hannuaro1

Poliitikko ei virheitä tunnusta, syyllinen on aina äänestäjä

  • sähkövero nousee
    sähkövero nousee
  • Poliitikko ei virheitä tunnusta, syyllinen on aina äänestäjä

Vaalitaistelu on käynnissä ja Pekkarinen selittelee tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi käytyä kampanjointia jota oli itse puhujana eri tilaisuuksissa tukemassa ennen ja jälkeen syöttötariffi/takuuhinta päätöstä, mm. Suomiareenalla Porissa.

Jälkiviisastelulla on surkuhupaisia piirteitä, ilmaston lämpenemisen hillintä oli ratkaiseva syy tuulivoiman rakentamiselle, mutta miksei hän ministerinä ollessaan vaatinut teknisen ja tieteellisen faktan huomioimista, - ilmasto viilentyy.

 

"Tuulivoiman syöttötariffipäätöksellä oli kattava tuki – Mauri Pekkarinen pitää jälkiviisastelua surkuhupaisana"

https://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/tuulivoiman-syottotariffipaatoksella-oli-kattava-tuki-mauri-pekkarinen-pitaa-jalkiviisastelua-surkuhupaisana-6729716

 

Selittely tuo mieleen Juudaksen suudelman, "enhän minä mitään, mutta kun nuo toiset". Ilmastonmuutoksella ei sentään enää tuulivoimaa puolusteta. Pekkarinen oli ministeri joka esitteli tuulivoimalle annetun tuen tuovan yhteiskunnalle hyötynä moninkertaisesti annetun rahamäärän takaisin, eikä oma perhe olisi siitä mitään hyötynyt. Nepotismia.. "Mutta se onkin toinen tarina." 

 

Pekkarinen: "Oma lukunsa on se, miten julkisesti tuettu uusiutuva energia on vaikuttanut sähkön hintaan Pohjolassa. Aalto-yliopiston rahoittaman, professori Matti Liskin johdolla pari vuotta sitten tehdyn tutkimuksen tulos oli, että tuulivoiman tuet ovat laskeneet Pohjolassa kuluttajien sähkönhintaa 3–4 miljardia euroa vuodessa."

 

Syöttötariffin neroutta Pekkarisen suunnittelemana: Valtion takuuhintaa maksetaan tuulisähköstä toimittajan ilmoituksen mukaan. Ajan tasalla olevan etälukumittarin lukemia ei voida netissä seurata tuulisähkön tuotannossa eikä -kulutuksessa. Valvomot ovat ulkomailla Hampurissa tai jossain, eikä tietoa jaeta tukien maksajille, vaikka meille veronmaksajille se tieto kuuluisi. Hallitus jatkaa jatkuvan velaksi elämisen linjaa ja on näin altistanut Suomen ”markkinoiden” uhkailulle ja kiristämiselle.

 

"Nykyisen valtiovelan korot nykyisellä korkotasolla maksaa 25 vuodessa vain 30 miljardia euroa. Päälle lisävelanoton korot ja korkotason nousu. Jokainen %-yksikön nousu tarkoittaa vuodessa yli yhtä miljardia euroa."

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/04/09/poikani-kunpa-tietaisit-miten-vahalla-jarjella-tata-maailmaa-hallitaan/

 

Kaleva lehti kirjoittaa ettei enää tukea tarvita, korkealla tuulee aina ja Tuuliwatti Oy haluaisi rakentaa 250 metrin pyyhkäisykorkeuteen ulottuvia voimaloita. Unohdetaan vaan "bolsevistisen rauhallisesti" että terveys- ja ympäristöhaitat lisääntyisivät ja ne maksaisivat kansalle entistä enemmän.  - Jussi Halla-ahon vieraskolumni: "Ihmiset kaipaavat turvallisuutta ja ennakoitavuutta" - Sitä eivät tuo tullessaan nämä nyt kaavaillut n. 250 m korkeuteen ulottuvat propellin pitkät siivet melu ja värähtely vaikutuksilla.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi-halla-ahon-vieraskolumni-ihmiset-kaipaavat-turvallisuutta-siksi-globaali-liberalismi-on-kriisissa/6951504#gs.IBYwQw0

 

Vuoden 2017 tuulisähköstä 221 miljoonaa on suoraa yritystukea. Sähkövero tuplaantui heti syöttötariffin jälkeen ja nousu jatkuu, sähkön siirtohinta on noussut tuulivoimapuistojen vaatiman sähköverkon vahvistusten ja uusien 110 kV tuulisähkö linjojen rakentamisen takia. Pekkarinen halusi selityksessä unohtaa tukirahat joita verovaroista otetaan tuulisähkön takuuhinnan maksamiseen jatkuvasti aina v. 2029 saakka. Tietenkin tuulisähkö laskee sähkön hintaa aina kun tuulee, tukirahaan liittyi markkinaehto, eli suureksi mitoitettu takuuhinta tarkoittaa että tuulisähkö dumpataan vaikka ilmaiseksi markkinoille, tai voidaan jopa maksaa ostajalle, niinkuin Tanska maksaa Norjalle, joka suostuu ottamaan ylimääräisen tuulisähkön vastaan. 

 

"Markkinahäiriöitä aiheuttavista ja päästövaikutuksiltaan usein haitallisista kansallisista tukijärjestelmistä tulee luopua. Tämä koskee niin perinteisiä kuin uusiutuviakin energiamuotoja."

 https://media.sitra.fi/julkaisut/Muut/Tukimekanismeja_ja_tavoitekonflikteja_Euroopan_nykyisilla_sahkomarkkinoilla.pdf

 

Sähkönsiirron sääntelyn surullinen tilinpäätös:

"Energiaviraston oma raportti todistaa selkeästi sen epäonnistuneen tehtävässään pitää sähkönsiirtoverkkojen hinnoittelu ja monopolivoitot kurissa. Eikä virasto näytä edes olevan tästä huolissaan."

https://www.mustread.fi/artikkelit/sahkonsiirron-saantelyn-surullinen-tilinpaatos/

 

"Varaudu melkoiseen sähkön hinnan korotukseen"

https://www.talouselama.fi/uutiset/varaudu-melkoiseen-sahkon-hinnan-korotukseen/a93a0d2a-7f3f-3969-88cb-7714495d192e

 

"Tuulivoimasta on tullut ongelma myös poliittisesti. Poriin suunniteltu suuri Ahlaisten puisto sai Ylen mukaan niukan enemmistön sosiaalidemokraateista taakseen vasta, kun puolueen puheenjohtaja Antti Rinne otti yhteyttä ryhmäjohtoon. Rinteen mielestä demareiden pitää tukea tuulivoimaa, koska siitä on puoluekokouksen päätös."

https://www.hs.fi/talous/art-2000005717278.html  

 - Mitä helvettiä, puoluekokous Helsingissä päättää mitä mieltä paikallinen valtuusto on tuulivoimapuiston sijainnista asutuksen keskellä?? Sipilän "bolsevistinen rauhallisuus" nostaa päätään myös tuulivoiman rakentamisessa, sortovalta jatkaa kansan olojen kurjistamista.

 

Päättäjille on syötetty uskon varaista tietoa tuulivoimaloiden terveyshaitoista, ettei niitä muka olisi. Paikallisella kokemuksella, ja ulkomaisten tieteellisten tutkimusten mukaan lähi-asukkaille syntyy terveydellisistä haittaa tuulivoimaloiden ominaisuuksista, esim. värähtelyn vaikutuksesta. Uskon varaiset päätökset "tuulivoimalla sähköä" eivät perustu tieteellisiin kokonaisvaikuttavuus tutkimuksiin.  Kuntien rakennusluvat terveyshaittojen pystyttämiseksi  asutusten viereen eivät ole poliittisesti sovittava asia. Sen kieltää laki. Viranomaiset eivät noudata lakia tuulivoima kaavoituksessa.

 

Tauti luokittelun mukaan T75.2 Värähtelyn vaikutus, Infraäänen aiheuttama pyörrytys on tunnustettu sairaus, jossa tauti on erityinen sairaus, jolla on patologinen tai fysiologinen selitys. Tämä luokitellaan vibro-akustisena sairautena.

 

Tämä on diagnoosi, ja se on sairaus jonka tuulivoimalat aiheuttaa. 

Vibro-oireisen taudin on myös rikostutkimuksessa osoitettu kasvattavan pehmeän kudoksen lisääntymistä, erityisesti kollageenia ja fibroelastista kudosta, joka aiheuttaa sydänongelmia, ja hypertensiota, myös muita fysiologisia löydöksiä on löytynyt. 

 

On kuultu niitä tohtoreita joiden mukaan T75.2 sairauteen auttaa siedätyshoito, osa poliitikoista kannattaa tuulisähkön tukemista tällä perusteella. Jotkut poliitikoista noudattaa tohtoreiden neuvoja joiden mielestä plasebo hoito auttaa, eli yleisesti verotetaan vaan jokaista sähkön käyttäjää enemmän, niin kyllä se rutina terveysvaikutuksista loppuu "bolsevistisen rauhallisesti".

 

Tuulivoiman rakentajilla ei itsellään ole esitettävänä mitään tieteellistä ja vertaisarvioitua tutkimusta suurten tuulivoimaloiden ominaisuuksista ettei melulla olisi haittavaikutuksia lähiasukkaiden terveyteen. 

"Vuonna 2011 Vestasin toimitusjohtaja Engel Ditlev toimitti Karen Ellemannille kirjeen alhaisen taajuuden melusta. Toimitusjohtaja ilmoitti ettei Vestasilla ole tekniikkaa estää melua."

https://patch.com/rhode-island/portsmouth/wind-turbine-infra-sound-1979-2017-boone-nc-falmouth-ma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Paikallisesti saksalaiset ovat lähteneet nimienkeruuseen tuulivoimaloita vastaan, kun mikään muu ei auta. Poliitikot kertovat mielellään maaseudun pienestä äänekkäästä vastustajaryhmästä, mutta koska tuulivoiman kannattajia on niin paljon enemmän kaupungeissa, niin...

"Wendhausen. Wuuusch…… Wuuuusch….. Wuuusch…“ Das Geräusch nervt. „Es macht aggressiv, es stresst, es macht krank“, sagen Heike Gebert und Alexander Polienko. 24 Stunden seien sie der Geräuschkulisse ausgesetzt. Sieben Tage in der Woche. Dazu komme ein unangenehmes Brummen, als wenn man an einem Flugplatz wohne. „An Schlaf bei offenem Fenster im Sommer ist nicht zu mehr zu denken“, klagt Gebert. Die Verursacher des Lärms haben die Wendhäuser längst identifiziert – sechs rund 200 Meter hohe Windkraftanlagen, die am Dorfrand aufgestellt wurden. Polienko und Gebert sind nicht die einzigen, die Gesundheit und Lebensqualität durch die Windquirle gefährdet sehen. Immer mehr Wendhausener beschweren sich. Gebert hat eine Unterschriftenliste gestartet. Innerhalb weniger Tage haben bereits mehr als 140 Bürger unterzeichnet."

https://www.landeszeitung.de/blog/lokales/1621112-...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mikään muu ei politiikkaa ohjaa kuin suuri äänestäjien määrän julkinen esiinmarssi. Suomessa ei maaseudulla ole ollut tapana kokoontua mieltä osoittamaan, eikä valitusten allekirjoittajien määrää huomioida. Näitä Porin ja Luvian "tuulivoimapuistoja" on vastustanut n. 400 henkilöä omalla nimellään.

Pori ei edes vastannut valittajille mitään, Luvia vastasi, mutta mitään merkitystä ei ollut. Homma oli jo "kirkossa kuulutettu", valituksia ei huomioitu päätöksessä. Pienessä kunnassa maanomistajat oli jo aivopesty suurilla hyöty lupauksilla ja vuokrasopimukset maapohjasta oli valmiina, 26 maanvuokraajaa vaikuttaa paikallisesti paljon mielipiteisiin.

Se on vaikeaa selvittää tosiasiat valehtelusta jälkikäteen, kun ne uskomukset rahan ja lupausten voimasta ovat lujasti mieleen iskostettu.
Ei kukaan haluaisi uskoa että uskoi valehteluun.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Politikoilla on machiavellinsa, eivätkä he tietenkään kuuntele äänekkäitä pienryhmiä, jotka kirjoittelevat paikallisiin lehtiin ja kerääntyvät kokouksiinsa pitämään meteliä.

"And as if by magic, an infographic turns up sourced from DECC surveys, which shows that the vast majority of the British public sort of quite like onshore wind, whilst a little, very shirty group (the little angry red people in the corner of the chart) splenetically don't.
And since they are the people who write to local papers, form committees and, incidentally in some cases, run the hollowed-out local Conservative associations, Dave has clearly opted to listen to Niccolo, and not to everyone else."

https://theecologist.org/2014/may/12/camerons-wind...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt alkaa homma jo paljastamaan todellisen luonteen asiassa, on rahanpesua, todentajien puolueellisuus tuulisähkön määrän ilmoituksissa. Kukaan ei tiedä varmasti mistä sähköstä tuki maksetaan. Energiavirasto maksaa ilmoituksen mukaan, omakäyttösähkö pitäisi vähentää, mutta sen määrä on sähkön myyjän ja asiakkaan välinen tieto. Fingrid mittaa pelkästään verkkoon tulevaa sähköä (osa arvioitu) periaatteella.

Italiassa rahanpesusta on tuomittu monta tukien väärinkäyttäjää. Suomen viranomaiset eivät tähän vielä usko. Kuitenkin rahoitusta hoitaa persaukiset firmat mm. Venäjältä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Puoluejohdolla ja tuulifirmoilla on yhteisiä intressejä, joista tällaisilla Ahlaisten kyläyhdistyksillä ole tietoakaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #5

Kyläyhdistyksen vetäjät ovat asiantuntijoita monella alalla, ehkä tämä Venäjältä yllätyksenä tullut sijoittaja yllätti, hän edustaa montaa firmaa joissa ei ole toimintaa eikä omaisuudesta ole tietoa. Mutta näin se on ns. suomalaisilla firmojenkin tilanne. Minimi pääomalla perustettu ja väitetään takana olevan 2 miljoonan kansalaisen takuu, jos purkutyö jouduttaisiin tekemään.

Firma ei maksa veroja, eikä yhtään työntekijää ole kirjoilla. Mankala periaatteen mukaan toimitaan, sähkö jää kaikki omaan käyttöön, mutta samalla otetaan suurimmat tuet valtiolta.

Johtaja leuhkii euron tukisumman kertaa tuvan kymmenkertaisesti takaisin yhteiskuntaan. Ei tämä ihan kaikkia vapaan markkinatalouden pelisääntöjä kunnioita.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

https://youtu.be/vXyfVJk4zWs

Politikoilla on älykkyysosamäärä siinä 100 kieppeillä;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset