hannuaro1

”bolshevistinen rauhallisuus” ja hallituksen toimet

  • Bolsevismi
    Bolsevismi

Suomi on siirtynyt Orwellin malliin kaksoisajattelussa, "tietää ja olla tietämättä", kuten Sipilä kertoi ”bolshevistisella rauhallisuudella”. Puheen tarkoitus jäi epäselväksi.

 

"Orwellin teoksessa " Vuonna 1984" on pari mainiota yksityiskohtaa. Päähenkilö Winston miettii kaksoisajattelun monimutkaista maailmaa, joka oli hänen yhteiskunnassaan suositeltavaa. Kaksoisajattelu merkitsi sitä, että ihmisen samalla tulee tietää ja olla tietämättä.

 

Hänen tulee olla tietoinen siitä, että puhuu täyden totuuden samalla kun latelee huolellisesti valmisteltuja valheita, olla samalla kertaa kahta eri mieltä, käyttää logiikkaa aseena logiikkaa vastaan. Se oli äärimmilleen hienostunutta herkkyyttä: tietoisesti tulla tietämättömäksi ja sitten vielä olla tietämätön siitä hypnoosista, jonka itselleen aiheutti. Jopa käsittää, että "kaksoisajattelu" sisälsi itseensä kaksoisajattelemisen."

 

"Deliberatiivisen demokratian instituutin (DDI) tarkoituksena on edustuksellisen ja suoran demokratian täydentäminen deliberatiivisen kansalaisosallistumisen keinoin edistämällä läpinäkyvää ja keskustelevaa päätöksentekoa Suomessa."  http://www.deliberaatio.org/

 

Kaksoisajattelua Sipilä joutuu perustelemaan vielä toisenkin kerran, bolsevistiset vertaukset ei kuulu suomalaiseen hallintoon, ei sitä kukaan hyväksy.

Sipilä selitti puheensa sanamuotoja – tätä tarkoittaa ”bolshevistinen rauhallisuus”

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-selitti-puheensa-sanamuotoja-tata-tarkoittaa-bolshevistinen-rauhallisuus/6942112#gs.8Jwj1pc

 

Ja mitä se bolsevismi todellisuudessa historiassa on saanut aikaan, miljoonien kansalaisten tappamista ilman oikeudenkäyntiä, onko se nyt sitten bolsevistien rauhallisuudesta osoitus. Tiesikö Sipilä mitä puhui, vai puhuiko hän tietämättä.

 

"Suomen asemalla järjestettiin suuri joukkokokous. Siinä pitämässään puheessa Lenin kutsui työläisiä, sotilaita ja talonpoikia taisteluun sosialistisen vallankumouksen puolesta. Seuraavana päivänä Lenin esitti bolshevikkien kokouksessa kuuluisat "Huhtikuun teesit".

http://heikkimannikko111.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184602-lokakuun-vallankumous-muutti-maailman

 

Brittiläinen journalisti Robert Wilton kirjoitti kirjassaan 1920:

”Koko bolsevismin historia Venäjällä on muukalaishyökkäyksen historiaa. Tsaarin murhan suunnitteli juutalainen Sverdlov (joka tuli Venäjälle Saksan palkkaamana agenttina) ja sen toimeenpanivat juutalaiset Goloshchekin, Syromolotov, Safarov, Voikov ja Jurovski. Murha ei ollut Venäjän kansan tekosia, vaan vihamielisten tunkeutujien.”

 

"Ilmastonmuutoksesta saadaan pääomaa, ja nyt hengelliset johtajat ja järjestäytynyt uskonto pääsevät toimintaan. Ja ne tarjoavat todellisen helvetin, jonka voit uskoa - se on jopa tieteellisesti sertifioitu!

http://notrickszone.com/2018/06/10/new-hell-climate-change-gets-certified-schellnhuber-prophesizes-end-of-civilization/

 

Suomeen rakennetaan kaksoisajattelu periaatteella sähköntuotantoa, valtio tukee sähköntuotannon varmuuskopiota tuulivoimalla, se ei vaan yksinkertaisesti toimi. Sijoittajille valtion tarjoama raha kelpaa, yhteiskunnalle se tuo tappioita.  -  Ei toiminut bolsevikkien hallinto, sen paremmin kuin hajota ja hallitse (divide et impera) -taktiikalla Rooman hallinto. Eri alueet usutettiin toistensa kimppuun keskushallinnon asemasta, EU:ssa tilanne kehittyy pikkuhiljaa samaan suuntaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Bolsevistinen välinpitämättömyys olisi osuvampi ilmaisu. Asiat ajetaan loppuun saakka välittämättä seurauksista. Soten suhteen on kysymys juuri tästä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sipilähän kertoi tästä "bolshevistisesta rauhallisuudesta" jotenkin niin, että se on keskustalaista normaalia sanastoa ja sanailua. Olisi kyllä nyt hyvä kuulla sama asia jonkun muunkin keskustalaisen suusta... Nuoret keskustalaiset eivät sitä kyllä varmastikaan tunnista omakseen - ihmettelevät kylläkin suuresti.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Minä ymmärrän sen niin että vastustajat lepäävät haudassa, ja niin toimitaan kuin on sovittu. Seurauksista ei välitetä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sieppaamalla yksittäinen sana puheen kokonaistarkoituksesta on puheen vääristelyä ja tarkoituksellisesti yritystä hyödyntää negatiivisessa mielessä.
Bolsevismi 1900 alkupuolen sosiaalidemokraattinen liike jonka nimeen vannotaan aivan vielläkin Suomessa myös, vai mitä on Suomen SDP, Vihreä ja Vasemmistoliike. Eikö tämä osoita bolsevististä sitkeyttä kun ovat vielläkin toimivia kansanliikkeitä.

Kommunismi on kyllä tuottanut pääkalloja mutta ei se nyt sovi tämän bolsevismismi sanaan liitettäväksi. Kommunismin arkkitehtejä Lenin, Stallin ja Castro

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Bolsevismi/bolsevistinen sanan käyttäminen Suomen hallituksen toimintakulttuuriin liitettynä oli pääministeri Sipilältä äärimmäisen ajattelematonta.

Jos D.Trump olisi erehtynyt tekemään saman, olisi siitä noussut karmea älämölö. Mutta Suomessa moisiin sammakoihin suhtaudutaan tyyneydellä. Outoa, erittäin outoa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Olen samaa mieltä, sanavalinta SOTE vastustajista voi ymmärtää uhkauksena seurauksista.
Pääministerin suuhun bolsevistinen suhtauminen tärkeään asiaan osoitti harkinnan puutetta.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen Vastaus kommenttiin #6

Eikö juuri Sosialidemokraatit, Vihreät ja Vasemmisto vastusta sotea siis erityisesti bolsevismista alkaneen SDP-n yli satavuotisen historia kokemuksella. SDP saa kyllä lipunkantoapua AY liikkeeltä sekö on uhkakuva.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #8

Bolsevismi on venäläinen ilmiö, sosialidemokraattinen puolue Suomessa on sanoutunut alusta asti jyrkästi irti bolsevismista. Pääministerillä petti harkintakyky viittauksessa bolsevistiseen rauhallisuuteen. Bolsevismi viittaa venäläiseen hirmuvaltaan, uhkakuvana on "vankilat ja tuonelat".

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kyse on suhtauminen poliittisiin vastustajiin Sote sotkussa.

Bolševikit oli Vladimir Leninin johtama ryhmä Venäjän sosiaalidemokraattisessa työväenpuolueessa ja sittemmin oma puolueensa. Sosiaalidemokraattien toinen ryhmä tunnettiin nimellä menševikit.
Perustajat: Vladimir Lenin, Aleksandr Bogdanov
Perustettu: 1903, Bryssel, Belgia https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Bol%C5%A1evikit

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pääasia on että bisnekset tuottavat.
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Valta media on jättänyt sivu bisnekset noteeramatta, ja bolsevistinen tyyli voi hyvin rauhallisesti jatkaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Suhteellisen yleisen käsityksen mukaan bolshevismi tarkoittaa äärimmäistä väkivaltaisuutta ja massamurhaamista, nälänhätiä, kulkutauteja ja lopulta koko yhteiskunnallisen ja valtiollisen rakennelman romahtamista omaan taloudelliseen ja inhimilliseen mahdottomuuteensa.

Eli kaikkea sitä, mitä soten ei pitäisi aiheuttaa, mikäli se syntyy."
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005713967.html

Sipilän käyttämä vertaus "bolshevistisesta rauhallisuudesta" alkoi kiinnostamaan mediaa. Sipilän selittelyt pahentavat tilannetta, töppäys ei selittelyjä kaipaa. Pääministerin pitäisi jättää tällaiset makaaberit vertaukset kertomatta, sen verran pitää olla omaa harkintakykyä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jos joku on tippaakaan kiinnostunut bolshevismista, eikä pelkästään pääministerimme hourailuista, niin laitetaan tähän pari linkkiä yleissivistykseksi ja ajanvietteeksi.

How sexual revolution exploded (and imploded) across 1920s Russia (PHOTOS)

Artikkelissa mainitusta Alexandra Kollontaista kannattaa lukea Wikipedian artikkeli:

https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandra_Kollontai

Ja lopuksi luettakoon Kollontain viimeiseksi jäänyt kirjoitus, vuodelta -46, jossa hän kertoo anekdootin Leninistä:

Lenin Thought of Both Great and Small

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset