtelyn vaikutus, Infraäänen aiheuttama pyörrytys on tunnustettu sairaus, jossa tauti on erityinen sairaus, jolla on patologinen tai fysiologinen selitys. Tämä luokitellaan vibro-akustisena sairautena.
Tämä on diagnoosi, ja se on sairaus jonka tuulivoimalat aiheuttaa.
Vibro-oireista tautia on nyt rikostutkimuksessa osoitettu osoittavan pehmeän kudoksen lisääntymistä, erityisesti kollageenia ja fibroelastista kudosta, joka aiheuttaa sydänongelmia, hypertensiaa ja muita fysiologisia todettuja löydöksiä.

Ihmiset ei vaikuta ilmastonmuutoksessa juuri mitään, muutos on luonnollista ilmaston vaihtelua, eikä se ole ihmisten syytä. Ilmastonmuutosta pitää ihmisen aiheuttamana uskonlahko, joka on kerännyt samanmieliset viemään propagandaa eteenpäin oman edun takia. Tuulivoima ym. ilmastonmuutokseen liittyvät bisnekset tuottavat miljardeja rahaa edunsaajilleen. Saksassa tuulivoimaa on valtion toimesta tuettu jo n. 3000 miljardin euron verran, nyt on ilmoitettu että tämä riittää Saksalle ja toiset saavat jatkaa rahoittamista. Päästöt lisääntyivät, vaikka se ei ollut tarkoitus.

"Eli keskeistä siinä on se, että ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta hallitsevasti säätele eikä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousukaan ilmaston lämpenemiseen havaittavasti vaikuta. Tämä jo sitten osoittaa, että Pariisin sopimuksen mukaiset, ihmisperäiset hiilidioksidipäästöjen leikkaukset ovat tarpeettomia ja turhina tuottavat vain menetyksiä."
http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2563...

Suomen hallitus antoi uutta tukirahaa tuulivoimaloita varten ilmastonmuutos verukkeella, eikä ymmärtänyt minkälaisen terveys- ja ympäristöhaitan se aiheuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset